- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Csatába küldte Magyarországon idei csúcs hangprojektoros szettjét a Samsung
Hirdetés
-
Fejlesztői videón az inZOI, a Krafton életszimulátora
gp A látvány továbbra is lenyűgöző, a gépigényre még mindig nem merünk gondolni.
-
Egyre közelebb a Poco F6 startja
ma Újabb ár/érték csatát nyerhet a Xiaomi almárka.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Csabszin #85818 üzenetére
Ezt ne vedd a BWT kommunikációjának, csupán csak az van, hogy a párom ott dolgozik és megemlítette nekem, hogy valaki írt nekik ezzel kapcsolatosan. Tovább küldték az “ügyet” Ausztriába kivizsgálásra az anyacéghez. Meg fogod kapni a választ gondolom, amint lesz rá válasz.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
jana86
csendes tag
válasz Csabszin #85880 üzenetére
Én szeretem a savasságot is bennük, de a hosszabb lefolyással, kicsit hosszabbra húzva, mint 1:2, kevésbé érezhető. A hőfokkal nagyon érdemes kísérletezni. Én beragadtam sokáig a 91-93 fok tartományba (PID szerint), de most pl. kenyaival felmentem 96-ra és sokkal jobb lett. Barkács méréseim szerint ez kb. 92-93 fokos kifolyó vizet jelent a pogácsa tetején.
-
-
Flashback
addikt
válasz Csabszin #89871 üzenetére
Inkább az érdekelne jobban hogy ha feltételezzük hogy közel azonos szemecsméret jön ki más-más kávékból akkor mi befolyásolja a lefolyást? Vagy nem azonos mértere törik össze? Arra gondolok a víztartalma biztosan más és talän ezért...
A pörkölés milyensége merre befolyásolja? Mennyi tényező...Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
72lakiluk
tag
válasz Csabszin #91370 üzenetére
A garatsöprés nem zavar egyáltalán. Viszont így, hogy kétféle kávét iszok egy nap, a tárcsa eltekergetése valóban problémás nálam is. Ezért kellene nekem is egy kézi a SJ mellé és akkor nem basztatnám a tárcsát, csak ha új kávéra állítom be Én inkább arra felé hajlok, hogy legyen rövidebb az a dupla, minthogy gyorsabban jöjjön le, ezért inkább alultekerem az állítót. Annak szoktam örülni, amikor egy olaszosabb és egy világosabb gyümölcsösebb szemest kb. ugyanott kell darálni, mert akkor 1-2 hétig nem állítom el.
-
Csabszin
csendes újonc
válasz Csabszin #91370 üzenetére
Kiváncsiságból kimértem egy szimplán, mennyit tudok kinyerni 9 gr-ból: 8,9-et! Ebben persze volt előtte lévő adag is gondolom, de direkt két szimplával próbáltam egymást követően az arányok kedvéért. Gondolkodom egy mobil készleten sátorozás esetén és az jól jönne a különböző kávéknál otthon is valóban.
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
soldier2
őstag
válasz Csabszin #91370 üzenetére
"a garaton fennakad a cucc, újra kell indítani, hogy még kileheljen egy grammot, a finomság beállítás mint Frédi-Béniben és ha kicsit arrébb mész vizet iszol"- ezeket nem adagonkénti őrlésre tervezték. Niche Zero a te darálód, vagy egy HG-1.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Csabszin #91913 üzenetére
A kávébab megreped, ezáltal hőt veszít. Ezért exoterm. Kimegy belőle a meleg. Ha nem repedne meg, akkor endoterm folyamat lenne, vagyis zárt, belső hőtermelődésű. Fontos, hogy minél hamarabb visszaálljon a belső hőmérséklet a repedés előttire.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
jana86
csendes tag
válasz Csabszin #91938 üzenetére
Igen, a Monolith-ra gondolok. A Flat-et hasonlítottuk a Mahlkönig EK43-asával. Nem Eurekával. Azóta a Flat-ről MAX-ra upgrade-eltem, majd ezt is összemérjük az EK-val, ha megérjük, hogy vége legyen a Corona-helyzetnek.
És bocs, tényleg nem hencegésnek vagy sznob megnyilvánulásnak szánom ezeket a bejegyzéseket! Tudom, otthoni kávézásra ez már az elmebetegség kategória! De a korábban említett őrlőkhöz képest tényleg jelentős a különbség, nem jelenthető ki, hogy a high-end felszerelés csak nüansznyi javulást hoz.
-
jana86
csendes tag
válasz Csabszin #91947 üzenetére
A Biancát használom bő másfél éve és nagyon szeretem. A tűszeleppel tényleg pontosan lehet szabályozni a lefolyást egy kis gyakorlás után.
Innen feljebb az lenne, ha szaturált fejes dual bojleres gép létezne ilyen jól kontrollálható tűszeleppel, de az jelenleg nem létezik. Vagy egy Strada EP illetve annak a gőz nélküli SB EP változata, vagy egy Rocket R91. De ezek már tényleg csillagászati árú gépek.
Amióta a P800 nálam volt pár hétig, azóta egy jó karos-rugós is bekerült a kívánságlistámra. Majd valamikor....
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz Csabszin #92538 üzenetére
Santos. Izre mivel most csak frissen csapoltam, még nem komplex, csak citrus volt, illatra, izre is, de nem volt savanyú. De kellemes íz persze. Hagyom pihenni. Grántifalúban, és gàzon.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz Csabszin #92544 üzenetére
Régóta kv zok, szerencsére kiismertem az izek egy részét már a speciality ből is. A gyümis ízek számomra jók mindig, efelé is törekszem majd a pörköléseim során majd. Plusz szakmám miatt eléggé ízérzékeny vagyok.
nem tudom beleszól e a gáz.
úgy néz ki hamarosan átállok gépire, a izgalmasabb lesz. Azért korlátos nagyon a serpenyőzés, de tök jó játék, hővel is lehet játszani szépen....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
weinmaker
őstag
válasz Csabszin #93558 üzenetére
Szerintem meg semmi baja a Super Jollynak. Dobj bele egy F64evo kést és pápá! Én Fio F64Evot cseréltem le a mazerre. Évekig használtam sima F64-et és evot. Nem kevés örlő volt nálam, de nekem tökéletes az SJ. Oké nem vagyok egy filterbuzi, de presszóra kiváló.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Toobee
veterán
válasz Csabszin #101267 üzenetére
Ez csak filter, nem tud gyári késsel finomabbat. SSP-vel talán bírja az eszpresszót is, de erre még nem láttam próbálkozást.
#101265kozsy18: igen, JH videó alapján járok el. Elöblítem, majd megy be a hűtőbe úgy, hogy víz alatt legyen. Semmi szaga, íze. Félve írom le, de nekem a kávé is jobbnak tűnik. Lehetséges, hogy el is adom a bontatlan V60-at, így nem sok értelmét látom.
https://barbieripnk.hu/
-
kisati748
csendes tag
válasz Csabszin #107359 üzenetére
Nekem a Santosnak a pörkölés utáni illata mindig jobb volt mint a belőle készült kávé íze.
Próbáld minőségibb zölddel.
Bazsee71 írta valamikor, hogy a jó kávé, jó alapanyagokból készül."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
tomiie6
csendes újonc
válasz Csabszin #112202 üzenetére
Ez így azért nem túl zöld szerintem, nekem nem szimpi, pocsékolás. Én simítózáras tasakokba adagolok, mert az újra és újra felhasználható, ezen felül még extra simítózáras mélyhűtős zsákokba is csomagolom őket néhány napi adagonként. Az elv egyébként jó, csak a fölösleges szeméttermelés nem szép.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó