Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz interstate76 #1487 üzenetére

Wintel W8 tapasztalatok, 2. rész:

A Plex több órás szkennelése közben a maximális hőmérséklet 83 °C volt, ami ugyan határeset, de ezen csak egyszer kell átesni. Az megint más kérdés, hogy ez 2-300 GB-nyi adat beszkennelése során alakult ki, nem tudom, még feljebb ment volna-e, ha tovább tart a folyamat, vagy megállt volna itt (nem figyeltem folyamatosan, csak ma reggel láttam, hogy mennyi volt a max. hőmérséklet).

Jelenleg egy 7,5 GB-os, 720p-s filmet futtatok a laptopom böngészőjében (természetesen a wintelen futó pms-ről), eredeti minőségben (ez akkor is ugyanilyen minőségben és ugyanekkora terhelés mellett működne, ha nem egy hálózaton lenne a laptop és a wintel), aminek hatására a Wintel hőmérséklete 70 °C közelében ingadozik. A film 20 perce megy, de egy ideje megállt a hőmérséklet növekedése, szóval szerintem max. 75 °C-ig fog felmenni.

A Plex mellett fut rajta a Tixati is, 3 aktív torrenttel (köztük egy 35 GB-os, full hd filmmel, amit tesztelési céllal szedek le).

Közben mérem a fogyasztást is: egy aktív usb hub segítségével rákötöttem egy külső házba szerelt, sata2-es laptop vinyót, és ha az eddig eltel időből (51 órája üzemel) indulok ki, akkor kb. 200,- Ft az együttes havi fogyasztás. Ennél azért kicsit többre számítottam, szóval ez egy kellemes meglepetés.

Miközben írkálok, a hőmérséklet visszaesett 62-63 °C-ra, szóval úgy tűnik, hogy jó minőségű anyagok megosztása közben sem igényel extra hűtést - ez is kellemes meglepetés, bár Mike88 már írt róla, hogy van benne némi kezdetleges hűtés, de attól én nem vártam túl sokat.

Összességében egyelőre azt gondolom, mint korábban, amikor arról vitáztunk, hogy mennyit érnek ezek a kis cuccok, ill. supreme7 kolléga összefoglalója az, amelynek gyakorlatilag minden szavával egyet tudok érteni. Ha kevés lesz azokra a célokra, amikre használni szeretném, akkor én is egy HTPC-t fogok összedobni (használtan lehet kapni J1900-as procival, 4 GB RAM-mal és 750 GB HDD-vel szereltet 45e Ft környékén, garanciával, kicsivel nagyobb fogyasztással, de sokkal meggyőzőbb teljesítménnyel - a kérdés csak az, hogy utóbbira szüksége van-e az embernek).

Új hozzászólás Aktív témák