- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
SUPREME7
őstag
Olvastam a vitát, és mint volt tulaj én is hozzászólnék. Bár nekem nem a Pipo volt, hanem a Wintel.
Nincs baj ezekkel a gépekkel amíg az ember nem akarja komolyabban használni. Alap dolgokhoz mint netezgetés, filmezés (nem BD 3D meg hasonlók, ha meg is birkózik vele, nem hiszem, hogy jót tesz neki a folyamatos izzasztás passzív hűtéssel ... )
Én speciel Kodi filmezés (többnyire HD, FHD filmek max) + PVR amire használtam, háttérben utorrenttel. De azért néha már ez is sok kezdett lenni neki, sokszor pörgött 80-90%-on, főleg HD csatornáknál (ráadásul a 60hz-es képfrissítést fps laggal és 100% processzorral díjazta HD csatornáknál), a másik problémám az volt, hogy ráaggattam egy noti HDD-t, egy TV-tunert, billentyűzet, egér, távirányító infra vevő, olykor USB DVD író, és már összevissza lógtak belőle a dolgok, nehéz volt értelmesen elrendezni mindent, ráadásul ha sikerült, nagyobb helyet foglalt mint egy kis miniitx ház.
Szóval végül nekem egy miniitx gép lett, 55K-ba állt meg SSD nélkül amit nem kellett venni, de tegyük fel +10K egy használt SSD, akkor 65K.
De ebbe azért a dizájn, a minőség, és a hazai garancia is benne van (kivéve a ház, amit az aprón vettem féláron) a jóval erősebb processzor, a dupla ram, USB 3.0, gigabit lan, nem lógnak belőle össze-vissza a dolgok, elfér benne rendszer SSD, normál méretű HDD, belső DVD író és ennek is nulla hangja van. Persze ezt kicsit nehezebb a hónom alá csapni és több helyet foglal

Szóval nehéz ez na ...
25K-ért áfa nélkül azt mondom, hogy hibátlan ha helyén tudja kezelni az ember, nincsenek irreális elvárásai. Viszont 40K-ért átgondolnám a felárat.
Nekem ez lett végül a Wintel helyett:
Ház: Antec ISK 600
Lap: ASRock - AM1B-ITX
Proci: AMD Athlon X4 5350 AM1 BOX
Ram: 4GB 1600MHz CL10 DDR3 HyperX Fury Black
Táp: FSP Hexa+ 400WJa és igen, ha legális Windows van a Pipohoz, és nem a kínaiak aktiválták feketén akkor valóban best buy, csak tudni kell, bírja-e a felhasználás célját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- OpenMediaVault
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K, Gigabyte Z390 AORUS Master, Noctua NH-D15
- Ryzen 7 kezdő 1080p játszós konfig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest