- Milyen TV-t vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TV antenna és jelerősítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen processzort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Értette miután leírtad
Sokan szeretik ezt az eszközt, mert a gyártó igen rendesen supportálja az eszközt.
Szóval ha valakinek x64-es rendszer kellene, azt is simán lehet telepíteni egy bios cserével.
Egyébként licenszelési probléma miatt nincs hang 64bit alatt, sajnos annyira nem vágom az angolt, de jó hosszan leírják a probléma lényegét.
Dolgoznak valami megoldáson.
Én munkagépnek használom (melóhelyen) linuxxal, nincs szükségem hangra, így x64-es rendszert húztam fel.
Ami szép, hogy linux alatt fele annyira sem melegszik mint win alatt, ami ugye nem csoda, mert szinte fele annyira sem eszi meg a rendszert mint a win. -
-
interstate76
addikt
Hány bites verzióval próbálkoztál?
Nem tudom, mi lehet nálad a gond. Én direkt megvártam, míg a Microsoft értesít arról, hogy frissíthetek win10-re, de mégsem ment, csak factory reset után. Ez lett volna a kisebb baj, de utána meg - mint írtam - a start menü döglött meg és alig sikerült helyrepofozni. Most viszont jónak tűnik: az új start menü nekem bejön, a rendszer gyors, és az összes alkalmazásom (Avast, Chrome, HD Sentinel, Kodi, Plex, Tixati, Total Commander) szépen fut rajta, amit okvetlenül fel akartam tenni. Több nem is nagyon fér rá, hisz meghagytam a droidot is, és már most is csak 1,52 GB szabad helyem van. Ill. a jól megszokott Sportsdevil kiegészítőm nem működik a 15-ös Kodi alatt, de ez nem a win 10 hibája.
Talán itt többet tudnak segíteni.
-
envagyok
veterán
Sziasztok, lenne pár kérdésem, igaz nekem z3735g-s tabletem van. (emdoor i-8170)
- Lehet erre is 64 bites uefis bios tenni? Hol lehet beszerezni?
- Milyen hőmérsékletnél kezdődik a throttling? Úgy veszem észre, sima filmlejátszásnál is idővel elkezd szaggatni.
-Mivel lehet megoldani, hogy ne lassítson be? Esetleg lehet a biosban állítani valamit? Nekem az is jó ha kicsit lassabb lesz, csak akkor mindig maradjon fix lassú sebességen.
A 64 bites biosra akkor fel lehet tenni az openelecet? -
fpeter84
senior tag
Csak óvatosan a BIOS állítgatásával! Az még a szerencsésebb eset volt ha csak képet nem kaptál! Nekem sikerült annyira téglásítanom az iWork8 tabletet hogy abszolút el sem indult - USB-n rádugott billentyűzeten pl nem ment a CAPS/NUM/SCROL LOCK, pendrive led-je nem mutatott olvasási aktivitást, próbálkozást, tehát tényleg nem csak képet nem adott. És mivel ugye itt már nincsen CMOS reset, mindent a flash-ben tárol le, ezért egyetlen megoldás a flash IC leműtése és újraprogramozása volt. Nem kis szívás, lévén hogy SMD és 1.8V-os...
Feltehetően a későbbi eszközökben ezért is kezdik lebutítani a BIOS-t. Tényleg olyan szintű beállításokkal van tele az enyém setup-ja, hogy még asztali PC-n se láttam ennyi félét...
-
ArGab
őstag
Nekem több ponton is más:
- Aptio bios amiben kb a dátum és óra állítható
- szilikon lap a procin és rajta két tüskével feltűzött borda
- az alján nincsen semmi szellőzőlyuk
- nincsen semmi hővezető a borda és a tetőn lévő fém lap között. Így van olyan 2-4 mm rés közöttük és nem is érezni nagyon melegnek a tetejét mikor megyWin8 aktiválva jött de rögtön indulás után riasztott a Defender hogy trojan van egy kms nevű mappában. Most Win10 preview van rajta. Drivercsomagot találtam egy dual bootoshoz onnan szépen felment minden. Ami a frászt hozta rám hogy telepítő közölte a fájlok másolása és előkészítése után hogy korruptak és kilép. Újraindítás után meg sehogy sem sikerült újra bootolni USB-ről. Itt az ESC-es menü sincsen, csak biosban egy boot override mert még a boot ordert is hiába állítottam. Aztán nagy nehezen összejött és másodjára felment.
Amúgy ha már ennyit beírtam a tapasztalatok:
- pár perc után az idle hőmérséklet 60-65°C
- kicsit terhelve gyorsan eljut 70-75°C köré
- konstans 20-30% terhelésnél 5 percen belül 80+ a hőmérséklet és leszabályoz 500MHz-re
- videolejátszást jól bírja de kizárólag hardveres gyorsítással (MPC-HC + DXVA2 nálam), így nem melegszik túl
- youtube 1080p (html5+h264 erőltetve) nem megy jól sem Firefoxban (itt akadozgat) sem Chrome-ban (itt meg dekódolási anomáliák vannak h264-nél), viszont IE-ben és Spartanban gond és szaggatás nélkül viszi <10% terhelésselÖsszességében videolejátszónak alkalmas jelenlegi formájában esetleg némi böngészésre zenehallgatás mellett. Kicsit intenzívebb használat esetén már túlmelegszik és leszabályoz, ilyenkor pedig erőteljesen lelassul.
Hűtésmod alkatrészek nekem is úton vannak már, valamit majd megpróbálok kezdeni vele. -
ArGab
őstag
Nekem is most jött meg pár napja de a dualboot-os bios-ában kb semmit sem lehet állítani a korábbihoz képest (valahol azt olvastam még a gyártó is más). Nekem felmegy 1.8-ra is de csak mikor még frissen van bekapcsolva és kellően hűvös, pár perc után ha elérte a 60-65-öd idle hőmérsékletet akkor onnantól már nemigen.
Egyébként szétszedve a hűtés is másképp néz ki mint amiket rendelés előtt találtam: [link], [link]
Hiába a borda, 30-40%-os terhelés esetén pár perc után már 80+ a hőmérséklet és onnantól leszabályoz 500 MHz-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tippmix
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest