Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Akciókamerák
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryan_Sanchez
tag
válasz
Lord Amper
üzenetére
A Copilot nem egy AI modell.
-
r3dsnake
nagyúr
20 évesekkel vagyok egy osztályban, mindenki chatgpt-t használ, én is. Teljesen normális dolog.
Az, hogy az AI segít nekik problémát megoldani, sokszor lehet előny is. Olyan mindsettel rendelkeznek, amivel az idősebbek nem (vagy kevésbé) fognak. Semmi rosszat nem látok ebben. A napestig tiktok scrollozásban igen. De az AI-jal beszélgetni, tanulni, fejlődni szerintem zseniális dolog.
-
+1
Telex pl. csinalt egy cikket is, hogy a mai iskolas gyerekek mennyire kompetencia hianyban szenvednek. Az ok nagyon egyszeru: Tulzott digitalis tartalom fogyasztas. A minap neztem a buszon (Muzeumok ejszakaja Münchenben) egy tavolkeleti sracot. Kb 1-2 masodpercnel tobbet nem nezett a videokba bele, kommenteket is csak az elsoket nezte, es a muzeumok helyett le nem tudott tapadni a telefonjarol. Na az ilyen egyedek fognak AI-t mindent kizarolag hasznalni, es a kompetenciajuk a beka feneke alatt lesz majd. Szep kis vilag lett ez. -
pengwin
addikt
Találkoztál mostanában tinédzserrel?
Sajnos a többségüknél ezek az eszközök nem segítik a gondolkodási és a problémamegoldó készséget, hanem helyettesítik.Aki már megtanult "AI" nélkül problémát megoldani és gondolkodni, az sokkal inkább tudja eszközként használni ezeket, de aki ezekkel együtt nő fel annál alapvető készésgek fognak hiányozni. Lehet hőbörögni, hogy az oktatási rendszer mennyire le va maradva, de nem hiszem, hogy az elmúlt 3-4 év fejleményeire fel lehetett volna készülni előre.
-
r3dsnake
nagyúr
Ez elég boomer hozzáállás. Miért butulnánk el, mert kezünkben van egy eszköz, amivel sokkal többet, sokkal gyorsabban tudunk teljesíteni, mint korábban? Nem az agyat és a gondolkodást váltja ki, inkább azt terjeszti ki extra eszközökkel. Ennyi erővel minden technikai fejlődés a butulást jelenti? Igazából könyvtár is hülyeség, mert nem kell mindent fejben tárolni?
-
Roland8622
aktív tag
Fura. Én a sima mezei Geminit használom, de csak úgymond kommunikálunk egymással. Mig a Chatgpt minden sz@rra visszakérdez, addig a Gemini rugalmasabb. Sőt, néha még túlzottan is önálló volt. De tuti felhasználási és feladat függő.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek angol nyelv gyakorlására melyik AI lehet a legjobb? Konkrétan a beszédkészséget kellene fejleszteni, tehát párbeszédeket folytatni, illetve javítást kérni, ha valami rossz. -
V.Stryker
nagyúr
Én is igénybevettem ezt a lehetőséget és meglehetősen csalódott vagyok. Botrányosan bugyuta egy AI a Gemini még Pro verzióban is.
Az az igazság, hogy a Grok ingyenes verziója simán körbefingja.... bármiben. -
A gondolkodo ember nem kell az elitnek
Egyebkent mar latszik is, foleg a fiataloknal, hogy keptelenek mar egy osszetett problemat kezelni, mert arra ugyis ott vanm a chatgpt es tarsai. Illetve a marketinges hirdeteseknel is jol latszik, azokat a cegeket pl. en mar dobom is a kukaba, mint partner, mert ott Micike fogja megkerdezni majd Chatpgt-t, hogy mit is kene tennie. Az AI jelenleg egy nagyon jo keresomotor, es plagiumot generalni, es kesz. -
Sanya
nagyúr
Kezdünk elbutulni, ha ezt használjuk.
1. Tudományos publikációk publikálás előtti ellenőrzésére is sokan már az AI-t használják. (Peer review)
2. Akkor publikálás előtt kifizeted a chatgpt 20 dollárját 1 hónapra és előtte belerakod, hogy írjon bele olyan fordulatokat, hogy saját maga jókat mondjon róla.3. A publikálás, a tudományos munka így felhígul, bármilyen csapnivaló munkát el lehet így sütni.
4. Nem mintha eddig nem ez lett volna
-
ptesza
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
És még magáz is.

-
Sontir Fel
őstag
Ebben a program keretében kaptam hozzáférést. Eddig csak általános csevegésre használtam és míg a ChatGPT szokott humorizálni és választésokan fejezi ki magát, addig ezzel olyan a csevegés mint egy ügyintézés a földhivatalban
-
-
-
kilua
senior tag
Én úgy látom a chatgpt általánosan a leg természetesebben válaszol, viszont matematikai feladatokban a deepseek ai a legjobb de az néha túl hosszan válaszol egyszerű kérdésere is, kép szerkesztésben meg a qwen image edit ( chat.qwen.ai ) vagy a chatgpt sora ( sora.com oldalon nem a sima chatgptben ott nagyon limitált )
-
Robitrix
senior tag
programozásban is sokkal gyengébb a gemini, mint a chatGpt... egyrészt a ChatGPT össze van kapcsolva egy jó ideje már összevan kapcsolva Github és hasonló fórumok adatbázisaival. így sokkal jobb megoldásokat és ötleteket képes adni, mint gemini. Például én ismerem 30 éve olyan nyelveket., mint mondjuk Visual Foxpro. bár 2013 óta nem fejleszti az MS, de máig igen komoly teljesítményt lehet sok adat kezelésében elérni lokális gépen végrehajtva. Erre találták ki, mint relációs adatbázis kezelő. Ha milliós adatbázisokat kell fel dolgozni simán leveri a mai napig a C#, Python és hasonlókat. Na most ha akarok valamit a Gemini nem generál VFP megoldást. az neki nem megy. Ezzel szemben a ChatGPT simán. Néha csak lesek, mint Rozi a moziban, hogy jééé ezt így is lehet csinálni???? Még jó hogy csak 40 éve ismerem a VFP-ot és elödjeit...
Persze a legügyesebb mondjuk a Python kódban elvégre ma az a legdivatosabb programozási nyelv. Így azzal kapcsolatban tud legjobb megoldásokat találni. Ma főleg Pythonnal van tele a programozói fórumok. Ma is iratok Python kódot a ChatGPT-val annak ellenére, hogy nem tudok benne programozni.
Ennél már csak a haverom a jobb. Simán készitett magának kriptovaluta kereskedelmi programot Pythonban annak ellenére, hogy nem tud benne programozni. munkában C#-ot használ főleg. Szóval a ChatGPT sokkal ütösebben kódol -
Nálam a Gemini teljesít a leggyengébben, szinte bármit kérdezek tőle (a Grok meg a másik).
ChatGPT 5 általános feladatokra, míg Claude.ai kódolásra sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- DJI Osmo Pocket 3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
De a 85/100 megválaszolta a kérdést, koszi
Egyebkent mar latszik is, foleg a fiataloknal, hogy keptelenek mar egy osszetett problemat kezelni, mert arra ugyis ott vanm a chatgpt es tarsai. Illetve a marketinges hirdeteseknel is jol latszik, azokat a cegeket pl. en mar dobom is a kukaba, mint partner, mert ott Micike fogja megkerdezni majd Chatpgt-t, hogy mit is kene tennie. Az AI jelenleg egy nagyon jo keresomotor, es plagiumot generalni, es kesz.