- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1502 üzenetére
Wintel W8 tapasztalatok, 3. rész:
ráeresztettem a korábban említett, tesztelési céllal letöltött, 35 GB-os full hd mkv-t, ami 7 percig ment szépen, utána szaggatni kezdett és szétesett a kép. A proci ekkor 80 °C-os volt, az órajele pedig visszaesett 0,8 GHz-re. Magyarán hardveresen vinné a durvább anyagokat is, de nem ezzel a "hűtéssel", amije van. Mindegy, mert nálam minden lesz, csak médiaplayer nem.
Ugyanezt a filmet belső hálózaton (sima wines megosztás) keresztül lejátszva alig emelkedett a proci hőmérséklete (62-63 °C-on megállt), márpedig ennél durvább filmeket később sem kell megosztania.
Szintén ugyanezt a filmet PMS-sel osztva és hálózatra kötött BD Playeren lejátszva problémamentes a lejátszás.
Konklúzió: médiaszervernek és lassú NAS-nak megteszi, ill. a letöltések is elmennek rajta, ha valaki nem futtat egyszerre több 100 torrentet, és mindemellett böngészésre is használható, de persze nem 10-15 megnyitott lappal. Irodai feladatokra nem próbáltam, de nyilván nem okoz neki gondot 1-2 word vagy excel.
Magánvélemény: 40e Ft-ért nem venném meg netezős gépnek, mert bár arra maximálisan elegendőek az erőforrásai, de nemrég találtam pl. ezt a gépet egy ismerősnek (végül a menyecskémnél kötött ki): sikerült lealkudni kiszállítással együtt 45e Ft-ra, és egyértelműen fürgébb, mint a wintel, garanciális, nem kell hozzá semmilyen periféria, volt benne merevlemez, bővíthető a memóriája, és tartalomfogyasztásra tabletként egyszerűen állat. Mondom mindezt úgy, hogy az egyszerű, letisztult, kiforrott és sokkal inkább a praktikus, mint a designos megoldások híveként most is egy Lenovo X201-es klaviatúráját püfölöm. Tudom, hogy a wintel w8 nem laptop, de sokan írtátok, hogy milyen jó netezgetős, skypolgatós asztali gépnek, amivel egyet is értek, feltéve, hogy 20-25, nagyon maximum 30e Ft-ért sikerül hozzájutni, mert egyébként szerintem annak sem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Házimozi haladó szinten
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX6700XT 12GB!
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3080 Ti , 32GB RAM , 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest