- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
laikusként kérdezném, hogy van nekem jó pár éve egy már használtan vásárolt Dynaudio Contour 1.1-es hangfalpárom, lehet vagy 15 éves tippre. Mivel imádom és még sokáig használnám, szükséges neki vmiféle karbantartás néha? Nem értek hozzá, ezért kérdem... előre is köszi!
-
válasz
#98320896 #99843 üzenetére
Tedd puha rongyra / szivacsra stb., távolabb a faltól és esetleg emeld el a padlótól is, hogy akusztikailag elcsatold a felületektől és így a légtértől is. Vagy, ha nem melegszik, akkor tedd egy zárt dobozba!
Ha 100Hz-en búg, akkor meg egy hálózati DC blocker kellhet elé. Ha ez nem segít, mert pl. magas hálózati fesz. miatt búg, akkor tekertess bele egy másik trafót 250V primerfeszre, a szekundert kiszámolod: = kívánt szekunderfesz * 250V / a valós hálózati fesz. -
-
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #99840 üzenetére
Előbbin meg a jól (szorosan) elkészített mag, impregnálással.
Zúghat még hálózati zavartól is. Bármikor szivesen megmutatom, csak el kell jönni meg a 3 éves mosógépet bekapcsolni.
Meg ha túl van gerjesztve, ami toroidoknál jellemző, hogy határon vannak. Régi 220-as készülékek, toroiddal, manapság felénk ahol 240 van, nem jó választás. Még EI-ben semDe utóbbiak mind visszavezethetőek a magnetostrikcióra, csak különböző megvalósulásai vannak.
-
python1
veterán
-
-
python1
veterán
-
válasz
gordonfreemN #99833 üzenetére
Hát hogy nem hallgatni
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dgyuri0123 #99829 üzenetére
Telefonról vagyok, bocs ha nem emelem ki mindenki nevét de akkor válaszolok itt egybe
Gyuri, jól ráéreztél a lényegre. Pontosan ahogy mondod, úvy történt és ott történt.
TD1600/TD1601 a tipusa, mm fejjel kérte. A másik lejátszót passzolom, nem emlékszem már de régi darab.
Kollégánál amúgy hatalmas lemezgyüjtemény van. Nálam most a focus együttes a menő, kapásból elővett kislemezt, nagylemezt, európait amerikai kiadás, 30éve nem hallgatta mondja. Szó szerint a szartól repülőig, LP-n nála minden ami rock. Úgy 3x2 méteres, 80széles polc van tele lemezekkel, plusz két fal eredeti cd-kkel.
A beatles-től Mike Pinera-ig, creedence clearwater, deep purple, chicago stb sok minden van, bele se megyek nagyon, egész heteket lehetne nála tölteni, nincs rá idöm.Berci, mire gondolsz, hogy fotózni kell?
A plakátok igen, korabeliek. A legtöbb európai országból még a rendszerváltás elött elkezdte összegyüjteni a lemezeket, gondolom a poszterek is onnan vannak. De konkrétan nem tudom, én fiatal vagyok ehhez. 85ben születtem.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #99828 üzenetére
Azért a falon se gyengék a plakátok, korabeliek? (egy szép kerettel, matt, nem tükröződő üveggel nagyon jól mutat egy ilyen régi cucc, és nap se szívja ki)
-
salesman
őstag
válasz
Milyen lemezjátszók azok?
-
válasz
Akkor ezeket fényképezni kell.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
M40-et én is megfüleltem és én is harsánynak halottam egy Lumin hálózati lejátszóval. Erősítőre nem emlékszem már... Eredeti árán 720e és szerintem azt nagyon nem éri meg, de a mostani akciós áráért sem kellene, mert igazi csinn-bumm doboz. Vincent-el párosítani még nagyobb butaság volt. Na de ha egyszer az ember beszabadul a Stream Audio-ba, onnan nem könnyen szabadul..
Gondolom rábeszélték erre a párosításra és nem tudott nemet mondani, pedig kellett volna.
-
gordonfreemN
addikt
Ma reggel egy ilyet hallgattam meg:
Quadral M40 azt hiszem és egy vincent sv 237 (meg egy qadral aktív mélyláda). A szintillesztőket nem ismerem/ismertem.
Bizonyos LP lemezekkel nagyon jó volt az előadás, de a színpadkép nem jött úgy össze mint itthon a kompozit erősítővel, de biztos csak elfogult vagyok.
Plusz a Quadral hangsugárzók sem az én izlésvilágom az biztos, mert gondolom azért a pénzért nem rossz, de nekem kissé harsányak. Ezt leszámítva amúgy teljesen oké. -
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg szerintem jó áron vannak a kifutó Monitor Audio 6 dobozok (190e Ft/pár).
Sajnos nincs lehetőség meghallgatnom őket, de elgondolkodtam lecserélni a CAV DP880A jelenlegi hangfalaimat. Szerintetek kategóriákkal más (jobb) hangot várhatok (elsősorban részletezőbb magasat, illetve szebb közepet várnék), vagy nem éri meg a +150eFt kiadást? Erősítőm egy ONKYO TX8050 (korabeli ONKYO hálózati receiverek között ez volt a "felső" kategória)
-
törölt tag
Dali Oberon 3-al szerintetek milyen hangfal van pariban? Jó tudom hogy árban mi de karakterisztikája érdekelne.. használt lesz.
-
törölt tag
válasz
Panthera #99822 üzenetére
Nekem Onkyo 9210 van számomra elfogadható, bár elviselnék jobbat de árában (25k) nem kapni jobbat és már ennyiért se tudnám eladni.
Viszont nemrég hallottam Dali Oberon 3-at (ritkán van kitéve) és megfogott. Tudtok vele egy tudású hangdobozokat mondani, miket keressek? (használtpiac jön szóba) -
-
Panthera
őstag
válasz
bkercso #99820 üzenetére
Régebbi Onkyo AVR-t hallottál már? Nekem van egy 504e, amit HM célra vettem, de több évig hallgattam zenét rajta. A mostani CA sztereó persze egyértelműen előrelépés hozzá képest (szebb mélyek, egységes, könnyed hangzás) . De a lényeg, hogy az onkyo is hallgatható volt. Szerintem a 8020 lehet rossz széria.
-
válasz
Eugene Roe #99818 üzenetére
Komolyan mondom, persze.
műanyag és rozoga
Ez jól jellemzi a hangját is. Lehet, hogy a többi széria nem ilyen; nem tudom.
Kicseréltem benne pár csatolókondit, attól jobb lett, de nem az igazi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Eugene Roe #99816 üzenetére
Még egy szavazat a 316-ra. Ettől függetlenül elmehetnének a francba a kereskedők.. a 316 nemrég 90e körül volt fogható... mitől lett most 130e? Nem volt 50% az EURO árfolyam növekedése...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
bkercso #99817 üzenetére
Hát azt te tudod
nem tudom eldönteni, hogy komolyan mondod-e. Én keveset hallottam személyesen, 9010-et lakásban valami olcsó állóval, az nekem hallgatható volt, bár semmi extra, akkor még nem érdekelt ez a téma annyira. TX-ből ezt csak media marktban hallottam egy kef q150-nel, nem összehasonlítható a két környezet, ezért nem tudom hogy mennyire rossz, akkor ott nem tetszett, de a környezeten múlt ez inkább. Mellesleg a TX nekem kicsit műanyag és rozoga kinézetű-kezelőfelületű, de legalább tud mindent, ami egy laikusnak kell.
-
válasz
Eugene Roe #99816 üzenetére
Ismerősöm vett, ha jól emlékszem, Onkyo TX-8020-at 1-2 éve. Nem is értem, ilyen nyomorultul hangot adó valamit hogy lehet gyártani. Igénytelen fos hangja van.
-
Eugene Roe
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz
Eugene Roe #99810 üzenetére
Az Onkyo A-9010-et összehasonlítva a Marantz PM5005-el melyik a jobb (az előbbi bejegyzéseimet figyelembe véve)? Nagyon hasonló árúak.
-
adodaniel
őstag
válasz
sarasota123 #99813 üzenetére
Atacama Nexus-okat nézd meg.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
fehér_ember #99812 üzenetére
persze, nekem is sokat számít. ez a gitáros mondjuk nekem már nem elég minimál
-
fehér_ember
addikt
válasz
sarasota123 #99811 üzenetére
Mondjuk a dizájn is sokat számíthat egyeseknek. Abban ez a gitáros forma azért elég überkirály szerintem.
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, állványt szeretnék Fyne Audio F500 dobozaimnak, tudtok olyan helyet ahol viszonylag sokfélét meg lehet tekinteni élőben? A Norstone Stylum MAX-ot néztem, a matt fekete színe miatt tetszik, de nem tudom van-e értelme majdnem kétszeres árat fizetni egy stylum 2-höz képest például (ez mattban nincs). A designon kívül milyen különbségek lehetnek, mire érdemes figyelni?
-
Kékes525
félisten
Erről a párosításról kérdezném meg, hogy így együtt megfelelőek e?
Erre a hangfalra gondoltam: [DALI OBERON 1]. Ezzel az erősítővel hajtanám meg: [Tangent Ampster II BT] Az erősítőről azt írta valaki az árukeresőn, hogy alapjáraton van neki egy furcsa magasfrekvenciás zaja. Ez igaz?
Ezek passzolnak egymáshoz? Az erősítő megfelelően tudja meghajtani a hangfalakat? Maximum közepes hangerővel használnám egy 20 négyzetméteres szobában A hangfal PC monitorom két oldalán lenne, mintegy 10cm-re a faltól.
-
válasz
alphamooncam #99803 üzenetére
Akkor - fapaci válaszát meggondolva - mindekettőnknek igaza van: attól függ, melyik pontban méred az utózengést.
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #99801 üzenetére
Ez nem vélemény kérdése. A helyiség egyes pontjain az állóhullám erős kioltást okoz, frekvenciáján az utózengés rendkívül rövid lehet.
-
gurabli
őstag
válasz
dgyuri0123 #99796 üzenetére
Köszönöm!
Számolgatok, aztán meglátom. -
válasz
alphamooncam #99801 üzenetére
Há nem. Nem szerintem kérdése.
Ld., amit írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest