- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
a pár napja feltett kérdésemet egészíteném ki, hátha tudtok tapasztaltabbként tanácsot adni. Szóval használt cd lejátszót keresnék, lélektani határ kb 50.
Próbáltam körülnézni a használt piacon és ezeket találtam, ezek közül van olyan, ami a véleményetek szerint jó vétel ebben a kategóriában?
Az erősítőm egy Korsun KS-99, a hangfal Dynaudio Contour 1.1.
Előre is köszönöm szépen a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Szia!
Biztos, hogy működik a kis plextor, az ettől való félelmed akkor lenne megalapozott, ha dvd íróról lenne szó, mert azok képesek állásukban is kimúlni, sajnos.
Én ugyan több, külső házban lévő cd írót is használok, de mindegyik házikót használtan vettem...
Az olvasást amúgy ki tudod próbálni, csak tápot kell adni az írónak és lemezt, és ha az rendben van, akkor az írás is.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Az alisca is és a hivox is jó választás, ha magad nem tudod/nem akarod megtenni a takarítást, a totellel csak az ár a gond, amit Te is említettél.
Az erősítő miatt is a fenti két helyet érdemes Budapesten megpróbálni.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Ear001
addikt
Öszintén szólva a CD játszódik az egyik komoly láncszeme a hangszórón kívül. Koros, lehet ráférne egy tisztítás vagy fejcsere, de akkor is gólokkal jobb, mint az egykor menőnek számító Korsun. Igaz, kéne stílusban hozzá illő erősítő, és talán kevésbé teljesítmény gyilkos dobozt szerezni, hogy kifussa magát.
-
krichd1
addikt
Szia. Kezdetnek tisztítsd meg a lézerfejet, valószínűleg segíteni fog a beolvasás pontosságán.
Számomra sok az ismeretlen elem a rendszeredben, így nem tudom melyik lehet a leggyengébb, ami leginkább visszafogja a produkciót. Nem rossz ötlet a CD lejátszó cseréjével kezdeni, vagy akár átállni PC alapú zenélésre egy DAC-al.(#67512) dgyuri0123: Én is írtam, hogy nem mindenhol jönnek ki a különbségek.
(#67516) Haja: Szia. Igazából első és alsó reflexes hangdobozoknak is kell hely, azokat sem lehet akárhová betenni, ahová éppen elférnek, mert nem fognak jól szólni, a normális térleképezéstől is valószínűleg le kell mondanod.
Ha tetszett a Klipsch 160, akkor egy próbát megérne otthon is, ez sem nehezebben elhelyezhető, mint a többi, amiket felsoroltál. Illetve azok közül mindegyik másképp szól, tehát az lenne az igazi, ha mindet kipróbálnád. Bár elhelyezésre ezek sem igénytelenek, de egy próbát mindenképp megérnek, főleg a mostani áruk miatt: Canton Chrono 502.2, Focal Chorus B8 VW.
Erősítők között azok, amelyek hálózati lejátszósok vagy rádiósak általában gyengébb hangminőségűek, mint a hasonló árú sima integrált erősítők. Szerintem próbálj ki te is egy új Hivox amp4me vagy amp4you erősítőt, DAC-ot vehetsz külön is.
Használt piacon is érdemes szétnézni.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
Szia. Én a helyedben első lépésben az ESI Maya 44-et cserélném egy jobb külső DAC-ra. Tápkábel esetében, szerintem próbálj ki minél többet, letét ellenében el lehet hozni kábeleket például a Kácsától. Nekem az olcsóbb kategóriából az Ethosz tápkábelei váltak be. HM topikban népszerű a Sín elnevezésű DIY tápkábel, azt is érdemes lenne kipróbálnod, bár az már 10eFt feletti kategória kicsivel. Ebayről csak óvatosan, körültekintően vegyél kábelt, sok a hamisítvány.
(#61994) Ekkosh: Valószínűleg földhurok probléma lesz, ahogy mp54 is írta, itt olvashatsz részletesebben erről a jelenségről.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Ribi
nagyúr
A hifi vasarnalsnal az ar a legfontosabb, es hogy mire akarod hasznalni. Nagyszobaban figyel egy rendszer 300k-s hangfalakkal de nagyon nem hallgatja senki, mert nem ul le az ember hogy na en most zenet hallgatok. A szobamban van pont ezert ket kis hanngfal ami adja a hatterzajt, sokat van bekapcsolva, a hude minoseg ugysem fontos, mert nem azt hallgatom hogy mennyire szol szepen. Ha szep hangzast akarsz menj el koncertre es ott kapsz. Persze vannak rossz es jo valasztasok arkategorian belul is de ha valaki nem kifejezetten zenehallgatasra es mozizasra akarja hasznalni akkor egyaltalan nem erdemes nagyon dragat venni.
Ez most nemtom hogyjott ide de hamar leirtam elkuldom -
Thunder78
őstag
Nézd Orgi! Lehet hogy neked a Dyno-nál kezdődik a hangfal (megsúgom az én falaim a Dynaudio Contour sorozat alapjaira épültek, azokkal lettek összevetve, stb), viszont el kell fogadnod azt, hogy van olyan is, aki a teljes rendszerére kevesebbet szán, mint egy ilyen audiofil hangfal ára. Ezek után kötve hiszem, hogy érdekli, hogy miben jobb az, mint a másik, ami belefér a keretbe.
Maradjunk annyiban, hogy a feldobott keretből a legjobbat kéne kihozni. És az biztos, hogy jobban fog szólni egy 5k-s pc hangszórónál. És azzal meg a kérdezők is tisztában vannak, hogy nem fognak audiofilt kapni kevés pénzért, nem is azt várják el szerintem''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
commanDOS
senior tag
Biztos vagyok benne, hogy szépen szól a Dyno de sz.tem egy kezdő Hi-fi-s, aki csak relatív-e jó minőségben szeretné élvezni azokat a zenéket, amiket teszem azt azelőtt magnón vagy mini-''hifi''-n, sz.gép-en hallgatott, nem engedhet meg magának ilyen luxust. Másik meg, hogy kizárt dolognak tartom, hogy ennél ne lenne jóval olcsóbban hallgatható darab. Ugyanakkor egy kezdőnek, nem feltétlen kell javasolni, eget rengető összegekért, audiofil cuccokat. (jó, mondjuk más kérdés, hogy ki mire költ). Amúgymeg ne érts félre, örülök, hogy nemcsak 2-3 ember írogat ebbe a topicba és más véleményt is hallunk. de nyilván érted, hogy miért mondtam ezt.
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest