Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
simongab #57498 üzenetére
Az tök lényegtelen, hogy mekkora árréssel kerülnek piacra, a lényegen ez nem változtat, ami az, hogy egy drága dac-ban nincs három dolláros dac chip és olcsó kondenzátorok. Elég már a mellébeszélésből, ne állíts olyat, ami konkrétan nem igaz. Ha meg tévedsz, akkor meg ismerd el, ne támadj meg személyeskedj.
ggh1
Mekkora a keret az egész rendszerre, milyen helyen, milyen zenéket hallgatnál rajtuk? -
simongab
senior tag
válasz
blattida #57494 üzenetére
A DAC ok nem állnak drága alkatrészekből, a kis széria és kézi gyártás ami miatt egy egy készülék irreálisan magas áron és nagy árréssel kerül a piacra. Azt hiszem a multkor ezt már kitárgyaltuk. A professzionális kis szériás berendezéseknél is ez a helyzet, hogy egy pár száz darabos széria fejlesztése és gyártása egy adott készülékre vetítve nagyon magas, ott a tartósságot kell megfizetni. Bár volt olyan több milliós készülékkel dolgunk (0-24 ben mennek ezek) ahol pár év után szétfojt egy kondenzátor tönkretéve az egész berendezést.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
simongab #57491 üzenetére
...áll a kérdés az egyenáramról ami leégette a hangszóróimat...
Ha az erősítő szimmetrikus végfokkal van megépítve és nincs a kimenettel sorban (emiatt) egy kondenzátor, akkor a végfok valamelyik tranzisztora zárlatos. Ha szimpla a táp és van kondenzátor, akkor a végfok táp felé eső tranzisztora zárlatos. Hangszórót kikötve műszerrel mérhető az egyenfeszültség.
@blattida már letudta.
-
ggg1
aktív tag
válasz
blattida #57494 üzenetére
Kedves blattida!
Simongab nyilván költői túlzásba esett, mikor három dolláros dolgokról beszélt, a mondat jelentésén, amiben ez volt, egy csöppet sem változtat. Itt nem ezen volt a hagsúly.
Ráadásul simongab nekem adott tanácsot, aki már sokszorosan dedikáltan nem vagyok audifil, még akkor sem, ha sokakat dühít ez, hogy hogy merek ilyen topicban tanácsot kérni.
Kérlek, ne az ő válaszát vagy személyét szapuld, hanem inkább adj Te is tanácsot nekem, és mondd meg, hogy mire cseréljem az Onkyot, örülni fogok a tanácsnak, és mindenki tanácsát összegezve fogok döntést hozni.
Nagyon megtisztelnétek vele, ha csak úgy nekem mondanátok, hogy mi a jó, és nem azt, hogy a másik segítségében mi a nem jó. Biztos a béke is nagyobb volna így egymás között.
Köszönöm szépen! -
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57492 üzenetére
Mondjuk erről az a véleményem, hogy ha valaminek az a címe, hogy "általánosságban", akkor abba elég sok belefér, és azon nyammogni, hogy miről írj ide, és miről ne, az egyszerűen kukacoskodás, már bocs.
Én nem rég jöttem ide, de már értem, mért jár erre ennyi moderátor. -
blattida
nagyúr
válasz
simongab #57484 üzenetére
Tényleg fogalmad sincs a mostani audió helyzetről. A drága sokféle alkatrészből állnak, de nem három dolláros dac chipből és olcsó kondenzátorokból.
Az onkyo sosem volt egy audiofil márka (már igen régóta a Matsushita tulajdonában van, az ő márkájuk pld. A Panasonic vagy a Technics), ebbe a topikban teljesen jogosan nem egy ajánlott márka.
Olyat azért nem kéne írni, hogy a jelenlegi erősítője magasabb igények kiszolgálására is alkalmas, mert ez nem igaz. Ha följebb akar lépni, akkor az onkyot is cserélni kellene.
Az álleesés minden komponens esetében előfordulhat, sőt, ha tényleg gyakran hallgatóznál, akkor nem csak aktív hangsugárzóknál lottyanna az állad.Más is írta, a Vidi erősítőd helye szervizben van. Távjavítás itt nem játszik, amúgy pld zárlatos lett valamelyik végtranyó és azért jutott dc fesz a kimenetre.
ggg1
Ha használt cuccok is lehetnek, akkor egész jó komplett rendszert lehet összehozni 300000 forintból, sokkal jobbat, mint a jelenlegi rendszered. Az említett audiolab is egy jó erősítő. -
ggg1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #57487 üzenetére
Kedves Aladár!
Légyszi, ezen ne vesszetek össze. Mindkettőtöknek igazatok van. Én tudom, hogy vannak profi cuccok, amik jobban szólnak, és nyilván nagy különbség hallható kábel meg kábel, DAC meg DAC között, és nyilván érdemes rákölteni milliókat is annak, akinek ez ennyire fontos, és ilyenek az igényei.
Én egy más szinten állok, és simongab ezt megértette.
Tökéletesen elfogadom, hogy vannak ezeknél sokkal jobb dolgok is, de az átlag ember még azt a 200-400 ezer forintot sem tudja vagy akarja rászánni egy felszerelésre, mint amilyen szinten én most megragadtam. Sokan mini-"hifi"-tornyokból hallgatnak zenét. Engem meg most épp ezek a kérdések foglalkoztatnak.
Kérlek, ha van ötleted, tanácsod, hogy ezen a szinten, kategóriában szerinted milyen DAC-et, erősítőt, hangkártyát vegyek, azt oszd meg velem, és ne egymást szapuljátok. Előre is köszönöm!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
simongab #57491 üzenetére
Rádió: egy autós szembemegy az autópályán. Autós: egy, mindenki.
Szóval nézz magadba, mi lehet az oka h., sokan ellenségesek veled.1. áll a kérdés az egyenáramról ami leégette a hangszóróimat...
Ez nem az a hely ahol a műszerészek sűrűn előfordulnak, szerviz.2. Amikor a lejátszó programra kérdeztem rá arra sem jött válasz..
Nem a topik témája, van erre külön, lásd az aláírásom. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57489 üzenetére
Hogy van az, hogy más fórumokon segítőkészen és gyorsan állnak hozzá a problémámhoz, itt meg egyfojtában leckéztet egy csoport? Tessék: 1. áll a kérdés az egyenáramról ami leégette a hangszóróimat...2. Amikor a lejátszó programra kérdeztem rá arra sem jött válasz...csak az okoskodás megy...
-
ggg1
aktív tag
válasz
simongab #57484 üzenetére
NA EZT NAGYON KÖSZÖNÖM NEKTEK krichd1 és simongab!
Kb. ez az a szint, amin én el tudok indulni.
1.) Az optikai dolgon már túlléptem, elfogadom a tapasztalatotokat, nem lesz.
2.) Az erősítő meghallgatás jó dolog, de még méláznom kell azon, hogy annak mi értelme, hogy egy helyen meghallgatok egy erősítőt egy hangfallal, egy másik helyen, másik időben pedig egy másikat, mert ez alapján én így nem tudok összehasonlítást tenni.
Segíthet az, ha viszem a hangfalamat, de azzal nem tudom, mennyire látnak szívesen, és olyan nehezek, hogy két emberes munka.3.) Az erősítőmet meg fogom nézetni, hogy mennyire rossz, de hajlok egy új vételére, ha azt mondjátok, hogy az én hagfalammal jobban szólna. Nagy különbségeket a 2. pontban felsoroltak miatt nem hiszem, hogy tudnék felállítani, inkább olyan vonalon tudok elindulni, ha egy konkrét vételre, mint mondjuk ez az Audiolab, azt mondjátok, hogy ez alkalmi vétel, és nagyságrendekkel jobb, muszáj megvenni, akkor ez nyomós érv lehet. Egyelőre nem tudom hova tenni ezt az Audiolab-et mint konkrét vételt.
4.) Külön médialejátszó nem kell, mert nálam egy PC tölti be ezt a funkciót.
5.) CD vagy más lejátszóm nincs, FLAC, MP3, WMA
6.) MP3-akban viszont kimondottan hallok különbséget, különösen mivel itt lehet A-B tesztet végezni egy halandó ember eszközeivel is. A Fraunhofer kodeken szerintem hallani, hogy sokkal jobb, mint mondjuk egy Lame.7.) Digitális erősítőm vagy DAC-em eddig még nem volt, jó hangkártyám viszont igen, azzal hallgattam régebben, analóg sztereo kimeneten. Ez a szint nekem megfelelt. Ennél jobbat valószínűleg nem igénylek. De aztán ki tudja. Amikor elmentem egy behallgatóterembe, az ottani hangot nem tudtam összehasonlítani a PC-vel. Most az alaplapomon egy ilyen van a gyártó szerint: Realtek ALC1150 Audio Codec, Premium Blu-ray Audio support, Nichicon Fine Gold Series Audio Caps, TI® NE5532 Premium Headset Amplifier (Supports up to 600 Ohm headsets), Supports DTS Connect.
Amennyiben azt mondjátok, hogy sokkal jobb lesz, akkor persze hangkártya is lehet. Régen MIDI-ztem, ehhez vannak külső eszközeim, ezekhez amúgy sem lenne rossz valami port. Fogalmam sincs, hogy ezeknél az új kártyáknál hogy vannak a hangkönyvtárak, a 15 évvel ezelőtti szinten vagyok leragadva.8.) Az Onkyo TX-8050-et én sem szeretném a korábban kitárgyalt okok miatt, ezt csak azért említettem, hogy ez volt szimpatikus, csak nem jöttem rá, hogy mi lehet még jó alternatíva, ill. más szemlélet. Azt gondoltam, a sok szar kütyü bele majd ott ellesz, hangzásban meg biztos kielégíti az igényeimet.
Most már így biztos más lesz. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57487 üzenetére
Nekem otthon is professzionális keverőm és DAC-om van. Cannon csatlakozókkal, aktív hangfalakkal. Professzionális mikrofonokkal, rögzítőkkel, professzionális programokkal. Én ebből indulok ki. A szőlőhöz ennek semmi köze
De most azt gondolom nem Te kértél tanácsot. Ha valamit nem értessz azt bátran kérdezd meg...
-
Mezga Aladár
veterán
Azt nem veszed észre a dac, nem csak egy marék alkatrész.
És azt sem látod hogy, sok már firmware-el rendelkeznek, ami a hangra is hatással van, amit szintén elő kell állítani, létre kell hozni.
Szóval nálad (nekem úgy tűnik) a savanyú a szőlő dominál. -
simongab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #57485 üzenetére
"Én már rengeteg készüléket hallottam, amatört-profit-audiofilt egyaránt."
-
simongab
senior tag
Én azt gondolom, hogy a meglévő erősítőd mint erősítő tökéletesen elegendő még a magasabb igények kielégítésére is. Nem beszéltünk arról, hogy mekkora térben hallgatod a cuccot és kb. milyen zenéket(konkrétan) és milyen forrásból (CD, wav, flac, mp2, mp3, wma) hallgatsz. Az optikai jelátvitelt felejtsük el, el kell fogadni, hogy ott az optocsatoló beleszólhat a hangzásba, rövid úton nem érdemes beletenni ezt a bizonytalansági tényezőt. Ha messze vannak egymástól a készülékek akkor viszont ez a jó megoldás. Bár igazad lehet abban hogy nem nagyon hallanánk igy sem a különbbséget. Nekem a régi CD játszómon csak optikai kimenet volt, ezért kellett vennem egy újabb futóművet amin van RCA is. 2 szer kapcsoltam be
Az említett ONKYO all round cucc itt kissé lenézett, de szerintem kielégíti az átlagon felüli igényeket is. Én már rengeteg készüléket hallottam, amatört-profit-audiofilt egyaránt. Nem hiszek a nagyon drága manufakturálisan épített plexicsodákban, méregdrága DAC-okban amibe egy 3 dolláros DA chip és egy marék átlagos kondi van. A hangsugárzó az amitől időnként le tud esni az állam, de az általában aktív. "A miért? Hallgasd meg akkor megtudod." -szokásos választ én sem nagyon tudom értelmezni. A kábelekben sincs szerintem annyi amennyit tulajdonítanak neki. Jól néz ki, tán jobban is érintkezik...Máshogy szól? Lehet...
Viszont az hogy egyben egy vinchesterről jó minőségben pillanatok alatt el tudod érni a kedvenc zenédet annak is van egy filingje. Kell egy jó külső hangkártya vagy DAC, de ha a PC től független szeretnél lenni akkor egy media lejátszó:Egyébként az Onkyo közösködik a pioneerrel, talán együtt fejlesztenek...
Érdemes erről még dumcsizni...
-
ggg1
aktív tag
válasz
krichd1 #57481 üzenetére
Hmm. Oké.
Persze a hirdetéseket én is megtalálom, csak nem tudom, hogy melyiket volna célszerű választani, és melyik illene jól a hangfalamhoz, mert ugye, ha veszek egy sokkal jobb erősítőt, mint amilyen a hagfalam minősége, az meg fölösleges.Nem tudom, mennyire hallanám a különbséget egy profibb erősítő és valami kompakt dolog között, amiben van beépített DAC. Nehéz ügy az is, hogy hogy hallgatok meg két ilyen erősítőt egymás után ugyanazon a hagfalon, hogy össze tudjam hasonlítani, mert két tök más hangfallal nem ad releváns eredményt.
Elég igényes vagyok ahhoz, hogy amikor vásárolok valamit, akkor nagyon alaposan körbejárom a témát, és minél több lehetőséget számbavegyek, de ahogy a fórumtárs is írta, ez munkaigényes, nekem pedig rangsorolnom kell, hogy a 24 órámat hogy osztom be.
Ezért áll sok éve változatlanul a sarokban a rendszerem, mert nyilván, ha jót akarok, ahhoz sok időt kell rászánni. Tehát az nem igaz, hogy nem akarok jobbat, csak az utóbbi időben az időmet jó részt másra fordítottam. -
ggg1
aktív tag
válasz
andorra #57473 üzenetére
"...akkor ez csak azt jelenti, hogy sohasem vetted a fáradságot, hogy ezeket a különbségeket meghallgasd. Pedig ez mindennek (a vitaképességnek is) az alapja..."
Szerencsére eszem ágában sincs senkivel arról vitatkozni, hogy melyiknek jobb vagy rosszabb a hangja. Különösen, hogy vannak tesztek, és vannak e fórumon is segítőkész emberek, mint például L4D1K fórumtárs, akik megosztják tapasztalataikat, és akiknek nagyon hálás vagyok, és még egyszer, ez úton is köszönöm szépen segítségüket.
Meg is győzött, hogy inkább koaxozzak, azt az időt, amit meg optikai kábelek meghallgatására fordítanám, inkább hasznosabb dolgokkal töltöm. Valószínűleg úgysem hallanám a különbséget.
-
krichd1
addikt
Érdemes végigböngészni a használt hirdetéseket a hifipiac apróban, avx fórumban, hardveraprón, stb..., ez az Audiolab 8000SE például szerintem mindenképp meghallgatásra érdemes. Ehhez persze még kell majd DAC is.
Megkérnék mindenkit, hogy a személyeskedést ne kezdjük megint. Kulturáltan is lehet fórumozni, civilizált véleménycsere alkalmazásával.
Az előző saját hozzászólásomat én töröltem, rossz fogalmazás miatt.
-
ggg1
aktív tag
Érdekes, hogy vannak olyan topicok, ahol van egy-egy olyan ember, aki sok időt ráfordított a témára és/vagy a fórumozásra, és akik abban lelik az örömüket, hogy minden olyan, a témában laikust, aki a sötétben tapogatódzik, segítséget kérni jön, vagy pusztán csak nem életcélja az adott téma, leszól, és elkezd vele személyeskedni, egy idő után sértegetni.
Aztán vannak olyan topicok is, ahol ilyen ember véletlenül nincs. Az ott lévő hozzáértők kellő alázattat és szeretettel válaszolnak a laikusoknak is, és az ilyen helyeken olyan jó a hangulat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
krichd1 #57474 üzenetére
Köszönöm!
Igen, teljesen egyetértek Veled, és tudom, hogy igazad van, ezért nem vettem meg a TX-8050-et. Nem tetszik ez a mindent bele, és ezért is írtam föntebb, hogy ez már nekem is túl sok "modern" technikai dolgot akar egyszerre felvonultatni, amire egyáltalán semmi szükségem. Ezt érzem, hogy nem jó.Nyitott vagyok minden más erősítőre is, a régi javítására is, meg a külön DAC-re is, de eddig nem volt időm ezzel behatóbban foglalkozni. Nekem ez nem ennyire szignifikáns része az életemnek sajnos, egymillió más dolgot csinálok mellette, és ahogy írtam, sok éve meg sem szólaltak.
Ezen lassacskán szeretnék változtatni, és ha kapok olyan segítséget, ami nem arról szól, hogy mi mindenre voltam lusta eddig, akkor biztos veszek majd valami jót, és akkor hallgatok szép zenét. :-)
Nagyon köszönöm szépen!
-
ggg1
aktív tag
válasz
andorra #57473 üzenetére
Oké, próbálok a hozzászólás releváns részével foglalkozni, és nem azokkal, amik a minősítgetésemmel, meg kioktatásommal foglalkoznak.
"Ha abban hiszel, hogy az egyesek és nullák átvitele nem szól bele a hangminőségbe, akár az elektronika, akár a kábelek tekintetében, akkor ez csak azt jelenti, hogy sohasem vetted a fáradságot..."
Válasz:
Én nem hiszek semmiben műszaki kérdésekben.
Mivel elsősorban műszaki ember vagyok és nem zenehallgató, arról van fogalmam, hogy milyen egy digitális jelátvitel, és hogy ez ideális esetben milyen eredménnyel jár. Az S/PDIF működéséről ellenben halvány lila segéd gondolatom sincs, és még csak ahhoz sem vettem a fáradságot, hogy beiratkozzak valami főiskolára, ahol ezt tanítják. Inkább megkérdeztem itt, hátha van hozzáértő, aki elmondja, hogy az egyik optikai kábelen mért megy át rosszabbul az egyes, meg a nulla, mint a másikon. Ez érdekelt. Ennyi. Nem kell kiakadni. Normálisan tettem fel a kérdést.Azt is értem, hogy digitális adatközlésben sok eltérő technika lehet. Például egy csomagkapcsolt teljesen más, mint egy időben valós lefolyású. Az továbbra is egészen egyértelmű a számomra, hogy digitálisan el lehet küldeni úgy egy digitális adatot, hogy az egyáltalán ne torzuljon. Az egy más kérdés, hogy egy adott implementáció mennyire él a technika adott lehetőségeivel, és milyen olyan elemeket tartalmaz, ahol eltorzulhat vagy sérülhet az adat.
Ehhez már kell érteni az adott implementációhoz. Én nem értek hozzá. -
simongab
senior tag
Túl régit nem érdemes venni-megtartani, ebben a pillanatban égette le a Vidi erősítő a prelúdiumomat, nem szólt hangosan, de valószínüleg egyenfeszkót kapott. Megy a felújítóba
Tapasztalt valaki effélét? Mi lehet az oka, eddig szépen szólt, néha láttam hogy a membrán nagyon és lassan mozog, de erre nem számítottam.Leírom kicsit később részletesen a véleményemet
-
krichd1
addikt
Ha esetleg használt is szóba jöhet, akkor jobb hangú erősítők is elérhetőek lennének, DAC-ot vehetnél külön. Az ilyen "mindent bele" olcsóbb erősítőknél, mint a TX-8050 azért lehet jobbat kihozni. Persze ehhez nyitottnak kell lenned arra, hogy több mindent kipróbálj.
A digitális csatolófelületekről audió szempontból van/lesz egy rész a téma összefoglalóban.
-
andorra
őstag
Mivel műszaki ember vagyok, és nem zenehallgató.....
Elsősorban zenehallgató és másodsorban műszaki ember. Legalábbis egy olyan topikban, ahol a hifi zenehallgatás és nem -mondjuk az erősítő tervezés- a központi kérdés.
Szóval jó, az optikai digitálisról lebeszéltetek. Ezt elfogadom, még akkor is, ha nincs értelmes válasz rá, hogy mitől rossz....
Ne fogadd el, próbáld ki! Egyébként az elég értelmes válasz rá, hogy kétszer történik egy további jel-átalakítás oda-vissza az optikai átvitel esetében. Ha abban hiszel, hogy az egyesek és nullák átvitele nem szól bele a hangminőségbe, akár az elektronika, akár a kábelek tekintetében, akkor ez csak azt jelenti, hogy sohasem vetted a fáradságot, hogy ezeket a különbségeket meghallgasd. Pedig ez mindennek (a vitaképességnek is) az alapja, ha egyszer valóban hifi zenehallgatásra adod a fejed.. -
ggg1
aktív tag
válasz
simongab #57430 üzenetére
Hát igen, ezeken gondolkodom egy ideje. Újraépíteni mindent nem állt szándékomban. Valószínűleg nem úsznám meg annyiból, mint amit írtál, 15 éve, amikor vettem, akkor is többe került, és akkor ez több pénz volt, mint ma.
A hangfal nem kérdés, hogy marad, de az erősítőre volna 150 keret. Nem tudom, lehet-e abból manapság jó sztereo erősítőt. Anno, amikor vettem, sokfélét meghallgattam, és Onkyok, Denonok tetszettek nagyon. Én úgy éreztem, dinamikatartományban messze verte az összes többi márkát. Az én fülemnek legalábbis. A többit sokkal laposabbnak éreztem. Nem tudok jó szakkifejezéseket erre, mert nem értek hozzá, de olyan szépen részletesen kijött minden hang, csodálatos volt magas és közép tartományban is. Én elég heterogén zenét hallgatok, nem vagyok komoly zenehallgató, de fontos, hogy az énekhang szép legyen, a fúvósok, vonósok, és emellett legyen elég dinamikus is. A TI 600 szerintem egy öszvér. Minden elég jól szól rajta. Szóval ezzel nincs bajom.
Az erősítő meg Onkyo A-9510. Ez olyan százezres kategória volt 1999 környékén. Jól passzolt a hangfalhoz, dinamikában, részletességben, nagyon szerettem.
Kb. 5-6 éve áll. Azóta nem volt időm ilyenekkel foglalkozni.Ezzel az Onkyo erősítővel szemezek egy-két éve. Mivel műszaki ember vagyok, és nem zenehallgató, - hogy a hozzászólásod másik részére is reflektáljak - már átestem abba a kategóriába, ahol minden winchesteren van. Szóval a fent nevezett erősítő modernnek tűnt, sok digitális bemenettel, komoly DAC-kel. Ezért szemeztem vele. De belátom, a technikai hozzáállásom nem biztos, hogy előny. A másik oldal az, amit a zenehallgatók képviselnek, egyrészt az analóg vonallal, amivel nem is kívánok vitatkozni, másrészt meg azokkal a frázisokkal, amikben ki-ki hisz. Ezekkel az a gond, hogy nincs benne semmi konkrét, csak olyan érzéseket és hit-béli dolgokat tartalmaznak. Valószínűleg akkor járok a legjobban, ha elkapom a kettő közt lévő arany középutat.
Szóval jó, az optikai digitálisról lebeszéltetek. Ezt elfogadom, még akkor is, ha nincs értelmes válasz rá, hogy mitől rossz. Nekem a föntebbi ködös válaszok nem magyarázták meg, hogy egy digitális jelnél az egyesből mitől lesz nulla egy optikai kábelen. A jittert eddig is tudtam, hogy mit jelent, csak azt nem, hogy mi köze van ehhez. De ezek szerint a föntebbi kérdéseimere az a válasz, hogy az optikai digitális technológiánál a jelfolyam nem elég ütemes, nincs szinkronizálva, és nem alkalmaznak pufferelést a fogadó oldalon, ami az órajelnek megfelelően kiegyenlítené a kábelen ill. optikai elemek működéséből fellépő jelingadozást. Hát ez egy olyan válasz lenne, ami indokolná, hogy mért baj a jitter. Az, hogy csak, mert rossz, az nem válasz.
Végülis ha csak koax digi bemenet a feltétel az erősítőn, akkor jóval nagyobb a kínálat.
Egyébként a fönti Onkyo TX-8050 erősítő más szolgáltatását, a DLNA-t, a netrádiókat, az USB portot, az ethernet csatolót, ezeket egyiket sem használnám, csak egy jó sztereo erősítőre vágynék, jó DAC-kel.
Vagy hallgatok Rád, és maradok az analóg jelenlegi erősítőnél, ha egyáltalán érdemes javíttatni. De mivel most már ki tudnék fizetni egy sokkal korszerűbb, és valószínűleg jobb erősítőt is, ez pedig amellett szól, hogy ne szarakodjak a régivel, hanem váltsak. Ezen még eldilemmázok egy darabig, az biztos. :-)Nagyon köszönöm az eddigi segítséget is,
és köszönöm, ha segítetek további szempontokkal,
lehetőségekkel a döntésben. -
toto0569
addikt
Én nem szeretem ha veszekedtek,de nagyon szívesen olvasom valamennyiőtök írását!Béke veletek.
Mindegyikőtök mondani valója tartalmaz hasznos dolgokat.Mindenki szűrje le a magának valót és ennyi...
(Közben hallgassatok zenét,az mindenkit megnyugtat)
A galambok is állatok,mégis szeretik egymást... -
Bobrooney
senior tag
-
rii
nagyúr
attyaúristen srácok
nézzetek már magatokba mit csináltatok?
több itt a moderátor mint aki ért a hifihez ...régen ez nem volt így!
aki érzi, hogy részese ennek a szégyenteljes jelennek, az nézzen magába, és szégyellje el magát.... de tényleg
hány évesek vagytok?
a viselkedésetek alapján két év múlva esedékes az érettségi, hiába van aki már a 4x-et is elhagytakatasztrofális szintre süllyesztettétek ezt a topikot
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
krichd1 #57456 üzenetére
Kieg: kozben visszaraktam.
Offban volt, ilyenkor pedig ha három párhuzamosan futó hozzászólásfolyamon kell végigmenni az offot egyszerűbb gyalulni ha valszeg oda tartozik. Tehát ha a témához tartozik (márpedig igen), akkor ne rakd offba, mert megtévesztő.
Ennyi volt az indok. Elég sok hozzászólást kellett végignézni, ilyenkor egy többoldalas flame közepén lévő offba rakott szakmai részen az ember nem áll neki gondolkodni, hogy akkor az mégiscsak lehet a témához tartozott.
Pls szakmai ont ne tegyél offba
.
---
Akkor ismételten megkérnék mindenkit, hogy fejezze be a szájkaratét. Nem tesz jót a topiknak és nem tesz jót a közösségnek.
Lehet nem egyetérteni a másikkal, meg kell is néha, de ezt lehet kultúrált formában is tenni. Ha úgy érzitek ez nehéz akkor ne szóljatok a másikhoz.
A passzív-agresszív viselkedést pedig megkérnék mindenkit, hogy hanyagolja.
-
simongab
senior tag
válasz
krichd1 #57456 üzenetére
Pedig ez a rész engem is érdekelne, főleg hogy a foobar-t most tettem fel
Erről jut eszembe:
Ma este Wagner: Tannhäuser:
Háromfelvonásos opera
Szövegét a zeneszerző írtaVezényel: Fischer Ádám
Közreműködik: a Magyar Rádió Énekkara (karig. Oláh Gábor), Magyar Állami Operaház -
krichd1
addikt
Nem nézek ide fél napig, aztán már megint nagytakarítás van.
Moderátoroktól kérdezném, hogy azt a hozzászólásomat miért törölték, amiben a lejátszókat említettem, ami előrelépést hozhat Foobarról ?
-
Mindenki nyugodjon le a csipába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Vadiúj SSD-k!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest