-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dantej
tag
válasz
#71562240 #53998 üzenetére
"A High Fidelity vagy hi-fi egy szabvány, amely a reprodukált hang vagy kép magas minőségét garantálja"
Szerintem ebben bőven benne vannak a házimozi erősítők de ha nem jó témában tettem fel a kérdésemet akkor sajnálom.
Ha egy negyediket is kellene választanom se gond csak ahogy jeleztem is most ezek elérhetőek számomra jó áron.!
-
dantej
tag
Üdv mindenkinek!
Erősítő vásárlás előtt állok és ezek lennének amihez most jó áron hozzá tudok jutni?
Van némi technika tudásom a témában de jó lenne ha tudnátok segíteni a témában ,hogy melyiket vegyem meg!?Denon AVR-1604 vs Onkyo TX-DS575x vs Denon AVR-1312
-
andorra
őstag
Egyébként tipikus eset, hogy valaki úgy teszi fel a kérdést, hogy két készülék közül melyiket érdemes választani, aminek profi válaszadóink rendszeresen "bedőlnek", ahelyett, hogy azt a valószínűleg legjobb választ választ adnák, hogy természetesen egy harmadikat.
-
törölt tag
válasz
nostromo73 #53991 üzenetére
No igen, azt a NAD-ot én is erősen ajánlottam, még erősebben ajánlottam volna, ha nem említed a meghibásodós híreidet. Jól illik a karaktere is a hangdobozodhoz.
Na most figyelj, erősen, főleg az idézőjelekre. Amikor már nagyon eltávolodni látszottál a QUAD-tól a Rotel felé, "lobbiztam" a QUAD érdekében. Most, hogy távolodni látszol a Roteltől, "lobbizok" a Rotel érdekében.
Én ugyebár úgy fogalmaztam, hogy - az egyéb tulajdonságai mellett - a Rotel szárazabb, analitikusabb hang. A mai Rotelek inkább ilyenek, a régebbiek inkább melegebbek-puffogósabbak voltak. Na de. Ezt a mai Rotel-féle analitikusabb, zsírmentes hangot sose nevezném keménynek! Mikor ezeket hallgatom, mindig ezt is vizsgálom, és mindig kicsit meglepve tapasztalom, hogy sose hallom keménynek! Még hasonló karakterű hangdobozokkal se, még keményebb jellegű hangfelvételekkel se! Pedig ezt nagyon nehéz megcsinálni. Hogy minden kis csikordulást halljál a gitárhúrokból, hogy pattanjon, ami pattan, hogy koppanjon a zongora kalapácsa, hogy a lábdob rendesen mellbevágjon, mégse szúrja a füledet a hegedű. Nagyon nehéz, főleg ebben a "belépő környéki" kategóriában.
Szerintem ezekkel a kétszámjegyű típusszámú erősítőivel valamit nagyon eltalált a Rotel, többre is tartom őket, mint a topiktársak többsége, ők inkább egyrészt-másrészteznek róluk. Az ilyen karakterű készülékekre szoktuk ugyebár általában mondani, hogy pontos, informatív, de ennek fejében a rosszabb hangfelvételekkel kimutatja a foga fehérjét. Szerintem azonban, ezek a Rotelek nem harapósak, nem vicsorognak gyakorlatilag sose. Széles, kiegyenlített hangsáv, transzparencia, részletezés, és mégse kemény - állítom én. Sportosan elegánsan izmos a hangjuk, és még értelmiségi is - mondom én. Nem fárad bele a fülem.
Ugyanilyen karakterűek a B&W hangdobozok is, tehát ebben egymásra játszanak a Rotellel, ezt a karaktert tehát anno megerősítve hallottad a hangdobozok révén is. A QUAD hangdobozod kicsit más, az puhítaná. De én javaslom, tegyél még egy próbát az Aymarában, és nézd meg, hogy hátha igazat adsz nekem - lásd még placebo hatás, hehe. Az is egy hecc egyébként, hogy odaviszed a kis hangdobozodat és akkor kétirányban tudod ellenőrizni. Szerintem megérdemel még egy próbát - függetlenül attól, hogy a C356BEE-t is elég ideális választásnak tartom, önmagában is és a hangdobozod elé is. Meg a QUAD Elite-t is...
Előzőleg azt mondtam, maradjon "titok", hogy én melyiket választanám. Lehet, hogy most lehullt a lepel? -
andorra
őstag
válasz
nostromo73 #53991 üzenetére
USB. Egyébként nehezen tolerálható, hogy másokkal keresteted meg a választ, még akkor is, ha 20mp net használat elég volt hozzá. Lásd pl, itt!
.....de úgy vagyok vele hogy mások tapasztalatai, tanácsai, is segíthetnek a döntésben
Akkor is, ha fogalmad sincs róla, hogy kik azok? Életem során megismerkedtem már jónéhány hifiző emberrel, természetesen úgy, hogy a rendszerüket is meghallgattam, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy esetleg kiknek a véleményére tartanék igényt egy ilyen döntésben, ami egyébként így is alig befolyásolna. -
nostromo73
tag
válasz
#71562240 #53976 üzenetére
Szia
Közben erős versenyzővé vált a NAD C 356BEE DAC erősítő is, Hifibarlangban ezzel az erősítővel tetszett a kis Quad 11L dobozok hangja a legjobban. Még régebben meghallgattam az Aymaránál a Rotel Ra-12-est BW monitorokkal is, részletező, pontos, ugyanakkor egy kicsit száraz, keménynek tűnt a hangja....Olvastam hogy a NAD dac modulja külső hangkártya ként is használható, ilyen estben a laptopot hogyan kell összekötni vele, milyen kábellel ?.
Köszönöm a választ
-
nostromo73
tag
válasz
#71562240 #53988 üzenetére
Mindenképp meghallgatom, egyenlőre azért hezitálok ennyire mert egy jó darabig nem akarok majd elektronikára költeni. Próbálok olyan döntést hozni ami után nem marad majd " szálka " a szemembe...azért valamennyire tudom hogy mit akarok, de úgy vagyok vele hogy mások tapasztalatai, tanácsai, is segíthetnek a döntésben. Azt gondolom ennél a két erősítőnél, nagyon mellé nyúlni nem lehet, itt most a korábban említett digitális csatlakozások tekintetében vagyok bizonytalan..kell e vagy sem. Tudom szentség törés, de laptopról ( egyenlőre ) hallgatok zenét, és egy jó Tunert feltétlenül szeretnék majd később......
-
törölt tag
válasz
nostromo73 #53986 üzenetére
Hallgasd meg feltétlen a QUAD-ot is, megérdemli. Ne elméleti szempontok alapján dönts, hanem a hangélmény alapján. Akár a kettő közül sem lehet előre tudni, hogy neked, adott körülmények között melyik teszik jobban. Márpedig a karakterbeli különbségek is sokat számítanak, nem csak a minőségiek - persze ezt te is tudod, csak erősíteni akarom, hogy ennyi pénzt főleg ne költs el próbálgatás nélkül.
Fejhallgatóerősítőt (DAC-ot is) használtan mintegy 30ezer körültől lehet kapni olyat, ami már emberszámba vehető. Az erősítőbe építettek ritkán érdemlegesek.
-
törölt tag
válasz
bunygyi #53979 üzenetére
Akkor itt válaszolok.
Tehát, ha az a feladat, hogy kb. 100ezerből hozzunk ki használt erősítőt+hangdobozt (plusz kábel) az aktív Mackie-vel szemben, az persze lehetséges.
Erősítőben akár a privátban linkelt Luxman is szóbajöhetne, ha külön is eladják, de azzal talán nem optimálisan használnád ki a párosítási lehetőségeket. A másik ötleted, a Tannoy M3 hangdoboz ellenben elég optimális választás lenne, sokmindenhez illeszthető a hangkaraktere és szépen is szól, az ára is tűrhető, bár persze mehetne lejjebb is.
Átfutván némely hirdetéseket, néhányat kiemelek, ezek némelyike már szóba került itt más érdeklődők számára az utóbbi hetekben. Egyik sem tűnik az adott áron olyan vételnek, hogy mindenképpen azt mondanám, hogy mndenképpen arra kell ráugorni, de mindegyiket érdemes meghallgatnod, melyik tetszik jobban. Illetve alkudva persze best buy-já is válhat egyik-másik. Menjél, hallgatózz, ha nem ér annyi utánajárást, akkor a listát körülbelül veheted ajánlati sorrendnek az én véleményem alapján.Erősítők például:
Cyrus III 65ezer a listában ez a legerősebb, ez külön kategória a többitől, elsőként ezt ajánlom, akkor is, ha az ára miatt esetleg csak kicsit olcsóbb hangdoboz fér mellé.
Arcam Delta 90.2 55ezer Vonalbemenetről eléggé szépen, semlegesen szól, a phono-ja nem kiemelkedő.
YAMAHA AX-700 40ezer Kategóriája egyik klasszikusa, ennyiért akár kifejezetten jó vételnek mondható, ereje is van, finomsága is, van benn jó phono is, de nem a legfiatalabb a kínálatból.
NAD C 315 BEE 55ezer Kategóriájának egyik nagy slágere, okkal, színes, eleven, de kifinomult is.
Marantz PM68 55ezer Viszonylag meleg hangú, kicsit sávhatárolt, kellemes, hallgatható, nem túl erőteljes.
Adott párosításban megnézhető még esetleg
NAD C320 50ezer, Arcam Alpha 35ezer, QED A240 CD 37ezer,
a menő manó NAD 3020e 28ezer...Hangdobozok például (amelyeket leginkább ajánlanék, azok aránytalanul drágák a 100ezres kerethez, tehát vagy az olcsóbb erősítők közül kell választani melléjük, vagy növelni a keretet):
Heco Mythos 500 76ezer Ezen a szinten nagyon jóféle, erős, részletes, viszonylag finom, jó nagy szobát be lehet tölteni a hangjával.
Rega Ela Mk1.25 80ezer Nagyon kedves hangú, világos, transzparens, a hifisták egyik kedvence ezen az áron. A hangjának inkább az állványos dobozokhoz közeli a teste.
AR status s-30 50ezer Elég jól középarányos az erő és a finomság között, nagyon jól társítható bármihez, szinte mindenki szereti.
StandArt 2 75ezer ügyes, erős, nagyot szól, kicsit mélytónusú, néha kissé tompává is válhat, hosszan hallgatható.
Tannoy M3 50ezer Semmiben sem kiemelkedő, de a kategóriában mindenben elég jó, kellemesen középsávorientált, kulturált, viszonylag szép hangszerhangokkal, a felbontása lehetne nagyobb.
Dali Zensor 1 60ezer Finom, meleg hang, de csillogni is tud, nem nagyon részletező, és persze kisdoboz, a hangja is kisdoboz.
Phonar M1 45ezer egyszerűsített Phonar, de azért sokat felmutat a márka finomságaiból.
Canton Fonum 601 65ezer erős, bőséges, de nem durva, kicsit tompa.
Mission m33i 55ezer Fürge, eleven, néha kicsit túlzottan.Hogy ne kelljen nagyon átlépni a megcélzott keretet, ajánlom például párosítani a Cyrus III-at az AR Status S30-cal, garantálom, hogy tetszeni fog, persze lehet morfondírozni a többi párosítási lehetőségeken, például a drágább hangdobozok mellé a Yamaha A-700-at, Arcam Alphát, NAD 3020-at... - ezek persze elsősorban azért olcsóbbak, mert öregebbek is, de remélhetőleg még sokáig bírnák. Mindazonáltal (alkudva) felugorván egy Cyrus III - HECO vagy Rega vagy Stand-Art párosításig, az már egy szint lenne - vagy az AR.
-
nostromo73
tag
válasz
#71562240 #53976 üzenetére
Na utána nèztem pár dolognak, az exposure nálam kiesett, az audiolabbal kūlcsin beli problèmáim vannak, eddigi állás szerint a rotelbe van meg minden szempont amit keresek. De a quad nem hagy nyugodni hogy anèlkűl vessem el hogy nem halgattam meg, a bővithetősèg szempontjábòl talán kèsőbb egy dac megoldás lehetne, a fejhalgatòra nincs ötletem esetleg ahozz is kūlön erősitő? Persze ez ìgy már lehet tùl lenne bonyolītva...meg persze anyagilag se lenne mindegy....
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #53980 üzenetére
Nem fogjuk tudni innen, hallatlanban megítélni, hogy meghibásodás-e vagy eleve ilyen színvonalú. Hacsak nincs valaki itteni topiklakónak személyes tapasztalata egy példánnyal, de valószínűleg egyikőnknek sincs.
Egyébként van a Prohardveren multimédiás hangszórós topik, oda illik, ott esetleg van valakinek tapasztalata. Meg ha van a környéketeken szakbolt...
-
Sefter
veterán
válasz
Benéztem..
-
ozzy711
őstag
válasz
Hangsugárzó: 41 mm.
Ez ilyen, ettől többet ne várj. Sajna a JBL (is) rossz irányba mozdult. Egyébként ez nem hi-fi kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Energiaital topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest