Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
mola21 #35946 üzenetére
Kammerer, hozzám képest egy lexikon. Mikor saját magát fellapozza, hajlamos rá, hogy a kérdező által megadott lapszámokat, egyszerűen csak felolvassa.
Amit hozzáfűznék: az, hogy számodra melyik erősítő lehet a jó vétel, mi nem tudhatjuk. Nagyon sok típus van, ami majdnem egyformán jó lehet. Viszont ezek a Te rendszeredbe illesztve, különbözőképpen teljesítenek és különböző ízlésű emberek különbözőképpen ítélnék meg őket. A döntő, tehát a te ízlésed és a Te ítélőképességed. Ez azonban csak akkor érvényesülhet, ha az egyes készülékeket a rendszeredbe illesztve, alaposan le tudod tesztelni. -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Egy szinte makulátlan Marantz PM-68 30k-ért jó vétel lenne?
-
törölt tag
válasz
mola21 #35946 üzenetére
Én saját füllel az erősítőik közül még csak némely MAP típusokat hallottam, azok nagyon jók, általában egyszerre visszafogottan tiszta (néha picit vékony) és mégis energikus, dögös a hangjuk, amolyan "audiofília megfizethető áron" jellegűek. Emellett, akár erősítő, akár CD-játszó, akár egyéb fajtájú Advance Acoustic készülékről én még nem nagyon láttam ellenséges véleményt, vagy nagyon dícsérik, vagy legalábbis rendben levőnek tartják őket. Nagyon sikeres márka az indulása óta.
"Sztereó erősítőt keresek 100-120 ezer körül. Lehet használt is. Ajánlat?" Újonnan a mai kínálatból leginkább (például, többek között, egyebek mellett...) NAD C 326BEE-t, Rotel RA-04-et vagy RA-04SE-t, akciósan Music Hall A 25.2-őt, Cambridge Audio Azur 640A V2-t, Cambridge Audio Azur 650A, ha kicsit feljebb mennél, Audiolab 8000SE-t, Advance Acoustic MAP105-t, Marantz PM6003-t... ajánlanék.
Használtból keress, találj, kérdezz. -
mola21
tag
Sziasztok!
Az Advance Acoustic MAX 150 erősítőről mi a véleményetek? Sztereó erősítőt keresek 100-120 ezer körül. Lehet használt is. Ajánlat?
-
-
törölt tag
válasz
krichd1 #35943 üzenetére
Én is csak mint "Mercury-król" tudnék nyilatkozni róluk, Jupiterként én se hallgattam őket, de az alábbi hozzászólást a Hifi City-n mintha éppen neked írták volna (a tiedhez hasonló kérdésre) néhány évvel ezelőtt, tehát "akkori árakon".
" Re: Tannoy Jupiter 307 - infót keresek -
Szerzö: marten (---.kabelnet.hu)
Dátum: 07-03-18 07:54A Jupitereket itt rakták össze Sz.fehérváron...
Viszont, elvileg nem is forgalmazták Mo.-n.
Ezt azért tudom, mert anno megkérdeztem az InfoVoxot, ők mondták.
A gyár munkatársai, olcsóbban juthattak hozzá a dobozokhoz.
És volt egy , vagy több sérült, elázott szállítmány, amit olcsón meg lehetett venni.
Így jutott egyik barátom is ilyen dobozokhoz. Álló, 2,5 utas, az akkor futó Mercury-éhoz hasonló, vagy egyező hangszórókészlettel.
45Ezer Ft-ért vette a srác ! (2000-ben)
Véleményt nem tudok írni róluk, 45 Ezret szerintem bármikor megér, nekem a JmLabok után uncsi és életlen volt a hangja, ez lehet az én hibám is.
De mivel egy meglehetősen gagyi Kenwood + Yamaha cucc hajtotta meg...Ez akár tárgytalan is lehet"
Gondolom te is megtaláltad ezt a szöveget, de ha mégsem, akkor itt van.
-
eclipse006
őstag
válasz
#71562240 #35941 üzenetére
Az egyáltalán nem lesz baj, ha kicsit lágyabb hangzású, mert talán kompenzálja azt a szárazságot amiről beszéltünk blattida-val. Már nagyon várom, hogy megérkezzen, kíváncsi vagyok milyen párost alkot a PM4000-es erősítőmmel. Egyelőre marad mind kettő játszó, idővel úgy is kiderül melyik a legmegfelelőbb nekem. A Philips-em már jól ismerem, rengeteg CD van a háta mögött.
Köszi neked is az infót!! -
törölt tag
válasz
eclipse006 #35921 üzenetére
Az egy tipikus Marantz hangzású, best buy közeli illetve kifejezetten best buy készülékként széles körben közkedvelt volt annak idején, elsősorban a marantzos erényekkel, kevésbé a marantzos hibákkal. Még nem volt annyira a letisztultság irányába menő hangja, mint az utóbbi egy-másfél évtized Marantzainak, tehát egy kicsit "piszkosabb", helyenként "túl lágy" megszólalása volt, de ugyanannyival elevenebb is a maiakhoz képest. Nagyon megbecsült lejátszó volt "fénykorában". Az meg egy más ügy, amit blattida is ír, hogy a Philipsedet érdemes lenne-e lecserélni rá. Ha, amint írtad, "párhuzamos" készülékként akarsz próbálkozni vele, akkor nyilván tényleg jó áron lenne rá lehetőséged, azt pedig erősen valószínűsítem, hogy elégedett leszel vele, arra például kifejezetten alkalmas lesz, hogy egyik hangfelvételt a Philpsen, másikat a Marantzon fogod szívesebben hallgatni.
-
andorra
őstag
válasz
axevice #35935 üzenetére
A legegyszerűbb válasz az erre, hogy a házimozi topikban érdeklődj !
Megjegyzem: lehet olyan házimozi rendszert építeni, ami sztereo zenehallgatésra is kiváló (nem ebből a szettből), látom a költség oldalon nem vagy túlságosan korlátozva. Viszont erősen kérdésesnek ítélem,a leírtak lapján, hogy valóban erre lenne szükséged. (Ha mégis, akkor például az Ipadra, mint forrásra eleve nem építhetnél, )
-
blattida
nagyúr
válasz
eclipse006 #35937 üzenetére
Nincs mit.
Ezek a régi dobozok gyakran nagyobb érzékenységűek és kevésbé színeznek, ezért semlegesebb a hangkarakterük, nem kozmetikáznak annyira, ezért is van az, hogy a felvétel hibái jobban átjönnek rajtuk, ezért többet mutatnak belőlük. -
eclipse006
őstag
válasz
blattida #35936 üzenetére
Értem és köszi! Jól írtad le a Philips hangját. Nekem egy kicsit sok ez a szárazság, valószínűleg a dobozaimra is jellemző ez a tulajdonság. Nem várok megváltást ettől a Marantz-tól, de talán olyan hangot kapok, ami megközelíti azt, amit már egy ideje keresek. Az is lehet, hogy jól kijön majd a többi komponenssel, az is lehet, hogy nem. Az erősítőm is Marantz egyébként.
Arra már rájöttem egy ideje, hogy a dobozaim érzékenyek rendkívül a forrásra. Ha egy felvétel nem igazán jó, azt nagyon kihangsúlyozza, de ha jó azt meghálálja. -
blattida
nagyúr
válasz
eclipse006 #35934 üzenetére
Az lehet, hogy a gyári állapotú philips-hez képes mélyebre megy és talán nagyobb volumenű is a hangja, viszont a philips-ed pontosabb és szárazabb hangú, a marantz csicsásabb, lenyűgözőbb, viszont a kis holland igazabb és több benne az élet, szerintem.
-
axevice
csendes tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy kinéztem magamnak egy harman kardon erősítőt ami tudja az airplay funkciót hogy ipad-röl tudjak zenét lejátszani.
mi a véleményetek ezekről az erősítőkröl?
http://extremeaudio.hu/akciok/akcios-ajanlatok/komplett-szettek#!/~/product/category=2896121&id=15846110
ezt a settet néztem de a hangfalból lehetne valami jobb
kb 35nm2-es szobába lenne használva tv-ra is rákötném hdmi-vel
kell mélynyomó vagy van olyan hangfal ami tudja a mélyet normálisan kiadni?
pl néztem ezt ami elég jó áru és a mélyet is kiadja
http://www.plazamarket.hu/index?store=audio_market&page=product&bid=aVabuTabeQeVuga&select=&level=&category=&IMRSID=qnbmuqjiqk86ggbc4g8vs6io27
(Alacsony frekvencia [Hz]
19 -től)várom a válaszokat ajánlásokat köszönöm!!
András
-
eclipse006
őstag
Nem áll szándékomban, én is jókat hallottam róla.
A nyűgösséget arra érted, hogy lehet a lézerfej már nem az igazi? Van itthon egyébként tartalékban egy CDM 12.1-es mechanikám, ugyanis dettó ez a futómű van a jelenlegi Philips CD750-emben.
blattida: Megmarad a Philips is, már csak azért is mert már bele lett piszkálva, így nem hiszem, hogy egykönnyen elkelne. Kipróbálom ezt Marantz-ot, ha tetszik amit hallok, akkor marad.
Mit értesz azalatt, hogy más?
-
blattida
nagyúr
válasz
Szerintem a philips-ed ne cseréld le erre a marantzra, nem volna jobb, csak más.
-
DDL
őstag
válasz
eclipse006 #35929 üzenetére
Azért ne essünk át a ló másik oldalára
Nehéz ajánlani készülék tipusokat, de azért vannak egyértelmű dolgok. Ha CD67SE-t (neked) jó áron tudsz szerezni, akkor mindenképpen érdemes megvenni. 1 dologra oda kell azonban figyelni: kipróbáláskor lehetőleg minél többféle írott lemezzel le kell tesztelni. Ha nyűgös akkor inkább felejtős.
Üdv: DDL
-
krichd1
addikt
Tannoy Jupiter 307-ről van vkinek tapasztalata ? Mennyit érdemes maximum adni érte ?
-
-
ozzy711
őstag
válasz
eclipse006 #35923 üzenetére
Úgy emlékszem a Hi-fi Piacban vagy a magyar Hi-fi Choice-ban olvastam egy tesztet, abban jókat írtak róla, de ez semmit sem jelent ugye, mivel a rendszered és akusztikus környezeted teljesen más...
Meghallgatás nélkül nehéz ügy valóban...
Azt azért vedd figyelembe, hogy a legfiatalabb is lehet vagy 10 éves! -
andorra
őstag
Itt ezen a fórumon, nem brutálisan szóló, hanem lehetőleg élethűen szóló hangdobozokat keresünk. (Többnyire mérsékelt sikerrel.) Ennek megfelelően, ez a típus, sok társával együtt, teljesen kiesik az érdeklődési körünkből. A mi izlésünkre egyáltalán ne hagyatkozz, hallgasd meg és a ha neked tetszik, vedd meg !
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikban járok-e, remélem igen.
Garry Guy-H hangfalról mit érdemes tudni? Erősen agyalok egy pár megvásárlásán, de furának tartom, hogy használtan ennyire 'olcsó' (18.000/db) legyen. A Garry Joy hangfalért is használtan 65.000, újonan 100.000 Ft -ot kérnek (/db !). Igen tudom, az így 300w, meg úgy 98dB -es, ez a Guy-H meg csak alig 150w -os stb., de akkor is 47.000 Ft a különbség, amiből akár egy új, márkás, középkategóriás erősítőt is lehet venni.. (..de használtat biztos)
Szerintetek érdemes egy ilyen hangfalpárra beruházni? Kis mérete ellenére tényleg brutálisan szól és rendkívül strapabíró? Akinek van/volt ilyen hangfala és megosztaná tapasztalatait nagyon megköszönném!! -
ozzy711
őstag
válasz
Nekem az MKII-es verzió volt. Meg voltam vele elégedve. A szabályozató előfok kimenet különösen tetszett.
-
eclipse006
őstag
Valakinek volt már szerencséje Marantz CD-67 SE játszóhoz?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
andorra #35919 üzenetére
"mert nem volt más lehetőség" true
Lehetoseg nincs nagyon, nincs nagyon ismerosom akit erdekelne a tema. De idovel majd alakul a dolog.Egyelore abszolut elegedett vagyok a hangszoroval, szerintem nagyon megerte ennyi penzert. Egy jo mellyel kiegeszitve mar abszolut meg leszek elegedve a hangzassal, csak meg kene talalni a penztarcamnak es az igenyeimnek megfelelot
-
andorra
őstag
válasz
n0_gAboR #35918 üzenetére
80 ezres Jamo hangfalparjaval hasonlitottuk ossze, eg es fold volt a kulonbseg a CAV javara.
De miért azzal, ha az sem tetszik? (Tudom a választ, mert nem volt más lehetőség...) További összehasonlításokra lesz szükséged, mindaddig, amíg meg nem találod a neked megfelelőt. Nem lesz könnyű.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
blattida #35902 üzenetére
Jelenleg ilyen hangszoroim vannak: CAV DP-288
Szepen szolnak, haverom 80 ezres Jamo hangfalparjaval hasonlitottuk ossze, eg es fold volt a kulonbseg a CAV javara.
De a hangkepe mas mint amire nekem szuksegem van, elektronikus zenehez sokkal kiemeltebb melyekre van szukseg. Ez is tudja produkalni a szukseges melyeket, de csak magasabb hangeron, ami mar a magasakat/kozepet tekintve sok a szobaba. -
andorra
őstag
válasz
DrHengelhoff #35915 üzenetére
Én elárulom:
a tanulság az, hogy ne nézz meg olyan linkeket, amiket úgy tesznek eléd, hogy semmi érdemi tájékoztatás nem utal arra, hogy az neked fontos lehet! Ilyenekkel van tele a net. -
PuMbA
titán
válasz
DrHengelhoff #35915 üzenetére
Angolul tudsz jól?
Mert akkor nem írom le, ez egyébként a második rész. Itt az első rész, ebből elvileg meg kéne értened.
-
törölt tag
Kedveseim, most csak úgy felvillanyozólag bedobom a köztudatba, hogy mintegy 90%-ban kész van az első (nulladik) hozzászólás, blattida és kammerer azért ügybuzgóskodott itt a napokban kevesebbet, mert nappal a most éppen feltorlódott munkáikat végzik, éjszaka pedig első(nulladik)hozzászólást szerkesztenek. Én most rohanok is utamra, csak jeleztem, hogy hétvégén már a szöveg nyilvános zsürizése következik. (És azt is előre jelzem, hogy nagyon komoly munka folyt-folyik, nagyon komoly végeredménnyel, tehát aki bele akar majd szólni, az kösse fel a gatyáját, - és esetleg számítson komoly ellenállásra a szerkesztőbizottság (és az előzsüri) részéről! Hűbelebalázsok kíméljenek!
)
-
PuMbA
titán
Digital Show & Tell Überjó
-
andorra
őstag
Egyszer volt, hol nem volt, egy vonósnégyest, házi koncertre hívtak. A csellista megkérdezte a házigazdát, hogy mekkora szobában kell játszaniuk. Miután megtudta, hogy mindössze 18 m2-es a szoba, úgy döntött, hogy cselló helyett csak hegedűt visz. A mesének vége, jóéjszakát gyerekek.
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
bmakszim #35907 üzenetére
Jogos! Hülyeséget írtam, köszi a korrekciót.
Csak a belső fülhallgató erősítőt kerüli el. Ezt írták:"RAW DATA" -> DSP -> DAC -> (LOD) -> Internal Headphone amp.
line-out:
i.) gives you a signal (more or less) untouched by the device's internal amp and volume control mechanism;
ii.) has an output impedance well matched to the input impedance of line-in on devices that accept line-level inputs;
iii.) provides a standard peak voltage of no more than 2.1 volts, thereby providing a standard voltage of sorts around which devices are designed and built.
A lassan felpörgő visszatérő üstökös... de ne ijedjetek meg, nem fogok itt sok csóvát húzni...
Üdv Néktek! -
bmakszim
senior tag
válasz
HoryThePooh #35903 üzenetére
A DAC-ot nem hagyod ki vele, továbbra is a telefonét használja, mivel az L11-ben nincs DAC, de a LOD-ból már analóg jel megy az erősítőbe.
-
blattida
nagyúr
válasz
HoryThePooh #35905 üzenetére
Csak nehogy meteoritként végezd egy fázós hajnalon.
-
andorra
őstag
válasz
HoryThePooh #35903 üzenetére
(#35737) HoryThePooh válasza RazorGTR1 (#35173) üzenetére
(#35903) HoryThePooh válasza andorra (#35742) üzenetére
A villanyóránkat ennél sűrűbben kell leolvasni, mint ahogy Te üstökösként vissza-visszatérsz.Röviden összefoglalva: örülök, hogy elégedett vagy a hifi rendszereddel, de követendő példaként csak óvatosan vezesd fel egy hifi fórumban.
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
andorra #35742 üzenetére
Nem, A+B vannak bekötve és egyszerre üzemelnek.
761 papír magasai, főleg jazz-dob seprűket iszonyatosan jól kezelik, viszont nincs elég mélye.
762i viszont a nekem megfelelő mélyre tud menni. Kettő együtt képez számomra megfelelő dinamikát és szép hangokat. Mintha 2-vel nagyobb (értsd, minőségben) falam lenne.
Szépen barátságban ülnek a hangfal állványon, kicsi a nagyon, megfelelő Pritt Multifix elválasztással.Azóta annyi változott, hogy egy FiiO L11 iPhone dokk
[link]
beköltözött, hogy ne érje szó a ház elejét és kihagyjuk a belső DAC-ot. Így line-out kimenet keletkezett.Én igazán nem veszek húú de nagy különbséget észre, de leírások és fórumok alapján ez így a helyes út.
Igaz nem DAC-ba megy innen (mer' nincs is, hanem ugyanúgy jack-RCA kábellel a NAD3020-ba.
-
blattida
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest