- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
Osynho #31748 üzenetére
Nálam, de Kammerenél is, az Alisca Orange vált be. Ár/érték arányt is figyelembe véve. Nálam egyforma hoszúak és vastagságúak a kábelek, de a magashoz mehetne vékonyabb is, ugyanabból a fajtából. A kettős kábelezés, a középtartomány szétválasztásában (pl, kórus és sok hangszer egyszerre szól) és jobban kihallható pianók tejintetében mutat előnyt. Ezért pozenén, illetve, popzenén nevelkedett nevelkedett fülekre nincs hatással.
-
Osynho
addikt
válasz
andorra #31747 üzenetére
Persze, zenéhez gondoltam, azt meg csakis sztereoban műveli az ember.
Mindenképpen kipróbálnám, ha úgy is adott hozzá minden. A kérdés az, hogy lehet-e gáz abból, ha most összekötöm az itthon lévő sal kábellel, ami rövidebb, mint az eddig használt kábel? Illetve, milyet érdemes venni hosszú távra, ami nem drága, de jó minőségű? Tudom, ez ízlés kérdése, és rendszer függő, de sajnos nincs módom sokféle kábelt kipróbálni.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Adott egy pár Mission m34i és egy Denon 2106, 4-4m Conducfil Sonofil 10002 kábellel összekötve. A hangfal és az erősítő is alkalmas bi-amp kiépítésre. Kérdés, hogy van-e értelme? 5.1-ben használom filmekhez, tehát fel tudom áldozni a "surround back" csatornát erre a célra. Van itthon 5m 1,5-es Sal kábelem, ezt vágnám ketté, hogy kipróbáljam. Lehet-e bármi gubanc abból, hogy rövidebb lenne az egyik kábel, mint a másik? Érdemes-e valami ezüstös kábelt szerezni a magasakhoz? A Connection sl 216 milyen? -
DDL
őstag
válasz
blattida #31744 üzenetére
Kompromisszum az élet.
Sajnos az szalagosok üzemben tartása kész anyagi csőd.
Pl. a G36 csapágykészlet árából legalább 3db DTC60ES-t tudok venni. És akkor magam csinálom a gépmunkát. Az STM 200-ról nem is beszélve. A készülékek/hanghordozók helyigényéről pláne ne beszéljünk. Mivel főleg LP-t hallgatok engem az rögzített anyag időtállósága érdekel leginkább. Van sok olyan szalagom ami több, mint 25 éves hanganyagot tartalmaz. A cd, mint archíváló eszköz baromira nem vált be. Már 6-7 év után problémák vannak a lejátszással....
Üdv: DDL
-
blattida
nagyúr
Szerintem teljesen, mivel funkcióiban és adathordozóban is megegyezik a magnók családjának többi tagjával, azzal kiegészítve, hogy egy kicsit többet tud szerkesztési és kényelmi téren.
A hangja rendben van (szerintem a 200-as mechlaborral vagy a g36-ossal versenyben van, de a 600-as már jobb nála), még felezett sebességen is.
Tuningolható, sok pontos is, dac, analóg fokozatok, táp, stb.
Tömöríteni tudod a gyűjteményed, viszont nem olyan stabil, mint egy nagy orsós rendszer vagy egy nagra, még a nagy sony-k vagy a tascamok sem. -
DDL
őstag
válasz
blattida #31742 üzenetére
Egyelőre inkább kíváncsiság. Mennyire lehet klasszikus magnóként használni? Milyen hangot lehet kicsikarni, mennyire tuningolható? Tudom-e "tömöríteni" a szalag gyűjteményemet? Mennyire stabil "archíváló" rendszer? stb.
Viszonyítási alap: Revox G36, ML STM200, STM600
-
blattida
nagyúr
Nekem volt 59es-m, szerettem, mert jó hanggal rendelkezett és stabilan működött, de már több, mint tíz éve eladtam. Mik az elvárásaid?
eszef-x
Szobahangerőre bőven elegendő, viszont, azt is vedd figyelembe, hogy ezek a rendszerek, nagy hangerő esetén, kiabálóssá és erőtlenné válnak.
Tehát, ha hangosan is hallgatnál rajta zenét, akkor lehet, hogy a 33 nm-en elfogy a hangja. -
törölt tag
válasz
eszef-x #31736 üzenetére
Jó az a TEAC zenére is, a három típus közül azt választanám vagy a Sony-t, de a Sony csak egyéb tapasztalataimon alapuló tipp, mert azt a típust még nem hallottam - de a TEAC-ot és a Pioneer-t igen.
(#31738) eclipse006: Igen arra. A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején az volt "A" kazettás magnó Magyarországon - legalábbis az árkategóriájában. Híres volt arról is, hogy villámgyorsan megfordította a hangfejet a kazetta végén, így nem kellett kétoldalasan használni a kazettát, hanem össze lehetett vonni a két oldalt-irányt.
-
eclipse006
őstag
Köszi mindegyikőtöknek a választ. Nem tervezek egyébként magnózni, már letettem jó ideje róla.
Régebben volt Aiwa deck-em, nem volt rossz egyébként. Sajnos a típusára nem emlékszem, de kialakításra, volt egy kis pultja amin voltak a funkció gombok.
Közben nézegettem neten, ilyesmi volt. Erre az R450-re gondoltál egyébként kammerer? -
eszef-x
csendes tag
válasz
#71562240 #31724 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippeket. A Denonok között nem találtam ilyen kategóriájút, az Onkyo-k ebben az árban kis teljesítményűek, viszont a következők talán jók lennének : Pioneer X-HM30V , Sony CMT-MX500i vagy Teac MC-DV600 -ez utóbbi 2.1-es házimozi rendszer, így nem tudom, hogy jó lenne-e "csak" zene hallgatásra? -
DDL
őstag
Szeretem az R450-esem de azért az messze nem azonos ligában focizik, mint az AZ6 vagy az AZ7 vagy pláne a fentebbi JVC. A JVC egyébként nem rossz magnó. Ha nem irreális az ára...
-
blattida
nagyúr
válasz
#71562240 #31732 üzenetére
Nem mondasz nagyon ellen.
Ismerem az AZ technics-eket, rövid ideig volt egy hatosom, valóban nem rosszak, főleg nem annyiért, és ez a lényeg, amikor ezekkel a matsushita kijött, akkor ebben az árkategóriában nem volt vetélytársuk, ez tény. De helyén kell kezelni őket, nem KOMOLY magnók, nem megbízhatóak és tartósak.
Az említett jvc egy más kor szülötte, majd' tíz év van közöttük, és ez meg is látszik rajtuk, victorék javára. -
törölt tag
válasz
blattida #31731 üzenetére
Most nagyon ellentmondok, főleg a két Technics ügyében. Azt aláírom, hogy általában a Technics magnók semmi kiemelkedőt nem nyújtottak, de a két AZ típus teljesen külön kategóriát képviselt. A speciálisan vékony résű hangfejük révén felülmúlták a többi kazettás magnót.
-
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #31725 üzenetére
Jóféle, de az árkategória környékén az AIWA R450 az egyeduralkodó, kicsit feljebb pedig a Technics RS-AZ6 és AZ7. Ha majd nem csak a kíváncsiság vezet, akkor ezekből vegyél.
-
eszef-x
csendes tag
válasz
#10726912 #31720 üzenetére
Szia!
Elolvastam, és most végképp tanácstalan vagyok - a hozzászólások ritka kivétellel pont az ellenkezőjére utalnak, mint amit a cikkben írtak (-megjegyzem, hogy a hozzászólók látatlanban nyilatkoztak).
Egyébként a hasonló árú készülékek jóval kisebb teljesítményűek ,és ránézésre is kevésbé "profik" (-mondjuk ez elég bután hangzik). Még korábban próbálkoztam a bolti kipróbálással, de akkora hangzavar volt az üzletben, hogy nem jutottam dűlőre.
-
blattida
nagyúr
válasz
eclipse006 #31725 üzenetére
Nem rossz gépezet, de ennyiért sok jobb is van (pioneerok, aiwak, akaik, csak, hogy az olcsóbbakat említsem).
-
törölt tag
válasz
eszef-x #31719 üzenetére
Keress inkább például Denon-t, TEAC-ot, esetleg Onkyo-t, Pioneert, Sony-t a neked megfelelő árkategóriában, ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a készülékkategóriához. És persze sose higgy el olyan lüke reklámszövegeket, mint amilyennel a Tiger.huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh által linkelt bemutató cikkecske van tele - amiről persze nem a "kistigris" tehet.
-
DDL
őstag
válasz
blattida #31721 üzenetére
Mert akkor már inkább TEAC V8000 vagy Nakamichi Dragon. De ebben árban már Technics RS1700 vagy OTARI M50 is van és az azért más...
Egyébként most adtam el a G36-om. Egyelőre nem lesz másik szalagosom. Kazettásnak meg elég a kisebb AKAI GX is. Most DAT-ra gyúrok
-
törölt tag
válasz
eszef-x #31719 üzenetére
[link] Itt írnak róla bemutató szövget, olvasd el a hozzá szólásokat is.
Nekem volt Panasonic erősítőm, van házi mozim tőlük (bögreszett fajta), pont a Panasonicnak nem kéne erőltetni a hangkiadó készülékek gyártását. Buktam a rossz hangú cuccuk miatt 170 ezret, bedőltem a marketingnek tudatlanul.
A legegyszerűbb, ha elmész egy boltba, ahol ilyesmit árulnak, viszed a kedvenc lemezed és kipróbálod ezt is, meg a többi gyártó hasonszőrű termékeit. Lehet, hogy Te ennek a darabnak is fogod szeretni a hangját. -
eszef-x
csendes tag
válasz
#03969024 #31717 üzenetére
Köszönöm tanácsod, de valószínűleg nem fogadom meg, mert nem bízom a használt cuccokban. Igazi nagy Hi-Fi tornyot különben sem szeretnék, mert nemigen tudnám hová elhelyezni (-az említett "viszonylag nagy helyiség" egy garzonlakás).
Esetleg tudnátok itt a Prohardveren vagy másutt olyan fórumot ajánlani, ahol segíthetnének? -
samfishR
senior tag
köszönöm a segítséget mindenkinek, akkor inkább hanyagolom ezt a megoldást
-
Ear001
addikt
Szerintem ez így nem túl jó ötlet. A GX 4000 sem egy csúcsmagnó, de az a kicsi Ortofon sem egy világbajnok, egy jó kazettásmagnó sem olcsó, a kazetta sem. Ha fejleszteni akarsz, akkor azt a pénzt inkább a lemezjátszóra költsd, ha meg a lemezeket védeni, akkor egy lemezmosóra.
-
DDL
őstag
válasz
#03969024 #31710 üzenetére
Rendben, legyen! De:
1. a ma fellelhető készülékek túl vannak már a párszáz üzemórán
2. ezért ha kipattogzódott a fej bármikor az eddigre mélyen szántó maradandó élményt hagyott a fejen
3. én azért egy GX-es magnó megvételekor fontosabbnak tartom megnézni a mechanika állapotát.Ugyanis tapasztalataim szerint előbb rohad le a fejről a mechanika, mintsem elkopjon a fej. Motortengely csapágyak, hangtengely csapágyak sokkal hamarabb mennek gajra.
Legalábbis tapasztalatom szerint. De mint tudod nem értek hozzá!
ps. Azért én továbbra is keresek AKAI GX9 vagy GX95 magnót esetleg GXC-750D-t
-
törölt tag
Azt én se gondolnám, hogy az általad vázolt célra érdemes egy ilyen orsós magnózásba belemenni (de ezt neked kell tudnod magadra nézve), ellenben egy-két elhangzott véleményhez kapcsolódva-vitatva-"árnyalva" én azt mondom, akkora különbség van a két technológia között, hogy még a GX-4000 is odaver bármely kazettás magnónak megfelelő sebességen. Tehát nem csak "játszadozásra" jó. Vagyis, ha a céljaidhoz ragaszkodsz, akkor hangminőség szempontjából érdemesebb ilyennel csinálni, mint kazettás magnóval.
-
blattida
nagyúr
-
DDL
őstag
válasz
#03969024 #31704 üzenetére
Azért a Mechanikai Labor munkatársai nagyban hallgattak arról (bár nem ez volt a lényeg akkor), hogy kicsit máshogy kell az elektronikát megtervezni a GX fejekhez. Ráadásul olyan elvárások szerint minősítették amelyek az stúdió technikában is a magasiskolát képviselte (ami azért nem volt csoda tőlük
). Ha emlékszel még a cikkre, akkor volt ott a vége fele egy költségvetés féle is amiből kiderült, hogy olcsón jót előállítani nem is könnyű. A GX fejek meg pont ezt a célt szolgálták (meg nem is rossz marketing lehetőség).
A nagyobb AKAI orsós magnókban nem teljesítettek rosszul. Igaz, hogy nem azt az olcsó verziókat használták mint a GX-4000D-ben.....
-
DDL
őstag
válasz
#03969024 #31700 üzenetére
A GX fejek igazán az orsós magnókban volt zsákutca. A kazettásokban annyira nem. Igaz ez ellentmondásnak tűnik.
A kipattogzódás is inkább a "kici occó" fejekre volt jellemző. Pláne ha ratyi szalagokkal használták. Mindazonáltal egy hagyományosabb kopásálló fej egyszerűbb kompromisszum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest