Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
wep
tag
válasz
bajnokpityu #26849 üzenetére
Néhány éve már csak alkalmi zenehallgató vagyok, mivel többre nincs időm(család,meló).
Az általad dobozhangnak nevezett jelenség valóban meglehet, de valószínűleg tudok majd együtt élni vele. Vegyes az általam fogyasztott zenei paletta, Mozart-tól Motörhead-ig minden van, hangulattól függően. Ahol már egyértelműen hiányzik valami, az a nagyzenekari művek, a barokk orgona és a zúzósabb rock. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #26847 üzenetére
dobozhangot egyszerűen leírva (és pongyolán) többek között az okozza, hogy a hangszóró membránfelületéhez képest kicsi a mögötte levő légtérfogat.
A picike pont ezért tud aránylag dobozhangú lenni. Enyém konkrétan talán a legdobozabb hangú hangfal,amit valaha hallottam. A gyapjú csillapitás meg virtuálisan meg tudja nö9velni a légtérfogatot.
Ez az én elméletem. Gyakorlatban nem próbáltam ki, nem zavar eléggé.
-
wep
tag
válasz
bajnokpityu #26845 üzenetére
Nem tudom, egyelőre tetszik. Talán azért, mert nem volt még szerencsém ilyen minőségű dobozokat hallgatni. Amik nekem voltak (többféle Videoton, Orion, Jamo Studio,) azokhoz képest ég és föld.
-
törölt tag
Így már érthetőbb: a lomis nem volt audiofil tájékozottságú, és nem tudta, hogy mi került a kezébe. Neked ez egy meghökkentően szerencsés vásárlást eredményezett.
(#26845) bajnokpityu: Igaz lehet, hogy esetleg érdemes óvatosan eljátszani egy kis plusz csillapítással, de egy ilyen "kicsike" azért talán nem is tud olyan nagyon-nagyon dobozhangú lenni, mint némely nagyobb testvérei.
-
-
wep
tag
válasz
#71562240 #26842 üzenetére
Köszönöm az információkat. Az eladó egy Ausztriából/Németországból beszerző un. lomis, elmondása szerint hagyatékból való a hangdobozpár. Egy, design-ja szerint 80-as évekbeli Philips toronnyal együtt hozta, de arra nem tartottam igényt. Ez az első ilyen pici dobozpárom, de nagyon kellemesen csalódtam benne. egy cca. 30 nm szobát megtölt zenével, és a szerintem legnehezebben reprodukálható emberi hangot is gyönyörűen visszaadja. Az igazi különbség itt jön elő, és akusztikus zenén, bakelitről.
Akusztikus gitárt én még ilyen minőségben nem hallottam szólni (lemezről). Rockzenéhez néha picit talán kevés, de a Jamo Studio 170 hiába nagyobb, hiába bass-reflex, nem tud így szólni. -
törölt tag
A Canton minden kategóriában nagyra értékelt hangdobozgyártó már évtizedek óta, a viszonylag következetes, korrekt és józan tervezési és gyártási politikája, és persze a sok-sok széphangú hangdoboza révén. Ma már nem igazán értelmezhető a fogalom, de az indulásuk idején jelentős értelme/tartalma volt annak, hogy német létükre kezdettől fogva inkább a hagyományos "angolos" hangzásvilág (elismert) képviselői voltak, ami akkortájt a hifisták körében pozitív jelző volt a "németes" hangzáshoz képest. Ahogy a Jamohoz való hasonlításban te is felismerted, az "angolos" hangdobozgyártási irányultság jellemzője, hogy inkább kevesebbet vállal, de amit nyújt, azt korrektebbül, szebb hanggal teszi, mint a nagyottmondóbb hajlamú, helyenként kizárólag mérnökies szemléletű "amerikai", "német", "japán" irányzatok.
Ma már a Fonum sorozat tagjait sem gyártják a magas/magasközép hangszóróknak ezzel a sajátos, vízszintes elrendezésévével, hanem ezek is a "hagyományos" hangszóróelrendezést mutatják egy ideje, de a 'hetvenes/nyolcvanas években egész sorozat állványos hangdobozuk készült ilymódon ebben a sorozatban (Fonum 20, 30, 50, 60, 100...), úgyhogy nem csak hogy egy kifejezetten korrekt, hangilag ma is helytálló kisdobozt vettél egészen nevetséges áron, hanem egyúttal egy "eszmetörténeti jelentőséggel bíró", lassan-lassan muzeális értékűvé váló hangdobozhoz jutottál hozzá, ami elmondásod szerint ráadásul kiváló állapotban van. Érthetetlen, hogy ezt valaki 5000 forintért eladta.Esetleges modifikálási lehetőség: ha a csatlakozói csiptetős típusúak, alkkor érdemes kicserélni korrekt banándugós csatlakozókra. Illetve előbb-utóbb nyilván a hangváltó egyes alkatrészeinek a "felújítása" is esedékessé válik.
-
-
fodor0410
tag
LG FFH-313A típusú Hi-Fi toronyba keresek olyan fekete gumit, olyan, mint a befőttes gumi, csak nem nyúlik és a motor és a meghajtott pl. fogaskerék között szokott lenni.
http://kepfeltoltes.hu/view/120624/27097979F_nyk_p1091_www.k..
http://kepfeltoltes.hu/view/120624/792347965F_nyk_p1092_www...
http://kepfeltoltes.hu/view/120624/25622786F_nyk_p1093_www.k..Ha valaki tudja, hogy hol lehet ilyet kapni, az írjon legyen szíves!
Előre is köszönöm!
-
HofiZoli
senior tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám, kérdésem lenne, hogy van-e lehetőség egy optikai kimenettel rendelkező tv-t (lg42lw4500) és egy rca bemenettel rendelkező házimozi erősítőt (sony str-d565) valahogy "összehozni".
Tudom a sony már kidobásra érett, de nehezen válnék meg tőle, mert hibátlan, és egy szekrényben van sony cd,dvd,videó lejátszókkal. Anno így vásároltam össze őket.Válaszokat, ötleteket vagy itt vagy priviben, előre is köszönöm!
-
wep
tag
válasz
andorra #26837 üzenetére
Örülök én neki, hidd el... A régi Jamo Studioknál sokkal szebben szól, az emberi hang lényegesen élethűbb. Basszusban picikét kevesebb, de ez a kevés sokkal jobb, nincs elkenve. Arra lettem volna csak kíváncsi, hogy tulajdonképpen mit is vettem
A Canton mint gyártó milyen szintet képvisel ebben a kommersz kategóriában? -
andorra
őstag
Konkrétan ezt a típust lehet, hogy itt senki sem ismeri, az ehhez hasonlók között is nagy a szórás. Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy másnak mi a véleménye, ha neked tetszik örülj a jó vételnek, ha nem lépj majd tovább! Ha elolvasod az első hozzászólást, abból láthatod, hogy mi számít belépő és magasabb szinteknek az itteni fórumozók megítélése szerint. Igaz, házimozira vonatkoztatva.
-
Dorian
félisten
válasz
multiplikato #26833 üzenetére
Andorra-nak igaza van.
Nálam a Tannoy M3-at Dali C6 váltotta, de ott az elsőszámú szempont az volt, hogy a mozi rendszerem kiépítését kezdtem meg. Zenénél maradás esetén nem feltétlen ezt választottam volna.
(Mindenesetre a C6 jobb hangfal, magasabbra és mélyebbre is megy, közepei meg kb. ugyanolyanok.) -
wep
tag
Sziasztok,
véletlenül belefutottam egy használt piacon egy pár Canton Fonum PC20 kisdobozba, kivül-belül gyönyörű állapotban. Mivel az eladó 5000 Ft-ra tartotta, megvettem. Egy Grundig v303 típusú régi erősítőm van, ezekkel szépen is szól. Ami a kérdés lenne: ezek a dobozok milyen értéket képviselnek mint hangdoboz (nem anyagi értelemben)?
A neten semmi érdemi info róla, ebay-en 100 EUR körül van néhány eladó, a gyártónál ilyen típusjelölést a régi termékeknél nem találok. Az biztos, hogy még a német újraegyesítés előtt készült
Adatai: 4Ohm 50/80W 36-36000Hz
ilyen -
andorra
őstag
válasz
multiplikato #26833 üzenetére
Ilyen kevés információ alapján mit lehet mondani? Az előrelépés sokféle módon lehetséges, de ehhez elsősorban egy rendszerépítési stratégia kell, ennek csak egyik fontos eleme a hangfal. Ehhez több olyan információ is szükséges amit nem ismerünk, + a te füled és ízlésed is jelentősen befolyásolja.
Ha viszont nagyon egyszerű választ szeretnél, mert nem akarsz elmélyülni a kérdésben: bármi, amit te jobbnak hallasz. -
multiplikato
tag
Véleményetek szerint mi lenne az előrelépés hangzásban egy tannoy m3 hangfal után?
-
Pecc
őstag
válasz
dobost #26831 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak leírtam nagyjából mire számíts.
A jamoban van rendes hangváltó? Mert nem arról híresek az olcsó szegmensben, hogy ne váltó nélküli kisipari "kondis" dobozokat adjanak ki.
Ismerem azt a yamaha hm erősítőt, még egy aktív subot sem lát el megfelelő jellel, nemhogy egy frontot erősítsen szvsz. Tapasztaltam.kammerer - Igazad van nagy a különbség köztük. Csak az a kérdés, kinek mi a nagy
-
Pecc
őstag
válasz
dobost #26828 üzenetére
Hallgasd meg először a yamaha erősítővel, szerintem nem fogja komolyabban meghajtani, mint a philips hifi hangfalakat. Viszont szebb lesz a szemnek, hogy nagyobb a front. Rendes sztereó erősítővel tudsz abból jamo-ból eröteljesebb mélyet kicsikarni. Meg a philipsből is.
-
dobost
senior tag
Hát az úgy indult, hogy használtan beszereztem olcsón az erősítőt ismerőstől, ezzel kiváltottam a zúgó aktív sub-ot, ami az 5.1es hangrendszerhez volt, viszont mivel nem akartam sub-ot a zúgása miatt, ezért vettem egy fokkal nagyobb frontokat, mert rájuk tudom irányítani a mélyet.
Ilyen hangfalpárom van... ettől biztos jobb a Jamo...
Nem is akartam cserélni, viszont a Jamo 8000ért elég csábító...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dobost #26822 üzenetére
Egész nyugodtan rákötheted. Egyébként ez az összeállítás elég sokminden, csak nem szerencsés. De gondolom kis pénzből gazdálkodsz. (bár abból is lehetne egységesebbet összerakni) Mennyiért vennéd a Jamo-t?
(#26823) Toobee: a mostanijától még a Jamo is jobb lehet. (bár nem hallottam)
-
Toobee
veterán
válasz
dobost #26822 üzenetére
Semmi baja nem lesz. Olvasd el ezt! Jamoról majd ír más, de semmi jóra ne számíts.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem hangfalakkal és erősítőkkel kapcsolatban.Van egy Yamaha Rx-V350es 5.1es erősítőm, melynek a specifikációja a következőt írja:
Minimum RMS output power
(0.1% THD, 1 kHz, 6Ω)
[U.S.A. and Canada models]
Front: 100 W + 100 W
Center: 100 W
Surround: 100 W + 100 W
[Other models]
Front: 90 W + 90 W
Center: 90 W
Surround: 90 W + 90 WLehetőségem adódott arra, hogy vegyek egy Jamo E350es hangfalpárt, viszont ez 8ohm-os.
Jelenleg 6ohm-os philips HIFI hangfalakat hajt frontnak illetve a center és a hátsók Genius 5.1es fadobozos rendszerből vannak.Lesz tőle valami baja az erősítőnek, ha front-nak betolnám a 2db 8ohm-os jamo-t? (jobban melegszik esetleg?)
Mi a véleményetek a Jamo E350ről? Jól szól?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
Leigazoka
tag
http://www.teufelaudio.com/accessories/banana-plugs-p2018.html
-
Leigazoka
tag
Üdv !
Ezekhez a csatikhoz mijen kábelt vegyek?illetve hangfal párhoz akkor fejenként kell 2 pár csati akkor már...
-
perempe
veterán
válasz
bajnokpityu #26816 üzenetére
gyakorlatilag sokan újraépítették, tehát inkább egy nyákkal jobban jártak volna. a chipet is sikerült vkinek elégetnie.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
perempe #26815 üzenetére
Nem erről a típusról beszélek. Nem nagyon érdekel messziről író emberek véleménye
Mit tuningoltak? Legjobb CDhez sztem büdös életbe nem nő fel, ez is kacsa. Helyén kéne kezelni a tudását. Hogy sokkal jobb hang kijött belőle, mint gyárilag, az már lehet.
Megjegyzem: ha hamis lenne, hogy működne?
-
perempe
veterán
válasz
bajnokpityu #26811 üzenetére
[link]
akik próbálkoztak vele, azok írták, hogy az összes alkatrész hamis vagy gyenge minőségű ($30-ért mit várjon az ember?), viszont tuninggal a legjobb CD lejátszókhoz felnő. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #26812 üzenetére
Azt hiszem csak egy van rajta... Majd megvizsgálom....
(#26811) bajnokpityu:
"Kézügyessége senkinek nincs?"
Hát én eléggé hátul álltam amikor azt osztották.
Ha nincs digit kimenet, akkor csak usb-s dac jöhetne szóba, de az meg nem fér bele a keretbe.Olcsó ic kábelnek szerintem még ez a kácsás is megteszi... [link] Árát éri ahogy mondani szoktad.
Én gac3-hoz képest túl sok különbséget nem hallottam, de lehet velem/nálam van a baj. "Pisti féle DIY" viszont lényegesen jobb. -
-
Tamoo
nagyúr
Az a baj nem vágom, hogy a laptopon van-e digit kimenet (Lenovo t400s), de utánakeresgélek.
Ami pl. még árban beleférne... FiiO D3 (ha van kimenet a laptopon). Ez milyen lehet a behringerhez képest? -
válasz
DrHengelhoff #26806 üzenetére
Nálam semmi baja nincs ennek az IC-nek, ez van a Levyflightban is. Behringerék még utánatesznek egy műverősítőt, nem tudom milyet, de szerintem fogyasztható belépő szinten.
De vehetsz valami jobbat használtan is. -
dudika10
veterán
válasz
DrHengelhoff #26806 üzenetére
Én egészen mást tapasztaltam.
Se probléma nem volt vele, se a hangja nem volt rossz az árához képest.
A behringernek vannak az olcsó kategóriában egész jó kis cuccai. -
DrHengelhoff
csendes tag
Én a behringert ajánlanám utoljára, volt szerencsém hozzá, kb. 1 óráig bírtam. Gondoltam integráltnál csak jobb lehet, és 10k nem nagy összeg, tévedtem...ne ess te is ebbe a hibába.
A hangja is rosszabb, ha elindítok egy számot ugrál, akadozik, serceg, miegymás...szóval nem, ne vegyél ilyet -
andorra
őstag
válasz
Speeedfire #26799 üzenetére
A kédés így nem helyes, mert nem biztos, hogy minden esetben jobb. Ha viszont jobb, akkor bizonyára azért, mert a kábel nem csak összeköt, hanem egyúttal el is választ, még akkor is, ha csak egy kábelpár van, nemhogy kettő. Az elválasztás paraméterei misztikusabbak, mint az összekötéséi és tapasztalati úton vizsgálhatók.
-
Faxxx
csendes tag
válasz
Speeedfire #26800 üzenetére
Én is használtam sata kábelt icnek de annál már a gotham gac 3 is sokkal jobb
[link] -
dudika10
veterán
válasz
Speeedfire #26800 üzenetére
És miért különbözik a 4. csatlakozó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest