- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
Más:
Hangfal ajánlása, vagy marketingelésekor nagyon jó viszonyítási alap lehet egy 11.000$-os (!!!!) termék: [link]
-Jó ez a Dzsamó stúdijó hakkfal?
-Viccelsz? Simán szól úgy, mint egy tizenegyezerdolláros!Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz
python1 #131596 üzenetére
De teljesen életszerű, hogy valakinek egy kisebb állványosa van, és mellette nincs hely, vagy igény a sub-ra. Ekkor tényleg feleslegesen erőlködik a rendszer a sub tartománnyal, hasznos, ha teljesen ki tudjuk ezeket vonni (szűrni).
Ugyanezt el lehet játszani egy AVR-rel is, vagy ha PC a forrás, akkor EQ APO-ban.
Nem szotkam hibázni.
-
FJC
senior tag
válasz
fererencz89 #131595 üzenetére
Köszönöm!
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
python1
veterán
válasz
fererencz89 #131595 üzenetére
Ez a mozinál a kezdetek óta így működik, 40Hz- s hifi hangszórót mikroszkóppal kell keresni, inkább 50-60Hz ami reális, tehát érdemes használni szubot ha van.
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
Szia!
Van egy kapcsoló az alkalmazásban, ami engedélyezi a sub használatát, ekkor válik aktívvá a "váltó", tehát a felül áteresztő szűrő is. Tényszerűen nem bizonyosodtam meg, nem mértem meg, mert ez mások már megtették. Viszont hallhatóan nem volt mély, ha ki volt kapcsolva a sub, vagy hallhatóan feldúsult, ha a frontok esetén kikerültem (bypass) a szűrőt. Szóval, azt mondom, hogy igen, működik.Bónusz:
Olvastam a tanácsot, hogy érdemes a sub-ot és a váltót akkor is bekapcsolni, ha csak 2 front sugárzód van, és valójában nincs mélynyomód. Ilyenkor a "váltást" érdemes a frontok alsó határfrekvenciájára állítani (pl ha 40Hz-et már nem tudja normálisan, akkor oda), így sok felesleges munkától kíméljük meg az erősítőt, és a hangszórókat is.Nem szotkam hibázni.
-
FJC
senior tag
válasz
fererencz89 #131589 üzenetére
Szia!
Meg tudod erősíteni, hogy a Wiim erősítő kezeli a főcsatornákon a felüláteresztő szűrőt (sub használata esetén)?"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Beretvás
veterán
válasz
fererencz89 #131591 üzenetére
Visszajelző nincs így a clippelést passzolom, de nem hallom , hogy torzítana.
-
-
Beretvás
veterán
válasz
fererencz89 #131586 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, nagyjából képbe jöttem..
pont jó csak ugye szoktam csapatni is rendesen neki olyan hangerőn is ami mellett beszélgetni nem lehet.. Nem tudom az még menne e neki.
-
fererencz89
őstag
Egy pillanatra sem vettem magamra (még ha kellene sem).
Az elején, alap beállítás, sub nélkül, egy b.szó metál számnál nagy hangerőn volt olyan érzésem, hogy mintha kompresszált lett volna. Aztán később, más zenével már nem. Nem vagyok képes ezt jól, hitelesen megítélni. Miután beállítottam (peq + sub), és elindult a Pearl Jam nóta, akkor nem tudtam belekötni.
Talán szubjektíven és objektíven találni erről írást, hogy nem a dinamika es a kraft megtestesítője (de nem is sereghajtó). Ahogy írtam, nekem hozott annyit, hogy ilyeneken már ne agyaljak. Másnak lehet eltérő az ingerküszöbe, preferenciája. Ha valakinek van kedve, elhozhatja mellé (Heves megye) a bármilyen vasat amivel összehallgatjuk.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
TCr
veterán
válasz
fererencz89 #131586 üzenetére
A szkepticizmusom nem ellened irányul, mielőtt félreértés történne.
Abban vagyok hitetlen, hogy képes legalább olyan hangminőséget és dinamikát produkálni, mint az Onkyo TX-SR805... ami hasonló kategória, mint a te 3xxx-es Denon-od.
Tud?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
fererencz89
őstag
Megpróbálok mindenkinek válaszolni, további hasznos dolgokat átadni.
#131580 TCr:
Mivel kapcsolatban vagy hitetlen?
Azt le kell szögezni, hogy ez nem egy csúcs (magyarul SOTA) készülék. Bizonyosan vannak hibái, és korlátai. Ezeket az ASR, és Erin is fejtegetik, hogy csak a nagyobb méricskélőket említsem. Az áráért adott szolgáltatásokban verhetetlen, nem mint "erősítő", szvsz.
#131581 Beretvás:
Az elején sub nélkül hallgattam, ami ugye csalóka, mert a sub-hoz volt már szokva a fülem. Emberi (de nekem már kellemesen hangos) hangerőn nem volt gond, a Bonsai-ok mozogtak rendesen.Elvileg nem ad "kevesebb mélyet", mint pl az AVR, ami jellemző hibája lehet, hogy a magas hangoknál kicsit beleszólhat a frekvenciamenetbe, hangfaltól függően. Ez ~1dB alatt van, lényegében nagyobbat változtat a hallgató 5-10cm elmozdulása. Talán, ezt majd megvizsgálom valamikor, de nem mondanám, hogy ilyenre felfigyeltem volna most.
60 watts x 2 into 8 ohms, 120 watts x 2 into 4 ohms hivatalosan a teljesítménye. Neked is van sub, ez elég kellene legyen. Elszálláshoz már VAS kell.
Tidal nekem nincs, de gondolom megy neki.
A sub-ot szerintem példásan kezeli, talán jobban, mint a régi Denon-om. 30-250Hz között, 1Hz lépésben lehet megadni a váltás helyét. Ez a hangfal- és a sub kimenetre érvényes, de bármelyiknél lehet mellőzni, tehát beállítod hogy 80Hz, ez érvényes a frontokra, de a sub-nál kikapcsolhatod, és azon is beállíthatod. Késleltetést is lehet megadni a sub-nak, vagy a frontoknak, attól függ. Ezt 1ms léptékben. Elvileg van automata kalibrálás is ehhez, de én még ezt nem látom az app-ban.
Be lehet állítani, hogy ha valamelyik bemeneten jelet érzékel, akkor bekapcsoljon, és arra váltson. Azt is be lehet állítani, hogy mennyi jel nélkül töltött idő után kapcsoljon ki automatikusan. Hiába "kapcsol ki", vagyis inkább készenlétbe kerül, ha pl Spoti connect-ben kiválasztom, azonnal indul (állítólag azonnal jó minőségben, nem kell melegednie sem). Kicsit fura, hogy ténylegesen nem lehet kikapcsolni, áramtalanítani, csak a hálózatból való kihúzással. Pedig az átmadzagoláshoz áramtalanítani kell.
///
Hátrány az, hogy ez egy modern, letisztult eszköz, kell hozzá a telefon. Fizikálisan korlátozottan lehet macerálni. Jelzi a bemenetet, de meg kell tanulni a színkódokat, vagy telefont kell nézni. Nem tudsz vele menőzni, egy 15kg-os elfáradt kondis 30+ éves vasat többe néznek sokan.
Fogok még írni, a rosszakról is, ha lesz.
Nem szotkam hibázni.
-
Peczek
aktív tag
Sziasztok, tudtok ajánlani hifi szerelőt, hifi szervízt? Arcam alpha 9 erősítő, az egyik oldal elkezdett recsegni, átdugtam másik bemenetre, majd a direkt bemenetre, egy ideig onnan még jó volt, most már inkább nem szól egyáltalán.
-
tranceplanet
addikt
válasz
python1 #131583 üzenetére
A MiniDSP annyiban egyszerűbb, hogy csatlakoztatod a bemenetet és a végfokokat és már mehet is a móka, out of the box. A wondom sigma studio azért kicsit szotyizósabb móka lesz, viszont ez való az igazi vérbeli DIY arcoknak.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
python1
veterán
válasz
tranceplanet #131582 üzenetére
Viszont ha esetleg tudnátok ajánlani valami diy aktív crossovert/dsp- t, azt szívesen fogadnám.
Vagy marad a minidsp -
Beretvás
veterán
válasz
fererencz89 #131572 üzenetére
Hát én kiváncsi lettem volna mennyire adja jól a mélyeket, pl az avr hez képest.
Igazából még mindég nem bízom az ilyen apró csodákban teljesen.
mit is tud? 2x80w 8ohm? Nekem 6 ohm- ra kell valmi. Vagy kellene, de Tidalt használok nem tudom ez tudja e kezelni. A szubot hogy kezeli? Hogyan lehet beállítani? Szubon kell vágni vagy lehet a wiim-en is mint egy avr- nél?
-
TCr
veterán
válasz
Köszönjük szépen a beszámolót!
Bármit írnál még, ne tartsd magadban.
Egy fokkal közelebb vittél a váltáshoz, de valahol még mindig borzalmasan hitetlen vagyok.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
python1
veterán
válasz
Dißnäëß #131578 üzenetére
Köszi az infót!
Èn is vacilláltam, hogy milyen táp legyen a D boardokhoz, nekem egyelőre 4 db van úton a 36V/ 9,7A/ 350W- os verzóból, viszont van koklúzió is a történetben.
Itthonról rendelve 2 db tápnál 15 e vel olcsóbb, szerencsére csak 2 db- ot rendeltem a francáktól. -
Dißnäëß
nagyúr
Mindig meglepôdök a MeanWell-ek minôségén, ebbôl most 2 jött, de az összeszerelés, a csatlakozók, az egész annyira klassz.. ismét nem csalódtam.
Pedig ez is Guangzhou China.
Van egy RSP-200-7.5-öm is, 2 éve kifogástalan, az is tank feeling, súlya van, teszi a dolgát, finomhangolható kimeneti fesz ott is... Letekertem 6V-ra, rádobtam 4 bivaly végfok csövet (fûtést), az beállva 170W (hidegen több az elején), úgy vitte csont nélkül, mint a szél. Pedig azért átlag China motyót nem viszünk nominális határáig, mert "úgysem tudja". Egy óra után levettem, most Pi4-et hajt és sallangjait, de kiváló lesz DIY streamernek majd sztem, vagy valami Home Assistant projekthez.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tranceplanet
addikt
válasz
Köszi a beszámolót, jöhet még. Jó volt olvasni!
-
Dißnäëß
nagyúr
FIR filterek "fázisproblémái"
[link]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
WiiM Amp, néhány nap használat után:
Csütörtökön meg is hozta a futár, egy hazai üzletből, 117.400Ft-ért lehet megvenni (tudtommal) legolcsóbban. Spoiler: Nem vagyok benne biztos, hogy ekkora összeget lehet jobban elkölteni, ha minőségi zenehallgatás a cél!
Kicsomagolós videókat lehet nézni, ezzel nem untatnék senkit, de teljesen rendben van, hozzá adott kábelek (táp-, rca-, optikai, hdmi) minősége megfelelő, az egész elegáns és letisztult. Kézbe fogni jó érzés volt, minőségi benyomást keltett a tömege, a fém hidege, és a felület minősége.
Az AVR-em még megvan, de nem vitt rá a lélek még, hogy mindkettőt bekössem, és oda-vissza teszteljem, vagy méregessem őket. Időm sem volt,szabad időmben a gyerekek szobáját pimpeltem. Viszont, remek háttérzenét biztosított közben. Az azonnal egyértelművé vált számomra, hogy nem csak hogy működik, de ilyen gördülékeny, gondtalan és stabil eszközöm még nem volt. Spotify-on kiválasztom az eszközt (ami készenlétben is elérhető), és abban a pillanatban rajtra kész a WiiM. A telefonom már a szűk keresztmetszet.
Ma délután csináltam pár mérést, több helyen, de súlyozva a hallgató-pozíciót. A kapott 5 peq paramétert (175Hz-ig ekvalizálok csak) pikk-pakk bevittem, elmentettem, ezt később bármelyik megfelelő bemenethez betölthetem. Ez az egyik varázsa. Több élethelyzetre is be lehet állítani (pl hátul a kanapéból filmezős, sweet spot, rákötök egy deck-et, és annak valami spéci eq,...), és pillanatok alatt lehet váltani. Ja! Meglepetés volt, hogy az olvasottakkal ellentétben jobb+bal oldalra külön is alkalmazható elvileg a 10 sávos peq.
Szóval, az első kezdetleges korrekció visszamérve is "működött", ezért indítottam is egy Pearl Jam - Even Flow-t. Wow!! Minden a helyén, szól a zene, ahogy kell. Hangerő 20nm-en, 4-8Ohm-os, talán ~86dB érzékenységű Bonsai-okkal és a 90Hz-en váltott mélynyomóval már kellemesen hangos, semmi torzítás. Nézem a telefont, mindössze fél hangerő.
Kicsit feljebb is mentem, semmi bántót nem hallottam. Huhh!
Második rencerbe, soundbar helyett ajánlják, nem audiofilnek való, gyengécske, stb. Talán megint elment az eszem, vagy leépültem teljesen, de ha van is (megint) visszalépés "hangminőségben", nem akarok tudni róla, nem akarok foglalkozni vele. Kicsit talán még reszelgetem (van mivel mókolni, és folymatosan fejlesztik, bővítik a lehetőségeket), de már most nagyon pozitív a benyomásom.
"A jövő most van!"
Nem szotkam hibázni.
-
python1
veterán
válasz
tranceplanet #131569 üzenetére
Persze símán jó, nálam az fs- 50HZ- s hangszóró 40Hz alsó vágást kapott meredeken, igaz így csak fél hangerőt bír, de még így is ütős, 2 db ilyen szubom van a kanapé mögött közvetlen.
A következő projekt nekem is valami minidsp processzor lesz zenére, mozira marad a PC, de majd meglátjuk, lényeg, hogy egyszerűsíteni fogom a rendszert itthon. -
ktommy91
addikt
Akciós az UcD 400 Stereo kit
470 EUR áfástól házhozszállítvaNincs kerítés.
-
tranceplanet
addikt
válasz
python1 #131568 üzenetére
Valóban, az S változat az igazi sub(40Hz), de nekem csak zenére kell, nem filmezek, oda meg elég a 45Hz alsó határfreki. A másik itt van már egy fél éve majdnem, hallgatom egy ideje és jó lesz, szóval nekem elég lesz. Alapból sincs dedikált zeneszobám, csak a nappaliban van és az asszonyt sem akarom megőríteni.
Remélhetőleg az utolsó fejlesztés a mostani Lexicon proci csere egy MiniDSP Flex procira és akkor szerintem eljön a megérkezés pillanata.
-
python1
veterán
válasz
tranceplanet #131567 üzenetére
Nem az a kimondottan szub típus, de azért 40Hz-től is lehet vele döngetni, DSP-vel még lejjebb is lehet tornázni, igaz ott már lényegesen kevesebb hatásfokka, viszont mélyközépnek szuper lenne.
A Wondom végfok biztosan meghajtja rendesen, mondom ezt úgy, hogy jelenleg sajnos csak 24V/4A-es táppal tudom dolgoztatni, de még így is 25nm-en szépen dolgoztatja a 12"-os szubjaimat.
Ami viszont nekem megint egy érdekesség, hogy ráengedtem a nagy OB falaimra, amiben ugye 2db-12"-os mélyközép van, és bizony teljesen más karaktert kaptak, mint a korábbi AB osztállyal, rengeteg basszus, dinamikát hozott ki belőlük.
Egyre jobban tetszik a hangja, maradós lesz sokáig, lehet végleges mozira, ha ennél jobb hangot kapok még D-től sztereóra, akkor már ott is lehet véglegesnek tekinteni majd. -
python1
veterán
válasz
tranceplanet #131563 üzenetére
Kíváncsi leszek, mert amúgy nagyon jól megépített kis kártyák, főleg, hogy még aktív hűtés is van rajtuk.
A 4db szubomhoz nekem is venni kell még végfokokat.
Pontosan milyen hangszórókat vettél szubnak, amiket linkeltél a múltkor?[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
-
tranceplanet
addikt
válasz
python1 #131561 üzenetére
Már nekem is úton van a Wondom. Decemberben be is tudom üzemelni, akkor lesz kész a két sub. Akkor aztán mehet a tesztelés is, aztán hosszú távon majd elválik mennyit bír a Wondom board. Megjött a második mély hangszóró is, tegnap bontottam ki. Nálam amúgy a Hypex Ncore board egy éve megy, eddig minden tuti.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #131560 üzenetére
Az eladó a magyart nem akarja.
mailboxde-n regizz, kérd a cumót eladótól arra a címre Peter Klein névre (random halálkommersz név, lehet Günther Schmitz is vagy bármi), a csomagfogadó cég tudja, hogy őmögötte Te vagy és a felületen elvileg be tudod állítani, hogy milyen névre küldjék tovább, ami már a valós neved meg mindened.
Így friccként tudsz vásárolni elvileg.
Ja, még nem próbáltam.
A kedvező adókulcsról már nem is beszélve, ugye nem 27% jön rá az új cuccokra (használtnál meg semmi).
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz
tranceplanet #131559 üzenetére
Én még veszek néhány ilyen Wondom boardot, ha befingik az egyik kidob, megy bele a másik, kb 10-perc lesz a csere, tápok meg bírni fogják, azon nem spórolok.
-
-
tranceplanet
addikt
" Most mondjam azt, hogy a kis rendszeremben a listából kimaradt Tripath Technology Inc. TA2022 típusával készült végfok van?
Dióhéjban ennyit a hétmérföldes fejlődésről és a "sznobizmusról" "Ez egy T topológia, ha jól látom, konkrétan melyik erősítőről van szó? Nem ismerem amúgy ezt, de ránézek, ha leírod a típust.
A hozzászólásomban ott van leírva, hogy a sznob jelzőt nem rád értettem, szóval ezzel kapcsolatban ezt nem értem."Dióhéjban ennyit a hétmérföldes fejlődésről "
Ezt meg konkrétan nem tudom értelmezni, esetleg, ha kifejted bővebben." Pedig alapvetően igaza van... a kíméletlen árverseny miatt a low-end kategóriában ott is spórolnak, ahol jóérzésű ember nem tenné, mert könnyen meghibásodáshoz vezethet, vagy egyenesen az élettartam rovására megy."
Van egy rossz hírem, ez megy a közép és felső kategóriában is az utóbbi időben, nem az a cél, hogy tartós legyen. Profit mindenek felett. Akadnak még gyártók, akik adnak a minőségre.
Ebben a pillanatban itt szól mellettem egy Douk Audio TPA 3116 törpe erősítő, évek óta zenél és valahogy nem akar tönkremenni, pedig már szívesen betennék a helyére egy TPA 3255 cuccot.
Nagyjából ennyi tellett tőlem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #131557 üzenetére
Nem tudom, az eladó csomagolja be akármibe is, ha az eredetije nincs meg.
Úgy vettem ki, a magyar posta (azaz cím) az elsődleges probléma és arra ajánlottam megoldást.Ha fáj a fogad, ne kérdezd, hogy ez a fogorvos amúgy a fél vesédet ki tudja-e venni.
-
Kleinanzeigen.de apróhirdetős oldalon vásárolt már valaki? Mire kell figyelni? Esetleg a magyarokat / külföldieket utálják?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
bta1
őstag
válasz
tranceplanet #131496 üzenetére
"nem hagyom ki a többi nagyágyút sem"
Most mondjam azt, hogy a kis rendszeremben a listából kimaradt Tripath Technology Inc. TA2022 típusával készült végfok van?
Dióhéjban ennyit a hétmérföldes fejlődésről és a "sznobizmusról"
"Andrew Robinson konkrétan kijelentette, hogy nem is szívesen teszteli ezeket a márkákat, mert gagyi cuccok, amik hamar tönkremennek.
"
Pedig alapvetően igaza van... a kíméletlen árverseny miatt a low-end kategóriában ott is spórolnak, ahol jóérzésű ember nem tenné, mert könnyen meghibásodáshoz vezethet, vagy egyenesen az élettartam rovására megy. Teljesen mindegy, hogy LED-égőről, hangerősítőről, vagy mosógépről beszélünk. -
Dißnäëß
nagyúr
Jó estét, jó szálldogállást kívánok egy örök nagy kedvenc mixemmel (azaz mixével valakinek)
Zseni összeállítás. Ilyen is rengeteget pörög nálam..
Gyors backflash még egy kis bulikába..
-
jackooo84
tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítseget
Van egy sony scala s2 erősitőm és csak source direct módban ad hangot kiiktatva így mindent.Nem tudom mi lehet a baja, hatulról hiányzik a 2 jumper az adaptorról ez lehet-e baj? -
TCr
veterán
válasz
tranceplanet #131543 üzenetére
Nem tudom, hogy mikor készült, de ez nekem már nincs meg.
-
TCr
veterán
válasz
tranceplanet #131541 üzenetére
Istenem, de szerettem Tomi reggeli levezető szettjeit.
Mannellel találkoztam párszor, nemtudom, hogy barátok-e még (Halász) Kornéllal (már nem vagyok ezekben a körökben), lakáson gyülekeztünk pár alkalommal Dokk bulik előtt.
Akkoriban csinált egy f@asza kis Ace of Base remixet. Tán a Cruel Summer volt...[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Én meg idén kétszer is voltam Classic Trance bulin az Akváriumban, Kühl valami óriási szettet nyomott le és Tebron is! [link] 14. Perc és 1:20
Persze Kühl progresszív House-t tolt, Tebron pedig Trance -t.
A magyar Trance alakjai:
Slam Jr.
Kühl
Szeifert
Sterbinszky
Tranzident
Adam Szabó
Draft
Unique
Tebron
Mannel
...[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #131539 üzenetére
Már nem járok ilyen helyekre / bulikba, nem bírnám.
Viszont szép emlékként maradt meg bennem ez az egész időszakom.
Jó volt. De már a legtöbbet nem bírom hallgatni sem. "Bántja a fülem".Ezt meg most csak úgy itt hagyom.
El Greco – Nightwatch (Chris Nemmo Remix)https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Dißnäëß
nagyúr
Ajj az szép, szólj legközelebb
Jaaa jaaa, ET, Digweed mmmm.
Én tegnap cuppantam rá egyre, mai napig libabôr, kinôni nem tudtam.
Hozok 2 meglepi anthem-et
Ééés ne feledjük elôzôekbôl Krafty Kuts-ot !!!
Mókás ezeket ma top minôségben hallgatni amúgy. Anno a sok mindenféle hifi, ma meg egy jobbféle DAC és rendszer + okos korrekciók, új értelmet nyernek ezek a nóták.
-
Dißnäëß
nagyúr
Jaaa jaaa, ET, Digweed mmmm.
Én tegnap cuppantam rá egyre, mai napig libabôr, kinôni nem tudtam.
Hozok 2 meglepi anthem-et
Ééés ne feledjük elôzôekbôl Krafty Kuts-ot !!!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
hcol7 #131534 üzenetére
Nagyon hosszú lett volna...
De tök jogos !
Megvolt igen Titusz, Palotai, Cadik, ahogy írod.
Ha még a külföldieket is beleveszem a DJ Shadow & Krush féle jó kis zsíros sikálásokat, vagy a Talvin Singh borultabb albumjait, Prodigy ugye alap, Kruder & Dorfmeister ment még sok, ahh millió nagy név.. tényleg ezeroldalas poszt lenne és mostanában nem akarok ide random kiseposzokat betolniVagy Morcheeba, Air, Goldfrapp, vagy a megkerülhetetlen Prodigy..
Goldfrapp - Felt Mountain albumát ha valaki egyben képes beletekerés nélkül abszolválni és könnybe lábad a szeme néha, jelentkezzen, mert a legjobb barátom akkor, csak még nem tudja.
De az Air - Moon Safari hasonló.. eszméletlen jók.
(Goldfrapp már avantgarde nekem. Isten).
Ja meg a Thievery Corp, abszolút ultra alap elektróban..
-
TCr
veterán
válasz
tranceplanet #131529 üzenetére
Nagyjából leírtad az én "zenei életutamat" is.
Tizenéves koromban(tól) (ált.isk.) Prodigy, Emmanuel Top, meg a jó ég tudja még milyen elektronikusok mentek, míg a környezetemben még mindig a mulatós, a doktoralbán, meg a tuánlimitid volt a menci.
Középiskolai éveim alatt elkezdett az ízlésem finomodni, jöttek a lágyabb (nem lágy) vonalak, Ministry of Sound és társai. Itt említeném meg magyar szálon Slam Jr-t is (Strictly Trance Symphony, majd Aquarium).
Majd valamikor a suli után érkezett meg hozzám a keménymagos progresszív vonal, John Digweed, Sasha, Anthony Pappa, Nick Warren...
Keceli bulik a Club Koronában, stb... ez ment nálam sokáig, miközben bejött képbe a tört vonal is, Palotai, Ludmilla, Sikztah...
Mára már csak nosztalgiából hallgatok ilyet, nagyon ritkán, sokat érzékenyültem én nem vagyok rá befogadó, nagyon-nagyon kevés olyat találok, ami tetszene.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
proci985 #131523 üzenetére
Gyá de szép tracklist
Öreg dnb-ben nálam maradt a Bad Company és utána jött a dallamosabb éra, Adam-F.. gyorsan váltottam a salis időszakban trance-re, még a jobbfélékre (Tiesto, Oakenfold goa és progi, Ferry Corsten ). Aztán ahogy egyre több mókás cigit szívtunk anno, csökkent a tempó is
Cimbikkel nagy tv, Winamp vizualizáció, zene be, fények le, dik
Rommá szálltunk... dallamosabb GU-k pl. Nick Warren, James Lavelle, uhh csajok felvágtak hogy Siófokon meg itt-ott tolták a mindenféle random bulikat, pfff mondom mivaaan ? Betettünk egy kis nyugati körtemuzsikát DC++ -ról, kész volt mindenki
istenem, szép idők, már akkor is "hanyatlott" a nyugat
Meg volt egy kis breakbeat vadhajtás is, a magyar Beatman & Ludmilla fertőzött le Requiem, 42 meg az egyik Breakoutbreeze session a sokból).. aztán útkeresés, egyre betegebb dolgok és ez nagyon tetszett és tetszik mai napig.. jött persze a szokásos kommersz Greece 2000, Da Hool és társai vonal a klubokból, de a különlegesebb itt már megfogott, elkapott egy kicsit Monika Kruse (1 - 2), Carl Cox, Mr. White bulijai, ajjh szétbuliztuk az agyunkat. Mikor otthon, mikor vmi debil helyen
Azért vannak Ludmilláékon kívül gyöngyszemek itthonról a maga műfajaiban ebből a korból..
Szégyellem, ez van, de Sterbitől ez egy fasza album lett anno, simán Tiesto színvonal, profi tracklist. Amikor még volt ízlése az embernek, persze minden viszonyítás kérdése, de se előtte, se azóta nem emészthető számomra .. amit Hozho előtt legutóbb tolt Cinema Hall-ban, hát azt hittem hazamegyek és a tömeg sem csápolt nagyon, én nem tudom, mit keresett ott de tényleg, még warmup-nak is gyenge.. Ja és ne feledjük Slam Junior ikonikus albumát, kegyetlen jó. Nem kevés ráksejtünk pusztult el ezalatt
Manapság meg vegyesen megy minden, nagyon széles a spektrum, amit fogyasztok és élvezem ezt az iszonyú szabadságot. Egy klasszikus, egy Tipper, egy Brejcha, de amikor ilyen archív vidiket nézek a mesterről, az is b+ hogy nem élhettem át
, egy Alice Sara Ott (például jön tavasszal Bécsbe és játssza a végén a Holdfény szonátát is - Beethoven a nagy kedvence), eléggé bizsergek.. aztán erős váltás a rémgagyi The Fat Rat irányba, ami teljesen beszippantott tavaly, nagyon bírom ezt a sok pittyputty kőegyszerű játékzenét
Valszeg a SID volt az alapozó meg Jarre és most itt van ez ..
Rammstein kölcsönadhatná neki a hifit a Puskásban, mennék infarktust kapni
(De amúgy tényleg lehetne Magyarországnak egy Nemzeti Hifi szettje a Puskásba, ilyen Rammstein ekvivalens méret és SPL, fixen beépítve, durva bulikra, az orosz medve a fehérorosz bocsaival hifizik, a magyar betyárok nem
).
Igazából nem is járatom a számat, itt a paletta
Ezt így mindet tudnia kell egy jó hifinek otthon, hibátlanul, egytől egyig. Nincs műfajra optimalizálás, no mercy, muszáj, mindnek, gyönyörű hanggal. Gagyit, okosat, szépet, csúnyát, gonoszt, upliftinget, mindent.
-
Dißnäëß
nagyúr
Többet tud a Volumio-nál. Én is sokat Volumio-ztam, de néha meg-meg roggyan, köhög, 1-2 kis glitch itt-ott, de lehet vele élni azért. A Roon nagyon "polished" és nagyon érett rendszer, szerintem megéri. Próbáld ki egyszer.
-
tranceplanet
addikt
Nem tudom végig nézted-e, elmondja, hogyan jött létre ez az ökoszisztéma, mennyi átalakuláson és fejlesztésen ment keresztül. Meg tudom érteni, hogy nem akarják fillérekért elkótyavetyélni a beletett tudást. Azt aláírom, havi 6 ropi húzós ár bizony, ebben egyetértek. Viszont én meg pont a streaming szolgáltatókat nem nézem sokba, mert ők nem tesznek hozzá annyi tudást, aláteszik a szerver tárhelyet, felküldik a zenéket és terítik a szoftveren keresztül. Én még mindig a megveszem a zenéimet fizikailag beatport és egyéb helyeken, ennek vagyok a híve, hiába mindenk streamel ezerrel. Youtube viszont nálam is pörög. Tudom van a streamingnek is varázsa, ajánl új előadókat satöbbi. Viszont a zeneszerzők éhen halhatnának, ha streamingből kellene megélniük, inkább a fellépések hozzák a lóvét. Minden esetre szerintem ne alacsonyítsuk ennyire le a szellemi tulajdont, például a Dirac is elég innovatív, persze rohadt drága, de abban is van munka rendesen, főleg azoknak jön jól, akik nem értenek a szobakorrekcióhoz. Persze elfogadom a te meglátásodat is!
-
Saughassy
aktív tag
Ettol sokkal tobbet nyujt:
-Multiroom keverhető típusú lejátszókkal
-szobakorrekcio
-katalogizalas
-metaadatok (van aki szeret olvasni is az eppen szolo zenekrol, zenekarokrol)
-Specialis playlistak (gondolom)
-streaming szolgaltatok integralasa
-satobbisatobbiSzoval egy NAGYON kényelmes zenehallgatói környezet, ami messze túlmutat azon, hogy a TotalCommanderben rábökünk egy fájlra és a hozzátársított Winamp lejátssza.
Hogy ezért megéri-e annyit fizetni? Aki nem szeret barkapcsolni, de igenye van ezekre a szolgaltatasokra, annak siman. Aki meg igen, annak vannak ingyenes alternativak (több-kevesebb funkcióval), (vagy legalabb nem havidijasak). Aki meg beleszületett az LMS (Lyrion) ökoszisztémába, az pláne nem fog fizetni.
-
TCr
veterán
válasz
tranceplanet #131525 üzenetére
Köszi neked is.
Jól értem, hogy havonta ~6.000 Ft-ot kell azért fizetni egy szoftverért, hogy egy kütyü biztosítson mit is (?) azon felül, hogy többezer Ft-ot kiköhög a felhasználó a Tidal-re, Spotify Premium-ra, stb?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
mimic1979 #131486 üzenetére
A streamerek például akkor jók, ha különálló DACod, régi sztereo erősítőd/végfokod van. Vagy ha multi roomos zenehallgatast szeretnel (bar jellemzoen ekkor olcsobb streamereket nez az ember) es egyutt akarod kezelni oket. Ekkor meginkabb fontos, hogy milyen mediaszerverrel eteted oket. Nyilvan DLNAn keresztul megy szinte mind, de az nem feltetlenul zaloga a gapless playbacknek. Ezert vannak sajat applikaciok/fuggetlen mediaszerverek, amik vagy tamogatjak igy-ugy a streamered-erositod, vagy nem.
Aztan ha valaki nativ DSD lejatszasban tori a fejet, az is szukiti kicsit a kort. Szoval megvan letjogosultsaguk, de ahogy latod jellemzoen inkabb a specialis szolgaltatasok, nem pedig a maximalis hangminoseg elerese miatt. Nekem egy Lyrion mediaszerver fogja ossze a hazban a zenehallgatast, egyszerre kezelek (akar szinkronizalva) chromecast, dlna es nativ squeezeplay klienst vele.-A nativ squeezeplay kliens egy Rpi4-en fut, ami egy usb s kulso DACot hajt. Igy volt a legolcsobb es legkomfortosabb megoldani a nativ DSD ill 24/196 lejatszast egy eszkozrol.
-Mellette ott a hazimozim, de azzal nem tudnam etetni a DACot. A Chromecast supporttal több JBL Playlist150et hajtok, amik szobakban, illetve a haz tetejen, ereszbe építve szólnak.
-A DLNA eszkoz egy Ikea Symfonisk, ami tulajdonkeppen Sonos. Az az elokertben szol.
- Airplay support is van, de olyan lejatszom nincs. (Egyelore
És ez egy földszintes 100nmes haz, kis telekkel. Mindenkinek mastol gurul el a gyogyszere. -
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #131522 üzenetére
Akkor lényegében hasonló lehet, mint a Volumio, csak kevesebb lehetőséggel.
RPi3+DAC egy pici dobozban, oprendszer egy beledugott microsd-n.
Forrás: NAS
Lejátszó: Volumio Boss Player
Kezelőfelület: telefonhttps://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #131522 üzenetére
offline modban szoktam hasznalni, es mivel nem tudom mihez van epp kedvem, ezert cipelek magammal szivesen parszaz lemezt.
zenenel egyszerubb nekem a helyzet, vagy fent van (majdnem) mindenhol losslessben, vagy bootleg.
van par kivetel, pl:
1. [link] grooverider - what do you do?
2. [link] day-mar - guess what
3. [link] telefon tel aviv feat fillon - feel the fall
4. [link] johannes heil - paranoid dancer
5. [link] johannes heil - last1. a Grooverider darabnal nem tudtak megallapodni a jogokkal ahogy hallottam, es kb a 90s - early 2000s dnb dubplate elitizmus egyik legismertebb darabja maradt.
2. a masodik day-mar a holland hc scene talan legjobb interpretalasa az eredeti armin van buuren - sound of goodbye [link] interpretacioja, csak eppen egy kozvetlen szakitas utani mentalis sokk intenzitasaval.
3. a Telefon Tel Aviv szerintem gyonyoru, de a bpitch labelen jott ki (Ellen Allien labelje) egy olyan ponton amikor nem tudtak eldonteni, hogy akkor most akarnak-e online lenni. egy evig fent volt streamingen es eltunt. sajnos.
4. a negyedik gyakorlatilag a techno egyik legszebb darabja. viszont a Kanzleramt (Heiko Laux) labelen jott ki es elerhetetlen.
5. az elozo problema mitigalasara letrehozott az eloado egy uj labelt, amin az (immar electroclash) himnusza elerhetetlen.btw, azert van valtozas. nekem pl hatalmas szivfajdalmam volt, hogy speedy j - loudboxer albuma, ami szvsz az egyik legjobb techno koncepcioalbum volt, egy ideig nem volt elerheto. [link] az album elso fele minimal (1-6), a 7. szam atvezetes, aztan a 8. szamtol kb hozza a feelinget, ahogy az alapozasbol atvaltunk big room technoba, vegul pedig ahogy az este esik szet, experimental technoba. a zaro darab pannik eredetileg egy Thunderdomeon jott ki.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
proci985 #131521 üzenetére
hä ?
Én Cipruson Ayia Napa-n hallgattam Tidal-t mobilneten
a roaming keretet fogyasztva, miért tenném ki telóra ? Oké, max a repülőre, hacsak nem Emirates..
A tidal stream-je flac.
De persze, van az a helyzet, hogy kell az offline flac fájl. Sőt, erre buzdítok mindenkit, a Tidal válogatni jó, de ha elvágódunk a nettől majd egyszer jól, oda a hifi.TCr: Roon = lejátszó ökoszisztéma. Van egy Roon Core (ő a központi agy), van egy mobiltelefonod (például), őrajta irányítod az egészet egy Roon nevű app-al, tapicskolsz, élvezel, és vannak a Roon végpontok, amire a Roon Core kitolja a zenét és ezen végpontok játsszák le a zenét ténylegesen (a beléjük épített vagy rájuk dugott DAC-okon keresztül). A Core-ra is lehet DAC-ot dugni, mivel önmaga is tud lejátszani (ergo, végpont is lenni). Hát kb. ennyi.
Szóval veszel valami "Roon Ready" eszközt - vagy fogsz egy Raspberry Pi 3-4-et és telepítesz rá egy Roon végpontként szolgáló Ropieee oprendszert és máris tolhatod ki rá a zenét a Core segítségével a telóról. A teló csak irányít, a Core szedi a zenét (pl. Tidal-ről, vagy akár letárolt fájlból) és tolja ki a végpontra.
Na persze a szoftvert fel kell telepíteni minden eszközre.
(Amúgy egy agyonherélt Linux).Core bármi lehet, ismerősnél, ahol épp épül a kétszobás sztereó, egy integrált grafikás Ryzen 5-ös MiniITX gépet raktam össze Core célra egy Antec ISK-110 házikóban, spéci hűtővel. Nagyon faja kis néma setup lett és erős, ha átkódolni kell valamit. Végpontok nincsenek, két USB-s DAC van közvetlen rádugva, egyik az étkező-nappali, másik a másik nappali. Sztereóra is kiváló a Roon, de több szobás hallgatózásra is és a Core mindenféle konverziót, belenyúlást, EQ-t, szobakorrekciót stb. tud, nyilván kell bele jópár óra beállítani, de utána pöpec.
Fizetős. Van, aki sajnálja kiadni rá.. van, aki veszi és használja.
Kint USA-ban eléggé pörög.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #131517 üzenetére
ja, csak aztan van az a pont, amikor levaltod a spotifyt tidalra es rajossz, hogy egy telefonon azert nem akarsz FLACozni, mert pillanatok alatt megeszik 120GB tarhelyet. marmint csak a Tidal, magaban.
forgalomban vagy az edzoteremben a vizallo edzos fulessel hasznalva barmilyen valos elony nelkul. marmint persze, van hifi fules az irodaba, de azt nem fogom levinni cardiozni vagy szaunazni
.
ergo, a mastering) determinálja
ez egy hatalmas igazsag[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dißnäëß
nagyúr
Amúgy a Volumio-flac kombót én is toltam, csak a Volumio felkoccan valami 35000 fájl vagy ilyesmi fölé menve, szóval ..
A Roon lesz (ha "távoli csicsarendszer") nálam, egy Ropieee végponttal, vagy maradok valami érintőképernyőn tapicskolós JRiver-nél. Annak a DSD konverziójában van valami, mert ha mindent abba teszek, megnyugszik a kis lelkem. Valszeg csak behaluzom, bár technológiailag jobb az 1-bites DAC-omnak DAC módban a DSD adat, csak van egy konverzió akkor forrás oldalon (a PC-n ugye). Csakhogy ha meg PC-vel etetem, akkor meg a DAC-ban.
Úgyhogy én hallucinálok tovább és DSD, életem legjobb anyagai ebben szólnak.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ezt senki nem tudja megmondani, de miből feltételeznéd, hogy amikor a nagy művészektől (kiadóktól) előáll egy minimum redbook (CD) minőségű "adatbázis" (fájlok), iszonyú mennyiségű zenével, amik vagy WAV-ban, vagy ha van egy csöpp eszük, eleve FLAC-ban van tárolva, akkor mi értelme lenne egy Tidal-nek kisebb bitrate-re konvertálnia ezeket ? Megoszlóak a vélemények az iparágban azzal kapcsolatban, hogy milyen formátum (lossy, lossless) milyen bitrate-től "transzparens" , azaz NEM hallható meg az eltérés köztük avagy DE, meghallható.. -> rizikóznának a döntéshozók, hogy pont a Tidal esetleg nem lesz annyira hifi, mint a szomszéd Spoti lossless vagy Deezer vagy Amazon Music vagy bármi egyéb ?
Az egész nem ér ennyit, filléres tétel a merevlemez is a nagy raid tömbökbe és szervertermekbe és a sávszél is vállalható ma már.. a FLAC az 1Mbit alatt van még overhead-el is, szerintem nem szaroznak vele, hogy az ő veszteségmentes forrásukat elkezdjék mindenfelé még lentebb csavarni így vagy úgy.
Én teljesen egyformának hallok Tidal anyagokat a letárolt FLAC ekvivalenssel (pl. Jean Michel Jarre Remastered albumai), ha pedig eltérés van, akkor az tényleg több kiadású felvétel esetén a forrásukban letárolt verzió (ergo, a mastering) determinálja, nem a bitráta.
Nem hiszem, hogy belenyúlnak, a lossless az lossless, nem babrálják.
(Legalábbis CD szintig.. 24 bit az más, ott szerintem sok sumákság van, mert a legtöbb 24 bites anyag eredetije, ahonnan veszik, redbook, azaz 16 bit, míg van olyan, ami - jó esetben mikrofontól masteringen át végig 24 bit felett maradt, majd kiadva 24-en így tényleg az (csak minek)).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
TCr
veterán
válasz
fererencz89 #131510 üzenetére
A jobbhátsó hangsugárzó alá szeretnék fatüzelésű kályhát tenni. Nincs más hely.
Úgyhogy ugrik a térhang. Így meg felesleges lenne megtartani azt a nagy dögöt.
Viszont nagyon rosszul esne, ha alámennék hangban egy kisebb sztereóval.Tökjók ezek az "új" hálózati szolgáltatások, mint a Tidal, Spotify és mittudomén mik vannak, de én az a régimódi ember vagyok, aki még szeret leülni meghallgatni pár flac-ot is a kis Volumio lejátszójával.
Szerk: tápzajmentes
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Amúgy ha a trafó zúg (hangosan), simán lehet
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Hát nem árt mindenesetre, ha említett elektronikáknak van hangja, maradjunk annyiban
-
L4D1K
őstag
válasz
L4D1K #131425 üzenetére
Sziasztok,
Meg erre a hsz-re rateve, lenne egy kerdesem (nem ertek meg hozza).
Az ok h egy streaming amp, mint a WiiM kb mindenhonnan is kaphat audio forrast.
Ha viszont szeretnem rakotni vezetekmentesen a gaming pc hangjat (bt / wifi antenna adott), akar jatekhoz akar filmezeshez, mi lenne a legkezenfekvobb mod? BT 4.2-t tud most meg a gep, de az en felyemben az volt - hogy elvileg egy stabil wifin keresztul csak jobb hangot tudnek atkuldeni... bocs ha esetleg felreerthetoen fogalmazok.
Szoval roviden amit szeretnek: kabel mentes kapcsolat PC-rol a WiiMhez (osszes rendszerhanggal)
Amit nem szeretnek: kesleltetes. Szeretnem ha kep / hang szinkronban tudna maradni.
Koszi es bocs ha rossz topic.
# ANTAL Tuning #
-
Beretvás
veterán
válasz
fererencz89 #131502 üzenetére
Rendben van szerintem. Csak fura ,hogy nem ugrálnak. Mintha így kevesebb jutna rájuk az alsó tartományból. Igazából nem gond csak próbálok okosodni.
-
TCr
veterán
válasz
fererencz89 #131505 üzenetére
Én egy Onkyo TX-SR805-ről váltanék, de még nem látom az utat.
Kíváncsian várom a véleményed.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
fererencz89
őstag
Egy régebbi Denon, AVR-3311. De talán hamarabb jönnek érte, mint a Wiim-et megkapom. Ha így lesz, legalább nem tudom csalódottra AB-tesztelni magam.
Egyébként, kényelmi okokból váltok.#131503denesdr:
Megosztom majd a tapasztalataimat. Már méréseken is agyalok, érintve az eq apo-val való összevetést, és az impedanciafüggőséget is.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
TCr
veterán
válasz
fererencz89 #131499 üzenetére
Milyen AVR-hez hasonlítod?
-
denesdr
addikt
válasz
Épp a napokban ajánlgattam ismerősnek, kíváncsi vagyok mit tapasztalsz majd vele.
-
Beretvás
veterán
válasz
Majd melo után de annó az általad linkelt yt video alapján van.
Nem tudom mit csinál csak azt tapasztaltam ,hogy még csak a két jamo ment addig eltáncoltak a tetején a dolgok, mióta subosítottam a rendszert azóta nem táncol el.
Furcsállom csak, nem állítok semmit vele. Ezért kérdem.A wiim ampra kíváncsi leszek mit mondasz róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest