- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kutyek #123199 üzenetére
Zeusz nem csap be, én vagyok Zeusz.
Orbano csak pontosított a raid használatára vonatkozóan, amihez az átlagembernek ugyanúgy nem sok köze van, mindegy, hogy tudja-e vagy sem, a "játékszabályokat". Szóval overkill infó, ahogy tűzre készülni is overkill, de úgy voltam vele, írjuk akkor le rendesen, hiszen ő is így volt vele.
Jó a cloud, ha pénz nélkül ki tudod venni belőle a backup-ot és ad elég helyet, szóval AWS és társai számlázósak felejtős + valami privacy mondás sem árt mellé (aztán ki tudja, mit ér). Pl. pCloud.
-
válasz
Dißnäëß #123196 üzenetére
Ez mind OK, de ha becsap Zeusz az ablakon, vagy leég a ház , illetve a Buga Brothers Co. kéretlenül költöztet, akkor ugyanúgy megy az egész a lecsóba ZFS-sel, journallal, snapshottal (és extrém pech esetén backuppal) együtt, mintha sima klasszik striped setup lenne. Szerintem @orbano is arra gondolt, hogy az átlagember szempontjából a (szemi)geo-redundancia maga a cloud storage. Persze ez is fenntartással kezelendő...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kutyek #123193 üzenetére
A georedundancia minimum távolsága cégenként változó, de tavalyi információim szerint közkedvelt a minimum 50km távolság.
Nincs sajnos még egy lakásom 50km-rel arrébb. Ha pedig felhőben valósítom meg ezt, garantáltan számlázni fog egyik AZ-ból a másik AZ-ba mozgatás (availability zone, AWS) mint állat és szerintem Azure-nél is hasonló a dolog, de GCP-nél is, szóval mondjuk feltolom az adatot Frankfurt1-be, aztán mellé teszek egy Tokio east-et, ahova átreplikálom, öööö nem szívesen találkoznék a hó végi számlával.
Egyedül az IBM cloud-ja tudja ezt ingyen (csak az nem annyira feature rich), vagy unlimited forgalmú egyéb hosting cég eltérő telephelyei (vagy cégek telephelyei) között kihúzott VPN. Szóval, olyan hosting szolgáltatók, akik nem hívják magukat cloud-nak és nem is követnek olyan árazási modellt, mint a nagyok. (Persze ők is nagyok azért, de korántsem egy AWS).
Szóval, én Csepel alatt lakok, hugom pedig Újpest Városkapu környékén. Ez 33km, nem légvonal, hanem úttesten, kevés kanyarral. Definíció szerint ez még nem georedundancia, ha letámasztok oda egy Pi-t és replikálom rá az otthoni backup-om 1:1-ben. Apám Debrecenben, 220km-rel arrébb már az lenne.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
orbano #123188 üzenetére
Nos, attól függ. Nem teljesen kerek a sztori.
A ZFS pl. ad adatintegritást (úgy egyáltalán), míg egy klasszik olcsó raid nem. Tehát ha egy kiírt bit mondjuk 0 íráskor, és idő, interfész hiba, bármi egyéb miatt 1-nek olvassuk vissza (bit rot, bit flip), akkor az egy mondjuk linux softraid-nél nem lesz kezelve (hacsak nem aktiválják build-eléskor az integrity kapcsolót, de akkor sem öngyógyuló), ZFS raid-nél viszont alap, mert detektálva is lesz és a helyes adat visszaírva is azonnal (olvasás alatt is), öngyógyuló a fájlrendszer.
Amit a ZFS még szintén tud, a snapshot-ok, tehát ha törlök valamit, vissza tudok állni egy előző snapshot-ú verzióra, visszakapva mindent, mindaddig, míg nem írtam még tele a maradék szabad helyet. Egyébként is copy-on-write módon ír, nem azonnal felülír, ergo a törölt adat ott marad fizikailag a diszken, míg az új adatot máshova le tudja tenni.
A harmadik, hogy naponta indítom és állítom le, desktop módban használom.
Ezek alapján kijelenthető, hogy a HDD-k nyúzva vannak a sok indulás-leállással, bármikor kieshet bármelyik, megdöglik a motorja, satöbbi, ami nem okoz adatvesztést így sem, illetve van snapshot-okkal egyfajta plussz védelmi hálóm - legalábbis az adatok nagyjára, attól függően, milyen gyakran snapshot-olok - user error ellen is.
A rendelkezésre állás mást jelent, ennél nagyobb halmaz: egy évben (hónapban, hétben) mennyi leállás engedélyezett, amikor az adott storage-tól függő IT rendszerek nem tudják elérni a storage-ot, annak kicsi vagy nagy hibája miatt. Erre jó módszer a raid használata (mint kisebb halmaz, 1 megoldás), de egy naponta leállított és másnap beindított gépnél a rendelkezésre állási idő kb. mint a nullával való osztás - nem nagyon értelmezhető.
Szóval, nálam a biztonsági mentésen túl, a ZFS raid (raidz) adatbiztonságot is jelent. Meg kb. mindenkinél, aki nagyvállalati területen is használja ezt.
A klasszik raid nagyon meghaladott szerintem, csak rengeteg cégnél nem mennek utána az új technológiáknak, vagy kipróbálják, nem jól konfigolják, nem hozza az elvárt eredményeket és elvetik végül. Nekik marad ez .. és a SoHo cuccos otthoni júzernek, aki úgy gondolja, egy szimpla raid1-el minden rendben van.
-
johnywalker
őstag
Nézz meg egy ilyet: Denon DRA-800H .Bluetooth és Wi-Fi (tudom hogy ez utóbbi nem kell), HEOS link akár szobánként.
-
válasz
orbano #123188 üzenetére
+1
Minimál kieg:
Ne ugyanabban a lakásban tartsd... -> lehet azonos helyszín, ha elég jó a tűzvédelmi rendszer ÉS eltérő tűzvédelmi szakaszban vannak a helyiségek (illetve az egyéb elemi károk kockázata + behatolásvédelem jól kontrollált). Persze a geo-redundancia így is erősebb biztosíték. -
CRTs
aktív tag
Csináltak olyan tesztet hogy hangversenyteremben hangszóróval helyettesítettek hangszereket- 100szorta érdekesebb dolog mint a 3D spatializerezés dolby stb. Midfield monitor ideális akusztikával ilyesmit tud.
-
CRTs
aktív tag
Azt hogy amíg te hullámtérben szoktad meg a tájékozódást meg különféle irányokból különféle adottságú jelalakok szoktak beérkezni abból egy mikrofon nem sok mindent hagy meg. Manapság mastering az "m/s mix" -et jelent (olvasson utána akit érdekel) ami olyan szempontból felettébb hasznos hogy klubokban mono-ra van lekeverve az anyag és m/s -nél perfekt mono kompatibilitás van szóval nearfield monitorozás is rá van kényszerítve ami nem baj mert ez a nearfield monitoros panning egy nagy erõlködésre futja semmi több (én szoktam is visszavágni és ami nem m/s mix azon hallani is hogy megsínyli). Ja meg ezek a mezei headphone spatializerek is (erõlködés szimulált midfield helyett).
-
Mathiask
senior tag
válasz
Dißnäëß #123182 üzenetére
Valószínűleg különbözőképp hallgatunk zenét. Én pl nem használok lejátszási listákat. Intertnet hiánytól se tartok, mert egyrészt nem emlékszem mikor volt ilyen utoljára, másrészt van elég LP, CD, hogy hetekre is elmehetne akár a net. (a net elmenetelétől nekem nagyobb kiesést okozott mikor a nasban az egyik HDD beadta a kulcsot és utána rebuild se tudott lefutni mert egy másik HDD is beadta a kulcsot, ami egyébként utánaolvasva egész gyakori jelenség) A kedvenceimet a mai napig megveszem fizikailag is(legutóbb épp múlt héten). De nálam a streaming mellett annyira értelmét vesztette a letöltögetés, esetenként metadata szerkesztés, stb.
"se nem marad fent öregkorotokra."
Kicsit borús jövőkép. Sok mindennel így van, igen. De nem rohanok venne 150db pólót venni, mondván ha most nem veszem meg, akkor öregkoromban majd nem lesz. Valamilyen formában, valószínűsítem, hogy pár évtized múlva is hozzá lehet jutni azokhoz a zenékhez, amelyekhez szeretnék. -
denesdr
addikt
Ezt csak úgy:
-
Dißnäëß
nagyúr
-
tranceplanet
addikt
válasz
Egyetértek. Kipróbáltam a streaminget, de már nem vagyok előfizető. Én akkor vagyok nyugodt, ha a háttértáron van a cumóm, ez ilyen boomer beidegződés lehet nálam. Mellesleg a DIGI is egyre többet szarakszik, régen stabilabb volt, optika ide vagy oda, én az offline dolgok híve vagyok.
-----------------------------------------------------
Más: [link]
Kijött az új MiniDSP, ezzel már egy komoly mozit össze lehet rakni. Vagy sztereó és kétszer négy út aktív váltás, hmm... -
Lite
őstag
válasz
Valami hasonló az elv. Nekem is a pár ezer bakelit, cd... Az már az enyém.
És ezek közül van pár olyan, amit egyik platformon sem találok, a Discogs-on sincs eladó példány. Azt bedigizem és bárhol hallgatom - ahová magammal viszem.A NAS-os állománynak minden esetben lenne egy mobilvinyós backup-ja, ami a fiók mélyére el van téve.
Itt csak azt a kényelmi funkciót keresem, hogy a család is hallgatni tudja, pofon egyszerűen. Egy stabil verziót megtanítok nekik, aztán a zenéket majd feltöltöm én,megtörlöm,ha akarom. Ők csak a telefonon ráböknek, miután egyetlen kapcsolóval bekapcsolták a rendszert és ennyi.Szóval innen jött az, hogy egy eszköz tárolja, 2 eléri, amit mobillal lehet vezérelni. A NAS mellett a Roon-nál láttam, hogy NUC is szóba jöhet. Egyébként az első ötlet, hogy 2db WiiM Pro Plus és egy NAS, nem hozható össze?
-
Dißnäëß
nagyúr
A Roon Core-ba ha teszel egy sok terás HDD-t, jó vagy. Eléri.
A bibi - csak számomra? - a sok terával az, hogy én 1-nél több terát nem merek magában tartani. -> raid. Meghal a HDD, már 1 tera is durva adatmennyiség, több tera meg egyenesen falkaparás, ha elvész. Érdemes tehát műszaki hiba ellen raid-el védekezni, user error / vírus / véletlen törlés stb.. ellen pedig a raid mellett a polcon heverő biztonsági másolattal.Szóval ideális esetben Roon Core egy szem SSD-vel, NAS 2db HDD-vel és polcon a harmadik sokterád.
Lenne olcsóbb verzió is a Roon-nál, a Volumio, én szarakodtam vele éveket beleölve, végül elengedtem, annyira bugos még mindig.
Streaming-et nem ajánlom, nem csak amiatt, hogy ha elvágnak a nettől, vagy hasonló, akkor nem élvezheted a zenét, hanem mert rendre bukkannak fel olyanok, hogy összeállítasz egy playlist-et, egy kedvenceket, akármit és egyszercsak eltűnik 1-1 zeneszám, akármi miatt is. Te meg ott pislogsz, mint hal a szatyorban, és idővel ha ez pont egy "kedvencek" lista és kiütöttek 2 kedvenced, tud felmenni a pumpa..
Ez azért övön aluli volt nekem, a kedvenc playlist-em kedvenc induló száma eltűnt.
Köszi, streaming
Még van jópár, nem hozom mindet.
Teljes WTF. Nem érdekel a jogi bizbasz a háttérben, felhasználó vagyok, fizetek, épült rá egy modelletek, adjátok. (Ja, hogy örökké nem tudjátok, míg gyerekkorom Pelikán lemeze itt kacsingat rám a polcon. Értem, fak off).Urak ! Amit nem vesztek meg fizikai hordozón (kazetta, CD, LP) vagy minimum flac-ban, opus-ban, az nulla. Az se nem a Tietek, se nem marad fent öregkorotokra. Így stream-eljetek. Én gyűlölöm és ellenzem. Válogatni jó, tartani soha + a nonstop kitettség a millió hülye változtatásnak.. mintha tegnap a kedvenc LP-det egy Regára tennéd fel, ma egy Linn-re, holnap egy Pioneer-re, holnapután meg egy hupikék Pro-Ject-re, meg ha a gyűjteményedből így random ki-ki vennének darabokat, csak úgy, miközben jön be irdatlan mennyiségű, amiket a büdös életbe nem fogsz hallgatni.
Én a stabilitás híve vagyok, streaming emiatt off. Válogatni. Ennyi. Ami fent megvan, az helyben is megvan.
-
Mathiask
senior tag
A valószínűleg a nason is elfut a roon core.(nálam is így van) Szóval nem kell feltétlenül pc. De a roon havi fizetős. Lehet első körben nem kell roon neked. Bár a wiim-nek utána kell nézni, hogy tudsz fileokat lejátszani, mert itt mintha gond lett volna ezzel. (Én mondjuk elengedném a file lejátszást, annyival egyszerűbb a streaming. Én is nason tároltam a zenéket, de egyszer elvesztek és nem hiányoznak végülis a streaming mellett)
-
Lite
őstag
válasz
Dißnäëß #123177 üzenetére
Köszönöm, ebben egyáltalán nem vagyok járatos. Az volt az alapötlet, hogy veszek 2 db Wiim Pro+ -t és egy NAS-t, sok terra vinyóval. A Wiim-eket rádugom a lan kábelekkel a switch-ekre, illetve a NAS-t is, és megpróbálom elérni a zenéket róla. DAC, miegymás van bőven otthon, igazából egy jól kezelhető (telefonról) lejátszórendszer kell, hogy szólhasson a zene.
De megnézem a Roon-t akkor, ha PC kell neki, akkor már a NAS okafogyottá válik, ha jól gondolom...
-
válasz
fererencz89 #123174 üzenetére
OK, értelek, de nem hiszek benne, hogy ez mérföldkő lenne, vagy hogy abban a vakhit-mozgatta társaságban egy ilyen, valószínűsíthetően fizetett, vagy legalábbis érdek-motivált cikk lenne a változás jele.
-
Dißnäëß
nagyúr
Szia !
Roon ökoszisztéma kell Neked.
- kreálj egy mini ITX-es (vagy normál) PC-t, ô lesz a Roon Core
- Roon ready végpontok a szobákba (olcsó a Pi3-4 egy Ropieee-val, drága a dedikált gyárik, de ha keret van rá, utóbbi nem annyira szenvedôs, ha meg Pi, egy DAC is kell rá még)
- NAS, errôl tud enni a Roon is, a házimozi vas is, tv is, minden isBT-n keresztül, ne Wifin!
Ez viszont nem fog teljesülni. Esetleg egy szeparált wifi hálózatot (ssid) kreálhatsz a rendszernek. -
fererencz89
őstag
válasz
liszi70 #123172 üzenetére
Jó, túl sejtelmes volt, de vádaskodni sem akartam. Alapvetően mindenki ártatlan.
python1
Szar a hifim na, ráadásul mèrek ès EQ- t is használok, szóval halmozottan gagyi a rendszerem.
Én erre:
Láthatod, ha guru csinálja, akkor jó is lehet ez a technika. Fura módon senki nem fújolt, hogy ez így már nem is hifi.
Abban a dobozban azért benne vannak ezek a modern csodák, amit szidni szoktak, de most mégsem, mert.
Bocsánat, ha nem vagyok mindig egyértelmű. Én szoktam érteni magamat. Általában, de nem.
Azért most ez az ellentéte annak, hogy egy műszaki hobbiba becsordogál a misztikum. Akárhogy is vesszük, bármi is a szándék.
-
válasz
fererencz89 #123171 üzenetére
Ez lenne a "halvány utalás"? :
"Persze, valószínűleg mindennek oka van..."
Ha ez, akkor ez annyira halvány, hogy nem is látszik."Láthatod, ha guru csinálja, akkor jó is lehet ez a technika. Fura módon senki nem fújolt, hogy ez így már nem is hifi. Minden esetre, szerintem ez egy mérföldkő."
Zavart érzek az erőben, Joe és python a halmozott switch-ekről beszélt, te meg a long cikk témájánál vagy. Ha jól értem...
Szerinted mérföldkő, hogy Long egy ilyen "cikket" (reklámot) megjelentet? Nem tartom valószínűnek. Esélytelen szerintem, hogy nála elinduljon egy racionalizálási folyamat. Csak ha fegyvert fognak a fejéhez, de akkor sem biztos.
-
fererencz89
őstag
-
Joe123
senior tag
válasz
python1 #123164 üzenetére
Ezek ilyen extra speckó switchek, hálózaton keresztül felismerik, hogy milyen hifid van (igen, a hangfalakat is, kábeleket különösen!), rákeresnek a neten, hogy épp mennyibe kerülnek és ha nem éri el az áruk a 10 millát (napi devizaárfolyamokat beleszámítva), akkor nem teszik bele a varázslatot a hangba. Így jártál.
-
válasz
fererencz89 #123161 üzenetére
Szerintem az a cikk sima reklám, nincs köze Long hifis
idiótaságaihoznézeteihez. Neki is élnie kell valamiből. -
Lite
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiban:
Eddig laptop+DAC kombó volt rákötve az erősítőmre, úgy hallgattam zenét. De ez nagyon lokális volt, a család is szeretne zenét hallgatni, ráadásul nem is csak a dolgozóban (ahol a motyóm van).
Szeretném kiépíteni a házban úgy a rendszert, hogy egy központi HDD-n legyenek a zenék, de két külön szobában (a ház két átellenes pontja) legyen lejátszó, ami az ott elhelyezett rendszereken szólal meg.
A lejátszókat telefonnal / tablettel lehessen irányítani, a nappaliban a mozis rendszerre kapcsolódna, a dolgozóban pedig a csak zenélősre. BT-n keresztül, ne Wifin!A sztereó rendszerhez kötött lejátszónak esetlegesen rádugott HDD-ről is kellene működnie.
A mozivashoz kötött lejátszónak esetlegesen online (Youtube) forrásról is kellene zenélnie.A rendszer kábelen menne, wifi-t ki szeretném most hagyni belőle. Az idővel a gyerekeknek, filmezni, stb.
Ez lenne a NAS + 2 streamer? Mi az, amit most javasolnátok? Bluesound Node, az új Cambridge Audio MXN10 , illetve Wiim Pro, vagy iFi Zen Stream, stb.?
Köszönöm!
-
fererencz89
őstag
Ejj! Nem rossz szájízzel akartam most csámcsogni rajtuk!
Még a végén elfogadott lesz az is, ami racionális, nem? -
python1
veterán
válasz
fererencz89 #123163 üzenetére
A 2-3-4 switch- s tèmánál azt írták, hogy kevès a renszerem ahhoz, hogy kihalljam, minimum 10 millától hallani.
-
fererencz89
őstag
válasz
python1 #123162 üzenetére
Én annak idején meghívást kaptam, nem is értettem miért. Sőt, utóbb valami rajongói plecsnit is "kiérdemeltem", pedig csak egy másik csoportban megfogalmaztam pár negatív kritikát.
Azért, szerintem van ennek most egy diszkrét bája. Persze, valószínűleg mindennek oka van... -
python1
veterán
válasz
fererencz89 #123161 üzenetére
Èn ki is lèptem abból az agyament f@szbukos csoportból, egy rakás beteg ....
Már a vègèn, mosolyogni sem volt kedvem rajtuk. -
fererencz89
őstag
Ez egy hifis körökben ismert oldal, ha elolvasol onnan pár bejegyzést, megérted.
Röviden: van az a hifis irányzat, hogy a modern, digitális, számítógépes, DSP-s, ekvalizálós, méregetős világ rossz, nem is hifi, helyette a bevitt torzítás, az ezotéria már igen. Aztán, ebbe bammm, belekerül a linkelt cumó. -
CRTs
aktív tag
válasz
fererencz89 #123088 üzenetére
Kapcsolódik a téma Bruno cuccához. Mert az AES75-ben lesz multi tone (IMD) torzítás teszt amit figyelembe vesznek hozzá hogy mennyi valós hangnyomást tud produkálni a cucc. Siegfried Linkwitz az egyik fő szószólója volt ennek hogy valós hangnyomással illene foglalkozni hifi-ben elsősorban ( ha beírod googleba a nevét, mellé hogy "realistic levels" akkor jó találatokat fogsz kapni feltétlen érdemes elolvasni).
Ezért majd létre fog jönni egy rangsor hogy mi milyen távolságon tud valós hangnyomást produkálni, és ez lehet egyre több, ahogy studiokban szokásos hogy nearfield < midfield preferencia van.. Tehát ahhoz hogy felvételt úgy hallj vissza ahogy az készült meg milyen döntések vezettek ahhoz hogy úgy készült. Ebben szerintem távolságnak óriási szerepe van. És ilyet pl. fejhallgatók alapból nem tudnak (szimuláció nélkül).. Viszont ha tudnak, pl. IEM mert fel van véve BRIR hozzá, akkor az elég jól fog tudni szerepelni ezen a teszten, mert multi-tone -t biztos jobbat tud mint sok minden más meg talán power compression-t is. Majd kiderül. Szerintem sokan fognak váltani IEM + szimulált midfield-re ha megtehetik.
Bruno dolgaihoz úgy kapcsolódik hogy már évek óta ezen ügyködnek hogy kétutas konstrukcióban olyan középmély legyen aminek ha egyszerre kell mélyhang mellé közepet leadni akkor a mélyhang miatt nem lesz defektes a közép. Mert ezt általában úgy célszerű kiküszöbölni hogy van meredek váltás mélyközép/középmagas közt vagy eleve 3 út, de a mélyközépre eső közép akkor is "defektes" az IMD miatt. Ott van a meyer sound tesztben a 800hz domb az azért van mert ott még nem lehetett átváltani.. De az ott jobb helyen van mintha 1.5-nél lenne. Vagy 3khz-nél egy egyutasban ahova eleve dombot kell képzelni mert ott jobban hallasz tehát ott alapból kevesebnnek kéne lenni. Csak ezt az egyutas dolgot fejhallgatókban sikerült fetisizálni így nem foglalkoznak érdemes dolgokkal. Pl. hogy mi az ami érdekes egyutas egyáltalán ( hát nem az IMD-s cone driver motyó hanem max az etymotic 1BA ER4).
-
CRTs
aktív tag
válasz
fererencz89 #123156 üzenetére
Kontextus?
Nem ismerem ezt az oldalt viszont Brunoval folytattam levélváltást 2012-ben. Nem lenne váltig oda ezért a személyi kultuszosdiért az tuti.
DSP algoritmus nem tartana ott
. Szerintem ennek se híve csak amennyire muszáj meg ésszerű.
IMD-t kéne írni a cikkbe nem ilyeneket. Csak ahhoz meg konzultálni kéne gondolom vagy purifi oldalán lévő dolgokról elgondolkodni mert nincs kiírva meg ezüstkanállal beetetve a téma. "chop-chop" .
-
Ribi
nagyúr
válasz
nagybalint #123155 üzenetére
Először coax kimenet kell, ami talán valami hasonló konverterrel lehetne megoldani.
Ezt csak a demonstracio kedvéért linkelem, nem tudom egyáltalán működne-e tablettel.
Majd ez után lehet coax kábellel átvinni. -
johnywalker
őstag
válasz
nagybalint #123155 üzenetére
Az a kábel nem igazán Jack-Coax átalakító, hanem egy Jack-Rca kábel.A jack kivezetés pedig a tabletről valszeg Pcm jelet ad ki.Az erősítődön az egy Spdif digit-koax audiobemenet.
Nagyon nem ugyanaz. -
fererencz89
őstag
Nyitás figyelhető meg? [link]
-
nagybalint
lelkes újonc
Sziasztok!
Az erősítőm hátulján van COAX bemenet. Szerettem volna a tabletről (online rádió) a hangot rávarázsolni erre a bemenetre, ehhez találtam egy COAX-jack kábelt, azt remélve, hogy működni fog, de sajnos nem megy át a hang a tabletről az erősítőre. Kérdésem, hogy nem is fog, tehát nincs jelátvitel jack aljzatról COAX-ra, vagy máshol kell a hibát keresnem?
Köszönöm.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
funkmester #123151 üzenetére
Megelőztek
Szóval általában tudjuk, hogy van különbség köztük. Kérdés az, jót tett-e neki, vagy sem.Számomra a leglátványosabb (leghallványosabb
) Remaster JMJ Equinoxe albuma. Gyerek-kamasz-felnőttkorom örök nagy kedvence.
CD verzió, ahogy anno kijött és talán ma is még. [link] [link]
Remastered verzió. [link] [link]Sokkal zajosabb a remastered, de a szalagzaj valami olyasmi, amivel én ki tudok ekkora mértékig békülni (efelett már én sem feltétlen) és cserébe Track2-n a magasak valami fenomenálisan szépek.
Nagy meglepi volt, mikor Tidal-ön a Remastered megszólalt. Nem írja explicit (érdekes módon), de ott a remastered van amúgy.
Oxygene is ütősebb a modern kivitelben, bár itt nem a zaj a hangsúly, hanem kapott mélyet is, közepet is és magasat is, de szelektíven, csak szűk tartományokra, szerintem jobb. [link] [link]
-
denesdr
addikt
válasz
funkmester #123151 üzenetére
Ahogy VoidXs is írja, nem a rippelés/grabbelés/FLAC-ba kódolás okozza a különbséget, hanem a masterelés.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
funkmester #123149 üzenetére
Mert az online források nem engednek a loudness war-nak, és a hangosságot kiszintezik. A CD vadnyugat volt, idővel hallgathatatlanná vált. Emiatt újra elkezdtek dinamikusan keverni, a legjobb minta erre a Modern Talking vagy a Green Day, mennyivel jobban szólnak a remaster-ek. További infó itt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
funkmester #123149 üzenetére
Mit értesz hivatalosabb verzió alatt egy mondjuk EAC/Accurip-elt karcolatlan CD-nél ?
-
funkmester
aktív tag
Oke, de akkor miert maradnak el ennyire a neten fellelheto cd-bol grabbelt flac fajlok, a hivatalos verzioktol? Tisztasag, hangerosseg szempontjabol stb
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
funkmester #123146 üzenetére
A lejátszás biztos marad. Ha veszteségmentes formátumba konvertálsz (FLAC, ALAC, stb), akkor is marad, csak a veszteségessel lesznek romlások. Hogy az pontosan mennyi, és észreveszed-e, a Nuance programmal tudod tesztelni. Általában 192-es Opust már senki nem hall meg.
-
denesdr
addikt
válasz
funkmester #123146 üzenetére
1. A minőség általában ilyenkor megmarad.
2. Ez függ a másik formátumtól, a használt szoftverektől és azok beállításaitól.
-
funkmester
aktív tag
Üdv.
Ha eredeti zene cd-rol bejatszuk a pc-be a vaw zeneszámokat, akkor azok eredeti minoseguket megorzik?
Mas formarumba valo atalakitaskor romlik drasztikusan a minoseguk? -
Dißnäëß
nagyúr
Alakul a cumóóó
-
barack1997
senior tag
Visszakerült a nagyágyú PMA-1560.
Mindkét végfokozat végre szimmetrikus és komplett felújításon esett át. Nichicon kondikat kapott, meghajtó fetek lettek cserélve, illetve a Sanken 2SA1492 2SC3856 végfetek helyett Toshiba TTC5200-TTA1943 párost kapott. Rendbe lett rakva a 17V ág is. Pufferkondik a tápban hibatlan eredeti 4db Nippon Chemicon 8200uF 80V, ezeket nem kellett cserélni.Na amiről Én eddig azt hittem jól szólt, bevallom derekasan a jelenlegi hangjahoz kepest egy vödör csavar volt. Olyan dinamikája, reszletezése es tere lett, hogy iszonyat nagy szint lépés volt az első perctől. Szerintem simán ki tudná pusztítani a Dali-kat egy óvatlan túltekerésnél. Alacsony hangerőn viszont nagyon lágyan szól gondolom az miatt, mert A osztályban megy kis terhelésen.
-
python1
veterán
Mindeközben nálam.
280 szèles kép " paraszt ambilight. -
orbano
félisten
válasz
Dißnäëß #123126 üzenetére
és akkor még ott vannak azok a modellek, amik a tartalomtól függően minden irányban más fényt vetítenek. Na egy olyat megnéznék nagyon, ahol egy tájnál felfelé kék, lefelé zöld színben világít
mondjuk ahogy haladnak a dolgok a szobaakusztikával, megyek át projektorra
-
orbano
félisten
válasz
liszi70 #123121 üzenetére
A szemedet megerőlteti, ha sötétben csak a TV világít, szokták is az okosok ajánlani, hogy legyen valami fény felkapcsolva. Nekem mellette a sarkban van egy 2000 Kelvines ki 15 watt ekvivalens hangulatvilágításom. Múlkor kihúztam, mert kellett a dugalj egy DAC-nak, és egy idő után fel is tűnt, hogy valamiért báncsaja szememet a TV.
A TV mögötti, tartalomra változó fény ennek a netovábbja gondolom, és hamar megszokod azt mondják. Én is láttam egyszer, elsőre fura volt, de nem volt már akkor sem zavaró. -
válasz
migabi24 #123123 üzenetére
"Én a zenei klippeket szoktam így hallgatni, ott nagyon jó hangulatfokozónak"
Mint az alkohol. Arra lennék kíváncsi, ha fokozzuk a hatást, és ambilight-ra iszunk, az kiüt?Komolyra fordítva, OK, klippek esetén abszolút el tudom fogadni. Illetve a többi érvet is el tudom fogadni, de arra majd később tudok reagálni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
barack1997 #123125 üzenetére
Morriban is péntekenként van egy srác, aki ördögmaszkban szórja ezeket, mindig kell vinni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Én 1986 óta úgy nézek tv-t, hogy a szüleim kötelezően kapcsoltak egy fényt mögötte. Pedig a CRT-nek nincs gondja a feketével, úgy tudom.
Ők ma is így tévéznek, sólámpa, valami mindig megy mögötte, amikor pedig családi "mozizás" van nagyritkán, akkor is ha vaksötétben (tv only) kezdjük, mindjárt szól valaki reflexből, hogy lámpát kapcsoljunk már.
Nálam is ez lett végül, hogy huszon-x éves korom óta külön élek (most 44 vagyok), de én egyszerűen utálok vaksötétben, "mozisan" tévézni. A szemnek nem jó állítólag és egy minimál háttérfény jó. Ki tudja, nem vagyok doki. A szubjektív megítélésem az, hogy kellemesebb vele, mint nélküle.
Meg ha megállítom, hogy pisiljek, hozzak valami rágcsát, vagy eleve a rágcsa olyan, hogy szedős-előrehajolós néha a dohányzóasztalra, pl. mogyoró, egyéb, nem akarok olyan jelenetre várni, amit kimerevítek, hogy világítson nekem, hanem egy kis minimál gyér fény mellett megtalálom már a magot/gyümit/zöldséget, tudok narancsot/pomelo-t hámozni és nem a földre szemetelem a héját, meg ilyenek.
Szóval nálam a háttérfény az tömény praktikum.
Erre én is megvettem életem első Philips Ambiját valamikor uh, hogy is.. 5-7 éve kb, pláne, hogy dicsérték, hogy stabil az android rajta (akárcsak a Sony-én, ezt is tapasztaltam barátnőmnél, flawless 0 bug, 0 panasz, nagyon jó).
De mikor az ambit belöktem, hát ez mekkora jóóó
Lehet állítani az intenzitásán, nem kapsz hülyét tőle, ha nem akarsz, a gyorsaságán is, meg lehet azt is, hogy ne képet, hanem hangot kövessen (egyfajta színes VU meterként), de lehet fix lágyan változó, képtől-hangtól független módot is adni neki, vagy egyetlen színt tesz ki a falra, vannak preset-ek (láva, zöld természet, satöbbi) és custom is lehet kikeverni, marha jó. + annyira komolyan veszik, hogy azt is meg lehet adni a tv-nek, hogy a fal színe milyen, így ha nem hóferér, hanem mondjuk enyhén krém színű vagy van benne egy spicc mogyoró halványan vagy ilyesmi, azt adod meg neki és élethű ambi színeket kever a falra ennek függvényében (tehát a zöld nem csak hófehér falon zöld, hanem egyéb színű falon is, most nyilván az enyhe falakról beszélek, pasztell ligában, nem a tömény hupikék esetről).Nekem nagyon-nagyon bejött és ajánlom mindenki másnak is.
Bónusz, hogy ha vannak az embernek Philips Hue cuccai, erre "szakosodott" lámpái és/vagy izzói, az egészet rá lehet sync-elni az Ambilight-ra és onnantól ahogy az Ambi villog a tv által, ugyanúgy villog az egész szoba akár.
Még nem próbáltam, de lehet majd egyszer, cimbinek nagyon bejön, ők így tolják, robbanásoknál látványos, hogy narancs fényár villan a szobában például.
Philips = ergonómia, ez a porszívóira is igaz, meg sokmindenére. Nem feltétlen technikai bravúrok, mert amúgy a panel nálam sem egy hűde, bár ez belépő Ambi tévé és dolgozóba vettem. A nappaliba 80"+ körüli oled-re fáj a fogam, amint Philips-nek lesz ilyenje, leütöm és kihozatom, nincs kábeldzsungel extra lámpának stb.
Bónusz bónuszának bónusza, hogy az ambit kikapcsolt tv mellett is tudom hangulatvilágításra használni, standby mód mellett (lounge light mode). Ekkor a tv egy lámpa lényegében, a távszabályzón tudom vezérelni, hogy állandó fény kell, lassan át-fade-eljen egyikből a másikba az RGB mentén, vagy mi a pék is legyen.
Marhajó, engem megvett kilóra és szó nincs egérmoziról, egyszerűen tök kellemes és tök jó hangulatot varázsol a szobába.
(Mondjuk a színterápia mint olyan, létezik, és ha egy csipetnyit ezt is behozzuk az Ambi mellé plussz pontnak, szerintem tök valid).
Aki meri, próbálja ki, ha mást nem, ismerősnél. Sötét jeleneteknél, ahol a kontraszt és a koromfekete mély igazán számít, amúgyis letekeri az Ambit is (nálam nullára), szerintem nincs mögötte olyan, hogy "szarok a paneljeink, ezt akkor maszkoljuk el az ambival" hanem egyszerűen diverzifikálásra használják a piacon, hogy ők ilyet is tudnak. Nálam bejött.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Én a zenei klippeket szoktam így hallgatni, ott nagyon jó hangulatfokozónak
a sima tv nézésnél én csak akkor szeretem ha nem tök sötétbe megy, hanem van valami fehér fény is mellette, nálam úgy van megcsinálva, hogy a hangfalak mögött és a médiaszekrény mögött is van ledszalag, azokat szoktam hangulat világításként használni, és arra dolgozik rá az ambilight.
-
Az lcd/"led" tévék idején arra használta a Philips az ambilájtot, hogy az lcd technológiából adódó nem túl izmos kontrasztját "javítsa" a tévéin, hisz ha nincs teljes sötét, akkor a nem létező fekete jóval kevésbé feltűnő. Becsapja a szemet. Ezt az OLED végtelen kontrasztja már nem teszi szükségessé. Szóval eddig bazári mókusvakításnak tartottam, de úgy látom, ti is kedvelitek, pedig nem is vagytok mókusok.
Tényleg érdekel, mit szerettek benne? OK, hangulatvilágítás, de soha nem szokott zavaró lenni? Mit tesz hozzá a filmélményhez? Film hangulatától függetlenül hozzátesz?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
bp-en tudtok olyan szakit, aki foglalkozik lemezjátszó szereléssel? -
migabi24
nagyúr
válasz
tranceplanet #123110 üzenetére
Én is szeretem nézni az ilyen házi setupokat, nálunk nincsenek panelek, a hangzás biztos nem olyan fasza, de van ambilight+hue, az is hozzátesz a hangulathoz esténként
-
fererencz89
őstag
Rövid, de láb nem marad mozdulatlan: [link]
-
orbano
félisten
válasz
tranceplanet #123109 üzenetére
Fú ezt a gyereket nem nézem. Eleinte is úgy voltam vele, hogy kicsit influenszer szaga volt, de amikor elment a Cardashoz gyárlátogatásra....
-
tranceplanet
addikt
válasz
tranceplanet #123105 üzenetére
-
orbano
félisten
válasz
szeritem mellé ment a copypaste
Ez még eléggé béta, de ezt képzeld el tölgyfával, vagy fehér lécekkel, teljesen vállalható. Persze alsó hangon 100 rongy a faanyag a borításhoz, és akkor még nincs mögötte valami szép textil, ami megint annyi.
És élőben a jelenlegi is olyan, hogy teljesen vállalható átmenetileg, felette vannak fent ilyen pici monokróm ikeás képek, amik baromi jól passzolnak a kőzetgyapot színéhez, hangulatos. A kütyük is ha kicsit szebbe nannak elhelyezve, meg nincs fent a kisörgög is tesztelés miatt, akkor jól mutat. (sajnos nics jobb képem, ez nem bemutató célzattal készült, csak ez volt kéznél, el vagyok utazva) -
Joe123
senior tag
válasz
Reketye és a Winkli a sört valószínűleg jobban nyeli mint a hanghullámokat.
-
orbano
félisten
válasz
fererencz89 #123097 üzenetére
Valaminek lennie kell, mert az utózengés nem változik (SPL-re normalizálva). Plusz fülre is olyan, hogy frekimenetben kiegyensúlyozottnak tűnik, de nem "feszes", nem jól kivehető az alsó tartomány. Amit VoidXs csinált nálam pl., az nagyon tetszett tonálisan, de ha összehaosnlítom azzal, ami most van, hogy már két tengelyen is 30 centi gyapot van... hát na
bizonyos zenéknél, amik nem gerjesztik a még megmaradó frekiket, már olyan, mint ha fejhallgatót hallgatnál, csak kiterjedt színpaddal, méretekkel, és érezhető basszussal.
-
orbano
félisten
válasz
tranceplanet #123100 üzenetére
A teljes front fal nekem kőzetgyapot, és fehérre pácolt tölgyfa lécekkel lesz beborítva, mögötte fehér filc takarja el a kőzetgyapotot. Ez tetszik az ellenkező nemnek.
A plafonon a panelok is ízlésesek, fehér alapon fehér, nem csúnya, lehet vele élni.
Térdfal előtti terület eleve nekem alacsony, hasznavehetetlen, oda kerül 30 centi gyapot, mint egy szép előtétfalad lenne, polccal a tetején, lehet rá képeket pakolni, ízléses.
A bejáratnál van egy beugró előszoba néven, ott telibe lesz 25-30 centi a plafonon, de ott nem zavaró az alacsony belmagasság, persze még ki lesz kísérletezve egy átmeneti megoldással, hogy tetszik-e mindenkinek.
Szerintem ez párkapcsolat függő, én speciel nem is tudnék együtt lenni olyannal, akivel ezt nem lehet harmoniában lezongorázni, és megértetni, hogy ez egy fontos dolog nekem. Persze általában az ízlésünk is kompatibilis a partnereimmel. Sőt, igazából nem is ovlt olyan hosszú távú kapcsolatom, ahol ne hasonló ízléssel rendelkeztünk volna.
Nyilván nem minden lakásnak ilyenek az adottságai, van ahol ez nagyobb kompromisszumot igényel, mert kevés a hely, kevés az összefüggő terület, van egy szépen berendezett nappali. De ezért biztos ott is lehet valamit kezdeni, ha megvan a pénz és a szándék, és a partnered tényleg partner benne. Ez már inkább párválasztási kérdés -
Joe123
senior tag
válasz
A jó öreg politikus módszerrel: úgy indítasz hogy akkor a szoba fele tele lesz pakolva kőzetgyapottal és utána nagyon fog örülni amikor kiderül hogy csak a negyede.
-
PuMbA
titán
válasz
Amúgy alapjáratban, tehát nem eltúlozva akár színes és / vagy különböző formájú akusztikai elemek nagyon jó kinézetet tudnak adni egy szobának. Sokkal jobb, mint az ürességtől kongó falak. A basszus orientált csapdákkal viszont tényleg az a baj, hogy általában böhöm nagyok, sokkal drágábbak, sokkal több kell belőle és emiatt összességében nem is néznek ki jól. Nem hiába nagyon jó erre a problémára az EQ-t, mint megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest