Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
válasz
old gray #3200 üzenetére
A fonera status ablakában mit mondd az internetkapcsolatról??
plusz nem lehet, hogy frissítgeti magát a reset után, azért nincs neted?Rick4: elvileg ennyi, gyakorlatilag nekem is sikerült 1 hétig bajlódnom vele, mert persze nem volt jó úgy ahogy először elindult
Persze olyankor jól jön egy hagyományos router.... -
Rick4
félisten
válasz
old gray #3197 üzenetére
ugyanezek voltak a havernak is, mondjuk TP-link 561-es volt a pci kari, de az meg mindegy..semmi gond nem volt vele. a fonerát ugye eleve átállítod pppoe-ra, ott felhasználónév- jelszó beállít, és a fonera betárcsáz, onnantól megkapja a netet, és osztja. semmit sem kell adni, dinamikus IP-t kap, és kész..annyi, hogy az inviteles, de nem hinném, hogy ilyen tekintetben van különbség.. a havernál kb 3 perc volt beállítani, azóta is megy..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
old gray #3200 üzenetére
Kapcsold be a Fonerat, csak siman, ne dugd hálózatra, induljon el. Ha megvan, nézz rá wifi kariról, milyen jelek vannak, de ne csatlakozz. Ezután bekapcsolt állapotban reseteld 40mp-ig. Teljes alapszoftverre visszaáll.
ADSL modemed indítsd újra. Tárcsázz be, majd húzd le a géped. Várj egy kicsit, majd dugd rá a Fonerat az ADSL modemre. Ha minden jólmegy, oszt neki IP-t és utána a Fonera tud csatlakozni. Szerintem egyből felfrissíti magát. Várjál 20-30 percet, hátha.
Wifin nézz rá közben, van-e publikus jel (azon keresztül lehet csak beregelni)
Az alap probléma szerintem az, hogy az ADSL modem továbbadja az IP-t a gépednek, a másodikat pedig nem engedi a szolgáltatód. Nem ismerem amugy sem az adott modemet, sem az ADSL viselt dolgait. Kábelnetes vagyok.
Ha nem sikerülne, valaki ismerősnél kellene beregelni.
-
poffsoft
veterán
válasz
old gray #3197 üzenetére
"Nem tudna dial-up kapcsolattal elboldogulni?
Ha DNS kiszolgálónak az externet 2 DNS címét adnám meg?
Vagy tunnelingel nem lehet megoldani a dolgot?
Esetleg mindezt csak "okosítással" lehet?"Tudom, nem értek hozzá, de ezeket nem teljesen értem...
Ha ninxcs public, akkor az azt jelenti,m nem talált internetet a bekapcsolásakor, amit Te is kitaláltál.
Nálam hasonló a felállás, de megy a dolog.
A modem jól van beállítva?
Ha az AP nem akar betárcsázni, próbáld a modemet fix állandó kapcsolatra konfigurálnod, akkor az AP értelemszerűen direkt.
Esetleg a modem-et hídba kell kapcsolnod, akkor az AP marad pppoe...DNS-t hol,kinek,minek akarsz beállítani?
(hülye kérdés, de biztosan jó az user/pwd?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest