Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Steam Deck
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Megvan mi a probléma!
HDTune szerint infó fülön az látható, h az ssd most épp udma-6 módban van (ATA 133 Mb/s).
Csak azt nem tudom miért.
Biosban be van lőve az ahci mód.Ami bekavarhat, az a lapomon (Asus P5Q deluxe) található jmicron raid vezérlő.
Két vezérlő van rajta, egyik az intel matrix storage, amiből 6 sata port van kivezetve.
Másik az vmi Jmicron cucc, ami tud hardveres raid nullát és egyet - 2 port elkülönítve.
Na én erre kötöttem rá az ssd-t, gondolván, h később majd kap egy tesót, és akkor milyen jó lesz nekem hardveres raid0-ba...Csak ezek szerint ez csak udma6-ot tud, vagy fogalmam sincs, mert a bios-ban az ahci mód sztem nem vonatkozik a jmicron-ra, csak az intel vezérlőre (jmicronnak illetve a "drive xpert"-nek külön lapja van). Márha az IDE és AHCI módnak egyáltalán köze van az átviteli sebességhez.

Ezt nem említi a kézikönyv sehol sem, h ez a két port csak 133 megával üzemelne.

szerk: nem jmicron, hanem vmi silicon. Mindegy.
Aktív témák
- Trollok komolyan
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest