Hirdetés
Aktív témák
-
-
Csabixxx
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne , hogy menyivel lenne gyorsabb a gépem ,ha SSD-ét vennék, mert eddig mindig a HDD-én volt a rendszer. -
anonym1s
őstag
Hogy kell csinalni ezt a secure erase-t?
-
vadcoca
tag
válasz
intricate
üzenetére
Ha az ssd-rol bootolok akkor kiirja
Hianyzo bootmgrA fórumot olvasgatva, úgy látszik ebbe többen belefutottak.
windows 7 bootmgr is missing
Ezt próbáltátok? -
Isual
veterán
Sziasztok!
Tegnap telepítettem fel a rendszert az új gépem(SSD-jé)re, s ebben a cipőben járok. Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a probléma és a hibaüzi oka, s hogyan lehet orvosolni? Igazából elindul a win7, nem azzal van a gond, csak mindig átrágja magát ezen, s emiatt lassabb az indítás. No meg zavar a dolog. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Erdei88
üzenetére
Wikipedia? Tudom nem magyar, de azért érthető.
24GB RAM van a gépemben, ebből csináltam 18GB-os RAMdisket és erre telepítettem a játékokat. (egyszerre csak egyet)
A RAMdisk programmal tudom beállítani, hogy épp melyik játékot töltse be a RAM-ba. Kb 3 perc alatt betölti a 18 GB-t. -
Peetry
senior tag
Üdv!
Én is SSD vásárláson töröm a fejem, de annyi az infó és új vagyok hogy nem igazán igazodok el. Milyet érdemes most venni, ha az ár/érték az elsődleges szempont?
A jelenlegi rendszerem 60GB, és az új már 64bites lesz, ez némi plusz helyet igényel. Ezért a 64GB-os SSD-kel kapcsolatban kicsi szkeptikus vagyok, nem szeretnék hetente törölgetni. EGy 80-90 GB-al már kiegyezek.
Ennél nagyobbra szerintem nem fog nőni. Ezen tárolom a böngésző cache-t, és a thunderbird leveleket is, ez jó, vagy azt inkább vinyóra kéne tenni?Néhány dologgal jó lenne tisztában lenni a használat tekintetében is, mint pl pagefilet rajta érdemes tárolni, vagy vinyón? Mennyi ideig húzzák ezek, 5 évet legalább ki kéne bírnia.
Erről mi a vélemény: Kingston SSDNow V+ 100 96GB (SVP100S2/96G) ?
Egész jó árban van.SSD-t is partícionálhatom több felé úgyanúgy mint a vinyót?
Tudtok valami programot amivel mondjuk meg tudom nézni, hogy most a vinyó mennyit ír a rendszerpartícióra meg miket napi használat során?
köszi előre is
-
Bodor
veterán
válasz
Tussky
üzenetére
Nyugodtan vedd meg az OCZ-t, az új firmware-rel tökéletesen fog működni, feleslegesen húzzák le itt egyesek, mert az az idő már elmúlt, amikor problémák voltak vele, egyébként meg alkalmanként ( telepítések) jól fog jönni az az írási sebesség többlet, amit az Agility 3 ad. Corsair Force GT meg indokolatlanul drága ahhoz képest, hogy semmit sem érezni használat során a gyorsaságából a többi hasonló árfekvésű SSD-hez képest, bár a tesztekben jól mutat.
-
ricsik
őstag
válasz
intricate
üzenetére
Ma akarok sima force 3-mat venni, vagy GT-t. System lenne, de nem tudom így profitálok e valamit a GT előnyéből, mivel nem fogok tárolni tömörített tartalmakat (mkv, mp3, képek). Csak Win lesz rajta, progik, meg pár játék. Mért döntöttél a GT mellett? Köszi. Most meginogtam, mert jól mutat a markod.
-
Tussky
tag
A dolgot körül belül ma kéne dűlőre vinnem. Az OCZ Agility 3 120Gb-ot kb annyiért kapnám meg,mint a Kingston V+100 128Gb-ost. Az OCZ ahogy látom sebességben azért jóval előrébb van,a kérdés az,hogy meg az új fw mennyire orvosolja a problémákat.
-
Tussky
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy a Gigabyte P55 UD3 rev 1.0 és az OCZ Agility 3 mennyire szeretik egymást ?
Előre is kösz a válaszokat!
Üdv
Tussky
-
kerekfej
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Költői a kérdés: milyen ssd-t?
60-90 GB nekem bőven elég. Ezt néztem ki: [link]
OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB (AGT3-25SAT3-60G)ez jó? vagy van ennél jobb is? Az ár rugalmas, 30-35ig pár ezrest ráteszek, ha érdemes.
Sata2-es lapom van (giga ds3r), ez gondolom nem probléma. -
intricate
csendes tag
hat akkor reinst, de legalabb mar intel vezerlon van..
koszi a helpet...
remelem a firmware update is menni fog, mert neha fagyott, meg volt mikor a bios nem ismerte fel, ezert akarnam updatelni! Bar ez egyszer fordult elo.. -
intricate
csendes tag
Na atraktam a szurkere bar ezen a lapon feher! Most latja a bios, nem tom elosszor miert nem volt jo, de viszont a gep nem indul

Ha az ssd-rol bootolok akkor kiirja
Hianyzo bootmgrctr+alt+bla bal bla
Ez normalis, vagy bootolnia kellene?
-
zetecR
addikt
válasz
intricate
üzenetére
Az olvasás ennyi, a szekvenciális és 512K írás lehetne több, de úgysem az számít. (Nálam 453 és 378)
Futtasd le a Crystal Disk Markot File-Test Data-0Fillel is, akkor kb megkapod a gyári értékeket.A firmware frissítés megy akkor is, ha OS van rajta, ot valami más gubanc lesz, de gyorsabb nem lesz tőle, úgyhogy ha stabilitási probléma nincs, akkor nem kell kezed-lábad törnöd érte.
-
intricate
csendes tag
Hali!
Vettem egy Corsair Force GT 60GB SSD-t, segitseg kellene.
Mivel vettem uj gepet igy ez kerult bele, volt egz kis macera a biosnal, mert intelen nem latja ay ssd-t csak a marvell vezerlon (ASUS P8P67-PRO), persze a legfrissebb bios van a lapon is. Nos miutan sikerult a biost helyrehozni a win7 siman felmet. Elvileg minden beallitast megcsinaltam, TRIM muxik, minden mappa amit csak at lehetett iranyitani a normal HDD-re kerult, igy talan kevesbe fogom kinyirni, de nem is ez a problema. hanem ugye elvileg:Gyari adat:
Memory Type: SandForce SF-2200
Read: 555 MB/s
Write: 495 MB/s
Random Write 4K: 85,000 IOPSNekem a mert adatok ennek a fele, sot az iras neha 100MB alatt van a Crystaldiskmark szerint:
Na szal valami nem az igazi, ebben kernek helpet, mit hol kene csinalnom?
A firmwarejet sajnos nem tudom frissiteni mert ezen van a rendszer, es nem latja a firmware updater-je ha elinditom! De ez gondolom normalis, mintha ezt olvastam volna, ha a rendszer van rajta akkor nem tudom frissiteni. Meg az install elott probaltam laptophoz kotni kulso rackkel, de nem latta, bar ott a biost nem aliitottam AHCI-ra (akkor meg nem tudtam
) Na szal a firmware update valoszinu orvosolna a problemamat, vagz itt mas dolog van??Ja, meg a biosban kell a S.M.A.R.T. funkcio vagz nem?
Koszi a segitseget, ha szanna ram valaki kis idot
-
huby80
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
THX

-
válasz
huby80
üzenetére
Az Intel Rapid Storage Technology Driver, alapvetően RAID és AHCI driver-t tartalmaz. Telepítened csak akkor szükséges, ha az Intel SSD-d közelében nincs a gyártó által megadott sebességadatoknak. Ha van kedved, mérj egyet, hasonlítsd össze a gyártó adataival és majd kiderül. Ha mérsz, akkor azt ATTO-val tedd.
(Csak plusz infóként, hátha valaki belefut, vagy egy ismerősénél találkozik ezzel: Advanced Format-os WD HDD-knél gyakran előforduló jelenség, hogy pl egy 2TB-os lemezt a BIOS jól lát, ennek ellenére az OS alatt lényegesen kisebb kapacitásúnak látszik. Ilyenkor az IRST driver hiánya okozza ezt a jelenséget, és ez esetben értelemszerűen kötelező telepíteni. Persze nem a preinstall változatot, hanem a full-os telepítőt.)
-
-
válasz
SVLaller
üzenetére
Ja hát úgy persze, ha már frissítetted, fent vannak az alaplapi driverek, felhasználói progik stb stb, akkor természetesen lehet akkora, de ha a szűz telepítés után nézed, akkor az olyan 5g, ahogy írtam, ergó a ˇ3G-s telepítőlemez nem dagad a 4-5x-ösére, ergó az exe és egyéb futtatható állományok továbbra sem a jól tömöríthető kategóriába tartoznak (eddig is odatartoztak).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez hihetetlen, ez a Samsung téma, mintha elbeszélnénk egymás mellett. Ráadásul úgy, hogy már le is írtam a véleményem, amiben veled értek egyet.
Hogy Hofi Géza (módosított/kifordított) szavaival foglaljam össze a 830 SSD-t:- Józsi bácsi, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi, ez egy olyan dolog, hogy hát előre a rosseb se tudja megmondani...
- A pofád befogd rohadt paraszt, a számot mond, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi... (Durr egy pofon) Jaaaj, jaaj, hát mennyit fialjon? Mennyi a terv elvtárs?
- 10,000,000
- Hát akkor annyit fog fialni... Ezt megmondták az Intel-nek is, mégis egy szinten vannak...
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
tudom mi a swap és a hiberfil file, mind2 le van tiltva. így a Win könyvtár 14GB, mondjuk ebben már a frissítések is benne vannak.
arra írtam, hogy azért jó a Samsung, mert saját magának csinálja a vezérlőt. ez sehol máshol nincs így, mégis vannak jó termékek. csak ennyi, még mindig nem fikáztam a Samsungot, nincs is mért.
-
huby80
senior tag
intel rapid storage technology Ez micsoda és mire jo?
a gépembe van egy inte x25m ssd a rendszernek meg 2 db vinyo adatot tárolni most nekem szükségem van erre: intel rapid storage technology? feltelepitsem az alaplapi driverekel együtt?elöre is köszönöm

-
Müszi
senior tag
Végre sikerült a firmware frissítése az ADATA SSD-men. Többszöri próbálkozás után merthogy lefutott a progi és kipipálta, hogy ok a diskinfo meg továbbra is a régi verziót írta ki, egy másik gépen 32bites Win7 alatt próbálgattam, de először ott sem akart összejönni. Aztán végül mikor visszakapcsoltam a biost AHCI-re és úgy próbálkoztam rendszergazdaként, akkor csinálta meg a progi. Van egy olyan érzésem, hogy az eredeti helyén AHCI módban rendszergazdaként nem is próbáltam. Szerintem akkor ott is megcsinálta volna. Sajnos több helyen is azt olvastam, hogy IDE módban kell és mindenáron úgy próbáltam erőltetni.
Van sikerélmény.

-
-Solt-
veterán
Szóval azt mondjátok egy ILYEN SSD jó alternatívája lenne az 510-s Intelnek? Árban jóval alatta van, elég csábító, csak bizalmatlan vagyok...
-
válasz
SVLaller
üzenetére
"jól tömöríthetőnek kell lennie, ha egy win7 telepítő egy DVD-ről felpakolt 14-15Gb-ot, nem?"
Nem pakol fel annyit, a nyers méret az olyan, ~5G (W7 x64 Ultimate). Azért akkor a mérete, mert létrehoz (nem telepít) 2 fájlt, az egyik a virtuális memória, a másik meg a hibernáláshoz kell. Ezeknek a mérete külön-külön a fizikai RAM méretével azonos, azaz pl 4G RAM esetén ez +8G helyet foglal el."ennyi erővel akkor egyetlen egy videokártyát, alaplapot sem szabad megvenni, mert nem saját maguk gyártják a chipseteket, GPU-t stb."
Nem tudom hogy sikerült ezt a következtetést levonni abból, amit írtam.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
>"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
>Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.jól tömöríthetőnek kell lennie, ha egy win7 telepítő egy DVD-ről felpakolt 14-15Gb-ot, nem?
>Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és >csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a >HDD részlegét)
ennyi erővel akkor egyetlen egy videokártyát, alaplapot sem szabad megvenni, mert nem saját maguk gyártják a chipseteket, GPU-t stb.
-
-Solt-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez igaz, csak miután az ember gépezete minden előjel nélkül meghal, utána már hajlamosabb többet fizetni a "tutiért"... Munka laptopomban intel van, és tökéletesen teszi a dolgát... ezért is hajlok feléjük.
No meg Ipon kínálatból kell merítenem...
-
-
kerekfej
őstag
Milyen SSD-t vegyek?
Samsung 470 64GB 24890Ft Sata2 (388.90Ft/GB)
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 170 MB/sSamsung 470 128GB 47200Ft Sata2 (368.75Ft/GB)
Olvasási 250 MB/s - írási sebesség 220 MB/sSamsung 830 64GB 29630Ft Sata3 (462.96Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 160 MB/sSamsung 830 128GB 53313Ft Sata3 (416.50Ft/GB)
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/sKingston SSDNow V+ 100 96GB 32983Ft Sata2 (343.57Ft/GB)
Olvasási 230 MB/s - írási sebesség 180 MB/sKingston SSDNow V 200 64GB 25800Ft Sata3 (403.12Ft/GB)
Olvasási 260 MB/s - írási sebesség 100 MB/sKingston SSDNow V 200 128GB 43800Ft Sata3 (342.18Ft/GB)
Olvasási 300 MB/s - írási sebesség 190 MB/sCrucial M4 64GB 28675Ft Sata3 (448.04Ft/GB)
Olvasási 500 MB/s - írási sebesség 95 MB/sCrucial M4 128GB 50000Ft Sata3 (390.62Ft/GB)
Olvasási 500 MB/s - írási sebesség 175 MB/sA-Data S599 64GB 22850Ft Sata2 (357.03Ft/GB)
Olvasási 280 MB/s - írási sebesség 270 MB/sA-Data S599 128GB 41600Ft Sata2 (325.00Ft/GB)
Olvasási 280 MB/s - írási sebesség 270 MB/sTesztek:
Adattárolók Samsung módra
Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Kingston SSDNow V+100 96 GB - tényleg megéri?
Kingston SSDNow V100 64GB teszt
A Nagy SSD-teszt...Samsung a topic szerint a legmegbízhatóbb típus, rendkívül kompatibilis, saját gyártmány, hozza a gyári adatokat, nem szokott probléma lenni vele.
A-Data sajnos SandForce SF-1222 vezérlős, de ez a legolcsóbb típus.
Kingston is jól szerepelt a tesztekben, de sokat drágult az áruk a napokban.
Crucial nagy kedvenc még a topicban, ez is jól működik sokaknak.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
anonym1s
üzenetére
Gépnek nem okozna gondot a W7 x86, szerintem tetszik/nemtetszik érdemes áttérni. (eloszor furcsa csak a felület) Megbizhatosagban sztem jobb mint az XP, csak ne valami vérpistike edisönt hasznaljon az ember. (nem warez, hivatalos kulccsal ofc.
)Telepitesnel csak annyi a lényeg, alignálva legyen rendesen amit a W7 telepitoje korrekten megcsinal egyebkent pedig keresni kell olyan particioonalo progit ami igy kéeps megcsinalni.
A klónozással elsősorban annyi a bajom, hogy bár minden progi/beallitas megmarad de magaval hozza a szemetet is a regi rendszerből.
A telepites utani beallitasokrol az első hsz-ben talalhato linkeken olvasgathatsz, mit érdemes esetleg megcsinalni.
-
-Solt-
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Közben próbáltam a laptopban is, az sem ismeri fel... nagyon úgy néz ki, hogy ez elhalálozott. Rendkívül boldog vagyok... minden előjel nélkül egyszer csak kék halál, és vége.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a HP laptopom gyári paneljébe nem tudtam becsavarozni a Vertex2-t, mert nem stimmelnek a furatok... Van pár tizedmilliméter eltérés. Az Intel SSD-m természetesen hajszál pontosan lyukon van... Részemről ennyi volt az OCZ...
-
anonym1s
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Kossz a valaszt!
Ez a gepallatom:ASRock CONROEXFIRE-ESATA2 ( Intel 945P + ICH7R )
Intel Pentium D 945 3.4ghz
ATI Radeon HD 5450
2GB ramVolt mar rajta win7 egy honapig de az xp-t joban szeretem. Egyaltalan nem jatszom semmifele jatekkal. Amire hasznalom, az foleg internet, torrent, neha filmeket szoktam szerkesztgetni de csak hobbi szinten (szinkronhang ki/be, nagyon ritkan kodolas de csak xvid). Nekem az a lenyeg hogy megbizhato es gyors legyen.
Akkor nincs semmifele kulonleges beallitas vagy ajanlott tennivalo a telepites elott?
Ja, a klonozasnak milyen hatranya lehet? -
Chaser
legenda
válasz
wwenigma
üzenetére
Pofátlan leszek, én 23-ért ismerős boltból térfa nélkül szeptemberben
normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint. -
-Solt-
veterán
Urak!
Járt már úgy valaki, hogy egyszer csak kék halál, aztán többet nem ismeri fel a gép az SSD-t? Vertex2, legújabb firmware.
-
válasz
SVLaller
üzenetére
"szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt"
Igen, hát ez az, amit pontosan nem fogunk megtudni/mérni. Én pl 2 okból használok ATTO-t méréshez
1. Mivel (többek közt) gépeket pakolok össze, így gyakran kell SSD-t berakni egy masinába, avagy laposokba SSD-re cserélni a HDD-t. Számomra ebben az esetben az a fontos információ, hogy megadott gyári értékekhez tudjak viszonyítani, azaz lássam, hogy a mért eredmény mennyire van összhangban a gyári értékekkel.2. Crystal és társai képtelenek lemérni egy SATA3-as SSD sebességét, függetlenül attól, hogy használ tömörítési algoritmust avagy sem. Hogy ez utóbbira miért nem képes, az rejtély.
A Crystal alapbeállításon(nem All 0x00 módban) random adatokkal tölti ki a buffer-t, ezzel olyan mintát hoz létre, aminek a tömörítéséhez a legtöbb idő kell és nehezen is tömöríthető.
A valóság az valahol az all 0x00 és az alapbeállítás között van, ez utóbbi irányába eltolódva, mert több olyan fájl van, ami véletlenszerű adatokat tartalmaz, mint olyan, amely tiszta nullával (vagy más azonos byte-al) lenne feltöltve.
"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.Én sem a Samsung miatt írtam, nem arra reagáltam, de ha már írtad:
A 830-asról majd kb fél év múlva lehet mondani kicsit biztosabb dolgot, addig csak feltételezés. A bizalom azért van irányába, mert ha úgy sikerült, mint a 470-es széria (ami hihetetlen, de már 1 éves), akkor nem lehet gond vele, a 470-esről sem lehet semmi rosszat hallani.
Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a HDD részlegét)Mindezek ellenére becsúszhat itt is baki, hisz csak az hibázhat, aki fejleszt is, szóval jelenleg kategorikusan kijelenteni, hogy a 830-as egy kifogástalan, megbízható, hibamentes stb stb SSD, az még igen korai.
-
vtechun
veterán
A 96 gigas v100+ -os tomorit ropteben? Remelem nem...
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha tartod a 20% szabad helyet a meghajtón, normal hasznalat mellett egy 64-96GB méretű SSD is kiszolgál évekig hacsak az elektronika nem adja meg magát. Árgép szerint a 128GB-os SSD-k 40től kezdődnek, de utanuk kell olvasni, milyen vezerlo van bennuk, nehogy beleszaladj egy olyanba aminek problémái vannak.
A nagyobb meghajtók egyben gyorsabbak is (legtöbbször) mivel több csatorna van a vezérlőből a tárolóchipek felé -> gyorsabb iras-olvasas. Nem tunnek rossznak amiket kineztel, de nem ismerem oket es 70ért soknak tűnnek, főleg mivel szerintem rohadtul nem fogod eszrevenni a sebességkülönbséget.

Inkabb a 30e forint különbségből cseréld le a routered, pl. erre. (bar még nem neztem utana, mennyire ddwrt/openwrt kompatibilis)
anonym1s: amennyiben a gépállatodnak fekszik a win7, inkabb térj át, főleg mivel nehany jatek már nem is megy XP-n. No meg w7 azért sebességben ott van mint az xp, másban meg elötte bőven... a particionalast ajanlott win7 telepitovel elvégezni az alignálás miatt, illetve egy ujratelepites mindig jobb mint egy klónozás.
-
anonym1s
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 60gb-os corsair force 3a ssd-t, elvileg holnap erkezik.
Most xp-t hasznalok normal vincseszteren amirol van particio mentesem (ghost-tal), es azt szeretnem rarakni az ssd-re. Jo otlet ez szerintetek, vagy jobb egy uj telepites az ssd-re? Masik kerdes hogy xp vagy win7 jobb ssd-re? En xp-t joban szeretem ezert szeretnem azt megtartani, de ha jobb a win7 ssd-re, akkor lemondok az xp-rol.
Harmadik kerdes hogy lehet e tobb particiot csinalni egy ssd-re?
Erdekelne az is hogy van e valami amit ajanlott elvegezni/beallitani mielott ramasolom/telepitem a rendszert? Tudom hogy az elso hsz-ben le van irva, el is olvastam, de az mar 3 eves hsz, lehet azota valtozott valami, azert kerdezem.
Kizarolag a rendszer lesz rajta, adattarolasra vincsesztert hasznalok. -
ÁdiBá
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Vagyis nem érdemes kicsi kapacitású SSD vásárolni?!
Nem tudom mennyi garancia időt adnak rá.
Az a baj hogy azok már nagyon drágák tehát 120ezer forintot én se szeretnék rá áldozni.
Most ezeken gondolkodom.:
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" HyperX SH100S3/120G SSD meghajtó (durván 70 ropi)
illetve
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow KC100 SKC100S3/120G (durván 70 ropi)De őszintén megmondom nem tudom ezek a fentebb említett meghajtók mennyivel lehetnek gyorsabbak mint ez a kis aranyos.:
KINGSTON 64GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G (28ropi)
(vagy csak a méret számítana ennyit?)
Keresek valami tesztet... -
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hűha, senior tag leszek mire ebből kikeveredek

szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt. ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok, ezért ha valaki rendszernek akarja, ahogy az emberek 99%-a, akkor én a sandforce megoldását jobbnak látom. arról nem is beszélve, ha "röptében" tömörít, akkor még helyet is takarít meg, de erre nincs bizonyítékom.
semmi bajom nincs a samsunggal, ezt már leírtam korábban, de az sem tetszik ahogy a fikázás megy a sandforce irányában. meg a hülyítés, na az pláne nem tetszik. amikor valaki azzal jön, hogy samsung 830-at vegyél mert az milyen megbízható, meg mindenki azt javasolja. 2 hete van forgalomban, csak egy tag írta már be 1000x, hogy azt kő venni, ezért ez marad meg mindenki fejében.
-
wwenigma
Jómunkásember
Hát ha az nyugtat meg, akkor irany keresni teszteket melyik a leggyorsabb azokban. Ugyse veszed eszre normal hasznalat soran.
Nem hulyeseg a kollega felvetése a nagyobb SSD felé, a több cella miatt később döglik meg az irastol. Foleg ha rá tudsz szanni annyit.
Chaser: én még 34 körül vettem junius fele, nem bantam meg hogy nem vartam tovabb.

-
Chaser
legenda
Nekem mobil T2400 mellett volt sata1 lapban a 96-os kingston. 1.86ghz/2MB cache/667 FSB...a gép olyat gyorsult hogy beszabehu'
Sata2 lapban erős cpu-val csak jobb lehet. Biztos vannak ennél gyorsabbak, csak sztem nem olyan áron hogy megérjék azt a kicsi gyorsulást amit jó nagy felárért adnak. Ezt jól megcsinálta a kingston, még mostani 38k körüli áron se rossz, persze jobb volt 30 alatt, de az egyelőre múlt idő. -
ÁdiBá
veterán
válasz
SVLaller
üzenetére
Természetesen próbálok egyszer vásárolni SSD, de akkor tényleg normálisat szeretnék.
Nem kell 256 Gigás, se 128 as.
90-60 gigás bőven elegendő nekem a rendszer alá.
Csak tényleg gyors legyen. Többiről majd az i7 2600k gondoskodik hogy a rendszer gyorsuljon, gondolom én. -
rvn_10
senior tag
Ezek közzül megéri valmelyi, ha támogatja a lapom? Van értelme?
-
Chaser
legenda
+1 a 96-os kingstonra, felesleges drágábbat venni. Ha nagyon felvet a pénz akkor dobd őket raid0-ba, úgy már tárhelyed is lesz és szekvenciális műveleteknél is sokkal gyorsabb lesz a rendszer hdd-hez képest, bár már 1 ssd-vel is gyorsabb
Sajnos felment az ára annak is már, de akkor se 60-80 darabja. -
Tices
csendes tag
válasz
samu74
üzenetére
Nem volt szükséges, mivel eleve a D110225a firmware-el jött!
Arra lettem figyelmes, hogy ha állítgatom az adat típust, akkor a véletlennél és a 0x00-nál hol így hol úgy, de 120Mb/s-et mér, 0xFF-nél viszont volt 90Mb/s és volt, hogy hozta a gyári adatot, 144 Mb/s-et, de legtöbbször itt is 120Mb/s körül. Legfőképpen mindegyiknél véletlenszerűen, de a legtöbbször 120 körüli értéket mér.)
Az olvasás mindig 257Mb/s körül. (Ez a szekvenciális mérésre vonatkozik, a többi arányában követi.)
A Sata vezérlőt nem ismerem ilyen mélységben, de okozhatja az, hogy van egy haldokló vinyó a rendszerben? Időközönként kattan egyet, SMART szerint elfogyott rajta az a hely, ahova át tudja rakni a hibás szekotorokat, ha jól értelmezem.
De akkor az olvasás miért stabil?
-
válasz
SVLaller
üzenetére
"hogy döntjük el, hogy melyik a jó teszt?"
Sehogy, mert ez a kérdés értelmetlen. Azt kell eldöntened, hogy mire vagy kíváncsi, a gyártó által megadott adatokra, avagy nem. Tömörítési algoritmust használó SSD-knél ég és föld a kettő. Ha gyári értékekre vagy kíváncsi használd az ATTO-t, ha nem, akkor meg pl Crystal-t. -
Balage76
senior tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Félreértettél. Ez most ugyanaz a helyzet, mint az internet előfizetésnél. Veszel valamit ami papíron 50Mbit valójában, egyéb körülmények miatt csak 25Mbit sebességet tudsz elérni. Tehát fölöslegesen fizettél a +25Mbitért. Tudod, ezért kötelező feltüntetni a garantált minimumot.
Más gyártó is használ olyan kontrollert ami nem tömörít, nem csak a Samsung.
-
wwenigma
Jómunkásember
60-70ezret felesleges költeni rá, ha elég a 64G (csak rendszer, elégnek kéne lennie) akkor 64G Samu 430/870 de ha kell több akkor 96GB Kingston SSDnow V+100 , aminek iponban mar gusztustalanul felment az ára, 38e ft.

Amit megsporolsz meg költsd inkabb piára meg nőkre.

Az élettartama az irasi muveletek szamatol fugg, ha rendszernek kell akkor joszerével csak olvasas történik rajta azaz 5-10 évig minimum el fog menni ha nem kap villámot vagy nem hal meg az elektronika...
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Régóta rágom magam a témán hogy a jó sok hely mellé (3x2TB SATA3 WD RAID) vásárolnom kellene egy SSD meghajtót.
Csak a rendszert szeretném rajta tárolni.
Egyik boltban már megtettem volna a lépést, de ott csak jelenleg másik típus volt, így az eladó azt nem ajánlotta rendszerre. (ő minden áron Intel-t akart rám beszélni ) amit meg is vásároltam volna, de az sem volt neki, mint derült ki.Milyen SSD érdemes vásárolni rendszerre? 60 - 80 Giga között gondolkodom.
Olyan 60 - 70 ezret szánnék rá.Másik aprócska kérdésem lenne, hogy meddig jó egy SSD?!
Tehát non-stopban megy a számítógép és sokan említették hogy gyorsan feleződik az élettartam jelentős használat esetén.Sorry a tudatlan kérdésekért, de teljesen idegen nekem még az SSD, azt se tudom hogy működik mi a jelentősége, mit kell benne nézni, valaki említette nekem ilyen vezérlőst kell vásárolni, nem olyat.
Én meg csak néztem nagy szemekkel hogy most *mi van?!

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SVLaller
üzenetére
Őszintén, 2 mostani SSD között a szintetikus teszteken kivul otthoni felhasznalas közben észreveszel bármilyen sebességkülönbséget?

Direkt kiemelem az otthoni felhasznalast, spec esetekben kell csak valogatni SSD-k között amikor szamit a kiemelten gyors 4k iras/olvasas vagy seq iras/olvasas...
-
huby80
senior tag
intel rapid storage technology Ez micsoda és mire jo?
thx
-
MC Pite
veterán
Vannak tapasztalatok hogy mennyire megbízható a becsült élettartam? Gyanús sebességgel romlik egy Vertex Turbo állapota, már csak egy évet ír hátra.
Work time: 22days 12hours, est.lifetmime 1y2m25d - és ezt már nem üzemórában írja, mert 2013 februárra datalája.Létezhet hogy ez korrekt?
Aktív témák
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Na szal a firmware update valoszinu orvosolna a problemamat, vagz itt mas dolog van??
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

normál ára akkor 28-30k körül volt, utána kezdett felívelni. De aztán meg kellett válnom tőle, ahogy elnézem egy jó darabig nem is lesz másik. Kísérletezgetni meg nem fogok másikkal, elég volt a 32-es buffalo aminek sebességet kb a notivinyóm is tudta. Majd ha normalizálódnak az árak akkor veszek megint.