Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Mini PC
- Milyen alaplapot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
sziasztok, tudnátok ajánlani egy minél kisebb, minél olcsóbb ssd-t ami sebességben azért leköröz egy mai hdd-t jócskán?! Házi SVN szerverbe menne, erre lenne telepítve a rendszer, 8,16GB nál nem kéne nagyobb, persze minél olcsóbban ha lehet
üdv -
Jim-Y
veterán
Szerintem ne a specifikációk alapján válassz.. tegnap volt lehetőségem egy gépbe szerelni, és tesztelni egy tökéletesen új Corsair Force 3 120GB-ot, és érzésre az én Samsungom fürgébb, pedig specifikációban gyengébb... Nem akarom a Samsungot ajnározni, mert egyébként a gépbe amit összeraktam tökéletesen "illett" a Corsair.. Csak azért írom, hogy nem minden a speci

-
Jim-Y
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Szia, az első bekezdéssel nem értek egyet, ugyanis a tárhely felhasználó függő, szüleim gépében 40 gigás SSD van és elég nekik. Az enyémben 64gigás van, de a 40-es is elég lenne. Persze jobb, hogy 64-es van, tévedés ne essék. De egy win7 rendszernek egy 40 gigás ssd is elég!
Amúgy meg egyetértek veled, inkább áldozzon rá többet, és vegyen egy 64-est

-
Jim-Y
veterán
És a 4K-t, vagy a 4KQD32-t kell nézni az eredményeknél?
-
Jim-Y
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Én már kétszer is jeleztem neki, hogy ne gomb legyen, vagyis ne Csak gomb, hanem egy email cím, vagy valami..
Azért a kezdeményezés jó 
-
Jim-Y
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hihetetlennek tartom, hogy csináltatok hozzá egy felületet, de még mindig szarul működik, akkor minek van, tök szívesen segítenék másoknak a bench eredményemmel, de rosszul működő program miatt nem tudom elküldeni, így kérlek manuálisan tegye már bele valaki a táblázatba az én eredményemet is, köszi

Driver (ha jól gondolom akkor Intel driverrel megy?!):

üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
forestwow
üzenetére
Szia, ha ez számít valamit, akkor nekem ugyanilyen lapom van, és egy Samsung 830 64gb teljesít szolgálatot benne, és eddig csak pozitív dolgokat tudok elmondani róla, ha van rá keret akkor én ezt javaslom, vagy a sata2-es verzióját, a Samsung 470 64gb-ot. üdv
Egyébként: [link]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, tudnátok ajánlani laptophoz ODD adaptert amibe bele tudok rakni egy SSD-t? Eddig egy AKASA-t találtam de az sima SATA csatolós:/ üdv
-
Jim-Y
veterán
Nem érted, nem tudom elküldeni az eredményeket, mert ez a megnyitja a default levelező programot nem mindenkinél működék, én spec nem tudom elküldeni, FF-al sem, és nem azért mert gyík vagyok, hanem mert nincs alapértelmezett levelezőprogram, ha FF alól kiválasztom a gmailt akkor sem csinál semmit.
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Hát én alapból jelezném a honlapon, hogy mennyi van még az 500-ból. Ha valaki rendel az csak egyet tud. Egy IP-ről csak egyet lehetett volna, és az sem érdekelt volna, ha pl a kisöcsém is akart volna egyet. Másrészről szerintem nem gondolták, hogy ilyen érdeklődés lesz iránta, szerintem ebbe futottak bele...
-
Jim-Y
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Írtak róla itt, időben. CHIP magazin elfőfizetés mellé lehetett kapni 830-as Samsung 64gb-os SSD-t.
Tehát ha 27.000 forintért előfizettél egy évig CHIP magazinra, akkor az előfizetés mellé kaphattál egy Samsung SSD-t. Persze amit látszik, ami túl szép, hogy igaz legyen, az sokszor nehezebb falat. Azt direkt nem írtam, hogy átverés.

-
Jim-Y
veterán
Én erre:
Akkor úgy kérdezem, hogy a mostani max 120.000 ft-os árkategóriában melyik PCI-os SSD-t lenne érdemes megvenni tavasszal ? Aminek legalább 6-700mb-s olvasási / írási sebessége van ?
írtam neki, hogy ennyiért ne vegyen már SSD-t, és még inkább ne akarjon ekkora sebességet ha ugysem venné észre a különbséget, ez megint csak az E-P. növelésre lenne jó :/ Abban neked igazat adok, hogy 2 kisebb raidbe kötve jobb lehet mint egy 120-as..de ne 120.000-et költsön rá, persze nem én döntöm el

-
Jim-Y
veterán
válasz
ch003067
üzenetére
Hát, fenntartásokkal kezelj, de ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy a SATA2 és SATA3-as SSD-k között nincs érezhető különbség felhasználásban. Ha egy ablak <1 mp alatt jelenik meg egy SATA2-es SSD-vel, SATA3-al pedig 0,8mp, akkor ott érzed a különbséget? Nem. Vagy ha SII-vel 20mp alatt bootol a gép, SIII-al 16mp, akkor az számít? Nem.
Ha rendszernek veszed az SSD-t akkor nincs értelme annyit kiadni rá. Nekem bottidőben, meg zajban dobott sokat az SSD, a chrome,ff,sajátgép stbstb már a merevlemezemnél is gyorsan megnyílt, érezhető gyorsulást pl a NetBeans IDE-nél tapasztaltam, ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem megbánnád ha ennyit költenél feleslegesen, mert annyival BŐVEN nem lesz gyorsabb semmi, hogy neked megérje 3-4x annyit fizetni

-
Jim-Y
veterán
Bakker, másfél hete vettem pont ilyen SSD-t drágábban xD
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
De az csak egy betű, semmit nem jelent, hogy mit jelöl...

-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Miért nem jó ha E lesz?
-
Jim-Y
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Jo cucc, meg is éri, főleg ilyen HDD árak mellett, de igazán az érzi meg, akinek előtte lassabb/szarabb gépe volt, ott látványos a shift... de akinek jó gyors merevlemeze volt, annak kevésbé látványos *de attól még jó* szerintem.
-
Jim-Y
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nálam is elmaradt a nagy ováció, tudom is, hogy miért... Én legtöbbet netezek a gépen, vagyis... jobban mondva a böngészők azok a programok amiket a legtöbbször nyitok meg. Ezt a Samsung HD502HJ-m is 1-2mp-en belül megnyitotta, az SSD szintúgy, épp ezért ebben pont nem fedeztem fel túl nagy javulást, de természetesen a bootidő majd felére csökkent, csak mondom, hogy nem kell meglepődni, ha valakinél elmarad az ováció. Az is hozzátartozik, hogy fel kellett tennem egy NetBeanbs IDE-t, ezt csak ritkán használom, de ennél a programnál már azért látványos a javulás, de aki nem ilyenekkel dolgozik, hanem "kissebb" programokkal, mint pl a böngészők, az könnyen nem vesz észre olyan hűde nagy javulást, max ugye a bootidőben. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Bandita4141
üzenetére
Lesz egy olyan menüpont, hogy SATA mode, vagy SATA3 mode, ott alapból IDE lesz az érték, ezt kell neked AHCI-re állítani, üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mind szép és jó, és én speckó köszönöm is az infókat, de nem tudtam ebből leszűrni, hogy a szolgáltatásokat érdemesebb inkább letiltani a samu programjával, vagy inkább a logoutos cikkben írtaknak eleget tenni?! :S
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Plusz infó, nálam is minden ki van kapcsolva, mégis engem is ugyanez a kép fogadott...
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezeket utólag is meg lehet csinálni?
Én a topic első hsz-e szerint beállítottam mindent, a CD-hez és a programhoz hozzá se nyúltam:/ -
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem H61M/U3S3 van, most ASMedia driverrel megy, igazából csak a bench értékek a nem megfelelők, érzésre és boot időre nem rossz. Hát a fene se tudja, biztos a vezérlő... köszi a teszteket

-
Jim-Y
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Több kérdésem is van, első: C:20% (8/40GB) -> XP és partícionáltad?!
Nekem miért olvas kevesebbel ugyan az az SSD?:/ Gondolom az alaplap és a SATA vezérlő különbözősége, na de ennyire?
most mértem ->
A kedvemért a BootRacerrel mérnél egy boot timeot? ha gyorsabb akkor érdekel, hogy hogyan tudnám meggyorsítani az enyém, ha ugyanolyan vagy lassabb, akkor le***rom

nálam QD32-re 54.000 IOPS-ot ír.
-
Jim-Y
veterán
válasz
vadcoca
üzenetére
Szia, tetszik ez a bootracer, ha hazaertem mindenkepp lefuttatom, a 27.5 a bekapcsologomb megnyitasatol egy bongeszo teljes betoltodeseig mert ido. De mar az automatikusan indulo programok is benne vannak. Torrent kliens, virusirto, setpoint, meg az illesztodriverek. Ha linkeltek egy olyan programot amivel kesleltetni tudom a programok elindulasat azt megkoszonom
ja igen, es ha biosban kikapcsolom a vizualis bios-t van valami ilyesmi opcio, akkor gyorsabb lesz a boot? -
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne, nem mintha lassú lenne, de ha már ezt írták "rá", akkor illene hoznia. Na majd ha más is vesz ilyet...
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Az alján vannak a lyukak.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nekem pozitív eddig a benyomásom, a csomagolás nagyon tetszik, nagyon profi
a beépítőkeret furatai kicsit kisebbek mint a standard méret, így én csak csavarral tudnam a házamba fogatni, agyorszárral nem sikerült, de ez elég csipcsupp, nem zavar igazán
A gyorsaságával nincs bajom.
űMilyen hőmérsékletet, és hol kéne azt néznem, vagy arra gondolsz, hogy nézzem meg CDI infoval? azt még nem tettem meg, de akkor most megteszem ^^
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
AHCI-ben lett telepítve, felrakom megnézem...
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, most probalom beuzemelni a sata3-as samu ssdm, es epp az alaplap drivereit teszem fel. Kerdesem, hogy az Asmedia sata3-as drivert tegyem-e fel?! Az alaplapon ASRock h61m/u3s3 a feher sataiii portba dugtam a kabelt. Udv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, mit csináljak hogy CrystalDiskMark-kal le tudjam mérni az SSD-m sebességét, mert most csupa nullát mutat csak:S üdv
megj: mindent beállítotam, de valahogy lassúnak érzem a rendszert, jó "lassúnak", olyannak mint a samsung merevlemezemmel, gyorsabbnak nemigen, de pl bootolni gyorsan booto, csak a windows nem lett sokkal gyorsabb...
-
Jim-Y
veterán
Hmm, lehet az a probléma, hogy nem tudom a biosban beállítani az SSD-t bootolni?!
rvn_10 : nem indul újra...
annak ellenére, hogy nem tudtam beállítani boot devicenak, ha újraindításnál kihúzom a pendriveot, akkor bootol róla, érdekes... eddig azt hittem, hogy a "Completing installation" után lehet csak leválasztani a win7-mediát :-O miket nem tanul az ember

-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, nem tudom feltelepíteni az SSD-re a windowst, telepíti a fileokat, majd ha végzett, akkor kezdi előről az egészet, pedig ilyenkor újra kéne indulnia:S Pendriveról telepítem, mit csináljak?
bővebben: biosban átállítottam a sata vezérlőt ahci-re, nincs más hdd rádugva a gépre csak az ssd, pendrive bedug -> beállítom hogy arról bootoljon, elkezdi tölteni a fileokat, majd nyelvválasztás a billzetnek, partícionálás, utána telepíti az oprendszert. Ha ez megvan, akkor kezdi újból tölteni a fileokat -> nyelvbeállítás a billzetnek ... wtf?

-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Köszi, akkor még jó, hogy megkérdeztem, 1-2 hétig nem lesz mellette HDD, gondolom ez túl nagy problémát nem fog okozni ugye?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, elolvastam a nagy ssd tesztet, és a logoutos írást is az első hsz-ből, ezek után egy kérdésem maradt, ha megvan az ssd, akkor mindennemű beállítás (BIOS) nélkül telepíthetem rá a win7-et, és csak utána kell törődni a beállításokkal, vagy van valami, amit még a win telepítés előtt át kell állítani? Gondolok itt többek között az AHCI-re. üdv és köszi a választ
-
Jim-Y
veterán
Hasonló specifikációkkal és teszeredményekkel rendelkezik mindkettő ? nem találtam összehasonlító tesztet :/
A megbízhatóságuk is azonos ? ezért kérdeztem itt, de válasz még nem jött, valszeg más se tudja:S
Garancia is megegyezik ? megegyezik
...Akkor döntsön a pénzfeldobás lassan ott tartok
-
Jim-Y
veterán
Hát én már abszolút tanácstalan vagyok, hogy melyiket... :/
Corsair Force 3 GT, vagy Samsung 830 ..
-
Jim-Y
veterán
válasz
samu74
üzenetére
Köszi a választ, közben leszűkítettem a választást 2 versenyzőre, melyiket lenne érdemesebb?
Ocz Vertex3 60GB
Corsair Force GT 60GBüdv
-
Jim-Y
veterán
Corsair 2.5" SATA3 Force GT 60GB -> errol mi a velemenyetek? Udv
-
Jim-Y
veterán
válasz
SVLaller
üzenetére
O egyedul valaszolt nekem delutan, de o is csak annyi, hogy a samsung jo valasztas. Engem konkretabban erdekelne, hogy melyikkel jarnek a legjobban! Mert ugye van crucial M4, adata S511 , corsair force 3.. Ocz? Sajnos nekem ezek nem sokat mondanak, nem tudom milyet lenne erdemes venni, mi az ami bestbuynak lenne mondhato:/ udv es koszi
-
Jim-Y
veterán
Hali, na meg egy kort jarok
samsung 470 64gn-nal van jobb vetel 25-33k kozott? Udv -
Jim-Y
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Köszi, a 470 ~27.000 a 830 ~31-32K. Szerinted megérné a 830-t venni? gyorsabb annyival, vagy sima mezei felhasználásra az olcsóbb is jó. Igazából talán beleférne a 31-32K is, de ha nem érné meg kiadni a pénztöbbletet akkor máshol is jó hasznát venném annak a 4-5K-nek. üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, win7-hez és alap programokhoz keresnél 64gb-os SSD-t, szempont a megbízhatóság és a minél több garancia lenne, persze ezek mellett legyen minél gyorsabb

Szerintetek milyen, árban max. 30.000. üdv és köszi
Én ezeket néztem ki:
SAMSUNG 2.5" SSD SATA 64GB Solid State Disk, 470 Upgrade Kit Series
KINGSTON 2.5" SSD SATA 64GB Solid State Disk, V-Series, V100 Desktop Kit -
Jim-Y
veterán
Nekem ebből még nem egyértelmű, hogy melyiket lenne érdemesebb megvennem:/ Kapnak hideget, meleget, az X25-V-t is megnéztem ott is ez a helyzet...
Az X25-V 163 napot ment ~ 3924 órát, az A-DATA új 0 perces. árban ugyan annyi lenne a kettő, én az A-Data felé hajlok, csak nem tudom, hogy a Sandforce vezérlő az milyen, ha nem ajánlott akkor nyilván nem kérdés a dolog, ha az elmegy, akkor már inkább az ADATA.
-
Jim-Y
veterán
válasz
shteer
üzenetére
18.000 forint
win7 megy majd rásőt 15.000-ről indultam, annyiért 32gb-os használtat tudtam volna csak venni, utána találtam egy intelt 17K-ért, de ahhoz nincs semmi, garancia van rá 2 év, de elveszett a garipapír, és ma regel láttam, hogy az A-Data beszerezhető helyen 18.xxx. ennyi még beleférne, 3 év gari és beépítőkeret is van hozzá. Ha nem ratyi a vezérlő, akkor a boltit venném.
-
Jim-Y
veterán
válasz
shteer
üzenetére
Szia, oké köszi, ennyi elég, és erről mi a vélemény, utánakeresek magam is, de azért megírnád, hogy ajánlott, vagy sem?
A-DATA 40GB SATA2 2,5" S599 AS599S-40GM-Cazért fontos, mert a versenyzők egy oem, használt, de 2 garanciával rendelkező X25-V 40gb, de ehhez még kell vennem beépítőkeretet, a másik az A-DATA lenne újonnan. Nem tudom melyik legyen :S
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, az Intel 320 40gb-ról mi a véleményetek? üdv
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, erről a tipusról tudnátok 1-2 szót mondani? -> Kingston 32gb SSD SV100S232G
Nem nagyon értek az ssdkhez, de ezt a tipust szeretném megvenni, vélemény? üdv -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, milyen SSD-t ajánlanátok egy régi (5 éves) ASUS A6R laptopba a gyári Seagate 80 gigás vinyó helyett, árban nem akarok nagyon elszállni, újonnan a 64gb-os Buffalo a mérce, de használt is játszik, sőt azon gondolkozom, hogy -mivel az XP nem foglal sok helyet- egy 30/32-es is elég lenne, de minél olcsóbban kell, hogy kijöjjek, üdv és köszi
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, 25-30K körül milyen SSD-t ajánlotok, ha 40->64Gb-os SSD-k játszanak? Win7 prof 64bit lenne rajta,illetve programok, játékból max 1-2, azok is kisebbek és ritkán használtak. üdv
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- LEGO klub
- Autós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Metal topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
üdv