Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Threshold Exceed Condition
-
_kovi_
aktív tag
Ezt én elég fikának érzem...

-
válasz
Mauzes
üzenetére
"Meg annyi, hogy a laptopom csak SATA 1-et támogat"
Nem, SATA2-t is kell hogy támogassa, különben nem mérhettél volna ilyen sebességeket. SATA1 max 150MB/s sebességre képes. A SATA 1/2/3-at, SATA 150/300/600-ként is jelölik, amely esetén a számok a max MB/s értékeket jelentik. -
Mauzes
addikt
válasz
Zlin50
üzenetére
Jelentősnek mondanám, csak olyan régóta vágyom már rá, hogy biztos túlmisztifikáltam, ezért nem estem hanyatt.
Meg annyi, hogy a laptopom csak SATA 1-et támogat, csak 2GB RAM van benne, stb, szóval nem egy ideális környezet neki.
De tényleg gyors, minden olyan röcögésmentesen megy, szóval nem csalódtam, messze nem.
-
Mauzes
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De akkor honnan tudjam, hogy ha esetleg halódik a cumó?
-
-
Lotusz
tag
válasz
üzenetére
tehát sata3-ast? tényleg csak kb 1 ezressel drágább, akkor inkább ezt:
KINGSTON 64GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G ?
(ha pár napig egy asus-p5q alaplapban akarom használni, amíg nem lesz meg az új gép, az megoldható? mármint nem gáz, hogy ez a lap csak sata2-es, felfogja ismerni?)

-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Most tettem Samsung 470-est a Lenovo N500-amba, friss Win 7 telepítés AHCI-módban meg mindenféle dolgok ellenőrzése megvolt.
Az első kérdés a szokásos, ezek a sebességek milyenek? Nekem kicsit harmatosnak tűnik.
Win élményindex 7,6.
Találtam egy ilyet a fórumban, az enyémhez végül is hasonló, de a következő hsz-ből kitűnik, hogy a Corsair Force GT eléggé alázza.
A másik dolog, amit nem nagyon értek, hogy az SSDlife a következővel fogadott:

Mi az, hogy health status not supported?
-
hesszan
aktív tag
-
hesszan
aktív tag
válasz
Lotusz
üzenetére
én két napja szívok vele, kicsit visszaolvasod látod.
Kingston sv100s2 64gb 99% h nálam a régi laptop a ludas... annak a vezérlőkártyáját nem akarja felismerni sem az xp sem a win7, így én jelenleg nem tudok rá rendszert tenni.
(pedig én is biztam benne, miután hazavittem 5perc alatt benn volt, és reméltem h 2óra múlva egy szupergyors gépet használok majd. hát nem így lett.) -
Lotusz
tag
üdv, valószínű holnap veszek egy 64g-s kingston ssd-t, az lenne a kérdésem, hogy van-e valami speckós dolog amit érdemes/kell tudni, ha rendszert (win7) telepítek rá, vagy minden úgy történik mint egy sima vinyónál?

-
hesszan
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
ez nem az enyém, de ilyen:
TOSHIBA HTW2E Null
Bios: TOSHIBA V1.70 12/12/2008 taille: 1024KbChipset Northbridge: ATI RS400/RC400/RC410
Southbridge: ATI SB400Processeur Intel Celeron M 430 Yonah Socket 479 mPGA (@65 nm) 1733 Mhz ( L1I: 32 Ko, L1D:
32 Ko, L2: 1024 Ko )
Péripheriques IDE Hitachi HTS541680J9SA00 SB2OC70P (SATA, 74.53 Go, tampon: 7 Mo)Cartes PCI/AGP Stockage
ATI Technologies Inc:IXP SB400 Serial ATA Controller
ATI Technologies Inc:IXP SB400 IDE Controller -
Jack@l
veterán
volt már?
Intel RST -ben lesz raid -es TRIM:
[link] -
válasz
hesszan
üzenetére
"ma viszek haza egy külső vinyót, megpróbálok arra rendszert tenni"
Ezt felesleges megpróbálni is, mert ez csak úgy simán nem fog menni.
(WAIK-al kell módosítani a telepítőkészleten, de ez meg olyan kategória, ami nem home user-ek birodalma. Úgy értem, ha esetleg nem is hallottál a WAIK-ról, akkor ne is foglalkozz vele tovább, egyszerűbb egy másik vinyó) -
hesszan
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen ezt én is láttam, de van olyan BIOS is meg kifejezettem a VISTA-hoz való. (ezt irtam is fenn, hogy van 2 de nem merem lecserélni egyire sem)
SATA drivert te sem találtál a toshiba oldalán igaz?
(én valahogy a 20linkre az alap tipusa alapján HTW2E találtam egyet ami alapján Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller van benne, és ehhez van driver is, még esetleg megpróbálom az xp telepítőbe belerakni)bár ez alapján:
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB7B020R0000R01.htm
meg sima inteles "Intel Matrix" driver kéne hozzá.ma viszek haza egy külső vinyót, megpróbálok arra rendszert tenni, és remélhetőleg a héten még kapok kölcsönbe egy normál 80gb notebook vinyót, arra is megpróbálom.
előző hozzászólásra pedig, korábban már próbáltam, valami angol fórumon megtaláltam már:
laptopon: CLEAN parancs kiadás után 5percig nem csinál semmit, utánna kiir valami hibát (már nem tudom mit) és a LISTDISK-re már nem talál semmit, illetve a sorban következő paranccsal sem tud mi kezdeni..
ÁHH nagyon afelé hajlok, hogy besz*ptam a vásárlást...amit még ki fogok próbálni
- linux telepítés (hátha legalább azzal megy, és akkor szivok tovább a win-nel)
- külső vinyóra / kölcsön vinyóra oprendszer, úgy hogy benne van az SSD, drivereket felismertetni stbstb, majd ghosttal SSD-re tenni
- xp telepitőbe minden létező drivert beletenni és keresztbe tett újakkal imádkozni
- bios frissítés (ettől félek)
- felgyújtani, összetörni, emeletről kidobni, páros lábbal ugrálni rajta#26871) samu74
a linuxos tippet pont ma reggel kaptam. az meglesz
XP-t legyártom (ha addig élek is) de még mindig nem tudom melyik drivert kell belehekkelni. A fene vinné el h nem találom a gyári telepitő cd-ket. legalább azon látnám h mi van, milyen típushoz való.A reménysugár felcsillant. Eddig XP volt a laptopon. Gondolom én hogy ahhoz való biossal. (ezért nem megy a WIN7 telepités) Vista-s biossal kéne mennie? (Vista vagy win7 mind1) bár igazából a gépet nagyon megfogná szerinte a Vista/win7
Ezt a linket nézem fél órája:
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB7B020R0000R01.htm
még bízok..u.i. köszönöm a segítséget, a tippeket.
-
válasz
hesszan
üzenetére
Megnéztem a lapos specifikációit és azt kell hogy mondjam ezek se százasok...

Vista 32 bites driverek vannak hozzá, a Vista-s driver listában BIOS frissítés is szerepel, de ha BIOS frissítésről kérsz le bővebb infót, akkor a megjegyzés rovatban ez áll:
"This Bios is NOT compatible for Notebooks with Windows Vista!!!"Remek, akkor lehet, hogy a mostani sem kompatibilis a Vista-val? Ez magyarázná miért zsibbad le a W7 telepítő is, viszont akkor meg minek vannak Vista-s driverek hozzá?

-
válasz
hesszan
üzenetére
Az alábbiak szerint járj el pontosan.
W7 telepítőlemezről bebootolsz, a megjelenő területi beállításoknál ablaknál (ahol a billentyűzet, OS nyelve stb található) tovább, a megjelenő ablakban (bal alsó sarokban) Számítógép javítása opciót válaszd. Ezt követően 2 lehetőség közül lehet választani, a felső legyen kiválasztva és tovább, el fog szöszölni egy ideig, majd egy ablak jelenik meg, ahol elindíthatod a parancssort. Parancssorban meg ezt csináld meg. Ha minden parancs hibátlanul lefutott (és pontosan is írtad be a parancsokat), akkor az SSD tökéletesen van particionálva. Lépj ki a telepítőből és újra boot-olj be a W7 telepítőlemezről és próbáld meg telepíteni a W7-et. Itt már semmi dolgod nincs, csak a megfelelő ablakban kijelölni a partíciót és kész (nem kell törölni és létrehozni semmit se, csak kijelölni)
Ha így is gond van, na akkor van gebasz...
-
hesszan
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
jah kipróbáltam töröltem minden partícióval. win7 telepítés:
Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert?
Lemez 0 Szabad terület, Teljes terület 59,6GB Szabad terület 59,6 GB
(alul frissítés, illesztőprogram, haladó) Nyomom a tovább gombot: homokóra, azaz körbe körbe kék karika
kb 5perc múlva:
A windows nem telepíthető a megadott helyre. Hiba: 0x803000025.és utánna az SSD eltűnik a listából, azaz nincs olyan hely ahová felrakhatnám, a telepitő szerint...
akkor letudva, hogy az ssd-t esetleg nem kezeli rendesen a lapos stb
ilyen van? mert akkor megmarom magam, 26e ft és több óra szívás. simán volt benne egy 40gb sata1 vinyó. Ezeknek a szaroknak lefelé kompatibiliseknek kellene lennie. Nem létezhet hogy "dobhatom ki" -
hesszan
aktív tag
válasz
samu74
üzenetére
a netről töltött manual szerint:
mobil intel 945GM express chipset or ATI radeon Xpress 200M
bios, van kettő, az egyikre azt irja VISTA nélküli gépre, a másikra az irja VISTA-s gépre. Hát öszintén? egyiket sem merem felrakni
viszont ez az x200hoz driver "intel Matrix Storage controller driver for toshiba" adott találatot, mentem pendrivera, és valahogy belehentölöm az xp telepitőbe. (vagy szerzek usb-s floppyt meg floppyt)(#26860) Fire/SOUL/CD
öö a vinyót próbáltam már százszor particionálni. most éppen az asztali win7 által particionált van rajta. De annyira elkeseredett vagyok, hogy mégegyszer neki fogok futni, úgy hogy minden partíció törlése, és win7re bizom magam.Egyébként mintha olyan rémlene, hogy próbáltam, és az win7 is egy ideig látta, de aztán drivert kért volna USB-ről vagy valami ilyesmi.
bebootoltam egy live CD-ről.
Everest ezt irja:
disk drive KINGSTON sv100s2 64g SCSI disk device
motherboard name: Toshiba satellite A110 (chipset unknow) -
Yhron
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet tervezek összerakni és a rendszer, valamint a játékok alá egy relatíve gyors SSD-t szeretnék.
Méretben a 120Gb-os kategóriára gondoltam és jelenleg amivel szimpatizálok, az egy OCZ Vertex 3 120Gb-os.
Ez jó döntés, vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani?Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
hesszan
üzenetére
Telepítés idejére egyben legyen az SSD, ne legyen rajta több partíció és a particionálást W7-el kell kivitelezni, semmiképp sem XP-vel. W7-et telepíts (legalábbis, ha az felmegy, akkor letudva, hogy az ssd-t esetleg nem kezeli rendesen a lapos stb)
Amikor a W7 telepítővel letörlöd az összes partíciót, majd létrehozod az újat, akkor ki kell hogy írja, hogy még egy partíciót létrehoz, ez lesz az a bizonyos 100-megás rejtett rész, de ez így van jól. Ha már ezt sem teszi meg, akkor nem is érdemes folytatnod a telepítést.
-
hesszan
aktív tag
sziasztok!
köszi a hozzászólásokat
nekem mind1 lenne win7 vagy xp teljesen mind1 csak menjen a laptop.most azt találtam ki h egy külső usb cuccra telepitek egy rendszert, úgy hogy az SSD benne van, aztán átmásolom az ssd-re valami partition ghost programmal. (az xp telepito épp fájlokat másol a pendrive-ra)
remélem sikerülni fog.nahát alaplap tipusa. Nem tudom.
ebben a laptopban van
nem tudom milyen AHCI driver kéne hozzá
de ahogy hallom a win7 telepitésnek mennie kéne, nem? abban már benne vannak ezek a cuccok.
csak azért, mert tegnap az SSD-t beraktam egy másik gépbe megformáztam csináltam rá két partíciót. A win7 telepítő látja. kijelölöm neki, h telepítse, és 0%nál elakada biosban ennyi van:
ezt a beintegrálos móka tetszik.. de nem tudom milyen alaplapi driver kéne nekem. SHIT
-
törölt tag
Sziasztok!
Asszem meghalt a 4 napos ssd-m :/ samu 470...
Win7 updatelte magát, vmi .net4 biztonsági frissítést, a felénél jött egy újraindulós kékhalál aztán a boot közben a Sata ahci "teszt" után kiír egy ilyet:
Controller BUS#00, Device#1F , Function#02: 06 ports, 01 devices
ezután vagy 1 percet kell várni, mire kidob pár sort hogy nem talált egy eszközt sem. Ezután lehet belépni a bios-ba ahol tényleg nem hazudik, nincs ssd...
Ami a legjobb az egészben, ha biosban átállítom IDE módra, akkor be se bootol a gép, csak a gigabyte üdvözlője jön be azt kész. Le kell venni az SSD-t a sata portról högy be tudjak lépni a biosba.
Kipróbáltam 3 sata kábellel(amik egyébként mind működnek mert a winyók mennek velük...), az összes sata portban és ezek lineáris kombinációjában...Vkinek vmi ötlet?
Konfig: gigabyte GA-G33-DS3R [link]
core 2 duo -
Wind-Storm
őstag
Nekem jelöl. Én már megszoktam, hogy elérési útvonalnak E:\-t írok bizonyos helyekre.
Tehát ha ez nem beállítható, hogy fix. legyen a ramdrive betűjele akkor repül, ilyen egyszerű
Most /pill a D:\ a ramdrive mert kihúztam az ODD-t (teszt végett..)
Szeretem a rendet ha D: az ODD, E: a sajátomé, a többi ezen kívül már nem is érdekel..
-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
De az csak egy betű, semmit nem jelent, hogy mit jelöl...

-
Jim-Y
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Miért nem jó ha E lesz?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
én is használok mindkét gépen és nincs ilyen gondom, de fogalmam nincs te melyiket raktad fel a tízegynéhány közül - nálam Dataram Ramdiskkel nincs ilyen gond.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem hiszem el, hogy senkinek sincs ilyen gondja, vagy ennyire nem népszerű ez a cache áthelyezés ramdrive-ba errefelé?

[link] -
winfier
senior tag
Hali!
Érdemes lenne játékokat ssd-re telepíteni
(Maga a betöltési idő sokat javulna, de azon kívül lenne hatással másra?) 
-
samu74
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok,csak egy integrálás bonyolultabb(egy nem kockának) mint egy driver boot közbeni megadása.Valami rettenet régi via chipset amit nemigazán támogatott a win7,na azzal mókoltunk valamit,hogy felmenjen... Anno sata drivert integráltam én is xp telepítőbe az nLite-al. Amugy a cikked nagyon hasznos.

-
---Lasali---
Közösségépítő
Pár hete én is SSD tulajdonos lettem.

Crucial M4 SATA3 ra esett a választás, 64GB osra.
Egyből fel is raktam rá az 9 es frimware-t.
Ezt tudja, Gigabyte 970A UD3 as alaplapommal:
Eddig azt mondom megérte. Csodát nem ad, vagy ha ad, csak kisebbet. De a lényeg, hogy eléggé megdobja a gépet. Ha valaki még szeretne a gépen fejlesztgetni, van már neki jó procija, memóriája, stb, akkor megéri egy ssd -t még berakni.
Egy rendszer újraindítást most élvezet nézni, míg régebben mindig utáltam újraindítani a gépet
Meg hogy azonnal betölt minden, nincsenek váró, befagyott ablakok, kisebb programok kattintás után azonnal indulnak.. Raktam rá játékot is, Modern Warfare 3 a Caviar Black ról 40mp volt a pálya töltés, a crucialról 10mp. Nagyon komoly.Eredmények szerintem jók, nem?
Hőmérő csip ebbe az ssd be nincsen? Aida, Everest, Sentinel, semmi nem ír hőmérsékeltet. -
válasz
samu74
üzenetére
W7 esetén cd/dvd/pendrive-ról is beadagolható driver, csak az XP-nél van az, hogy csak és kizárólag floppy-ról lehet. Ha XP-hez szükséges AHCI driver, akkor azt integrálni kell a telepítőbe. Ez a cikk, pont erről szó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Utólag is lehet AHCI driver-t telepíteni, csak a cikkben kifejtem, hogy miért nem javaslom azt úgy) -
samu74
addikt
Kevesebb probléma lehet egy tiszta telepítés után ,meg nem egy "meghízott" rendszert pakolsz vissza.
hesszan: láttam ilyet az öcsém gépén,a régi chipset miatt nem ment fel a win7,asszem floppy-ról adagoltuk be drivert.Pendrive-ról nem lehet valami virtual floppy-t futtatni? -
GreenAtis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És jó nekem ez a tömörítés? Ha kikapcsolnám nem lenne még gyorsabb? Egyáltalán lehet ezt tömöríteni?
Az Intellel nem volt ilyen gond azt csak beraktam felraktam a rendszert terminálba egy paranccsal bekapcsoltam a TRIM-et és azóta is hasít szépen, mondjuk az nem ilyen SandForce-os vezérlőt használ.
Jah meg tényleg köszi mégegyszer, már elszoktam a Windows-tol és nem tudok mindent fejből.
-
válasz
hesszan
üzenetére
Most akkor XP-t vagy W7-et szeretnél telepíteni? Mi az alaplap pontos típusa?
GreenAtis
Ez az eredmény az elméleti maximum, amit gyakorlatban nem nagyon lehet elérni. A korábban mért Crystal-os eredményed meg a minimum sebesség. Mivel SandForce-os az SSD (azaz tömörítést használ) ezért a valós sebessége az folyamatosan változik a max és min érték között(attól függően, hogy mennyire jól/rosszul tömöríthető adatokkal dolgozik éppen) -
hesszan
aktív tag
válasz
finest
üzenetére
szia.
teljesen tanácstalan vagyok. Alaplaphoz nem találtam semmit, sima intel chipset.
+ az xp telepítés közben F6-al csak floppyról fogadná el. az meg nincs a laptopban, usb meg nincs itthon.Miután minden partició kezdeményt töröltem a vinyóról Win7 már eljutott odaáig, hogy kiválaszthattam, és akart rá másolni. 0%-on szöszölt 5percet majd kiirta hogy valami baja van. Ezekután visszalépett oda ahol a vinyót kell kiválasztani és ismét nem mutatott egyetlen vinyót sem. driver hozzátallózásánál meg az alap inteles-re azt irja h nem nincs kompatibilis.
-
GreenAtis
tag
Nah akkor csak a CDM beállítás szívatott, mondjuk egyéb esetben nagyon gyors volt a rendszer, mondjuk még mindig nem olyan gyors mint a másik gépemben pedig annak az alaplapja csak SATAII-t tud abba egy Intel 510 series 250gb SSD van. az a rendszer stabilan 300/300Mb-ot tud.
Nah szóval ezt produkálja valójában a cucc, ami így már szimpatikus:

Mondjuk az ha az ATTO eredményeit nézem akkor nekem kicsit fura hogy 568mb-os olvasás is van és a gyártó által ígért maximum az 525mb, de az hogy több nem zavar, még az sem ha kevesebb, csak azt volt szar látni hogy felét meg negyedét tudom mérni annak mint amit tudnia kellene. Hülye emberi természet a gép meg gyors volt meg minden.
Nah nagyon köszi a segítséget, meg a felvilágosítást.
-
Cadal
őstag
válasz
GreenAtis
üzenetére
Ha jól látom nem sikerült értelmezni amit Fire/SOUL/CD linkelt. Sandforce vezérlős SSD-ket ha CDM-el tesztelsz, akkor így kell beállítani, ha a gyári értékeket akarod látni.
#26834 Fire/SOUL/CD: 2 másodperc!

-
-
-
_kovi_
aktív tag
Erről mi a véleményetek? /62%/

-
GreenAtis
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1 menet és max 500mb-s eredmény:

Szerintem ez akkor is kevés egy OCZ Agility 3-tól.
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok.
van egy regi laptop Toshiba a110-133 nemrég bedöglött benne az eredeti 40es vinyó. Ma vettem egy 64gb Kingston sv100s2/64GB SSD-t.
Nah beraktam, bios látja (semmilyen ACHI beállitási lehetőség nincs sőt még azt sem tudom állitani hogy auto vagy kézi adatmegadás, szinte csak a boot sorrendet tudom piszkálni biosból hihetetlen egyszerü biosa van)
xp telepítő kiírta h 60gb particionálatlan, én mondtam neki h ok formázd ntfs-nek.
Erre 20%-nál megáll. Úgyrainditottam, ugyanez. Win7 telepitő fel sem ismeri nem talál vinyót.
Találtam egy live CD-t, azzal a gép elindul partition magic8-al meg tudom formázni ntfs-nek, de a win7 telepitő még igy sem látja, illetve xp ha formázom akkor nem megy tovább, ha meg csak másolom az adatokat, akkor gyakorlatilag az első mappa kreálásánál leáll, és kb 5 perc mulva közli nem megy, F+ kilépés enter újra,találkozott már valaki ilyennel? mi lehet a megoldás. Kéne használni a laptopot, win telepitéssel még ilyen gondjaim nem voltak.
u.i.: a live CD-vel miután formatáltam tudok rá másolni...
segitsetek, megvettem idegeskedek és nem tudom használni... a PH-s cikkelben mindenhol az olvastam, a telepitéssel nincs gond, majd win alatt állitgatok. Hát a hajam tépem..
-
Wind-Storm
őstag
A RAMDrive-om betűjele miért neveződik mindig át...?
Bármit kihúzok bedugok, de szerintem ettől függetlenül is átneveződik.
Lehetne valahogy fixálni a betűjelét? -
Zebu
addikt
Sziasztok!
KAttogok egy SSD-n. F115. Gondoltam egy ghosttal áthúzom rá a rendszert, kb 40GB. Viszont még a steam mappát is érdemes lenne rádobnom, ami kb 50GB. Eyyel meg is töltöttem kb

A kérdés a szokásos SWAP file. Kikapcsolni nem akarom, mert 4GB RAM-om van. Nem tudom hagyjam-e az SSD-n. Mi lesz akkor? Érdemes lenne-e esetleg a HDD-re tenni, mivel a 4GB-ból ramdrive nem nagyon jön ki. Mi lenne ha egy Pendrivre-ot lőnék be swap vinyónak? Van egy 8GB sandisk U3, azt tudnám erre használni akár... Szerintetek?
Laptopokat amiket SSD-vel szerelnek, ott mit csinálnak a swap kérdéssel?
-
válasz
GreenAtis
üzenetére
Ha gyári adatokra vagy kíváncsi, akkor ATTO-val mérj (nem kell állítani rajta semmit), vagy ha Crystal-al, akkor azzal meg így mérj.
Nem kell 2 menetben, és 1000MB mérettel sem tesztelni. elég 1 menet és max 500MB(be kellene pakolni ilyen infókat az első hsz-ba, mert már nem tudom hányszor volt róla szó a topikban, de mindig előjön...)
-
GreenAtis
tag
Közben újraraktam a Windowst és csak az itteni ahci drivert raktam fel, de a gép mit sem változott, jó annyit hogy a HDD élményindexe felment 7,9-re. Amúgy most ezt produkálja:

Valakinek valami ötlet?
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes letölteni az első hozzászólásban levő AMD AHCI drivert?
Nekem a legujabb van fenn AMD970-es chipsethez /ASUS M5A97/. -
törölt tag
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Wind-Storm
üzenetére
persze.Egyébkén minek kellene a driver ha nincs bekapcsolva?

-
DeadMeat
nagyúr
Üdv
Nem konkrétan ssd: Kellene nekem giga p35 lap alá olyan ahci driver,amit fel is tudok rakni.Ami intel letöltéseiben van nem jó hozzá, nem megy fel. Win7 ich9 driver kellene,intelnél meg csak ich9r és ich9m található. -
GreenAtis
tag
Közben leszedtem egy HD Tune Pro-t és abban elkezdi olvasni a SSD-t ilyen 250mb-al majd leesik 150re, és utánna beál 400környékére, de néha visszaesik egy kicst 200-ra. Windows élményindex 7,8. Most akkor mi van? A Crystal Disk Mark miért hoz ilyen szar eredményt? Irási tesztet meg nem tudtam nézni mert a HD Tune valami miatt nem engedi azt mondja előtte szedjek le minden partíciót.
-
GreenAtis
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Hi. Hogy érted hogy az SB-t is? Eredetileg felraktam az alaplaphoz adott driver, azzal a Sentinel azt irta hogy nem megy a Trim, azt letöröltem hagytam hogy a windows-os legyen rajta, azzal már azt írta hogy megy a Trim de ilyen lassú volt vele, aztán leszedtem a első hozzászólásban lévő Driver-t azzal már nincsennek külön megjelenítve a csatornák, és meg megy vele Trim is, de lassú ugyanúgy. Szóval fogalmam sincs. Már azon is gondolkodtam hogy a Windows 7 Home Premium miatt van hogy az nem támogat valamit, és azért lassú, de gondolom ez nem lehetséges.
-
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Én csak arra értettem, hogy ezek mind SATA csatolósak és így nem tudják kihasználni a memória sávszélességet. A revo-drive viszont pcie csatolós, azon több átmegy (főleg ha 16 sávos lenne
). -
Wind-Storm
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Ugye revo-drive alatt te SSD+DDR3-at értesz?

Máris van egy koncepcióm erre

Méghozzá: Mondjuk 64 giga flash + 64 giga ddr3.
A ram törölhető lenne, Stand by-ban a cucc szekvenciálisan átmásolná a flash-ekről ddr-be az adatot, mondjuk 500MB/s, az meglenne mondjuk 2 perc alatt, és csak áramszünet esetén/akksi feszültségének megszűnésekor törlődne ki. -
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Jobb lenne revo-drive stílusban, vagyis pcie csatolóval, DDR3 memóriával (mert az most az olcsó
) no meg persze nagyobb kapacitással. -
Jester01
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Guglizz magadnak!

Gigabyte i-RAM
ACard's ANS-9010 Serial ATA RAM diskMondjuk egy ráncfelvarrás ráférne ezekre.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
GreenAtis
üzenetére
Es ha letorlod az AHCI drivert (SB-t is), akkor mekkora a sebessege az SSD-nek? Csak a HD Sentinel szerint nem megy ilyenkor a TRIM?
Illetve mindegy, melyik SATA portba kotod be a Vertexet, mert ennel a lapnal a deli hid kezelgeti az oszeset, viszont egyelore a 5-ost (SATA3_5) mellozd, annal van egyedul SATA IDE Combined mod.(#26794) KaiotEch: mindent, amit szeretnel gyorsabban elerni, hasznalni. En egyedul csak a log-okat teszem HDD-re, mert az van rengeteg.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ja, gombelem modulonként....

Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de ezzel se jársz rosszul, sőőőt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)