Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz fsb1000 #2290 üzenetére

    "Kipróbáltam a "Diskeeper with HyperFast" programot. Egy 90%-ig teli, egy majdnem üres és egy nagyobb file-okkal kb. 60% teleírt SSD-n.
    Szerintem nem inicializálja az SSD-ket (legalábbis a samsung és buffalot nem), csak rakosgatja a file-okat. Lényegi gyorsulást sem méréssel sem szubjektíven nem tapasztaltam az optimalizálás után."

    Lehet, hogy nálad nem volt jól konfigurálva a Diskeeper, vagy tényleg valami baja van a samsung és buffalo márkákkal. A másik eshetőség, hogy nem rendszerpartíción nézted a hatást, ahol ugye változnak a fájlok, akár telepítesz új programokat, akár nem, hanem egy adatokkal teleírt tároló partíción, ahol ugye nincs sok változás...
    Ez a csak "rakosgatja a file-okat" érdekes megállapítás, annak a ténynek a valószínű tudatában, hogy a töredezettségmentesítők is csak rakosgatják a fájlokat, mégis gyorsabb tőle a rendszer.
    Nálam 4-5 hónapja bizonyít a Diskeeper, azért is mertem ajánlani.
    2 hete raktam fel a WIN 7 RTM 64 bites változatát. Miután az oprendszerre felraktam minden drivert és programot amit használni szoktam, atto-val teszteltem az írás-olvasást. Ez az eredmény látszik a felső képen. Az alsó pedig a Diskeeper ssd optimalizálása után.
    Tesztkörnyezet:
    Alaplap:Gigabyte GA-EP45-UD3R
    SSD: 2x64 GB G.SKILl RAID 0 (4K STRIPE 16K cluster, Intel ICH10R alaplapi raid vezérlő)
    OS: WIN 7 RTM 64 bit ( 7600 )
    RAM: 2X2 GB
    A többi mellékes a teszt szempontjából szerintem...

    Én kb. fél éve használok ssd-t, csak rendszerpartícióra. Kipróbáltam xp-t, vistát, és win 7-et az utóbbi volt a befutó.
    Ami nálam bevált: automatikus defrag off, hibernálás és rendszer visszaállítás off . Lapozófálj kikapcsolva. Ramdisket használok, 512 MB-ot vesz el a 4 GB-ból, észre sem veszi a rendszer, ide állítottam be a WIN temp és firefox cache-t. 2-3 hetente lefuttatom manuálisan a Diskeepert.
    Más tuningot és tweak programot használni én sem látom értelmét, mert nem hoznak számottevő változást vagy gyorsulást, ssd-k élettartalmának megkíméléséhez pedig szerintem ennyi beállítás is elég. 2-4 évet így is ki kell bírniuk, addigra úgyis újat veszek szerintem, ahogy elnézem a technológia fejlődését.

    Kérdésem lenne, hogy szerinted milyen átmeneti tárolót érdemes még kitenni a ramdisk-re a leírtakon kívűl, illetve WIN 7-en belűl ssd-k miatt te milyen rendszer beállításokat módosítottál?
    Videó szerkesztő programot nem használok. Az ACDSee cache másik merevlemezen van, Adobe Photoshopnál vajon van valami ?
    Üdv:

Aktív témák