Hirdetés
Aktív témák
-
jegenye77
addikt
válasz
viperabácsi #20999 üzenetére
Az enyém is most települ.Kíváncsi vagyok az eredményre.
Megvan az AHCI-is. -
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #20996 üzenetére
-
jegenye77
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20995 üzenetére
Igen.
-
-
jegenye77
addikt
Az AHCI módot hol keressem a bios-ban?
Most telepíteném az ssd-t és nem találom,hogy hol kellene átállítanom. -
El Kebir
őstag
hmmm, csak nekem tűnik jó árnak? Vertex 2 60GB 24k vagy a 120GB-s 42k? (helyesebben 55GB és 115GB) (főleg úgy, hogy a 128GB-s V100-as kingston 45k körül vannak)
egyébként mi a különbség az "E" széria és a régi vertex 2 között, az ocz pdf-ek nem utalnak eltérésre. (van egy kicsi tárolókapacitás eltérés, de azon kívül?)
-
Dr. Student
senior tag
A-data S599 SSD van jelenleg a gépembe azt szeretném kérdezni, erről a SSD-ről mik a vélemények és erre inkább játékot telepíteni vagy rendszernek jobb, most szeretnék egy újat venni, és nem tudom, hogy rendszernek vagy játéknak vegyek-e az egyiknek biztos ez maradna...és valami jó kis SSD is lehetne ajánlani, ami mondjuk ár/teljesítményileg elfogadható...és nem támogatja az alaplapom a Sata3-at...
Köszi előre is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #20979 üzenetére
Szuper, akkor tuti jó lesz, holnap telepítem.
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Valaki tudna segíteni ebben?
Előre is köszi -
SirRasor
addikt
válasz
soldi3r #20985 üzenetére
Ne izélj már, nem ez a lényeg
Valóban lassabb lett bootoláskor és kilépéskor, de sehol máshol nem érezhető. Pölö vezérlőpultot is ugyanúgy megnyitja villám gyorsan, mint az SSD-vel.Ha elfogy a memória, akkor lehetnek gondok. Ez mindegyik rendszerre igaz, mert a swap az SSD-s rendszernél is a HDD-n van.
-
SirRasor
addikt
Megosztom a tapasztalataimat a HDD elsődleges, SSD másodlagos alkalmazásból:
Előnyök:
+Programok és játékok ugyanolyan gyorsan indulnak, mint amikor SSD-n volt a rendszer. +Semmiféle érezhető változás, lassulás nincs
+SSD nem szemetelődik (gyengébbek kedvéért ez olyannak előny, aki x év után még jó pénzért el szeretné adni VAGY újabbra váltásnál oda tudja ajándékozni családtagoknak, akik minimum 10 évig nem nyúlnának hozzá a rendszerükhöz).
+OPCIONÁLIS: nyugodtabb lelkiismeret, hogy babusgatja az emberHátrányok:
Winbe lépés 20%-al lassabb
Win leállítása 20%-al lassabb
Windows Defender gyors vizsgálata (amit 2 hetente 1x futtatok) lassabb ~20%-alKiegészítésképpen csak annyi, hogy történik rá írás a LibreOffice miatt. Programindításonként 4-128 kb adat, de asszem ez már tényleg elhanyagolható
Összegzésképpen csak annyit mondok, hogy akinek normálisan optimalizált Win7-ese van, és nem zavarja, hogy 10 másodperccel lassabban lép be a win, annak mocskosul mindegy, hogy rendszernek használja az SSD-t, vagy sem.
Záradék: C2D E7200-as proccom van 2 GB memóval, SATA2 módban megy a SATA3-as 64 GB-os Crucial M4 SSD, de a nagyobb gyorsaság már nem ezen múlna, mert érzem, hogy a CPU miatt nem halad gyorsabban. Vírusirtót nem használok, talán ezért is gyors a win HDD-vel (1 terás Samu SP1), és nem, nem vírusos a gépem, mert értek ennyire hozzá
(aki nagyon bele akar kötni: onnan tudom, hogy fél évente felteszek mindig más irtót, és megnézem, hogy tényleg nincs-e (Avast! SEP2011, NOD32).)
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #20980 üzenetére
Látom meg érkezett az ssd!
Várom a tapasztalatokat!
-
Kissjeno
tag
válasz
-
Faterkam
addikt
válasz
Szerintem így!
-
viperabácsi
addikt
szeretnék tanácsot kérni,hogy hogyan tudom a firefoxot ugy beállitani ,hogy ne az ssd-re hanem egy vinyóra mentse az előzményeket?
-
válasz
JoceeHunt #20978 üzenetére
Samsung 470 64G (saját)
Szóval, ahogy korábban is írtam, a 470-es sorozat nagyobb tagjai írásban gyorsabbak "csak", mint a 64G-s kistesó, ergo ezekkel az értékekkel semmi gond, így jó ahogy van. -
-
pschio
őstag
válasz
Attila2003 #20969 üzenetére
felejtsd el. teljesen felesleges.
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás elött állok 1-2 cikket elolvastam, de azért nem nagyon vagyok otthon a témában.
35e Ft. környékén szeretnék sata 2-es 64-96gb-os ssd-t asztali gépbe. Melyik márka milyen típus most a legjobb vétel ebben a kategóriában?
válaszokat előre is köszi
-
radipeter
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Venni szeretnék egy SSD-t rendszertárolásra és nem tudok túl sok mindent róluk. mit kell figyelembe venni, hogy kell rá telepíteni stb.
megköszönném, ha valaki felvilágosítana.
olyan 20 K-m van rá.
előre is köszi. -
fenergie84
addikt
válasz
Attila2003 #20969 üzenetére
Bele lehet rakni a hosszúba is, viszont mérhetnél megmérhetnéd, h milyen értékeket produkál az SSD...mert, ha nem indokolt, felesleges a Sata3 kártya...
-
Attila2003
tag
Hali. Van egy Agility 3 SSD - m, ami persze támogatja a Sata 3-as sebességet, csak az a baj, hogy az alaplapomon nincs csak Sata 2 interface. Szeretnék tenni egy ilyet :
ASRock SATA3 card, csak a honlapon a rövid PCI E aljzatba van csatlakoztatva, nekem meg szabad csak hosszú PCI E csatlakozóm van. Striker formula, és csak egy VGA van benne, van szabad egy 16x sín. Bele lehet e a Card-ot tenni e a 16 x VGA sínbe? Látszana sebesség növekedés az SSD-n? Köszi a válaszokat! -
Faterkam
addikt
válasz
Tamás24 #20954 üzenetére
Fel lehet tenni Xp-re is az AHCI drivert, csak előtte le kell tölteni a Chipset-hez a megfelelőt Intel oldaláról, és utána telepítés közbe kell beadni neki floppyról. Nekem telepítés nélkül sikerült régi rendszeren átállítani. Én most szívtam vele, segítséggel megoldottam, megy frankón a vinyó Udma 6-ba!
-
fgordon
senior tag
válasz
klb_coco #20956 üzenetére
Ha fontos az üzembiztonság és a kevésbé a sebesség, gondolkozz el RAID1 tükör üzemmódon, minőségi, RAID-et támogató HDD-kel. Én évek óta ilyet használok munkára, 5 év garanciás szerverekbe való Western Digital HDD-ket, 2x500 GB-ot, de ugye 500 Gb a tárhely.
Előnyei: olvasásnál dupla sebesség (írás az normál), már-már SSD közeli bizonyos esetekben (érzésben, a normál HDD-hez képest), adatbiztonság: még nem volt semmi gond, de ilyen HDD-k 0/24-ben több szerverben is mennek évek óta folyamatos terheléssel, és azokkal sem, valamint csinálok még külön mentést máshova is...
A helyedben vennék egy 16-32 gb-os gyorsabb olvasású SSD-t az operációs rendszernek (kb 10e Ft), és RAID-be raknék 2 normálisabb WD RAID-et támogató 5 év garanciás HDD-t, akár alaplapi RAID-del az adatoknak (normálisabb alaplapok tudják). Persze egy jobb RAID kártya jóval drágább mint egy 128-as SSD, de az Intel féle alaplapi RAID teljesen megbízható 32/64 biten, Windows-on... (nekem a rendszer is RAID1-en van, jó gyors a boot
)
Szóval a RAID1-gyel kapsz valamennyi sebességet és nagy adatbiztonságot is... De nem véd, ha TE vagy egy vírus törölsz le valamit...
-
klb_coco
csendes tag
Sziasztok,
kérem mint nálam sokkal, de sokkal hozzáértőbbek ajánljatok számomra SSD-t.
128MB körüli kapacitással keresek meghajtót tartós használatra. Mivel a munkámat is ezen a gépen végezném, így napi szinten minimum 8órát működni fog. Munkaidőben főként tervezőprogramok, irodai alkalmazások, és internetes alkalmazások futnak. Szabadidőben kis játék.
A laptop Intel HM55 chipsettel szerelt (SATA3). Rendszer Win7 64bit.
A meghajtó vásárlásától egyértelműen gyorsulást remélek, de a munka miatt kiemelten fontos az üzembiztonság.
Az ár nem feltétlen döntő tényező, fontosabb a megbízhatóság, és a sebesség.Köszönettel,
Coco -
DV
senior tag
válasz
fgordon #20953 üzenetére
G3 a 3. generacio, ott meg a G2 van. Igaz ezen felul is van 1-2 elteres de nem szamottevo. A 10-es vegu gondolom csak az SSD-t jeloli. A K5 (kit) es R5 meg megmaradt.
Amugy notiba nem erdemes egy egetveroen gyors SSD-t szerelni, mert a chipset nem birja azt az iramot, szoval egy Kingston boven eleg.
Tamás24
BIOS es SSD firmware frissites volt (van-e elerheto)?
-
Tamás24
tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy egy Fujitsu-Siemens Amilo pi 1556 gépben van egy új ssd meghajtóm.
A Windows XP Home telepítő lemez eljut addig hogy felmásolja a filejait, majd újraindítás után mikor a windows telepítés elkezdődik, kb 3 másodperc után kapok egy Lemezkezelő/illesztőprogram kékhalált. A sima hdd-vel gond nélkül telepít, azonban az ssd-re meghal.
Próbáltam úgy is, hogy más hard disk-et raktam a notebookba és klónoztam a particiót az ssd-re, azonban ekkor a bootolás közben ugyanaz a kékhalál történik...
Lehet valahogy telepíteni a winxp-t ssd-re? Bios-t kell frissítenem vagy a WinXP-m nem támogatja az SSD-t?SSD: Adata S599 64Gb
Gép: Amilo pi 1556Köszönöm
-
fgordon
senior tag
Ti a Intel 40GB SATA2 2,5" S 320
vagy az azonos árú, nagyobb, de 5 év helyett csak 3 év garis
Kingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSD-t vennétek (notebook-ba)?
Egy nagyker infója szerint:
Intel 40GB SATA2 2,5" s320 (SSDSA2CT040G310) SSD
Kapacitás:40GB, Olvasási sebesség:200MB/s, Írási sebesség:45MB/sKingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSD
Kapacitás:64GB, Olvasási sebesség:250MB/s, Írási sebesség:145MB/sIntel:
+ 5 év garancia
+ megbízhatóbb
- 24 gb-tal kevesebb hely
- lassabb írás / olvasásKingston:
+ 24 gb több hely
+ jóval gyorsabb írás/olvasás (elvileg)
- csak 3 év garanciaVan akinek van ezek közül bármelyik? Tapasztalat? Használja valaki notebook-ban?
-
fgordon
senior tag
Valaki tudja hogy mi a különbség az azonos termék, de különböző szériaszám között?
Intel 40GB SATA2 2,5" S 320:
SSDSA2CT040G310 (régebbi)
SSDSA2CT040G3K5 (újabb, kb ebben a hónapban jelent meg)Újabb, de miben?
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Enyhén tanácstalan vagyok, éj gép vásárlása előtt állok és nem tudok dönteni a két SSD között:
-a nagyobb, de lassabb:
KINGSTON 96GB SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR ~32Kvagy
kisebb, de gyorsabb
A-DATA 60GB S511 AS511S3-60GM-C ~30KÉg és föld a különbség pl, windows bootnál, vagy egy program elindításánál?
esetleg vmelyiknek vmi hibája hátránya.
Egyszóval melyik a jobb vétel?Előre is köszönet
-
válasz
Fire/SOUL/CD #20947 üzenetére
oks, majd otthon holnap utánanézek, merül a laptop. Köszi a helpet, sikerült megnyugtatnod!
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #20943 üzenetére
Jah, sztatikus zacsiban volt., nem tűnik használtnak, semmi karc nem volt a csatlakozóin. milyen progival tudnám a kondícióját nézni a Samsungnak?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #20943 üzenetére
Igen Samsung
OEM-es, 256GB-os, szó szerint nagyon-nagyon megérte. Akkor tutihogy új, 0 óra üzemidőt ír a progi, sebességet este tudok mérni mivel itt laptoppal a a semmi közepén elég nehézkes lenne. Szóban kaptam cseregaranciát is, megbízhatónak tűnik az eladó.
-
válasz
JoceeHunt #20941 üzenetére
Gyártót és pontos típust sem ártott volna megadni...
Az mit jelent, hogy nem boltban? Azt hogy használtan vetted, avagy csak valakitől de zsír újként (eredeti, bontatlan csomagolásban)?
Ha teljesen új egy SSD, akkor annak 0 órás üzemidővel kell rendelkeznie.
gyártó meg azért kellett volna, mert pl Samsung ssd-ket a ssdlife nem kezeli jelenleg, magyarul igen furcsa infókat képes visszaadni... -
Srácok infó kéne. Most vettem meg a 256GB-os SSD-t, nem boltban. Az SSD life program 74%kondíciót ír, és zöld, tökéletes állapotot. Sebességet nincs értelme mérnem ugye, mert csak laptop van nálam és usb-n tudom megmutatni a masinának egy 2,5-es tokban. A CrystalDisk Infó azt írja hogy üzemóra 0. Ez hogy lehet hogy SSD Life progi mégis 74%-os kondíciót ír?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20925 üzenetére
Köszi, régen az F-DISK-el is nézegettem , hogy aktív, de régen volt ...
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #20935 üzenetére
köszönöm!
nekem most is ahci-n megy a hdd, így jött ki gyárilag -
válasz
soldi3r #20934 üzenetére
Nem hogy nem csinálsz kárt, hanem úgy a legegyszerűbb/legcélszerűbb (telepítővel letörlöd a partíció(ka)t az SSD-ről, majd létrehozod, ilyenkor egyből közli a W7 telepítője, hogy a teljes körű funkcionalitás érdekében létrehozza a 100 megás rejtettet partíciót is)
A W7 telepítése előtt a BIOS-ban a SATA üzemmódot állítsd AHCI-re, így a W7 a saját AHCI driverét fogja telepíteni, ami 99%-ban tökéletesen megfelel. Ha ügy érzed, mérj egyet majd az ATTO-val (ez a bench hozza a gyártó által megadott értékeket), ha ez kb azonos a gyártónál megadott sebességadatokkal, akkor szükségtele, más AHCI drivert felpakolni (a W7 AHCI drivere legalább biztosan támogatja a TRIM-et)
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #20931 üzenetére
tehát akkor úgy csinálom a legkisebb kárt, ha csak az ssd van a gépben és telibe particionálom, amit megenged a telepítő -
SirRasor
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20931 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
SirRasor #20929 üzenetére
Igen, a partícióeltolásról SSD esetén mindig gondoskodni kell. Ezt azonban a W7 lemezkezelője elvégzi helyetted, azaz a lemezkezelőből töröld le a partíció(ka)t az SSD-ről, majd hozz létre új kötetet és formázd és ennyi.
Ha a partíció eltolást ellenőrizni szeretnéd (W7 automatikusan 1 Mbyte-ot (1048576 byte) használ), akkor: start->msinfo32/összetevők/tárolás/lemezek/jobb oldalt fel lesznek sorolva az eszközök, így az SSD is, a partíció kezdetének eltolása értékének 1048576 byte-nak kell lennie. -
SirRasor
addikt
Ha egy meglévő Win7 rendszerre rákötök egy SSD-t, tehát nem rendszerként szeretném használni, akkor kell az SSD-t alignálni? Vagy csak szimplán létrehozok egy partíciót oszt' csókolom?
-
deicide
veterán
Annyit még hozzátennék, hogy aki kicsit utánaolvas a témának, elkerülheti a 100mb-os partíció létrehozását. Ha nincs üres partícionálatlan hely, ahová a telepítő tenni tudja, akkor a telepítési partícióra rakja a fileokat és akkor nincs gond azzal, hogy ha kiveszek egy eszközt a gépből és nem indul a win7.
-
válasz
#41133696 #20921 üzenetére
Csak és kizárólag aktív partícióról lehet bármilyen rendszert indítani, ez értendő a DOS-tól a W7-ig bezárólag. Az aktív, mint olyan, egy státusz, a partíció státusza, amely az MBR-ben 1 byte értékétől függ. Csak és kizárólag elsődleges partíció lehet aktív (ezért nem lehet logikai meghajtóra OS-t telepíteni, mert az nem lehet aktív, ergo arról rendszer nem indul.)
Mint minden, a boot folyamat is a BIOS-al kezdődik, a BIOS (merevlemeznél, és most optikai eszközökre nem térek ki) beolvassa az adott vinyó MBR-jét(merevlemez legelső szektor) a memóriába és átadja a vezérlést az MBR-ben található apró kis kódnak (ezt a kódot szokták megbuherálni az MBR kártevők), amely kis kód végigszalad a particióstáblán, megkeresi az aktívként megjelöltet, majd annak az első szektorát beolvasva (ez a boot record) átadja oda a vezérlést, ami megint egy kis kódot tartalmaz és "nagy nehezen" el is indul a rendszer.
Lemezkezelővel nézd meg.
-
Clemi
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Már csak az maradt a kérdés számomra, hogy vajon az intel, vagy a marvell vezérlőn gyorsabb-e a lemezkezelés. Semmi kedvem dugdosni a kábeleket, és méricskélni.
Mindenesetre, ujrázok egyet a W7-el, de úgy, hogy minden HDD-t lekötök az első ujraindulásig.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20911 üzenetére
Hmm, ez érdekes. Ez az aktív nem aktív partició ismerős nekem még 2002 körülről amikor használtam a PQ Magic-et. Aztán már csak a Windows XP lemezkezelőjét használtam.
s nem is volt azóta szükségem erre a funkcióra, viszont ez a kérdés most felkeltette a figyelmemet, mert ugye most van a gépben egy SSD és két 640-es HDD. Ebből az egyik HDD volt a rendszer - amíg nem jött az SSD.
Szóval felmerült bennem, hogy akkor most nekem sem bootolna az SSD anélkül a HDD nélkül ? Mondjuk ez a triumvirátus így marad, de akkor is érdekelne, hogy hogyan is lehetne meggyőzdni arról, hogy külön is megy e a boot. Illetve, hogy ha nincs jól, hogyan korrigálhatnám .
-
törölt tag
válasz
jozsi252 #20915 üzenetére
Én így töröltem 2x a windows-t
A toolbox-al csont üresre clean-etem az SSD -t és a csak windowra bíztam a telepítést. Csak a DVD rom és SSD volt bedugva a sata portba és ez garantálja a fontos 100 mb-os particíó létrejöttét.!!!.
Kell a2x 100MB particíó egy HDD-re és egy az SSD-re.
Ennél jobban nem tom elmagyarázni. -
bpx
őstag
sorrendben az Intel vezérlőre kötött eszközök előrébb vannak, mint a Marvellre kötöttek, és telepítésnél sorrendben az elsőn fogja az MBR-t beállítani
ez nem jelent gondot, amíg a HDD-t le nem húzod - akkor viszont önmagában az SSD-ről nem fog tudni bebootolni a Windows, de ez könnyen orvosolható ha bebootolsz a telepítőről és recovery console-ban megjavítod (bootrec /fixMBR, bootrex /fixboot) -
jozsi252
veterán
válasz
#02119936 #20914 üzenetére
Azmiatt nem bootolt be nekem mert a 100 megás partíció a hdd-n már megvolt és ezért nem hozta létre az ssd-nek vagy pedig nem hozott létre mbr-t az ssd-nek, bár ezt kétlem mert mivel partícionálva lett mármint 1 partíció lett ssd-nek ezért kell hogy legyen elötte mbr.?
akkor a 100 megás partíció kevert be nálam vagy pontosan mi mert még mindig nem értem ezt, teljesen.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #20911 üzenetére
"legegyszerűbb lehúzni a hdd-t telepítés idejére." Ez a lényeg és nincs kavarás mi mikor bootol.
jegenye77 igen húzd ki!
-
Mert ha talál egy aktív partíciót (ami kizárólag elsődleges lehet), akkor odapakolja az indítófájlokat. Amikor az a hdd formázva lett(amit most adattárolásra használsz), akkor megjelölték aktívnak avagy régebben rendszervinyóként üzemelt.
Aktív státusztól meg lehet szabadítani a partíciót és akkor nem fordul ez elő, de ha valakinek az egyszerűbb, akkor a legegyszerűbb lehúzni a hdd-t telepítés idejére.
-
jegenye77
addikt
Tehát úgy érdemes telepíteni az ssd-re,hogy a HDD-ket addig kössem le?
-
törölt tag
Én úgy telepítem hogy minden (1) HDD kihúz csak SSD van .majd mikor feláll a rendszer menet közben (ugye ACHI>NCQ aktívt ) de dugom a HDD-t .
később ha HDD-és tartalék winemre van szükség, az SSD kihúzom és HDD-vel botolok és menet közben dugom be az SSD-t menteeni akarok róla pl...Az SSD-nek és aHDD-nek is megvan a külön 100Mb boot partíciója így....
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Kérdés: Úgy telepítettem fel SSD-re a W7-et, hogy az adattároló HDD be volt kapcsolva. Az vajon miért történt, hogy a telepítő a HDD-t állította be aktív rendszer lemeznek, és nem az SSD-t?
Számít az valamit, hogy a HDD-im az Intel vezérlős SATA aljzatra, az SSD pedig a Marvell vezérlős aljzatra vannak csatlakoztatva? -
Faterkam
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #20885 üzenetére
Köszi a segítségeteket, sikerült mégis elindítanom az Xp-t AHCI módba!!! Telepítés nélköl összejött, és a vinyóm végre megy UDMA 6-ba!!! Jöhet akár majd az SSD is mostmár
-
soldi3r
veterán
addig-addig nézegettem a kinhstonokat, amíg vettem egy samsungot
az intel lehet, hogy jobb, de a 40 giga kevés, a 80-as meg nekem nem ér annyit
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- WD Purple 2TB
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest