Hirdetés
Aktív témák
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Igen,+-os. Már régebben is volt kavarás ebből,most én néztem el
,bocsi
!
Egyébként a +-os volt 23k garanciával,újonnan. -
GLOCK34
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Ez egy xps l702x-ben van Intel hm67 chipset,achi 1.0 vezérlő.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Nem a vezérlő a különbség, neki a V+ van, mert az enyém is kb olyan eredményt hoz, míg a sima V olyat mint a tied.

-
jegenye77
addikt
Na mégse lesz m4-em.

Ma szóltak,hogy csak nincs raktáron./nem tudom tegnap még,hogy volt 2db-is,de már mindegy/
Arra jutottam,mivel egyrészt könnyebb beszerezni,garban is könnyebb intézkedni és nincs is sata3-am,hogy jó lenne nekem egy KINGSTON V100 SV100S2/64G.
Ami ráadásul vagy 5k val olcsóbb is.23-ért beszerezhető. -
soldi3r
veterán
azt hiszem elég sokat olvasgattam utána, szerintem egy Kingston SVP100-as lesz
ha külföldről rendelem, akkor gariztatni lehet itthon?
a buy.com-on 128usd, a szállítás még kérdéses -
Cadal
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
"nem tudom, hogy az achi driver fent van e! ezt hogy tudom felrakni? mert még nem csináltam ilyet. ha valaki ért hozzá, kérem segítsen"
Alapból a windows achi drivere települ oprendszer telepítésnél de azt le lehet cserélni.
Innen letöltöd, és telepíted az AHCI for Windows 7 (79.6 MB 11.6 6/15/2011) drivert. -
-
Findzs
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
az ssd life nekem is hülyeséget ír ki
még a firmware-t se képes helyesen felismerni, nem azt írja ki ami valójában van a meghajtónne foglalkozz ilyemivel, használd és kész
max a háttérben futhat egy sentinel, hogy ha mégis nagyobb baj van időben észrevegye az ember -
Peter789
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
visszaállítottam a 2006-os ms standard ahci 1.0 -ra, de így is pont ugyanazokat a gyászos eredményeket hozza

egyébként az jól gondolom, hogy a trim nélküli ssd-nek az újraparticionálástól és formázástól ismét fel kéne gyorsulnia ? vagy valami egyéb segédprogival még át kéne darálni új install előtt ?
-
toM517
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Koszonom, utanajarok, hogy kielegit -e minden igenyt, de gyanitom, ha itt PH!-n mindenki ajanlja, akkor nagy melleloves nem lehet
Koszi! 
-
S-IW
tag
-
kungzi
veterán
sziasztok
akkor az intel 320 series 40GB-s jó választás?
és még valami:
nem tudom, hogy az achi driver fent van e! ezt hogy tudom felrakni? mert még nem csináltam ilyet. ha valaki ért hozzá, kérem segítsen

-
-
fenergie84
addikt
Az SSDlife proginak mennyire lehet hinni?
A jelenlegi Kingston 64gb-ra 96% ír...a HDsentinel pedig 100%-ot, a CrystalDisk pedig 100%-ot...most akkor melyik hazudik?
-
McLaca
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"...és ne pakold fel az Intel drivert."
Miért ne?
Üdv!
-
SpeedR
őstag
Erről a meghajtóról mit lehet tudni? Kicsi, de gyors SSD-t keresek.
-
Findzs
addikt
persze ezzel én is tisztába vagyok, hogy új korában gyorsabb és idővel belassul csak azt nem értem, hogy akkor másolásnál mondjuk ha egy nagyobb fájlt másol az ember akkor miért hozza a gyári adatokat
a tesztprogik is ludasak a dologban
most nincsen kedvem újrarakni a op. rendszert de kíváncsi lennék rá ha újraraknám milyen eredmények születnének -
viperabácsi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi gyors volt .már atermék honlapján megtaláltam én is

-
válasz
fagy53
üzenetére
Hát akkor ez házi feladat.
(Én most vagy 1 órán keresztül kutakodtam, de passz)
Nézd meg, ugyanazon típus "P betűs" változatánál fel van tüntetve a garbage, simánál nem.
A P betűsek lényegesen drágábbak, mint a nem P betűsek. Általában P betűsek Toshiba, nem P betűsek meg JMicron vezérlősek. (Most tekintsünk el a "régebbi" Samsung, vagy az új SF vezérlős szériáktól) PH!-n is tesztelték és igazából nincs különbség. Olyan teszteken meg, ahol olyan progival tesztelték őket, amik amolyan "összesítőpontszámot" adnak a teljesítményre, ott a P-sek lényegesen magasabb pontszámot kapnak. (gyári oldalon is ez van)
Szóval akinek van kedve, az derítse ki az okát, miért van ez...
Peter789 #20756
Tedd vissza az MS AHCI-t és úgy próbáld meg.viperabácsi #20759
Igen, támogatja, kivéve RAID 0, gyári oldalon a kérdések/válaszok fülön is olvashatsz rólaQ: Does it has the TRIM function?
A: Yes, all Crucial SSD drives that we currently offer support TRIM.Q: What controller does this product use? Does it support TRIM while in a RAID 0 configuration?
A: The details of the drive did not pull through. The controller our M4 drives use is Integrated 8-channel single chip. TRIM does not run when the drive is in RAID 0. -
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Gepet rakok ossze es arra gondoltam a rendszert SSD-rol hajtanam a gyorst teljesitmeny erdekeben. Milyet tudtok erre ajanlani? A gepen Win7 futna, szoval gyanitom, hgoy legalabb egy 60-64GB mereture lenne szuksegem, nezegettem arakat iPon-on, nagyjabol 30e-be kerul mind. Epp csak azt nem tudom eldonteni, hogy melyiket valasszam, melyik a legjobb ar-ertek aranyu.
Emiatt fordultam hozzatok
-
viperabácsi
addikt
hali valaki tudja ,hogy ez Crucial M4 64GB SSD 2.5" SATA támogatja -e a trimet
? -
Peter789
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
32 gigás, rosszul rémlett...
http://www.silicon-power.com/product/pro_detail.php?main=17&sub=48&pro=89&currlang=utf8" MLC-Read up to 165MB/s, Write up to 95MB/s(32GB,64GB,128GB,256GB) "
amikor megvettem, akkor tudta is ezt az írási tempót, most valamiért csak a felét...
AHCI-ben telepítsd és ne pakold fel az Intel drivert.
ezt nem igazán értem... az intel oldaláról letölthető legfrissebb " INF Update Utility - Primarily for Intel® 6, 5, 4, 3, 900 Series Chipsets " csomagot raktam fel
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
jegenye77
üzenetére
Remélem neked nem olyan lassan jön meg, mint nekem.
3 hét volt nekem is mire ideért.Közben 2x azt mondták nincs amit rendeltem és nem is lesz.
Ráadásul összevissza beszélnek. Július 3-án irták e-mailben "Jelenleg nem rendelhető az ön által választott termék." július 4-én meg telefonál reggel hogy már átadták a futárnak. -
SirRasor
addikt
Yeeeee magvan az SSD! Toljuk rá gyorsan a wint, erre vártam már mióta! Na..nézzük..wazz nincs DVD-meghajtóm
Ezen besírok
Legalább van pendrive, arról fel tudom tolni, de van egy olyan érzésem, hogy a "villámgyors telepítés"-ből semmit se fogok látni 
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Itt csak azt látom hogy a V+-nál feltünteti, a másiknál nem... A drágábbnál érthető hiszen indokolni kell a magasabb árat és ez az egyik módja.
A grafikonok viszont önmagukért beszélnek.... -
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Jó döntés volt

Ajánlott a fw-t lefrissíteni a legfrissebre mert a 0001-el voltak gondok. Hogy milyen fw van rajta az a hátulján az ssd-nek rajta van. 0002 a legújabb ezt rakjátok majd fel, érdemes énis ezzel kezdtem, mivel üres ssd esetén pár másodperc az egész, ha meg van rajta anyag akkor pár perc is lehet. Illetve a cég ajánlja hogy backupot az adatokról készíteni de elvileg nemszabad elvesznie semminek, csak azért nem árt vigyázni

-
-
havasa
aktív tag
Intel X18-M G1 80GB-ról milyenek a vélemények, egy ilyet vettem most, remélem nem nyúltam mellé.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Éppen a Kingston vezérlői használják a GC-t, a valós idejű "takarítást", így az XP alatt is jól boldogulnak a TRIM nélkül is.
Lelassult írási műveletek esetén a bekapcsolt magárahagyott gép egy nap alatt képes regenerálodni TRIM nélkül is, ez pedig Garbage Collection funkció működését jelzi...
PH! teszt a témában -
jozsi252
veterán
Épp ezért ilyen olcsó mert nagyon sokat kell rá várni. Mármint az m4-re. Iponon vettem, éjjel megrendeltem másnap reggel jött az sms hogy mehetek érte. Ez a nem mind1. Lehet hogy pár k-val drágább de nemkell várni rá heteket
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
épp ezt akartam kérdezni, hogy miért drágább az az 1 betű

-
-
Findzs
addikt
ugyanilyen ssd-m van és nekem is win7 64 bit
nekem is a tesztprogikba belassult de ha elinditok egy fájlmásolást 120-130 -al lehet rá másolni a winyoról, a winyo max olvasási sebessége fogja csak visszaaz nekem is rejtély miért lett lassabb a teszt progikba
annyira nem érdekel mert nem venni észre a mindennapi használatba -
Gorneck
legenda
Én ezt tom...de nem mind1, hogy nálunk teszik ezt, de cserélik, vagy kimegy külhonba, de cserélik...vagy nem elég hogy külhonból küldik ki a gyártónak, de addig nincs csere míg meg nem érkezett az új...

Ha jól tudom nálunk senki se foglalkozik Crucial termékekkel...persze lehet csak én vok tudatlan...Persze ez mind igaz az összes többi termékre is, ami nem magyar nagykerből van...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vagy elfelejteni az egészet és élvezni az SSD-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
beci
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1.2.1.296
-
Eszközkezelőben/IDE ATA/ATAPI vezérlők/jobb egér az AMD SATA-n/tulajdonságok/illesztőprogram fül
Ezért szoktam azt javasolni, hogy a W7 beépítettje megfelel, senki se pakolja csak úgy fel az Intel vagy AMD AHCI drivereket, anélkül, hogy meggyőződne róla, hogy az AHCI driver is támogatja a TRIM-et... Ha ez megtörténik, akkor van az a szitu, hogy bizonyos idő eltelte után (főleg, sok fájlművelet, elsősorban törlés) az írási értékek jelentős mértékben visszaeshetnek... -
beci
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hogy tudom megnézni?
-
Mi a verziója az AMD SATA driverének? kérdem ezt azért, mert bizonyos verzió alatt nem támogatott a TRIM
1.2.1.263-tól támogatott a TRIM -
-
törölt tag
válasz
GLOCK34
üzenetére
Semmi titok nincs. lehet volt már párszor de nem elégszer
A két oldalon segítőkész userek mindent leírnak én is ez alapján barkácsoltam.
az 1-es oldallal kezdtem.
1: SSD beüzemelése a gyakorlatban!
[link]2: http://logout.hu/cikk/ssd_optimalizalasa_beallitasa/hazirendek_virtualis_memoria_firefox_20.html
[link]szándékosan írtam a címeket hogy könnyen vissza lehessen keresni a cikket.
-
törölt tag
válasz
kungzi
üzenetére
Az intelnek ára van a 80-aom 36k-ért vettem. amúgy jó szerintem.
Hibernálást ilyesmit ki lőttem + ramdisk-re Temp stb és a 25 Gb 64bites windows egyből 11Gb lett...
bott idő 12sec home premium 
Elég bőven a 40GB is ha szűkös a keret, írásban 95 helyett csak 45MB-ot tud de az is legalább 2x gyorsabb mint a HDD -re win telepítés.
Aktív témák
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.