Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A sandforce vezérlős SSD-ket All 0x00, 0Fill módban kell futtatni, hogy a gyári értékeket megkapjuk. Tudom, hogy ha nem tömöríthető adatokkal dolgozik a meghajtó akkor alacsonyabb értékeket kapok.
Ezt amúgy is csak érdekesség képen tettem be, mivel nem nagyon találni ilyen meghajtóról itt cdm tesztet. 
-
Cadal
őstag
Mivel nem sok eredmény van (legalább is nem találtam) még ezzel a meghajtóval így betennék egy Kingston HyperX 120 GB -al készített benchmarkot. Az AHCI driver a korábban említett 10.8.0.1003 verziójú. SATA III 6 Gbps-es aljazaton van a meghajtó.
-
Cadal
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Hi!
Igen, az volt. És nekem sem mutatta sem Micronnal, sem a korábbi 96 GB-os kingstonnal sem. Sokan azt mondják, hogy ez intel SSD-k esetén működik csak, de pl a mostani Kingston HyperX SSD-mnél is mutatja. (itt egy korábbi képem róla ez még csak sataII-es mérés
)Jack@l: Thx.

-
Cadal
őstag
Egy amatőr kérdés:
Intel alaplaphoz (Z68) melyik SATA drivert kell feltelepíteni? sorry intelnél nem vagyok képben. -
Cadal
őstag
-
Cadal
őstag
Szia!
Nekem a meghajtóhoz mellékelt CD-ről boot-olva tökéletesen sikerült klónozni a korábbi meghajtómról a teljes rendszert az alaplapra csatlakoztatott HyperX-re. A hozzá adott CD-n van egy "How to" pdf abban én megtaláltam a leírást, egyszerű mint az egyszeregy.

Viszont ha HDD-ről klónozol, akkor utána az SSD-nek szükséges beállításokat el kellene végezned. és persze fontos hogy AHCI-ben legyen a biosban a Sata beállítás. -
Cadal
őstag
válasz
GreenAtis
üzenetére
Ha jól látom nem sikerült értelmezni amit Fire/SOUL/CD linkelt. Sandforce vezérlős SSD-ket ha CDM-el tesztelsz, akkor így kell beállítani, ha a gyári értékeket akarod látni.
#26834 Fire/SOUL/CD: 2 másodperc!

-
Cadal
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
Nálam ki van kapcsolva a lapozófájl. Sőt már 4 GB ramnál is ki volt kapcsolva. Bizonyára túl egysíkú a PC használat esetemben, mert még nem találkoztam olyan progival ami sírt volna a hiánya miatt. Így mivel nincs rá szükségem kikapcsolom mindig (telepítés után), ne terhelje a gépben levő meghajtót (legyen akár HDD vagy SSD). (op: Win7 64 bit.) De azért majd várd meg a többiek véleményét is.

-
Cadal
őstag
Mivel még nem volt szó itt a topikban erről a meghajtóról, így írok pár sort hátha később rákeres valaki.
Túl sok infót nem találni az interneten a Micron Real SSD C300 128 GB-os (kép) (MTFDBAK128MAG-1G1) kifejezetten a HP számára gyártott modelljéről. Véleményem szerint hasonló lehet mint amit a Crucial -nak is gyártott a Micron. Erről pontos adatokat nem találtam. A teljesség igénye nélkül csak egy CDM tesztet futtattam némileg feltelepített Windows 7 alatt. A teszt alapján szépen hozza a Crucial Real SSD C300-as 128Gb-os modell sebességét.A Fenti képen is látszik, hogy az SSD-n a Rev 0005 -ös firmware van. Sajnos a Micron honlapján (a documentation fül alatt) nem találni hozzá firmware frissítést. Bár a teljesítményével szerintem így sincsenek gondok. Aki esetleg ilyenbe botlik az aprón vagy máshol, annak csak ajánlani tudom az SSD-t megvételre.
Akiknek jobban megy az angol azok talán itt ki tudnak hámozni valami infót. -
Cadal
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Még annyi problémád lehet a két oprendszer közötti választáskor, hogy PL: AHCI van beállítva biosban az SSD/win7 rendszer miatt és váltani akarsz XP-re akkor biosban vissza kell tenni IDE módra a vezérlőt. Ellenkező esetben az XP szépen újraindulgat betöltéskor. (kivéve ha XP is AHCI-ban lett telepítve)
-
Cadal
őstag
A vertexben sandforce vezérlő van, aminek ismert sajátossága, hogy tömöríti az ssd-re írt adatokat (már persze amit lehet tömöríteni) Így ha a valós "gyári" értékeket akarod a tesztben viszont látni akkor az All 0x00 (0 Fill) tesztet futtasd.

Ha többet akarsz megtudni erről, akkor írd be ezeket a dolgokat a topik keresőjébe. Meg fogsz lepődni hányszor ki lett már tárgyalva.
-
Cadal
őstag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
Itt a fórumon elég sokan használnak 96GB-os kingston-t (többek közt én is). Épp a Te hsz-ed felett is van egy kiváló bench. eredmény ezzel a meghajtóval. Én azt látom, hogy egy - két megmagyarázhatatlan (valszeg user error) eseten kívül mindenkinél jól teljesít az SSD. Meghibásodásról még itt nem hallottam. Én is oprendszernek használom és ide vannak telepítve azok a játékok, amikkel néha játszok kicsit. Tökéletesen működik egyenlőre.
Ebben az SSD-ben az a Toshiba T6UG1XBG vezérlő van mint a Kingston SNVP325-S2-ben is van. Az pedig itt különösen ajánlott plecsnit kapott.
Szóval én nyugodt szívvel ajánlom ezt az SSD-t az igényeidnek kielégítésére. A géped sem lesz szűk keresztmetszet a meghajtóhoz. szvsz. -
Cadal
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze hogy számít. Itt fLeSs letesztelte rendesen [link] Szóval azért nem mindegy hogy amd chipset, vagy intel chipset vagy épp hogy milyen driver.
#21313 orbano: hmm, na igen. vannak anomáliák.
Gerisz: azóta megbékéltél vele?
-
Cadal
őstag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Szerintem neked itt valami nem stimmelt a Kingstonnal. Az a 4K-s olvasás nem valami sok. Már csak azért is gondolom, hogy nálad volt a gond, mert más (intel rendszerben) magasabb értékeket ért el 4K olvasásnál. Pl: [link] De még én is a szutyok AMD-s rendszeremmel is jobb 4K-s olvasást értem el. [link] Szóval nem egyértelmű a dolog.

-
Cadal
őstag
Fail!
Amúgy ha megnézed a linkelt képek hivatkozási címeit látszik, hogy a CDM teszt még üresen állapotban készült pár nappal a bootidős teszt előtt. Így igazából úgy lett volna helyes, hogy kérsz egy telepített állapotú CDM mérést is!
Valszeg nem lesz olyan fényes mint üres állapotban. De az SSD-k már csak ilyenek. -
Cadal
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
"nem tudom, hogy az achi driver fent van e! ezt hogy tudom felrakni? mert még nem csináltam ilyet. ha valaki ért hozzá, kérem segítsen"
Alapból a windows achi drivere települ oprendszer telepítésnél de azt le lehet cserélni.
Innen letöltöd, és telepíted az AHCI for Windows 7 (79.6 MB 11.6 6/15/2011) drivert. -
Cadal
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A kolléga biztosan azokra a frissítésekre gondolt, amik az SV100-as családhoz jöttek. De az SVP100-as modelleket egyenlőre nem kell frissíteni
-
Cadal
őstag
Kicsit utánakerestem a dolognak itt a topikban. DV linkelte korábban párszor a választ rá:
"Nalam is ott van a 100MB-os particio. Az a win7 csinalja formazaskor. A bootolashoz szukseges fajlok oda vannak mentve rendszer visszaallitas esetere, (It contains bootable files to boot your computer in recovery mode.). Forras "
Megjegyzem, nekem nincs meg ez a 100mb-os partíció. De nem gond ha elszáll a Win7 akkor úgyis újradobom a rendszert. Néha nem is árt talán. A fontos adatok nem az SSD-n vannak. Más esetben, pl ha munkára használnám a gépet, akkor azt gondolom vészhelyzetben igencsak jól jönne ha meglenne ez a partíció.
-
Cadal
őstag
"Ha simán megformázod(pl egy másik gépben), és úgy telepítesz rá win7-et, akkor nem lesz jó az alignement."
Ez így nem igaz. Ha Win7 alatt formáz és hoz létre partíciót, akkor jó lesz az alignálás.
Ezt az általad említett cikkben is leírják. [link]
"Windows 7/2008 R2 alatt a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés almenüben szimplán töröljük a partíció(ka)t, majd hozzuk létre újra őket. Ez a két operációs rendszer 2048 szektoros, azaz 1 MB-os eltolást alkalmaz, ami megfelelő az SSD-k és a RAID-tömbök számára.."
hopp megelőztek...

"mert szükség van arra a 100MB-os partícióra" ezzel a dologgal sem értek egyet. Miért van rá szükség?
-
Cadal
őstag
Hi!
Ha nem akarod, hogy a telepítő létrehozzon egy 100mb-os partíciót, akkor (ha van rá lehetőséged) egy másik Win7-es gépben kellene formázni a meghajtót. Simán csak csatlakoztatod és a Sajátgépből, vagy lemezkezelés menüből megcsinálod a formázást. Utána pedig mehet az install. Így már nem hozza létre a Win7 telepítő a 100mb-os partíciót. A win 7 alatti formázás fontos. -
Cadal
őstag
válasz
andris21
üzenetére
de ha mindenképp AMD drivert akarsz használni, akkor itt megtalálod mindkettőt amit keresel (SB, AHCI)
LEgalább is én az SB drivert és az AHCI drivert telepítettem. és jól szuperál minden. -
Cadal
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A weblapok betöltési idejének csökkentésére ez is egy kiváló ötlet: [link]

-
Cadal
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
"Kingstont nem rendeltem, gyanús, hogy ők miért adják kb. 30%-kal olcsóbban a termékeiket, mint az Intel, meg az OCZ...."

"Az OCZ mégiscsak régóta memóriában utazik" mert a kingston nem utazik memóriában...
"annyira szar nem lehet" pedig még mutatták is neked, hogy az a "legszarabb" Attól függetlenül, hogy még így is kicsi a meghibásodási százalék.
De megnyugodhatsz, egy remek kis SSD-t vettél, szerintem elégedett leszel a használata közben.

-
Cadal
őstag
válasz
<MZ/X>
üzenetére
Predig itt a PH!-n is tesztelték a 64gb-os változatot. Abból ki lehet indulni. Nem beszélve arról, hogy ez egy kicsit módosított/átdolgozott SNVP325-S2 ami itt különösen ajánlott plecsnit kapott. Szóval jó kis cucc jó áron. Pl ennél a TRIM fukcio mellett van még Garbage Collection is ami a hosszú élettartamot segíti elő.
Petya2900XT: ezekre a 4K-s érték különbségekre szokták a guruk mondani, hogy mindennapi használatnál nem veszed észre a különbséget. Csak ha a benchmarkokat lesed.

-
Cadal
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én is csak ajánlani tudom, főleg ennyiért. Nekem is jól bevált. Korábban sok tesztben lett ajánlott az elődje is az SNVP325-S2.
Jelenleg szerintem csak használtban lehet ennyiért 80GB-os SSD-t találni. Az a baj, hogy újabban nem az árat csökkentik a gyártók, hanem inkább kivezetik a piacról az adott terméket és behoznak egy kicsit frissített/kicsit áttervezett modellt a régi helyére. Jó kis taktika ez. Nekik jó. -
Cadal
őstag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen meghajtóm van, kb 10 napja, és csak ajánlani tudom. Itt írtam pár sort, és van róla teszt is. Jó kis cucc, főleg ilyen áron jó. És persze nem utolsó dolog a Garbage Collection megléte sem. Szóval szerintem teljesen oké a drive. van itt PH! róla teszt is, [link] csak akkor még drága volt és azért nem ajánlották.
-
Cadal
őstag
No, tegnap megjött a Kingston (SVP100S2/96) 100 V+ jóárasított SSD-je. Az ár (most 33K) tükrözi a csomagolás milyenségét, mert azt nem vitték túlzásba KÉP. Az op. rendszer és néhány (AMD-SATA) driver telepítést illetve néhány beállítást követően a következő eredményt kaptam:

Valamiért az NCQ nem megy?!?! bár gondolom ez nem nagy gond. TRIM működik, GC gondolom teszi a dolgát
. Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem lesz vele gond kezdésnél. Jó kis cucc. -
Cadal
őstag
Tudom unjátok már az ilyen kérdéseket, de Kingston SVP100S2/96GB 34K-ért 3 év garival megéri? Vagy inkább Intel X-25 M 80 GB ~42K -ért???
Oprendszernek kellene, (~20GB Win7) meg menne rá egy Steam mappa, ami már most ~37GB és ez még növekedhet.

Azt hiszem ennyiért talán jó vétel a Kingston. 3 év gari, meg van GC-is. Meg hát 96GB. Erősítsetek meg, hogy jó választás lenne. Vagy cáfoljatok ha nem.

-
Cadal
őstag
Használt SSD-knél a maradó élettartamot vagy a jelenlegi állapotot milyen progival lehet a legkönnyebben megnézni? Vagy mire érdemes használt SSD vásárlásnál figyelni? köszi.

-
Cadal
őstag
Jogos, csak sajna az alaplap gyártók mindig levannak két körrel maradva a chipset gyártóhoz képest. Meg gondolom, az alaplap gyártók is a chipset gyártótól kapják a drivert. De igazad van, ki kell próbálni.
DV; Kezdek rájönni, hogy kicsit benéztem a dolgot, mert mindkét AMD-s felhasználónak chipset drivert ajánlottál, és nem AHCI drivert
. De ettől függetlenül is szerintem célszerű a lapka gyártójának legfrissebb drájvereit használni chipset-re is. -
Cadal
őstag
DV; zsolt19900; varnyú;
Javítsatok ki ha tévedek, de AMD gépekhez nem az alaplap gyártójának honlapján kell keresni a friss AHCI drivert, hanem a chipset gyártójának honlapján! Korábban fLeSs is ezt az elérést ajánlotta. [link]
Jelenleg a legfrissebb (win7-hez):
"AHCI for Windows 7 77 MB 11.1 1/26/2011"
Szóval ezzel kellene megpróbálni ha valakinek gondjai vannak.Amúgy itt a link is: [link]
-
Cadal
őstag
Hi!
Mennyire érdemes most (értsd: a jelenlegi kínálatból) SSD-t venni vagy inkább célszerű várni a 2011 Q1-re beharangozott generáció váltásra? Amikor is ha nem is sebességben, de elvileg tárkapacitásban lesznek előre lépések (ha jól tudom).
Kimondottan nincs nagy szükségem rá csak régóta tervezem, hogy beszerzek egyet. (megj: most épp tudnék Intel x25-m 80gb 37k-ért.) -
Cadal
őstag
Egy kis információ morzsa:
-
Cadal
őstag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Korábban ajánlották még a Corsair F60 -as (CSSD-F60GB2-BRKT) 60GB-os SSD-jét. Most egész jó áron van. És persze rendes garival, nem mint a rambazárban.

Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezt amúgy is csak érdekesség képen tettem be, mivel nem nagyon találni ilyen meghajtóról itt cdm tesztet. 

)