Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ehhez annyit fűznék hozzá, hogy újraraktam a win7 -emet mostanában és utána azt vettem észre, hogy lassabb valamiért
semmiféle változás nem történt se a hardverben se a biosban mégis a tesztek szerint lefeleződött az ssd-m sebessége
aztán eszembe jutott, hogy felrakom a ahci drivert hátha segít, és láss csodát szépen visszaállt a régi sebességére az ssd-m és a rendszer is újra a megszokott tempóban pörgöttsaját tapasztalatom szerint tehát nagyon is számít bizonyos esetekben a ahci driver

-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
érdemes a temp könyvtárakkal vacakolni ?
átpakolni őket a winyóra ?most az ssd -n vannak és tök jó, hogy pár perc után a hdd kikapcsol ha netezek vagy nem nyúl hozzá a rendszer, így olyan csendben van a gépem hogy ihaj

csak hát többet ír olvas az ssd

-
Findzs
addikt
milyen secure erase progit javasoltok ssd -hez ami esetleg bootol is ?
(hogy ne keljen másik gépre csatlakoztatni az ssd-t)köszi
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet mindenkinek !!
-
Findzs
addikt
egyébként te valamit nagyon félre értettél
én nem arra mondtam, hogy valami nem stimmel, hogy rossz az ssd -je és ezzel "rémítgetni" akarom hanem, hogy szoftveresen nem stimmel valami, azok a smart értékek amiket kiírt neki a crystal, fals adatok is lehetnek
de neked úgyis mindegy mit írnak ha olyan kedved van kipécézel magadnak valakit és baszogatod okkal vagy ok nélkül neked mindegy, még akkor is ha semmi közöd nincsen hozzá, nem neked írták a hsz-t stb. -
Findzs
addikt
köszi srácok akkor megnyugodtam
pontatlanok a progik, lehet le is szedem a sentinelt ne idegesítsen
na meg tényleg 1 hiba 1% ez elég durva, hiszen ettől még évekig megy a ssd, és ha olyan nagy hiba lenne akkor másikfajta progi is biztosan jelezné
az ssd úgy látszik érzékenyebben reagál az ilyesmire
-
Findzs
addikt
alaplapot cseréltem gigabyte t770-usb3 -ról 990 xa ud3 -ra és azóta 1 hiba fordult elő az adatátvitelben a sentinel szerint, amit okozhat kábelhiba vagy az eszköz hibája
a kábel ugyanaz volt mint a másik alaplapnál de azért lecseréltem egy sata 3 -as minőségi kábelre de azóta volt még egy hiba
tehát összesen már kétszer volt ilyen adatátviteli hibám alaplapcsere óta
azt furcsállom, hogy a gépben van még egy 500 seagate azzal semmi baj sincsés még az az érdekes, hogy más smart kiolvasó progival az ssd 100% -os a sentinel szerint meg 98%
"sata phy error count" a neve annak a smart értéknek ahol a 2 hiba jelentkezett, a sentinelben nulláztam az értéket és most megint 100% -os az ssd
így könnyebben nyomon tudom követni mikor jön elő újra a hiba -
Findzs
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
az ssd life nekem is hülyeséget ír ki
még a firmware-t se képes helyesen felismerni, nem azt írja ki ami valójában van a meghajtónne foglalkozz ilyemivel, használd és kész
max a háttérben futhat egy sentinel, hogy ha mégis nagyobb baj van időben észrevegye az ember -
Findzs
addikt
persze ezzel én is tisztába vagyok, hogy új korában gyorsabb és idővel belassul csak azt nem értem, hogy akkor másolásnál mondjuk ha egy nagyobb fájlt másol az ember akkor miért hozza a gyári adatokat
a tesztprogik is ludasak a dologban
most nincsen kedvem újrarakni a op. rendszert de kíváncsi lennék rá ha újraraknám milyen eredmények születnének -
Findzs
addikt
ugyanilyen ssd-m van és nekem is win7 64 bit
nekem is a tesztprogikba belassult de ha elinditok egy fájlmásolást 120-130 -al lehet rá másolni a winyoról, a winyo max olvasási sebessége fogja csak visszaaz nekem is rejtély miért lett lassabb a teszt progikba
annyira nem érdekel mert nem venni észre a mindennapi használatba -
Findzs
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is csak kíváncsiságból vettem samut (Ha lehet hinni a híreknek, akkor a Samsung teljes mértékben megszünteti a HDD gyártást, kizárólag flash alapú adattárolókat fog fejleszteni/gyártani a jövőben)
igen már el is adták a seagate-nak a hdd üzletágukat [link]
-
Findzs
addikt
ebben teljesen egyet értek veled
most futtattam egy crystal diskmarkot és az olvasás ugyanannyi mint új korában az írás most alacsonyabb
egy 4 gb -os fájlt próbából commanderrel rámásoltam az ssd -re és végig 130 mb fölött volt az írási sebesség
(gondolom azért nem ment feljebb mert a winyóm annyit tud max olvasásban)szóval a teszteket lesni naponta teljesen felesleges, nem tesztre vesz az ember egy hardvert hanem, hogy használja
a vid kártyát se 3dmarkra használom
-
Findzs
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
megéri és nem fogja vissza
op. rendszer alatt nem fogod érzékelni a különbséget a sata 2 ill. sata 3 között -
-
Findzs
addikt
válasz
Sandrew
üzenetére
jaja

nálam is ki van kapcsolva 4 gb -rammom van és szoktam játszani
most a fear 3 -at tolom és nincs baj, hogy nincsen lapozó fájlMatyó83:
nekem a böngésző cache nincsen áthelyezve csak maximalizálva van 128 mb -ra
napi írásmennyiségem 11 gb -ra jön ki
nem kell annyira babusgatni azt az ssd-t
-
Findzs
addikt
nem tölti be gyorsabban a játékokat ssd -ről sem, pár másodperc különbség van csak
[link]op. rendszernek meg alapvető progiknak elég egy 40 gb -os intel ssd (vagy hasonlóan megbízható más gyártótól) a mellé meg egy akármilyen 500 GB HDD filmeknek, játékoknak, zenének, letöltési mappának, drivereknek, stb.
egy 500 -as winyó már 10 alatt kapható, intel X-25V ssd meg 20 körül,
tehát 30 -ból kihozható egy gyors elegendő tárhelyet biztosító stabil háttértár rendszer -
Findzs
addikt
válasz
MasOyama
üzenetére
nekem is ugyanilyen ssd -m van és nekem is az ssd life hülyeséget ír ki
a hd sentinel 100% -osnak látja az ssd life 97% -nak
még a firmware -t se képes rendesen felismerni akkor mit várnék tőle ?
azt nézd még meg ha eddig nem tetted volna, hogy a legújabb van -e rajta 110225ajegenye77:
ha csak annyit szánsz rá vedd azt ha van rá kicsit több pénzed és kell plussz tárhely vegyed a 96 gb kingstont
ha még több pénzed van akkor valamilyen intelt -
Findzs
addikt
válasz
mpierre
üzenetére
kell tudnia az ssd -nek az oprendszernek és az alaplapi drivernek
tehát nem a délihídnak kell tudnia henem az alaplai drivernek mert az küldi tovább az ssd -nek
átfogó elemzés az ssd-k természetéről
egyébként léteznek olyan programok amik a régebbi oprendszereken hivatottak a trimet helyettesíteni
-
-
Findzs
addikt
érdekes hogy ezen a területen a csík szélesség csökkentése ronthatja a sebességet és a minőséget ellenben a cpu -knál tapasztaltakkal
idézem Abu85 -öt:
"Szintén fontos megjegyezni, hogy a flashmemória az újabban bevetett alacsonyabb csíkszélességek mellett nagyon megbízhatatlanná vált. A tapasztalatok szerint a 20 nm-es csíkszélességű osztályok esetében a memóriákban drámaian megnő a bithibák száma, ami jelentősen korlátozza a sebességet és a megbízhatóságot."
[link]igaz, hogy ez a ramokról szól de az ssd is tulajdonképpen nagyon hasonló és ezt a csíkszeléség csökkenés kedvezőtlen hatását már láthattuk az intel ssd -inél
[link]
igaz itt slc -ről mlc -re is váltottak a csíkszélesség csökkentése mellettna majd meglátjuk hová alakulnak hosszú távon az ssd-k
ha megjelenik a pram ezen a területen is majd, akkor lesz csak igazán nagy sebesség ugrás -
Findzs
addikt
nekem a kingston v100 -asban van hőmérséklet szenzor
legalábbis rendesen mutatja a hőmérsékletét és változik is -
Findzs
addikt
válasz
jegenye77
üzenetére
nem rosszak azok a buffalók olvass kicsit vissza, van már akinek van ilyen itt a fórumon
amit te linkeltél az a jobbik fajta abban már 612 -es vezérlő van ami támogatja a trimet is
SHD-NSUH64G-EUhavri1:
amit te linkeltél az SHD-NSUM64G-EU 602 -es vezérlővel van szerelve és az valóban nem tudja a trimettehát ez: SHD-NSUH64G-EU a tapasztalatok szerint nem rossz
-
-
Findzs
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
azt nem tudom miért ugrott úgy meg az írás
a duke nukem forever volt feltelepítve rá és míg végigjátszottam kb. 5 nap alatt addig ugrásszerűen megnőtt az írás napi 40 gb körülre
semmi egyéb nem lett felrakva és amióta leszedtem szépen visszaállt
gondolom a mentéseket irkálta
most a fear3 -mat már a hdd -re telepítettem és most normális tartományban van az írás, napi 15-20 gb
igyekszem odafigyelni az írás minimalizálására mert végeredményben az használja el a cellákat
persze napi 30 gb írással is 10 évig megy egy ssd, elviekben
de ha egyszer nem hoz jelentős gyorsulást ha oda telepítem a játékokat akkor minek kínlasszam ?
pl. a böngésző cache -t hagytam az ssd-n csak a méretét korlátoztam 128 mb -raMZsoltee:
teljesen jó
bár én a helyedben egy 500 -asra raknám a rendszert a 1 tb -osat meg külső winyó formájában venném meg usb 3.0 -ast (már ha tudja a lap) vagy e-satásat (ezt elég egyszerűen meg lehet oldani ha nincsen a lapon)
nekem most 4 gb rammal nincsen lapozófájl és se a duke nukem, se a fear 3-al nem volt gond,
a temp könyvtárakat átraktam a winyóra, a böngésző cache -t meg hagytam ssd-n csak a méretét korlátoztam 128 mb -ra, így a napi írásom 15-20 gb között mozog, napi átlag 6-8 óra gépezéssel, -
Findzs
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
én próbáltam játékot telepíteni rá (nekem kingston van) de nem igazán érdemes, nem tölt be hamarabb mint hdd -ről és jelentősen megugrott az írás mennyisége amíg az ssd -ről játszottam
egyébként a tesztek is ezt igazoljákitt egy kép:
[link]nem mondtam, hogy rosszabb a crucial vagy, hogy ne érné meg a +3k -t csak annyit írtam nem tudom milyen a szerviz háttere
nagyon jó teszteredményeket produkál egyébként -
Findzs
addikt
sajnos nem ismerem őket

Jofi81:
ha rendszernek veszed és nem akarsz sokat másolgatni rá/róla akkor mindegy melyiket veszed alig érezni a különbséget, pl: 1-2 mp -el hamarabb áll fel a rendszer
a crucialnak nem tudom milyen a garanciás ügyintézése de a kingstonnak kimondottan jó
erre is gondolni kell -
Findzs
addikt
válasz
davidsz
üzenetére
így már érthető, hogy van mellette pár 2 TB -os is

jayjay:
a crucial c300 -at mindenki dicséri, a kingstonok se rosszak a v+ már kellemesen gyors is szekvenciális sebességekben
a buffaló olcsó rendszernek az is megfelelő, igazából a pénztárcádon múlik mennyit szánsz ráa trimet az oprendszer tudja meg az ssd vezérlője, nem az alaplap
a win7 támogatja, az alaplap biosában pedig olyan menüpontot keress, hogy AHCI
ha ssd -t akarsz használni akkor ajánlatos a biosban a sata vezérlőt átállítani natív ide -ről AHCI -ra -
Findzs
addikt
válasz
gergo0328
üzenetére
inkább valami intelt vegyél
ha kicsit olvasgatsz itt a topikban akkor láthatod, hogy jó pár embernek gondjai vannak az ocz -vel, hibás volt valamelyik szériájuk vissza is akarták hívni a hibás sorozatotaz intelről nem nagyon láthatsz panaszkodó usereket
davidsz:
1 TB -os HDD op. rendszernek ?
kicsit furának tartom, inkább egy valamilyen kicsi de gyors meghajtó (lehet az egy hdd is 160 -as vagy 250 -es) és az 1 tb -os külső házban adatoknak, vagy a gépbe építve de ne arról menjen az op. rendszer, véleményem szerintegyébként mi lett a kingstonnal ? miért cserélted le ?
-
Findzs
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
persze nem azt mondtam hogy nem jó a buffaló csak mivel nem ismerjük még nem tudjuk mennyire megbízható
én is gondolkodtam egyébként rajta mert 5000-rel olcsóbb
Drughi:
vegyed nyugodtan a buffalót nem fogsz csalódni benne szerintemDigital:
szép eredmény
win 7 boot idő mennyi körül van ? -
Findzs
addikt
ha nyomok egy ssd life freewar -ben egy smartot, és a megjelenő ablakon a nemet választanom akkor ugye megjelenik a smart adatai a böngészőben
na nekem ide a 3 napot ment ssd -re 98% -ot ír és a firmware verziót se rendesen ismeri fel, mert minden más progi mást ír ki ráa hd sentinel a smartra hibátlant ír és a firmware verziót is helyesen írja
akkor most az ssd life lenne xar ?
nincs egy tuti jó progi erre ?
-
Findzs
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
na igen, egy ekkora méretű ssd -hez már kell a gyorsabb sata3, mert esetleg nagyobb adatok tárolására, mozgatására is megfelel
de mennyire megbízható vajon ez az owc ? nálunk annyira nem terjedt el, mégG.F.:
én hdd mellett is mindig kikapcsoltam, nem igazán éreztem a hiányát
kapcsold ki, használd a gépedet és ha hiányzik visszakapcsolod
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz
martin66
üzenetére
kérj másik típust helyette a boltban valamilyen intelt
ha mégse jön össze add el és vegyél intelt, azok a legmegbízhatóbbak az eddigi tapasztalatok szerintcsimpok:
köszi a beszámolót
nem is csak az a lényeg mennyi idő alatt jön be a win hanem ha bejött ssd -vel rögtön neki lehet esni és használni, winyóval meg még várni kell 1-2 percet az asztal megjelenése után -
Findzs
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
a 64 gb -os olcsóbb kingstonról tudok nyilatkozni:
rajta van a komplett oprendszer win7 64 bit, driverek, pár kötelező progi és még 48 gb van szabadon
tehát ha szabadon hagyok 10-12 gb-ot akko is marad 36 gb szabad helyem
legutóbbi játék a portal 2 volt amit játszottam az 12 gb -os volt abból 3 felférne rá
nem mintha gyorsabban töltene be a a játék ssd alatt,
szóval egy 40 gb -os elég lenne igazából rendszerre a 96 -os már sok a 128 -assal meg nem tudnék mit kezdeni
igazából egy 500gb -os ssd kellene 50 gb -os particióval rendszernek a többi általános dolgokra filmekre játékokra -
Findzs
addikt
válasz
CreMindES
üzenetére
én is ezen két gyártó legolcsóbb 64 gb -os termékén gondolkodtam és végül a kingston mellett döntöttem
megbízhatóbbnak találom, rengeteg kingston ram fordult meg a kezeim között meg most is olyan ram van a gépembe és nem is emlékszem mikor találkoztam hibás kingston rammal
vagy akár pendrival ezért bízom annyira ebben az ssd-ben isde ugyanakkor a buffalo se ismeretlen név a memória piacon és arra is 3 év garancia van, nem lehetnek rosszak azok sem
csak a buffalóról semmilyen tesztet nem találtam a netenazt, hogy melyik lenne a jobb választás szerintem senki nem fogja tudni neked megmondani
egyéni, hogy kinek melyik jön be és annyira nincsenek régóta forgalomban, hogy tapasztalatok gyűltek volna össze rólukyOLORO (#18305)
dugd át másik portba a lapon vagy ha van rá lehetőséged akkor másik gépben nézd meg,
hogy ki tudd szűrni, hogy nem a gépeddel van a baj -
Findzs
addikt
valami nagyon nem oké nálad
ugyanaz az ssd nálam bootidő mint írtam 15 másodperc pedig már majdnem be is laktam a rendszert, frissítések driverek progik fent vannak és nem lassút bea firefox is villámgyorsan tölt be kb 1 mp alatt,
ahci -ra van állítva a biosban a vezérlőd ?
ki kéne próbálnod másik gépben ha van rá lehetőséged -
Findzs
addikt
Lenry:
D110225A a legújabb firmware ehhez a kingstonhoz nézd majd meg, hogy az van -e fent nekednem lehet hogy sokat vártál a dologtól és azért csalódtál kicsit ?
mennyi idő mire betölt az oprendszer ? nekem kb. 15 másodperc és már rögtön használható nincsen az az idegesítő hdd effektus, hogy bejön a win és még 1 percet ülök előtte mire használatba vehetemnekem bejön ez a meghajtó, ettől többet nekem nem érne a dolog (20 -ért vettem nagykerből)
-
Findzs
addikt
válasz
dwelablack
üzenetére
az igaz nem jól írtam,
"spare area" a fenntartott terület miatt lesz kevesebb valamivel
"egy itthon kapható 64 GB-os SSD-n 59 GB az általunk felhasználható terület, a maradék 5 GB a tartalékterület"Ari18:
azt mondják hogy a "H" tehát a SHD-NSUH64G-EU már a jmicron 612 -es vezérlőjével van szerelve és az már támogatja a trimet is tehát nem lehet olyan rossz
olcsóbb mint a konkurenciái és 3 év garral szokták adni
én is gondolkodtam rajta de végül a kingston [link] maradt, nem kerül sokkal többe és jobb jmicron 618 -as vezérlője van
gyorsabb -
Findzs
addikt
elbizonytalanodtam
vegyek egy kisebb 64 gb ssd-t megbízható vezérlővel (kingston v100, jmicron 618) vagy vegyek valamilyen olcsóbbat nagyobb 128 gb -os kivitelbenazt olvastam mindegy milyen ssd-t vesz az ember rendszernek mert 1-2 másodperc különbség van csak a drágább vezérlősök javára
viszont a nagyobb méret mindig jól jönmost a 1,5 éves win7 64 bites rendszerem 27,5 GB
ha egy formázott méretet nézek akkor egy 64 gb -os 59 gb -nál áll meg aminek 20% -át szabadon hagyva marad még üresen kb. 20 GB -om amire még játékokat is rakhatok
ami nem rossz de nem is túl jó mert egy nagyobb játék már súrólni fogja lassan a 30 -40 Gb -is
lehet hülyeséget kérdezek de egyáltalán, trim mellett kell üresen hagyni valamennyi helyet az ssd-n ? -
Findzs
addikt
köszi

meg is rendeltem az SV100S2/64G kedden kapom kézhez
erősen morfondíroztam a v+ -os verzión de kb 5 ezerrel többe került volna és olvasásban lassabb, írásban gyorsabb, de mivel rendszernek használnám nem igazán érezném a különbséget szerintem
meg akkor már nincsen megállás mert 3 ezerrel többért ott van a 96 GB -os, utána 3 -al többért kezdődnek az ocz nagyágyúi 550/450 körüli sebességgel
stb.valahol meg kellett húznom a határt

a garanciára azt írták 1 év teljes körű +2 év gyártói
ez azt jelenti, hogy ha 1 év után tönkremegy akkor saját költségemen kell elküldenem a rizsföldre, hogy megjavítsák ?
másik helyen úgy van írva ugyanerre a termékre, hogy 36 hó garancia telephelyünkönvariálnak rendesen a nagykerek

-
Findzs
addikt
sziasztok
2 ssd-é között vacillálok
60 gb ocz agility2 vagy Kingston SSDNow V100 64GB (SV100S2/64G)
a kingston pár gb -al nagyobb meg megbízhatóbb (állítólag) rendszernek kellene +pár progi
és a kingston olcsóbb meg támpgatja a trimetaz ocz drágább de gyorsabb is de csak natív trim támogatása van
szerintetek melyiket ?
Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest