Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
15.000-18.000Ft környékén keresek új min 32GB-os SSD-t. Milyet ajánlanátok?
Egy netbookba kellene. Semmi extra, csak gyorsuljon az 5400rpm-hez képest.Esetleg használtan 64GBos is érdekelhet, ha valakinek van eladó, garanciával.
-
public73
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
-
kungzi
veterán
-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ha revoval nem csinálta...akkor esélyes pedig a lapod, mint ludas...vagy vmi driver...mert gondolom a szoftverkörnyezet uaz volt...
Azok az értékek nem satnyák...ha kevésnek tartod csinálj raidet (a fene se tudja hogy mérnek a gyártók)...ha tényleg ekkora szükséged van ekkora írási teljesítményre...
-
-
válasz
Gorneck
üzenetére
Bocsánat, lehet erre nem tértem ki.
Szóval az "elalvást" az összes SSD-vel csak az én gépemben tapasztaltam. De a satnya írási és olvasási értékeket mindegyik gépben egyformán tartották az SSD-k. Egyedül az OCZ RevoDrive-nál nem tapasztaltam az elalvást, DE az nem volt annyira mérvadó, mert nagyon rövid ideig használtam csak, mert nem volt türelmem tesztelgetni. Miután konstatáltam hogy RAID0-val nem működik együtt már nem nagyon érdekelt és kicsivel utána vettem is ki, csak kevés ideig tesztelgettem.

-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ez se alszik el...két év alatt még 1szer se láttam ilyet amit írsz...
Csak azt nem értem, ha nálad minden SSD akadozott és más lapokkal is, akkor nem lehet vmi szoftver kever be? Gondolom fogtad és betetted simán másik gépbe és hagytad bootolni? Vagy ez az akadozás csak ennél az SSDnél van csak a te gépedbe?
-
-
válasz
deicide
üzenetére
Én Raid0 tömbre torrentezes és valamelyik másik raid0 tömbre tömörítek ki. Van egy "ideiglenes" meghajtóm (Samsung 250GB Raid0). A gépemen történő adatforgalmak túlnyomó része azon bonyolódik le. Szóval arra torrentezek, arra töltök le böngészőben, LAN-ban csak az van megosztva arra másol mindenki aki akar, ha meg letöltődött valami, akkor onnan sorolom be a helyére, mert szeretem ha rend van. 2db RAID0 tömb szépen tömörítget egymás közt és azért szeretem ezt, mert így legalább nem töredeznek a meghajtók a sok írás-olvasás miatt, csak az ideiglenes, az meg arra van fenntartva. Lehet, hogy jobb vagy más módszerek is vannak bőven egy-egy rendszer kialakítására, de alapos megfontolások alapján erre jutottam és meg vok elégedve így most ezzel a részével a gépemnek, szóval nekem jó így.

-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ilyen nincs, hogy elalszik...vmi nálad nagyon nem jó...
-
válasz
üzenetére
Szerintem meg közel se annyival gyorsabb valós használat terén a HDD Raid0 tömbömnél. A számok nem minden sajna. A valós használat sokkal jobban érdekel bármilyen benchmarknál. Lényegében senkit sem érdekel, hogy 30 sec alatt boot-ol be a rendszerem, vagy 15 sec alatt. Ez valójában nem fele annyi idő, csak 15sec-el kevesebb. Azért mondom ezt, mert mondjuk tart 45 sec-ig mire elér az windows töltésig a gép, mert sok eszközöm van és mire mindent felismer az eltart ennyi ideig. Aztán 30 sec alatt Boot-ol be a windows RAID0 tömbbel SSD-vel meg 15. Tehát összefoglalva a bekapcsológomb megnyomásától RAID0 tömbbel 1 perc 15 sec alatt boot-ol a gép SSD-vel meg 1 perc alatt. Szóval csak 15sec-el rövidebb, de az se érdekelne ha 5 perc lenne, mert úgyis benyomom reggel, kimegyek megmosakodni meg ilyesmi aztán visszajövök 10 perc múlva.
Ami a lényeg lenne nekem, hogy gyorsabban töltse a programokat, miután már belépett a windows. De az a baj, hogy a programok legfőképpen első betöltésre töltenek sokat, azután már úgyis nagyon gyorsan töltődnek be. Pl.: Total Commander, Böngésző, MSN, Skype, PH Upper. Ezt az 5 progit általában minden reggel betöltöm. Raid0 tömbbel kb 10 sec alatt töltöttem be az összeset (gyors gombokon vannak). SSD-vel általában 5 sec, de ha "elalszik" akkor 25 sec.
Erre még rájön, hogy ha már egyszer betöltöttem őket és utána bezárás után később újra betöltöm őket, akkor vinyó esetében már szinte 2-3 sec alatt gombnyomásra ott az összes betöltve, SSD-nél meg szintén ugyanúgy gombnyomásra. Egyszóval ha már egyszer be voltak töltve nincs sebesség különbség, Kivéve ha "elalszik" az SSD, mert akkor a sokadik betöltésre is 25 sec alatt tölti be a cuccokat. Ez idegesít a legjobban.Minden összefoglalva valós mindennapi használatban és csak annyit tapasztalok RAID0 tömböm és az SSD között, hogy néha kicsit jobb az SSD pár sec-el, néha meg szarabb ha elalszik mindezt kibaszott sok pénzért. DE én azt vártam volna ennyi pénzért, hogy kb mindig minden gombnyomásra legyen ott "töltés < 1sec" alatt, akármikor töltök be akármit. Esetleg Photoshop méretű programokra 2sec-et is hajlandó vagyok várni

-
kungzi
veterán
sziasztok
itt használ valaki 32GB-os SSD-t? win 7 64bit ultimate menne rá. az office és photoshop
ezek elférnek rajta, vagy inkább 64GB-sat vegyek?
-
-
válasz
üzenetére
Lehet majd lecserélem, de egyelőre pénzhiány van mrá nagyon... épp most akartam pénzt kitermelni, h ne álljon benn ennyi pénzem ha már nem hozza a szintet. Most vásároltam egy 60GB-os 2,5" -os Vertex2-t pár hete és árulom a 120 GB-os Vertex2 3,5" -osat. Azért kellett ugye venni mielőtt a régit eladom, mert nem maradhatok gép nélkül, mert munkaeszköz nekem a gép, a szórakozás és a hobby mellett. Szóval amíg el nem kel a 120GB-os addig biztos, hogy nem tudok semmi mást vásárolni. Addig is megnézem, amit linkeltél.
Te melyik Boot-os verziót töltötted le azokból amit linkeltél?
-
Nekem 7,6 volt mindig aztán feltettem a mostani driver-emet és észrevehetően több FPS jött a játékokban, helyenként akár 20%-al is és a windows is többet tolt.Kísérleteztem jó ideig míg végül a mostani Driver mellett voksoltam le. 270.61-es nVidia Driver van fönt. Azóta jött újabb is (273 körülit próbáltam utoljára azt hiszem, de nem emléxek erre már). Viszont feltettem azt és ismét visszaestek helyenként az FPS-ek és a Winfos élményindex mérése is lecsökkent 7,7-re megint.
Ez kicsit OFF, de nem baj..
-
zack
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Hogy lehet hogy a GTX 570-re 7,9-et kapsz?
Én meg az 580-al 7,7-et...
Kicsit furi nekem ez a számítási rendszer.
-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
WEI-t minek futtatod? LOL az a vacak...

Amúgy ez tényleg gyér, ennél azé csak többet kéne tudnia...4k olvasás\írás még vhol oké...de a seq tényleg alacsony...ennél az írásnál még az én két évesen is többet tud...nahhh nem mintha nagyon számítana ez...mert az SSD előnye nem ez...
-
törölt tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Erre gondoltam. nállam 17 sec a boot tettembe róla képet ez mér nem szintetikus teszt.
[link]Egy windows update sem ártana akkor meg lenne az SP1. Gondolom az update -t nem lőtted ki az elején. AZ Nvidia lapod is elég különleges, lehet azt nem komálja, de ha egy 1155/56 1366-ban is "lassú volt" akkor nem tom mi van. Cseréld le egy régi vagy új Intel SSD-re a vertex-et.
A szekvenciális írás a HDD nél nálam 110Mb felett van (C meghajtó) SSD 93MB, de ez pont nem érdekli a kutyát sem.
Az alsó két sor a fontos
SSD
-
Sonja
nagyúr
OCZ Technology Unveils Indilinx Everest Series Solid State Drive Controller
Indilinx Everest Platform Complete Feature-Set:
SATA Revision 3.0 – Supports 6Gbps, 3Gbps, and 1.5Gbps interface speeds
Dual Core ARM CPU
1TB Maximum Capacity
High Sequential Speeds
High Transactional Performance - Optimized for 4K to 16K Compressed Files
Up to 8 Channels of ONFI 2.0/Toggle 1.0 Flash at up to 200MT/s with up to 16-way Interleaving
Advanced BCH ECC engine -over 70 bits per defined sector
400 MHz DDR3 DRAM Cache Interface with Support for up to 512MB
Proprietary Ndurance Technology
Enhanced Power Fail Protection
Supports up to 1xnm Node NAND Flash with 1, 2, or 3 bits per cell
Efficient NAND Flash Management – Dynamic and Static Wear-Leveling, and Background Garbage Collection
Boot Time Reduction Optimizations – Collaborative Platform Development
NCQ Support up to 32 Queue Depth
End-to-End Data Protection
TRIM Support
Numerous Over-Provisioning Options
Industry Standard SMART Reporting -
-
deicide
veterán
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ez a sorozat már megszűnt, Solid3 van, de az meg ahogy nézem, Sandforce vezérlős és szekvenciálisban kb 130mb/s-t tud. Viszont a Vertex3 az kb 200at tud véletlen adatokkal szekvenciálisan.
-
-
Attix82
addikt
Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
Vagy
Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+
Mi a különbség? Mert árba tök egyforma...illetve jók ezek?
-
deicide
veterán
válasz
Lord Dragon
üzenetére
-
-
válasz
üzenetére
Nem, az első win7 telepítés teljesen normális volt. Semmi Ghost-olás. Simán feltelepítettem az összes progit. Csak ha egyszer megcsinálom, akkor utána már nem szeretek mindig újra formázni, mert 1 egész nap rá megy.. azaz kb 12 óra mire minden progit feltelepítek amit használok és minden progit pöccre beállítok, úgy ahogy a legjobb, legkényelmesebb nekem.
Nekem még nem SP1-es windows van fönt, egyel korábbi verzió, de nem béta semmi ilyesmi. Normális csak nem SP1-es, hanem Win7 Ultimate "SP0" azaz Service pack nélküli. Pont mielőtt kiadták a Service Pack-ot akkor telepítettem rendszert.Milyen sebességmérést szeretnél? Leírnád pontosat? És akkor tudok mérni!

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyelőre nem találtam 1155ös alaplapok között egyetlen egy olyat se amit jobbnak találnék a sajátomnál. 1156 és 1366-ra pedig már nem akarok váltani, mert lassan kifutnak és a 2011 is készülőben van. Lényegében semmi baj az alaplapommal (és egy 87K-s lapot nem használnék még frizbinek, de azért kösz a jó tanácsot).
Már elmúlt 3 éves a lap. 10 éves EVGA gyártói gari van rá, de nincs semmi baja. Az SSD minden gépben ezt a szintet hozza. Mind a Vertex2 120GB mind a Vertex2 60GB mind az A-DATA SATA3 60GB-os szóval mégse a lap a szar és elméletileg az SSD-k se. 3Ból 3 nem szar. Nem tudom minek tudható be a borzasztó gyatra szekvenciális írás az SSD-knél. Egy egyszerű vinyó is lazán hajazza írás téren
Nem várom el a 275 MB-ot amit írnak az OCZ honlapján... de legalább egy 200-at várnék, ennyi pénzért... 
-
public73
senior tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Szintetikus tesztetekre használod az SSD -t. Az eslő win telepítés ugye nem ghostos volt.
40k elköltesz egy ilyen apró" frzbire" akkor a win7 szabályai (SP1 ) szerint kell eljárni .
Telepítő lemez formázás telepítés. a HDD-és win meghagyása nem hátrány. Egy ilyen boot racer-es tesztet be linkelnél? Ha ott gyors akkor minden oké. Vagy ki tudja az összes verex gyári mérés csak hum buk. Az intel közelítőleg tudja azt amit ref paraméterként kiad.
Az OCZ nem tudja akkor nem kell figyelembe venni, ( másik gépben sem tudta gyári sebességet) vagy meg sem kell venni az általa gyártott terméket -
lsc
nagyúr
Megpróbáltam ide módban telepíteni, úgy menne csak tetű lassú, inkább megszakítottam. Írtatok is valami 100 Mb-ról azt nálam is csinálta, először egyben látta az ssd-t, de úgy nem telepített, majd valami parancs után /mintha új partíciót hozott volna létre/ akkor elindúlt de tetű lassan.
Akkor a kérdésem, ha csak az ssd van benn akkor ahci módban úgy kellene indulnia a telepítésnek mintha szűz vinyó lenne benne ? Tehát bejön a win telepítő képernyő aztán mehet ?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"ha meg nem garis, akkor frizbinek még jó lesz...
"Ez jó! Csak nehogy kiverje a fogát a kutyának a deszka.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem van a világ legjobb SATA kábeleiből. De nem hiszem, hogy adok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Akkor 2 lehetőség marad
1. Veszel normális SATA kábeleket (mert visszaolvasva már nem tudok más, egyszerűbb dologra gondolni)
2. Megfogod az alaplapot aztán kicseréled, ha meg nem garis, akkor frizbinek még jó lesz...
-
LK
addikt
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Nem
Amúgy akkor garanciális csere nem megoldható? Meg kéne próbálni. -
Elolvastad figyelmesen amit írtam?
1, Nem átpakolt a rendszer. Feltelepítettem a rendszert az SSD-re, utána frissítettem Firmware-t rajta, de nem veszett el semmi róla, úgyhogy használtam ugyanúgy tovább. Nem volt semmi vissza vagy rá Ghost-olást vagy átpakolás.
2, azt is írtam pár hozzászólással lejjebb hogy több gépben is próbáltuk és mindenütt ugyanolyan írási és olvasási értékek jöttek ki.

-
LK
addikt
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Másik gépbe is ki kéne próbálni ezt az ssd-t. Amúgy frissítés után nem ártana új rendszer,nem átpakolt.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen vinyóról Ghost-oltam? Az nem mindegy?
1, Feltelepítettem pöpecül az SSD-re a win7-et.
2, LeGhost-oltam Acronis True Image 2011-el (az már kezeli rendesen a partíció eltolást)
3, Rá ghost-oltam a egy egyszerű IDE-s 80GB-os vinyóra a win7-et azért, hogy azon is legyen rendszerem arra a kis időre amíg Firmware-t frissítek az SSD-n
4, aztán betettem a vinyót, hogy arról Boot-oljon és másodlagosnak az SSD-t.
5, Frissítettem Firmware-t az SSD-n és mivel semmi adat nem veszett el az SSD-ről így rögtön Boot-oltam is róla miután BIOS-be beállítottam, hogy megint arról induljon a rendszer.Tehát az eredetileg az SSD-re feltelepített rendszer visszaGhost-olás nélkül ugyanúgy ment. Attól hogy Firmware-t frissítettem nem kellett újra formázni a rendszert, de sajna ugyanúgy, ahogy előtte.. a firmware frissítés után sem lett gyorsabb az SSD. Maradtak ugyanazok az írás\olvasás értékek.
Remélem ha körülményesen is de érthetően mondtam el h mit alkottam. -
-
lsc
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Az elméleti max sebesség amit laborban sikerült elérni úgy, hogy a csillagok állása is kedvező volt. Ez olyan mint kocsiknál a gyári fogyi értékek.

-
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Milyen vinyóról és milyen progival "ghost"-oltál?
-
-
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
És levettem egy vinyót a polcról, rá ghost-oltam gyorsan egy Win7-et aztán frissítettem firmware-t az SSD-n, de teljesen mindegy, semmit se ért. Így is ugyanolyan lassú. Vagy talán a Vertex2-vel van a baj, hogy ilyen szar? Ha tudtok más SSD-t ajánlani ami jó, akkor arra is vevő vagyok.
-
lsc
nagyúr
Annyit próbáltam hogy csak az ssd van rákötve vinyó nélkül /az ssd üres/, így is ha bioszban ahcira állítom akkor ugyanodáig jut, ha átllítom natív ide-re akkor bejön a win telepítő. Ott találtam a javításnál olyat hogy illesztőprogram frissítés /vag mi/, ott kell telepíteni mondjuk pendriveről az ahci drivert ?
-
-
lsc
nagyúr
Üdv
Telepíteném ssd-re a win7-et, bioszban átállítom ahcira, cd-ről bootolás, elfogad, bejön valami "ahci kiválasztó", itt ctrl-a-val tudok egy ablakot nyitni, de hiába választom ki az ssd-t, miután f4-el kilépek lemegy a "dmi pool data" /vagy mi/ és ott megáll. -
viharhozo
addikt
Vegtelenul hulye kerdesem van: beepitheto-e a vhogy 2,5"-os SSD egy 5,25"-os helyre?
Konkretan 2,5-> 5,25 beepito keretet sehol nem talaltam, azt meg nem tudom, h a ketlepcsos atalakitas (2,5-> 3,5 -> 5,25) a gyakorlatban mukodik-e.
-
cszn
őstag
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, ezek kb. normális értékek egy vertex 2-től.

Olvass vissza a topikban, többek írtak itt a fw frissítéses kálváriájukról, hátha van valami hasznos infó. -
Kicsiguszti
tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Már leveleztünk privátban, de ide is kiírom. Én is a Vertex2-mmel szívok amióta megvan. 170 mega fölé sosem megy az olvasás, az írás meg 60 mega körül alakul. Természetesen szekvenciálisban. A többi eredmény is sokkal lassabb.
Próbálkoztam firmware frissítéssel, de a helyzet a következő. Ha csak az SSD van bent, önmaga alól nem lehet frissíteni. Beraktam hát a régi winyóm, amin XP van. XP alól meg azt olvastam megint nem lehet frissíteni :S Eléggé kivagyok már a dologtól. Most szerezzek még egy winyót, amin W7 van? Az XP-t nem fogom leszedni a wincsimről, az tuti. Mellé meg nem fogok semmit sem feltenni...
-
válasz
cimabue
üzenetére
Felpörögnek? Mindig pörögnek folyamatosan. Utálom az összes energiagazdálkodási hülyeséget, akármelyik alkatrészről is legyen szó, mert én már rengeteget szívtam velük. Úgyhogy mindig úgy szoktam nyitni hogy a BIOS-ban is és a windows-ban is mindent letiltok amit csak le lehet ilyen téren.
Most is le van tiltva minden. Gondosan ügyelek rá, hogy véletlenül se takarékoskodjon amíg használom. (A VGA az egyetlen, ami takarékoskodhat, az visszaveszi az órajelet ha nem használom, azzal nincs baj) De minden más idegesít. Úgy is lehet takarékoskodni, hogy kikapcsolom, ha nem kell.. ha használom akkor meg működjön nekem normálisan, rögtön de azonnal. 
-
jozsi252
veterán
Több mint valószinű hogy a fejlett energiagazdálkodás környékén lesz valami problémád. A beállításokat kellene átnézned. Bár akkor se kellene ilyen gyorsan kikapcsolnia
-
cimabue
tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Mi az hogy elalszik? Energiagazdálkodás be van rendesen állítva? Nem lehet hogy a többi vinyód akasztja meg a dolgot, amíg felpörögnek? Csak önmagában is próbáltad az ssd-t?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Nem lehet, hogy az energiagazdálkodásnál be van kapcsolva a winyók "leállítása" x idő után?!

-
-
scope2007
addikt
válasz
Lord Dragon
üzenetére
én nem tapasztalok ilyet vertex2nél amit írtál, hogy ha nem használom a gépet pár percig is utána meg akarok nyitni valamit akkor az ne indulna azonnal... pikkpakk egyből indul mindig minden
-
válasz
freestailo
üzenetére
hmm. Azt hittem h valami értelmes hozzászólás született, amikor megláttam a kis "1"-est a topic neve mellett, mert már negyed órája nem néztem.

-
freestailo
őstag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
omg szopusz maximus
-
Hali mindenkinek!
Tud nekem segíteni valaki, hogy mi lehet a baj?
Én eddig akármennyi SSD -t próbáltam egyikkel sem voltam egyáltalán megelégedve sebességre. OCZ Vertex2 -t próbáltam 120GB 3,5" -osat és 60 GB-osat 2,5" -osat is. Aztán próbáltam még A-DATA 60GB-os SSD-t de az már SATA 3-as volt. Aztán próbáltam még 120GB-os OCZ RevoDrive-ot is. Nah az olvasási értékei egész értelmesek voltak mindegyiknek de az írás gyalázatosan kicsi mindegyiknél. Vertex2 -nél olyan 50-60MB \ sec-es írás és 180 MB olvasás. A-DATA SATA 3-asnál szintén 50-60MB \ sec írás. Olvasás az nagyon jó volt 300 MB \ sec körül de csak azért mert SATA 2 nem bírta jobban. Az egyedüli SSD amivel tényleg meg voltam elégedve teljesítményre, az az OCZ RevoDrive volt 120GB-os. Az 410 MB \ sec-el olvasott és 180-190 MB \ sec-el írt. Azt meg nem tudtam együtt használni a többi RAID0 tömbbel (hosszú kifejteni, de nem volt Boot-olható csak akkor ha Disable-re tettem a RAID-et a BIOS-ban). AS SSD Benchmark-al próbáltam mérni általában, de sima Total Commander-es másolásokkal is próbálkoztam, de mindegyik ugyanazt eredményezte. Ugyanolyan értékek jöttek ki. Először azt hittem, hogy régi az alaplapom. nForce 790i Chipsetes 775ös lap. A Configom teljesen az, ami a profilomban is látható. Aztán elvittem az SSD-ket több haveromhoz is. Egyiknek 1366-os i7-je van másiknak meg 1155ös i7-je. És mind2-nél pici eltérésekkel ugyanazok a számok jöttek ki mindenre, mint nekem. De lényeg a lényeg, meg sem közelítették a gyári értékek az SSD-k. Vertex2 esetében 285MB \ sec olvasás 275MB \ sec írás. Még a Revo Drive se közelítette meg írásban, de az legalább csinált valamit, nem csak malmozott. És azt még elnézném hogy szarok de legalább ne lenne ilyen elborult áruk.
Előtte Samsung 250GB RAID0 tömbön volt a windows-om. A 2db 250-es vinyó együtt 10K volt és stabilan 150 \ 150 MB ír olvas. Erre mondták nekem, hogy az SSD-nek az elérési ideje a nagyon csúcs nem az írás olvasás, de az a baj, hogy csak hajszállal töltődnek be hamarabb a programok mint eddig (MÁR AMIKOR TÖLTENI IS AKART A VERTEX2). Ennyi fejlődést egyszerűen nem tartok komoly dolognak ennyire sok pénzért amennyibe az SSD-k vannak. Szal 60GBos is legalább 25.000 Ft, a vinyóknál meg 500GB a kettő és 10K, de ez mellékes, mert nem a helyre hajtok csak gyorsulni akartam volna, de hát nem voltam elesve kicsit se. 
ÉS ami még nagyon fontos és frusztrál eléggé: Ha nem használom az SSD-t azaz IDLE-ben van a gép 5 percig vagy tovább, akkor egyszerűen "elalszik" az SSD és mindegyik. Értsd: megnyitok mondjuk egy böngészőt és vár vagy 5-8 sec-et úgy hogy semmit se csinál és utána hirtelen betölti. Ez bármely programnál így van csak most egy példát mondtam. Ilyen vinyónál soha nem volt. Mindent töltött be egészen gyorsan. Főleg ha már egyszer betöltöttem az adott programot gépindítás óta. Akkor meg minden fél sec alatt jött be RAID0-n. És mivel mindenki annyira isteníti az SSD-t így azt vártam, hogy kb semmire nem fogok látni semmi töltést soha, még akkor se ha windows indítás után még nem lett elindítva a böngésző vagy ilyesmi. (nem játékokra értem h gyorsabban tölt, csak windowsról beszélek most, mert az van rajta)
Ami még fontos lehet: AHCI-ban van rendesen és próbáltam odafigyelni mindenre. Aztán a partíció eltolás mértéke is rendesen 1 MB szal 4K-val osztható. Aztán töredezettség mentesítést indexelést minden szart kikapcsolt win7be és beállítottam, ahogy egy régebbi PH-s tesztben ajánlották.
Illetve még Firmware-t is frissítettem nem egyszer a Vertex2-kön hátha jobb lesz, de semmi. Aztán próbáltam JMicron SATA Drivert letölteni és még jócskán visszaesett az összes érték ahhoz képest, amikor nem volt driver és vissza kellett Ghost-olni a gépet. Az OCZ honlapján meg nem találtam semmi "Vertex2 kompatibilitás" programot. De mondom, nem csak nálam produkálták ezeket az eredményeket, hanem 1155 és 1366 esetében is. A legidegesítőbb amikor "elalszik". Ha már az az egy nem lenne már sokkal jobban érezném magam. Legfőképpen a Vertex2-kkel tudtam jó sokat próbálkozni, az A-DATA nem volt az enyém így csak futólag néztem meg, a Revo Drive-ot meg addig néztem amíg ki nem derült, hogy RAID0-val nem megy együtt.Bocsi, hogy ennyit beszéltem, csak remélem tud esetleg segíteni vki valami jó tanáccsal!

Üdv! L.D.
-
Findzs
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is csak kíváncsiságból vettem samut (Ha lehet hinni a híreknek, akkor a Samsung teljes mértékben megszünteti a HDD gyártást, kizárólag flash alapú adattárolókat fog fejleszteni/gyártani a jövőben)
igen már el is adták a seagate-nak a hdd üzletágukat [link]
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Volt gondod az ocz-vel: fagyás, lassulás vagy várakozás.
Igaz nálam 120 as van de nekem nincs vele problémám.
Minden megy eddig tökéletesen. Gyorsan teszi a dolgát, ahogy kell, pedig sata2-ön használom kényszerűségből.
Ha a u3s6 kari bennt van akkor valamiért a vga csak pci-e 8x megy. Még nem találtunk megoldást 16+4 re pedig elvileg kellene mennie
Tesztek sem voltak olyan rosszak. -
jozsi252
veterán
válasz
Lacza_26
üzenetére
Neis mond, tele a tököm már az egész vásárlással, csak nyűg, komolyan mondom ez a ocz... használtam pár napot aztán annyi, 1 hónapja semmi, Intelek nem nagyon akarnak lenni nagykerbe. De eldöntöttem mostmár. Egyik barátomtól rendelem, ha nemlesz a héten se készleten akkor intelt lemondom és jöhet az m4. Aztán pénteken már remélhetőleg nem hdd-n lesz az os

-
Lujza1978
tag
Sziasztok,
Őt CRUCIAL 64GB SATA3 2,5" m4 CT064M4SSD2CCA (SATA3)
vagy őt OCZ 60GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTX60G.34 (SATA2)THX a helpet előre is..
Üdv
-
Sonja
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
Két hét múlva esedékes a megvétel, de még nem tudtam eldönteni.
Az már biztos, hogy vagy Intel 320 120GB-ot, vagy Crucial m4 128GB-ot veszek. Ez utóbbi is csak SATA2-n fog működni, de az kit érdekel?!
Szóval, minden nap ezen gondolkodom, hogy mi legyen?! 
Szerk.: Erősen az Intel felé hajlok, de csak zavar az a hiba. Amilyen peches vagyok, tuti, hogy nálam is előjönne.

-
fagy53
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezek szerint kevés, 2 hsz-onként kell...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
beci: AMD - passz!
Firmware update
2/3 alatt, kb fele annyi idő, ez nagyon függ a telepített OS-től, az aut megnyíló progiktól is. -
Gorneck
legenda
-
beci
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
Köszi,elég részletes,jó leirás.

2 dolgot hiányolnék a részemről.
Firmware frissités menete,és hogy telepités elött,vagy után kell,valamint asrock amd-s lapom van,van benne ahci,de a leirásban irják,hogy jó lenne amd ahcit felrakni,azt mikor,és hogyan.
Ezeket megtalálom valahol?
Valamint jelenleg 40mp alatt áll fel a rendszerem a gomb megnyomása után,ez mennyivel rövidülhet?
Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Erre még rájön, hogy ha már egyszer betöltöttem őket és utána bezárás után később újra betöltöm őket, akkor vinyó esetében már szinte 2-3 sec alatt gombnyomásra ott az összes betöltve, SSD-nél meg szintén ugyanúgy gombnyomásra. Egyszóval ha már egyszer be voltak töltve nincs sebesség különbség, Kivéve ha "elalszik" az SSD, mert akkor a sokadik betöltésre is 25 sec alatt tölti be a cuccokat. Ez idegesít a legjobban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én meg az 580-al 7,7-et...

Arra céloztam volna, hogy nem a kutyának a fogát veri ki.