Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Nem tudom ki nézett ennek mélyebben utána, de az év elején az SB lapok P67-es chip problémája sem jött ki senkinek és mégis az egész világon visszacserélte a módosított lapokra az Intel, ill az alaplap gyártók. Az ennél sokkal macerásabb dolog volt, én is beleestem...
Nekem nincs intel SSD-m, de ha lenne, akkor sem lennék nyugodt amíg megnyugtató infókat nem kapok még akkor is ha az enyémnek kutyabaja.
Ez a fw frissítési probléma nemcsak egy cikkben jelent meg és nem hiszem, hogy alaptalan riogatás lenne.
Semmi bajom az Intel termékeivel, de az újdonságokra nála is vigyázni kell, ezt megtanultam!
-
jozsi252
veterán
Hétfőn viszem vissza és úgynéz ki hogy intel 320, bár még vacilálok samsung meg kingston között, de intel azért mégis intel.. megbízható nagyon. rámentem hogy agility 3 sata 3 as nagy sebesség, aztán jah... tömöríthető adatokkal se hozza azt a sebességet amit a weboldalon írnak nemhogy random-ba
50 megabájt per sec-es szekvenciális írás hadjuk már sima hdd-m 70 megabájt pec secet tud minimum.
Szóval intel, kingston, samsung, de nagyon húzok intel fele. Tudnál róla írni pár dolgot hogy milyen rajta fw-t frissíteni könnyű nagyon? illetve boot milyen gyors meg egyéb dolgok?
-
Varázslóó
őstag
-
S.Y.S.
aktív tag
Itt érdeklődj, azt nem tudom, hogy ssd-vel foglalkozik-e, de hdd-vel biztos, nekem már segített régebben.
-
-
Márton
nagyúr
Na jó, de ennek pl. nálam pont nem lenne értelme, mert azért fogok venni ssd-t,
hogyha éppen nem dolgozom nagy fájlokkal amik vinyón vannak, hanem csak netezek, esetleg dvd-ről nézek filmet, akkor csendben legyen a gép és ne pörögjön a vinyó.
(főleg ne a swap miatt
)
Tipp: szerintem állítsd fix méretüre, akkor nem szórakozik menet közben a változtatással sem. -
fsb1000
nagyúr
p87: Megcsináltam a teszteket.
Az atto2.34 gyak ugyanaz, mint nálad, talán a write picit több.A read: 105 MB/s
Letöltöttem a HDtune255-öt, de ugyanúgy 164MB/s mint a 3.1-vel.
Ez pedig a HDtach eredmény [link], 172,6 MB/s, Burst 108Mb/s
Egyik esetben sem volt rendszerindító az SSD. -
didyman
őstag
Ebben ugye van egy kis cselesség. Rendszerpartíciót alapértelmezés szerint a telepítő formáz, 4k-s clusterméretre. Ezt utólag nem tudod megváltoztatni, de NTFS rendszert bármikor szó nélkül másolhatsz át másik lemezre/(partícióra, ha a boot.ini-t megszerkeszted hozzá!), amit előtte akármekkora clustermérettel formáztál, csak legyen az aktív bejegyzés megadva neki (és ne az éppen indított rendszert másold, hanem pl. bartpe-vel indított alól). Tapasztalat szerint a 4k jó kompromisszum vegyes fájlméretekhez. Apró fájloknál ugye a helyfoglalás az, ami számít (hiszen a 100B-os txt is 4096B-ot fog foglalni), de a nagy clusterméretet meg rendszerint gyorsabban lehet kezelni. tehát videokonvertáláshoz nagy méret, rendszerhez a közepes, rengeteg apró fájlhoz (html-ek pl!) a kisebb méret optimálisabb. Én a lapozófájlos meghajtónak is nagy méretet adtam anno, mert nem tudom

Aktív témák
- Suzuki topik
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kuponkunyeráló
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Parfüm topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem nincs intel SSD-m, de ha lenne, akkor sem lennék nyugodt amíg megnyugtató infókat nem kapok még akkor is ha az enyémnek kutyabaja.