Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- ASUS ROG Ally
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
Van egy jotanacs, ne hasznalj hibernalast SSD-re.
Gondoltam tegyuk rendbe ezt a szabalyt, nezzunk utana.Problatam szamolni, hogy a hibernalas mennyire csokkentene az SSD-m elettartamat? Nekem a hibernalas kvazi "letszukseglet" (egyszerre 10-15 program fut a gepemen, azok vagy bejelentkezve, vagy doksi megnyitva, stb, hulyet kapnek ha minden egyes inditasnal ezeket ujra ossze kene "vadasszam". Kb havonta 1x inditom ujra a gepem, "tiszitani" a memoriat. Nem is ertem hogy miert hasznalja meg barki is a shutdown-t...na mindegy
)Tehat legyen az ssd 64 GB.
A hibernate file 8GB (8G ram mellett). Tegyuk fel hogy naponta 2x lovom le a gepet, es tele van a memoria, akkor naponta 16 GB irodik ki csak emiatt.
Allitolag a cellak atlagban 10.000 irast (? ) birnak. Ha egyenletesen irodnak, akkor 64/16 = 4 naponta irom felul mindet csak a hibernalassal. Tehat 40.000 nap alatt nyirom ki hibernalassal oket, ami 100 ev.A kovetkeztetesem, a hibernalas abszolut semmi negativ hatassal nincs az SSD-re.
Kerdesem, jol szamoltam, ha nem, mit szurtam el?
-
romero28
senior tag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
azzal a progival , meg a crystaldisk-el , én is nagyon fals eredményeket kaptam . atto bench - ezt töltsd le és ezzel bench-elj
ja és nekem is corsair ssd-m van 
-
Keksz
senior tag
Méretre milyen SSD-t érdemes venni?
És itt nem az oprendszer meg a használattól függő méretre gondolok, mert abból nekem elég lenne a 40GB -os is (jelenleg a teljes rendszerem 20 GB alatt!).Hanem arra hogy a sebesség melyik mérettől jobb?
Teszem azt a 40GB-os Intelnél jobb az uo 120-as. Nem?Akkor ha 60 vagy 64 GB -ost veszek akkor az már nem a sebesség rovására megy?
Vagy szintet kell ugranom és legyen inkább 90?
Vagy egyből a 120?120 és 90 között van különbség ua a márkánál?
-
Sza_Sa
senior tag
Lenne egy kérdésem. A partició eltolásánál az elő partíció vagy a második partíciót kell figyelni? az első azaz a partition 0 -nál egész szám jön ki, viszont a partition 1-nél ez már nem egész szám.
-
gprspeter
senior tag
-
gprspeter
senior tag
Jelenleg egy Intel X-25M SSD-m van.
Egy másik notiba is szeretnék venni SSD-t.
Mely típusok amelyek most ennél jobbnak számítanak? -
Gorneck
legenda
válasz
ebay11
üzenetére
Vettem a laptopomba egy hybrid hdd-t: Seagate momentus xt. Eredetileg ssd-t akartam, de az sok pénz, így maradt ez.
Olvasom, hogy ssd-t nem igazán érdemes csak úgy használatba venni, mint egy sima hdd-t (beteszem, oprendszer install, és ennyi) hanem sok beállítást kell végezni oprendszer install után az optimális működéshez. Nem kell...Kérdésem: hybrid hdd esetén is vannak ilyen használat előtti és használat közbeni szükséges beállítások az optimális működéshez?
Egyáltalán bármilyen szinten is bele tudok szólni a hybrid hdd kiegészítő ssd tárának működésébe? Nincs, nem kell. Nem. -
ebay11
csendes tag
Hi fórum!
Vettem a laptopomba egy hybrid hdd-t: Seagate momentus xt. Eredetileg ssd-t akartam, de az sok pénz, így maradt ez.
Olvasom, hogy ssd-t nem igazán érdemes csak úgy használatba venni, mint egy sima hdd-t (beteszem, oprendszer install, és ennyi) hanem sok beállítást kell végezni oprendszer install után az optimális működéshez.Kérdésem: hybrid hdd esetén is vannak ilyen használat előtti és használat közbeni szükséges beállítások az optimális működéshez?
Egyáltalán bármilyen szinten is bele tudok szólni a hybrid hdd kiegészítő ssd tárának működésébe?Azért kérdem, mert a hybrid hdd előtt egy mezei 7200 rpm sata hdd volt benne, és bizony nagyon semmi különbséget nem látok a napi használatban. Semmi nem indul gyorsabban, nem bootol gyorsabban a win, sőt, néha még mintha lassabb lenne. A hd sentinel státusz 100%.
A gép bőven képes kiszolgálni egy gyors hdd-t: core i3 + 4 GB DDR3 ram.Köszönöm
-
Gorneck
legenda
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
, biosba. -
romero28
senior tag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
teljesen jó , ha a win7 telepítővel formázod le .

-
s.s.j.goku
tag
Köszönöm a segitséget,nagyjából képben vok mit kell kikapcsolni,beállitani.
még lenne 2 kérdés.
Win7 telepitővel formázzam le majd ,vagy a mostani rendszeremmel hogy ne legyen gond a paritció kezdésével?
ACHI bizom benne hogy a Gigabyte P35C ds3r lapom támogatja,de még nem találkoztam vele,ezt hol is találom? -
McDog
aktív tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Norton Ghost, ha nincs meg, akkor a Hiren's boot CD-n is megleled.
-
Gorneck
legenda
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
1. AHCI bekapcs biosba.
2. Formázod mielőtt telepíted...ha kész vagy ellenőrzöd a defragot, hogy az SSDn ki van e kapcsolva...és már kész is vagy...használod. -
McDog
aktív tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ghosttal ha particióról particióra másolsz, akkor a többit békén hagyja. Ha valamiért az nem lesz bootolható, akkor SSD-t lehúzod win7 lemezt berakod és kijavítja.
-
romero28
senior tag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
A topic címe: Flash SSD [Összefoglaló az #1 hsz-ben] csak két kattintásra vagy a megoldástól..
Van ott egy olyan hogy átfogó elemzés az SSD-k természetéről, az kell neked... -
s.s.j.goku
tag
Hali
Megrendeltem a 96 gb-os Kingstont,elvileg keddre megjön.
Friss Win7 64-bites megy majd rá.Valaki leirná gyorsan mik a kezdő lépések?
Allignálással kell foglalkoznom win7 esetén?
Win7 telepitő majd formázza vagy előtte a mostani rendszeremmel formázzam?
SSDNow V+100 SVP100S2B/96GR -ről van szó.
Trim,ACHI ezekkel mit is kell csinálnom.
Bocsi a sok ...... kérdésért,de nem szeretném 5x ujra rakni.
Előre is köszi -
Speed®
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Sajna törlésre nincs megoldás, legalábbis nem tudok róla..friss OS.
IDE módban viszont bukva van a TRIM, az sem jó megoldás ugye..
Kipróbálnám egy friss OSel, AMD illesztő nélkül, hátha úgy jobb.. -
shteer
titán
válasz
zsolt19900
üzenetére
clonezilla?
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Az utolsó mondatban van a megoldás valószínűleg. AHCI driver szinten és hardver szinten is. Nálam a 30as SNV125-S2 785G és 880G lappal is karcsúbb volt, mint az előző és azt követő Inteles lapommal..
Próbáld ki AHCI nélkül, hátha javul
-
->Raizen<-
veterán
Mi lehet az oka hogy a KINGSTON SV100S264G SSD amióta az új asztali gépembe van 135 mb helyett 70 megával ír crystal disk info szerint? Amd achi driver fenn van .

-
válasz
fenergie84
üzenetére
rendben köszi

-
soldi3r
veterán
-
zsolt19900
őstag
szóval akkor olyan progi nincs is ami a 40gb os ssdmről áttükrözi az ssd tartalmát a vinyóm elsődleges 40gb os particiójára, és a többi részt a fennmaradót, békén hagyja?
-
Speed®
titán
válasz
kicsiultra
üzenetére
Ha az SSDn akar dolgozni, oda lehet nem ártana valami nagyobb darab..persze gondolom az ára miatt is nézted ki a 30ast.
padra
TRIMes cuccnál nincs jelentős lassulás, a késleltetés meg mindig töredéke lesz egy HDDének..tehát használd nyugodtan szerintem. -
padra
aktív tag
Sziasztok!
Egy 96Gb-os ssd van a notimban,az lenne a kérdésem,hagy ha arra telepítek játékot és onnan futtatom,arra töltök le filmeket,zenét(erről használok,futtatok mindent) az nagyban befolyásolja az élettartalmát,vagy a sebességét?Kell attól tartanom hogy esetleg pár hónap múlva egy vinyó sebességével lesz egy szinten,vagy még lassabb lesz?Bocs ha hülyeségeket kérdezek de ssd terén még kezdő vagyok,és mindenhol mást hall az ember a használatával kapcsolatban.
válaszokat előre is köszönöm,üdv. padra
-
kicsiultra
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Ismerősnek akarom venni, nem egy power user, viszont képszerkesztéssel foglalkozik szabadidejében elég profi szinten. Csak az élettartam miatt féltem kicsit, de 3-4 év múlva úgyis lecserél mindent. Eléggé vissza fogja a gépét(2500k, 8gb ram, stb) a jelenlegi winyója és azért gondoltam erre a megoldásra. Sajnos az értékvesztésre nem is szabad gondolni pc-s cuccoknál

-
Speed®
titán
válasz
kicsiultra
üzenetére
Bőven jó ha nem vagy poweruser..az élettartammal ne foglalkozz..TRIMes, lassulni nem fog, 5 év múlva meg annyit fog érni, mint ma egy 80as vinyó..
-
AndrewTdi
addikt
válasz
kicsiultra
üzenetére
Néhány 10 év...
De rendszernek lehet, hogy karcsú lesz Win7-tel. (bár nem tudom miket teszel fel).más:
AHCI-t nem tudó notiba milyen SSD-t ajánlotok? (TRIM miatt) -
kicsiultra
tag
Sziasztok! A kérdésem a következő: Venni szeretnék rendszer winyónak egy "Kingston 30GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V-Series SNV125-S2/30GB" nevű SSD-t. Ha kikapcsolnám az összes első hsz-ben leírt dolgot windows 7 alatt, akkor kb mennyi lenne az élettartama? Átlagos használat mellett (kis youtube, alap netezés stb). A válaszokat előre is köszi!

-
válasz
fenergie84
üzenetére
akkor e satát kell használjak azzal lessz a leggyorsabb?vagy intelt?köszi hogy utána néztél a lapomnak

-
sadams
tag
Vettem egy KINGSTON 96GB SSDNow V+100-t. Minden rendben működik, hozza azt, amit elvártam, sőt inkább többet. Jelenleg nem tudom saját gépen tesztelni, egy low-price gépbe került ideiglenesen (intel g31 chipset, legkisebb Intel Dual Core proci, 2gb ram), de bealázza sebességben az aláírásban látható HDD-s konfigot.
Egyetlen "problémám" lenne, próbálom minimalizálni az SSD-re írást, ezért Firefox cachet + Windows Temp mappát is áthelyeztem, ennek ellenére netezésnél (youtube videóknál is) írás van ssd-re, van valakinek tippje, hogy hova illetve megszüntethető-e ez?
Köszi előre is.
-
fenergie84
addikt
válasz
lajosx
üzenetére
rosszul írtam, nekem az intel vezérlőn van az SSD, de van Jmicron és Marvel is.
A lapod honlapján ez van:Intel® ICH10R controller :
6 x SATA 3Gb/s port(s), black
Support Raid 0, 1, 5, 10
Marvell® PCIe 9128 controller : *1
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
JMicron® JMB362 controller :
1 x Power eSATA 3Gb/s port(s), green
1 x eSATA 3Gb/s port(s), redtehát alap helyzetben a Sata2 az intel, Sata3 marvel és van eSata ami Jmicron...
-
válasz
fenergie84
üzenetére
értem köszi szépen,egyébként hogyan tudom megnézni milyen vezérlöt használ a sata2.és 3?
valahol irja?vagy van progi?esetleg a lap könyvébe? -
-
Sziasztok
A sata3 as csati lefele kompatibilis?vagyis a sata2-es ssd-ét rárakhatom a gépben lévö sata3-as csatira sata 3-as kábellel? Gondolom gyorsabb nem lessz töle, esetleg csak ha sata3-as ssd-ém lenne jól gondolom?Vagy inkább használjam a sata2-es csatlakoztatást a laphoz?
Köszi-- -
Keksz
senior tag
-
Keksz
senior tag
Most meg nem látszanak a képek?
Itt a link:
Dropbox - SSD -
Sziasztok!
Adott: Gigabyte EP45-DS3P alaplap és Q9550 processzor.
Az a kérdés, hogy megéri egy külön SATA-3 vezérlőt venni vagy elég a régi SATA-2 (ami az alaplapon van)? Persze SSD-re gondoltam.... (tervben van egy SSD vásárlása)
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!

-
fagy53
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
Nem nagy gond hiszen ha XP alatt használja valaki, akkor is teljesen mindegy, hogy támogatja-e az SSD a TRIM-t vagy nem..
Ha TRIM nincs is vannak olyan programok melyekkel karban lehet tartani, regenerálni az SSD-t. Vannak gyártói specifikus és általános pl Diskeeper program. -
Keksz
senior tag
Csak én érzem azt hogy ezek elég szar értékek?
(Használt SSD, visszavihetem ha nem OK!)
Windows 7 Enterprise, teljesen friss telepítés.AHCI off | AHCI on | referencia (értékek egy tesztből) JOBB-ra scrollozva
CDM screen:
Szerintem a WRITE elég "kevés", nem?
Hogy tudom egyébként megnézni hogy mennyit ment? Milyen a kondíciója?
HDD Sentinel azt írta hogy 100% és hogy 229 napot ment. Jó vagy rossz? -
Sziasztok,,azt hol lehet megnézni hogy támogatja e a Trim-et az ssd? az tényleg normális lenne amit lentebb olvastam hogy szinte napról napra,vagy épp hétröl hétre csökken a kondició?azért az durva hhd-hez képest nem?? azokban van ami 10 éves és 100%-os

-
kungzi
veterán
sziasztok
ismerősömnek van egy ssd-je, és nem támogatja a trimet. ez nagy gond? progival meglehet oldani ezt a trimes-es dolgot? és az mennyivel rosszabb, mint ha gyárilag támogatná?
előre is köszi
-
soldi3r
veterán
nah, eljutottam odáig, hogy ssd üzemel a laptopomban
megfogadtam, hogy nem méricskélek, de igazából máshogy nem tudtam kideríteni, hogy működik e, minednféle driver nélkül, csak a win7 telepítve az összehasonlítássamsung 470 ssd

wd black, 7200rpm

gyári samsung, 5400rpm

-
cszn
őstag
válasz
sestertius
üzenetére
-
soldi3r
veterán
nyugtassatok meg, hogy jól csináltam
telibe particionáltam, ezután láttam, hogy létrehozott egy 100 megás particiót a win7
töröltem a sajátom és kiterjesztettem a win7-ét fullra -
RexpecT
addikt
Mióta megvan az SSD-m 2-3 hetene HD Sentinel szerint esik 1%-ot a kondíció.Most 91%...
-
sestertius
őstag
Tisztelet!
Az adataimnál megtalálható ssd-m van, és érdeklődnék, normális-e az, hogy (74%-os kondícióval vettem) 07.20-án 74, 07.24-én 73, 07.30-án 72, ma pedig 71% lett a kondíció, azaz szemmel láthatóan gyorsan csökken, ugyan akkor hibát nem jelez, minden jól is megy?

Csak kissé fura... mert így hamar el fog "fogyni" a kondi....

BIOS-ban AHCI-n van. Mást igazából nem állítottam rajta, rendszerként használom, napi3-5 óránál nem többet.
-
jozsikka
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Hali
Nem tom ez lenne az amire gondoltál a progival?
Bemásolom...==================================================
Dump File : 081211-57579-01.dmp
Crash Time : 2011.08.12. 17:11:21
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000116
Parameter 1 : fffffa80`05fdc010
Parameter 2 : fffff880`05617d9c
Parameter 3 : 00000000`00000000
Parameter 4 : 00000000`00000002
Caused By Driver : dxgkrnl.sys
Caused By Address : dxgkrnl.sys+5d000
File Description : DirectX Graphics Kernel
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
Company : Microsoft Corporation
File Version : 6.1.7601.17514 (win7sp1_rtm.101119-1850)
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+80640
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : I:\Windows\Minidump\081211-57579-01.dmp
Processors Count : 2
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 564 936
==================================================Ezt dobta ki a program. Mond valamit?

-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
köszi
majdcsak összeáll a kép...
-
válasz
boogie84
üzenetére
Értem akkor nem kell semmi driver,csak beállitom a SATA vezérlöt, rendszer rá, és elvileg menni fog a trim de azért lekell ellenörizni.A másik olvastam olyat hogy ha új ssd ét használok, és nem particionálom akkor a win7 jól fogja particionálni vagyis nem kell eltolni vagy mit csinálni ez igaz?hétfön jön meg az ssd addigra szeretnék némi infót begyüjteni
köszi a választ.. -
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni ha a SATA módot átkapcsolom AHCI-ra, telepitenem kell a déli hidhoz SATA drivert hogy müködjön a Trim?Ha igen ez ugy müködik hogy elöször rendszert rakok a gépre (win7 64bit) utána állitom át a SATA módot AHCI-ra és utána telepitem a drivert és tesztelem a Trim-et?Bocs ha hülyeséget irtam most probálom értelmezni az ssd átfogó elemzést

jah és új ssd-re lessz telepitve a másik hdd meg amin most rendszer volt marad a háttértár,nem tudom ennek van e jelentösége?Köszi.
-
s.s.j.goku
tag
Köszi szépen a válaszokat.
Ára nagyon jó,ha teljesitmény is akkor tényleg best buy.
THx -
kertsa
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
ez jó kis progi.. köszi

-
combonari
tag
Nagyon jól hangzik ez az SSD, vennék is egyet szívesen, rátenném a windows-t, tuti gyorsabb lenne.
Viszont megnéztem az árakat, és kb. ez volt --->
Azt hiszem, várok vele úgy 5évet, amíg tökéletesítik, és lemegy az ára, mert ez nekem jelenleg nem fér bele
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha el vagy 40 gigán akkor ott az intel 40ese vagy egy 64es is elég.

ja és nekem is corsair ssd-m van 

, biosba.

Azt hiszem, várok vele úgy 5évet, amíg tökéletesítik, és lemegy az ára, mert ez nekem jelenleg nem fér bele