Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
kazan23
aktív tag
Huhh, nagyon keményen pörög a topik.. pár napot kihagyok és vissza sem találok.

Lenne egy pár banális kérdésem:
1. ha szeretnék választani boot-olásnál a HDD és az SSD között, mit tegyek?
Boot SSD-ról>Disk Management>Mark Partition as Active?
(A 100MB az aktív, de a maradék 89GB az nem)
jelenleg ha lehúzom a HDD-t, akkor bootol az SSD-ről, ha nem teszem, akkor HDD-ről bootol és a W7 látja az SSD-t, mint háttértár
2. az SSDLife miért nem mutatja nekem alul a Throughput/Data Read/Data Written adatokat?
...mint mindenkinek
3. Everest test hozta a gyári */-230MB-os seq. olvasási értéket, de minden más (CrystalDiskInfo, stb) 170-180-nál nem tekert tovább
4. SSDLife szerint 8 év 3 hó van hátra, SSDready szerint 6.4 év.
5. SSDTweaker-t szeretjük, vagy félünk tőle?W7/64+i3-530+8GB RAM
-
McDog
aktív tag
Annyi dolgot kitalálunk, hogy minél kevesebb írási művelet legyen az SSD-n, ám közben a CrystalDiskMark-ba általában 1000MB alapértelmezett 5*ös beállítással nézegetjük.Ez nem jár véletlenül 4* 5*1000MB írással?
-
fagy53
nagyúr
A Kingston-ból a V+ verziót venném, az valamivel közelebb áll a másik két versenyzőhöz és a tudása mindenre elég,a gyakorlatban észrevehetetlen különbségek lehetnek.
Tudni kell, hogy a használat során a nagyon gyors SSD-k előnye eltűnik a konfig és a programok hatása miatt. Steril bench futtatásakor jól láthatók a sebességbeli differenciák, de gyakorlatban elhanyagolható. Játékoknál pl. a pályabetöltés idejét csak kismértékben határozza meg a tároló sebessége és a legtöbb alkalmazásnál a szervezés vagy akár a proci felel inkább a végrehajtás gyorsaságáért, így inkább a HDD és az SSD közötti különbséget érzékeled, de két SSD közöttit csak bizonyos esetekben, nagyon ritkán. -
Sziasztok!
SSD vásárlásán töröm a fejem, de igen nehezen jutok dűlőre a megfelelő modell kiválasztásánál. Olvastam az 1.hsz-t, meg pár hónapra visszemenőleg átnyálaztam a topikat, hogy kb. melyik gyártó melyik modellje ajánlott, vagy épp nem ajánlott jelenleg, és a következő 3 versenyzőre szűkítettem a listát:
Kingston SV100S2D
Samsung MZ-5PA128
Crucial M4 128A Crucial M4 sebességéről jókat olvastam, de nem tudom mennyire megbízható a márka és ez a modell. A Kingston-ban és a Samsung-ban (mint márkában) valahogy jobban bízom, de azok meg sebességben némileg gyengébbek.
Javaslat?

-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Holnap lesz meg az ssd-m. 120 Kingston.
IBM/Lenovo gépem van. Acronissal, hogyha tükrözöm a teljes rendszert, akkor elindul ssd-ről?
Nyilván a C partíció mérete kisebb lesz valamivel, a többi nem változna (100mb-os első partíció, illetve a vinyó végén egy recovery partíció) -
scream
veterán
válasz
horush
üzenetére
Akkor rajtad áll,hogy melyiket választod.
A Kingston mellett a mérete áll, a másik mellett a gyorsasága (kb 2-3 sec-et nyernél vele bootnál, de -36GB-ot vesztesz Kingstonhoz képest)
Persze nem le akarlak beszélni róla (mondjuk nem sokat hallottam erről a gyártóról és termékeiről és azok élettartamáról/használhatóságáról), de a Kingston-ra nem érkezik panasz, mindenki elégedetten használja.
-
scream
veterán
válasz
horush
üzenetére
Csak akkor vedd a másikat ,ha a lapod tud SATA 3-at kezelni,különben felesleges...
Gondolom az SSD-re az oprendszert meg a fontosabb programokat szeretnéd rakni ,ezért nem nagyon fog 4kB-os fileokat mozgatni az SSD a telepítést leszámítva, hétköznapi használatban inkább a méret a fontosabb , mert elég gyors a Kingston SSD is.
-
horush
addikt
Sziasztok, SSD-t szeretnék majd venni a közeljövőben, s ki is néztem egyet: Mach Xtreme Technology DS Fusion 60GB.
A specifikációk és az ára alapján elég jónak tűnik, igaz én nem igazán értek az SSD-khez. Ezért is gondoltam, hogy megkérdezem itt
Szóval szerintetek megéri ezt megvenni, vagy inkább valami mást ajánlotok? Kb. 30k-t tudok rászánni. -
válasz
scream
üzenetére
renben köszönöm ,jah hogy akkor oldalt kell nézni hogy 270-280 annyit ir a gyártó oldalán is akkor elvileg jo hálisten az ssd, de énsem értem miért mutat 2 teszt program is egyformán rosszat ez meg jol méri?
Lehet nem kompatibilis a corsairral?Van még esetleg más progi amivel tesztelni tudnám?Mert akkor ha azzal is jo lenne akkor 2.2
köszi a választ. -
-
kertsa
senior tag
Mitől lehet az, hogy néha-néha nagyon belassul a rendszer, és csak restart után áll helyre rendesen? A TRIM elméletileg aktív

És kérnék választ a erre is

-
megcsináltam de mond sokat ráadásul azt se tudom kellett e valamit állitani csak elkezdtem a tesztet,de most akkor ez jot jelent?ha igen akkor a többi miért rossz?csal mind a 2 progi amivel ez elött néztem?
még az lenne a kérdésem hogy igy hogy minden beállitást megcsináltam mehet mellé a wd winyó? azzal nem kell kezdeni semmit? az hogy a biosba a sata vezérlöt átállitottam achi-ra nem ide van az nem befolyásol semmit a sima hhd-nek?
köszi a válaszokat mire mennék nélkületek
-
hát minden beállitást megcsináltam de szerintem valami gubanc van minden müködik,de szerintem siralmas az ssd tesztje,,,mit csináljak még?sata 2 6 porton van az ssd a lapom az adatimnál ha valaki esetleg tudna valamit hozzáfüzni,mert nem hiszem hogy igy kell menjen egy corsair ssd
az elsö kép az ssd a második a wd sata3-as hdd -
kertsa
senior tag
Van-e valami hatása az SSD-re, ha a BIOS-ba a Hard Disk Write Protect opciót ki vagy be kapcsolom?
-
scream
veterán
válasz
lajosx
üzenetére
WinKey + R -> beírod,hogy " cmd " majd " ENTER " -t nyomsz -> beírod, hogy " fsutil behavior query disabledeletenotify " , majd " ENTER "
Ha a visszakapott érték " 0 " ,akkor csak ki kell lépnem a cmd-ből, ha viszont " 1 " -et kapsz vissza, akkor a cmd-be ezt kell írni : " fsutil behavior set disabledeletenotify 0 " ,majd " ENTER "
Ezután csak kilépsz és elvben már megy a TRIM.
-
na vagyok közben ujra raktam megint a rendszert hátha de a sebesség nem változott neki esek a beállitásoknak köszi mindenkinek a választ ha nem boldogulok irok

-
jah és az elsö kép a sata 3as wd de gondolom ezt ti is tudjátok.
-
Sziasztok.
Beszereltem a corsair ssd-é,t a biosba beállitottam a sata vezérlöt ahci-ra.Tényleg itt egy kérdés ha visszarakom a hhd-ém háttértárnak az nem lényeg hogy a vezérlö nem ide hanem ahci modban van?
A formázást nem tudom jol csináltam e?vagyis az eltolást vagy mit
De szerintem nem jok az eredményeg a trimet még nem néztem nem tudom van e jelentösége?vagy már igy elsöre is gyorsnak kellenne lennie? a wd az sata3-as az szerintem elég jo eredményt mutat linkelem azt is.Az ssd sata2 de a ti eredményeitekhez képest szerintem rossz,ráadául az irás az meg hát nem tom..Sata3-as porton még rosszabb az eredmény Várom a véleményeket.Köszönöm szépen... -
szasanyi
félisten
válasz
pakai93
üzenetére
Én is ezt néztem ki, mert nekem úgy tűnt, hogy az egyik leggyorsabb és "legolcsóbb" SSD ebben a kategóriában. Teszt itt aztán meg itt és itt is. Sajnos "élőben" én sem láttam "mit tud", és úgy tudom az első szériával voltak is problémák ami miatt vissza is rendelte a gyártó a termékeit. De állítólag az 1.2 verzió már nem "javított" változat és nem problémás.
-
pakai93
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
igen, van egy kis kedvezményem

de akkor lehet mégiscsak szánok egy picit többet rá és 120gb körülit veszek..akkor erről szeretnék megtudni picit bővebb infót:
Corsair Force 3 120GB SSDa kérdéseim ugyanazok mint az imént

Azt hallottam, hogy sok ssd meg sem közeliti a gyár által megadott irási/olvasási sebességet, ez a corsair h teljesit?
Erről szeretnék megtudni egy kicsit többet, és h jó vétel lenne 45k-ért?pakai93

-
Keksz
senior tag
Inkább veszek egy Intel 320 -ast, nem kockáztatok.
Abból is a 80 GB-ost, hátha a felhasználási szokásaim is megváltoznak.Pl. oda töltök le, kicsomagolom ott gyorsan és utána másolom archive -ba, stb...
-
Mercutio_
félisten
válasz
scope2007
üzenetére
Nem linkelted, csak sokan nem tudják, hogy a SVP100S2/96G és SVP100S2B/96GR között mi a különbség
tényleg, micsoda, csak a beépítőkeret + s-ata + tápkábel és külső keret+usb kábel?
2500-ért van jobb külső keret amibe berakható a cucc? -
Keksz
senior tag
Nem tudom, OSX alatt futott egy asztali gépben december óta, és betelt :-D Aztán haver lecserélte és nekem eladta jó pénzért.
De visszaviszem neki, mert bár láthatóan pöpecen fut rajta a rendszerem, amit rátelepítettem, de mindegyik teszt ilyen siralmas számokat dob rá...És mivel az SSD meggyőzőtt, veszek inkább 1 újat, minthogy visszaálljak a 7200 rpm -re, bármennyire is elfoglal egy SATA slotot a gépemben a tárhely rovására :-D
-
pakai93
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segitséget, a közeljövőben vásárolnék egy SSD-t, kettő között vacilálok.
Corsair Force3 60GB
Crucial M4 64GBA Crucial-ról már rengeteg jót hallottam és olvastam, de a Corsair új Force3-ról még szinte semmit

Azt hallottam, hogy a Crucial simán hozza a gyár által megadott írási/olvasási sebességet ez a Corsair-al is igy van?
Erről szeretnék megtudni egy kicsit többet és hogy, melyik érné meg jobban.
A Corsair-t 29.580.-Ft a Crucial-t pedig 30.800.-Ft-ért tudnám beszerezni
Plusz még olyan félelem van bennem, hogy nem lesz elég a 60GB, jelenleg a rendszer és a programok 45GB-ot emésztenek fel (1 hetes op.rendszer)
Szerintetek el férnék rajta kényelmesen?
pakai93

-
-
kungzi
veterán
-
Sziasztok.
Megjött ma a Corsair 80gb-os ssd-ém .Nagy meglepetésemre jár hozzá egy prima corsair beépitö keret
még jó hogy nem rendeltem külön.Csak gondoltam leirom..Ha kész jeltkezem és beszámolok róla ha érdekel valakit.Hello. -
kungzi
veterán
sziasztok
ez milyen szerintetek?
www.corsair.com/cssd-v64gb2-brkt.html
-
scope2007
addikt
válasz
rebugra
üzenetére
most ha maga a boot nem is lesz 10x gyorsabb, sztem nem ez a lényeg..
mivel biosba úgy is átállítod ahcira, így 1-2 alaplap lassabban bootol... persze csak 1-2másodperc
de az igazán durva dolgok a win betöltése után kezdődnek
(legyen annyi elég aki egyszer ssds gépet használt sokáig, az már kevésbé vigyorogva ül oda olyan géphez amibe hdd van.. legyen az akár velociraptor is.. nekem pont 300as velocit váltotta le az ssd.. nem semmi volt még így is a gyorsulás
na meg persze ssd bekerülése után csak a ventillátorokat hallani a gépből.. nincs hdd csettegés amin van az oprendszer.. mert megint más ha háttértárnak van bent a többi.. oda csak akkor dolgoz ha akarjuk
-
Keksz
senior tag
Corsair SSD 60GB F60
vagy
Intel 40Gb 320 Series
?
-
scope2007
addikt
válasz
rebugra
üzenetére
naná hogy gyorsabb lesz a rendszer .... és lényegesen.. nálam pl mióta ssd van a gépbe nem láttam még igazán "homokórát"

de elvileg ezt a best buy...
Kingston V+ 100 96GB -
rebugra
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem, hogy megéri-e a következő váltás:
Most van egy:
SAMSUNG HM500JI 500 GB HDD-m
Amit szeretnék:
Kingston V-Series V 64GB SV100S2N SSD
vagy
Samsung 64GB MZ-5PA064C SSD
Kérdések:
1. Megéri-e a csere?
2. Lényegesen gyorsabb lesz-e a rendszerem tőle?
3: Ezek jó SSD-k? Vagy tudtok 64GB-os 30.000 Ft körül ami jó?Köszönöm

-
scope2007
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
itt van leírás róla: Középkategóriás SSD-k a boncasztalon
igazából a vezérlőt a legfontosabb megvizsgálni...ennek nem a legjobb.
de ha olcsón veszed akkor tuti még így is leveri a HDDt -
kungzi
veterán
sziasztok
erről mi a véleményetek?
Silicon Power SATA 2,5 64GB MLC M10 CARBON -
Carvus
senior tag
Sziasztok,
na megvan nekem is a kis SSD-m:win7 telepítés utáni bench eredmény:

ez pedig progik és driverek(szinte kész rendszer) után:

ez reális?
ill. először AHCI mode nélkül raktam fel a win7-t, aztán utána állítottam csak be BIOS-ba ON-ra, kék halál fogadott win betöltés közbe, aztán vissza állítotam simára, és szerencsére találtam egy regedites módosítást ami után, rendesen megy AHCI-vel is...ez így nem gond? v jobb lett volna egyből AHCI-el rakom fel? számít h csak utólag adtam hozzá?
sry a láma kérdésekért, de nemigen vok otthon az SSD témában.
köszi,
Carvus -
Sza_Sa
senior tag
Megoldódott, megy az ahci mode. Egy bios frissités és egy w7 újratelepítés megoldotta a problémát
-
Z_A_P
addikt
Na azt mar latom h rosszul szamoltam, ugyanis ez
Ha egyenletesen irodnak, akkor 64/16 = 4 naponta irom felul mindet csak a hibernalassal
Csak akkor ervenyes ha ures az SSD
Tehat ha van 8GB szabad hely, akkor azt naponta felulirom, igy 10.000 napot, azaz 27 evet bir ki. Ez meg mindig azt az emberi kovetkeztetest hozza maga utan, hogy a hiberalas kvazi semmit rossz hatassal nincs az SSD-re.
Ha esetleg tud olyat az ssd, hogy neha a hatterben atmozgatja egy alig irt cellabol regota ott parkolo adatot egy gyakran irt cellaba, na akkor a fenti problema is ki lenne kuszobolbe
-
Noxy
veterán
Sziasztok!
Erről az oldalról melyik 60GB SSD-t vegyem meg az Acer Aspire 7735ZG notimba.
Én ezt gondoltam, de közben meg itt olvasom, hogy az Agility nem a legjobb széria.
Ezért is kérem a segítségeteket.
Üdv: Noxy
Aktív témák
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- FIFA 16 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De mielőtt döntesz

Jó a sebessége és elég nagy.
az elsö kép az ssd a második a wd sata3-as hdd

tényleg, micsoda, csak a beépítőkeret + s-ata + tápkábel és külső keret+usb kábel?