Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Kérdés, hogy az SSD gyártójának hiszel, vagy az operációs rendszer gyártójának. MS-esek egyértelműen mondják, hogy...öö...hmm... most néztem utána, és szerintük se kell bekapcsolva hagyni, hacsak nem első generációs SSD-d van.
Na, meg akartalak cáfolni, erre igazad van

-
SirRasor
addikt
válasz
kertsa
üzenetére
TRIM: cmd -> fsutil behavior query disabledeletenotify
ha 0, akkor megy, persze BIOS-ban AHCI-n kell állnia a vezérlőnekalignálás: msinfo32 -> components\storage\disks és SSD-n belül az eltolás értékét oszd el 4096-al, és ha egész számot kapsz, akkor fasza.
SMART-ban: wear leveling értéket megkeresni.
..de szerintem ez már kismilliószor le lett ide írva.
-
SirRasor
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Superfetchről linkeltem már ide anyagot. Az igenis jó, akár van SSD a gépben, akár nincs, mert az operatív memóriára támaszkodik. Ez az, ami azt nézi, hogy mit hogy használsz, és annak függvényében előre betölti a dolgokat a memóriába, amíg csak fér a gyorsabb indulás érdekében. SSD se olyan gyors, mint a memó, tehát ez praktikus és jó.
-
SirRasor
addikt
Gorneck23 eltelt kis idő az M4 óta. Van valami észrevétel? Megérte váltani(ha jól emlékszem kingstonról váltottál)? Bármi hiba előfordult? Lassulás?
-
SirRasor
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Jah, én is pont ma botlottam ebbe. Viszont azt néztem, hogy már 330 TB-nál jár a 64 gigás M4, és mivel ez számít ezek között a leggyorsabbnak (na jó, Intel 320-as is kb. ilyen), ezért szerintem még mindig ez a legjobb választás 64 giga esetén.
Igaz ennél 0002-es firmware nélkül néhány rendszernél lehetnek lassulások, de még mindig jobb, mint az Intel 8 MB-os problémája. Viszont szinte azonnal kiadták a firmwaret, ahogy kiderült a probléma, nem úgy, mint Intel háza táján.
-
SirRasor
addikt
Egy ÁLLAT fogot 4db 128 GB-os Crucial M4-et és RAID0-ba kötötte

-
SirRasor
addikt
Nemsemmi

Azért picit bánom, hogy nem Samsungot vettem
Tudom, nem számít, M4 legalább gyorsabb 
-
SirRasor
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
Ha babusgatni akarod, akkor nézd meg az itteni hsz-eimet

Egyébként most már nem ajánlok nagyon mást, csak a temp áthelyezését.
Viszont találtam olyat, ami alapján csak szimplán megkérdem, hogy miért akarod nézni, hogy mennyit írt eddig a vinyó? Nem attól függ, hogy mennyire romlik a cellák állapota. Azt egyedül az "erase", azaz törlő utasítás csinálja. Tehát ha azt akarod nézni, hogy mennyire strapálódik, akkor keresd ki a SMART-ból az erase countot.
Más: láttam huncut táblázatot, ami alapján a legbénább, legrégibb SSD is elbír ~50 TB adat írását, szóval no para. Az átlag meg 100 TB+
64 GB-os Crucial M4 hol is tart most? 180 TB?

-
SirRasor
addikt
Crucial M4-esek! SMART-ban mutatja nektek az eddigi "erase"-k számát bármilyen smartmutató progi?
-
SirRasor
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Rendszermentésnek ehhez nem sok köze. Arra ott van az Acronis TrueImage, amivel nincsenek ilyen gondok.
-
SirRasor
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
Nem a sebesség fog változni, hanem az élettartam, ha telerakod. A wear levelingnek kell ~20 szabad hely, ami egy 64 (azaz 59,..)gb esetén ~12 giga. Winnek minden fossal együtt 15 gigát szerintem elég számolni, a többit meg te tudod, hogy mekkorák. (PhotoshopPortable CS4 csak ~150 MB
) Szóval ha még így is marad ~12 giga szabad helyed, akkor mehet a buli. De ez csak saccolás, tehát ha még így is túlfutnál a helyen, akkor inkább gyűjts nagyobbra. -
SirRasor
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Oké, nem is úgy értettem, csak néha elfelejtem, hogy rajtam kívül is élnek még emberek, akiknek mások a felhasználói szokásaik

EDIT: de jó, hogy beszéltünk erről! Most utánanéztem, és be lehet állítani a wint úgy, hogy magától csatlakozzon belépéskor. Na, ma is megérte felkelni

-
SirRasor
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Bocs, de..tehát megy sok sz@r
Pölö procfigyelő, VGAfigyelő meg Ati catalyst aztán tényleg nélkülözhetetlen 
Nálam tényleg nem indul sok minden, mondhatni semmi, mert csak az utorrentnek kéne, de ahhoz meg net kell, ami meg nem tud magától becsatlakozni, szóval így maradunk.
Visszatérve a lényegre: nem látom értelmét elindítani olyan szoftvert, amit nem használok minden nap legalább 2 órán keresztül, illetve azonnal, indulás után. Egyedül a böngészőt használom ennyire, de ott is szeretek előbb becsatlakozni a netre, és csak utána indítani a FF-ot.
-
SirRasor
addikt
Nah akkor egy kis tisztába rakása a dolgoknak, mert ahogy látom sok kavar van a prefetch és superfetch között.
A kettő két teljesen külön dolog, ne keverjétek őket! A prefetch azt nézi, hogy melyik fileok hogy használódnak és mennyire vannak törve, hogy aztán a gyorsabb programindítás eléréséhez egymás mellé tudja pakolni ezeket a fájlokat, tehát az általa gyűjtött adatokat a töredezettségmentesítő szolgáltatásnak irányítja át, ami elvégzi a szükséges töredezettségmentesítést és mozgatást. SSD-nél ennek annyi létjogosultsága van, mint magának a töredezettmentesítésnek, tehát teljesen fölösleges, mert a defrag úgyis le van tiltva.
A superfetch pedig egy előtöltő szolgáltatás, ami annyit tesz, hogy a gép nézi, hogy mit hogy használsz, és amit gyakran használsz, azt indításkor a megkérdezésed nélkül betölti a háttértárról a memóriába, hogy még gyorsabban tudjon indulni. SSD még mindig nem olyan gyors, mint a memória, tehát szerintem ezt fölösleges kikapcsolni, mert praktikus dolog. Erre mondják, hogy a win megtanulja, hogy mit használsz, és azt gyorsítja.
Remélem elér érthetően fogalmaztam.
Akinek a fentieknél pontosabb leírás kell, annak:
Prefetch
A superfetch meg evidens
-
SirRasor
addikt
Azt azért nem értem, hogy miért kell kihangsúlyozni, hogy a SATA vezérlő a BIOS-ban AHCI-n álljon. Ha nem azon van, akkor a HDD-n nem megy az NCQ, tehát aki win7-el (vagy Vistával) nyomta eddig is, az gondolom csak AHCI-re állította.
-
SirRasor
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem tesztelem, az tudom, hogy használja

Egyébként már én is feladtam picit a babusgatást, tegnap este visszatelepítettem rá a rendszert, és normálisan tolom, sőt, még a lapozófájlt is hagytam rajta, mert az MS-esek csak tudják mit beszélnek.
Persze a temp átkerült. Meg a dokumentumok. Meg a Roaming mappa, amin belül valamiért nagyon szeret írkálni
Prefetch szintén off a loggolásokkal együtt. Azért az eseménynaplóban egyesével végigmenni mindenen és kikapcsolni, vagy amit nem lehet, azt áthelyezni, az elég macerás 
-
SirRasor
addikt
Mondjuk kíváncsi lennék, ha valaki visszarakja a lapozófájt az SSD-re, aztán beszámol, hogy történt-e gyorsulás itt-ott.
Egyébként meguntam a babusgatást és megint rendesen rátolom a wint az SSD-re. Mit nyertem? Nagyon semmit, de fölöslegesen ráírtam eddig 90 gigát "teszt miatt"

kertsa Crucial M4-et ajánlom. Megbízhatóbb, mint az OCZ Vertex 3, és általános használatnál gyorsabb. Alternatíva lehet még az Intel 320-as, sokan dicsérik.
-
SirRasor
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
lapozófájlra gondoltam, csak még win95 korszakból maradt a swapfile elnevezés

És megtaláltam a kérdésre a választ: az Intelesek szerint nem, az MS-esek szerinte NAGYON IS IGEN
"Should the pagefile be placed on SSDs?
Yes. Most pagefile operations are small random reads or larger sequential writes, both of which are types of operations that SSDs handle well.
In looking at telemetry data from thousands of traces and focusing on pagefile reads and writes, we find that
Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size.
In fact, given typical pagefile reference patterns and the favorable performance characteristics SSDs have on those patterns, there are few files better than the pagefile to place on an SSD." -
SirRasor
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
Minden viszonyítás kérdése. Hátrány az SSD-s rendszerhez képest, tehát most csak szimpla meghajtóként van benne, de ez a hátrány nem izgat, mert..látod milyen hátrányok

Más: 2 giga memóm van csak. Elfogy, elkezd swappolni a gép, tölt mint állat, mert HDD-n van. Most tekintsünk el az előzményektől, és feltételezzük, hogy az SSD-men van a rendszer. Miért célszerű kikapcsolnom, vagy áttennem a swapot HDD-re, ha pont ebben jelentene nagy gyorsulást az SSD? Az Inteleseket se értem. A hivatalos álláspontjuk, hogy a swapot ki kell kapcsolni, mert sokkal hamarabb kinyírja az SSD-t. De akkor az az átlagos usernek 10-20 éves használat swap nélkül az ennyire lecsökkenne swappal? Ez csak nekem sántít ilyen megközelítésből? Vagy az Intelesek már most tudnak valamit, amit mi nem?
Ezek azok a dolgok, amiket úgyis csak idővel fogunk megtudni.
-
SirRasor
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Ne izélj már, nem ez a lényeg

Valóban lassabb lett bootoláskor és kilépéskor, de sehol máshol nem érezhető. Pölö vezérlőpultot is ugyanúgy megnyitja villám gyorsan, mint az SSD-vel.Ha elfogy a memória, akkor lehetnek gondok. Ez mindegyik rendszerre igaz, mert a swap az SSD-s rendszernél is a HDD-n van.
-
SirRasor
addikt
Megosztom a tapasztalataimat a HDD elsődleges, SSD másodlagos alkalmazásból:
Előnyök:
+Programok és játékok ugyanolyan gyorsan indulnak, mint amikor SSD-n volt a rendszer. +Semmiféle érezhető változás, lassulás nincs
+SSD nem szemetelődik (gyengébbek kedvéért ez olyannak előny, aki x év után még jó pénzért el szeretné adni VAGY újabbra váltásnál oda tudja ajándékozni családtagoknak, akik minimum 10 évig nem nyúlnának hozzá a rendszerükhöz).
+OPCIONÁLIS: nyugodtabb lelkiismeret, hogy babusgatja az ember
Hátrányok:
Winbe lépés 20%-al lassabb
Win leállítása 20%-al lassabb
Windows Defender gyors vizsgálata (amit 2 hetente 1x futtatok) lassabb ~20%-alKiegészítésképpen csak annyi, hogy történik rá írás a LibreOffice miatt. Programindításonként 4-128 kb adat, de asszem ez már tényleg elhanyagolható
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Összegzésképpen csak annyit mondok, hogy akinek normálisan optimalizált Win7-ese van, és nem zavarja, hogy 10 másodperccel lassabban lép be a win, annak mocskosul mindegy, hogy rendszernek használja az SSD-t, vagy sem.
Záradék: C2D E7200-as proccom van 2 GB memóval, SATA2 módban megy a SATA3-as 64 GB-os Crucial M4 SSD, de a nagyobb gyorsaság már nem ezen múlna, mert érzem, hogy a CPU miatt nem halad gyorsabban. Vírusirtót nem használok, talán ezért is gyors a win HDD-vel (1 terás Samu SP1), és nem, nem vírusos a gépem, mert értek ennyire hozzá
(aki nagyon bele akar kötni: onnan tudom, hogy fél évente felteszek mindig más irtót, és megnézem, hogy tényleg nincs-e (Avast! SEP2011, NOD32).) -
SirRasor
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm

-
SirRasor
addikt
Ha egy meglévő Win7 rendszerre rákötök egy SSD-t, tehát nem rendszerként szeretném használni, akkor kell az SSD-t alignálni? Vagy csak szimplán létrehozok egy partíciót oszt' csókolom?
-
SirRasor
addikt
A lemezkezelőben az SSD-nél "A Windows írási gyorsítótárhoz tarozó puffer ürítésének tiltása ezen az eszközön"-t tudja valaki, hogy miért ajánlatos bepipálni? Csak sebességet nyerek belőle, vagy más előnye is van? Az áramszünet esetén fellépő adatvesztés nem előny

Más: mennyi, hány % szabad helyet érdemes hagyni? 15,20,25,35%-ot is találtam googleben. 15-35% azért elég nagy eltérés..
-
SirRasor
addikt
Egyedül játékokban és photoshopnál volt sok a töltési idő, ami zavart. Hogy ezért szükségszerű volt-e egy SSD beszerzése? Nem. De akkor miért dobtam ki rá 30k-t? Amióta hallottam, hogy kifejlesztenek ilyen háttértárakat, azóta akartam szerezni egyet, mert hogy milyen gyors, és így tudom a legjobban és legköltséghatékonyabban fejleszteni a meglévő gépemet. Azóta eltelt pár év, és már hozzáférhető, tehát mondhatni egy régi álmom teljesült most. Az más kérdés, hogy azóta elkezdtem dolgozni, a munkahelyen is gépekkel vagyok körbevéve és itthon már csak nagyon alap dolgokra használom, szóval végtére is meglennék nélküle, de tudod, régi álom teljesülése azért nem rossz dolog

Amúgy meg nem fekete és fehér a világ, mert részben ti is azt csináljátok, mint én. Legalább is nem hiszem, hogy a böngésző cachéját és a temp könyvtárakat nem irányítottátok át HDD-re

Egyébként ha munkára használnám, és volna hozzá ultrabrutál nagy program, amit HDD-ről 1000 év alatt tölt be, akkor nyilván azt (is) az SSD-re telepíteném, aminek megint csak NINCS köze ahhoz, hogy a rendszer az SSD-ről megy-e vagy sem.
-
SirRasor
addikt
Azta*rva

Oké, akkor minden eddigi, amit írtam, tekintsétek tárgytalannak. Most éppen azon izéltam, hogy elszámoltam a dolgot és a 3 nyomorult játék, ami kell a gépre 41 gigát foglal, tehát sehogy se jön ki a dolog, de akkor nem izgatom magam, marad rendszernek ez, rámegy ami rámegy, aztán kész.
Bár azt nem értem, hogy ezt hogyan teszteli? Teleírja, letörli, aztán megint teleírja? Ha így teszteli, az viszont nem jó, nem? Ha csak a 20%-át hagyja üresen, és mindig azt írja újra, akkor hamarabb tönkre fog menni. Persze van wear leveling, de a 20%-ot is cserélgeti az SSD a háttérben pont ezért, tehát..ja akkor lehet, hogy ugyanott vagyunk, mintha mindig teleírná 0-ról.
-
SirRasor
addikt
Ne csak elméleti síkon mozogjunk, nézzük a felhasznásálomat:
-napi 1, max 2 gépindítás
-netezés, tehát FF indítás
-zene, azaz Foobar indítása
-film, azaz MPCHC indítása
-játékok indításaHa rendszernek van berakva az SSD, akkor ebből mit gyorsít? Az első pontot, ami több óra gépezési időből mennyit is? kb 1 percet vesz igénybe. A többi már mind annak a függvénye, hogy hova telepítem.
Felteszem a kérdést, hogy ti mit csináltok a géphasználat nagy részében, hogy ennyire szükséges a villámgyors rendszer?
-
SirRasor
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
Most azt mondanám, hogy nem sokkal lomhább, mármint érzésre az SSD nem lett sokkal gyorsabb általános műveleteknél. Bebootoltam HDD-ről, és az a pár pillanatos eltérés is már idegesítő volt. Asszem innen már nincs visszaút, marad rendszernek

Egyébként az egész rendszer lomhaságát vagy gyorsaságát a napi gépezés hány %-ában érzed? Ha böngészel, akkor tuti nem. Vagy állandóan nyitogatod a vezérlőpultot, vagy mit csinálsz? Nem egészen értem az alap koncepciót. Most komolyan érdekel, hogy mit csinálsz, hogy tudjam mit miért írsz.Gorneck23 a felfogásoddal valami nagyon nem stimmel: Na még egyszer, biztos csak korán van. Arra jó, hogy az összes játék elférjen. Világos?
-
SirRasor
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Látom senki se a lényeget ragadja meg.
Akkor még egyszer picit szájbarágósabban:
+~15 GB vs gyors rendszerindulás. Megéri?
Pont azt néztem, hogy ha fent van a GTA IV, és feltenném mellé a leendőbeli Skyrimet vagy DeusEx-et, akkor 20% szabad hely alá mennék. És ez még csak 2 játék, de páromnak a Sims3-at is fel kéne tolni, ami kapásból 8 giga (4 gigát elrejt a dokumentumok mappában
) Win mellett ez már nagyon szűkös..EDIT: feltettem a bootracert és 17 sec alatt lépett be. Aki nem emlékezne, HDD alatt ez 22-23 sec volt úgy, hogy már agyon volt szemetelve a rendszer, ez meg 1 napos win. Na ez volt az utolsó lépés, rakom vissza a HDD-t elsődlegesnek, erre meg csak a programok és játékok mennek. Igazából másnak ezt nem is ajánlom, csak nálam nincs sok fos a rendszeren, így HDD-ről is elég gyors ahhoz, hogy ne vegyem észre a nagy különbséget induláskor.
-
SirRasor
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Olvasd el még egyszer mit írtam. Vagy nem tudod rendesen értelmezni? Akkor segítek: Tehát mindenben gyors lenne, csak a winbetöltési időben (és pont amitől a legjobban használódik) nem.
Átgondoltam újra és újra, és ez tűnik a legpraktikusabb felhasználásnak. De most még elmegyek fürdeni, hátha kigondolok jobbat. Viszont így még a biztonságos adatok elvesztése miatt se kell jobban aggódni.
De most komolyan, ezen érdemes elgondolkodni: mit használsz nap mint nap? Az, hogy a paint, meg a winbe integrált sok fos milyen hamar indul el az csak másodlagos. Mindenkinek van más cucca, amit úgyis felrak, és ott meg úgyis tudja irányítani a helyet, ahova menni fog a telepítés. És a win egyéb részei, amit használunk? Szerintem a pölö: paint indítása így is 0.1 mp alatt van HDD-ről..
Tehát szummázva szerintem jobban megéri berakni külön az SSD-t, és nem piszkálni az alap rendszert, utána meg az SSD-re telepíteni az összes olyan programot, amit amúgy is használ a rendszer, és így:
1. nem fog benne gányolni a win
2. +15 GB szabad hely, mert ugye nincs rajta a win
-
SirRasor
addikt
Gyerekek! Van egy nagyon érdekes felvetésem:
Mi van akkor, ha nem is így kéne használni az SSD-t, ahogy használjátok? 1 napja nyűvök egyet, és nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a winfos állandóan ír rá valamit. Most vonatkoztassunk el attól, hogy "az nem jelent semmit, meg úgyse számít" mert ebben egészen egyszerűen nem tudni, hogy igazatok van-e, mert még senki se használja annyi ideje a 22 nm-es chippeseket.
Mi van, ha a winbootidő a kutyát se érdekel, mert belép, amíg belép, ha más nem, elkészül alatta egy tea, de azért szerintem senkinél sincs 1 perc fölött a bootidő, és 1 nap nem indítgatja újra 50x a gépét.
Tehát ha a win kilőve, akkor miért ne lehetne külön vinyónak használni, amire mennek a telepített programok és játékok, de a win nem? Erre gondolt már valaki? Próbálta már valaki? Nagy őrültségnek tűnik?
-
SirRasor
addikt
Yeeeee magvan az SSD! Toljuk rá gyorsan a wint, erre vártam már mióta! Na..nézzük..wazz nincs DVD-meghajtóm
Ezen besírok
Legalább van pendrive, arról fel tudom tolni, de van egy olyan érzésem, hogy a "villámgyors telepítés"-ből semmit se fogok látni 
-
SirRasor
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
A crucial official fórumában írták, hogy gyárilag nem rögzíti sehogy a felírt adatmennyiséget, mert az élettartam nem egészen egyenes arányban következik a felírt adatmennyiségtől. Szerintem meg azért jócskán lehetne belőle következtetni, de hát ez van.
Így viszont marad a Hard Disk Sentinel, az tudja loggolni, csak ugye az is egy program, ami megint csak terheli a gépet, mert mindig mennie kell. Szerintem vásárlás után 1-2 hétig fogom használni a HD Sentinelt, hogy lássam mennyi írás történik, aztán nagy változás úgyse lesz.
Ja és még azt írták, hogy a % kiírása bőven elég, mivel az egyik tagnak 5 hónap alatt 1%-ot se esett, szóval no para.
-
SirRasor
addikt
Fanatikusoknak!
< < Windows 7 íráscsökkentés a C-n > >
1. gpedit.msc \ felhasználó konfigurációja \ felügyeleti sablonok \ Windows-összetevők \ Windows hibajelentés \ naplózás letiltása: engedélyezés
2. Windows 7 HeartBeat azaz szívdobogásának kikapcsolása, azaz olyan cuccos, amit másodpercenként csinál, és ilyen időközönként már nem emlékszem hova, de ír valamit, ami csak újraindításos hiba kiküszöböléséhez kell, tehát totál felesleges:
regedit \ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Reliability \ TimeStampInterval -t kell 0-ra állítani3. saját mappád\bla-bla\Roaming\ ide sok írás történik, tehát célszerű az egész user mappát átpakolni HDD-re. Lassabb lesz? Nem tudom, még nem jött meg az SSD-m
Átpakolni viszont macerás, de a ruszkik csináltak rá egy egyszerű kis progit, ahol "2 kattintás" az egész, és van belőle magyar változat is 
Remélem segít.
Amúgy a fentiekre a ProcessMonitor nézegetésével és guglival való megoldáskereséssel bukkantam.
EDIT: amiben segítség kell: Ezt a hármat 5 percenként újraírja, de nem találom hogy lehet kikapcsolni.
windows\system32\config\SYSTEM
windows\system32\config\SYSTEM.LOG1
windows\Logs\CBS\CBS.log -
SirRasor
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Win7-et rendesen rá kell tolni, mert a telepítő felismeri az SSD-t, és formázásnál az alignálást megcsinálja automatikusan, illetve kikapcsol pár SSD-nek szükségtelen szolgáltatást.
Biztonsági mentést meg ugyanúgy csinálsz vele, mint mással. Acronis CD be -> image készítése HDD-re.
-
SirRasor
addikt
Akkor a következő kérdés: miért használsz sok sz@rt, amit be kell tölteni?

A saját esetemben egyedül 2 programot tudok, amit mindig szoktam használni: a firefox meg az utorrent, de az utorrent is olyan, hogy először csatlakoznom kell netre, tehát egyedül a firefoxot indítanám el. De lehet mást akarok csinálni, esetleg csak zenét hallgatni, és úgyis 1 pillanat alatt fog elindulni a ff is, szóval megint ott tartok, hogy minek előre beállítani, hogy elinduljon egy zsák program? -
SirRasor
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
Már mondtam
Amúgy ezt ajánlom a figyelmedbe. Elég csak az application loadingot megnézni. Kingston V+ 128 giga, ugyanaz a vezérlő, mint a 96 gigásban: 128 mb/sec. Ezt még a Samsung 470 is megelőzte
A gaminget is érdemes..Esetleg annyi előnye van, hogy még nem 22 nm-es chipek vannak benne, tehát alapból tovább fogja bírni, de elméletben nem fog számítani.
-
SirRasor
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem értek egyet, úgyhogy we agree to disagree

Más: van egy fincsi kérdésem: A visszább leírt dolgokon kívül miket érdemes még kikapcsolni a Win7-ben, hogy teljesen minimalizálni lehessen az írási műveleteket? Gondolok olyanra, hogy loggolás mindig megy, de normális eszközökkel a mai napig nem tudtam teljesen letiltani, legalábbis Performance Monitorral látom, hogy történik folyamatosan kis írás.
-
SirRasor
addikt
Kingston SV100S2/64-ről néztem sok helyről vantage tesztet és az M4 több, mint 2x gyorsabb volt mindig. Illetve nem csak az, hanem majdnem minden. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a mostani normális versenyzők közül a fenti az egyik leglassabb, tehát nem véletlenül olyan olcsó, és nem csak 1-2 másodperccel lassabb, mint a többi, tehát igenis feltűnne mindennapi használatban.
-
SirRasor
addikt
Azt mivel lehet mérni, hogy melyik partíción mennyi írási művelet folyik? Nincs SSD-m, de a Win7-et a ProcessMonitor segítségével elég rendesen megvagdaltam műveletileg, és kíváncsi vagyok, hogy így mennyi írást produkál a win.
-
SirRasor
addikt
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
Az admin fiók alapértelmezettként le van tiltva.
Vezérlőpult \ felügyeleti eszközök \ számítógép-kezelés \ helyi felhasználók és csoportok \ felhasználók. Adminra 2x katt, a fiók le van tiltva pipát szedd ki. -
SirRasor
addikt
Ez nem egészen igaz. SATA2-es lapom van, van már SATA3-as, ami mennyit is bír? 600 Mb/sec? már most is vannak olyan SSD-k, amik 500 MB fölött vannak, tehát még 1 generáció, és elérik a következő csatoló határait. Ha olyat veszek, akkor nemhogy a mostani gépem nem tudja kihasználni, de majd ha 2-3 év múlva lecserélem újabbra, amiben lesz már SATA3, azzal se lesz már olyan a piacon, ami gyorsabb lenne, max nagyobb.
Teszt? pcmark vantage hdd suite, ami 8 különböző dologgal méri le a vinyó sebességét, és a 8-ból csak 1 a windows defender, amit hülyeségnek tartok, a többi az jó, és reális képet lehet vele kapni (windows indulás, játékok, képfeldolgozás, videóvágás, alkalmazások betöltése stb.), szóval ezt mindenkinek ajánlom.
Hol van? tomshardwaren találtam összehasonlító chartot, azon belül is az összesítést. Hol van a több, mint 2x? Pölö ITT, és ennél vannak most már jobbak is pl Vertex 3, szóval felejtős még ez a téma. Majd esetleg fél év múlva megint körbenézek, amikor már nem lesz "belassulás", meg "megbízhatatlan széria", ami 2x gyorsabb, mint a "megbízható".
edit: tehát mindig olyan tesztet érdemes nézni, ami programok, adatok betöltődését méri, mert úgyis arra fogják az emberek nagy része használni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Lastemperor
üzenetére
Inkább a Kingston mellett maradok, mert arra már nincs több píz. A 64 gigásban meg más vezérlő van, szóval remélem, hogy a 96 gigásnál nem lesz lassulás.
-
SirRasor
addikt
válasz
Lastemperor
üzenetére
Csak azt 40k alatt nem kapom meg..és így se akartam 30k fölé menni, szóval valahol meg kéne húzni a határt

edit: és ez csak 80 gb
Ha mindennapi használatban tényleg nincs sok különbség a 230 és 280 mb olvasás meg a 180 és 280 mb írás között, akkor jobban megérné a több tár..szerintem. -
SirRasor
addikt
válasz
Lastemperor
üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy SATA2-re van korlátozva, tehát az M4 400+ MB-os olvasásával nem fogok tudni mit kezdeni. Még így is az éri meg? Rárakok 2k-t, és lesz belőle egy 96 GB-os Kingston.
Amúgy egész nap az SSD-ket túrtam a neten, és picit elszomorító, hogy semmi normális infó nincs az árban azonos kategóriák összehasonlításáról, csak elméleti adatok, amik már párszor hibásnak bizonyultak a gyakorlati használatban.
Amikor elkezdtem nézelődni, akkor biztos voltam abban, hogy nekem egy Vertex 2 kell, de most már fogalmam sincs mi kéne és mi éri meg a pénzét..
-
SirRasor
addikt
Samsung 470-es 64 GB-os SSD-ről lehet tudni valamit? (MZ-5PA064/EU)
~25k és 64 GB környékén nézelődök és eddig ezek kerültek szóba:Crucial M4 - 28k
Kingston SV100S2/64 - 22k
Samsung MZ-5PA064/EU - 26k
OCZ Vertex 2 - 23kViszont a samsungról sok jót írtak, de semmi összehasonlítást se találtam másokkal.
Szerintetek? -
SirRasor
addikt
40-45k körül még mindig az OCZ Vertex II 120 GB-os modelljét éri megvenni? Vagy van, ami ennyiért jobb?
Aktív témák
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Villanyszerelés
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tudom, nem számít, M4 legalább gyorsabb 

Szóval nem mindig érdemes kikapcsolni.
) Szóval ha még így is marad ~12 giga szabad helyed, akkor mehet a buli. De ez csak saccolás, tehát ha még így is túlfutnál a helyen, akkor inkább gyűjts nagyobbra.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)