- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
-
Dorka73
csendes tag
Sziasztok!
Két hónap rágósád után döntöttem és szeretnék venni egy EEE 1005-t, de látom többféle van ebből is, viszont semmit nem jelentenek nekem a számok a gép után 6x2R8PzX illetve
WHI059X. Tudna valaki segíteni? Illetve van még buktató amire jobb ha odafigyelek? Előre is köszönöm és bocs az amatőrségemért. -
Jano_023
őstag
válasz automi88 #2492 üzenetére
Szia,
Nos nekem nem 9 cellás aksim van csak 3 cellás és nekem 3,5 órát bír, powersaveing módban, netezés mellet.
Ha fontos neked az aksi idő akkor azt ajánlom min. 6 vagy 9 cellás aksival vedd. Később nehezebb kicserélni, ugyanis az aksik nagyon drágák hozzá nem tudom miért.
Ja és még valami, ha csak alap dolgokra kell akkor lehet hogy egy alap Linuxos oprendszerrel még többet ki tudsz sajtolni belőle, bár ebben nem vagyok biztos nekem is XPm van. Remélem segítettünk. Nem fogod megbánni ha megveszed.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Andris_2
aktív tag
válasz automi88 #2492 üzenetére
Helló!
Nekem az Xp-s 1005HA-H van, hivatalosan asszem 10,5 óra az akksi idő, szerintem ez a legjobb most a piacon.
Én még nem mértem le, hogy pontosan mennyi, illetve nyilván a használattól is függ a dolog.
Szerintem átlagos használat mellett és ha mondjuk azért nincs reggeltől estig bekapcsolva, akkor 1-2 napot simán kibír. -
automi88
csendes tag
Hello mindenkinek!
A jövőben szeretnék venni egy eeepc-t kiegészítő gépnek. Számomra a legnagyobb kritérium az aksi idő. Ezért szeretném megkérdezni a már eeepc tulajdonosakat, hogy nekik mennyi időt bír ki az aksi egy töltéssel.
Tudom, hogy vannak tesztek a neten, de én a hétköznapi használat során szerzett tapasztalatokra lennék kíváncsi.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, automi88
-
puttputt
őstag
Üdv!
Még egy kérdés - próbálnám gyorsan és hatékonyan megoldani a már emlegetett boot-problémát:
Egy "Toshiba TS-L633" jó lesz az EEE1000H-hoz?
Kompatibilitási listát nem leltem egyikhez sem persze.Végre eljutottam a BIOS-ig a gépben, ott ugye "Atapi-CD"-ről tudna bootolni.
Vajon felismeri ezt a jövendő külső Rack-es DVD-RW-t?
A Rack kompatibilis a laptoppal, annak már utánajártam.
Köszönöm a választ, ismételten!
[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
őstag
válasz runner 125 #2484 üzenetére
Már kiderült:
"akkor a win7 starter fos, úgy ahogy van?"Itt van egy jó kis tábla a funkciókról: wiki
-
montero7
csendes tag
nyah
közben a photoshop installálása sikerült. csak a program futott, semmi más a háttérben, igy sikerült. A miértjét igazán nem értem... Biztos olyan, mint a régi commodoroknál csöndben kellett maradni, hogy beolvassa a lemezt xD
akkor a win7 starter fos, úgy ahogy van? Mert ergo azzal, hogy hátteret nem tudok állítani, a legalapvetőbb személyreszabási dologtól "fosztanak" meg. Én most perpill úgy érzem, hogy akkor ez a +tizenXezer forint nem érte meg ezért, hogy egész nap egy olyan hátteret bámuljak, amitől hányok...
-
montero7
csendes tag
válasz CHIPman #2480 üzenetére
Jobbklikkre nincs tulajdonságok
megnéztem az asztalin, jobb klikkre ki kéne jönnie egy " személyre szabás " c fülnek, ahol ugye hátterekt meg minden lófszt állíthatsz. Na most ez itt kompletten nincs.
A mellékelt képen pedig látható, hogy egy mintaképre kattintva a " KÉPEK " mappában milyen opcióim vannak.
megj.: eddig tetszett a win7, ha ezt komolyan gondolták, hogy ez így jó. Bár az ultimate-t ajánlom mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz montero7 #2478 üzenetére
1: Jobb gomb az asztalra, Tulajdonságok, Asztal fül, és tallózd be neki.
2: A photoshop CS3 nagyon kényes. Lépj ki minden programból, és indítsd el a telepítést, de ne csinálj a géppel semmit, amíg megy. Én is sokat szenvedtem vele, utána meg leszedtem egy portable változatot, és vígan használtam.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
montero7
csendes tag
Sziasztok
Esküszöm ne nézzetek lámának, de:
1. Nem tudom megváltoztatni a hátteret... ez normális? a vezérlőpulton belül nincs háttérváltoztatás, ha kiválasztok egy gyári képet, akkor nincs olyan menü h beállítás háttérként. Help?
2. Photoshop, msn, és társai:
Msn felment gond nélkül, minden más külön ilyen kis szar alkalmazás, ami gyárilag jár hozzá ( fototár ilyenek ) nem. Annyit irt ki hogy hiba a telepítés közben. Ez nem is lenne akkor probléma, tekintve hogy úgysincs rájuk szükségem, de a Photoshop telepitésénél is ugyanezt irta ki. 10 percig szenvedett vele körülbelül, volt, amit felmásolt ( Shared Components ), de magát a PS-t nem. Amikor még érdeklődtem, többen írtátok, hogy használjátok. Nektek nem volt ilyen probléma? Esetleg vmi help?
És még nem is a CS4-et akartam felrakni, csak sima CS3-at
Előre is kössz a helpet, remélem sikerül megoldani ezeket.....
-
Jano_023
őstag
válasz runner 125 #2474 üzenetére
Szia,
Látom nem vágod a wifi szabványokat. Az N amiről beszél egy szabvány amit a gépek a kommunikációra használnak. Létezik A,B,G,N általánosan a G terjedt el és azt használják. Az N azért jobb mert nagyobb sávszélességet és jobb biztonsági paramétereket és lehetőségeket kinál. Ennyi.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
runner 125
nagyúr
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2472 üzenetére
Ahhoz ki tudd használni a eeepc-ben lévő N-szabványú wifit, ahhoz egy N-szabványt támogató router kell, pl. ilyen: [link]
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Kolcsonkertem egy 8gb-s sdhc kartyat hogy feltegyem ra az xp-t vagy a win7-t (szoval nem rola hanem ra szeretnem telepiteni) de se az xp se a win7 telepitoje nem erzekeli az sdhc kartyat. Mit kene muveszkedni hogy lassa ?? Amugy 701 4gb surf-m van. -
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2469 üzenetére
Jah, nem a router az N-es, hanem a 1005HA-ban a wifi.
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2467 üzenetére
Megnéztem valahol és elvileg N-es a router! Ez nem rossz, mert így akkor már van értelme, hogy vegyek ilyen routert.
-
runner 125
nagyúr
válasz Andris_2 #2466 üzenetére
Őőő, nyilván.
H őszinte legyek nekem mind1, h 160 vagy 250. Nem erre töltök, s amire kell meg bőven elég a 160gb.
De biztos megérte.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2465 üzenetére
Viszont ő 250 gigás vinyóval kapta, a kisebbet W7-tel 95 ezerért árulják.
Egyébként ha valaki most vesz, akkor már figyelni kell a specifikációra, mert már nem csak ez a 2 fajta van mint korábban.A miénkben is N-es wifi van?
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz montero7 #2463 üzenetére
Szia,
Grat a géphez, szerintem megnyugodhatsz jól választottál bár kicsit nagyon drága volt. Nekem mázlim volt ...
De a tapasztalatokat a W7 kapcsolatban megihatnád majd, mondjuk 1 hét múlva.
Szóval GRAT''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
montero7
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segitséget, végül is megvettem.. Nemtudom hogy reklám helye-e , de SpeedShopéknál sikerült, 1005ös, fektete, nagyvinyóval, n2810, win7 starterrel, 109,990 huf ért ( azért lett ez, mert áfát visszakapok "
szóval itthon is forgalmazzák win7el, bár a fullalap verzióval, és ami a legröhejesebb az egészben, hogy elvileg ugye ez a legdrágább 1005ös verzio. Namost Asusék úgy gondolták hogy ehez nem kell ajándékba kistáskát adni ... elég vicces nem?
amugy az első benyomások jók, a jobboldali asusos matricákat már nyom nélkül sikerült is eltávolitani. Úgy látom hogy ez mattkijelzős változat, legalábbis abszolút nem tükrös, ez kicsit furcsa. A billentyűket még szokni kell, amúgy minden klappol, remélem 2 hét után is igy fogom gondolni
csomagolásról meg annyit, hogy ugye gyári doboz felnyit, maga a netbook volt egy nagy " papirban" , és ugyanilyen volt, kisebb változatban a bill és a kijelző között..
elsőre ennyi, sztem egész este nyuzni meg telepitgetni fogom
pá
p
-
puttputt
őstag
válasz runner 125 #2445 üzenetére
Ezt már megtaláltam, csak egy másik oldal idézte (?).
Viszont, ott lehagyták az írás végét (a lényeget).
Lehet, hogy nem akartak durván plagizálni?
Vagy csak "Lite" verzió volt?
Vagy csak megtéveszteni akartak?
Nem tudom, mindenesetre köszönöm.[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Jano_023
őstag
válasz runner 125 #2457 üzenetére
NA NA ... El a kezekkel ... de még a gondolatokkal is ...
Hát ez van tudjuk mi a jó ...
(bár csak már otthon lennék a Drágámmal... )''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
válasz Andris_2 #2454 üzenetére
Hali,
A barátnőmmel nekünk is hasonló problémáink voltak mint neked. megoldás skype. Hogy miért csinálja az MSNnnél ? Hát szerintem az MSN szöveges üzengetésre lett kitalálva nem direkt videós kapcsolatra. Viszont a skype pont erre.
Ha nagyon okos akarnék lenni akkor azt mondanám hogy azért késik a hangod mert valószínűleg más protokollt használ. Van egy az IP-s és UDP vagy melyik ez nem biztos az egyik csak kiküldi az infot és nem törődik semmivel ez az UDP-s és a másik az IP-s pedig megnézi hogy a fogadófél kész-e meg ilyenek megcsinálja a 3 fázisú kézfogást stb. Szóval tovább tart és a címzése is hosszabb, szóval A-ból B-pontba is lassabban jut el. Ez csak az én véleményem lehet nem így van ... csak én erre gondolok.
Amúgy egyszerű használj Skypot!Windows 7:
Itt az USAban van egy két srácnak netbookja és simán használják rajta a W7et. Egy srácnak 1000H EEE Pcje van és neki is az van rajta és normál sebességen megy, azt mondja nagyon jó és szereti.Még egy apróság:
A kis eee pc olyan erős (amit nem gondoltam volna) hogy a W7 mellet virtuális gépben tudott a srác futtatni egy XP-t.
Most ezzel senkit nem biztatok a W7 felrakására, csak megemlítettem. Nekem is Xp van fent és szeretem. De egy Linux disztribúciót is ki fogok próbálni ...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2453 üzenetére
Jah, én is valami szoftveres dologra gondolok, de nem tudom mi lehet és azért bosszant.
Kipróbáltam két egymás melletti géppel, és abba az irányba amivel a gond van nem csak hogy akadozik, hanem nem is real-time megy a hang, hanem mondjuk elmondok egy mondatot és ha befejeztem akkor hallom a másik gépen nagyon rossz, akadozó hangminőséggel.
Majd azért beírom ezt a problémát a messenger topicba is, hátha valakinek van valami ötlete.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
Andris_2
aktív tag
Sajnos előjött egy probléma a gépemmel!
Ha msn-en beszélek valakivel (hanggal vagy videóval) akkor a másik felet nagyon rosszul, akadozva hallom, ő viszont jól hall engem. Próbáltam wifi-n keresztül, kábellel rákötve a routerre, de ugyanez a helyzet minden esetben. Router nélkül még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy azzal lenne a gond, ugyanis a másik notebook-ommal nincs ilyen gond. Újratelepítettem az MSN-t, de maradt ugyanúgy. Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a gond, ugyanis a Skype jól működik, egyelőre csak az MSN-nél csinálja ezt.
Van valakinek valami tippje?
-
haris
őstag
Hali mindenki
Én valamikor még 1,5 éve vettem egy ilyet.
(akkor még csak 5990volt)
Ez egy átalakító, ami IDE-t vagy SATA -t alakít át USB-re.
Akkor csak arra kellett, hogy amikor viszek haverhoz filmet bármit, ne kelljen kimásolnom minduntalan pendrive-ra a dolgokat, egyszerűen kikaptam a vinyót a mobilrackből, havernál nem kellett szétkapni a gépet, csak rádugtam ezt a kütyüt, és ment USB-re.Aztán tavaly szeptemberben megvettük aszzonynak az eee-jét, és máris jó volt Win-t és office-t telepíteni, csak a DVD meghajtót és nem a HDD-t cstlakoztattam vele.
Igaz nem olcsó, de igen jó szolgálatot tehet. És ha megspórolsz vele egy szopást, ami bár nem törvényszerű, de előjöhet USB-ről telepítés közben, akkor kifejezetten kellemes kis kütyü.Üdv mondenkinek
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz runner 125 #2445 üzenetére
Próbáltad müxik ?
Köszi a linket...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
runner 125
nagyúr
válasz montero7 #2443 üzenetére
..szerintem átlagosnál picit hangosabb, ha melege van azért elég jól dolgozik a hűtés. Szvsz hangosabb, mint az asztali gépem.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz montero7 #2438 üzenetére
Mivel van lába, és nem az asztal síkján fekszik fel, így könnyedén tud szívni.
Nyilván más ha az öledbe veszed, akkor elzárod a szívó utat.
Üdv.M
mod.: Látom Jano_023 megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz montero7 #2438 üzenetére
Mert más ha az öledben van és a ventilátor nem képes beszívni a levegőt mert a lábad eltakarja a nyílást és más ha az asztalon van és a talpai megemelik és képes a normál levegőt beszívni ...
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
Amúgy valami szaki aki ért hozzá leírhatná egyszerűen hogy kell egy pendrivra XPt rakni, hogy onnan telepíteni és bootolni is lehessen. H tud valaki ilyet írja ide vagy küldjön egy linket. Köszi
-
montero7
csendes tag
válasz runner 125 #2437 üzenetére
tudom, hogy laikus vagyok, de ha az alján szívja a levegőt, akkor asztalon mért nem melegszik?
am. olcsóbb a könyves megoldás itthon úgyse látja senki
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Jano_023 #2435 üzenetére
..amúgy én úgy tudom, h nem mind1, milyen hűtőt vesz az ember..., nem mind1, h fújja vagy szívja a levegőt, és h h vannak elhelyezve rajta a hűtőventik, illetve, h maga a gép hol szív és hol fúj.
Ahogy nézegettem, az 1005HA alján szív és oldalt fúj, az-az olyan venti kell ami csak fúj.
Üdv.M
-
puttputt
őstag
Egy EEE laptop /1000H/ NTDLR-jét sikerült elgányolnom, mert ki akartam próbálni valamit.
Van rajta egy javításra szoruló C:\, de működőképes.
Van egy D:\ partíció is, amit Aktívra állítottam, de úgy látszik, bajlódott a boot fájljaival...
DVD olvasó persze nincs rajta, úgyhogy a Pendrive az egyetlen "mentsvár".Tud valaki egy egyszerű és gyors megoldást Pendrive+DOS boot (amin van fdisk) kombóra?
Egy Pendrive+XP sem rossz, de már az előbbi is elég lenne, mert akkor aktivizálhatnám a C:\ partíciót, ismét a D:\ helyett.
Találtam egy rakat "Boot USB Flash" "így, meg úgy"..., de nem működnek a módszerek.Köszönöm a segítséget!
A topikjába is beírom, de itt talán hamarabb jön válasz...
-
Jano_023
őstag
válasz montero7 #2434 üzenetére
Nos, ha csak a lábadon van vagy takarón akkor melegszik. Vagy veszel hozzá valami tartót vagy fogsz egy nagy könyvet a polcról és azt alárakod és úgy veszed ölbe.
A tartók nem olcsóak, ahhoz képest hogy csak sima tartók. 5K már kapsz. Szerintem asztalon semmi szükség rá de ha ölbe akarod használni akkor nem árt egy.Itt nézd meg:
[ Szerkesztve ]
-
montero7
csendes tag
válasz Jano_023 #2433 üzenetére
Az elfogultság nem zavar, legalább meggyőzőbb, mintha egy boltban egy olyan ember mondaná, akinek egyik sincs, és mondjuk azt mondja hogy szar az összes
Acer azért nem annyira szimpi, mert vhol olvastam hogy gyengébb proci van benne, az is visszafolytva. Persze lehet az egy régebbi modell volt ,elvégre ezekből is hetente adnak ki újat kb
Mindenesetre az ASUS-t a márka miatt is választanám főleg. MSI-vel se lenne gond, de ha árban ugyanaz, mint az ASUS, és ebben 1el újabb proci van, akkor már inkább ez.
Ölben mennyire melegedik nektek terhelés alatt?
Elvileg holnap veszem meg, már várom egy icipicit ...
-
Jano_023
őstag
válasz montero7 #2429 üzenetére
Szia,
nos én is csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz. Nekem is van egy 1005HA-m és nekem is a matt, BT nélküli van. Szerintem nagyon jó kis gép.
Én a photoshopra térnék ki, én is használgatom hébe-hóba persze nem olyan szinten mint te, de elfut rajta. Max a memóriát ajánlatos kicserélni benne 2GBra, csúnya is lenne ha 1,6GHz és 2GBram nem lenne elég az alap dolgokhoz. Amit talán zavaró lesz az a kicsi képméret a PSban. Maga az a rész ahol megjeleníti az adott képet, a sok menütől meg gomboktól. Szóval talán azért kellemetlenebb a kicsin a PS használata.Más: alapból van rajta egy progi amivel a proci sebességét szabályozhatod. Feljebb irtak már róla, de ha jól emlékszem 900MHz, 1,5GHz és SuperH pedig 1,7GHz körül van. Igazból ezek az akku időnél számítanak.
Én nagyon ajánlom neked ezt a kis gépet. Én nem bántam meg és a barátnőmnek is vettem egyet ...De ha őszinte akarok lenni akkor azt mondhatnám, hogy az Acer Aspire one, EEE Pc és a Wind között nincsen akkor különbség, amit meg kell nézned az hogy neked melyik jön be jobban. Árban hasonlóak tudásba is, szóval az ízlés dönt szerintem. És itt tényleg elfogultak az emberek ... Ahogyan én is ...
Remélem segítettünk...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
runner 125
nagyúr
B+ , tényleg.
..ez állhatott a háttérben?! Azsdónépit.
montero7
Elvileg pendrive-ról is megy a telepítés, ezen részét kérdezd mástól, bővebben nem tudok segíteni.
Rokon lelkek vagyunk, fotózgatok én is, az előző 900-asom is dolgoztam 10mp-s képekkel, lassabb volt mint az asztali notin, de simán lehetett vele. Hát akkor az 1005HA-n?!
2gb-ig tudod bővíteni, 6-7k egy 2gb-s modul.
Laborkörülmények között, illetve ha bekapcsolod és úgy hagyod, biztos elmegy 10,5 órát, más különben nem.
A minap én tesztelgettem, folyamatos wifi és progik telepítése alatt 6 óra. Azért az sem rossz.
Üdv.M
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz montero7 #2424 üzenetére
Rossz" helyen kérdezősködsz, EEE topikban mindenki elfogult , persze nem alaptalanul.
Ahogy nézem az 1005HA (HA jelzés mindkettő 1005 típus után ott van, ezek után írnak M-et, vagy H-t, utóbbi jobban felszerelt /N280-as proc, BT, tatyó, 1,3mp webcam, nagyobb akksi, illetve fényes kijelzős/ Mindezekért ~ 6k-val kér többet az Asus, ami szerintem ekkora tételnél elenyésző. Én a H-t vettem.
Netbook kapcsán nyilván fontos a külső, saját magam hazudtolnám meg, ha azt írnám, h nem. Az előző 900-asom viszonylag szögletes volt, ez kerekített, de nagyon ütős szerintem!
..mellesleg, mint írtam már párszor, nekem tökéletesen bevált az Asus eee, így automatikusan csak ez jöhetett számításba. (elfogultság 2 )A fényes felület valóban nem éppen előnyös, ezt az egy kompromisszumot én megkötöttem vele.
..én is fekát válaszottam, már a fentebb is írt, kijelző keret miatt. Akartam is írni, h menj el valahova és tapizd meg/nézd meg őket. De ha már megtetted, vond le a következtetéseid.
A fényes kijelző meg szerintem beltérben rohadt jó. Egyszerűen még a színek is szebbek.
Részemről 1005HA-H ajánlva.
Üdv.M
-
montero7
csendes tag
válasz montero7 #2429 üzenetére
bocs a duplázásért
Ezek az újabb verziók már nem hajlamosak melegedni annyira, mint a régebbi társaik, ugye ?
A tapipad használatával télleg el lehet kerülni a folyamatos "scroll" ozást lefele és oldalra?
És még1 kérdés: A procit lehet gyárilag húzni rajta ? Valahol mintha azt olvastam volna hogy 1.7ig lehet, és 1.2 a minimum, ilyenkor asszem energia takarékos ?
Amúgy az asztali pc-m is full ASUS, és teljesen meg vagyok elégedve vele...
[ Szerkesztve ]
-
montero7
csendes tag
válasz Andris_2 #2425 üzenetére
Szóval nem bántad meg
Ha gyári XP-vel veszem, vhogy megoldható, hogy külső dvd olvasó nélkül rakjak rá win7et, ha van ? A beégetett XP-vel nem fog összeakadni? erről nincs véletlenül vkinek tapasztalata ?
És még1 kérdés. A legtöbb tesztben azt irják, hogy netbookon felejtős a photoshop használata. Én erre is szeretném használni ( gyakornok sajtófotósként ) ez lenne az egyik szempont. Természetesen nem 10megapixeles képeket szeretnék retusálni, csak méretezni, és alap korrekciókra. Neten nézegettem videókat, és elméletileg ezeket simán bírnia kéne a gépnek. Erről esetleg vmi info?
+ memóriát mennyiért lehet a gépbe szerválni ?
A meghirdetett akku-idő (5-9 óra) valós a 6cellás akksival?
-
őstag
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2426 üzenetére
Jah, annyira nem izgat a dolog, csak fura, hogy az egyik ilyen, a másik olyan.
-
runner 125
nagyúr
válasz Andris_2 #2423 üzenetére
Hát akkor egy cipőben járunk, mert nekem se a tetején (ez 1000%) és sem az akksinál nem volt fólia. Akitől vettem előttem szabta fel a doboz kis zárómatricáját, tuti h zsír új volt. Meg amúgy is, semmi tapi nem volt a gépen, én vettem ki a csomagolásából.
Sztem ne parázz. Ha nagyon zavar írj egy e-mailt Asus-éknak, fentebb már a memóriabővítést illetően nagyon korrektek voltak. Hátha tudnak segíteni.
Üdv.M
-
Andris_2
aktív tag
válasz montero7 #2424 üzenetére
Helló!
Először én is óckodtam a fényes kijelzőtől és mattot akartam. Az 1005HA-M az matt kijelzős, viszont gyengébb aksi jár hozzá, nincs benne Bluetooth és nem adnak hozzá védőtokot. Ezek miatt inkább a fényes kijelzős 1005HA-H-t vettem meg és egy percig nem bántam meg, mert nagyon szép képe van a kijelzőnek.
A külseje tényleg elég kényes, látszódik rajta minden fogdosás, de rendszeresítettem mellé egy mikroszálas szemüvegtörlő kendőt, amivel néha áttörlöm, így sem okoz igazából gondot.
Én bátran javaslom ezt a típust, így utólag is ezt venném.
[ Szerkesztve ]
-
montero7
csendes tag
válasz runner 125 #2422 üzenetére
Tisztelt Fórumozók!
Netbook vásárlása előtt állok, és nagyjából 2 tipusra szűkültek a lehetőgések.
Az egyik az MSI Wind u100, főleg a matt külső és kijelző miatt tetszik, a másik pedig az Asus EEE 1005H. itt nemtudom hogy a H utáni A v M mit jelent
kicsit félek a kényes külsőtől, minden ujjlenyomat látszik rajta ( feketét szeretnék ), valamit a fényes kijelzőtől. A Speedshopban mind2t megfogdostam, az Asus mellett szól az újabb Atom proci is.
Szeretnék 1-2 véleményt hallani, akinek van Asus-a, hogy jó vétel-e, persze ha nem probléma, csak télleg nem akarom pár héten belül megbánni a vásárlást. Előre is köszönöm a hsz-okat
Peter
-
Andris_2
aktív tag
válasz runner 125 #2422 üzenetére
Ezen a videón az akksinál is van fólia, 4:08-nál látszódik, nekem ilyen nem volt.
Az ismerősömnek volt ilyen, illetve kívülről is egy nagy fólia. Rendes Mo-i beszerzés, ugyanott vette, ahol én. -
runner 125
nagyúr
Nah kerestem egy videót, enyém pontosan így nézett ki.
Ahogy fentebb is írtam, a kijelző körül természetesen ugyanígy volt a fólia, és touchpadon volt még az a kis darab. Ezeket kellett kötelezően eltávolítani. Nekem máshol nem volt rajta. (Persze a reklámmatricák igen.)
Andris_2
Az ismerősöd gépe magyar billentyűzetes? Magyar beszerzés?
Üdv.M
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
..amúgy visszatérve a fóliákra, googleban találtam az előbb, a külső felületére rakható védőfóliát.
Hasznos holmi.Üdv.M
-
Jano_023
őstag
válasz Andris_2 #2418 üzenetére
Ha jól emlékszem az aksinál nem volt, de a kijelző felett és alatt és a borítóján is volt kívül ...
A matricát nem kell a kijelzőre ragasztani az csak azt mutatja hogy kijelző mögött a borítón hogy állna.
Az SSDről én sem gondoltam hogy SSD néha többet fogyaszthat mint a vinyó...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
runner 125
nagyúr
válasz Andris_2 #2418 üzenetére
Nekem az akksi résznél nem volt.
A kijelző körüli kereten tuti volt. Erre emlékszem, meg talán a billentyűk alatti részen is volt, bár ez nem tuti. De lecsukva, a tetején nem volt.
Üdv.M
-
Andris_2
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne azokhoz, akik 1005ha-t vettek, hogy amikor kicsomagoltátok a gépet nektek volt védőfólia csík ott, ahová az aksit kell betenni, illetve védőfólia a gép tetején kívülről? Egy ismerősömnek volt, nekem viszont nem. Lehet, hogy vmi használtat kaptam?
-
runner 125
nagyúr
Őőő, valaki nem tudja véletlenül az 1101HA és az 1005HA külső méreteit?
Köszi.
Üdv.M
-
Jano_023
őstag
Most találtam egy tesztet a SSD VS. HDDről.
-
Jano_023
őstag
válasz runner 125 #2411 üzenetére
Hát igen kinek mi tetszik ...
Másik dolog, ha a vinyót ki akarom cserélni SSDre akkor azzal szerintetek mennyi energát spórolok a gépnek. Mennyit fogyaszthat egy sima HDD és menyit egy SSD ?
Ja és csak simán kiveszem a vinyót és bepasszintom az SSD-t ? mert lehet SATAs SSDt kapni. [link]Köszi
-
runner 125
nagyúr
válasz Jano_023 #2410 üzenetére
..hát valszeg jó ragasztós lesz, és meg fogod karcolni a tisztítgatásban...
Az én ízlésvilágom határait ezek átlépik, egyszerűen csicsásak.
Persze ízlések és pofonok.
Üdv.M
-
Jano_023
őstag
válasz runner 125 #2409 üzenetére
Én venni fogok, a sarokra akkor majd figyelek köszi a tippet.
Engem az aggaszt inkább ha megunom és leveszem akkor milyen lesz a felszíne ?Nekem ezek tetszenek:
1.
2.
.
3.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Jano_023 #2408 üzenetére
Hmm, érdekesek.
..bár nehezen tudom elképzelni, h szépen h lehet felkasírozni a tetejére..mivel elég rendesen "törik" a sarka...
De ha már választani kellene, nekem ez jön be.Üdv.M
-
Jano_023
őstag
-
zberi
csendes tag
üdv mindekinek
A 700as szériához szeretnék eredeti linux backup telepitőt.
Mert amit veszek op rendszer nélkül van,és én az eredeti release-t szeretnék.
Honnan tudok ilyet beszerezni?Hétfőn jön meg a 1005HA-H-m.Az asszonynak meg egy 700X2G
Már alig tudom kivárni.Mikor lesz már hétfő:p
-
runner 125
nagyúr
Szia!
4gb exIII SD 20 mb: 5800
4gb exIII SD 30 mb: 85008gb exIII SD 20 mb:9500
8gb exIII SD 30 mb:13500Bármi kérdés, pü vagy telefon.
Üdv.M
-
haris
őstag
Maximum SD kártyával bővítheted, és minél gyorsabbat tegyél bele. Én bdőltem, hogy mindenki azt mondja az SD kárya sebessége nem számít, csak az ára, mert nüansznyi külömbségek vannak..
Hát bizony számít a sebesség. Vettem egy 8GB-os Class 4es Kingstont, és picsafüst.
OpenOffice portable-t tettem rá, kb 4perc mire átkonvertál egy XLS-t amikor kinyitja.
TDK pendrivval ez kb fél perc, illetve a fényképezőgépemben használt 4GB o Sandisk Ultra II szintén elfogadhatóan gyors.A gyári SSD-t ne is próbáld cserélni, alaplapra van forasztva. A neten keringenek mindenféle moddingok, ahol SDolvasót forrasztanak bele, de én nem akanám elbukni a 2év garit-
Runner!
Mekkora lenne az az Extreme 3 és mennyiért vihetném?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nyilván jobb a minél gyorsabb, ha kell én tudok adni SanDisk Extreme III-ast. (30mb/sec).
Az kizárt. CF-ből, is a max. 40mb/sec. SD-ből meg 30.Üdv.M
-
kokopo
aktív tag
Ok, ertem
de ha mar a "leggyorsabbat" akkor eleg a class 6-s ?? (mert lattam valami 32 gigasat (sdhc) , 100 mega iras/olvasas-i sebesseggel, ami valami 200 angol font-ba kerul)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- ASUS TUF A17 FA707XI 7940HS / RTX 4070 / 16GB-DDR5
- Asus tuf laptop eladó 17 colos 144Hz Rtx 3050 4GB 512GB Nvme SSD. Beszámítás!
- Asus rog laptop eladó 17 colos! Full HD 120 Hz kijelző , Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest