Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD FX
- Jöjjön ami KIMARADT... 😅 — 2025 REEL
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
volt nálam egy 701-es, 4 gigás ssd-s, 630mhz ULV celeron-m-es, 1g ram, xp - lényegében ugyan ez
minden oké vele, teljesen használható - kivéve letöltőgépnek
a processzor még a 100mbit/s hálót sem tudja ellátni adattal, sem az SSD-ről, sem az SSD-re, sem USB-s winyora/winyóról. a legnagyobb sebesség 7megabyte/s volt, de pl usb-s winyora irni 3-4 megával tudott csak
mindez 100% cpu mellettnem veszek
-
mogyesz
aktív tag
Linux esetén nincs vele gond. Sajnos XP-vel trükközni kell, pl. a program files áthelyezése...
Rakhattak volna bele nagyobbat is, de
1.: nem igazán arra szánták, amire a legtöbben használják, használjuk,
2.: qrva drága lenne mondjuk egy 20GB-os abból a fajtából, amiből a 4G-s van...
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy ha 1GB helyett 2GB ramot tennek bele, akkor erezhetoen gyorsabb lenne vagy nem lenne sok a teljesitmeny novekedes?
Asus EEE901-esem van (vagyis noveremnek, de neha En is hasznalom).
Meg anno vettem bele egy 2GB-os modult, de nem ment igy eladtam anno. :\
Van olyan ram amivel tuti megy és Mo.-n is kaphato a kiskerekben?
A valaszt elore is THX.
Amugy ez a 4GB-os particio jo nagy gyokerseg volt az ASUStol...Mert kayak a frissitesektől is betellik. :\ -
mogyesz
aktív tag
válasz
andreina
üzenetére
sry, a második részhez:
Nem, nem lesz olyan gyors, (Nem emléxem, milyen típust vettél), de feltételezem az elfogyott hely miatt, hogy SSD-s. Na olyan gyors a HDD nem lenne még akkor sem, ha kimaradna az USB, ami lassít rajta. Igaz a második SSD-sem olyan gyors, mint az első.
-
mogyesz
aktív tag
válasz
andreina
üzenetére
Elsőként másold át a Program Files mappát oda, ahová szeretnéd (pl. a D: meghajtóra). Majd start futtatás: regedit
Megkeresni: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion -t majd ebben a kulcsban jobb oldalt kell látni egy ProgramFilesDir, CommonFilesDir karakterláncot.
Ezeket - tehát mindkettőt! - kell szerkeszteni (kettőt kattints rá), és a gyárilag szereplő C:\Program Files elérést átírni arra, ahová korábban átmásoltad a Program Files mappát (tehát ha a D: meghajtóra raktad, akkor D:\Program Files értékre).
Miután megvagy az átírással, indítsd újra a Windowst, hogy érvényesüljön a beállítás.
Ezután már törölheted a régi Program Files mappát.

-
-
andreina
csendes tag
-
mogyesz
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
tessék:
http://blog.laptopmag.com/upping-the-ram-on-the-eee-pc-900-no-change -
Jano_023
őstag
Hali, nem tudja valaki hol kaphatnek a netbookhoz olyan halozati kabelt ami europai szabvanyu. USAban vetttem az enyemet es otthon is akarom majd hasznalni atalakito nelkul ha lehet. Szoval ha valaki tudja hol kaphatok ilyen kabelt irja meg pls. Koszi
-
andreina
csendes tag
Meg egy kerdes. Valaki emlegetett egy Hong Kongi rendelesi oldalt szallitasi koltseg nelkul, he lehet megkaphatnam az oldal cimet?
-
andreina
csendes tag
segitsegre van szuksegem. Asus 901em van, es a c meghajto betelt. Lehet valahogy nagyobbra cserelni? Ha igen, milyen kartyaval lehet, es hogyan lehet kicserelni, hogy a garancia ne seruljon?
-
Cyrin
addikt
A Classicban az van, viszont nincs benne USB csati, ami a most megjelenő Touch-ban már van, így arra közvetlenül rádughatsz egy külső HDD-t vagy pendrive-ot, vagy SSD-t is akár. És már mehet minden, cserébe egyesek szerint nem olyan jó benne a DAC mint a Classicban. De mivel van optikai kimenete, így bármikor utánatehető bármilyen más DAC is.
És még akkor ott vannak a netes rádiók...Szinte ugyanez csak videolejátszási képességekkel a WD TV. (vagy a hamarosan megjelenő WD TV2 internetcsatlakozási lehetőséggel.)
Ügyes kis szerkezetek ezek.
-
BxL
csendes tag
T. Naras!
Úgy _gondoltam_ , hogy nagyon kicsi az atom hőleadása, hátha tart már ott a technika, hogy gyártanak ilyet. Nem utcai használatra kell, hanem egy HIFI rendszer tetejére tenném, elsősorban DVD-Audio, és egyéb nagyfelbontású zenefájlok lejátszására.
Jelenleg egy PointOfView netbookkal, meg egy expresscardos digit hangkártyával hallgatom a zenét, de az sem passzív, bár jóval halkabb az eggyel korábbi megoldáshoz képest...
Lehet, hogy túl audiofilnek tűnök, de nekem a 19 dB zaj is zaj, sőt a DVD-Audio korong felpörgését is ki akartam küszöbölni, ezért mennek netbook SSD-ről a FLAC és DVDA fájlok.
-
foxi69
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Esetleg itt: [link]
-
Naras
őstag
Sztem sehol nem fogsz passzív netbookot, vagy laptopot találni.
Egyszerűen hogy gondoltad??? Olyan kicsi egységbe bezárva az egész cuccot, egyszerűen muszáj, hogy valami járassa benne a levegőt. Azonban ezek a ventik nagyon halkak, ha utcán, vagy napközben használod, kb semmit nem hallasz szinte belőle, ha éjjel full csendben, akkos is csak egy nagyon kicsi, minimális búgás max...
A winyója pedig nagyon egyszerűen cserélhető, mint a normál notiknál, ennél is csak egy ezt a részt külön fedő kis lapot kell lecsavarozni, és levenni, nem kell szétszedni... -
Naras
őstag
nekem 1000HD van, a WOW - ot indítottam rajta, simán vitte...
Ebben az újabban erősebb VGA is van sztem, meg prociban is tán jobb (bár nem néztem a specifikációját, de az enyémben már egy viszonylag régi chipset, és VGA van)
Egyébként mi a francért akarsz te játszani egy Eee PC - n?
Max webes/flashes cuccokat, azt meg tuti röhögve elviszi...
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
900-as eeepc RAM csere - nincs valakinek erről vmi infója?

.fotókkal illusztrált írásra gondolok pölö.
Köszi.
Üdv.M -
kliszi
senior tag
Azt olvasom amit megadtál linken hogy ebben a eee pc 1008ha -ban az intel gn40 chipezés az intel gma 4500 - nak felel meg . Ezek szerint a vga-ja erösebb egy kicsit az elözöknél nem ? Csak az a kérdés hogy 1-2 éves játékok elindulnak e rajta ?
-
Jano_023
őstag
Hali itt van meg egy osszehasonlitas:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=cat13504&type=page&pageIdentity=searchDriven&useProductString=true&productString=1218092152108*1218096448402&unProductString=1218106121199*1218095771093*1218095770955*1218095770701*1218105184065*1218095770391*1218096448127*1218068507849*1218105182262*1218105178276&catId=
Azt nem tudom, nekem 1005HA van es meg nem volt idom nagyon foglalkozni vele. Csak a frissiteseket meg par progit raktam ra fel. De nem hinnem hogy nagyon tudsz rajta jatszani. Csak gondolj bele hogy mekkora a keperny. Meg igazabol ez nalam nem volt kerdes, netezni es dolgozni kellet, meg hogy tudjon aksirol menni egy jo darabig.
-
kliszi
senior tag
Még azt szeretném megkérdezni hogy a régebbi játékok mennyire futnak ell ezen a chipezésen az Intel GN 40 -en ? Köszi a választ !
-
Jano_023
őstag
Hali, ird be a googleba es kidobaja. De ide belinkelek neked parat. Bar angol remelem nem baj. A lenyeg kb. hogy 67MHz gyorsabb, kevesebbet eszik, es 533MHz rol felment a FSB 667MHzre.
http://itvoir.com/portal/news/Local-News/Intel-launches-Atom-N280-GN40-chipset-3-368.asp
http://arstechnica.com/hardware/news/2009/02/intel-debuts-new-atom-n280-gn40-chipset.ars
Legyetek jok!
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud nekem valaki segiteni ? Az lenne a kérdésem hogy mit takar az eee pc 1008ha ban az intel GN40 chipkészlet ? Mennyivel jobb az elödeinél ? És milyen vga van benne ? Elöre is köszi !
-
akom
őstag
Sziasztok !
Szeretnék egy kis segítséget kérni az Eee 700 as seriaval rendelkező tulajoktól.Annak akinek vak külső winyója a kis eee re kötve hálózaton mennyivel tud a winyóról másolni ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Jano_023
őstag
Szia, az oldal nem jelenitheto meg ? Nezd meg a wifi beallitasanal hogy esetleg nem-e statikus ip kap, vagy elore beallitotat. Esetleg nezd meg hogy a tuzfalad nem korlatozza-e a forgalmat. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Amugy ha tudod akkor probald ki azt is hogy kabelen megy-e ha nem akkor a tuzfal lesz vagy az ip.
-
süti5
őstag
Segítségeteket kérem....
Utólag, linuxos 900-as eee-re telepítettem fel xp-t. Minden működik rendesen, wifi-n viszont nincs net, egyszerűen nem tudom, mi tévő legyek.....routerrel van megosztva a net, a többi gép (laptop) felismeri, meg a környékbeli hálókat is, csatlakozik a routerhez (asus) és lehet netezni. A kis eee meg felismeri ugyanúgy rendesen a hálózatokat, csatlakozik rendesen az asus routerhez, jelerősség kiváló csak éppen a net nem megy. Ötletek esetleg? Ja, azt írja, ki, hogy nem jeleníthető meg.... -
BxL
csendes tag
üdv!
hol tudok utánajárni, hogy melyik EEE gépek csendesek teljesen?
Fontos lenne, hogy semmi mozgó alkatrész ne legyen, ill. ha HDD-s, azt le tudjam cserélni (hozzáférhető legyen) egy SSD-re.köszi
-
Jano_023
őstag
Hali, valaki meg tudja mondani hogyan kell XPt USBrol feltelepiteni, vagy adni egy linekt. Koszi
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, nos végülis tegnap megvettem a gépet. Az első benyomások nagyon jók még be kell álligatni rajta pár dolgot de nagyon jó vételnek tartom eddig. A monitor és az aksi volt ami miatt aggódtam hogy milyenek lesznek de kellemesen csalódtam. Ja és a billentyűzete is nagyon kényelmes.
Egy kérdés létezik hogy olyan modelt vettem (1005HA) amiben nincsen hátul SIM kártya foglalat? A helye megvan az aksinál, de szivacsos vagy milyen. -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Jano_023
üzenetére
Induló árnak nézd meg ezt:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=1005HA&x=0&y=0
és ezt:
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/laptopok/asus_eee_pc_1005ha/ -
Jano_023
őstag
Sziasztok ismét én. Az érdekelne hogy egy viszonylag új alig használt gépet mennyiért lehetne venni ? Csak kb. érdekelne az ára, ja és az tényleg 1005HA.
Előre is köszi!
Jano -
Naras
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
Hát, ez itt alapvetően egy Eee - s tábor... és sztem senkitől nem igazán fogsz rosszat hallani róluk...
Nekem egy 1000HD van... nagyon jól néz ki, működésben is szuper, gyors, meg minden... (Win7 hasít rajta...
)
Az 1005H sem lehet rosszabb
(az Asus honlapján csak 1005HA - t találtam, a sima H is Seashell?)
No mind1, a sajátomból kiindulva én csak ajánlani tudom...
-
Naras
őstag
...basszus, majdnem ripityára törtem a kis drágaságom...
Biciklivel zuhantam egy nagyot... a kisujjam el is tört...
Ez meg, a sarkán megnyomódott kicsit, most egy picit kattan, mikor felnyitom.
És ennyi... strapabíró kis dög...
(mondjuk ez a kis nyomódás kissé azért meg kell mondjam, hogy zavar)
Funkcionálisan semmi baja
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
A kérdésem a következő lenne szeretnék venni egy netbookot és a piacon a két kiszemeltem az EEE PC 1005H és az Acer Aspire One. Érdekelne hogy ki melyiket tartja jó vételnek és miért. Előre is köszi.
Vagy ha tudnátok valami tesztet mutatni neten amit megnézhetnék az is jó lenne.
Köszi előre is! -
Naras
őstag
Nekem kapásból rakott fel valami drivert, mert ment faszán. A felbontást is be tudtam állítani, meg minden.
Aztán feltettem a notihoz kapott DVD - ről az XP-s VGA drivert kompatibilitási módban.
Ez idáig rendben is van, csak ezzel így nem megy az Aero, meg ilyenek...
Bár, lehet jobb is, csak mégjobban lezabálná.
Mondjuk XP - t sztem magam részéről nem fogok visszatenni, ha hamarabb merül, hát hamarabb merül...
Neked az Update után ment az Aero is???
-
F.B.I.
veterán
1000HD. Én is szívtam vele nem ment fel az istennek semmi vga driver, ezért a felbontást nem tudtam állítani. Újraindítottam a gépet, mondván lexarom csinálom a többi dolgot, ekkor feljött az update. Mivel manuálisan telepítek frissítéseket, belenéztem és lőn világosság, chipset és vga frissítés volt.
Aztán visszaraktam az XP-t, mert többet bír aksiról, mint win7 alatt. -
Naras
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Azt már rég feltettem... dehát, XP - ben még nem volt Aero... no persze nem biztos, hogy ezért nem megy, de attól még nem megy... így gondoltam, ha lenne legalább egy Vista driver, azzal töb eséllyel tudnám megoldani ezt a "problémát"...
-
Naras
őstag
Egy 1000HD - n WIndows7 - et használok, de nem tudom aktiválni az Aero - t.
Azt írja, hogy a VGA driver nem kompatibilis...
Valaki talált már hozzá Windows7 - es, vagy Vista VGA drivert?
Nekem ehhez a chiphez nem sikerült, az Intel honlapján is csak XP - hez vannak...
(mondjuk, egy idő után elegem lett a keresésből, és hagytam a francba, de lehet valakinek van valami megoldása erre...

-
Naras
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
ACPI drivert hiányolja egyedül (akarom mondani ismeretlen eszközként kezeli), a többit sztem magától felismerte, semmi drivert nem tettem még fel rá, egyelőre faszán müxik...
-
Naras
őstag
Nah, én most vettem egy 1000HD - t, dobtam is rá egy Win7 et... eddig elég fasza...

Ha másnak vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, szívesen fogadom észrevételeit.
A grafikus megjelenítésben nem mennek ezek a "MAC - es témák" (Ultimate van)
Meg néhány billentyűkombó sem megy (FN - esek)Valami ötlet?
Üdv!
-
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm, még annyit kérdeznék, hogy hogyan teszteljem kipróbáláskor? Eddig amikor elmentem megnézni egy notit például a HD Sentinelt lefuttattam, hogy nem-e bad sectoros a vinyó. Itt az SSD-nél is van ilyen hogy bad sector?

-
Hi all!
701es EEE PC-m lesz, 512 rammal 4Gb SSD-vel. Sosem volt nálam ilyen gép, lenne néhány kérdésem.
Ha bővítem mondjuk egy 2Gb-os SD kártyával akkor az teljesen alkalmas adattárolásra? Arra menthetem a cuccaimat mint a vinyóra? Gyárilag linuxos a gép, azt tudom, hogy pendriveon keresztül tudok rá xp-t varázsolni, de létezik valami gyengébb xp ami elég neki vagy a gyári xp menjen rá?
Köszi
-
F.B.I.
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem a Kingston 800Mhz-es DDR2 simán ment.

-
automi88
csendes tag
Asus eeePC 1005HA: Erről tudna valaki valamit mondani, vagy linket adni a teszteléséről? Főleg az akkumulátoról való működésére vagyok kíváncsi, hogy mennyit bír ki egy töltéssel.
-
jgabor
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!
A fehér színűben 1 modulhely van

-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
A 900-as EEEPC-ben a memóriamodulok számára hány darab hely van?

Köszi.
Üdv.M
-
Rikarda
csendes tag
válasz
mogyesz
üzenetére
mogyesz és sanchomuzax!
Természetesen fenn van minden driver, a mellékelt Asus Support CD-ről tettem fel amit kellett, az InstAll segítségével, szépen sorban fel is mászott minden. Nincs is semmi hiba, csak az az amit mondtam. Annyira nem fontos, csak gondoltam talán van rá megoldás.
-
Rikarda
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 701 4G XPSP3-al. És amikor bebootol a windows akkor kirakja azt a szövegbuborékot, hogy a képernyő beállítások túl alacsony értéken vannak, stb, stb. Mivel 701 800x480-at tud ugye. Kérdésem, hogy lehet kilőni, hogy ne zaklassan avval a szövegbuborékkal.
Köszi mindenkinek.
-
doc
nagyúr
most a kezelofelulettel van gondod, vagy azzal hogy "forgatni kell"? (ami alapvetoen hulyeseg, nem hiszem hogy barmit is forgatni kene hozza)
elobbi esetben smian megoldhato, hogy ne inditsa el az egyebkent kimondottan jol sikerult guijat, utobbiban meg valoszinusithetoen user error all fenn... -
runner 125
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
..majd számolj be róla itt légyszi.
Köszi.
Üdv.M
-
rakal
senior tag
Én is így teszteltem őket,egy csomó pár dolláros kacatot vettem,nagyot nem bukhatok alapon,és minden megjött,a gombelemektől a lézeres tollig!
Csak győzd kivárni a 2-3 hetet,mire ideér!
Most már szinte minden kiegészítőt tőlük veszek.
Most például az MSI Windhez rendeltem 9 cellás 7800 mAH-s akksit,56 dolcsiért le is szállítják,hogy a netbook kérdéshez is kapcsolódjon a téma.... -
rakal
senior tag
Fogalmam sincs,miért éri meg nekik,szerintem kínai propagandafogás lehet vagy vmi. hasonló marketing téma.
Teszteld le őket!
[Dealextreme]
Paypal kell!
Én a mobilomat is náluk vettem,a magyar ár kb 1/3-ért,és jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen autót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- Asus ROG GL552VW
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a processzor még a 100mbit/s hálót sem tudja ellátni adattal, sem az SSD-ről, sem az SSD-re, sem USB-s winyora/winyóról. a legnagyobb sebesség 7megabyte/s volt, de pl usb-s winyora irni 3-4 megával tudott csak
mindez 100% cpu mellett

)
(az Asus honlapján csak 1005HA - t találtam, a sima H is Seashell?)

2gb-t szeretnék belerakni.