Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
automii
csendes tag
Helló,
Mér egy ideje töröm a fejem, hogy veszek egy 1001 pxd-t. Mi a véleményetek róla tapasztalatok róla? Hallottam olyat, hogy a zsanérja nem bírja sokáig. Ez igaz?
üdv, automii
-
amerigo
aktív tag
válasz
Iszapvarju
üzenetére
Hát ha rámásolod akkor nem fog sikerülni. Annál kicsit több kell.
Ebben a topikban megtalálod, hogyan kell boot képes pendrive-ot formázni. -
Iszapvarju
csendes tag
sziasztok
olyan problémám lenne, hogy van egy ilyen Eee 1005 HA laptopunk, és totál lehalt rajta az op rendszer. Szeretném leformázni az egészet, és újra telepíteni, de nem tudom, hogy be tud e bootolni pendriveról, ha rámásolom az xp telepítőt. Eddig csak úgy formáztam gépet újratelepítéssel, hogy beraktam a CD-t aztán minden jött magától, ehhez nem értek...
tudnátok segíteni?
köszi előre is
-
Laca 012
őstag
Hmmm ezt nem értem..
Jött egy értesítés, hogy valaki írt egy #4094. hsz-t, de itt meg nem jelent meg.
Akkor most az enyém hányas lesz??
Szerk: #4095-ös.. Akkor hol a #4094? Moderálták volna?

-
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Köszi, ezeket áttanulmányozom.
Amint áramtalanítva van, bszik újraindulni normálisan.
Nah, majd prósza ezeket, köszi.A bill. probéma megoldva, abból a szempontból, h a billentyűzet működik (Win 7 alatt az Istenért nem ment az sem), de az egérgombok és a touchpad most is szar.
A legfrissebb driver van fent, én nem tudom mi a penész van vele.
Külső USB-s egérről megy minden természetesen, de akkor is.Egyébként eszközkezelőben sem látja a belső egeret, csak az USB-st.

-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Attól, hogy jó esetben csak telepítés idejére kell ezt átlőni, utána (szerintem) illik (hasznos) visszakapcsolni a chipset (ICHx) driver és Intel SATA AHCI drivers telepítése után. (Mert az XP sajnos alapból nem tartalmazza a driver-t)
Én ez alapján csináltam régebben, de a link ahonnan letölthető az illesztő már nem működik.
Különben is más és más verziót kellett letölteni a különböző chipsetekhez, (ICHx) és az újabbakhoz talán nem is intel matrix storage, hanem valami intel rapid storage elnevezés társul.(Van aki szerint a visszakapcsolás nem szerencsés, mert kékhalált okoz, de ez szerintem baromság, mert több laptopon-desktopon csináltam már és anno a HP support is az előbb linkelt leírást küldte vissza amikor a HP nx7400 notebookra csak SATA native mód kapcsolgatása után lehetett XP-t telepíteni..)
Egyébkén floppyval rendelkező gép esetén telepítéskor az F6-tal lehetne hozzáadni, de ez ugye a mai notebook-netbook-oknál nem igazán működik, mert beépített floppy meghajtó nincs, az USB-s floppy-t meg telepítéskor még nem ismeri fel.. Ezért találták ki, hogy a biosban át lehessen lőni..
Bár egyesek szerint meg a legjobb beleintegrálni az "Intel SATA AHCI drivers"-t az XP telepítőbe, aztán akkor kapásból tudja AHCI módban is kezelni a merevlemez vezérlőt, de nálam mindig működött rendesen utólagos driver telepítéssel is, akkor minek kínlódjak a telepítő hackelésével.

Egy elég konkrét leírás itt..
(Bár Ő is azt írja, hogy ne kapcsold vissza, vagy integrálj de ezt sosem fogom megérteni miért ne, hisz működik a dolog és ha már benne van a gépben, had használjam már ki a gép hardver erőforrásait..
)
Én ahol tudok, már Win7-et használok inkább, mert kínlódni sem kell ilyenekkel, meg a mai hardverekre van optimalizálva..Billentyűzetproblémás gépeddel most nem is tudom, hogy mi az utolsó info?! Megoldódott végül??
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
..apropó, sikerült elindítani, a HDD beállításoknál lőttünk át valamit "compatible"-re.
Viszont múltkor is az volt, h ezt valamiért elfelejti, és azért nem akar bebootolni HDD-ről. Ez mi a franctól lehet?

-
runner 125
nagyúr
Hi!
Szarakodik az 1005HA-H-m, XP újratelepítésnél azt dobja ki, h:
"A telepítő nem talált a számítógépen telepített merevlemezes meghajtót...."
Mit lehetne próbálni?
Köszönöm.
-
sNORh
addikt
válasz
kameraman77
üzenetére
okés köszi, inkább megpróbálom először a linuxot, mert egyikhez sem ért
így mindegy, a linux meg gondolom hogy gyorsabb lesz valamivel, főleg hogy az egész 150Mega..
okés ezeket átadom neki köszi
-
kameraman77
tag
Ezek menni fognak bármely oprendszerrel. Amelyikhez jobban ért ha probléma van az oprendszerrel akkor azt kell feltenni. Mert pl én ha elszáll az Ubuntu, hozzá sem tudok szagolni, de ha valami Windows gebasz van, akkor azért rendszervisszaállítás meg ilyesmit tudok próbálni, de a linuxos parancssorhoz nem értek. Persze lehet, hogy valaki meg pont a Windowshoz nem. Szerintem azt kell figyelembe venni, hogy melyiken tudja nagyobb eséllyel elhárítani a problémát. MErt mindegyik alatt van csevegő program meg böngésző.
Annyit vettem észre amúgy, ha már skype, hogy ha webkamerát, meg hanghívást csinálok, és wifi-n keresztül nyomom, akkor ha lecsökken a wifi jele, szakadozni kezd a kép és a hang. Közelebb a routerhez már nincs ilyen probléma, "sima kábeles" nettel szintén problémamentes.
Jó gép ez, nem lesz vele gondja, csak ki kell tapasztalni a korlátait. Ja.. Skypeolás, vagy Msn közben - vagy bármikor ha ölbe veszi a gépet, vagy ágyból nyomja, akkor érdemes egy nagyobb könyvre tenni, hogy szabadabban szellőzzőn. Mert tud ám melegedni rendesen.
-
sNORh
addikt
válasz
kameraman77
üzenetére
köszi a választ, tesómnak vettem, németben dolgozik, és mire hazajön fel akarom készíteni neki. Csak Skype-ozni, MSN, és böngészni kell neki.. semmi másra.
-
kameraman77
tag
Szia!
Én kb egy éve használok egy Surf 2-est. Windows XP SP3 van rajta. Abszolut gyors, semmi gondom vele, néhány dolgot a telepítésnél kiszedtem belőle, ami nem kellett.
Simán tudok rajta akár játszani is - GTA Vice City, a telefonomat egy program segítségével bluetooth webkamerának tudom használni, és a skype alatt, vagy msn alatt simán megy.Linux-szal nekem az a gond, hogy nem kompatibilis néhány dologgal amit használok. Pl windows-ra írt munkahelyi program. Meg timelapse-okat készítek a gépemen és Linuxos program van ugyan, de a képekből videot összefűzni nem igazán tudok linux alatt, mert valahogy nem lesz szabványos.
Nyilván vannak a gépnek korlátai, tehát linux alatt se álmodj youtube fullscreenről... szaggatni fog.
Az én gépemhez van eredeti windows XP driver készlet, de a netről is több helyről letölthető a dolog.
Amúgy biztosan szeretni fogod, mivel bárhol elfér, ha veszel egy 10400-as akkut, akkor a világból is kimehetsz vele annyit bír. Hajtani kell, mert bírja. Én kint használom terepen, lerakom sziklára, fűbe (nyilván valami tartóra), éjszaka a villámfotózásnál is tolja neki, miközben rá van kötve a fényképezőgép.
Nagyon fájint masina, nem cserélném el semmiért az biztos. a 7" bőven elég nekem.
Azt is megcsinálhatod, hogy ssd-re felnyomod a windows XP-t, egy pendrivera, vagy memokártyára meg ubuntu-t, vagy valami hasonlót, aztán ami kell arról bootolsz. Linux simán jó pendrive-ról is.
Itthoni asztali gépemen van csak Ubuntu (is az XP mellett) ezért nem tudom, hogy hogyan viselkedne a masinán. Nekem itthon megfelel, lehet zúzni, mert a vírusok - elvileg - nem tudnak támadni rá komolyabban, szóval ha mélyre túrok a neten akkor Ubuntu (linux), ha meg csinálok valamit akkor XP. (a Surf 2-es pl elviszi a Photoshop PS2-is, bárki bármit mond, 7"-on is lehet képet szerkeszteni.)
Ha meg csak filmnézésre, vagy zenehallgatásra, képek lementésére használnád, akkor mindegy, de inkább linux, VLC player az alá is van, meg zenelejátszó alkalmazások is. Ha régebbi játékokat játszanál, akkor viszont XP kell. (emulátor van mindkét oprendszer alá - nintendo sega vscumm meg ilyenek.)
-
sNORh
addikt
Hali
Most vettem egy Asus 2G surf-ot, és valami ubuntu linux van rajta de elég elmenni ezen.. wireless manager is valami fos..
tudtok ajánlani valami jó gyors oprendszert rá? nem muszály a winfos( az lassú lenne egyébként?) jó a linux is csak ne legyen ilyen begyepesedett..
ti mit használtok? msot olvastam hogy a puppy lenne a legmegfelelőbb, vélemények? -
Rikarda
csendes tag
Sziasztok.
Van egy EEE 701 4G-m amin Linux volt. Telepítettem XP-t, egy idő után meg Linuxot, ha úgy akartam. Az eredeti helyreállító DVD-ről. Viszont most ez nem sikerült, olyan, mintha rendesen jól menne, az a szokványos szöveges mód fogad és ki is írja, hogy sikerült, de gyanús, hogy az egész egy percig se tart, (kb 5-6 perc szokott lenni(?)) és az SSD-hez hozzá se nyúl (nem gyullad ki a led). Viszont az XP feltelepül, (dolgozik is az SSD, villog a led) de valahogy megcserélődött a C: és az E: (a kártyaolvasó) de nincs benne kártya, egyszerűen csak amikor az XP felment akkor E: meghajtó és nem C:, a C: a kártyaolvasó lett. Amikor telepítem, rendesen törlőm a régi partíciót, és létrehozom az újat NTFS-be. Ez csak egy kis furcsaság, ami lényegesebb, hogy miért nem lehet az eredeti helyreállító DVD-ről a Linuxot visszatenni? Kb kétszer volt használva, nem karcos, nem sérült. Helyreállításkor hibaüzenet sincs. Azóta a BIOS-t is frissítettem XP alól újabbra, akkor se telepszik a Linux, régi BIOS-t meg nem enged fel. Mi lehet ez?
Előre is köszi.
-
válasz
Goatman
üzenetére
No ezt a részét már nem vágom a dolognak, nem tudom mi volt hozzá, bár én a helyedben nem keresgélnék, felraknék egy oem-et, vagy mondjuk nlite-al csinálnék egy integrált driverest. Az eredeti asus windowsok nem sokban különböznek szerintem a simától, csak annyi hogy bennük van a driver. Ha egyáltalán tényleg volt ezekhez a gépekhez. No várunk egy kicsit, hátha jön valaki, aki tud okosabbat mondani nálami

-
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudja valaki honnan szerezhetnék Eee PC 4G-hez gyári Xp Home lemezt, vagy képfájlt (lehetőleg magyar nyelvűt)?
Előre is köszi

-
válasz
CurrentValue
üzenetére
Most nézem, ez egy elég régi darab. Elképzelhetőnek tartom, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy nincs win7 támogatása. Legalábbis ha ez a celeron ulv-s procis gép, amiről szó van. XP-s drivert találtam hozzá csak az asus oldalán.
-
válasz
CurrentValue
üzenetére
Konkrét hibajelenség mi ?
Alapvetően az asus oldaláról letöltött drivernek is jónak kéne lenni, vagy a windows update-ről letöltött is. Ja, és ha minden kötél szakad, akkor lehet menni intelékhez is driverért. -
válasz
balpeter04
üzenetére
Elég a gari levél, ha neten akarod visszaküldeni, akkor még az sem biztos hogy kell, nekem anno csak a vásárlás dátuma, és helye kellett, ezt az RMA oldalon szépen kitöltöttem, és nem kérdeztek semmit. Azért mondjuk nem árt, ha megvan a garijegy. Sőt, szerintem az a fontosabb.
-
CurrentValue
tag
válasz
CurrentValue
üzenetére
Jha Win7 ez kimaradt
-
CurrentValue
tag
sziasztok!
Az imént jutottam hozzá egy 1000HD-hez a kérdésem az volna hogy a VGA-val mi a szöszt lehet csinálni, mindenféle intel drivert, meg asus updatet is probáltam
mégsem jó) -
balpeter04
aktív tag
Sziasztok!
Garancia érvényesítéséhez elég a garanciajegy, vagy kell a számla/nyugta is?
-
válasz
balintka
üzenetére
A Kingmax valóban mindennel megy. Szinte mindennel

Egyékbént a Home premium simán elmegy 2 GB-vel is, nincs semmi gondja, még fürgének is nevezhető. Azt viszont nem tudom, hogy a gép többi része elég lesz-e majd neki a zökkenőmentes futáshoz. A régi laptopom egy 2 Ghz-s AMD procis gép volt, és az 1 mag miatt érezhetően szenvedett a win 7 rajta. Szerintem mielőtt tényleg lecseréled, és pénzt is kiadsz érte, előtte próbáld ki, nehogy feleslegesen dobj ki pénzt
-
balintka
addikt
-
Laca 012
őstag
Az enyémbe gyárilag Hynix volt és égen-földön nem találtam itthon.
Kintről meg nem rendelem meg vakon, mert egyrészt 2x annyiért van mint amennyiért a kingmaxot vettem, másrészt benne van a pakliban az, hogy pont az 1-gb-ossal ment, de a 2GB-osban már mást szeret, esetleg járhatok úgy mint szintén a kingmaxal és elsőre kifogok egy gyári hibás darabot...stb..
Szóval kivételesen (viszonylag) olcsón megúsztam, mert elsőre olyan helyen vettem ahol bele engedték próbálni.
Ami még érdekes volt, hogy a Kingmax 4GB-os modulon nem is kingmax chipek voltak, hanem számomra tök noname chipek!
-
Asus gépekbe az a tapasztalat, hogy leginkább a saját márkájukat érdemes rakni.
Ez pl a Nanya. Na most ilyen márkát nem igazán sikerül soha keríteni, nekem az ul20-ban egyébként gyárilag a-data volt, kapott mellé egy picit másik típust, de ugyanúgy a-datát, és simán mennek egymás mellett.
Valamiért a kingston-al is szoktak néha problémák lenni, fene tudja miért.
( Esetleg supported ventor list-ben meg kell nézni, mielőtt veszel ) -
Laca 012
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Na ez azért érdekes, mert ugyan az enyémben DDR3 van, de miután a második kingmax belekerült (ami most is működik), többször fagyott a gép internetezés közben pl.. De annyira, hogy csak a kikapcsolás a bekapcsoló gomb nyomva tartásával segített.
Aztán mivel pont hétvége volt és nem tudtam megint visszavinni a boltba és lusta voltam visszatenni az 1GB-ost, használtam így..
A végén egyre kevesebbszer csinálta és végül "megjavult"..
Én már nem lepődök meg semmin, de hogy a RAM-ot meg a gépet//Oprendszert össze kelljen szoktatni...
A lényeg, hogy sikerült!!
-
Laca 012
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Azt is el tudom képzelni, bár a leg egyszerűbb elindítani pendrive-ról egy memtest-et, vagy akár egy linuxot....
-
Laca 012
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Én is cseréltem RAM-ot a 1015PN-ben..
Kingston-ból belepróbáltam 4GB/1333 (Tudom, elvileg csak 2GB ig támogatja, csak hátha.. ), 2GB/1333 és 2GB/1066-ost. Meg se nyekkent..
Vettem bele kingmax 2GB/1333MHz-est Kb. 15 perc használat után a Win7 (ultimate) kékhalálozott, azután mint a kingstonokkal, ezzel is csak fekete kijelző boot helyett.
Másnap kicserélték egy ugyan olyanra, az most működik.. (lassan 1 hónapja kb.)
Ilyen érzékenyek ezek a sz..-k..
Próbálj bele másikat, vagy másmilyet szerintem..
-
balintka
addikt
Sziasztok, ASUS 1005HA laptopunk van, a gyári 1 GB-os modult kicseréltük egy 2 GB-os Kingmax DDR2-800-as ram-ra. A Win 7 Starter viszont a 2 GB-os modult továbbra is csak 1-nek ismeri fel, az AIDA64 látja, h 2 GB-os a modul. Mi lehet a gond? Köszi.
A modul típusa:
Kingmax KSDE88F-B8KX5
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Fejlemény??
-
tomyoy
senior tag
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
nem hinném hogy drágább lett, csak biztos változott a rendszer és csak szervizdíjjal együtt tudják odaadni, bár ez hihetetlen számomra, hogy nem lehet megoldani hogy elpostáz 990FT-ért egy 3e Ft-os billentyűzetet( magánszemélyként).
még régebben leírtam püben mi történt.
-
runner 125
nagyúr
Az lol.
..én 2009. 12. 16-án kérdeztem.
"Tisztelt -!
Szerelés nélkül az ára bruttó 3000Ft. Kérem, hogy a készülék gyári számát (S/N) legyen szíves megadni, mert csak az alapján tudjuk megrendelni a szükséges alkatrészt.
Ahogy a billentyűzet megérkezik, e-mailben értesítem.Címünk: 1045 Budapest, Széchenyi tér 9."

mod. Vateran, múltkor ránéztem, azt hiszem láttam 6500-ért is. De, akkor is durva a difi nem egészen 2 év alatt.
..a helyedben én még használttal is próbálkoznék. Egyébként mi történt vele? -
Nézegettem régebben neten bill árakat, és bizony ennyibe kerültek a laptop billentyűzetek.
Családban volt egy hiányos gombú gép, és gondoltam veszek újat, ennyit megérdemel. Aztán amikor megláttam az árát, akkor inkább passzoltam a kérdést ( Mondjuk az egy 6 éves asus volt, és eladósorba kerülés miatt gondoltam. Hát elkelt így is
) -
tomyoy
senior tag
kaptam választ...8e +futár ha elküldöm és ők kicserélik , ha én akarom kicserélni akkor is 8e a bill, mert ők szervízköltséggel tudnak csak elszámolni vele

-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Én arra gondolok, hogy ha az adta meg magát (mármint a touchpad) és mivel közös lehet a vezérlőjük, lehet a hibás touchpad miatt nem volt billentyű sem..
Jó lenne, ha ki lehetne próbálni egy másik touchpad-dal, hogy az van-e megnyekkenve, avagy a vezérlő..
Minden esetre a bios frissítés is egy lehetőség.. -
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
írtam egy hete az asus supportnak a billentyűzet csere miatt...neked mikorra írtak vissza (asus@cirma.hu)?
-
runner 125
nagyúr
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
No akkor..
1. Innen töltsd le a bootolható pendrive programját.
2. az olvasd el! fájl szerint 3 helyen változtasd meg a betűjelet a te pendrive-odéra. ( a leírással ellentétben nekem nem g, hanem l volt..
3. indítsd el az install.bat-ot egy duplaklikkel és csináld meg a pendrive-ot.
4. Másold fel a pendrive-ra az asus honlapjáról letöltött és kibontott afudos.exe -t.
5. Másold fel a pendrive-ra a bios .ROM fájlját is.
6. Indítsd újra a gépet úgy, hogy biosban a bootsorrendben az usb meghajtó legyen elöl.
7. Ha elindult a dos, akkor beírod: afudos /i xxxx.ROM (nyilván a Te .ROM fájlod nevével)
8. Elvileg megkérdezi, hogy a régit akarod-e menteni.. Ha akarod, akkor mentsd.
9. Csinálja a flashelést..
10 Ha végzett újraindul és remélhetőleg örül..Hajrá!

-
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Nem megy úgy sem.

Van az a szürkés Asus logós indítóképernyő, ahol F2-re bejön a BIOS, ha itt nyomom az Alt + F2-t, csak elfeketedik a képernyő, ha elengedem, újra az a kép fogad... majd, értelemszerűen, ha nem nyomok semmit bejön a Win 7.
Lars
Hjah, csak találnék egy működőt valahol.

-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
És amit a videón is nyomnak Alt+f2 ???

-
válasz
runner 125
üzenetére
A kézikönyvében, mintha az asus update-el lehetne frissíteni a bios file-t. Lehet hogy a bios-ban nincs is külön flash program. Bár furcsának tartom a dolgot. Az is lehet, hogy a post-képernyőn kiírja, hogy valamelyik gomb az easy flash, csak nem látod, mert ugye az asus logó " mögött " fut a post ...
Próbáld meg ezzel az asus update-el, ha fent van, lehet hogy azzal sikerül. Aztán nézegetem még a kézikönyvet, meg bújom a netet, hátha találok más megoldást. -
válasz
runner 125
üzenetére
Mi a pontos géptípusod ? 1215n ?
-
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem az advanced menüpont alatt van a " start easy flash " menüpont, de ez más típus. Ha ezzel tudok valamit segíteni ...

-
runner 125
nagyúr
..komolyan lúzer vagyok, de nem találtam, h a BIOS-ban hol tudom betallózni a fájlt.

Mind1, ezer dolgom van amúgy is, holnap egyik barátom átugrik, átnézzük vele is az alaplapot, hátha meglát valami rendelleneset rajta.
Összességében tényleg bízom abban, h ettől helyre fog állni. Meg sem próbálnám, ha BIOS alatt sem menne a bill. - de, ott megy minden.

-
Laca 012
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Nem csak cache-ből! Rá tudok klikkelni a letöltésre, meg tudom keresni a gépedet (1008P) és le tudok tölteni hozzá drivereket..

Szerk. Nah most a link alapján várt vagy egy percet és nem lépett be, de az asus.com oldalról indulva.. (régióválasztás...stb) beenged egészen addig, amíg le tudok tölteni fájlokat..
Lehet a direkt link nem mindig jön be, lehet több szerver között kapcsolgatja a usert a terhelések függvényében..

Próbáld Te is szerintem az asus.com-ról indulva.. -
Laca 012
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Mert az már szerintem nem is fog..

http://support-org.asus.com/Default.aspx?SLanguage=hu-hu
Ez az aktuális...

-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Kérdésem lenne új tulajként:
1008P-hez létezik olyan driver csomag amely egy Zip-ként letölthető. (XP SP3-hoz kéne)
Ha nem akkor honnan töltsem darabonként, mert az asus support épp nem megy most.Illetve XP telepítéskor kér drivert? (nem használom az AHCI módot ) Nlite-val be kell valamit integrálni a telepítőbe?
Egy külső HDD vezérlőjére kötnék CD olvasót, más esetekben bevált (bootolt róla az XP telepítő)
De ha van jobb pendrivos módszer, akkor azt is kipróbálnám. Van erre how-to?Köszi!
-
Most nem keresem vissza, de mintha felmerült volna valamikor a kérdés, hogy a 1215b-ben hány memória slot van. Nos a youtube-on talált videók tanulsága alapján 2 memória slot van benne, és a memóriát könnyű is cserélni. A winyó más tészta, szét kell bombázni az egész gépet, hogy hozzáférjen az ember.
Emitt a videó [link] -
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Én már találtam egyet win7 alá, az Asus K40 notebook programjai között, csak telepítéskor kiírja, hogy csak Asus notebookokat támogat..

Netbook-notebook.. Nem mindegy neki??
Lehet egyszerűbb lesz tényleg biosból frissítened. Az sem bonyolult.. Az a lényeg, hogy a .ROM fájlt másold rá egy pendrive-ra kibontva..
Itt egy video, bár az eleje amíg letölti a .ROM fájlt, meg ráteszi a pendrive-ra, az neked szerintem nem kell, mert az már tényleg a szájbarágósság teteje..
Szerk:
Lars: Egy rugóra??
-
válasz
runner 125
üzenetére
Ha már maga a rom megvan, akkor lehet hogy én a helyedben bios-ból megcsinálnám a flashelést. Felrakod egy pendrive-ra, rajta hagyod a gépen, aztán F2-biosba be, szépen megkeresed az easy flash-t, és azzal megcsinálod.
-
runner 125
nagyúr
Itt találtam egy videót is, ő a BIOS - segédprogik-ból tölti le, nekem ott viszont csak egy letölthető fájl van, aminek a neve;
Verzió V2.38
Leírás AFUDOS Utility
AFUDOS Utility for DOS
Fájlméret 24.61 (KBytes) 2009/05/13 Frissítés
-
válasz
runner 125
üzenetére
Asus honlapján, talán az utility-k között, vagy a bios utility-k között kell hogy legyen egy winflash-program. Sajnos éppen nem tudom elérni a honlapot, de amúgy sem hiszem hogy direktben lehetne linkelni a progit. Ott kéne körülnézned, az a tuti cucc.
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az nem az!! Az, hogyha egyre gondolunk, akkor az egy nem az asus által gyártott szoftver, ami ráadásul annak reményében próbálja lehúzkodni az usereket, hogy önműködően megkeresi és felrakja a drivereket. Na most ez szerintem alapból nem is működik , meg igen csak veszélyes hozzáférést kell adni neki..
Mindjárt megpróbálok keresni én egy működő winflasht... -
runner 125
nagyúr
Ok, köszi nektek, menni fog ez reméljük.
A bios .ROM fájl már megvan, viszont nem találok normális winflash-t. Egyet leszedtem, felraktam - ami egész frankón átnézi a gép dirvereit is és talált hiányosságot, de user nevet és serial számot kér ahhoz, le tudja tölteni a "hiányzó", vagy általa "hiányosnak" vélt driver-eket.

-
Laca 012
őstag
Közben lejárt a mod idő.. Szóval véleményem szerint nyugodtan flash-elhetsz már Win alól, nem véletlen adják hozzá ezt a programot asusék. Tényleg csak arra figyelj, hogy türelemmel várd ki a flashelés végét! Közben a gépben legyen akku és csatlakoztasd a hálózati töltőt is.
Amit Lars írt ("saját felelősségre"), az persze tök jogos, bios frissítést senki ne ajánljon enélkül a mondat nélkül!!
Azt persze mondják is sokan, hogy "ha jól működik minden" akkor nem kell bántani, de nálad sajnos nem ez a helyzet...Régen (meg most is) Az asztali gépeknél volt rizikósabb ez a dolog, mert ugye ott nincs akku, és esetleges áramszünet vagy ingadozás esetén előfordult, hogy felénél ledöglött.
Én pont a múlt héten frissítettem a 1015PN -en.
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Manapság már nagyon egyszerűen. Le kell tölteni az Asus honlapjáról a géped legfrissebb bios-át ami egy .ROM kiterjesztésű fájl.
Meg le kell tölteni hozzá az ASUS WinFlash programot.
Aztán indítod a programot, kitallózod a .ROM fájlt és már tolja is felfelé..
Tényleg ennyire egyszerű!!
-
válasz
runner 125
üzenetére
Bios frissítés egyszerű. Szépen fogod magad, felmész az asus honlapjára, letöltöd a legfrissebb biost, ami a te gépedhez van jelenleg. Aztán ezt felrakod egy pendrive-ra mondjuk, aztán újraindítod a gépet. Elvileg a biosban lesz olyan, hogy asus easy flash, vagy valami hasonló. Azt szépen elindítod, és az új biost kitallózod a pendrive-ról. Ha minden oké, akkor elindul a frissítés. Viszont azt tudnod kell, hogy ha frissítés közben lefagy, újraindul, vagy esetleg akksi nélkül megy a gép, és beüt egy áramszünet, akkor reszeltek a gépnek. Pontosabban a biosnak. Na onnantól kezdve problémás a javítás, és nagyon nehéz házilag újra flashelni egy félig döglött bios chipet. Szóval ezt csak saját felelősségre tedd !!!
Nem komplikált, de rizikós műveletről van tehát szó. Ha nem tudod hogy kell, vagy nem vagy biztos magadban, inkább kérj meg valakit, aki bevállalja a dolgot. -
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha biosban megy a billentyű, akkor szerintem is kizárt, hogy alaplap. eszközkezelőben a rejtett eszközöknél sem látszik? Nem csak ütközik valamivel, aztán az kilövi és úgy marad?? Én most nem kapnám szét egyelőre többször, hanem szoftveres oldalról végig játszanék vele mindent.. Beleértve a bios frissítést is!!!

-
runner 125
nagyúr
Ok, de akkor mégis merre keressem a hibát?

Így is ezerszer átnéztem az alaplapot, h hol van rajta ilyen kis retek.. frankó ablaktisztítóval és fülpiszkálóval lepucoltam róla mindent, de tényleg..
Valamikor szétkapom újra, csinálok mindkét oldaláról egy nagyfelbontású képet, és felrakom ide. Hátha más talál rajta hibát.
Bár ez az érdekes, h nem tegnap ment rá az a qrva narancslé, hanem úgy fél éve. ..és most fosta volna el magát?

Akkor XP volt rajta, most Win 7, Linux-szal még nem próbáltam, a hétvégén megnézem.
Köszi.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Ha bios-ban megy a bill, akkor nem hiszem, hogy kell hozzá új alaplap.
Nem igazán értem, hogy windowsban miért nem akar menni ...
Már nem emlékszem pontosan, próbálkoztál újratelepítéssel, vagy egyből ment gariba ?
Meg a Linuxos megoldást is talán említettem neked, azt sem tudom, hogy sikerült-e kipróbálnod.
Sajnos ha találnak furcsa dolgokat a gépben, akkor egyből vissza szokták küldeni, mondván biztos belefolyt valami. Gondolom ezért is akartak egyből alaplapot cserélni, mert azzal tuti kiküszöbölik a további esetlegesen később felmerülő hibákat.
Szerintem előbb próbálj valamit kezdeni a géppel, és csak utána gondolkodj az eladáson, ha végképp nem sikerül megjavítanod. -
runner 125
nagyúr
Hi!
Noh, kicsit elfeledtem a topikot, most viszont van hírem.
A gépet ugye elküldtem javíttatni, viszont észrevettek benne egy kb 1x1 mm-es barnás - gondolom cukormáz szerű valamit, és megírták, h gariban ez így nem javítható, de megállpították a javítás költségét, ami (tessék figyelni
) 85.000 Ft - .Természetesen nem csináltattam meg. Most viszont megkaptam, szétszedtem, ahol láttam kipucoltam, leszedtem azt a kis szart, de sajna továbbra sem jó a bill és az egér, ha betölt a Win 7.
Érdekes mert BIOS-ban továbbra is megy.
A lényeg; szerintetek alkatrészként adjam el, vagy szerezzek hozzá alkatrészt?
Semmi problémám nem volt vele előtte, akkuja is még 98%-os, winyó 100, szóval sokat nem is volt használva.Gondolom egy alaplap kellene bele nemde?
Köszönöm a tippeket.
-
greenisland1
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok!Két típus között gondolkodom asus 1215n és 1215b.
Nem tudom melyik lenne jobb!
Azt olvastam hogy a 1215b-s AMD procis valamivel gyorsabb mint az Atomos.
Valamint a b-s akksija tovább bírta!Akinek van tapasztalata kérem ossza.
-
Laca 012
őstag
Hát szerintem meg lehet próba képpen pont "downgrade"-elni kellene azt a flash-t.

Ugyanis amióta megtörtént ez az átállás, azóta nálam is az van, hogy ha nem kapcsolom át ION-ra, akkor a CPU-ba integrált gyengébb grafikus vezérlő akadozva viszi.. (240p-n is)Ugyanis a flash átállásnak tömören a lényege user szemszögből, hogy a CPU helyett már "csak" a GPU-t terheli.
Ebből kifolyólag egy gyengébb videóteljesítményű gép a régebbi adobe flash bővítménnyel esetenként jobban viheti mint ha frissítesz újra.. Én a helyedben 9-essel, vagy max a 10.1-el próbálnám ki. Az enyém azzal nem akad amikor IGP-re van kapcsolva, persze max 480p felbontásig..
Nem 100%, hogy nálad is ez van, de szerintem egy próbát megér!Még azt nézd meg, hogy ha más oldalon beágyazott youtube videót nézel, vagy más pl indavideo szaggat-e teljes képernyőn. Nálam csak közvetlenül a youtube oldalán jelentkezik ez a "tünet"
Tök jó, hogy átálltak egy elvileg jobb rendszerre, csak kizárták, hogy a régi vagy gyengébb gépekkel is használni lehessen.. Talán ahogy felbontást lehet váltani, a régi és új rendszert is jó lenne, ha engednék változtatni.. Mert ugye aabból, hogy a youtube-ról beágyazottat viszi, arra enged következtetni, hogy lehetséges lenne..
szerk:
Jah, most látom, Lars is javasolt downgrade-et is:
"ha a legfrissebb van, akkor valami régebbit vadászni valahonnan" -
Laci.M
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
12 colban már rohannék is megvenni! Jó lenne a 13 col is, de már a 12-es is elérte a határt nállam hordozgatás szemszögéből. A 13-ast már nem hordoznám vidékről minden nap a suliba. A 12 col az meg még elég kicsi h viszonylag könnyű legyen, a felbontása meg 1366*768 ami akkora mint sok 15-ös notinak. Jegyzőkönyvet elkezdeni szerkeszteni hazafele a vonaton első osztályú!
ÚÚgyhogy én várok a 1215B-re. (szerencsére nem kell siettetnem a váltást, a 1215N is nagyon jó vas
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Parkside szerszám kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nah, majd prósza ezeket, köszi.
így mindegy, a linux meg gondolom hogy gyorsabb lesz valamivel, főleg hogy az egész 150Mega..

mégsem jó)