Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Gaming notebook topik
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Hajjaj, számít az eléggé, x264 dekódolása még több erőbe kerül.
Ha minden igaz, akkor ITT találsz 720p-s és 1080p-s anyagot is. Bár elég kis fájlok így nem tudom, h tesztre mennyire alkalmasak, de nem lenne rossz megnézni egyet-egyet.
Közbe találtam egy x264 batman trailert is, csak sajnos rapidshares. [link] -
_ak_
addikt
Köszi, ez már alátámasztja azt az írást amit ma találtam:
"Atom was fast enough to decode a 4.5Mbps 720p H.264 stream at around 90% CPU utilization; anything more complex and we started seeing dropped frames. 1080p HD movies are completely out of the question. The CPU is fast enough to play 720p XviD/DivX however."Csak mert ezt ágyba fekvős, fórumozós, alvás előtti film/sorozatnézős "kütyünek" venném meg. Teljesítménybe valószínű jobban járnék egy olcsó c2d-s géppel, de azok nagyok és legfőképp nehezek, ami által kényelmetlenek is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezért nem értettem
Merthogy ugye a duplája, plusz a HT, szóval nemmegetteazavas 
MÁS: Akarnék venni valami tokot az én kicsikémre. Mondjuk Brando Crystal pont jó is lenne,de ha jól látom még nem csináltak az 1000H-ra. Remélem azért fognak. Valaki látott már valahol valami bármi akármi ilyesmi tokot az 1000-esre?
-
-
_ak_
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Erőseb kell, h legyen már csak a Hyper Threading miatt is, csak amikor a régi gépemre telepíttetem a vistát, kb 80%-al esett vissza az fpsem a játékokban, pedig 2gb ram, 3ghz-en futó P4 és egy 6600gt volt benne. XP alatt pörgött minden a vista is ment, de amint elindítottam vmi játékot meghalt az egész és szvsz az egymagos p4 nem tudott kezdeni mit magával. XP-re természetesen elég kell, h legyen az Atom.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Köszi. Használatba is vételeztem. Az enyémen nem sokat javitott, persze valamit azért igen...
HD téma látom nagyon felizgatta a népeket
Holnap utánajárok.Egyébként én a legkomolyabban mondom nemtom' honnan veszitek, hogy az Atom nem, vagy alig erősebb a 900-as Celeronnál. Baromság. Azzal jóformán 2 alkalmazás párhuzamos futtatása komoly gondokat okozott, Atommal meg A4-es méretben nyomdai minőségben Photoshoppoltam ismerős Wind-jén, mert épp' úgyhozta a kényszer. És teljesen jó volt. Azért ezt a 900-assal gondolat szintjén sem mertem volna....
-
_ak_
addikt
Az igaz, h kicsi a kijelző, de a videok többségét már 720pben szedem le és eléggé "fárasztó" lenne konvertálgatni. azért köszönöm! az 1080p-nek meg itt a quad

Reac^ "sajnos" wmv kódolású dolgokkal találkozok a legritkábban, főként a h264 kódolású mkv-kat szoktam nézni, ha ezt nem viszi akkor bukta.
-
doc
nagyúr
hat, 701-en nem fogsz 720p-t nezni

az elejen, a logo meg a tobbi teljesen jol ment, aztan ahogy megjott az elso 'normalis' kep, kapasbol lemerevedett a kep, de a hang teljesen jol ment tovabb, szoval HD-t hallgatni lehet vele
ezek alapjan nem hiszem, hogy az Atom annyival gyorsabb lenne, ami a folyamatos HD lejatszashoz eleg...
konvertald at elotte vmilyen mpeg4 codec-kel meg mondjuk meretezd at kisebbre, ugyis tok folosleges 720p-t nezni egy sokkal kisebb felbontasu kijelzon
-
Polllen
félisten
Erős kamu a nagyrésze...2GB rammal crysisozni lehet 1440xnemtommennyiben vele egy magos procival, uh ne hidd el a sok mellébeszélést...
Amúgy 1,6-s atomra 1 gb rammal egy vista home basic talán annyira nem merész. Bár ha a 900 celeron teljesítményét nyújtja csak a proci, akkor elég csiga lesz.(persze megfelelően használt vlite kezeléssel akár még élvezhető is lehet...)
Amúgy youtube-n van egy rakat vista on 701,900,901 video...nem tudom mennyi kamu belőle

-
Zooka
tag
Tud valaki valami helyet, ahol kipróbálható lenne egy 901-es? (esetleg 1000H is)
-
tbs
addikt
A színprofil kijelzőhöz kötött. Beállítani csak 1000H-n érdemes, akkor is csak hozzávetőleges lesz a gyártási szórások és az esetlegesen más típusú panelok miatt.
Ez az én gépemen ad elfogadható eredményt, de szinte biztos, hogy más 1000H-n is jobb lesz, mint az eredeti. És az is biztos, hogy más monitoron meg tök értékelhetetlen lesz.

-
_ak_
addikt
on mirrors edge 720p-s trailer, a hangot nem tudom mennyire lehet nyomon követni, de ha csúszik szerintem az elején azt még észre lehet venni.
a ram még könnyen bővíthető, de netezésre és alap funkciókra, elég a 1gb is. a boot lassú, de a használat elmegy (fórumozás, im). ami gázosabb az szerintem a cpu, atom ide vagy oda, az 1 magos megoldás soványka már.
-
doc
nagyúr
vista eee-n? igen meresz gondolat....
ismerve a vista brutalis hardverigenyet (ld pl. 2GB ram alatt a nagy windows-hivok szerint is hasznalhatatlan, stb) max. poennak jo, de meg annak sem annyira
ha adsz linket egy rovid 720p-s videora, meg tudom mondani hogy a 701-es mit szol hozza, ha az segit
-
_ak_
addikt
Ja h vistával használod? Asztalon jobb klikk/testreszabás/képernyő-beállítások/speciális-beállítások/színkezelés/színkezelés/hozzáadás, itt kiválasztod a letöltött fájlt, majd beállítás alapértelmezettként. ^^
Olvastam azt a tesztet is, de értetlenül állok előtte, hisz ugyan az a vas mint a wind + van még "turbo" is és náluk még így is szaggatott, de a winden jól ment? User error szag van a levegőben, ezért is gondoltam, h inkább titeket kérdezlek meg. btw a vista jól fut rajta?
-
_ak_
addikt
Asztal -jobb klikk/ tulajdonságok és ööm izé, vmikor még csukott szemmel is megtaláltam volna
, de ha minden igaz, akkor képernyő, (speciális?)beállítások és ott kell, h legyen vmi színprofil beállítások, ahová be tudod tallózni ezt fájlt. Berakod alapértelmezettnek és ha minden igaz élethűbbek lesznek a színek.Nekem viszont nagyon fontos a 720p lejátszás milyensége, de felemás tapasztalatokat olvasok.

-
tbs
addikt
Itten-e, profil az érdeklődőknek -> [link]
-
Nyugdíjas
nagyúr
old_artist vállal kalibrálást. Keressétek meg. Én is igy fogok tenni hamar...
-
.Oldman.
tag
Valaki az LCD kijelzőhöz tud előre kalibrált beállítást?
-
doc
nagyúr
-
tothm
őstag
Azért egy árat is írhatnál....
-
tbs
addikt
Van egy angolbillencses, 1G RAM bővített, fullos (webkamera, nagyakku, tiptop állapot) fekete 701 eladó karnyújtásnyira, ha érdekel valakit.

-
Nyugdíjas
nagyúr
Tervezem, hogy kicserélem a wifi-t valami kultúrált intelre monnyuk. Van már tapasztalat, vagy látott valaki leirást, hogy melyikeket "eszi meg"?
1000H-ról van szó... -
Cyrin
addikt
Sajnos manapság ez a trend(i), hogy fényes legyen minden. Nemrég jelentették be, hogy a Wind új sorozata fényes (tükröződős) kijelzőt kap, ami egy ilyen hordoozásra teremtett gépnél teljesen értelmetlen.
Hát a kosz nem látszik meg kevésbé rajta, az ujjlenyomat viszont igen.
-
tothm
őstag
Sztem fényesség szempontjából a 701-es a legjobb...
-
PLacc
senior tag
1000 vs 901

Azért nem mind1...

-
fanthomee
tag
Ezt mondjuk elég szubjektív így megítélni. Nekem mondjuk egyáltalán nem zavaró, sőt! Nekem is volt 701-esem, és szerintem ez ahhoz képest egyáltalán nem meleg. Úgy emléxem az pont a billentyű felé sütött (bár tényleg meleg volt annak az alja is...), a 904HD-nek viszont a billentyűje nem melexik, inkább egy pöttyet az alsó fele. Szerintem ha van a közeledben egy mediam, ugorj be ott úgyis egész nap mennek, megláthatod mennyire melegednek.
Köszönöm a válaszokat, csak azért kérdeztem ezt az akksi dolgot, mert kíváncsi voltam mennyi időkülönbség van ugyanolyan 6 cellás akksival az atom javára. De úgy tűnik hogy olyan egetrengető fogyasztási különbség nincs a két proci közt. Mármint a gyakorlatban... -
Reac^
őstag
válasz
fanthomee
üzenetére
Melegedésről tudnál valamit mondani? Mert a 701-esem nagyon kicsi, nagyon melexik és a billentyűjétől is a falra mászok. A kis méret nagyon tetszik, ugyanis tegnap tapiztam ismerős 1000H-ját és az nagyon nem jött be. Nagy, monstrum, nehéz, viszont jó a billentyűje.
Szal most nem tudok dönteni, eddig úgy gondoltam hogy nekem találták ki a 901-es verziót (sok aksi, kis méret, rendes kijelző). Aztán a 701-esen kellően megutáltam a billentyűt, így most egyedül lehetőségként a 904hd maradt (főleg a jó ára miatt is, meg azért hddnek jobban örülnék).
Abszolút nemtudom mi mellett döntsek, lehet megvárom még az Aspire One-t, nagykerben szept elejére ígérik, ssd ill hdds verziói is nagyon olcsók lesznek.

-
kelzsoca
félisten
-
fanthomee
tag
Akinek van 1000H-ja, vagy 901-ese milyen akksiidőket tud kihozni belőle?
-
fanthomee
tag
Én is hihetetlenül meg vagyok vele elégedve!!!
Tegnap újratelepítettem a wint rajta, beállítottam a szokásos felületeimet. Zokszó nélkül, gyorsan tette a dolgát. Mondjuk nekem atomos géphez nem volt szerencsém, nem tudom mennyivel lenne gyorsabb, de az biztos hogy ilyen teljesítmény nekem untig elég amit ez a kis gép tud. Melegedni a billentyű jobb oldala szokott, de a kézmelegnél csak egy kicsivel jobban, úgyhogy egyáltalán nem zavaró. Az akksi első töltésre kb. 4 órát bírt. -
tothm
őstag
Nekem eddig nagyon bejött a 904 hd-m!

-
doc
nagyúr
ha arra a nagyon ocsmany, hologramos szutyokra gondolsz, amit a gepre kell ragasztani, akkor az feltetele a legalis windowsnak
vagyis ha nincs matricad, akkor legalis windowsod sincs, ha kifizettettek veled a windows arat akkor jo esellyel atvertek...a masik feltetel a legalis windowshoz meg tudtommal a szamla, rajta a windows-zal
-
fanthomee
tag
Ilyenről nem tudok, sőt az előző 701-esemben sem volt ilyen azt hiszem.
Más: Egy rövid kis értékelőt adnék a gépről. Azt hiszem ennél jobb notebookkal még nem találkoztam. A főnökömnek volt korábban egy Toshiba ultrahordozható kis gépe (kb. fél millió forintért), azt akkor nagyon irigyeltem tőle. De azt hiszem most ezt a kis masinát nem cserélném el vele. A billentyűzete nagyon jól használható vajpuhán dolgozik, a kijelzője is nagyon jó (az mm-ben ott voltak a 10"-os kijelzők de szerintem ennek sokkal élesebb a képe). Az akksija fantasztikus. Most töltöttem fel először, tegnap egész eset nyúztam (telepítés, tömörítés, játék NFSD Undergrund egész jó sebességgel, dvd írás, emellett folyamatos wifi) és még most reggel is erről pötyörgök. Szóval én nem bántam meg: mondom így az első nap után, de még írom majd a tapasztalatokat.
-
tothm
őstag
Esetleg nincs még valakinek 904 hd-je mert lenne egy fontos kérdésem!
MOD: fanthomeen kívül... -
tothm
őstag
fanthomeeMent egy sürgős privi!
-
PLacc
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de ha minden igaz, akkor képernyő, (speciális?)beállítások és ott kell, h legyen vmi színprofil beállítások, ahová be tudod tallózni ezt fájlt. Berakod alapértelmezettnek és ha minden igaz élethűbbek lesznek a színek.
Alátámasztom. Ha nem felejtem el, feltolok este egy Spyder2Expresszel készült profilt. Nem tökéletes, de a gyárinál messze jobb...