Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lhidasi
csendes tag
Uj kerdesem volna
Sikerult valakinek BT-n keresztul Nokia keszulekhez kapcsolodni ?
Pl. Nokia PC Suite.Nekem sajna nem sikerult de amint lattam nemzetkozi forumokon is voltak gondok.
-
tothm
őstag
válasz
kiskoma2006
üzenetére
Szvsz 904hd akku 3,5-4 óráig.
-
kiskoma2006
csendes tag
HAli!
Van már tapasztalat:
-901 akku meddig bírja?
-904HD akku meddig bírja? -
tothm
őstag
Mediába nem volt fehér, meg sztem az elég kényes is! Viszont a feketét egész nap csak törölgetem!

-
-
ngabor2
nagyúr
lehet, hogy én vagyok a figyelmetlen és alultájékozott, de mi ez az eee storage a táblázatban?
-
fanthomee
tag
"Amúgy énis fehérpártivagyok. Némileg praktikusabb."
Látatlanban pedig azt hittem hogy a fehér a kényesebb de élőben mindjárt más volt a tapasztalat. A feketéhez féltem volna hozzáérni, pedig nagyon cool az is
Ja, igen ez 1000-es méretű. Ami nem mindig hátrány, mert azért így a billentyűk is nagyobbak... -
fanthomee
tag
Igen, ebben is a kijelző mellé tették a hangszórókat. Mondjuk azt nem tudom hogy sztereo mikrofon is van-e bent mint az 1000H-ban, vagy csak meghagyták alul neki a helyet, mindenesetre alul két mikrofonpont látszik... Nekem nagyon tetszik ahogy kinéz, meghogy ilyen áron? Nemrég 701-es volt ennyiért és azért össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
-
Stoto
tag
Visszatérve a vistás megoldásra: Lehetséges, hogy elég komoly előnyöket lehetne szerezni a vista readyboost szolgáltatásával, ha működik a beépített sd kártya olvasóval. Teljesen elnyeli a kártyát a dell notikban lévő olvasókkal ellentétben, így a fekete 1kH -hoz teljesen jól passzolna 1 fekete highspeed sd.
-
Gab
őstag
sziasztok,
remélem segítek, de én itt találtam rendkívül jó árban EEE PC memóriakártyát

EEE PC memóriakártya -
Polllen
félisten
Gondolom ismeritek, de itt vannak a méreteik egy a4-s papperhez képest
-
tothm
őstag
Én már csak azt nem értem, hogy a media markt hogyan adhatja olcsóbban a 904-est mint a 701-est!

-
fanthomee
tag
No tegnap én is sikeresen beszereztem egy 904HD-t!!!!
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve (persze egy nap után nem csoda) épp az akksiját formázom. Most láttam először élőben windet, meg eee 1000-t is, de egyszerűen nem értem miért dícsérik annyira a windet. Szép az is, de a kijelzője nyeklik, a fehér műanyag az meg három féle fehér....
Szóval inkább eee. Máténak pedig köszi az infót meg a fényképeket!!!
Nekem is volt 701-esem, de nekem sem volt a kijelzőfelbontáson kívül semmi bajom vele. Mondjuk az SSD nekem pont nem vált be, mivel programozok és egy-egy programomban sok apró fájlt kell mozgatnom, meg megnyitnom. Az SSD ilyenkor nagyon belassult. Pedig elvileg ebben kéne neki jeleskedni nem? Ezért kerestem most wincsis megoldást, meg az ára miatt tetszett a 904 nagyon. Tudom ez Celeronos de én amire használom ez a gyorsaság, meg ez az akksiidő amit ez a picúr tud pont elég lesz.
Bocs a hosszért! -
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, majd csinálok én is az 1kH-ról,de csak akkor vagyok hajlandó fényképezni,ha fent van az OSx

Amugy már az elején megszivatott,mert már épp indultam az ablak felé vele, mert egyszerűen nem lehet neki megmondani, hogy bootoljon USB-ről, aztán nagynehezen megtaláltam, hogy előbb Esc-et kell nyoni, aztán F2-t
De olyan gyorsan kezd el bootolni amugy a hülye zikszpé, hogy ehhez is villámnak kell lenni 
GParted Live valamiért totál kakukkol tőle (no screen found). Erre ngabor,ha errejár mondhatna valami okosat
Wide felbontás kavarhat be neki?Egyelőre itt most félretettem az ügyet,mert le kellene formáznom FAT-ra a vinyót. Mondjuk már szétszedtem (nem birtam ki
). Tényleg vic könnyű kikapni a HDD-t,ami ráadásul SATA, tehát maximum megformázom valami másik gépben.
Nah, amjd visszatérek erre a dologra egy pár nap múlva.... -
_ak_
addikt
Érdekes módon egy-két helyen pont arról számolnak be, mintha gyorsab lenne a kis gépeken a vista mint az xp. Amúgy meg teljesen megszoktam és meg is szerettem a vistát.

ngabor2: torrent? miért ne? inkább egy atom egye az áramot mint egy quad
ssd vs hdd, bár sok különbség van köztük, de miért akkora para, ha 8gb szabad hely helyett 76gb szabad helyed van? jelen esetben nincs számottevő különbség, sem súlyban, sem boot időben, sem áram fogyasztásban. legalábbis úgy tudom, h minimális az ssd előnye az eee-kben, igaz sajnos nem tapasztalatból beszélek, de sehol sem emlegettek negatívumot. a hang már zavaróbb tényező na de mit tud produkálni egy egy lemezes hdd? természetesen nem meggyőzni akarlak, csak informálódni szeretnék. -
doc
nagyúr
nem tud vki egy osszefoglalo tablazatrol, hogy melyik tipus mit takar? mar teljesen elvesztem...
naszoval ami nekem kell:
9"-os kijelzo (ok, 8.9
)
max. a 901-es meretenek megfelelo haz, nagyobb ne legyen
hdd NEM kell, csakis ssd johet szoba
elony a sokat biro akksinem tudom, ez melyik modellre passzol...
gondolom a 901-re teljesen, de az ujakat nem ismerem -
tothm
őstag
Ezek a módom közül melyikkel kéne, hogy a legkedvezőbben fogyasszon az akku?
- High performance
- Super performance
- Power saving
- Auto Power-Saving
PLS help! Köszi: Máté -
doc
nagyúr
a 701-es remek konstrukcio, igazabol az egyetlen gondom az, hogy a kijelző egy egészen picivel kisebb, mint ami már pont jó, ezért is akarok 8.9"-ost, az tökéletes lesz
a gépelést meg lehet szokni, bár még mindig megesik néha hogy á vagy ű helyett entert ütök
viszont a gyors gépeléshez nem árt valami kényelmes testhelyzet, kitekert pózban sokkal nehezebb gyorsan gépelni, mint egy teljes méretű billentyűzetena 10"-os nekem már túl nagy, ez a méret nekem tökéletes, pedig nincsenek vékony ujjaim
most is a 701-ről írok
mikor külföldön vagyok, akkor erről intézek mindent (net, levelezés, chat, videochat, torrent, filmnézés, stb), és igazán remekül használható!
nem is nagyon szoktam elhozni a céges notebookot a szállodába, az egyetlen pozitívum a nagy kijelző lenne, de így sokkal kényelmesebb az éjjeliszekrényen, ágyban fekve nézni a South Parkot -
Ear001
addikt
Múlt hét csütörtök óta egy 901-es boldog tulaja vagyok. Akkor érkezett az első adag a gépekből a nagykerbe, és sikerült megcsípni belőlük hármat a kollégáimmal.
Volt már nálam 701-es, 900-as, de ez a gép érezhetően jobban össze van rakva. Amire nagyon kiváncsi voltam, hogy mit tud az Atom processzorral a gép. Gyárilag szerencsére nagy kapacitású akkuval adják, és most már apránként az ötödik órája lógok a neten, Wifi-n át, bár közel van a router, a jelerősség olyan 80% körüli, de így is több mint elégedett vagyok. Melegedés sokkal elfogadhatóbb, mint a kisebb Celeronos tesókon, hang gyakorlatilag semmi, ennél jobb utazós gépet kitalálni sm lehet.
-
ngabor2
nagyúr
imho a hdd-vel pont a lényegét vágták agyon. egy ilyen gépnek nem kell nagy háttértár. 12-20GB flash pont elég. nem tárolni, mindennapi munkához vannak tervezve, hanem "lemegyek a parkba, leülök egy padra (jó is az, hát, aki szereti)", előveszem és a szabad levegőn kockulok. vagy a vonaton. vagy hasonló helyeken. oda meg nem visz az ember 30GB-nyi cuccot, emrt minek. vagy ha visz, pendrive-on, és ugyan ott van.
megnéztem a képeket... egy ilyen gépen torrentezni

-
HavocS
senior tag
Mehetne, de minek? Jobban fut tőle a firefox vagy a pasziánsz?

Engem az érdekelne, hogy van-e lehetőség beállítani, hogy hogyan töltse az akkut. Gondolok arra, hogy ha hálózaton van, folyamatosan tölti, vagy beállítható, hogy mondjuk leghamarabb 50%-os töltöttségnél kezdjen rátölteni? Ha nem, van erre esetleg valami 3rd party program?
-
tothm
őstag
Megvettem, eddig király, bár hallani ahogy a hdd dolgozik! Egy picit sztem túl fényes, de adtak hozzá tisztító kendőt!

-
Stoto
tag
Lazán elmenne, csak kéne még 1 gb ram hogy kényelmes is legyen használni. Én vettem külső dvd olvasót a kis 1000es mellé, úgyhogy ha lesz egy kis időm hétvégén, akkor egy ghostolás után lehet felpróbálom rá a vistát.
A vista fejlett energia kezelését én annyira nem dícsérem. Az 1000h elött 15"os asust nyúztam amiben egy 1.8as turion volt. Valamiért vista alatt mindig kevesebbet bírta akksiról, bár ez valószínűleg azért volt, mert a csilivili UI dolgoztatta a 7300 go-t is rendesen.
Igaz sosem használtam rajt a vistát battery saving profillal, mert teljesen használhatatlan volt úgy. a kis turion amúgy sem volt erős, 800ra visszaclockolva meg ...
Amúgy nem én lennék az első aki vistát rak rá:
[link] -
Nyugdíjas
nagyúr
Nincsen, ha jól tudom csak XP-vel adják. Arra gondolsz, hogy a külföldi gyakorlat nyomán pereljük le róluk az OS árát?
Benne vagyok
A Touch-os dolgot meg pont ezért irtam,ha ennyire rá vagy gerjedve a filmnézésre menet közben az a legjobb megoldás szvsz....
Vistához meg nem értek,megmondom őszintén nem is akarok

-
_ak_
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
iPod touchal szépen bekevertél
nem is kell már szinte PDA, kell egy touch és egy 1000h vagy wind
Btw az 1000sre meg a windre is mehetne már vista nem? Főként, h elviekben fejeltebb az energiagazdálkodása is, ami mondjuk elég nagy tényező kéne, h legyen. Valahogy olyan szaga van, mintha a raktáron maradt home-okat akarnák csak ránk sózni. Ezeknél nincs olyan lehetőség, h soft mentesen vegyük meg?
-
tothm
őstag
Nekem jó lenne a vista is csak nincs külső dvd meghajtóm se nagy karim. Nincs esetleg más lehetőség? Köszi: Máté

-
Polllen
félisten
Amúgy 1,6-s atom procival szépen fut osx, így ott nem lehet gond(elméletben)
Celeron nem tom hogy bírja... -
Polllen
félisten
-
Nyugdíjas
nagyúr
Holnap megyek az 1kH-ért

Ja, inkább ma...
Olyan izgatott vagyok, hogy megyen-é rajta az OSx
... Látott már valaki erre utaló bármit a neten? Wind-re már láttam feltuszkolni, szóval innen a remény, hiszen gyakorlatilag ugyanaz a hardver.... -
lhidasi
csendes tag
Sziasztok
Nekem is volna egy kerdesem.
Aki rendelkezik az 1000H kis szerkezettel az eee storaget hasznalja ?
Mennyi terulet van nektek hozza ?
A felhasznalo kezikonyvon volt nektek sorozat szam ?
Elore is koszi a valaszokat
Udv -
rayoliviero
veterán
Ma viszik el 45 ezerért az EEEPC 701-esemet.

-
-
PLacc
senior tag
Az Eee 900-at mióta lehet SSD helyett normál HDD-vel kapni?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
ilyen vérengzőnek ismertél meg, hogy jövök, és Nyugdíjasokat verek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
azért egy pda/okostelefon és az eee között van némi különbség. pl. az eee-vel elég macerás telefonálni, elég alacsony a készenléti ideje, és jóóó nagy zseb kell, hogy beleférjen. cserébe viszont sokkal rugalmasabb, bőségesebb a programválaszték, jó esetben nagyobb a háttértár, nagyobb a kijelző, könnyebb gépelni rajta... tehát nem vagy ez, vagy az, hanem ha kell, akkor mindkettő.
a jelenlegi 900 lecserélését 901-re fontolgatom, de az 1000-es sorozat számomra már a "hurcoláshoz túl nagy és túl nehéz" kategóriába esik. ráadásul mivel vinyó van benne, ezért pont a lényeg lett agyoncsapva.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hátő....
Azért annyira nem vagyok járatos ezekben a dolgokban,de próbltam már ezt-azt, aminek általában ez az összeállitás lett a vége:
mp3 lejátszó filmnézési lehetőséggel, jó nagy táhellyel (ha tényleg valami váratlan helyzetben kell elütni az időt, legyen nálam film)
telefon(végül nem kell, hogy sokat tudjon, de azért valahogy mindig elcsábultam egy smartphone-ra,de igazából én itt arra megyek konkrétan, hogy jól nézzen ki)
noti(kicsi legyen,de azért használható, ezért 10'netbook, ami végül nem wind lett, hanem 1000H)Ők az utitársaim, otthon meg a "nagygép", ha komolyabb munkára kell az erő

De ne folytassuk itt szvsz ezt a témát,mert ngabor erre jár, és elfenekel bennünket
Jó lenne tudni, hogy pont mire akarod használni ezt a dolgot amit venni akarsz. Mert ha enynire ki van hangsúlyozva a filmezés, akkor lehet tényleg az Eee, vagy elgondolkozhatnál egy iPod Touch-on is...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- Xiaomi 15T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A fekete azért kényes mert lenyomatos a fehér meg azért mert világos. Melyik ujjamat harapjam?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De olyan gyorsan kezd el bootolni amugy a hülye zikszpé, hogy ehhez is villámnak kell lenni