Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem flash ügyben érdemes lenne körülnézned.( frissíteni, ha a legfrissebb van, akkor valami régebbit vadászni valahonnan ) Próbáld meg esetleg másik böngészővel is, attól függően melyiket használod, crome, vagy firefox. Talán crome lenne a szerencsésebb, kicsi a gépigénye.
-
zberi
csendes tag
Miért akad minden youtube-os video teljes képernyőn.
mind1 milyen felbontáson 240p is.
Asus eeepc 1005ha-h gépem van -
fiATHaLON
őstag
skizó meg én vagyok...
-
fiATHaLON
őstag
válasz
fiATHaLON
üzenetére
Figyelj!
Azt csináld, hogy húzd ki az eddig hibátlanul működő usb elosztót, mert
megáll az usb ellenőrzés miatta. Onnan már továbbmegy a boot, lehet
setupba is lépni.
Fastbootot az insert megnyomásával tudod kikapcsolni, ekkor látszódni
fog a szokásos ram ellenőrzés, stb. -
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni.
Felraktam egy eee b206-osra néhány hónapja a win7-et, de nem bírja el,
ezt mostmár látom (kislányom játékaival, csicsamicsa aero-val stb.).
Nade!Lépnék a setupba f2-vel, de nem tudok, mert vagy az "eee box" logóval
kifagy, vagy ha beadja a bootnál a kiírásokat (memory, check...stb) -
erre sem sikerült még rájönnöm, hogy miként lehet állandóvá tenni ezt
a boot kiírogatást - , akkor meg áll annál, hogy "enter setup..."
Nyomogattam, áramtalanítottam midnent, amit az interneten találtam,
de nem segített. Ha valakinek van valami ötlete, megköszönöm! -
Laca 012
őstag
Hát ezen tényleg kifér az alaplap is..

Szerintem ezt a "ne nyúlj bele" hozzáállást most kezdhették el és lehetséges, hogy csak némely szériánál próbaképpen, de én belenyúltam mindkét esetben sajnos a tutiba, (K50IJ-EEE1015PN) mert mindegyik zárt és wifit mindegyikbe szeretnék cserélni..
Mondjuk jó lenne, ha ezzel a lendülettel gyorsan le is szoknának erről asusék...
De most tényleg! Ne hogy már ne cserélhessek benne hdd-t, csak ha napokig lemondok a gépről...
Különben az A6JC-m is nagyon jó gép volt, bár az kicsit fájt, hogy az anno 310eFt-os gépet 4év után 65eFt-ért sikerült eladni, de nem is veszek még egyszer ilyen drága notit..

-
válasz
Laca 012
üzenetére
Lehet hogy ez inkább széria függő, mert pl itt az én gépem alsó része [link]
EEE-ből is családban van 1005pe abban ramot biztos hogy lehet büntetlenül cserélni, matrica nincs rajta.
Nekem is volt Asus a6km-em, hát abban is minden cserélhető volt. Viszont legalább jó nagy is volt, meg nehéz
Szerettem azt a gépet is, meg előtte volt egy Asus L3500D-m is.
Viszont nagy előnye mindegyiknek, hogy még mindíg működnek. Az L3500D esetében ez különösen örömteli, ugyanis 8 éves volt nemrég
-
Laca 012
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
De tudom!
Lehet ilyet kapni bármelyik ASUS szervízben, sőt ingyen osztogatják 10esével! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na ne csináld már!

Ha lehetne ilyet kapni, boldog boldogtalan szedné szana-szét az összes ASUS készüléket.
Ezt nyilván pont arra találták ki, hogy ne lehessen (egyszerűen és reckírozás nélkül) szétszedni.Így meg ha valaki bevállalós és van elég kézügyessége, hogy sérülés nélkül szétszedje a készüléket, akkor valószínűleg a matricát is szépen le tudja szedni.
Szerintem ezt meg mindenki ítélje meg maga a saját lehetősége és képességei alapján, hogy bevállalja-e, hogy esetleg elszakad, (mert nyilván benne van a pakliban) vagy esetleg elviszi 4000.-ért a szervízbe..Az mondjuk tényleg szánalmas, hogy az ASUS-on kívül minden gyártó szabad hozzáférést enged a HDD-hez is, ők pedig újabban nem..

-
r3dsnake
nagyúr
nem tudtok valakit, aki garin belül meg tudja oldani a 1215b-ben a vinyócserét? de olcsóbban, mint hivatalosan, mert ott 4000 szerelés + 3000 posta, amit kicsit sokallok egy olyan dologért, amit itthon is meg tudnék csinálni, valamint az asuson kívül kb minden gyártó meg tudja oldani úgy, hogy otthon lehessen cserélni vinyót...
esetleg, ha hozzányúlok, mennyire veszik észre? elméletileg ugyanaz a ház, mint a 1215n-nél. miből látják, ha bele van piszkálva?
köszi!
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nincs még kész a géped??

-
Laci.M
senior tag
Mi történt? Mindenkinek tökéletesen működik a netbookja?

- Runner hogy állsz a szervízeléssel? Nekem kb ennyi idő volt nyáron a gariztatás.Pár napon belül jelentkezek egy 1215N fogyasztásteszttel.
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hát a vírus is egy lehetséges ok,sajnos létezik olyan vírus ami a biost "megflasheli" kicsit, de elég ritka.
Inkább a gyárban a bios tartalom nem biztos, hogy bitre pontosan felment anno, és eddig bírta. (Lehetett egy rossz érintkezés, vagy egy feszültségingadozás a flashelés közben...)
Rosszabb esetben a biost tároló flash chip is lehet hibás, ilyenkor ha szerencséd van, akkor pont azt a területet nem használja egy bios frissítés után, vagy nem sikerül a szervízben sem a frissítés..
Egyéb esetben előfordulhat, hogy sikerül nekik a frissítés és egy idő múlva esetleg újra "elfelejt" valami hardvert vezérelni. Ilyen reméljük nem fog előfordulni!Legyünk optimisták!

-
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Jaja, számomra is érdekes volt.
De Bios, h foshatja össze magát csak úgy?! Szal' , nem is csináltam semmi "rendelleneset" rajta, ment a gép, épp' messenger és a net, semmi több.
Kapcsoltam közben egyet a TV-n, majd amikor pötyögni akartam újra, egyszerűen nem érzékelte semmit - abszolút semmit. Majd próbáltam tapipadot, a kurzor sem mozdult meg. Ekkor hittem azt, h lefagyott, így jött a Ctrl Alt Del - de ez sem jött. Kinyomtam, restartot követően pár másodpercig a bill. ugye jó volt, és újra "eltűnt".
A tapipadnak van a bal oldalon egy harvderes ki-bekapcsoló gombja, azt lenyomva egyszerre hibát dobott - kb. mintha vmi vírus támadta volna meg.. de ahogy írtam már, az újrartelepítés / Win7-re telepítés sem oldotta meg.Meglátjuk, remélem meg tudják oldani időben.
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Minden esetre elég érdekes a problémád, mert ugye ha bios alatt működött, akkor nem valószínű, hogy hardverhiba lesz, max bios tartalom sérülhetett..
Egyébként visszaolvasva nem látom, hogy bios-t frissítettél volna..
Pedig ugye a touchpad letiltó hardveres gomb is a bioson keresztül kommunikál az oprendszerrel..
Lehet elég lett volna neki, de most már max megcsinálják a szervizben..
-
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Bevallom őszintén, h paráztam az üdítő miatt, ami annó ráborult. De gondosan szedtem szét - és pucoltam ki, úgy, h a garmatcia sem sérült.
Viszont 100%, h nem attól lett hibás, mivel kb. fél éve történt az eset, és most csinálta ezt a rendellenességet. (Bios alatt működött a bill, amint bejött az op.rendszer nem.) -
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ez jól hangzik! -
runner 125
nagyúr
"Tisztelt Ügyfelünk,
Az Ön ***** esetazonosító számú készülékének javítása elkezdődött.
Üdvözlettel,
Asus Ügyfélszolgálat"
-
Én félek a codec packoktól, nekem még soha semmi jót nem csinált egyik sem. Mondjuk itt a remek kivétel, ami erősíti a szabályt, neked bejött

Game booster. Ötletem van csak, nem használok ilyen programot, mert nem olyan gépem van, én csak itt ragadtam az EEE Pc topikban egy kérdés után
Talán emel picit az órajeleken a progi, de ezt mondjuk everest-el, vagy most már AIDA-val ellenőrizni tudod, hogy étnyleg így van-e.
Szerk:
" A Game Booster egy ingyenes segédprogram, ami a gyengébb géppel rendelkezőknek jöhet jól. A program lényege, hogy átnézi a gépen futó Windows szolgáltatásokat és a futó folyamatokat. Játék módban képes a játék szempontjából felesleges, RAM és CPU időt evő folyamatok kikapcsolására. A játék módból kilépve minden visszaáll a korábbi állapotba. "Egy ilyet találtam, nem tudom mennyiben fedi a valóságot.
-
Frexol
csendes tag
Bioshock, az állat
Angry bird is jó csak már unalmas
De még az abszolút kedvenc a Plants vs. Zombies. De van még jó pár kedvenc klasszikus: C&C Tiberium wars, Left 4 Dead. Viszont az az Érdekes, h a Silent Hunter 3-nál kicsit szaggat mikor külső nézetbe vagyok.
Meg tudod nézni, hogy mikor használja az ION-t? -
Frexol
csendes tag
Köszönöm a segítséget
Igazándiból egy K-lite Codec pakk oldotta meg a problémát
1080p-s is csak akkor akad nagy ritkán mostmár, ha beletekerek a közepébe
Mégvalami.
Valaki elárulná nekem, hogy ez a Game booster nevű program miért olyan jó? Sok sok gameing-es videón láttam, hogy használják. -
-
Hát ott több probléma is felmerülhet, egyik az az, hogy rossz mondjuk a lejátszó program, és nem kezeli rendesen az aktuális formátumot. Mondjuk ez is csak a full HD-ra lehet magyarázat, a sima 720p-t a procinak is minden segédeszköz nélkül tudnia kellene.
Próbáld meg a Media player classic, home cinema-t, esetleg a VLC-t. -
Frexol
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2 hete vettem egy 1215N-es EE-t. Naggyon jó, iszonyatosan tetszik, Bioshockot fullon viszi szerencsémre^^ Viszont van egy olyan problémám, hogy a HD film akad rajta de nagyon, a Full HD-t meg már meg sem említem:S Tudnátok ebben segíteni nekem? -
V.Stryker
nagyúr
Valaki be tudná linkelni azt a WD segédprogramot, amivel elvileg ki lehet kapcsolni, hogy ne pozicionálja 10 másodpercenként a fejet?
Olyanról hallottatok,hogy nem volt kompatibilis a gép az ssd-vel?
-
Laci.M
senior tag
Tavaly júliusban is nagyon jól működött, a nyár közepén intéztem a garanciát, Asus háztól házig és kb 8 nap alatt már vissza is kaptam a gépet tökéletes állapotban, és a gyári 160-as winyót 250-esre cserélték ki, (pedig a hiba user error volt). Gondolom olyan volt nekik raktáron, de mégis jól jött most eladáskor is

Asus szervíz- Cirma Kft

Ez nem fizetett hirdetés! -
válasz
runner 125
üzenetére
RMA remekül működött 2 éve asuséknál, én meg voltam elégedve velük.
Remélem neked is hasonló lesz a véleményed, és nemsokára használhatod megint a gépedet. Beszámolót várjuk természetesen
-
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére

Jaja, de ezek kifejezetten olyan vidik, amikben kb már el nem induló gépek vannak.
Ezen is a garimatrcia ki volt már lyuggatva...
Amikor én szedtem szét, egyszerűen egy bankkártyával minden ilyenhez hozzáfértem, és nem is cseszte meg.

_
Asus oldalán leadtam a szervizigénylésem, majd beszámolok a fejleményekről.
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Huhh..
Instrukciónak nem rossz, de a hideg kirázott, ahogy azzal a késsel kapásból összekarcolta a billentyűzet keretét, amikor alányúlt..
Aztán ott kapcsoltam ki, amikor a billentyűzet szalagkábelének csatlakozójáról először lecsúszik neki a csillagcsavarhúzó és majdnem végigszántja az alaplapot. Simán letolhatott volna 1-2 smd alkatrészt..
Barbár egy ember, remélem nem szervizes..
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
1015PN-ről tudok ilyet, de a billentyűzet nálam nincs leragasztva és nem is volt..

A billentyűzet alatt volt egy kis sárga gari címke a középső csavar felett, és semmi más ragasztós..
Még a 12"-osokhoz voltak ilyesmi fotók talán..

-
runner 125
nagyúr
Hali!
Segítsetek légyszi, keresnék valami olyasmi oldalt, ahol szétszedik az 1005-ös Eee pc-t.
Annó emlékszem volt valami hasonló, de nem találom.
A billentyű leragasztására volnék kíváncsi, mivel küldeném garban.Köszi.
-
válasz
Laca 012
üzenetére
Hát ez számomra már utópisztikus, amit leírtál. Egyszerűen túl szép hogy igaz legyen

Egyébként tényleg jó lenne valami ilyesmi. 1-2 évnél én azért tovább szoktam megtartani egy gépet, az előző laptopom 3 és fél éves volt pl. Asztaliban is 3 év játszik durván, persze ott a gép apróbb komponensei cserélődhetnek.
Win 7 meg hát amióta megvan a gép, azóta fent van, nem kellett azóta telepíteni, pedig nem figyelek kifejezetten oda rá. Megy telepítés törlés, meg ilyesmi, azon kívül relative rendszeresen megy registry tisztítás, vírus keresés, aztán nagyjából ennyi.
( Ez a saját recovery partició készítése dolog érdekel, ha tudsz valamit ezügyben, akkor szerintem oszd meg titkaid
) -
Laca 012
őstag
Mondjuk kicsit elgondolkodva legoptimálisabb az lenne, hogy:
Ha jogtiszta win van rajta, akkor nagy valószínűséggel ki is szolgálja azt az 1-2évet ameddig az ember le nem cseréli a komplett gépet, mert akkor az ember biztos jobban meggondolja az OS cserét.
Jó esetben pedig a User folyamatosan frissít és naprakészen tartja a gépét..
Gyanítom, hogy van olyan backup-recovery szoftver ami folyamatosan tudja frissíteni a recovery partíciót is. Ha kicsit korszerűbb akkor arra is figyel, hogy a szinkronizálást csak hálózati táplálás esetén és csak "tétlen állapot"-ban csinálja.
Ha viszont létezik ilyen, akkor bármilyen összeomlás esetén friss rendszert kapnánk vissza, netán a megszokott beállításainkkal..
Azért ez már elgondolkodtató lehet..
-
Laci.M
senior tag
Jogos a felvetést, de egy normálisan karbantartott rendszernél szerintem nem kell félni attól, hogy összeomlik.
Laca 012- Neked is igazad van, de eszembe se jutrott ez a gyári/ nem gyári téma. Jó dolognak tartom, de inkább az elejétől újrarakom az egész rendszert ha kell, a programok, meg a win is úgyis változik annyit félévente, hogy mire felfrissítek mindent ugyan ott vagyok időben. (sűrűbben nem hiszem hogy kellene telepíteni, az előző gépemet is egy hónapig próbálgattam/tesztelgettem, hogy mit szeret és mely programokat kerüljem, majd újratelepítettem, és simán használható maradt még egy év után is)
Ahány ház, annyi kilincs mint mondják!
-
Én csak azért ragaszkodok a recovery particióhoz, mert ha éppen úton vagyok, és akkor mondja a win esetleg, hogy baj van, akkor kellemetlen, ha nem tudom használni a gépet. Telepítőt meg egyéb mást nem szeretnék magammal vinni.
Tudom, paranoia, de mi van ha mégis egyszer kell
-
Laca 012
őstag
Az miért baj, hogy 4db partíció van a merevlemezen???

Tudod, hogy melyik partíció miért volt fent?
Nálam most is 4 van, annak ellenére, hogy én is legyalultam az egészet és ultimate x64-et tettem fel.. kapásból 2 partíció az ultimate, a másik kettő meg az Ubuntu 10.04LTS Netbook és a hozzá tartozó swap.
Eredetileg, ha jól emlékszem, akkor 2partíció volt a Win7-nek, egy a recovery, egy meg az express gate.. ez utóbbi kettő talán 20GB sem volt..
Neked pont ez hiányzott??
Alapvetően itt nem a partíciók számával van problémája senkinek szerintem...Laci.M : Hát igen az szerencsés, csak nekem x86 -os startert adtak hozzá, ami nem kezeli az optimust, így ha már váltanom kellett, akkor már ultimate x64..
-
Laci.M
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ezt én sem értem, miért ragaszkodtok ennyire a gyári recoveryhez, tele beleintegrált felesleges programokkal. Nekem az első dolgom volt legyalulni minden partíciót, csinálni C-nek 50 gigát, a többi mehet adatnak. Ki lett fizetve a win7 ára, letöltesz torrentről egy szintén olyat amilyet vettél (nekem Home Premium) rá egy pendrive-ra és már lehet is telepíteni. HHa olyat szedsz le amibe bele vannak integrálva a frissítések még azzal sem kell bajlódni telepítés után. A win ettől még legális, még ha sp1-eset is teszel rá, megkérdeztem direkt Win7 topikban, ha már egyszer kifizettem a win árát, akkor legálisan használjam.
-
rakal
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szia!
Csak azért szólok,mert látom Neked is van 1215T-d.
A helyzet az,hogy én elhűltem,amikor megláttam a Win7 Ultimate telepítő DVD-t használva,hogy gyárilag a merevlemezen 4(négy db) különböző méretű partíció van,valószínű összefügg a problémáddal,hogy nem olyan egyszerű a recovery partíciót lementeni.
Ettől kellőképpen felforrt az agyvizem,le is gyalultam az egészet,ment rá full Win7 Ultimate,és kész.Minden drivert le tudsz tölteni az Asus website-ról.
Azóta semmi gondom a 1215T-vel,gyors(össze sem lehet hasonlítani a gyári konfiggal) gond nélkül megy,csak ajánlani tudom a módszeremet. -
Laci.M
senior tag
Hír - hát ezzel sem lettünk okosak, ezeket eddig is tudtuk, de legalább már tényleg közelednek megtudtuk! Jöhet egy teszt és az az átkozott mérgelődés, hogy megéri-e váltani
Én minden esetre már nagyon várom. Runner készülhetsz telefonálgatni! 
(Pláne így, hogy sikerült eladnom az 1005HA-H-mat.) Te mikor viszed gariba a tiedet?Silentfrog- miért ne lehetne? ezekre lett kitalálva. Szedd le az Asus oldaláról a legújabbat ami van a gépedhez, telepít, és már élvezheted is

-
Silentfrog
veterán
Szerintetek a superhybrid engine programot rá lehet varázsolni a win 7 alá,eee pcre?
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
A kérdés már többször felmerült, és nem igazán sikerült megtalálni rá a választ.
Ha még működik a windows akkor a hozzá tartozó gépben ki lehet írni dvd-re, vagy pendrive-ra, esetleg másik usb-s winyóra, ahonnan újra lehet telepíteni később.
Norton ghost-al nagyon kell vigyázni, meg bármi más ilyen programmal. Egy win 7 starter recovery particiót pont egy particionáló programmal sikerült lenulláznom ...
B-terv. Asustól recovery lemez kérése, de ennek a menetéről nem tudok semmit.
Ja, ha csak recovery-zni akarsz, akkor F9 gombra jön elő a recovery. -
V.Stryker
nagyúr
Áááááááá,......szííjjjelll vágom.

Szóval kezemben a noti vinyója. Rádugtam a gépre, bootol belőle a win7,de a recovery-t nem tudom indítani. Lehet valahogy?
A recovery-t simán hogy lehet egy másik windows alatt előhozni,hogy simán lemásoljam? Hogy tudnám kiíírni? a norton ghost-al nem boldogulok, még sose használtam.

-
Jano_023
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdés:
ASUS EEE PC 904 HD-ről küldjetek nekem privátba véleményeket. Sürgős lenne és nagyon megköszönném.
Köszi -
runner 125
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez az, h jelen esetben, ha nincs rádugva a bill., akkor sem működik, s nem csak a bill. nem, hanem az egérpad is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Én is szoptam anno a asus 1000h notimmal.
Hozzá volt köve egy usbs billentyűzetés és Numlock billentyű be volt nyomva.
Össze vissza irt minden hölyeségt a billyentyúzet-Az istenért nem jöttem rá,hogy mi a baja.Még billenytűzet driver is kerestem.
Utána felhomályositottak.
drstupid .: aproba hirdetik,de szerintem bőven nem ér meg majd 30 ezret,egy 7" kijelzős "vacak".A hely is kevés rajta,meg sokban ugy tudom celeron processzor van ami gyengébb mint az atom.
40 körül láttam használt 10" kijelzőjű netbokot.Az szerintem sokkal jobb vétel. -
válasz
runner 125
üzenetére
Még esetleg nézd meg egy linuxal. Pendrive-ról, vagy ha van usb-s dvd meghajtód, akkor arról.
Remélem hamar visszajön, ha esetleg gariztatod
-
válasz
runner 125
üzenetére
Azt a drivert csak úgy tudod telepíteni, ahogy próbáltad is. Kitallózod.
Viszont tuti nem a sata driver a hunyó, az acpi az inkább energia menedzsment, és hasonló dolgok. Külső bill-el és egérrel persze hogy megy, másképp kezeli őket a gép. Egyik usb, a belső meg szerintem ( persze nem 100 % ) ps2 porton lóg.
Nézz be a bios-ba is, hátha van valami, ami nincs jól beállítva. ( Mondjuk ha egyik pillanatról a másikra történt, akkor nem hiszem, hogy bios ) -
runner 125
nagyúr
Jelen pillanatban USB-s egérrel és USB-s bill.-lel használom, ha eszközkezelőben megnézem, s lehúzom az USB-s cuccokat egyszerűen el is tűnik a billentyűzet és az egér is.
Felkiáltójel egy helyen van;
Komolyan ennyit semmivel nem szoptam még, jelen állás szerint ott tartok, h ha fél órán belül nem lesz jó, inkább kibszom az ablakon.
Asus oldaláról leszedtem az elvileg hiányzó drivert, amit "SATA" almappában volt, de ezt h tudom telepíteni?
Próbáltam úgyis, h betallózom eszközkezelőben a mappáját, de úgysem ok...Netes frissítés ismét nem volt jó.
-
Laci.M
senior tag
válasz
drstupid
üzenetére
Szia! Nem reklámként írom, mert te a lehető legolcsóbbat keresed, ez meg már más kategória, de a helyedben ha van rá lehetőség kipróbálnék minél több méretű gépet. 7-9-10-12 col. Árban is kb így drágulnak arányaikban, de használhatóság terén pedig exponenciálisan. Én egy évig használtam a 10colost, az is teljesen jól használható volt alap dolgokra, de most ez a 12 colos 1215N már nagyon bejön.
Amit én árulok az már tuningolt verzió: 1005HA-H
A megbízhatósága ezeknek a modelleknek eléggé jó, az akksi simán kibír 7 órát normál használat mellett. -
válasz
runner 125
üzenetére
Én a helyedben megnézném linuxal is, ha ott megy minden, akkor feltételezhető, hogy driver probléma. Ha ott se, akkor majd asusék kitalálják, Gari ....

-
drstupid
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
és mennyire megbizhatóak az első szériák? kb milyen élettartamuk van ?

-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Windows alól kell telepíteni, ha nincs fent gyárilag. Nem bonyolult, de a te géped esetében nem tudom hogy működik. Nekem a powergear gomb kikapcsolt gépnél eleve ezt indítja el.
Alaplapoknál úgy szokott lenni, ( mert azokhoz is adja az asus ) hogy a biosban egy beállított ideig ha nem nyomsz meg egy gombot, akkor indul a win, ha megnyomod a mondjuk f10-et, akkor indul az express gate.
Ez nem is mankó, mint inkább egy kiegészítő cucc, ha csak gyorsan meg akarsz nézni valamit, és nem akarod megvárni, míg bebootol a win, akkor ez 4-5 másodperc alatt enged internetezni, meg pár alap dolgot ... -
runner 125
nagyúr
Hali!
Felment a Win 7.
A probléma továbbra is fent áll, de a dolog érdekessége; h ha pl. belépek Bios-ba, akkor ott működik a bill. - fel le nyilak, enter, stb megy. De amint betölti a Win7-et semmi.

Mi lehet a probléma?Köszönöm.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Mi ez: Asus Eee PC Express Gate OS ?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ok, ma tolok rá Win7-et, köszi.
-
-
drstupid
tag
használt eee pct milyen áron lehet megkapni legolcsobban? köszi

-
runner 125
nagyúr
Noh, valami lett az 1005-ösömmel.

Tegnap este gondolt egyet, s használat közben egyszerűen nem reagált a billentyűzetre, illetve az egérpadra sem. USB-s, külső egérrel viszont működött az egér.
Újraindítottam, a bill magához tért, az egérpad továbbra sem.
Ugye bekapcsoló gomb mellett van egy toucpad off-on hardveres gomb, aminek a lenyomására hibaüzenetet dobál. Felraktam újra a driver-ét, de semmi.
Az op.rendszer kb 1 éves már, telepítsem újra?
Jah, és mit ad Isten a töltő megint eljátssza azt, h nem kap áramot. Akármelyik onnektorba dugom bszik világítani a led - noh meg bekapcsolni a gép akku nélkül.Köszi.
-
csimmasz
aktív tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Köszi.
Mostmár elindul nélküle is, nem azzal volt a baj.
Bootnál van valami gáz.
Ösze vissza működik,ha bekapcsolom nyomok f2 öt akkor bejön a grub,de ha mondjuk ujra inditom a linuxot akkor errort ir ki hogy nem talál egy meghajtót.
ctrl-alt-del re ujra indul és megint error,f2 nyomás és ugy boot ólás megint grub.
Most meguntam és le akarom szedni a grub-ot.
A win 7 telepitőn az inditás helyreállitás sem tudja megoldani.
Most olvasgatok. -
cila1
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
A választ köszönöm mert még nem próbáltam de,most már bátran neki állok.

Nem mertem belevágni mert az asszony megöl ha nem sikerűl.
-
Laca 012
őstag
válasz
csimmasz
üzenetére
Én nem vagyok "Linux guru", de már találkoztam ilyennel..
Jó esetben telepítéskor megkérdezi, hogy hova tegye a grubot és ilyenkor alapesetben lehet nem jó meghajtót ajánl fel, de USB-s telepítés esetén már volt aki megesküdött nekem, hogy nem kérdezte..
Ez esetben a grubot kell újratenni a megfelelő meghajtóra.
Instrukciók itt. -
cila1
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszi!

-
csimmasz
aktív tag
Linux guru kerestetik!

Volna 1 kérdésem.
Feltelepitettem a memória kártyára az ubuntu netbook-ot.
De a pendrive nélkül amiről telepitettem nem indul el,ez gáz mert nem akarom hogy állandóan kilógjon a gépből.Mit nem csináltam jól?
-
cila1
aktív tag
Sziasztok!
Én is szeretném újra rakni a gépet XP-vel.Na most ezen a gépen van 1 gyári win7.Na az nekem nem kell.Ha rádugok az usb-re egy külső dvd írót akkor feltelepűl arról az xp? -
csimmasz
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Most próbálkozom.
-
csimmasz
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Most találtam valamit!
Az usb modememhez van linux driver, az ubuntu netbook-ot föl tudom rakni a memkarira?
Akkor meg is lenne oldva -
csimmasz
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az Xp felment volna,ott a telepitésnél ki lehetett jelölni a cél meghajtóként a mem karit.
Csak az ujrainditásnál hasalt el.
Ami fontos az asszonynak a Facebook-os játékai skype meg a mobilnet.
Erre jólenne egy linux is, csak a drivert honnan szerzek a usb-s modemhez? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Hogy tudom kiírni a recovery partíciót dvd-re úgy, hogy az azt tartalmazó merevlemez már nincs a gépbe? Tehát rá tudom kötni usbvel az asztali gépemre és nincs is letörölve a recovery.
-
csimmasz
aktív tag
Sziasztok!
Van a családban egy eeepc 1005p aminek haldoklik a hdd-je.
Hogy tudnám a win7 et memória kártyára installálni?
Az xp nem ment föl, össze akadt bootolásnál a fentlewő win7-el.
Amikor viszont a win 7 el próbáltam ki sem jelezte a memória kártyát mint lehetőség a telepitésre.
Igaz csak 8 Gb os volt itthon és ha jól tudom min 16 kell.
Kellene valami megoldás amig nem tudom ki cserélni a winyót.Kőlső hdd kilőve!
Köszi!
-
tonio123
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek egy Asus 904HD kütyühöz. Két éven keresztül működött, utóbbi időben megbolondult. Először csak néha adta be a képernyő a feketét random időközönként, miközben a WiFi jelzőt is bekapcsolta - Fn+F2-vel ki sem lehet kapcsolni. Sajnos ezen állapotban a külső képernyő sem működik. Pár napja már addig jutott, hogy amint bejön a WinXP desktop azonnal bevágja a feketét a WiFi lámpával. További jelenség, hogy bekapcs.után a képernyőt feketén tartotta addig, amíg a Win logo nem jött be. Mostanság, már látható az első képernyő - talán a videókártya bejelentkezése, amely a BIOS elérhetőségét tartalmazza a logóval együtt. Amiket eddig próbáltam netes ötletek alapján:
1. Víruskeresés mindenhol, ahol lehetett a legfrissebb adatbázissal (esettől) - többször is
2. VGA driver frissítés - recoverynek adott CD-ről - többször is
3. BIOS frissítés Asus oldalról 904HD-hez - több verzió is
Minden fenti dolog után ideig-óráig működött, majd ismét fekete képernyő. Ugyanakkor csökkentett módban remekül elmegy az idők végezetéig mint ahogy a BIOS-ban is órákat lehet állomásozni anélkül, hogy előjönne a feketeség.
4. Hétvégén olvastam, hogy a proci lötyögése is okozhat ilyet. Próbáltam szétszedni, de nem akarom eltörni a műanyagokat, csapdák helyét meg nem ismerem, neten nem találtam leírást.Kifogytam az ötletekből. Valaki találkozott ilyen jelenséggel? Mit lehetne még kipróbálni? Tud valaki segíteni vagy irányt mutatni ebben a "feketeségben".
Előre is köszönöm!
Tonio -
timarcell
tag
Sziasztok!
EEE 904HD TV-re kötve mennyire használható netezésre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Pánik a memóriapiacon
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Google Chromecast topic
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7490, 14" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD IPS Érintő kijelző, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1
- HP ProBook 430 G7, 14" FHD IPS kijelző, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ProBook 640 G4, 14" FHD IPS kijelző, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- Acer nitro 5 AN515-42 R7TX olcsón, RAM nélkül!
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez jól hangzik!
Azért egy kicsit félek az ilyen programoktól. Szerinted nem kuszálja össze a gépet?