Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
safta
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a 901-es és a 900-as EEE között? Vagy csak félreírás az egész? Mer van ahol 901-est, van ahol 900ast írnak.
köszi
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Carline
üzenetére
Hát nemtudom... Fényes, nem fényes, ilyen, én is ha volna másmilyen nem ezt vettem volna az biztos. De a lötyögést nem értem. Illetve szerintem kicsit már túl sokan taperolták azt a példányt az EW-ben, vagy pont egy xart tettek ki,mert az enéym egyltalán nem lötyög...
Ismerős Wind-je viszont igen, szóval annál lehet ez ilyen.(Többek közt az ilyenek miatt sem a wind-et vettem végül anno.) -
mat-
csendes tag
tud még valaki 701et 45ezerért valahol?
-
Carline
őstag
Hétvégén voltam egy EW-ben és megtapiztam az Eee1000H-t és a Windet is.
Nekem egy Eee900-as van ~2 hónapja.
Napi szinten többször használom, csukom, nyitom a fedelét, de még most is meg vagyok elégedve a zsanérjaival.
A kijelző nem lötyög semennyit.Ezzel ellentétben a kiállított Windnek minimum fél centis holtjátéka, az 1000H-nak kb 2mm holtjátéka volt a kijelző tetejénél nézve.
Mi lesz ezekkel később, ha már most lötyögnek?Egyébként az sem tetszett a fent említett gépeknél, hogy mind2 fényes felületű és teli volt taperolás nyomokkal. (köztük az enyémmel is
) -
szasanyi
félisten
Egy egyszerű kérdésem lenne hozzátok, mivel e témában nincs tapasztalatom. Melyik a jobb választás (és most nem elsősorban az ár a lényeg, hanem maga az EEE PC):
MSI Wind U100 - 93k vagy ASUS 1000H - 95k, esetleg ASUS 904HD - 75k-ért? Létezik-e 100k alatt jobb EEE PC?
Irodai munkák, internet és filmnézés lenne a felhasználási terület - meg nyílván fontos a mobilitás (súly, akku üzemidő, azért a kijelző mérete is). -
sasa311
veterán
www900 --> 3 óra folyamatos telepítés (full windows peccs, stb stb) után kezdett melegedni a bill.
Filmnézés közben maximum kézmeleg, telepről használva még az sem.Ahol inkább melegszik egy picit az az alja. Ha az öledbe tartva használod, akkor kicsit meleg, mert alul van raja egy sor szellőzőnyílás, de elemről használva akkor se vészes, csak tápról.
-
tbs
addikt
Kedvesdrága Ratmanus!
~2°C a különbség a Wind javára. Rendes használat esetén mindkettő kézmeleg, egyik sem "süt". HDD vs. SSD -> 32G ssd ~0.5W-ot fogyaszt csúcsban. HDD ennél többet, azaz a diszk jobban melegít. Amúgy a 901 (20G) és az 1000H közül az 1000H "hűvösebb", lemezes létére.
[OFF]Szubjektív benyomásom a Wind vs. EEE témakörből: láttam több Windet (sajtódarabot, áruházas mutatványt, user által használt példányokat (thx. a júzereknek, pl. Alukard
)), és láttam ~100 EEE-t. EEE-ből az 1 éve használatban lévő sem volt annyira "elnyűtt", mint Windből az 1-2 hónapos. (Zsanérok, ház/tapipad kopás, mechanikai szilárdság, stb. Általános benyomás.)Amúgy meg tök vagy, hívjál föl..!
[/OFF]Némá..! Nemeszi a zoffot..!

ui.: Párom kacérkodott a nyáron Winddel, de maradt az eee-nél. A gyári tatyójával egészen meglepően jól bírja a női kézitáskák viszontagságait.

-
Ratman
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
A Wind-ről eddig annyi előnyt olvastam több helyen is, hogy abban az EEE-hez képest fejjel lefelé tették bele az alaplapi panelt, és emiatt kevésbé melegszik a billentyűzet felé.
Nem tudom erről van-e valakinek tapasztalata, aki mindkét gépet tapogatta több órás használat után, hogy mi ebben az igazság?
Meg nem tudom, hogy EEE esetén belszól-e a melegedésbe az, hogy HDD-vel vagy SSD-vel szerelt kivitel-e, vagy mindegy, mert a melegedést alapvetően nem ez befolyásolja?
-
fanthomee
tag
Hogy érdemes-e azt majd neked kell eldönteni, mindenesetre én már több mint egy hónapja használom a legnagyobb megelégedettséggel. És azt kell mondanom, hogy a Celeron sem jelent szűk keresztmetszetet semmiben. Akksi 4-5 óra bekapcsolt wlannal (wind 2-2,5 óra), 720p videókat tudok vele nézni akadás nélkül. Szal ha így neked elég, akkor megéri.
-
g@bo
nagyúr
uff
mi a véleményetek egy asus eee 904HD-BK016X -ről? ( 80gb hdd)
62+fa, érdemesebb venni, mint az msi wind et?
tom nem atom procis...
-
Kerio
őstag
Nekem sikerült XP-t telepíteni Pendriverol.
katt ide
CSak még a BIOS-ban be kell állítani Drive-nak a pendrivet, és BOOT firstnek is a pendriveot. -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Hogy telepítsem az Asus EEPC-met, ha nincs benne optikai meghajtó??? Van másik notim, amiben van meghajtó... Hogy csináljam? Pendrive is van...
-
kelzsoca
félisten
Háztól-házig Asus garancia van ezeken a gépeken

A bolt is megoldhatja namost ezért vagy számol fel plusz felárat vagy mint jó marketing fogás (már a gép árával, vagy a futár árával kifizettetik a "garancia futár" szolgáltatást)
Tehát amennyiben valós és bizonyítható a hiba ingyenes de ha nem akkor a mindenkori futár díjjal terheli a vevőt.
-
sasa311
veterán
Én tengnap mértem az akkuidőt, a tapasztaltaim:
Szimultán futtattam a windows telep-mérőjét és egy kis progit, ami már itt említve volt .
Konklúzió: A windows mérője semmit se ér, 0%-ot mutatott, azután még 50 percet ment a gép
Kb 170-180 percet ment a gép a következő feltételek mellett:
- egész napos ki-be kapcsolgatás
- Wlanos netezés
- installálás, windows patchelés (tehát max procihasználat sokszor)
- Youtube videózás hangalSzerintem még kicsit optimalizálva és arra használva amire vettem (szovegszerkesztés) valamivel 3 óra fölé lehet tornászni az akkuidőt.
tothm:
Van olyan bolt ill. webshop, ahol garanciális probléma esetén futárt küldenek hozzád a gépért és az elviszi a szervízbe, de szerintem ezt nem az Asus csinálja. -
tothm
őstag
Asusék ingyen kijönnek a házhoz, és házhoz is hozzák ingyen ha gariztatom?

-
tothm
őstag
Nah senkinek nem kell tőlem eee? Jó gépek ezek nagyon, de már kiveséztük a témát!

-
Prof01
veterán
Nem tudja vki, hogy ez az EEE 900HA idehaza kapható lesz-e vmikor?
-
sasa311
veterán
Sziasztok!
2 rövid problémám lenne.
0.: Most lettem egy eee 900 gazdája
1.: Az aksit kell-e 12 órán át tölteni első pár alkalommal, van-e ennek jelentősége vagy már nem kell egyáltalán?
2.: Nem vagyok benne egészen biztos, de a különböző energia-gazdálkodási beállításokat egy program segítségével tudom előcsalni vagy beépített dolog? ( ha beépített merre van?
)köszi
-
kelzsoca
félisten
válasz
RexpecT
üzenetére
Persze hogy nem várható, mivel állítólag már azon az áron buktak a kisgépeken

Egyébként nem csak zöld, hanem kék és rózsaszín fedeles is volt, miután beírtam a három netbook-os fórumra mennyiért vettem a gépet, 31 privi érkezett hozzám, és kérték a bolt elérhetőségét, és visszajeleztek többen nekem hogy ők meg is vették

-
Reac^
őstag
Izé srácok multkor linkelte vki hogy mobilx-nél 35ér volt eee 701, ma véletlenül ránéztem és most 45ér láttam kinn. Ez csak valami űberakció volt 35ért?

-
Bernardo20
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen codec/player kell a hd tartalmak zökkenőmentes lejátszásához(1000h ról van szó)
Próbáltam már k-lite, ace mega codec packot, vlc,bsplayer etc...
de valahogy mindegyikkel akad.mi a tuti kombináció?
köszi,
Bern -
tbs
addikt
Nos, kollégák, ismét egy. Pont olyan, mint a másik. Eladó 701 full. [link]
35-ről indulhatunk, ha valakit érdekel.

-
a.t.t.i.
senior tag
Hátha most válaszol valaki....
Nemrégen vettem egy 900ast,és linuxal nézegettem,webkamera ment,de nem jött be a linux igy ráment az xp.Azóta nem tudom használni a webkamerát,drivere feltelepitve,msn azt irja ki hogy valami más használja vagy nincs csatlakoztatva a kamera.
Skype megtalálja a kamerát,de fekete képet ad be.
mi lehet a gond? -
rakal
senior tag
Úton vannak már a dupla kapacitású Wind akksik,úgyhogy nincs minden veszve.
Pár hónap és fiziológiás áron kaphatók lesznek.
Egyébként szvsz egyetérthetünk abban,hogy az EEE 1000-k a Windre adott Asus válaszok!Később jelentek meg versenytársként,mert látták,hogy a Wind veszélyes az Asus piacára.Erre kontrapunktként jelent meg a 9 collos Wind(az Asus 901 ellen)
Na mindegy,a lényeg:minél nagyobb választék,a vevő válasszthasson a bővülő kínálatból.
A Dell is megjelent élesben!!!Nézzétek meg,nagyon jópofa!
Tesztek láthatók:
www.jkkmobile.blogspot.com
Érdemes megnézni,főleg az SSD bővítős videót. -
Stoto
tag
Ha már windig eljutottál, esetleg próbálj ki egy 1000-es eee-t vagy 1000h-t. 1 hét használat után rájössz, hogy mennyivel jobb.

Rengeteg windet látok én is az egyetemen és egy-egy hosszabb előadás közben látni, hogy pár perc eltérésekkel csukódnak le a windek kijelzői én meg ilyenkor ránézek a töltéskijelzőre és akku: 50-60%

Persze ha nem kell ekkora akku idő és nem frusztrál a wind kis touchpadja akkor a wind a jobb választás lehet az ára miatt.
-
rakal
senior tag
válasz
RexpecT
üzenetére
Hali!
701-est semmiképpen ne vegyél,egy hét után elmúlik az újdonság varázsa,rá fogsz jönni,hogy kell a nagyobb képernyő,hidd el,1 hét után én is meguntam az állandó oldalscrollozást a 701-en(a melegedésről nem is beszélek).
Szóval kicsiben is jobb a nagyobb +10-15 KHUF-t megér a 900-as,hidd el.
Vagy ha többet szánsz rá a 901,de a király szvsz az MSI WIND,egy percig sem bántam meg,hogy erre váltottam(olyan érzés,mintha egy pici igazi laptopot használnál-a 701-nél meg mintha egy nagy zsebszámológépet használnál---nekem ez volt a legmeglepőbb szubjektív élmény) -
sanyy84
csendes tag
Sziasztok
Kicsit fura de sikeresen elkevertem az ASUS EEE PC904/WIN. kis gépem támogató lemezét.

Valaki tudna segíteni azzal hogy tömörített formában el küldené a lemez tartalmát nekem? Vagy honnan lehet ezt beszerezni?Nagyon megköszönöm mindenki segítségét előre is.
A sanyi84@mailbox.hu címen értek el. -
RexpecT
addikt
Mennyit érhet egy használt 900-as Eee?Újonnan 60 k
. -
Ratman
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
"Ratman:Nem teljesen értem ezt a felbontásos kérdésedet Most őőő, izé, nézzem meg minden egyes felbontásban, miként teljesit?"
Nem arra gondoltam, hogy teszteld le, hogy milyen a minősége minden egyes felbontásban, és ezzel raboljam az idődet

Hanem egyszerűen csak arra, hogy az xp asztal megjelenítés tulajdonságoknál végighúzod a "képernyőfelbontás" csúszkát, hogy a hw meg a hozzáadott driver egyáltalán milyen felbontásokra és hányfélére képes. Mert hiába nézem a különböző netbookok adatlapjait, de ilyen adatot eddig nem találtam.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ok, persze, csak gondoltam én, mint részben kolléga (vagy mi a szösz
) megérted, hogy az nem egy megfelelő képminőség grafikai munkára amit ez a gép tud nyújtani nagy felbontásokon. De persze lehet én nem jól gondolom. Sőt egyre jobban úgy érzem 
Az irásod milyensége pedig magánügy,de sokat elárul azért valakiről. Ha jól sejtem nem csak szerintem.... -
Akkord
csendes tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Figy. most Őszintén mi kéne több mint hogy meg tervezzek egy 1024X768as weblapot?(csak egy jóval nagyobb felbontás hogy átlássam a design-t:-D
Plusz Visual Studioban jo nagyban lássam a kódot,ugyan ez igaz a dreamweaver-re:-D
Igen melléütök a fáradtság miatt...és visszanézem,de nincs ekdvem javitani
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kissé mintha nem sikerült volna megfelelő sorrendben lenyomni azokat a billentyűket

Egyébként az odáig ok, hogy tudja,de nem nagyon hiszem, hogy te ezeken komoly munkát tudnál folytatni. ha neked designhoz elég az amit ez külső monitoron művel akkor...hátőő...izé. Na éééted?!

Ratman:Nem teljesen értem ezt a felbontásos kérdésedet
Most őőő, izé, nézzem meg minden egyes felbontásban, miként teljesit? Vagy tényleg nem értem 
Kicsi utánajárással te is rájössz milyenem van pont
Külső bill.-es, monitoros dologra kaptál már választ ha jól látom,de nem értem teljesen. Nem lenen jobb valamivel a dual monitoros megoldás, mégha ilyen apró is az egyik? -
Akkord
csendes tag
Még annyi kérdésem lenne hogy leírná valaki a tapasztalatát a 901es akku idejével kapcsolatban?
3 kérdés:
-Wifi-vel meddig húzza?
-3g modemmel meddig?
-Ha nincs semmi kapcsolat csak word-ön pötyögés a legalacsonyabb beállítással úgy meddig?
Kösz!
-
tothm
őstag
MM-be is már csak 60 ezer!
kelzsoca: Ez engem is érdekelne! -
kelzsoca
félisten
Adott egy asus 701-es gép Windows xp sp3-al.
És a telepmérő csak %-ban írja ki a hátralévő időt, nincs valami program amivel az időt is jelzi?
-
Ratman
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Tudom, hogy írtad, hogy nem erre valók, de azért le tudnád írni összefoglalóan, hogy milyen lehetséges felbontásokat tud a gép?
És neked pontosan melyik típus is van?
Meg még arra lennék kíváncsi, hogy ha külső monitorral meg billentyűzettel használnám, akkor teljesen be lehet csukni, nem kapcsolódik le a gép?
Előre is köszi

-
tothm
őstag
Biztos ami biztos tényleg jó árban volt a 701-es, de már nincs. Egyébként nem értem hogyan tudták ennyiért adni, mert a többi umpc-nek olyan baromi jó ára nincsen, persze azért azok sem a legrosszabbak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem is neked szántam a hsz.-em második felét, hanem ugy egyáltalán mindenkinek, csak éppen neked válaszoltam előtte, és már rá voltam bökődve a válasz-gombra....

Nekem is 1600 körüli felbontson kezdett el mosódni. Az egyik monitorom 1600x1200 a másik csak 1400x1050. Az utóbbi nem is gázos annyira.
-
Prof01
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nekem nem a HD videók miatt kell ez a nagy felbontás, hanem netezni. 1280x720-on nagyon gáz egy 22"-oson. Meg már hozzászoktam ehhez a felbontáshoz és nem akarok lemondani róla.
Meg hát itthon nem szeretnék a 7"os előtt görnyedni. éééted? 
Egyébként neked mekkora felbontáson gázos? Mert nekem csak 1680x1050-en. Alatta nincs gond vele.

-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem is a bal széle volt nagyon gázos. Szerintem ez ilyen, bele köll törődni

Én csak azt nem értem, ha már itt tartunk, hogy emberkék miért akarják ezt a kis gépet arra használni, amire nem való.
Küzdünk itt a HD videók lejátszásával, meg a nagy moitorok jó minőségű meghajtásának kérdésével. Nem erre való ez a gép. Persze, alkalmas, tudja,de kompromisszumokkal. éééted?
Veszel egy Corsa-t, akkor az fasza,mert keveset fogyaszt, és bárhová be tudsz vele állni,de nem biztos, hogy jó lesz vele nekivágni Európának. Persze lehet,de erős kompromisszum. Mig egy komolyabb autóval ez ugye nem ügy. De parkolj egy Ls600-al a belvárosban. Másra való, bár vannak átfedések. Teccikérteni?

-
miaoumaoi
tag
válasz
Luser2000
üzenetére
Mert biztos az első apn-el akar csatlakozni, valahogy meg kellene neki adni a netes apn sorszámát vagy átadni parancssorban, régen láttam valahol *99***x# vagy valami ilyesmi formátumban, az x az apn sorszáma, 0 vagy 1-től kezdődnek. vagy másik megoldás hogy telóban felcseréled az apn-eket, úgy hogy amit most tárcsáz annak a helyén legyen a net.
-
Luser2000
addikt
megállt a tudományom, segítsetek ki pls!
nem vagyok kezdő, de nem bírom összehozni az eeePC (901) - Nokia N82 páros BT-os dial-up kapcsolatát Vonafone hálóra.
a telefonban van vodafone internet hozzáférési pont (meg mms és streaming), van "csomagadat"-nál megadva hozzáférési pont is (internet.vodafone.net), és a telefon saját web böngészőjével tudok is internetezni.
de az eee-vel nem jön össze.
a tárcsázásnál nem adok meg felhasználónevet / jelszót (ezek nem kellenek), számnak a *99# van beállítva, APN-hez meg az internet.vodafone.net
ha indítom a tárcsázást (kapcsolatot) az eee-n, akkor párosodik a telefonnal, majd egy pillanatra jelzi, hogy kapcsolatot akar létrehozni (kis antenna ikon alatt két irányú nyilacska), de egy fél mp után már el is tűnik és nem sikerül.
hol van a kutya elásva???
használ ilyen módon kapcsolatot valaki (eee+BT+Nokia+Voda)???köszi,
Balázs -
rakal
senior tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Nem biztos,hogy teljesen OK.
Ma jelentkezett nálam a kollégám,akinek eladtam a 701-t(4 hónapos a gép),hogy billentyűhiba van,tényleg,több billentyű meghibásodott(szöveget nem lehet szerkeszteni)
Egyébként már az elején gyanús volt nekem,hogy egy billentyűnyomásra az egész valahogy besüpped,valahogy instabil a cucc,a az MSI Wind billentyűzethez nem is lehet hasonlítani.
Szóval hétfőn szervíz...
Még jó,hogy 2 év garanciát vállaltak. -
Akkord
csendes tag
Feelbontás beállitás külső monitorra
Valki megnézzi nekem?Elvielg Msi wind tud jo angy felbontást,más a vidkari benne.EE pc tulaj hátha modn valamit

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-book olvasók
- FOTÓS beárazás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 - i5-10310u
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
Irodai munkák, internet és filmnézés lenne a felhasználási terület - meg nyílván fontos a mobilitás (súly, akku üzemidő, azért a kijelző mérete is).

)), és láttam ~100 EEE-t. EEE-ből az 1 éve használatban lévő sem volt annyira "elnyűtt", mint Windből az 1-2 hónapos. (Zsanérok, ház/tapipad kopás, mechanikai szilárdság, stb. Általános benyomás.)
[/OFF]

.