Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
runner 125
üzenetére
"Valóban hasznos mutatvány lehet, de manapság rohadt drága még egy ilyen SSD. Amikor megvolt a 900-asom, még néztem én is, a 64gb-s ilyen 60-70k."
November elején jönnek a jóárasított ssd-k (inteltől, kinstonetól pl). 20k alatt lesznek, 40gb, ám nem túl gyors. De netbookba jobb nem is kell

"Ugye nem az 1101HA az az eee amiben nem lehet bővíteni a RAM-ot?! Pedig pár napja, beszéltünk vna róla."
Lehet bővíteni benne a ramot. Csak ha nem megfelelő ramot teszel bele, akkor a gyári túlhúzás biosból eltűnik sajnos. Gyári túlhúzás meg van a biosban, mivel 1.33ghz-s atommal szerelik. Nem mintha ez nem lenne elég mindenre szinte (hála annak hogy gpus gyorsítás van lapon), úgyhogy annyira nem zavar és vettem bele 2gb ramot. Bár ettől függetlenül aprók közt próbálok keríteni "bele való" ramot.
-
tomyoy
senior tag
boldog tulaja lettem egy 1005Ha-M nek, 1 hét utánni vélemény: egyszerüen tökéletes, dizájnban veri az összes társát...halk(szinte néma), teljesítményre nincs panasz bár néha ha flash van a lapon akkor be be szaggat, de ez a legkevesebb...
-
Jano_023
őstag
Hali,
Valaki aki ért ezekhez a linux distribúciókhoz, olvastam olyat hogy pendrivról indithatók is vannak, igaz ez ? És ha igen akkor az is megoldható, hogy a gépből kivegyem a vinyót és csak a pendrivos OSt használjam ? Mert akkor az aku élettartama kicsit megnőne nem ? Úgy működne mint egy SSD csak lassabb lenne és kevesebb helyjel, nem ?
Aki ért hozzá kicsit az irjon.... köszi -
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Jó lehet nem jön be meg annyira nem tetszik, de a 4 óra helyett 7 óra és a 9 cellással pedig 9-9,5 óra ... nem mindegy ...

Csak az aksi külön nagyon dárga hozzá, nem tudom miért. A kicsikhez olcsó olyan 40-50 dolcsi ez meg 100-120 dolcsi ... fogalmam sincsen miért...
-
Jano_023
őstag
válasz
norbiv8
üzenetére
A kis 700asnál talán azért merül le az aku olyan gyorsan mert a teljesitményt nem tudod szabályozni és a gép fullon megy. Xp alatt adnak hozzá egy progit amivel lehet szabályozni és le lehet butitani az órajelet és nyerhetsz vele értékes perceket sőt.
Nekem a 3 cellás aksi SuperHigh fokozaton 1,5 órát megy, powersavingen 4 órát és persze az is számit milyen világos a képernyő. Ez netezés mellet persze...
Szóval lehet Linuxból nem tudod szabályozni ezeket....
Talán ez a hiba ... -
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Sziasztok,
A 7 órát csak a 6 cellás vagy a 9 cellás aksival birja ki azt is csak power saving módba. Amugy a 6 cellás is már kilóg a házból, de nem gáz mert olyan mint ha egy tartó lenne és megemeli a gépet és igy jobban is szellőzik az alja. Szóval még jobb is.
Nagyon érdekelne a program amivel mérheted az aku fogyasztást ha valaki tudja irja már meg ide ... küszi
-
runner 125
nagyúr
Jah, h úgy.

Valóban hasznos mutatvány lehet, de manapság rohadt drága még egy ilyen SSD. Amikor megvolt a 900-asom, még néztem én is, a 64gb-s ilyen 60-70k.

A 7óra az full király. Nekem ennél nem is kellene több.
Basszus, nem is értem, h Asus-ék miért nem csináltattak az új eee-k előtt egy felmérést. Ugyanez a problémám nekem is.

A 900-asom fehér volt. Szép, elegáns, stb.
Gondoltam majd az 1005HA, vagy az 1101HA is fehér lesz, hát a feka keret miatt részemről felejtős. Így marad a full fekete.Üdv.M
mod.: Ugye nem az 1101HA az az eee amiben nem lehet bővíteni a RAM-ot?! Pedig pár napja, beszéltünk vna róla.

-
válasz
runner 125
üzenetére
SSD-t mármint úgy kap, hogy hdd-t kikapom belőle, és belegyömöszölök egy ssd-t.
De sajnos ehhez szét kell szedni :S7 órát simán megy akkuról. Ez alatt a wifi + böngészést kell érteni, esetleg zenelejátszással. Ez az idő ssd-vel tovább növelhető + rázkódásra is érzéketlen lesz.
Most nem jut eszembe a program neve, ami megmondja mennyit fogyaszt kb a laptop, egyéb infók mellett. Az mutatott 5 és 8w közti értéket. SSD lecsökkenti 100mW alá a hdd 2W körüli fogyasztását.
Nem tudom hogy a nagyobb akku mennyivel lógna ki. Egyelőre találnom kéne hozzá, de még senki nem reagált sehol a felszólalásomra. Hivatalosan nincs 1101ha-hoz akku ugyanis, a 1005 akkuit használják. Az akkuk is "valami-1005" típusszámmal futnak.
Szóval ssd + 64wh-s akkuval akár 10 óra is lehet a normál üzemidő.
még valami: én fehéret vettem, hogy ne látszódjon külsején az ujjlenyomat + egyéb. De az kijelző kerete ettől még fekete

-
runner 125
nagyúr
Aha, köszi.
A fényes/matt kijelző nálam nem nagy mértékű döntő érv.
Szabadban ritkán használom.Hát igen, fotók alapján nekem is úgy tűnt, h nagyon csak csilli-villi, ujjlenyomatgyűjtős a felület.
Ha neoprén tokban tartod, szvsz nem lesz karistos. Legalábbis az 1 éves 900-asom olyan volt, mint az új. Bár tény, h annak matt fehér a háza..."Még kap egy ssd-t.."
..őő, még vinyón kívül, vagy h? Bocs, de ezen részét nem vágom a témának.

A gyári akksival is elmegy 6-7 órát nem de? Illetve létezik hozzá olyan nagyobb teljesítményű akksi, ami nem lóg ki a házból?
Köszi.
Üdv.M
-
norbiv8
tag
Az akku biztosan nem jó, mert a fullra merült 4400mAh akkut a maximálisan 2500mA-t adó töltő nem fogja 1 óra alatt feltölteni az biztos. Neked mennyi idő alatt tölti fel?
Eeeubutuból a standard verziót tettem volna fel, pont azért, hogy ne kelljen konfigolni, mert nem vagyok nagy linux guru
Ezt a Puppy-t még nem próbáltam, holnap kipróbálom. Az asus oldaláról letölthető linux verzió használható? -
haris
őstag
válasz
norbiv8
üzenetére
Szia
Ha az akku ilyen keveset bírja, akkor ott valami gáz lesz. Nekem majd 3 órát megy feltöltés után, de 2-t simán mennie kellene szerintem.
Linuxra : Javaslom próbáld ki a Puppy Linuxot. Én Windows-t használtam mostanáig, és ez tetszik legjobban. Bár még nem telepítettem fel semmilyen linuxot, csak LIVE használom, mondhatni tanulom őket.
Ha kicsit visszaolvasol, akkor mind a linuxos, mind az akkuidős tapasztalataimról találsz hozzászólást.
SZERK:
eeebuntu-ból melyiket tetted fel? A BASE elvileg sokkal kisebb helyet foglal, bár emiatt többet kelll konfigurálni. -
norbiv8
tag
Sziasztok!
Vettem egy 700-as masinát, boldogan letöltöttem hozzá az eeeubuntut, de nem tudom felinstallálni, mert 2,4G helyet szeretne magának, a kütyüben pedig csak 2G van, biztosan bennem van a hiba, valaki felvilágosítana, hogy miként sikerült feltelepítenie? A másik gondom, hogy nagyon rövid ideig bírja az akku, már 20 perc után villog az akku led, de utána még megy 40 percet és kikapcsol. Lehet, hogy döglött az akku?
-
válasz
runner 125
üzenetére
Én teljesen jó véleménnyel vagyok eddig róla. Leszámítva az ismert tényeket: fényes kijelző, fényes (karcolásra hajlamos) műanyag. Ezen kívül számomra tökéletes. Még kap egy ssd-t, meg vadászok bele nagyobb akkut
-
cigam
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Sikerült megtalálni mi foglalta el a helyet?
-
Naras
őstag
válasz
Gabyca13
üzenetére
Licens? Hát, én nemtom, amit vettem USB - s BT Portot, volt egy kis CD-je feltette a programot, és kész... sztem keress rá a tied márkájára, típusára, oldalára, biztos lehet hozzá Drivert, meg progit tölteni...
Egyébként egyértelműen nincs benne, és az Asus oldalán is az van írva, hoghy opcionális, nincs ott, hogy lenne benne (legalábbis nem egyértelműen...
) -
Gabyca13
csendes tag
Hát akkor azt nem tudom miért úgy árulják!!!!!???? Na mindegy, de megpróbáltam egy külső bluetooth-t felrakni, minden oké lenne csak a licens nincs meg.A CD-t meg nem találom hozzá. Nem tudjátok honnan lehetne letölteni hozzá? Vagy mit csináljak, hogy üzemeljen???
Lehet inkább veszek egy újat! -
válasz
runner 125
üzenetére
Több mint két ujjal...szerintem. Ami már multitouch pad, az többet kezel, nem kettőt.
Az én 1101ha-m gyárilag tud 3 ujjal lapozni. Többi extra funkcióhoz elég a 2 ujj is (görgetés, forgatás, nagyítás, stb) -
runner 125
nagyúr
Szeva all!
"Dual Touchpad" -Ez mit takar?
2 ujjal vezérelhető?Köszi.
Üdv.M -
PNP
őstag
Cserélt már valaki gyári SSD-t gyorsabbra? EEE901-em van, itt ugye elég korlátozottak a lehetőségek, mini pci-e ssd-k drágák, de ebayen láttam olyan adaptert, ami ezt a foglalatot alakítja át ZIF-re, és így 1.8"-as HDD-k, és SSD-k bele mennek. Nem tudom megéri-e belevágni, alapvetően szeretem ezt a gépet (legkisebb külméret, matt kijelző, 5 órás üzemidő), de lehet egyszerűbb lenne lecserélni egy újabb gépre, amiben rendes 2,5-es vinyó van, és abba venni 2,5-es SSD-t, jóval nagyobb a választék, bár nem szívesen vennék kb ugyanolyan teljesítményű (atom) gépet jó nagy buktával. Szerintem a rendszert eléggé megdobná egy gyors SSD, de nincs ilyen irányú tapasztalatom.
-
rakal
senior tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Sorry,2x ment...
-
rakal
senior tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Hello!
A Runcore-ok a leggyorsabbak,a 32 GB-s kb. 25000 FT,még éppen kibírható.
A 64 GB-s már húzós,határeset,a 128 GB-s meg már egyszerűen nem éri meg.
Egyébként ezek jók bele!Az oldalon van egy kompatibilitási lista,ott megnézheted,hogy melyik géphez mit ajánlanak. -
Gabyca13
csendes tag
Sziasztok! Van valaki akinek 1000HD van???Én nemrég vettem egyet és segítség kellene a bluetooth-al kapcsolatban!!!!Egyszerűen nem akar üzemelni!!!!Ti mit csináltatok vele?? A driver fennt van hozzá már milliószor letöröltem és újratelepítettem, de semmi!!!Nagyon köszi előre is a segítségeket!!!!!
-
cigam
titán
válasz
runner 125
üzenetére
-
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Ha szánsz rá annyit vannak elég gyors memkártyák... de azok drágák

2-300x-os sebességűt nézz. -
runner 125
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Jaja, azt vágom, h folyton frissít, s azért is fogy. De egyik nap töröltünk vagy 600mb-t róla, másnap 3mb volt, és már sírt, h kritikus lehet az XP, ha nem szabadítok fel helyet.
..ez nekem a fura.

Üdv.M
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
MC Pite,
Nem értek hozzá, kérdezem inkább.
Szóval ezek szerint az iPon-os srác benézte, és az az SSD, amit linkelt, nem is jó 129e-ért a 901-esbe? Frankó!Nekem Linux verza van, de volt egy WinXP OEM licencem, így XP van rajta. De ja, eleve 16 GB a lassabbik SSD, és éppen a sebessége miatt cserélném másikra, mert amiatt akad a gép, mint az állat.
Ezért keresek 32 vagy 64 GB SSD-t.
Ha az általad linkelt darab írási sebessége szintén fele annyi, mint az olvasási, akkor nincsen értelme "cserélnem", hiszen ugyanaz kerülne bele. De jó lenne minimum 32 GB, ha már belenyúlok a gépbe.
-
ertlig
csendes tag
sziasztok!
van egy Eeepc 904HD típusú laptopom, kérdésem az lenne, h felrakhatom-e rá a Windows 7-et?
Azt már tom hogy az aero nem fog működni!Processzor: Intel® Celeron M 353 (900MHz/400MHz fsb/512kB L2)
Memória: 2GB DDR2
Háttértár : 80GB SATA HDDköszi a válaszokat!
-
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Satásat hogy rakod be a 901esbe?
16 gigás viszont 13000
[link]
Persze xp-s gépnél nyersz vele még 8 gigát, ha linuxosod van az eleve 16os másodlagossal rendelkezik. Nekem a 900as is xp-s, így 3,5ért vettem 8gigás Adata kártyát ami majd olyan gyors mint a másodlagos ssd. (10Mb/s körül írható, 20Mb/s körül olvasható.)
Ezt az 1,8"-os dolgot nem vágom hogy gondoltad...
-
sanchomuzax
aktív tag
rakal,
Az iPon-t faggattam, van-e nekik SSD-jük a 901-esembe. Egyetlen típust tudott Tamás ajánlani, és az is 64 GB és mocskos drága; bruttó 126.837,- Ft! Dobtam egy hátast.

Aztán el kezdtem gondolkodni azon, hogy egy 1,8"-os HDD is megfelelő lenne-e? Rákérdeztem, náluk csak külső házban lévő kapható (pl. ezek mindegyike 20.000,- Ft körül van).
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
runner,
A hely azért fogy, mert az XP folyamatosan tölti le a frissítéseket, vagy mert dinamikus a swap fájl beállításod, és ahogy lakod be, eszi meg a helyet.
-
Láttatok valahol 10.8V-os, 63WH-s akkut újonnan eladót, ami jó 1005-be és 1101-be? (1005-höz hirdetgetik, de ugyenez való az én 1101ha netbookomba is)
-
rakal
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a bővítés lehetőségét.
A 32 GB-os 119 dolláros ára nem olyan vészes...
[SSD bővítés Asus 900-hoz]
Úgy látszik,sokan bővítettek Asust,mert megint kifogytak,előrendelés van....Sorbanállás az USA-ban,SSD-ért,ilyen is van.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Mármint, hogy csökken? A max kapacitás, vagy a szabad hely?
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Pár napja írtam, h érdekes módon csökken a 900-asom C meghajtóján a hely...
Egyik ismerősöm szerint lehet, h haldoklik az SSD, és azért csökken a hely. Ez igaz lehet?
Köszi.
Üdv.M -
-
BiriBum
őstag
Sőt:
A készülék méretei nagyon impozánsak: 263x179x29 mm, tömege pedig 1054 gramm, ami a mai netbookok között kiválónak mondható. Sajnos semmi sincs ingyen: ha megfordítjuk, rögtön láthatjuk, hogy alul egyetlen nyílása van csak, ami jópofa módon a speciális D-Sub átalakítót rejti (vékonysága miatt nem rendes VGA kimenet került rá, hanem egy különleges csatlakozó, amelyből így varázsolhatunk szabványos D-Sub kimenetet. A memória nem bővíthető, de még az akkumulátor sem cserélhető – akit ez zavar, annak sajnos az 1008HA nem ajánlható.
-
BiriBum
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ennek következtében fele annyi az akkuidő.
-
rakal
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Bizakodjál,hogy a potenciális raktárkészlet és VÁLASZTÉK az adott MM-ben full megvan,nem biztos...
"If you don't succed,just try,try.... -
runner 125
nagyúr
Még kérdés;

..most tűnt fel, h van 1008HA is. Ahogy néztem semmiben nem különbözik az 1005HA-tól, csak annyiban, h nagyon vékony.
Így van?Köszi.
Üdv.M -
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nos két dolog:
1. Ezen én még nem talátam meg a hosszú I-t, ha valaki tudja hol van akkor segitsen.
2. Csináld azt amit én, elmentem egy boltba és kipróbáltam. Mediamarkt vagy valami. Itt a Bestbuy-ba ki volt rakva ment és csak odamész és annyit nyomkodod amennyit szeretnéd.Amúgy annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy kell idő amig megszokod a kis távolságokat a bill. között, de utnna nagyon jó.
-
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Szerintem nagyon jó rajta gépelni, persze meg kell szokni. De nekem nagyon bejön. Szerintem jobb mint a 900as...
-
PNP
őstag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy a EEE901-m ventillátora meghalt, mostanában gyakran lefagyott (kép maradt, de minden megállt), és ma feltűnt hogy nincs is hangja. Felraktam eeectl-t, hogy a ventillátort tudjam manuálisan is állítani, meg se szólalt? Mennyire bonyolult cserélni? Ugyan még garanciális, de kb. fél éve leesett, ami nyomot hagyott a burkolatán. Nyilván nincs összefüggés, de a szervíz hülye lesz nem ezt állítani, valamint nem is nagyon tudom nélkülözni a gépet, tehát inkább magam csinálnám. Szabvány venti megy bele? Nagyon meg kell bontani? Hátha csinált már ilyet valaki, kösz!
-
Rikarda
csendes tag
Szia.
Hát én Linux-al vettem, és az valóban DVD, azon van a Linux. És mellékeltek egy Support CD-t is, de azon az XP-s driverek vannak, és még manual azt hiszem. Az én gondom meg az, hogy normál hagyományos XP telepítőm van, arról teszem fel az XP-t (SP3-as) és utána a Support CD-röl a drivereket. Csak valahogy furán viselkedik, pedig mióta eee megvan kb 3-szor telepítettem újra. Pl máig nem tudok rájönni mitöl lehet egy hiba, az, hogy néha rádugok egy külső lcd monitort (plusz bill+egér) és akármilyen felbontásra is rakom, kikapcsolás vagy ujrainditás után mindig visszaáll 640x480-ra. Eddig akárkit kérdeztem nem tudják miért. Pedig amikor felteszem XP-t, rendesen megformázza az XP, nem gyors format, hanem rendes, ntfs-be, és utána mehetnek a driverek, ahogy a support cd-n az a varázsló felajánlja. Ezért keresek egy eredeti XP visszaállító CD-t vagy DVD-t, (nem tudom min van), 701-hez. Azon talán normálisan müködik és, ha igaz akkor az XP telepítéssel eladott eee 701 (és visszaállító lemez) valami módosított XP(?) van.
-
runner 125
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
Aha, köszi Neked is.
..mostanság ez a pár k-s különbség, szvsz a másik felé billenti a mérleget.

Üdv.M
-
scott_free
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
itt viszonylag részletesen összeszedtem a fellelhető infókat.
én az M-et vettem meg, mert akkor még több volt a kettő között különbség. egyedül a védőtok és a picit nagyobb akksi hiányozna, de a másik oldalon meg ott van a matt kijelző, ami azért nem rossz. (védőtokot meg máshol is lehet venni) -
haris
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Számomra (ha én választanék) csakis az akku miatt venném a 1005HA-H-t.
Az én szememben a bluetooth tök felesleges, és az a pár GHz sem ér nekem többet.Ha én venném, és csak kicsivel drágább, akkor az 1005HA-H-t venném.
-
haris
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hali
Ha jók az infoim, akkor az
1005HA-H Atom N280 (1,66GHz) akku5600mAh bluetooth
1005HA-M Atom N270 (1,6GHz) akku4400mAh NINCS bluetooth(remélem jól írtam)
-
Rikarda
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Honnan tudnék beszerezni, eredeti Eee 701 magyar XP Recovery CD ISO-t?
-
mogyesz
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Fizikailag van osztva 4-16-ra.
Korábban írtam, hogy a 4-es SSD gyorsabb, de drágább, mint a 16G-s.XP esetén a hely folyamatosan fogyik, pl. a frissítések miatt, a szemetelődéstől, etc. pl.: a Program Files mappa áthelyezhető a D:-re, így hely szabadítható fel. Ha visszaolvasol leírtam hogyan, bár van, akinek nem működik, nálam, és még pár gépen biztosan. (Ha nem menne, nem javasolgatnám....)

-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
..akinek SSD-s eeepc-je, és meg van osztva a winyó , mennyi helyet hagyott a C-nek?

Bnőm gépe vagy vírusos, vagy passz... De folyton fogy a hely a C-n.
4-16gb arányba van osztva.
Vki nem tapasztalt hasonlót?Köszi.
Üdv.M -
-
80 megás puppyban opera, mennek a flashek, lejátszik mindenféle mulitmédisá cuccot, és ramból fut/vinyóról rántja be a képfájlt/elemntei vinyóra a beálíltásokat
.(Valemennyi office is van vagy ebben vagy a 140 megásban.) Igaz, nem élsimítottak a betűk.Van egy 128as IBM 2.0ás kulcsom és egy 8 gigás tevion.
Jelenség hogy akár a telepítőjével, akár mintha cd lenne csinálom meg a pendriveot, nem találja az sfs fájlt. Érdekes hogy ugyanez cdről meg megy. Más disztró nem kell, nekem eee-re meg csajoknak asztalira kell, és használatra készebb mint az ubuntu ami meg 700mb/2 gigás.Sz'al Puppyt kéne pendrive/memkártyára felműteni. Simán bootolhatóvá teszem a flash meghajókat, az sfs fájl nem találásával van baj
. Nem tudom mit q**tok el... -
04ahgy
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
A linux teljes mértékben való bárhova. Az asztali diztróknak a nagy kernele a baj, és a csilivili effektus. Azért lassabb, mert úgy kell működnie a lehető legtöbb vason out-of-box, hogy a gyártók nem adnak a hardverjeikhez Linux supportot. Na ezt a win sem tudja ilyen szinten.
A nagy szuperszámítógépek is persze winesek. Nem arról volt szó, hogy tudja-e a fürtöt, hanem, hogy milyen szinten tudja.
Audigy, raid, stb. support: épp ezért jó a linux. Csinálhatsz supportot (ha tudsz...
), ha már a gyártó is leszarja fejed, mert mersz XP-t használni, vagy mert merszed van a korábban megvett hardveredet Vista / Win7 alatt használni tervezni.Jelentem, az EEEBuntu 3 base install elfér a 2G SSD-n, és firefox is van benne. Office / multimédia persze nuku, ahhoz kell a memkártya bővítés. A 800*480-at is egész jól viszi, ha elrejtem az alsó-felső tálcát (panelt).
UNetbootin: a linuxos verziót próbálod? Nekem a windowsos ugyanezt csinálta, de csak puppyval, mással az is jó volt. Particionálatlan pendrive-ra a linuxos unetbootinnal lazán felment. Tesztelt penek: Corsair Flash Survivor 8GB, Kingston DTI 1GB és 2GB (barna és zöld).
HGyu
-
[off]Azért semmi sem fekete meg fehér.
A linux kevésbé asztalra való. Fürtözést meg 5 éve azért a win is tudja. Ubuntukkal, suséval többször próbálkoztam asztalimon, de a végén a notin kötött ki -épp egy suse- mert soh a ab***s életbe nem lehetett összeléni hogy működjön. Wifi, raid, Audigy2 platinum ex a főbb kulcsszavak, és ált. ati videókártya.Átszokást nehezítette hogy amire win alat használok 1 programot, arra linux alatt 3-4et kellett mert annyi tudja. (Fotókat szerkesztek (acd see pro), garmin (soros) gps-t használok (mapsource), zenére cl-os programok mellett foobart + dvd-a lejátszó, stb...)
De biztonságosabb (bár sudo/uac módot általában nem szereti a user s ha lehet kiakpcsolja/olyat használ ami nem kér).
És igen, van ami gyorsabb, de a népszerű disztrók azok pont nem.
[/off]Maga az ablak lóg le, arra nem sok ötletem van, hacsak nem az hogy 800×600ba használod és görgeti a win (leginkább szükséghelyzetben billentyűkombinációval átváltasz rá). Vagy Xandros (állítólag, most a pupykkal ismerkedek, a korábbi pendriveról bootolásos problémám most is fennán unibootinos módszererl is, miszerint enm találja a disztró sfs fájlját
). -
04ahgy
nagyúr
válasz
Jano_023
üzenetére
Körülbelül 300 féle Linux disztribúció van, ennél lényegesen több alverzióval. [link]
Pl. azért jobbak, mert egészen más módon fertőz(het)ik meg kártevők, mondjuk lényegesen kevésbé. Betekinthetsz a forráskódba ---> nincs zsákbamacska. Ingyenesen használhatod legálisan. XP esetén ugyebár minden gépre meg kell venned. Sok esetben gyorsabb ugyanazon a gépen, mivel jobban kihasználja az erőforrásokat.
Nem csak ezekhez tervezték a Linuxot. Olyan 100 gépes elosztott, fürtbe szervezett szerverparkokon is elfut, amihez az XP hozzá sem szól, de még a Win Serverek sem igazán. Stb.Az én problémám a 700x/2G Surf gépemmel az lenne, hogy sok disztró (eddig mind, amit próbáltam, XP úgyszintén) a 800*480-as felbontás miatt az ablakok alját "lehagyja", így az OK, Mégse, stb. gombokat is. Erre van-e megoldás?
HGyu
-
Jano_023
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Hali,
Én nem értek hozzá és új ez még nekem, szóval azt akarom kéredzeni mennyi ilyen linuxos operációs rendszer féle jelent meg ezekre a gépekre.
Azt tudom hogy a linux mi és hogy szabad forráskód meg minden de mivel jobbak ezek mint az XP ha jobbak? Vagy ezeket csak az SSD-s (2-4GB) verziók miatt találták ki ?
Köszi előre is
Jano -
scott_free
senior tag
válasz
CHIPman
üzenetére
hali,
pár napja van egy ilyen gépem:
a memória egyszerűen bővíthető (kicserélhető egy nagyobbra) - külön fedlap alatt van, egy csavar az egész művelet.
a vincsihez viszont nem tudsz ilyen könnyen hozzáférni, úgy tudom, hogy szét kell szedned az egész gépet hozzá.játékok: Heroes 3 simán elmegy rajta, Syberia 2-t is viszi (bár a videók alatt néha akad), ami viszont meglepő és kellemes meglepetés volt, hogy a Guild Wars-t is elviszi egész jól (csak az erdős részeken lassul be - értelemszerűen alap grafikára állítva, de szerencsére a GW alapból ismeri az 1024x600-as felbontást).
-
Pont ezekért jó a Puppy.
Sokkal kisebb, akár 128as pendrivról is megy, de húgom asztalijára is úgy raktam hogy a képfájlt felmásolja vinyóra (nála ez 80 mega) meg a beállításokat is, a pendrive/memkártya csak boothoz kell, semmi máshoz már.
Érdekes hogy több inden működik benne alapból mint egy dvd-s ubuntuban
-
vtechun
veterán
-
haris
őstag
válasz
vtechun
üzenetére
Az EasyPeasy tulajdonképp egy ubuntu, amit külön netbookra átalakítottak, úgytudom régebben ubuntueee volt a neve. Letöltöd az .iso filet a netről, és itt eldöntöd mit szeretnél.
1 kiírod DVD-re, majd külső DVD-ről bootolsz (én belső dvd-t használok egy ilyen átalakítóval.2. unetbootin-nal megcsinálod a bootolható dvd-t. Úgy hogy megadod az unetbootin nak a DVD képfile helyét, és az USB drive-ot amire tegye rá (érdemes már előre leformázni a pendrive-ot, hogy tuti ne akadjon össze semmi).
Ami klassz ezekben, hogy mindkét esetben van lehetőséged telepítés nélkül használni, kipróbálni az oprendszert, és ha tetszik, akkor feltelepíteni. Ilyenkor memóriába töltödik az oprendszer, tehát legalább 1Gb RAM ajánlott hozzá, úgy egész gyors. Próbáltam a 2G surfön amiben 512Mb van. Azon is ment, de iszonyat lassú volt. ott inkább a telepített verziót kell használni.
Ami miatt nem jó ötlet az USB-ről használni (DVD-ről sem), hogy mivel nincs telepítve, ezért minden boot kb3 perc (nem mértem pontosan de jó sok) mert be kell másolnia magát memóriába. Ez inkább arra jó, hogy ki tudod próbálni, és nem kell legyalulni az XP-t miatta, ha esetleg mégsem jönne be, egyszerűen újra indítod a géped, és hagyod az XP-t bootolni.
-
válasz
Jano_023
üzenetére
1: Igen, a Linux egy oprendszer-alap.
2: Windows mellett nem, csak külön-külön(viszont telepíteni lehet, úgy, hogy egyszer ezt indítod, máskor meg azt). Maximum Virtual PC-ben, de nem hiszem, hogy egy EEE elbírna ilyesmit.
3: Kétlem, hogy érezhető lenne a különbség jól beállíott XP vs. Linux között. -
vtechun
veterán
Sziasztok!
701-es EEE-re tudtok ajanlani vmi usb-s bootolhato linuxot?
Köszi!
-
Ma láttam a Metroban br. 70k-ért 900HD-t. Láttam, hogy van benne valami fekete memkari. Odamentem az eladóhoz, hogy mekkora az a kari. És nekiállt keresni a gugliban ahelyett, hogy kiszedte volna, és megnézte volna. 5 perces kemény keresés után megköszöntem, és elmentem.

-
haris
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
MC Pite,
Az előző hozzászólásomban látható kép amit CPU-Z -vel készítettem, egy eee904HD
Eza gép egy eee1000H házba épített eee900. Vagyis nem Atom, hanem egyCeleron900 dolgozik benne, és adtak hozzá superHybridEngine-t. Három allása van (illetve négy)
-AUTO: itt a feladattól függően automatikusan állítja be az FSB-t. (soha nem próbáltam)
-POWER SAVING MODE itt az FSB 70 MHz,(órajel 630MHz) kisebb fogyasztás kb 4,5 óra üzemidő.
-HIGH PERFORMANCE MODE ez vicces elnevezés, mert ilyenkor a 900as proc gyári 100MHz -ét állítja be. egyszer próbáltam, de szerintem nem gyorsabb tőle a gép, de az üzemidő kb3-3,5 órára csökken
-SUPER PERFORMANCE MODE ilyenkor (látod a képeken ez a kis "S" betű az Avira esernyője mellett) az FSB-t 106 MHz-re emelve őrületes 960MHz-en rohan a processzor, az üzemidő még tovább csökken, de pl NFS UnderGround2 nél jól jön az a pár MHz. Főleg konnektorról használom ezt a módot.Ezután én kérdezem azokat akiknek sima eee900 uk van. Ezek szerint a sima 900hoz nincs SuperH.Eng.?
(A bluetooth-hoz nem tudok hozzászólni, engem nem érint, nem használok
) -
Hmm, friss biosz, batereee és eeectl, zenével és fél óra netezéssel 3 óra felett jártam akksiról (70mhzs-es fsb-n) a 900asommal.
Haris, "Az eee900 ugyanebben a házban van, tehát a hűtéssel nem lehet gond, hiszen a 900 a superhibrid enginnel még gyárilag túl is húzható 960Mhzre:"
Javíts ki, de tudtommal az atomoshoz van csak hybridengine.
A lényeg amiért írok. Ahogy elnézem két féle bluetooth integrálási módszer van:
-USB-re kötök akármilyen dongle-t, tápot a webkamerától kap [link] (mire megtaláltam...
)
-eredeti helyre kötök egy tízpines dongle-t [link]Valaki foglalkozott már azzal hogy eredeti helyre sima bt adaptert lehet-e illeszteni?
Egyelőre nem találtam idevágó pontos infót... Az 5-6-7(-9)es pineknél van különbség.Van aki a gyári bt helyre rakott sima adaptert, de ki/bekapcs nem ment... egyelőre itt tartok, de eléggé szét vannak szórva za infómorzsák

-
haris
őstag
válasz
BiriBum
üzenetére
Te ezt komolyan gondolod?
Az eee900 ugyanebben a házban van, tehát a hűtéssel nem lehet gond, hiszen a 900 a superhibrid enginnel még gyárilag túl is húzható 960Mhzre:
Az pedig hogy az L2 cache le van tiltva mindaddig elfogadható, amíg erről értesítenek előre, nem pedig csak annyit tudsz, hogy a gép processzora Celeron M ULV.
Ugyanis ha vásárlás előtt utána nézel, akkor ezen info alapján azt feltételezed, hogy a gép majd minden paramétere az eee701-modellnek megfelelő (pedig nem), és ebből adódik(adódna) hogy van (kellene hogy legyen) 512KB L2 cache-e.Ha ezt a gépet a lányom vette volna (persze kizárólag rózsaszínben) akkor most nem értené, hogy mi a baj, pedig a bárátnőjének is ugyanilyenje van (eee701), csak abban van webkamera is. Hogy magyaráznád el, hogy ez a gép ennyit bír, mert a "professzornak letiltották a kessét" (biztos kevés a tanári fizetés) meg hogy "efesbé" kevesebb, és még a szorzó is.
(miért nincs "szőkenős" smile?)
Szóval ASUS-t nem kell védeni, nem ez az első és nem is az utolsó svindlijük, hogy eladjanak valamit, amit egyébként nem biztos hogy megvennél.
Persze ez most csak részben igaz, hiszen ezen gép (2G surf) most olyan kedvező árú, hogy az árcédula feledteti a hiányosságait, de a probléma az, hogy ha utána nézel, az Amazon.com még most is 400$-ért ad el egy ilyet ami barátok közt is kb70 000HUF
És ez kicsit más színben tűnteti fel a dolgokat...
Utoljára még egy kép, a neten kerengő hamis infokról ezzel a géppel kapcsolatban:

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4 hónapos, vadi új állapotú HP Envy x360 120Hz OLED Laptop 14-fc0000nh eladó, 2028. 09.-ig gari
- Acer V3-731 17"-os laptop, notebook alkatrésznek, vagy felújításra
- Szép Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 4000 8GB FHD
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10750H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De amúgy köszi a segítséget, majd körül nézek! Ja és még egy kérdés! A különböző üzemmódokban mi a különbség? mert használtam mindet, de én nem vettem észre semmit!

lehetett volna az akksi alá vagy legalább valami laminált matrica
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, van notihűtő padom, ha nagyon meleg azt szoktam bekapcsolni.

)