- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanthomee
tag
Itt van egy kis teszt a különbségről: kattints...
-
hito
nagyúr
Elég dölgöttnek tűnik a topic, de azért megkérdezem hogy ki mit ajánl háttértárnak? Pendrive 400Mb/s gyorsasággal olvas-ír, de kilóg a gépből, microSD viszont "csak" 8-10Mb/s-al teszi ugyanezt, viszont built-in.
Hétköznapi használat során elég nekem a microSD sebessége? Fingom nincs, hogy pl. egy sima hdd sebességéhez képest microSD milyen különbséget jelent.
SSD amit be lehet építeni, viszont iszonyat drágák. Mit érdemes választani?[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Tényleg lassabb???Mennyivel?Esetleg valami példával tudnál élni, hogy az egyszerű mezei emberek -mint én- is megértsék a különbséget?Lapozófájlt hogy tudom letiltani és mikkel jár ez a cselekedetem?Az a baj azzal, hogy más diskre teszem a pf-t, hogy azok általában együtt élnek az oprendszerrel, tehát ha máshova is teszem akkor is teleszemeteli nekem az op particiót/disket.
Azt hallottam, hogy win tisztítással (bizt. mentések törlése, stb...) lehet némi helyhez jutni, de attól tartok h ez átmeneti megoldás csak.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
PNP
őstag
eeeuser.com-nak jó fóruma van.
4 giga miért kevés xp-nek? program file-st a d:-re rakd, lapozófilet tiltsd le (mondjuk nekem 2 giga ramom van, de nem hiszem hogy nagy gondot okozna). Második ssd jóval lassabb, így arra én oprendszert nem tennék, ahogy sdhc kártyára se. Ez meg eldönti azt is hogy vistát nem tudsz használni 901-en.
-
hito
nagyúr
Ha az R2H cserére gondolsz akkor azt úgy néz ki hogy kihagyom.Jobb ez Az tény h a kis dög (R2H) nagyon szexi, dehát butus és körülményes szegénykém...olvasgatok eeepc.extra.hu-n, elég jó tippek vannak. Esetleg tudtok valami más okos oldalt is ami eeepc-vel foglalkozik?
Köszi a választ...
1 és 3 kérédsekre még várom a hsz-eketPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Na kezdem egy picit jobban beleásni magam a gép lehetőségeibe. 3 kérdés merült fel bennem amire egyenlőrenem lelem a válaszokat.
1: youtube-on láttam 901-es gépen futó gameket (unreal tournament, need for speed ug. 1-2, most wanted, stb...). Elég alapjátékok, de az én igényeimet bővel kímerítik és akadásmentesen gyönyörűen futnak. Aida-val megnéztem a videokarit, 128MB-ot ír és olvastam vhol hogy max 256-ig lehet húzni. Elvileg ezeknek a játékoknak bővel hasítaniuk kéne 128-on is, nálam pl underground első része élvezhetetlenül szar, hiába butítom beállításokba. Mit kell tennem h menjenek ezek a játékok, és hogy lehet videókarit 256-ig húzni? Vagy kell bele tenni egy 256-osat? Lehet egyáltalán? Tudomásom szerint integrált a kártya...
2: Win Vistát is láttam, hogy megy 901-en. Érdemes rá feltenni, vagy azért a vistához kevés a vas?
3: Rossz diskre tettem az xp-t Sajnos a 4gigásra. Kiderült h hiba volt, mert már mindenre írja kifele, hogy kevés a lemezterület. Tudtommal Norton Ghost-tal át lehet pakolni másik particióra/disk-re a windows-t. Tényleg így van, vagy valami számomra most még láthatatlan akadályba fogok ütközni és inkább el se kezdejem?
Előre is köszönöm a tippeket/válaszokat
-
hito
nagyúr
válasz Carline #1591 üzenetére
Köszi az infót...nem döntést vártam, csak nekem nem túl sok gőzöm van az egészről. Közben azért utána is olvastam és hát...mindenhol azt írták -egész komoly oldalakon lévő tesztekbe- hogy tetű lassú a gép.
Egészegyszerű felhasználói programok elindítása is komoly erőfeszítésekbe kerül a cuccnak. Annyi jött le nekem az egészből, hogy még gyerekcipőbe jár az UMPC gyártás, legalábbis akkor amikor kijött R2H még abban járt.
901 eee-mel nagyon elvagyok, pöpec kis gép, villámgyors (legalábbis amire nekem kell), egyedül zip bontásnál és telepítésnél lassúcska egy picit.
Úgyhogy érték, vagy extrák ide vagy oda maradok a kis zöldemnélPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Carline
őstag
Én nem fogok helyetted dönteni.
A 900 MHz proci ne félj elég. Nekem is ilyen van a gépemben. (excel, word, wifis netezés + flashget letöltés a háttérben akadás nélkül.)
A 20GB lassú SSD a 60GB notivinyóval szemben sebességben és tárterületre is jobb.
A GPS vagy kell vagy nem.
A TV vacak azt nem tudom mi benne úgyhogy passz.
A 7" szerintem nagyon kevés. 8.9" sem sok, de a szemnek mindenképp jobb.
Külön hurcolni kell a billentyűt a 901-ben meg "built-in"Ha akarsz vele kereskedni akkor cserélsz, eladod és veszel pl. egy 1000H-t
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
hito
nagyúr
Sziasztok...Tegnap jutottam hozzá egy szép zöld 901-es géphez. Eddig nagyon bejön a kis masina, viszont úgy néz ki hogy szőrbe el tudnám cserélni egy ASUS R2H-ra (pro kittel).
Az addig rendben, hogy R2H jóval nagyobb értéket képvisel, meg ott van benne a GPS, meg az a TV vacak és a 60GB HDD, de nekem gyengének tűnik a proci.Szerintetek érdemes beleugrani egy ilyen cserébe?
-
Scotty
tag
Sziasztok! Mondjuk egy 900-asba bele lehet tenni egy 320gb-s HDD-t?
-
Carline
őstag
Firefox címsorba beírod about:config
Ott megkeresed a következőt: browser.cache.disk.parent_directory érték mezőbe R:\Cache
Vezérlőpultban Rendszer/Speciális/Környezeti változók ablakban "teneved" felhasználó változóinál a TEMP és TMP változók (mindkettő) értékét szerkezd "R:\TEMP" -re.Valamint a rendszerváltozóknal is tedd meg ugyanezt.
Ennyi.
[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
tothm
őstag
Sziasztok! Feltettem a vistát a 904HD-re... Hát, a gyorsasággal még csak nem is lenne bajom, de egyszerűen nincsen driverem a wlanhoz... Felraktam már mindent... Valaki esetleg? Köszi!
-
Sipi16
őstag
Sziasztok!
Elkezdett érdekelni ez a kicsit laptop. Csak az a problémám, hogy két gép között vacilálok.Az első: - Intel Atom N270, 512MB arbetsminne, 8GB NAND Flash (ez egy Acer lenne)
A második: ASUS EEE PC 900 (900Mhz, 1Gb ram, 16GB flash SSD)
Mind a kettő linuxos és egy külső 320Gb-os mobil winchestert szeretnék használni. Torrent, MSN, Skype, MP3 hallgatás és kevés filmnézésre használnám. Szerintetek melyik a jobb választás?
[ Szerkesztve ]
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Carline
őstag
A ramdisk a fizikai memóriából jön létre.
A gép kikapcsolásakor elveszíti a tartalmát.
Én a Temp könyvtárat valamint a böngésző gyorsítótárát tettem át oda.
Mivel a gépem (Eee900) csak SSD-t tartalmaz (és azt is lassan kezeli) ezért hoztam létre a "villámgyors" ramdisket.
Ha valami kell onnan a gépnek azonnal megkapja és ha azon területre kell írnia az is azonnal megtörténik.
Próbáltam SD kártyára rakni a fent említett dolgokat, de olyan lassa írja a kártyára az adatokat, hogy 3-4 füles böngészés közben érezhetően belassult a rendszer.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
süti5
őstag
Segítsetek kérlek mert földhöz vágom azt a qrva gépet.....
Bnőm gépére próbálok xp-t telepíteni pendrive-ról. Este óta szenvedek vele, de nem megy. Kerio linkelt egy megoldást, végig követem, de egy ponton megáll és nem tudom mit csináljak.
Szóval: telepítem a pendrive-ra a cuccost, eee pc-n átállítom a boot device-ot stb. Elindítom, megformázza az xp telepítő az asus winchijét, mondjuk 4 része van, ebből két 8mb-os, azt nem buzeráltam, a maradékra nyomtam fel az xp-t. Telepítő fájlokat másol, gép újraindul, erre:1-4-ig lehet választani, 2 vagy 3 kéne nekem, de erre mindig kiírja: A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található:
(Windows root)/system32/hal.dll.
Telepítse újra a fenti fájlt.Nos megnéztem, rajta van azon a qrva pendrive-on ez a fájl, és már újra nekifogtam, másik telepítő cd-t kicsomagolva usb-re is ugyanez a történet, ugyanezt a fájlt hiányolja.....
Ötletek, vagy csinált valakinek ilyesmiket?
-
tothm
őstag
Szerintetek érdemes feltenni 904HD-re a vistát? Mennyire bírná el? Köszi!
-
Gergő_
őstag
üdv mindenkinek...
csak egy kérdésem lenne eee 900A-t szeretnék venni(normális kinézet atommal,ssd)
de itthon persze sehol nem találok
Tudna valaki valamilyen alternatívát? -
Carline
őstag
Az eredeti egy mega ramból eddig 128 megát adtam egy ramdisknek, most 512 megás szeletet hasíthat ki magának.
Oda van átirányítva a temp és a böngésző cache.
Van pár ~6-7 megás excel tábla amit használok és ott szvsz jót tesz a sok mem.
Egyébként meg azért vettem meg a ramot, mert csak 5200Ft volt.
És annyiért kellett!!
Így Firefox mellett ha megy az excel, word, outpost fw, nod32 a szabad mem mindíg >512MB.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Carline
őstag
Tegnapelőtt vettem a gépbe egy 2GB 667MHz modult Polus Aqua boltban.
Kingmaxot akartam, de nem volt csak CSX.
Otthon a gép meg sem nyikkant az új modullal.
BIOS postig sem jutott el.
Visszatettem az eredeti memót és frissítettem a bios-t a legutóbbira, de azzal sem ment.
Ma visszavittem a memót valamint vittem a gépet is és kicseréltük a modult egy Kingmaxra.
Azzal egyből indult és megy azóta is rendesen minden.
Érdekes mert mindkét memória 16 chipből állt, de a CSX-et valamiért nem szerette.
Az Aqua hozzáállása a problémám megoldáshoz "5"-ös.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
KPistike
aktív tag
válasz jolti05 #1528 üzenetére
Üdv!
Biztos bennem van a hiba - ezért elnézésedet kérem -, de akárhogy nézem az Általad linkelt oldalt, ott SSD leírást találtam, SDHC-ról viszont egy szót sem.
Nekem ugyan 900-as van (BK032), és kollégának is, Ő már vett egy 16GB-s kártyát, azt tuti kezeli. Úgy tudom, a kártyaolvasó egyforma a 701-es és a 900-as modellekben.
K. P.
-
KPistike
aktív tag
válasz andreina #1563 üzenetére
Nos, azért nincs veszve semmi, ha DVDx bonyolult, akkor itt a következő jelölt:
Quick Media Converter 3.6.0, valamint némi leírás.
Mivel DVDx-ben van magyar nyelvű menü, ezért mertem azt javallani, sajna, QMC-hez idegen nyelv ismerete szükséges. Ez is freeware, valamint több video-formátumot támogat.
Fentebb azt írtad második kritériumként : "És nem programozó is tudja telepíteni, használni?". Mivel nem vagyok programozó, és könnyen boldogultam vele (+ magyarul is tud), evidensnek tűnt a választás[ Szerkesztve ]
K. P.
-
andreina
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek. DVDx -el már próbálkoztam egy kissé bonyolúlt, és nagyon sokáig tart. De ha nem találok jobbat, lehet hogy rákényszerülök. Még egyszer köszi
-
andreina
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki olyan ingyen programot amivel DVD-t lehet AVI-ani? És nem programozó is tudja telepíteni, használni?
Különben csütörtökön vettem ASUS eee PC 901 win nagyon jó, nagyon tetszik. Kérdés, ki lehet valahogy rakni az asztalra az aksi fogyás jelzőt. Elviekben az elemre ráállva jól mutatja, csak úgy még jobb lenne.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
eee 900HA-ról tud vki vmit, h lesz-e mo-n kapható?Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
tothm
őstag
Sziasztok! Látom, hogy még mindig mennek a itt a fórumba aminek nagyon örülök, jó látni a sok segítőkész fórumtársunkat! Miután annyi segítettem én is nektek most, rajtatok áll a sor! Tehát, van egy 904D-m, és a bal egérgombbal van probléma, mert amikor leütöm nem működik, tehát csak a touchon tudok kattintani, a jobb egér gomb tökéletesen működik! Mi lehet a gond? Köszi előre is!
-
Luser2000
addikt
Szaisztok!
Nagy bajom van az XP telepítéssel. (Eredetileg Linux verzióm volt). USB pendrive a kiválasztott eszközöm, mivel nincs külső USB DVD-m.
nLite segítségével elkészítettem egy SP3 telepítőt.
Ezek után az USB MultiBoot lépéseit követtem, elkészült a pendrive telepítő állománya.
El is indul, elkezd települni az XP, újra indul kétszer (továbbra is bent van a pendrive), amjd mikor látszólag már mindennel végzett és épp csak az lenne hátra, hogy létrehozza a személye beállításaimat és bejelentkezzen az XP (asztal), akkor jön egy hibaüzenet. Ez:
"Windows termékaktiválás: Egy probléma megakadályozza, hogy a Windows pontosan ellenőrizni tudja a számítógép licencének állapotát. Hibakód: 0x80070002."
Mi a rákot kezdjek ezzel?
A hibakódhoz tartozó MS megoldás sajnos nem működik, mert nincs olyan érték a registryben, amit a cikk ír! (Erre már más is panaszkodott).Vagy hogy a frászkunyhóba tudnék egy normális telepítést összehozni (előkészíteni) USB penrive-ra????
Köszi,
BalázsApple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
PNP
őstag
Asus oldalán fellelhető utility-k közül mit érdemes feltenni? Rengeteg van, és nem szívesen telepítenék újra xp-t
Touchpad driverében amúgy alapból be van pipálva hogy gépelés közben legyen érzéketlen, amióta ezt kiszedtem, érezhetően jobb lett a scrollozás firefox alatt (hátha valakinek ilyen nyűgje van). -
Jetyke
tag
Írj a szervíznek levelet (ímélt), hogy engedik e a gép bővítését. Akikkel eddig beszéltem, vagy akik fórumba erről írtak, közülük mindenki azt mondta, hogy majdnem aznap már kapták a választ, hogy a szervíz tudomásul veszi a bővítést és az ezzel járó matricaszakadást, viszont a garancia tovább él. Így könnyen el tudod végezni otthon is a szerelést.
-
jolti05
őstag
Üdv mindenkinek
Mi a véleményetek a 904HDről és a sima 1000res EEEPcről? Erősen gondolkodom egy jövőbeli vételen, csak nekem még túl drága 70-80e-ért egy ilyen ketyere. Jövőre fősulira megyek, ha igaz, és ugye oda azért nem árt valami hordozható wifiképes készülék, és valljuk be, egy ilyen netbookkal többre megy az ember, mint mondjuk egy iPhonenal. A másik probléma, hogy ennyi pénzért már majdnem kapni egy laptopot is. Megéri egyáltalán?
A válaszokat köszönöm.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Wajk
addikt
sokminden megoldható...
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Ha kicsi a háttértár, akkor miért nem vettél eleve nagyobb háttértárral rendelkezőt? Gondolom a megvételkor már tudtad, hogy ekkora az SSD... A memóriacsere meg szerviz, vagy hajszárító. Döntsd el, melyik egyszerűbb....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PNP
őstag
EEE901-em van, az alsó nyílás értelemszerűen le van matricázva. Nagyobb ramot szeretnék bele, gondolom be kellene vinnem szervízbe hogy jó pénzért megcsinálják, amit én is meg tudok. Ez még rendben is van (nincs), de szeretnék bele nagyobb háttértárat, lehet hogy HDD-t, de legalábbis egy gyorsabb SSD-t. Ehhez nem értek, de úgy láttam hogy ami alapból benne van, az egy burkolatlan nyák, amit meg boltban kapni az kisvinyó szabvány. Tecsős videók alapján könnyedén beépíthető, de ilyet vállal olyan szervíz, ami a garanciát is megtartja?
-
Wajk
addikt
Mire való a szemed? arra hogy olvass, pl hogy "élőképet" kérdezett amivel egyet is értek mivel itt is látszik egyből mennyivel más "élőben" és a promó képeken, bár szerintem full élőben megint más lehet ;)
azt már meg sem említem, hogy ez mivel olcsóbb? br 55 és pont ő is az Aqua-t említette
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Jetyke
tag
Gyerekek!
Mire való a kereső? Ezt írtam be:
kék eee pc 701
Temérdek találat, és még olcsóbban is találtam neked, képpel együtt:
[link]Hajrá!
-
Szplöttyy
senior tag
55ért megbízható boltból, újonnan garival? Hát én még nem láttam... De akkor valszeg én vagyok a gyengén látó Használtan talán, ha kifogástalan, de sok ember annyiért adja használtan mitha újat vennék.... Meg úgyse most veszem, csak nézelődök. Meg lehet a mostani notimat elcserélem egy 901-esre
Smoke & Torque
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezik valaki KÉK EEEPc-vel? Ha igen esetleg egy élőképet tudna prezentálni róla? Gondolkozom rajta, Aqua-nál 55ezer és csak kék van(701). De nem tudom hogy néznék ki bomber dzsekibe a buszon egy kék eee-vel. Neten nem találtam élőképet... Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!
Smoke & Torque
-
Rick4
félisten
válasz andreina #1505 üzenetére
a 900-as 0,99 kg, a 901-es meg mivel ott van benne a 6600-as akksi, 1.1 kg, a 904-es meg 1.4 kg. A páromnak 900-as van, teljesen jól elvan vele, az SSD is hibátlanul dolgozik. Hogy az mitől lenne hibás, nem tudom, de mivel garis, nyilván javítják, cserélik, ha gond van.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Jetyke
tag
válasz andreina #1511 üzenetére
A 20% sztem is sok, én max 2%-ot tippelnék, ha egyáltalán van annyi. Ezt a topicot sajnos nem olvastam végig, érdemes szétnézni volt e valaki olyannak baja vele aki esetleg már nem olvassa a fórumot! De pl. én a Wind fórumát jobban olvasom, és ott is voltak ezzel kapcsolatban hozzászólások, eee-s fanoktól is, de senki nem írta, hogy hibás készüléket kapott volna.
Egyébként engem ez nem tántorítana el, ugyanis van a gépre 2 év garancia. Persze az adatvesztés nem jó dolog, de ha azt nézed egy 32 gigás SSD (nem SDD!) vinyón nem tudsz annyi adatot tárolni, ami 5 dvd-n ne férne el! Úgyhogy éppen ettől sem kell nagyon félni, ha jól csinálod. A külső meghajtót alapból ajánlom, és 10 rongyért vettem egy Samsungot, nem éppen egy slim darab, de nem cipelem éjjel nappal, úgyhogy asztalra még jobb is, mert kényelmes és megbízható. A 10k + meg nem olyan nagy dolog (bár ez szubjektív). -
gortys
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a 700-as EeePC max mekkora SDHC kártyát tud kezelni?
4GB-osat látja azt már próbáltam, 32G-sat látja? -
loki22
tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy (nincs pentdriveom) ,hogy tudnám rakni a windowsomat az 1000h-s gépemre mert alapból linuxos??????? -
Jetyke
tag
Ismét csak azt tudom mondani, hogy menjetek nézzétek meg, gyerekek, hát úgy is az dönt amit te magad látsz és fogsz! Nem azért nem fogsz megvenni valamit, mert az egyik helyen x kilót írnak róla, pedig igazából x kiló plusz 10 deka.
-
andreina
csendes tag
Asus eee 900 vagy 901-st szeretnék venni XP-t, felhívtam az egyik boltot, és nem tanácsolták, mert hogy a SSDje gépek 20%-nak hibás.
A másik kérdésem, a 901-esnek mennyi a súlya. Egyes helyeken 1,1kg van írva máshol 1,4kg.
-
Jetyke
tag
válasz Johnny Cage #1503 üzenetére
7"-es képernyő!
Én nem venném meg a helyedben azt már. Folyton görgetni oldalra is a weblapokat nem jó mulatság. Egyébként megy rajta minden amit írtál, de a felbontás és a méret elég komprumisszumigényes.
A Windem 10" ez sem olyan egetrengetően nagy. Hát még a 7"!!! De amúgy menj be egy nagyobb üzletbe ahol vannak ilyenek, és nézd meg próbáld ki. Csakis a szamélyes tapasztalat dönthet erről igazán. -
Jetyke
tag
Üdv!
Hát. Két alternatíva közül választhatsz sztem. Ezek az MSI Wind és az EEE 1000h. Ismét csak annyit tudok mondani, hogy a döntés a tied. 1000-es Asust lehet SSD-vel kérni, de az nem lesz még akkora, mint egy HDD. Ellenben a WD-s vinyóval szerelt Windek kattognak, vagyis a vinyó gyakran teszi pihenőre a fejet, nyilván olyankor nem is pörög (pont erről esett pár szó odaát, a Wind fórumban). Az Asus mellet szól az, hogy az akksija kb. kétszer annyit bír, mint a Wind-é (habár utólag ez korrigálható, vizsont még elég drága ). Más különbség nagyon nincs.
Saját: én mérlegelés után a Windnél kötöttem ki. Sztem jobban, laptoposabban néz ki. Akkut majd veszek hozzá, hogyha már 10 körül lehet kapni.Vagy vársz az Asus n10-re, amire én is kíváncsi vagyok. Az előzetesek alapján elég bika lesz, bár vitás, hogy szükség van e rá. Sztem amúgy vagány lesz.
-
senior tag
Sziasztok!
Mostmár hogy lassan eltelt elegendő idő a kis notebookok megjelenése óta.
Szerintetek mi most a legjobban ajánlott mini notebook vétel?Néhány fontos szempontot lehet rögzíteni szerintem:
- Intel Atom CPU konfig
- 10" kijelző - azaz normális képfelbontás és láthatóságSzemélyes szempontom még az lenne egyébként, hogy én használat nélkül, akár álló nap is bekapcsolva üzemelném úgy a gépet, hogy pl külföldi internetes rádiót, netalán on-line TV adást 'hallgatnék' róla folyamatosan. Emiatt SSD meghajtósra gondoltam, merthogy az csak nem pörög magába naphosszat..
Egyéb használat kimerülne az átlagos 'irodai felhasználás' mellett mint internetezés, zenehallgatás, szöveg és táblázatszerkesztés, levelezés, kép és e-dokumentumok nézegetése, olvasása..Kérdezném hát ki mit ajánlana..?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Mini Hp
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- ASUS TUF A17 FA707XI 7940HS / RTX 4070 / 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest