Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
(jan)
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
a fényes meg a matt lcd kijelző között amúgy mi a különbség
azon kívül hogy a fényes jó tükörnek? 
-
runner 125
nagyúr
Egy kis infó, aki esetleg azért nem vette meg az "erősebb" N280-as procival szerelt 1005-öst mert "fényes" volt a kijelzője, nos azoknak jó hír; a win 7-es 250gb-s 1005-ösbe mattot raktak.
-
csudri
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, az új árakat néztem. Úgyhogy no offense.

Amúgy az a baj ezekkel a kis genyókkal, mint Te is produkáltad a dolgot, marha könnyű leönteni őket. Ugyanis már nincs az, mint régen, hogy a számítógépnek van egy szent hely a lakásban és kész, hanem mobilak, ágyban, könyhában mindenhol használjuk és nem éppen kakaóállóak.

-
csudri
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Pár ezer Ft? A 700-as 35ropi, a többi 60ezernél kezdődik. Azért az nem pár ezer Ft...
-
doc
nagyúr
ha mar itt vagyok: van valakinek infoja, hogy van-e olyan eeePC, aminek a wifi kartyaja tud monitor mode-ot?
-
(jan)
őstag
Jók azok a 900-as gépek csak a billentyűzetük lenne nagyobb ...
Én ezért vettem 1005ha-h -t mert nagyon jó a billentyűzete, sokkal jobb bármilyen mes tasztatúránál
valamint az akkuidő is lenyűgözős és amit használok minden remekül fut rajta 
valamint a kapacitív tapipad is nagyon praktikus

-
Bigyooka
csendes tag
Használni éppen lehet másra is, csak a kérdés, hogy minek. Nekem betojt a nagy laptopom, pár nappal azután, hogy lett a 901-es, és baromi jól jött a törpike, mikor munkában az első napokban nem volt még gépem. PS Portable futott rajta tökéletesen (persze kikötve monitorra, egérrel meg billentyűzettel), meg még egy rakás olyan dolog, ami nem feltétlenül a "neki való" kategória..
Nekem most anyagi problémák miatt ez az első számú gépem, és amire kell, arra abszolút lehet használni, egy panaszom se lehet. A vállalkozó kedvűeknek tökéletes.
Még egy kicsit pörgök azon, hogy nekifussak-e a Max OSX-nek rajta (még nem volt időm bővebben utánanézni, szóval ha van, tapasztalatokat még mindig szívesen várok), de összességében az egyik legjobb választás volt, amit én ekkora méretben el tudok képzelni... -
doc
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
nekem a 'normal' verzoju, 4GB-s 701-es van, es imadom mar masfel eve, ebben a pillanatban is itt van a gep mellett, eppen Dexter megy rajta

utazas kozben a merete miatt tokeletes filmet nezni vagy ebookot olvasni
netezni eleg keves a 640 pixel, de ha eppen kell, akkor hasznalhato
videotelefonnak skype-hoz meg szinten remek
-
sK0t
tag
Üdv.!
Egy EEE pc 1201 N atom 330as cpuval wlannal netezve mennyi idő alatt merül le az akku körülbelül ? -
runner 125
nagyúr
Nem szállok "vitába" ezen, ezektől függetlenül az én szememben akkor is 0.
Integrálva van benne minden, a telefonomban erősebb proci van, nah jó RAM-ban megegyeznek.
7"-on netezni nem lehet. 2gb háttértárral használhatatlan.Gépírni esélytelen, tovább nem ragozom, csak pár ezer ft-tal drágább a 900-as, ami már ellátja a "netbook" feladatot.
..természetesen nem a játékok miatt húztam le, a soha nem játszottam.
-
csudri
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyeneket nem kéne írni...
Én is vettem egyet kemény 35ropiért és pont jó volt arra, hogy a síeléskor szóljon róla a zene.
Én ugyen nem netbooknak, hanem ebook readernek vettem, de teljesen használható.Nem ezen kell Corel Draw-t használni meg ilyenek, ez egy célszerszám és arra, amire készült, ráadásul ennyiért kiváló!
-
(jan)
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
valami linuxal éppen netezni még talán
amúgy meg egy marha drága világítós vágódeszka 
-
gabor85
őstag
Üdv!
Az Eee PC 2G Surf Modell gyári 2 GB-os SSD-je cserélhető nagyobbra? -
Bigyooka
csendes tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata Mac OS X-el eeepc-re? Munkában Macen dolgozunk, és mivel még szokom, ezért gondoltam, hogy nem lenne hülyeség kipróbálni itthon is. Macem nincs, marad az eee pc, ezért kérdezem, hogy próbálta-e már innen valaki. Olvastam róla, hogy elvben működik a dolog, de azért a tapasztalat mégis más... -
Matthewsz
aktív tag
Mitől van az, hogy sűrűn megáll a 720 mkv, aztán jó kockásan továbbmegy, mire kitisztul megint leáll a kép. Ez most egy portable mp classic, lehet, hogy az a baj, hogy nincs feltelepítve normálisan? Egyébként ti mit használtok 1005HA-H-hoz, melyik program, és milyen codec? Nekem ami eddig bevált az a media player classic + coreAVC párosítás.
-
(jan)
őstag
Lehet le van porosodva a hűtőtök...
benzinkúton free a portalanítás, vagy tüdőből

-
Laci.M
senior tag
UFF majdnem a te válaszodat [linkeltem] be, hogy már valaki rájött erre a tapipad problémára, amikor látom, hogy te voltál, de ezek szerint ez csak a függőleges görgetésre vonatkozott.
Én használom mind az asus, mind a gyári win7 verziót is. A winn7 nállam a az asztalon állít valamit, nem néztem utána, azt tudom, hogy a tálca színe megváltozik, és a monitor kikapcsolását intézi, nameg a fényerejét. De a tökéletes megoldást még én is keresem, ha valaki tudja írja meg

-
Ufff
senior tag
Két kérdésem lenne, amire nem igazán tudom a választ.
1. Touchpad driver. A legfrissebb van fent, de a vízszintes görgetés nem megy. Érzékeli, driver beállításoknál még megy, de máshol nem. Mit bénázok el???2. Energiagazdálkodási séma. van a windows 7 gyárija, az ASUS gyárija, meg a Netbook Hardware Control. Ez bárhogy számolom, 3 energiaellátási progi. Ezek közül melyik a legjobb? Mehetnek ezek egyszerre? Ha nem, és nem a win7 -é a legjobb, akkor azt hogy lehet kilőni?
ASUS EEE PC 1005HA -ról van szó. Köszönöm a válaszokat.

-
Matthewsz
aktív tag
-
(jan)
őstag
válasz
Matthewsz
üzenetére
Most 38 fokos...
ami megy: msn, torrent, firefox két ablakban (youtube vagy 30 perce folyamatosan tolja a zenét) és word

szimplán csak jól kell beállítani a rendszert
nem tudom mitől ilyen hideg .... asztalon használjátok ? nekem széken van egy kemény fedeles könyvön (ágyból gépezés rulz
) -
Jano_023
őstag
Nekem most 53fok, de amúgy 55 körül szokott lenni!
-
runner 125
nagyúr
50 fok körül van nekem is az átlag.

-
(jan)
őstag
Nekem nagyon jól megy a win7 pedig csak 1g ram van ...
jelenleg 42 fok pedig 2 napja megy megállás nélkül

-
Matthewsz
aktív tag
Lehet, hogy az indexelés, vagy automata töredezettségmentesítés (mert ugye alapból be van állítva rendszeresre), vagy a nod vizsgál valamit. Nálam is néha beáll a rendszer (szerencsére nem sűrűn), megnézem mi fut, és olyankor általában a nod van teljesen bedilizve. Az 52 nem sok, én is kb. annyira tudtam letornázni, xp-n most persze csak 43...
-
Laci.M
senior tag
válasz
Matthewsz
üzenetére
Mondom, hogy nem egyezik. Kiírja lent h 100%, meg érzem is h lassú, de csak olyan 20-30%-ra jön ki. Most 52 folyamat megy ez 950 Mb a 2Gb-ból. (nem vok kezdő, nem indítgatok el mindenféle fölösleges drivereket, meg programokat), mégis ilyen sok megy. Nem is emlékszem XP-nél mennyi ment, az biztos h kevesebb.
(Ezt a 100%-os leterhelést csak szakaszosan csinálja, olyan 10-15 percig, utána jó)
-
Matthewsz
aktív tag
60-65 az nagyon sok! Nekem "csak" 50 körül volt alapon, a 60-at nagy terheléssel értem el. Hány folyamat fut összesen? Az új nodot nem ismerem, de biztos, hogy sokkal nagyobb a gépigénye,mint a (nekem teljesen megfelelő) 2.7-nek.
Ha CPU sorrend szerint nézed a folyamatokat, nyilvánvalóan látszik, hogy mi az, ami folyamatosan eszi a gépet. Pl. lehet a sidebar is, az nálam állandóan zabált.
70 fok...

-
Laci.M
senior tag
Everest stimmel fenn van most per pill: CPU: 60-65 körül. A venti megy alapból is, az nem vészes, de mint írtam elég sokat megy gyorsan/hangosan. AZ xp-re való visszaváltáson én is gondolodom, pedig nagyon megtetszett a win7.
Folyamatokat hiába nézem, olyan mintha a háttérben fogná valami a kisgépet, meg néha olyan, hogy amikor összeadom a százalékokat nem annyi jön ki mint az alján van, és nem 1-2% az eltérés.
Én a Nod32 4.0-ra gyanakszom, de még soha nem jutottam el addig, hogy lecseréljem.(Mire végeztem az üzenettel, már 70 fok fölött jár, és persze megy a venti)
-
Matthewsz
aktív tag
Úgy érted alapból nem is megy? Nekem állandóan pörög, akár terhelem, akár nem. Egyedül akkor áll a venti, (de ez is ritka) amikor bekapcsolom a gépet, és olyankor persze még hideg a motor.

Én most lefokoztam magam 7-ről xp-re, lényegesen gyorsabb a rendszer (pedig nem használtam az aero effekteket), és 10(!) fokkal hidegebb a cpu alapjáraton... -
Laci.M
senior tag
Nektek mennyire melegszik a kisgép? (1005HA-H) Nekem rengeteget megy a venti gyorsan. Pedig csak az alap dolgok mennek: torrent, netrádió, MSN, Chrome. Sztem nem kéne ennyire leterhelnie a rendszert. (win7)
-
Ufff
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nagyon közel van az xp-hez, de talán kicsivel többet eszik a win7. Viszont jobban is néz ki, na.

-
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha kicsit félre értettem akkor bocsi.
Nekem még ilyen nem volt. Fura, bár enyém amcsiból van lehet azért kicsit más...
Majd figyelek rá...
Köszi -
runner 125
nagyúr
válasz
Jano_023
üzenetére
Hy!
Nem értetted meg amit leírtam. Tudom, h van egy "kattanáspontja", s be kell nyomni teljesen.
De alapból a töltőben nem is volt áram, nem világított a kék led - ahogy írtam is.A GPS netbook-ba nálam a legutolsó lenne. Eleve szépen nézne ki az autó ablakában egy 10"-os notebook, meg amúgy is.. nem arra való.
-
Jano_023
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Hali,
Csak annyit tennék a dologhoz, hogy talán azért nem töltött rendesen mert nem is volt bedugva rendesen. Én is jártam már úgy hogy azt hittem hogy teljesen jól csatlakoztattam a kábelt, de nem kicsit jobban meg kell tolni. Lehet ez volt a baj, mindig nézzétek meg rendesen.
A BT-t szerintem nem érdemes beépíteni mikor külön is lehet venni. A GPS meg már olyan olcsó hogy az sem téma szerintem, de azért le a kalappal azok előtt akik meg tudják csinálni.
Köszi hogy megosztottad velünk! 
-
(jan)
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
hát azt pontosan nem tudom megmondani de sztem közel van nagyon az xp-hez.
filmnézés az ugyan annyit vett le más adatom nincs

-
runner 125
nagyúr
Win 7 alatt milyen üzemidőt produkál az 1005HA-H? Lehet, h lecserélem egy Win7-es 250gb-sra.

-
(jan)
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyen hibával énis találkoztam... nem kicsit sz@rtam be, mert a szervizbe küldeni kellet volna az egész gépet, de szerencsére észhez tért a cucc

most aza legnagyobb problémám hogy a bluetooth megszűnt létezni a gépemben
biosbol se látszik...ötletek ?

-
Laci.M
senior tag
Ki vállalná be ?
Nem semmi
-
Matthewsz
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Good to know...

-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Egy egy infót megosztanék minden 1005HA tulajjal.
Ma a gépem már csak 4-5 % töltöttségnél járt, amikor töltőre dugtam.
..úgy ahogy volt ott is hagytam, kb 1 óra múlva kapcsolom be, s látom ugyanúgy 4-5%.
Gondoltam biztos rossz a konnektor, vagy nincs áram, de egyik sem. Látom, h a töltő ledje sem világít.. gondoltam befosott a töltő, irány az Asus szerviz.A hölgyike kedvesen kérdezte mi a baj, elmondtam neki, amikor mosolyogva kaptam a választ; "Ezzel a "hibával" kb. Ön a 20. 1005HA tulaj, aki behozza hozzánk a gépét"
Majd hozzátette, h figyeljem meg, az Ő konnektorjukba dugva jó lesz, nem hittem a szememnek, bedugta és világított a kék led.
...már itthon vagyok, most megy rendesen.
Egyszerűen lövésem nincs, h miért produkálta ezt.
Még vmi;
- A garanciális javíttatáshoz nem kell számla, csak garancialevél!
-Ha elveszett a garancialevél, semmi baj, SN szám alapján belövik a korát, s ugyanúgy garis "lesz" a készülék. -
Sziasztok.
Nemrég vettem egy 1001HA-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Gyorsabb mint azt gondoltam.
Annyi fura van a készülékkel, hogy az Everest helyenként 1005HA-nak azonosítja. Ez vajon mitől van?Az Asus segédprogik között van egy amivel fel lehet húzni a procit 1680Mhz-re. Van esetleg valami amivel tovább is lehet? Vagy ne próbálkozzak ilyesmivel?
Köszi a segítséget. -
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Ez nem tartozik szorosan ide, de ha valaki akarja bővíteni kicsiny gépének tárhelyét az az online tárhelyet is vegye számításba. Itt pl. regisztrálhattok egy ingyenesre (+ online file megosztóként is működik):
https://www.dropbox.com/referrals/NTM2OTg1MDY5
-
zippofcy
senior tag
válasz
Skrzetuski
üzenetére
Nemrég vettem egy 901-est. Tapasztalatom HDval kapcsolatban:
KMPlayerhez nem elég gyors az Atom.
Valszeg FFDshowhoz se.
Megoldás:
CoreAVC kodeket rakd fel a legújabbat (2.0-val nekem blokkosodott néhány film). (isohunt a barátod
)
Kb. 60%-80% prociidőt vesz el vele a 720p-s mkv. Szal nagyon durva. Lehet az 1080p-t is vinné vele. EEEctl-el 1800-ra felhúzva tuti
Kell mellé egy AC3filter meg egy BSplayer vagy Classic Cinema (media player classic).
TM Theatre nálam arra van hogy a lehúzott BDket megnézzem jól csináltam-e meg az ISOt kiírás előtt.
Amúgy egy fos (mint az összes többi "egybelejátszó" a KMPlayert kivéve) pl. nálam tök sötét vele a kép. Állítani nem bírom. Mind1, csak "tesztelésre" van úgyis.Flash playerre kéne vmi megoldás, nem igaz hogy még a 640p is szaggat vele, nemhogy a 720p. Fos Adobe. (gondolom a flash videót is 50 tehetségtelen kóder fejlesztette, 2-3 tehetséges helyett - a nagy szoftvercégek átka)
(bár ahogy néztem a utube HTML5 tesztüzemét, az se jobb)Ja és a Hyperakármi engine Asus tray programban persze húzd fel maxra a procit ... 1600on CoreAVC jó kell legyen legalább 720p-re.
(Most nézem a tiedben dual-core Atom van meg ION ... 1080p-t is bírnia kéne akkor, SW-n is, ha meg találsz HW-s lejátszót akkor pláne.)
-
Skrzetuski
csendes tag
Sziasztok!
egy asus 1201n-nel szeretnék HD-t (pl. mkv-t) lejátszani, de két kisérletem is bedölt.
1/ gyárilag telepített TotalMedia Theatre 3-mal nincs hangja, mert egy dolby digital hang dekoldó funkciót hiányol => írtam az ArcSoft supportnak (ővék a TotalMedia Theatre), de még nincs válasz
2/ KM Player, amely még a 8-10 éves asztali gépemen is beindította, bár szaggatva a hd videot, is besült. A kép nagyon lemarad a hanghoz (felirathoz) képest, átidőzítéssel sem volt orvosolható a probléma.
bármilyen megoldás érdekel, bár az igazat megvallva jobban szeretném, ha a jelenlegi (gyári) win7 telepítés mellett menne, hiszen elvileg mennie kellene (itt virit a matricán, hogy "enjoy FULL HD 1080p Movie Playback")

köszönöm előre is!
üdv, Skrzetuski -
Matthewsz
aktív tag
Skrzetuski, itt az a youtube videó ha még nem találtad volna meg. Nekem simán viszi a 720-at az 1005HA-H, a te 2 magosod szerintem megbirkózik az 1080-nal is.
Ki mit használ amúgy videólejátszásra ami viszi a HD-t? Nekem egyedül media player classic megy zökkenőmentesen, de haragban vagyok a hanggal kapcsolatban, mert fel kell tekerni maxra, hogy halljak valamit a beszédből, aztán jön egy hangos rész a filmben, akkor meg kiszakadnak a hangfalak... -
Jano_023
őstag
Ti hol és mennyiért vettétek bele a 2GB modult?
-
(jan)
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
akkor ramcseréig tuti marad az xp

amúgy csak nekem szokott ciripelni a töltés vége-fele ?

-
(jan)
őstag
Sziasztok!
van egy 1005ha-h gépem imádom szeretem nagyon jó cucc.

kicsit néha ff belassul meg youtube vidik is megfogják néha de attol függetlenül nagyon kis fürge cucc.
sajnos az xp már elgazosodott rajta, az lenne a kérdésem hogy érdemes e erre win7-et rakni ? menyire sinyli meg az üzemidő ?
köszi!
-
Laci.M
senior tag
válasz
Endruboy007
üzenetére
Nállam megy rendesen. Egyszer nem volt jó, de újraindítottam és jó volt! Tedd újra sztem a drivert! Én 13.2.6.1-et használok.
-
Endruboy007
tag
A BIOS frissítés sikerült! Nektek megy Win 7 alatt a TouchPad göregetési funkcója?? Fent van a driver, be van állítva, de nem görgőzik
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
csak nem jó
néha ok néha nem, van hogy beragad az űűűűű vagy a kurzor .....felidegesitett, mindjárt kikötöm... -
tomyoy
senior tag
kezdenek megjavulni a gombok
fele már jó -
Laci.M
senior tag
válasz
Endruboy007
üzenetére
Asus update utility, az asus oldalán fenn van.
-
Bigyooka
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
igaz

-
Laci.M
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
A tippeket köszöni nem a választ, ami megoldotta
Úgyhogy jó helyre válaszolt 
Különben is az enyém is bejött volna, biztos vagyok benne
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7480, 14" FHD IPS Érintő kijelző, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1
- Dell Latitude 5420, 14" FHD IPS kijelző, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11,Számla, 1 év garan
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- HP ProBook 430 G7, 14" FHD IPS kijelző, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
azon kívül hogy a fényes jó tükörnek? 

valamint az akkuidő is lenyűgözős és amit használok minden remekül fut rajta

(ráadásul ugy hogy nem is fűtünk
)

)