- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- OLED TV topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Valami nagyon nem gömbölyű azokkal a gépekkel akkor. Még egy dolog lehet, nincs véletlenül bekapcsolva rajtuk a speed boot, vagy quick boot ? Mert akkor nem kapcsolnak ki a gépek, hanem csak suspend-ben vannak. Feltéve hogy létezik rajtuk ez a funkció. Következő tippem nincs, szóval ha ez sem jön be, akkor lehet hogy a gépekkel van valami komoly probléma.
-
őstag
Ha kiveszed a gépből az akksit, akkor is lemerül " magától " vagy csak ha a gépben van ?
Ha kiveszed, és úgy nincs bibi, akkor a gépekkel van valami. Bios frissítés esetleg, vagy valami, hátha. Ha a gépen kívül is csinálja az akksi a merülést, akkor azt hiszem egyértelmű hogy gariba mehet az összes akksi. -
Alex91
félisten
Problema:
1001PX, akksi fulra toltve, par napra kikapcsolva elteve, nem hasznalva, eloveve az akksi teljesen lemerulve. Nem egyedi eset, 14 db-om van belole.
Valami otlet?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
runner 125
nagyúr
"(* A felhasználó jogait az Alapelvek durva megsértése miatt ideiglenesen felfüggesztettük!)
(Az eltiltásból hátralévő idő: 0 nap, 05:43:24)"
Már mindent értek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Laci.M
senior tag
válasz runner 125 #3794 üzenetére
Nem értem én se, hogy mire jó ez a hozzászólás gyártás, pláne úgy hogy fele értelmetlen, vagy haszontalan pl: "A Crisys nekem nem jött be,uncsiˇ
Ja és másik két hsz ugyan azzal a téműval foglalkozik: "EeePC 4G mini laptopot mivel lehet bőviteni? Mert ezekben nem Winyó van és 4Gb nagyon karcsú" vs. "Ezek belső merev lemezét lehet bőviteni? Mivel?"Ja és az OFF gombot nem szégyen használni javaslom legközelebb bubuka0267!
Aláírás
-
runner 125
nagyúr
válasz bubuka0267 #3792 üzenetére
Te nem ismered a SZERKESZTÉS gombot?
5 hsz pár percen belül, grat.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Laci.M
senior tag
Nehogy már wintelepítés miatt vegyen bárki is külső optikai meghajtót. Pláne, hogy gyorsabb is a telepítés pendriveról. Én kb 5 éve nem használok se cd-t,se dvd-t (ebből másfél éve meghajtóm sincs, asztali gép hiányában). Ha valaki más miatt nem használja az optikait, akkor arra szerintem nem kéne rátukmálni a külsőt. Ha meg kell másra is az optikai, akkor meg már úgyis vett volna előtte.
Aláírás
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 1215T-t. amd+ati HD4250 párosítás.
A gondom az lenne, hogy a színek elég fakóak.
Eddig nvidiás gépem volt és abban a 'digital vibrance'-al szép élénk színeket lehetett kihozni. Ati-ra létezik ilyen? -
---000---
csendes tag
Üdv Urak !
Lenne olyan kedves és valaki belinkelne nekem 1 leírást, ,hogy hogyan tudok tudok pendrive-ról xp-t telepíteni egy 701 sd -re? Nézzétek el nekem, hogy nem nézem vissza mind a 3000 hozzászólást!!
előre is köszönöm....
Ha lehet akkor szájbarágós leírást szeretnék...[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Na tegnap megkaptam a gépem. (Asus Eee pc 1201n, N330 proci (2x1.6Ghz, ION vga, 4Gb ram)
Teljesen megvagyok vele elégedve. Használtan vettem, de olyan mintha új lenne. Hd sentinel szerint 100%-os a vinyó, everest szerint meg aksi elhasználódás mértéke 0%. Az elődőkhöz képest érhezhetően gyorsabb. (Acer one 150, Msi U100, Asus 1000H, 1000Hd, Dell 1012Hd stb...). Win7 élményidex 3.3, ami még az újabb 1215n-él is jobb, mert úgy tudom ott 3.1 mondjuk ez semmit nem befolyásol... Full Hd-s filmeket viszont szaggatás mentesen csak MPC-HomeCinem lejátszóval játsz le, mivel ez a progi inkább a vga-t terheli, a többi meg a procit, de ez szerintem orvosolható, hogy mindenen menjen szépen, csak beállitás kérdése. (rajta is vagyok a dolgon... ) Kijelző nagy szép, élesek és szépek a szinek. Hátránya talán a fényes burkolat, könnyen gyűjti a port, de mondjuk ezt tudtam, és számítottam is rá. Meg egyet nem értek, hogy everest memória olvasás teszt miért 2700 pont? Émlékszem az u100-asba töbett adott 2gb 667mhz rammal. Mondjuk neten néztem teszteket ott is ennyi 1201-eseknél, nem csak nekem, de szerintem 5000 felett kéne kapjon. Viszont használat közben ezt nem lehet észrevenni, meg lehet program hiba, de ha valaki add rá egy ésszerő megfogalmazást elfogadnám. Bármi kérdésetek van a géppel kapcsolatban szóljatok, szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
-
tooomas
csendes tag
Nos az akku szétszedős emberünk azóta sem válaszolt nekem pedig kapott pm-et is de sebaj.
Ha akadna valakinek megunt fölöslegessé vált 2g surf-je az érdekelne.
Lehet törött kijelzős esetleg aku hibás vagy hiányos az sem baj ha töltője sincs.
Bár ha belegondolok 4g-s is érdekelhet de az meg ugye bővíthető és akinek van tuti felpimpelte már és megtartja.Engem elsősorban 2g érdekel . Nevezhettek simán mazohistának de nekem bejött a picúr fapados mivolta.
A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!
-
őstag
Egy Memtesztet dobnék a gépen, biztos ami biztos, ezt tudja a win 7 is indulásnál f8-at nyomva bejön a helyreállító menü. Ha minden rendben a memóriával, akkor esetleg bios frissítés. Valami olyasmit olvastam a microsoft oldalán, hogy ez a hibakód a nem tökéletesen acpi kompatibilis biosoknál jön elő. Szal elképzelhető hogy az megoldja. Bios frissítés tremészetesen csak saját felelősségre
-
►BIG◄
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus EEE 1101HA netbookom.
Leformáztam és megpróbáltam rá feltenni a win7-et, utánaoolvastam, hogyan kell boot usb-t cisnálni stb stb... minden faszán fel is tlepített, de az utolsó ujrainditásnál, mikor már az OS indulna kiír egy hibát kékhalállal és ennél tovább nem megy.A hibakód a következő:
stop: 0x000000A5 .....
Valaki tapasztalta már uyganezt, hogyan lehetne ezt orvosolni? mert ha nem lehet max visszarakom a gyári xp-t, de inkább szeretném a win7-et.
üdv
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #3773 üzenetére
Megelőztél..
Mire kikerestem a linkeket....Pláne kijön egy újabb, ami esetleg mégsem jobb, akkor már a régebbit nem akarja az ember megvenni, a még újabbra meg még várni kell.. Ördögi kör..
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
válasz r3dsnake #3772 üzenetére
Ha még vársz egy kicsit, nemsokára jönnek azok a notebookok/netbookok, amiknek a billentyűzet helyén is egy érintőképernyő van, meg a normál képernyője is érintős...
Vagy pl. a felcsavarható notebook...
De ha sok időd van várni, akkor inkább a Toll számítógépet javasolnám..
Várni mindig lehet az újra, de szerintem ha valakinek szükséges új netbookot/notebookot venni, vagy lecserélni a régit, akkor úgyis megveszi az aktuális lehetőségekhez képest megengedhető legjobb ár-érték arányú gépet.
Ha meg nincs rá valóban szüksége, akkor meg folyamatosan várhatja az egyre elérhetőbb egyre magasabb technológiákat az egyre csökkenő árakon..
Hidd el, amikor kaphatóak lesznek pár hónap múlva ezek a Fusion-ök, már lesz ígéret "még erősebb"-"még-olcsóbb"- "még kisebb fogyasztású" gépekre amikre "érdemes" várni..Ez azért vicces, mert én is 4évig használtam az előző notebookomat és minden évben le akartam cserélni, csak mindig vártam az újabbat, a jobbat.... Szerintem nem feltétlen csináltam jól..
-
r3dsnake
nagyúr
Hát ezért lenne jó tudni, hogy milyen különbség lesz a 2 noti között akkuidőben pl. Mert teljesítményben egyértelműen veri. Nem sürgős a dolog úgyse, eredetileg 1201n-et akartam venni, aztán megvártam, hogy kijöjjön a 1215n és hogy korrekt árban legyen. Akkor inkább várok még egy kicsit, ha jobb is lehet : )
-
Laca 012
őstag
válasz r3dsnake #3769 üzenetére
Én is, azért lenne jó, ha valaki venne..
Különben ugyan ez volt amikor a szerveremet építettem.. Hiába dobták piacra az Atom2 lapokat, az Atom1-es lapom csak azért mert mobil chipsettel szerelték, kevesebbet eszik mint bármelyik másik Atomos lap.
Hiába egy magos, az 1,6GHz-es proci meg a 2GB RAM vígan túlteljesíti azokat a routereket , amelyekkel szintén megoldottuk ezeket a router/szerver/NAS feladatokat 264-480MHz-es CPU-val és 32-128MB RAM-mal... Sőt, ha kicsit megvariálnám (egy Broadcom CristalHD kártyával) még a fullHD-t is lejátszaná +1-2W -ból.. De ez nem erre készült.. -
r3dsnake
nagyúr
én azért mindenképp várnék egy tesztet, hogy mit bír : )
-
Laca 012
őstag
válasz r3dsnake #3767 üzenetére
fogyasztásra jobb, mint az atom
Bejött nekik ezek szerint. Erről szól a marketing!
Szóval véletlenül sem akarlak lebeszélni, sőt jó lesz ha valaki vesz ilyet, mert legalább lesz tapasztalat ezekről is.. de:
Fogyasztási tesztek esetében főleg ITX lapokban hasonlították össze, és itt akármelyik ION-os lapot nézzük, az ION nem kikapcsolható.
Tehát hiába jobb a fogyasztása 10-20%-kal HDD lejátszás közben és 30%-kal idle mint az Atom+ION!
Ha idle (vagy sima irodai alkalmazásokat használva, levelezve...stb) az atomos gép kikapcsolja az ION-t, akkor már kapásból fele annyit eszik mint a Fusion.. Azért az akár 2x annyi működési idő, elég jelentős szerintem.
Bár ha Te az idő nagy részében videót nézegetsz rajta, akkor számodra kétség kívül jobb választás lehet a Fusion.
Várjuk, hogy megvedd és referálj a készülékről!Ajánlom még figyelmedbe ezt. Mellékesen hozzá azt, hogy ez ITX lap, tehát kijelző nélkül eszik ennyit.. A 1015PN-em idle 18W-ot eszik kijelzővel és 24W-ot full HD-t játszva.. (tehát annyit mint a fusion kijelző nélkül idle) Akkor hol itt az igazság??
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
nem érdekel, kell! amúgy fogyasztásra jobb, mint az atom. meg ahogy elnézem, mindenben.
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
válasz r3dsnake #3765 üzenetére
A központi egység ennek megfelelően 1,6 GHz-es, duplamagos, társaságában pedig ott találjuk a Radeon HD 6310 grafikus gyorsítót is. Ez a párosítás kifogástalan teljesítményt biztosít, processzor és videokártya szinten egyaránt. (A grafikus teljesítményt nagyjából 5x nagyobb, mint az Atom N550 + Intel VGA esetében, és jobb az Atom + Ion párosnál is.)
Csak azt nem reklámozzák sehol, hogy AMD Fusion esetén nem tudsz választani két videokártya között és ezzel ugrott a 6,5 órás (1215N) vagy 10" esetén a ~9,5 órás (1015PN) üzemidő..
Mint ahogy azt sem reklámozzák sehol, hogy az atomos és a fusion-ös netbookok esetében is "kemény" 72Mbit/s sebességű "n-es" nek "csúfolt" wifi kártyával szúrják ki a szemünket..
Marketing....[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
tárgytalan az egész vásárlósdi.
ezt megvárom:
http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1334
: )
-
r3dsnake
nagyúr
Még annyi érdekelne, hogy az asus mennyire szórja tele mindenféle fölösleges proci meg ramzabáló progival meg driverrel a gépet? Érdemes vásárlás után teljesen ledúrni és egy sima wint feltenni?
-
runner 125
nagyúr
Noh, úgy látom akkor összességében bevált a cucc.
"Billentyű hullámzása" - emlékszem, annó az első 900-as eeepc-mben a gyári akksi a helyére betolva - és lezárva is - úgy kotyogott, mint állat. Aztán írólapból vágtam három csík papírt, amit a tetejére ragasztottam, és máris frankó volt.
Persze ez itt nem kivitelezhető, csak megemlítettem.
Sok sikert hozzá!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Laca 012
őstag
Hát persze, játéka válogatja.. Az eredeti telepítésben valahol volt is egy lista ahol minden játék mellé oda volt írva, hogy kiválóan, megfelelően...stb futtathatóak. Talán az NVIDIA vezérlőpult 3D beállításainál, de az új telepítésemnél nem találom, csak legördülő listában, de ott is csak az egyedi beállításokat lehet belőni..
Egyébként DDR3-as memória van az ION-hoz és 256MB megosztott az integrálthoz:
Jelentés dátuma: 02/03/2011 23:21:21
Rendszerinformáció ASUSEEE
Megjelenítő
Rendszerinformációk
Operációs rendszer: Windows 7 Ultimate, 32-bit
DirectX verziója: 11.0
Grafikus kártya adatai
ION
Illesztőprogram verziója: 259.12
CUDA-magok: 8
Grafikus óra: 500 MHz
Processzoróra: 1070 MHz
Memóriaóra: 700 MHz (1400 MHz adatsebesség)
Memóriainterfész: 64 bit
Összes rendelkezésre álló grafikus memória: 767 MB
Kijelölt videomemória: 512 MB DDR3
Rendszer videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 255 MB
Video-BIOS verziója: 70.18.66.00.1D
IRQ: 16
Busz: PCI Express x1Külső kijelzőre hdmi-n keresztül lehet hogy a védett tartalom miatt nem megy ki a videó nem ?
Nem hinném, mert azt mindkét üzemmódban az ION hajtja, (Most meg nem mondom, hogy optimus esetén működik-e hdmi-n a teljes képernyős youtube, de nagyteljesítményű ION módban mindkét képernyőn megy!)
Csak az zavaró, hogy a saját kijelzőjére nem teszi ki, mert ez nyilván mobil üzemmódban lenne pont lényeges, hogy az ION-t csak akkor kapcsolja be ha muszáj.
Magyarul, ha megnézek egy youtube videot, akkor be, aztán utána azonnal ki.
Az a baj, hogy eredeti telepítéssel nem is próbáltam, hogy működik-e, és gyanús, hogy az Asus honlapján pont a GMA3150-hez nincs driver, én is csak az intel honlapjáról töltöttem le. Ha lesz egy kis időm visszarakom kicsit, aztán megnézem..Amúgy is "szöget ütött a fejembe", hogy valóban felmehet-e rá a 64bites rendszer??
-
Laci.M
senior tag
válasz r3dsnake #3760 üzenetére
Sajnos nem tudok segíteni, mivel nincs olyan cuccom ami fogadná a digit jelet így nem is érdekelt a dolog, nem jártam utána. De van egy olyan érzésem, h nem tudja
Viszont neten ezt találtam: ALC269 Ebben azt írja, hogy:
"As well as basic audio functions, the ALC269 has two independent SPDIF outputs; one could be used to connect a PC to high-quality consumer electronic products such as digital decoders and speakers, the other could provide a dedicated digital output to a HDMI transmitter (common in high end PCs)."Az ION miatt meg ne aggódj, mégy így is kenterbe veri az Intel GMA-kat, és az i3 /i5-be integráltakét is.
Aláírás
-
r3dsnake
nagyúr
-
Laci.M
senior tag
válasz r3dsnake #3757 üzenetére
A wifi elhelyezéséről Laca 012-t kérdezd, Ő már cserélt is egy hasonlót erősebbre.
A feltöltést azt nem tudom meddig tart, most amikor bekapcsoltam 23:25kor 65% körül volt, most fél órával később 85%-on áll. Közbe ami eddig ment: netrádió, HD videólejátszás, utorrent, chrome.
A melegedéssel meg nincs baj, itt a ph-n is amikor tesztelték meg voltak vele elégedve halk, hűvös nyugodt gép. jelenleg: CPU-60 GPU-51 Winyó-31 fokos. (fullHD TV-vel használva)
Nekem az egy hónap alatt még egyszer sem kapcsolt ki a gép túlmelegedés miatt, pedig van használva ágyban is a gép.
Összegezve jó gép, rossz klaviatúrával, butított ION-nal (intel miatt), lassú wifivel. Ezekkel sztem együtt lehet élni, én szeretem. 135K-t számomra megért.Aláírás
-
r3dsnake
nagyúr
Megjött köszi. Úgy néz ki a PCI slotban van a wifi/bt. Amúgy ami nem derült ki egyértelműen, hogy a jackes hangkimenete milyen? Tud digital out-ot? (SPDIF)
Valamint nulláról mennyi idő a feltöltése kb? Ha mondjuk este úgy van hagyva letölteni, mennyire hangos? Tehát átlag hőmérséklet és nincs túlterhelve.
Bocs a sok kérdésért, de biztosra szeretnék menni : )
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi! fogalmam sincs hol lehetne megnézni a PCI-t. talán az alaplapnál. esetleg egy teljes AIDA riportot lehetne kapni? de tényleg csak ha nem probléma. (semmi hátsó szándék bármilyen sorozatszámmal vagy akármivel, csupán órajelekre meg ilyenekre lennék kíváncsi. de teljes mértékben megértem, ha nem szeretnéd)
A vinyóval pont az a baj, hogy vinyó... SSD-re cserélném
-
Laci.M
senior tag
válasz r3dsnake #3753 üzenetére
A memóriát innen vettem: BIOS 0603
1. Fixed HDMI HDA audio device loss when system resume form S4.
2. Add 4GBPlus (Memory above 4GB) Module.
3. Patch 4GBPlus (Memory above 4GB) Module for compiler error.
4. Adjust E820 Table for Hybrid VGA.ION-os bajaim eddig nagyon úgy néz ki nekem cvannak csak, vmi driver akadhat mással, és sajna nincs időm rájönni h mi a baj, de így is teljesértékűen tudom használni, úgyhogy annyira nem izgat
Nekem fekete van, annyira nem gyűjti az ujjlenyomatot mint az 1005HA-H-m de azért van rajta bőven. Nekem tetszik ebben a kiszerelésben.
A PCI-t azt nem tudom... Esetleg ötlet, hogy mit n.nézzek meg Aida64-ben, vagy az eszközkezelőben?Winyó: nekem otthon van egy terás külső, azon tartok mindent- úgyhogy a 250 giga bőven elég nekem.
Az akksim 4 hét használat után (kapja elég durván a meló, meg a suli miatt) (99%-ot írt gyárilag)97%-os.
A 13 hónapos 1005HA 91%-os -szintén durva nem kíméletes használat mellett.
Ezek sztem nagyon jó értékek.Aláírás
-
r3dsnake
nagyúr
Uhh köszi, a kielégítő választ és hogy időt szántál rám : ) A fontos kérdéseimre választ kaptam, sokat segítettél! Akkor valszeg ezek a gondok csupán szoftveresek, amik az ion körül vannak? néztem youtubeon gameplay vidiket, még Black Ops és Crysis játékokat is sikerült futtatniuk rajta, persze lehúzva a grafot. Ami még eszembe jutott közben: színben milyet érdemes? igazából mindhárom nagyon tetszik, de nem tudok dönteni. A fekete túl egyszerű, de elegáns. Az ezüst nagyon szép, de félek, hogy kopni fog csuklónál. A piros meg egyszerűen gyönyörű, csak nem tudom fiúnál hogy mutatna : D
Amúgy ahogy nézegettem képeket, elméletileg van benne mini pci kártya, vagy legalábbis slot. Ezt lefoglalja valami vagy üresen van? Amúgy a hdd csere nagyon macerásnak tűnik, pedig szükség lenne rá... A memóriavezérlős dolog lenne még nagyon fontos, hogy választ kapjak rá. Próbálta valaki 4gb-tal?
Köszi!
-
Laci.M
senior tag
válasz r3dsnake #3735 üzenetére
Na hát akkor sorba: 1215N ezaaaz !!!! a számomra (majdnem) tökéletes gép!
-töltő: ugyan az, mint a többi eeePC-é gyenge kis vacak, de ha nem vagy agresszív akkor nem lesz baj vele. (nekem van, de csak azért, mert egyszer be volt dugva én meg belerúgtam a vezetékbe, a csatlakozó meghalt, de az aljzatnak semmi baja nem lett. csatlakozócsere és kész 100Ft)
-akksi: simán meg vagyok elégedve 3,5, és 6,5 a két véglet (3,5- full fényerő, ION játék, 6,5 min fényerő, de WIFI!)
-fullHD: érdekes történet.... akasztotta már meg netes HD videó, de az ION-om nem viselkedik 100%-osan, driver/szoftver bajom van még vele...
- játék: jó lenne, de sajna az ION csak x1-es porton csatlakozik, úgyhogy nincs elég sávszél, nem tudja megmutatni mit tud.... NFS u2 maxon azért elfut, ezt találtam régi gépemen, újabb játékot nem futattam még
-memória: mintha az új BIOS már kezelné a 4GB-ot is, de ennek utána kéne járni
-ION-dedikált
-USB 3.0 - a drivert már felraktam, de sajna még nem tudtam kihasználni...
-Külső monitor használata: én egy 32 colos Samsung LE32C650-et használok külső monitornak, nagyon meg vagyok vele elégedve. Ha rádugom a HDMI-t akkor nekem mindig átvált magától ION-ra. jelenleg azzal szenvedek, hogy átvigye a hangot HDMI-n, mert nem akarja, pedig tudja gép, mert már régebben egy philips tv-re dugva átvitte a hangot, úgyhogy ez is csak szoftveres probléma.
Ami eddig kimaradt: típushibák amire készülj fel (én is tudtam őket előre, mégis megvettem, és nem bántam, meg)
Billenytűzet: gagyi a felfüggesztése, hollámzik az egész a gépelés közbe (engem nem zavar)
tapipad: a jobbklikknek rossz a nyomáspontja (szintén nem vészes)A gépet nagyon szeretem, amin változtatnék:
-erősebb wifi (alig tud pár MB/sec-et egy teljesen N-es hálózaton)
-matt kijelzőt tennék bele (sokat használom nappal kocsiban és sajna magam jobban látom, mint a képernyőt de sajnos ebben a kategóriában majdnem az összes notinak fényes kijelzője van. Amúgy a képe szép, mondjuk keveslem a színeket, de a felbontása nagyon jó, 1366*768- több mint tesóm 15,4-es notijánakAz összeszerelési minőséggel teljes mértékben meg vok elégedve, a kijelző zsanérjai is elég masszívan tartják a kijelzőt
A többire nem tudok válaszolni, a hátán nagyobb nyílás van mint az 1005HA-n memóriát sztem tuti lehet cserélni.
Bármi más kérdésed van szívesen segítek, sztem best buy! Az 1005HA hordozhatóságban verhetetlen volt, de ez meg használatban verhetetlen, hiába kicsi belefér mindenbe, mégis meg lehet vele csinálni mindent! (nincs is másik szgépem, ez a fő gép is otthon) A súlya alig több mint a 10 colosaknak, felbontása megegyezik a 13-15 colosakéval, de méretre,súlyra sokkal kevesebb. Ha hordozni akarod, mégis teljes értékú gépre van szükséged akkor ne is keress más méretű gépet. Ebben a kategóriában ez az egyik legjobb! 2magos proci, ION mi kell még?
Aláírás
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #3745 üzenetére
Nem tudom, msi-be a biosba 3 fajta módot lehetett beállítani (azt hiszem 8%,15%, 25% vagy valami ilyesmi teljesítménynövekedés) amit winbe Fn + F10-el lehetett aktiválni. Gondolom valami progival lehet húzni más típusoknál is...
-
őstag
válasz Laca 012 #3742 üzenetére
Akkor rosszul tudtam. Én az asrock ion-os gépéből indultam ki, ott nem volt dedikált memóriája a vga-nak. Viszont ennek ellenére mondjuk egy starcraft 2-t elvitt. Oké, kellett kompromisszumokat kötni, de azért elment rajta. ( Mondjuk ott 2 magos 1.6-os atom van a gépben mellette )
Minden esetre én nem ajánlanám 12-colon a játékot egy net vagy akár notebookkal, mert kínszenvedés. Anno a 15-ös laptopon játszottam néha, mert rá voltam kényszerülve. Hát ott is kibirtam röhögés nélkül ...
Külső kijelzőre hdmi-n keresztül lehet hogy a védett tartalom miatt nem megy ki a videó nem ?
Mondjuk nem vagyok benne biztos, csak egy tipp. -
Tim82
félisten
válasz runner 125 #3745 üzenetére
Elvileg nem az órajeltől függ az erősségük...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
runner 125
nagyúr
Az N450 is 1,66 Ghz,míg az N470 lepkefinggal erősebb - 1,83. Annyit meg ez is tud felhúzva.
B-L-A-C-K
Nah, igen, valami ilyesmit keresnék én is az én 1005HA-H-mra.
Fn + space-szel úgyis lehet változtatni a teljesítményét, Super-performance módban úgyis csak tápról hajtanám - úgyhogy az üzemidő rovására sem menne a húzás.Erről nincs valami infótok? Szívesen kipróbálnám.
2Ghz-nél több nem kell, memória már 2gb van.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Amúgy ezek az atomos procinál plusz 200-300mhz-is sokat számit. Nem olyan rég msi u100-om volt. N270 procival. Lehetett rá rakni olyan biost ahol belehett állítani ami felhúzta a ramot, és a procit 25%-al, azaz 2Ghz körül járt a proci, ami win7-nél, netezésnél, java alkalmazásokban jelentősen megnyilvánult az a plusz. Szóval tényleg sokat számit a proci teljesítménye ezekben a gépekben.Kiváncsi leszek a 1201-ben hogy nyilvánul meg a (2x1.6Ghz-s) proci majd...
-
Tim82
félisten
válasz runner 125 #3738 üzenetére
Az N280-nál erősebb proci, gyanítom, h e felett már csak 2 magos van...
Éppenséggel ott az N450-N470 is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Laca 012
őstag
Ebben tévedsz!! Az EEE PC1015PN -emet már szedtem szét és konkrétan ott vannak a memóriachipek a GPU körül, (2db a panel felső oldalán és kettő a másik oldalon) ráadásul összesen 512MB !!! Tehát rendelkezik dedikált memóriával nem is kevéssel! Ha rádugom a külső monitort (24" 1920x1200) akkor kiterjesztett asztalban kezeli. Mindenféle FullHD tartalmat tökéletesen játszik (mkv-t is), Youtube flash videóknál akad az elején amikor a fullHD kép mellé reklámbuborékok vannak belebuzerálva, de ha eltűnnek, folyamatos akadásmentes a kép egyből!
Youtube flash videóval annyi van még, hogy teljes képernyőn csak akkor jeleníti meg a képet, ha kézzel átállítom "nagyteljesítményű ION" módba. Ilyenkor mindkét kijelzőt az ION kezeli, míg Optimus módban a "kiterjesztett képernyő" esetén a saját kijelzőt az intel grafika, a HDMI-n a külső monitort pedig az ION vezérli.
Ez viszont nem tudom miért/mivel van összefüggésben, egyrészt mert a legkisebb (akár 240p) videókat sem jeleníti meg, pedig azt még a szerveremre (D945GSEJT) integrált GMA950-es is viszi, sőt az a fullHD-t is, csak nyilván akadozva.. A másik érdekes, hogy feltettem egy segédprogramot (NVGPUstateViewer) és az ahogy youtube oldalra megyek már mutatja is, hogy aktív az ION GPU.. Mégsem működik rendesen.. A többi (pl. mkv) videókat tökéletesen játsza pl mediaplayer-rel akár teljes képernyőn.
Anyukám FujitsuSiemens laptopjába is ugyanez az intel GMA3150-es videokártya van integrálva és az sem viszi. Szerintem lehet, hogy az intel driverének hibája, mert nem szaggat, hanem szétesik a kép és lemerevedik vagy a vezérlősávon kívül fekete a kép.. ( a hang egyébként megy közben)
Párom gépében (Asus K50IJ-SX003l) az intel GMA4500 például szintén megjeleníti. (Persze a fullHD azon is akadozik)Szóval a 1215N ennél még csak jobb lehet, mert ott az erősebb CPU-t még kevésbé fogja a flash..
-
runner 125
nagyúr
..majd kihagytam; ne legyen zongoralakk színű. Amilyen szép olyan kibszott kényes.
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #3739 üzenetére
Jah, én is szoktam ágyból, de én simán hasra fordulva.. úgy meg totál kényelmes. De megértem.
..nem tudom, az igazság, h talán össze kellene hasonlítanom őket.
-
B-L-A-C-K
titán
Én ágyból netezek, úgy hogy rajtam van a gép. Eddig 10"-ok voltak, de kipróbáltam így egy 12"-est és nekem sokkal jobban bejön, volt 10"-ba hd felbontásum is, az gáz volt mert kicsi volt minden, de netezés szempontjából meg jobban áttekinhetőek voltak az oldalak. Na a 12-esben meg már sokkal jobb a hd felbontás, sőtt pont jó (mondjuk kinek mi, meg szokás kérdése), és nem is sokkal nagyobb mint egy 10-es, szóval így ágyból használva nekem jobban tetszett mint a 10-es. Mondjuk lehet holnap megjön az enyém, és adom is el... De 4gb rammal, dupla magos procival teljesítményben is jobb lesz már mint az elődök remélem. Üzemidőben meg nekem 3 óra bőven elég, szinte csak itthon használom.
A 1215N is jó, csak az ehez képest sokkal drágáb azért nem akartam olyat...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Bevallom mostanság nem követtem az EEEPC-ket, azt tudom, h pár 12"-os is kijött, viszont nálam _netbook_ kategóriásban továbbra is a 10" az ideál.
Szal, csak akkor cserélném le a kis 1005HA-H-m, ha ezeknek az elvárásoknak megfelene az új;
- 10" kijelző, nem kell hd ready kép, elég az 1024x 600 is.
- Az N280-nál erősebb proci, gyanítom, h e felett már csak 2 magos van...
- hdmi kimenet
- ugyanez a bika akksi, ami még a mai napig is elmegy wifivel 6 órát.Van már ilyen?
Köszi.
B-L-A-C-K
Laci.M-nek úgy 3-4 hete szállítottam le egy 1215N-t, én is kíváncsi vagyok a véleményére.
Engem 2 dolog tart vissza, h ne váltsak ilyenre; 12" nekem már nagy - pontosabban nem olyan kompakt mint ez a kis faxa 10"-os. Sokkal kevesebb üzemidő.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Vettem használtan egy Asus 1201N-t amit holnap kapok meg. Minden gyári csak 2gb helyett 4gb ram van benne, mostanában csak 9-10" netbookjaim voltak Acer one 150, Msi u100, Asus 1000H, 1000HD stb... Remélem ezek után nem lesz csalódás, márcsak a dupla magos atom proci, és az ion-os (9400M) vga miatt sem...
Akinek ilyen van megvan vele elégedve? Mondjuk ahogy nézegettem nem sok van ezekből a tipusokból, ritka mint a fehér holló...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz r3dsnake #3735 üzenetére
Az ion-nak nincs dedikált memóriája, ez biztos. Rendszer memóriából nyúl le magának, játékra korlátozottan alkalmas. Régebbi fps-ek még talán elmennek rajta, de egy ekkora gépen nem egy élmény a játék. Töltőcsatlakozó a 1005pe-n elég vékony, de szerintem csak az tudja beletörni, aki vagy nem figyel rá, vagy kifejezetten béna.
Többi kérdésben nem tudok segíteni, de vannak itt még páran -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! noti vásárlás előtt állok, legalábbis nagyon elkezdett érdekelni a 1215n. esetleg tudnátok írni pár személyes tapasztalatot? valamint lenne néhány kérdésem, mert külföldi oldalakon mindent írnak össze-vissza.
- A töltőcsatlakozó tényleg nagyon vékony, és hajlamos a beletörésre? Sok helyen említették ezt a problémát, bár nem tudom ezt orvosolták-e már, valamint hogy ez gari keretin belül javítható-e?
- Akksi normál használatnál mit bír? (közepes fényerő, wifi, net, nem ion kártya)
- Full HD mkv-kal hogy boldogul, esetleg blurayjel, külső full hd megjelenítőn használva? (gondolom ehhez kell az ion)
- Játékoknál mit bír? Nem fontos szempont, mert konzolon játszok, de kíváncsi lennék esetleg pár címre és fpsre hogy mire képes : )
- A proci ugye 64 bites, de a memóriavezérlő tudtommal 32-es. Tehát hiába teszek bele neki 4gb ramot, nem fogja látni?
- Az ION kártya mekkora saját memóriával rendelkezik, valamint vesz el a ramból is? Vagy csak a ramot használja?
- Próbálta már valaki SSD-vel? mennyit dob az akkuidőn és a teljesítményen?
- Mennyire macerás otthoni keretek között a memória, vinyó cseréje? Gari ugrik?
- Olvastam azt is, hogy nem mindegyik modell képes usb 3.0-ra. Ez mitől függ?
- Kétképernyős megjelenítési módot mennyire viselni? Tehát pl full hd monitor, mint főképernyő, és a notié, mint másodlagos.
Elnézést a rengeteg kérdésért, de nem vásárlás után szeretnék szembesülni az esetleges problémákkal. Ez mind fontos szempont számomra, amikre kitértem? Hálás lennék, ha legalább pár kérdésem válaszra találna, nagy segítség lenne. Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Laca 012 #3733 üzenetére
Az asus oldalán lévő programmal meg lehet próbálni. AI backup a neve, és megtalálod az ul20a-szériás laptop programjai között. Kérdés, hogy működik-e EEE-vel.
No Én problémámra visszatérve, pont ez következett be, hogy valami belepiszkált a particiókba, vagy a fene tudja. Most egyelőre egy külön starter image-el megcsináltam, de az eredeti változatnak jobban örülnék. Lehet hogy még egy levelet fog kapni az Asus, hátha elküldik postán ha szépen kérem -
Laca 012
őstag
Jogos! Most újra előkapartam a leírást és valóban ezt is írja, hogy a rejtett partícióról is lehet visszaállítást csinálni.
Bár őszintén szólva, ha pl. behal a hdd, vagy valami belekotor, akkor meg lehet b@..ni. Úgyhogy én örülök, hogy a még működő rendszernél külön külső hdd-re csináltam azonnal mentést.. (mindkét gépnél)
Viszont még mindig nyugodtabb lennék, ha ez a backup egy optikai lemezen lenne, ahol talán kisebb eséllyel sérülhet..
Nem hinném, hogy valahogy nem lehet átmenteni. -
őstag
válasz Laca 012 #3731 üzenetére
Rajta volt a cucc. Szóval a winyón van egy rejtett partició, kb 10 GB volt, azon volt a win telepítő. Onnan is vissza lehetett volna állítani, sőt, alap esetben csak ez van, nincs semmilyen visszaállító média. Viszont ezen a gépen pont a visszaállító partició halt be.
-
Laca 012
őstag
Az eredeti telepítő talán azért szerencsésebb, mert benne van az összes driver és az Asus Express Gate is például..
Viszont a 1005pe-nél ez nem működött, azt mondta, nincs recovery partició
Egyébként ehhez az F9 -es recovery dologhoz annyit fűznék, hogy a leírása szerint is, meg a tapasztalataim szerint is egy külső minimum 15GB-os USB-s meghajtóra (pendrive vagy külső HDD) menti a rendszert és onnan tölti vissza. Tehát nem igazán értem, hogy te hogyan akartad haszálni, de a hsz-odból arra következtetek, hogy a saját HDD-jére próbálgattad menteni-visszaállítani, illetve ott kerested a recovery partíciót, de ennél ez nem így működik!!
Vagy rosszul gondolom??? Lehet csak én értettem félre, de ha így van, akkor az lehetett a gáz.. -
őstag
válasz Laca 012 #3729 üzenetére
Nekem az asus ul20-on van ai recovery programom, azzal ki lehet menteni a recovery particiót dvd-kre. Viszont a 1005pe-nél ez nem működött, azt mondta, nincs recovery partició. Lehet hogy akkor már döglött volt a cucc, és azért nem sikerült, egy próbát megér. Azt hiszem asus support oldalán letöltésekben benne is van, csak valamiért nem került fel a gépre. ( persze lehet hogy pont eee-khez nem adták, csak ul-hez, de onnan is letöltheted ) E-bay-es dologgal nem szeretnék foglalkozni, mert nagyon kérdéses a dolog. Valahol találtam egy win 7 starter image-et, azt sikerült is jelenleg feltelepíteni, de nem tudom hogy mennyire jó ez így, praktikusabb lenne a recovery partició.
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Hát ahogy elnéztem, ebay-en árulgattak ilyen dvd-t, de nekem az sántít valahol.
Ugyanis nekem van lementve starter is a 1015pn -emről, sőt van home prémiumom is 1215n -ről.. de..
Azt nem tudom ezekről hogy lehetne Boot DVD-t csinálni, pedig jól jönne.
(Ugyanis jelenleg mindegyik foglal 1-1 HDD-t és szeretném őket másra is használni.)Szóval az a baj, hogy mindegyik tizenX GB-ot foglal el, úgyhogy még dual layer DVD-re sem férne rá egyben..
Ha van tippje valakinek a megoldásra, szívesen kipróbálom...
Már az is megoldás lenne, ha le lehetne egy nomál partícióra menteni úgy, hogy szükség esetén vissza lehessen állítani eredeti állapotára.. -
őstag
Üdv.
Következő probléma merült fel ma a tesóm gépén. Egy asus eee pc 1005pe gép, windows 7 starterrel. Vissza szerettük volna állítani a windowst, mondom sima ügy, f9 recovery partició. Igenám, elindul a recovery, de kb 1 perc után egyszerűen újraindul a gép, és " no operating system " hibaüzenet fogad. A recovery particiót újra aktívvá téve, ezt számtalanszor eljátszottam ( mert valamiért leszedi az aktív attrib-et a recovery-ről ) de mindig ugyaneddig jutottam. Kérdés, hogy honnan tudok win 7 starter telepítőt beszerezni ? Vagy zaklassam asust, hátha küldenek nekem dvd-n recoveryt ? -
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #3726 üzenetére
Jah, h ez is ilyen. Bár a felső fényezés miatt ez szerintem drágább...
..amikor az enyémet szétkaptam, h kipucoljam belőle a cukrot egyszerűen szikével és hajszárítóval felszedtem a garicímke egyik felét, h csavarhúzóval hozzáférjek a csavarhoz. Szétkaptam, kipucoltam, majd szépen visszahajtottam rá.
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #3725 üzenetére
Az enyém is külön van a burkolattól:
Csak a szigetes kialakítás miatt ott a fényes fekete alap..
4csavart kell kitekerni az akku helyénél, aztán kijön. Pláne a garcímke is csak az ez alatti burkolaton van, tehát nem lenne probléma a csere.. (bár én már levadásztam a garcímkét is a Wifi modul csere miatt..)
Ezen a képen látszik is, a címke a burkolaton.. Ahogy elnézem Ő nem foglalkozott sokat vele..
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #3724 üzenetére
Hopp várj csak, most kerestem rá a gépedre, ennek már az osztott" billentyűzete van, ami kb csak a külső burkolat eltávolítása után vehető ki.
Az enyém még ilyen, ez valóban annyiba került, és a cseréje is egyszerű volt.
Egy kérdést azért megér...
Óh, hát nekem az asztali FuSi gépem idén már kb. 8 éves lesz, úgy 3 éve az enter már annyira kopott volt, h egyszerűen elrepedt.
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #3723 üzenetére
Hát ezt a sztorit nem hallottam (nem is irigyellek..), de ha ennyiért mérik a billentyűzetet, lehet még mostanában "befeccelnék" egyre, aztán majd kicserélem ha szükséges... Esetleg az újpesti elérhetőséget megadhatnád..
Nekem ugyanezek a billentyűk voltak kifényesedve a laptopomon 4év után.. (Úgy látszik az angolban és a magyarban ezeket használjuk leginkább) De 2évig szinte nem is látszott.
Jah.. hát tapipadot én sem szeretem.. Szerencsére jó áron vettem egy microsoft ARC egeret, ami összecsukható kicsire, de kinyitva kényelmes és a lézer miatt mindenen jól boldogul..
-
runner 125
nagyúr
válasz Laca 012 #3722 üzenetére
Az én gépem már lassan 1 éves, bár sokat nem ment. (HDD sentinel szerint 76 nap - szal' 1824 üzemóra van bene)
Nem tudom mennyire olvastál vissza a topikban, a lényeg, h annó történt is egy kis baleset vele, volt barátnőm ráborított 3dl narancslevelet... gyorsan cselekedtem, de a billentyűzetet így sem tudtuk megmenteni - 3.500 pénzért adott újat Újpesten a szerviz. (Illetve még az egérpanelt kellett cserélnem, mert egyszerűen a cukros lófax megölte.
Ezt csak azért írtam le, mert nem vészes egy új bill. 3500ft-ot megér.
A "kopás" nem is pontos definíció nálam, inkább ki van fényesedve - főleg a space, a, e s, d és az enter környéke.
A fehér jelzéseknek abszolút semmi baja, csak magán a fekete anyagon látszik.mod. Jah és igen, egérpad; nálam az olyan, mint az új. 50 esetből 1x használom egér nélkül. ..de én nem is az a fajta vagyok, aki ott fog szöszölni, inkább bedobok a táskámba egy egeret.
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
válasz runner 125 #3720 üzenetére
Nekem a billentyűzet még nem látom, hogy fényesedne, meg valószínűleg gyorsan rakok is mellé egy külső billentyűzetet itthonra, de a touchpad már fényesedik, pedig 1,5hónapos a gép és 90%-ban egy külső egérrel használom.. (1015pn)
Nem tudom milyen védőfóliákkal-matricákkal kellene elcsúfítanom, hogy megvédjem..
Nem szeretném csak ezért félévente cserélgetni és meg sem tehetem.. -
runner 125
nagyúr
Ez procihúzás h megy ezeknél?
Nekem 1005HA van, elvileg 1,66ghz-et, tud, de néha már megakasztom szegényt. Bár, az igazsághoz hozzátartozik, h viszonylag régi ikszpé van rajta.
Érdemes lenne egy kipróbálni rá egy Win7-et?
2gb RAM van benne.Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Noh, bevált az 1215N?
_
Ezt a zúgást már akkor sem értettem, nekem semmiféle hangot nem ad ki töltéskor.
_
1005HA-n a illentyűzet nektek mennyire "fényesedik ki"? Azt hittem csak koszosak, de hiába pucoltam néhol már kopottas.
-
fkenny
senior tag
válasz tooomas #3717 üzenetére
Azért nem válaszoltam, mert még csináltam az enyémet és sikerült. Fel kell tölteni fullra az aksit,(tényleg fullra nem csak a gép szerint) majd leszedni az aksiról az elektronikát pár órára(én 6órát hagytam) majd összerak ügyelve a pontos polaritásra és műxik. Am a linken lévő oldalon a szöveget nem bírtam megérteni
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Laca 012
őstag
Tuti, hogy működik a tieddel is ez a graphic switch! Bár az, hogy a 1215N-hez való letöltések között nem szerepel, arra enged következtetni, hogy mivel a 1015PN-nel ellentétben nem W7 Startert, hanem W7 Home Prémiumot adnak, ezért mégis tudni kellene telepíteni enélkül is a videokártyát és utána az Optimust.
Ettől függetlenül lehet mégis érdemes telepíteni..
Nálam (és külföldi fórumok szerint másoknál is) flash videok teljes képernyős lejátszása nem működik optimussal!!
(Csak a netbook kijelző használata esetén, ugyanis HDMI-re csatlakoztatott külső kijelzőn, kiterjesztett ablakban pl. működik)Viszont ha átkapcsolok "nagyteljesítményű ION grafika" üzemmódra (újraindítást igényel) akkor tökéletesen megy a teljesképernyős flash video a netbook kijelzőjén is
Amit még érdemes letölteni már csak az érdekesség kedvéért is, de főleg az optimus működését ellenőrizni az az Optimus Test Tool és az Optimus State Viewer.
-
Laci.M
senior tag
válasz Laca 012 #3701 üzenetére
Ezt a GraphicsSwitch nevű programot sehogy nem találom a 1215N IONjához, pedig kerestem az Asus oldalán. A tiédhez ami van az jó lenne szerinted az enyémhez is? Holnap teszek egy próbát.
A 300Mbites átalakításról meg majd privátban beszélhetnénk, hogy mennyibe fájna egy ilyen átalakítás, és hogy vállalnád-e.Az előző 1005HA-H-m is zúgot töltéskor, anno itt sokat tárgyaltuk egy éve ezt a témát, rosszat nem tett egy géppel sem, az akusztikai zavaráson kívül nincs vele baj. Ez a töltő eddig eléggé halk, de azóta már a HIFI-m is hangosabb, úgyhogy lehet az nyomja el.
Azért nem jelentkeztem eddig, mert én voltam az előző oldal utolsó hozzászólója, ls benéztem, mert nem váltottam oldalt, pedig naponta többször is nézegettem a topikot
Aláírás
-
fkenny
senior tag
válasz tooomas #3713 üzenetére
Létezik! Nekem is ez a bajom az aksival, hogy bármilyen os (win7,ubuntu, xp) rossznak látja vagy gyengének az aksit, de ha feltöltöm rendesen 2órát elszórakozok külső hdd-vel is ... Ha meglesz a 6cellás aksim akkor ez felboncolom, ha sikerül megcsinálni majd írok.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
tooomas
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült belépnem az eee pc-sek táborába.
A hozzámkerült darab egy eee pc 2g surf 700x2.
Egy kókhány win volt rajta amit ledobtam róla . Régebben találtam egy 701-es (vagy 4g-s) telepítőlemezét. Erről a lemezről a ghost-ból feltettem rá az asus féle belőtt xp-t .
Működik is minden flottul csak nem tudom hogy ez jó-e hozzá a 701 telepítője.
Másik kérdés hogy az aksi töltöttségét mindenkinek ilyen idétlenül jelzi?
A win szerint kb fél óra és koppnak írja az aksit. Kikapcsolva a riasztást és a kikapcsolást a gép elektronika lekapcsolásáig 2óra 20perc telik el.
Ezzel lehet valamit kezdeni vagy én vagyok tájékozatlan ?Apropó. Az everest az akkumulátor elhasználódásra 98%-ot ír. Létezik ilyen?
[ Szerkesztve ]
A forrasztópákának csak eggyik vége meleg!-Igenám de azt nem lehet látni!
-
szekzol
tag
válasz Laca 012 #3710 üzenetére
Lehet, hogy ez az inverter zizeg, nem mintha tudnám, hogy mi az (persze a guglin azért utánaolvastam ). Csakhát tisztán akksiról használva egyáltalán nem jelentkezik a zizegés, a kijelző teljesen néma. Vettem a bátorságot és a meghallgattam a tápot, az is néma, s a csatlakozó felől sem hallok zajt, vagyis de, mivel ott van mellette a KIJELZŐ
(még egy kis klattyanást hallok időnként a vinyó felől de nem az írási hangra emlékeztet)
A gép egyébként nagyon tetszik, kicserélni már úgysem fogják, a 2 év gari meg azért csak megnyugtató. Újonnan 70k-ért szerintem oké volt (1001PX), olcsóbbat nem is nagyon láttam, ráadásul 250Gb vinyóval szerelték, mondjuk jóval kisebb is bőben elegendő lett volna. -
Laca 012
őstag
válasz szekzol #3708 üzenetére
Nekem nem csak a tápból, hanem a tápban is és a netbook-ból is a tápcsatlakozó mellett. Ugyan az a hang szinkronban. Ha odahajolok a jobb fülemmel, a balhoz meg odateszem a tápot, akkor Stereo.... (Vagyis mono, mert ugyan az a hang, tehát középről hallom annak ellenére, hogy két helyről is szól..)
Ha kifejezetten a kijelzőből jön nálad a hang, akkor lehet az inverter zizeg, ami nem biztos, hogy nem a táp hibája, sőt... Hiába LED-es a háttérvilágítás, attól még inverter állítja elő a feszt neki... -
Laca 012
őstag
válasz szekzol #3706 üzenetére
Persze, mert ezek 2,1A-t tudnak, a nagyok meg 3,5-4A-t.. Ez nem szabadna, hogy probléma legyen..
Rengeteg 1A-os mobiltöltő van ami sípol és rengeteg ami nem.. Ami újkorában nem sípolt, annál valószínűleg az idők során kiszárattak az elektrolit kondenzátorai.
Ami újonnan is sípol valószínűleg alulméretezték a kondenzátorok kapacitását, vagy gyengébb minőségű került bele.. 99%-ban beléjük lehet pakolni rendesebb darabokat..
Aztán volt ahol csak a kis trafó nem volt beöntve.. Kis műgyanta aztán már jó is!!
Persze a táp garija ugrik, de tojok rá, amikor nincs 2eFt az ebay-en... -
szekzol
tag
válasz Laca 012 #3705 üzenetére
Ja-ja, mindenképpen írd meg ha megérkeznek a töltők, kíváncsi vagyok (szerintem más is). A töltő egyébként meg tölt rendesen. Nem vagyok elektromos szaki de annak szerintem ára van, hogy ilyen kicsi meg könnyű a töltő mert ha nem így lenne akkor minden laptophoz-notebookhoz-netbookhoz csak ilyesmit adnának a könnyű hordozhatósága miatt. A múltkor olvastam egy cikket egy Lenovo netbookról (asszem Lenovo) és annak azért nagyobb tápegysége volt. A cikk írója viccesen meg is jegyezte, hogy a konnektor felé lévő kábelről még egy betonkeverő is elmenne A párom Acer laptopjának is jőval nagyobb tápegysége van (tápegység hosszú vékony vezetékkel+vastag kábel a konnektor felé)
-
Laca 012
őstag
válasz szekzol #3704 üzenetére
Én most rendeltem autós töltőt is. Hát az is olyan tényleg, mint egy mobiltelefon töltő..
Ha megjöttek, referálok róluk, csak ugye kb 2hét mire ideérnek.. (de legalább olcsók, kb. fele mint itthon)
Egyébként ha a táp miatt van, akkor tuti szétkapom a gyárilag hozzá adottat. Tápjavításban otthon vagyok, konstrukciós hibát is megoldok..[ Szerkesztve ]
-
szekzol
tag
válasz Laca 012 #3703 üzenetére
Gondoltam én is arra, hogy ez a mobiltelefonszerű töltő konstrukció okozhatja ezt a jelenséget (akksi nélkül használva alacsony fényerőnél még nagyon enyhe fényerő vibrálást is lehet talasztalni) ami egyébként hordozhatóság szempontjából nagyon tetszik és egyébként a gép is szuper. Csak ez a zizegés vibrálás izé elkerülhetett volna, vagy ne vettem volna észre
-
Laca 012
őstag
válasz szekzol #3702 üzenetére
1015PN-nél töltéskor kb.92%-tól 98%-ig csinál ilyet, a Táp és a tápcsati környékén is sistereg-sípol.. Fényerőtől is változik ilyenkor, de el nem hallgat..
Rendeltem hozzá az ebay-ről olyan tápot, amihez 3pólusú kábel megy, azzal elvileg nem csinálja. Legalább is azt írták külföldi fórumokon, mert nem egyedi az eset!!!
Garanciába csak ezért nem küldeném vissza, mert komplett a gépet kellene, és valószínűleg nem 2napig pihenne...
Ez van.. -
szekzol
tag
Sziasztok,
tapasztalt már valaki olyat, hogy az eeePC-t (1001PX) hálózatról használva a kijelzőből fél fényerőnél és alatta zavaró "zizegés" hallatszik. Ha kiveszem az akksit és úgy használom hálózatról talán ekkor a legerősebb. Akksiról használva nem jelentkezik ez a hang és nagyobb vagy teljes fényerőnél nem feltűnő. Ha csend van a szobában akkor zavaróbb csak, vagy ha közel hajolok a kijelzőhöz. Párom laptopjánál nem tapasztalok ilyesmit.
üdv. -
Laca 012
őstag
Igen, itt erről az erős visszalépésről beszélek (dühöngök) egy ideje.... Nem tudom miért jó ez az Asusnak..
A párom K50i -jében is 150-es van, de még azt is keveselltem, azért volt az én laptopomban 300-as..
Az a gyanúm, hogy költségcsökkentésről beszélünk, mert míg az alaplapon van egy blt_con nevű csatlakozónak is hely (be sincs forrasztva) mégis a Wifi kártya oldja meg kombóban a bluetooth-ot is.. Ahelyett, hogy külön beletették volna, pedig a fizikai helye is ki van alakítva..(sőt külföldi fórumokon láttam utólag beforrasztottat is, tehát az USB kapcsolat is ott van)
Mivel spec. "ilyen" indokból gyártott kártya, lehet ezért nem ismeri a telpítő.. A vezetékest meg nem tudom.. Azt még mielőtt felrakod asus forrásból, meg tudod nézni, hogy a gépen található illesztőprogramok között ott van-e. Mivel csak egyszer raktam fel az enyémre nem gyári visszaállítóról, sajnos nem emlékszem pontosan, hogy nekem felismerte-e egyből a vezetékest, mert kapásból leszedtem még előtte, pendrive-ra raktam az összes letölthető dolgot és lehet fel is toltam egyből..A kártyacsere nálam szerencsére nem jár garvesztéssel, mert a billentyűzet alatti egyik csavaron volt csak matrica, amit ép állapotban könnyedén le tudtam szedni. Nem is raktam vissza, hanem csak egy másik matrica hordozójára, úgyhogy csak ha vissza kell vinni valamiért, csak akkor kerül vissza rá! A kártyát pedig minden látható nyom nélkül lehet cserélni, csak átrakni a foglalatban, meg átpattintani az antenna csatikat..
ION: Én ugye nem a gyárilag hozzá adott oprendszert használom, mert a 1015-höz a 1215-tel ellentétben csak startert adtak, ami nem is tudja az optimust kezelni. Nálam először fel kellett rakni a GMA3150 driver telepítőjét az intel honlapjáról, majd az asus honlapjáról az ion-ét. Ezután az asus honlapjáról még a "GraphicsSwitch" szoftvert és miután azzal átkapcsoltam utána látta az ION kártyát, azután települt csak az NVIDIA Optimus.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- BestBuy ruhás topik
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
- Lenovo ThinkPad L470 i5-7200u laptop 8 GB RAM 256 GB SSD Full HD kijelző
- Apple Macbook Pro 13" 2020 Touchbar i5/16GB/512GB, ÚJSZERŰ!
- Asus ROG Zephyrus G14 AniMeMatrix / 14" 2K WQHD / Ryzen 9 / RTX 3060 / 16GB / + Logitech gamer eger
- Dell Latitude E7250 alkatrésznek vagy javításra
- Apple Macbook Pro 14" M1 Pro (A2442) 16GB/512GB, 2026.03-ig GARANCIA, ÚJSZERŰ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest