- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DenverX
tag
válasz ez_meg_emaz #1799 üzenetére
Ha tudsz angolul akkor olvass utánna az alábbi linken.
Azt írja hogy 10%-ot csökken a töltöttség naponta. Tehát ha csutkára töltöd akkor is 9nap múlva fullra lemerül. Ezek sajna gyárilag ilyenek -
ez_meg_emaz
őstag
Én csak azt vettem észre így jó 1-2 hónap után hogy gyári akksija akkor is merül ha nem használom. Pl nem használom 4 napig akkor a fullra töltött akksi ilyen 20%-ra merül.
Elöször azt hittem csak rosszul emlékeztem arra hogy feltöltöttem, de most tutira tudom hogy csak hálozatról ment és fullra volt töltve. Vhol mintha olvastam hogy másnak is volt ilyen gondja és asszem ott gariba cserélték az akksit.
Másnak is van/volt ilyen gondja? -
PNP
őstag
Van ötletetek, hogy EEE901-hez fehér géptetőt (monitor hátoldala, amint az eee felirat van) hol kapok? Sikerült betonra ejteni.
-
Jetyke
tag
válasz runner 125 #1795 üzenetére
Igazából ez kategóriahiba, ha egyáltalán létezik ilyen szó.
A lényeg, hogy ezekbe a kis szarokba nem tesznek csapágy(a)t ( ) , ezért csinálja ezt a hangot.
gyártók: Ócsó, apró, hadd zörögjön. -
Jetyke
tag
válasz runner 125 #1793 üzenetére
Üdv!
Wind topikban ez részletesen ki van vesézve, a lényeg tulképp annyi, hogy a Windet megcsinálják garanciában, de nem éri meg mert kb egy hónapot kell rá várni. Ott ajánlotta valaki, hogy szedjük szét és egy pötty finom olajat tegyünk a ventillátorba (a csapágyba nem tudsz mert nincs ). Ezzel elvileg nem ugrik a gar. ez máshol részletsebben le van írva.
Én meg leszartam és máig leszarom. Csak addig cisnálja, amíg kicsit be nem melegszik. -
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1792 üzenetére
Noh, közben megfigyelem h ha vízszintesen tartom akkor hallani csak, ha bármerre megdöntöm akkor elmúlik, mi lehet?
Szedjem szét, pucoljam ki, vagy olajozzam meg?
..vagy küldjem el gariba?
Köszi
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Üdv all!
Egy kérdés; feltűnt már h picit berregő hangja van a 900-asom ventilátorjának, egy srác azt mondta nekem h mindegyiknek ilyen a hangja -valóban?
Köszi.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
maxrad1580
aktív tag
válasz runner 125 #1790 üzenetére
Köszi
És kellemes nyulat mindenkinekhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
runner 125
nagyúr
válasz maxrad1580 #1789 üzenetére
Jó választás, nekem nagyon bevált.
Sok sikert hozzá!
-
maxrad1580
aktív tag
Oksa
Köszi mindenkinek a válaszokat akkor szerintem megveszemhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
runner 125
nagyúr
válasz maxrad1580 #1786 üzenetére
Szerintem nincs.
Én is fél évesen vettem, most már használom naponta ,semmi rendellenességet nem tapasztaltam, amire való arra nagyon penge! (net, film, ps, zene, doksik)Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz maxrad1580 #1784 üzenetére
Az jó ár érte szerintem. Én is másfél év garival vettem, viszont én tartalék akksit is kaptam hozzá amivel 5órát bír, csak rendesen kilóg belőle a mérete miatt. És így volt 65k.
Szal 55k az jó.Nem tudok jellegzetes hibáról, de én csak nemrég vettem meg. Volt 1-2 típus aminek magától berepedt a kijelzője, de az egyik sem 900-as volt ha jól tudom, és nem is gyakori a jelenség. Én ettől nem tartanék.
Gari meg van rá szal ha bármi gondja van viszed gariztatni. -
maxrad1580
aktív tag
válasz runner 125 #1785 üzenetére
Értem
Van valami jellegzetes hibájuk amire vételkor figyelni kell vagy nem tudsz ilyesmirőlhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
runner 125
nagyúr
válasz maxrad1580 #1784 üzenetére
Kb .az a piaci ára.
-
maxrad1580
aktív tag
55eft-t megér szerintetek?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #1780 üzenetére
Kinálnak nekem most egy asus 900-ast 1.5 év garival 12Gb SSD 1Gb ram
Mennyit ér ez igy kb?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
shadowf
csendes tag
Hello,
A kerdesem az lenne, hogy az 1000H-t ossze lehet-e hozni 5.1-es hangfal szettel, vagy eselytelen? Elore is koszonom a valaszt.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz maxrad1580 #1779 üzenetére
Én személy szerint nem vettem észre. A win igen gyorsan betölt. Firefox, msn meg kb ugy mint asztalin. Videok is ugy futnak. Talán usb-ről másolás lassabb lehet, de nekem ez se tünt fel. Nem izgat hogy 3 percig vagy 3 és fél percig másol át egy filmet.
Én tesztekben néztem hogy lassabb az SSD. Ha kipróbálhatnék 2 eee-t az egyikben hdd, másikban ssd akkor valszeg én is látnám a különbséget. De így nem tünik fel. Haver se vette észre hogy lassabb lenne amikor kipróbálta. -
maxrad1580
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #1778 üzenetére
És észrevehető a sebességkülömbség vagy nem számottevően lassabb az SSD?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz maxrad1580 #1777 üzenetére
Az nem kártya SSD.
Amugy meg van ami gyorsabb, de az olcsobb SSD-k lassabbak. Asszem az olvasásban könnyebben felülmulják a vinyot de írásban gyengébbek. Persze SSD-ből is többféle van mint írtam, ára válogatja. Kevés SSD-s hírt, tesztet olvastam, de nekem eddig ez jött le. -
maxrad1580
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #1775 üzenetére
Pedig én azt hittem a kártya gyorsabb mint a vinyó
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1775 üzenetére
Ez így van.
A 12gb, tényleg arra elég h hordozd és netezz. (Bár enyém 20-as )
Azaz ha valamit sos-be kell leszedni..
De azt mondom h egy 60gb-s már a "kényelmesen használható" kategória lenne.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz maxrad1580 #1772 üzenetére
Mint feljebb is írták van HDD-s azaz hagyományos vinyos verzióban és van SSD-s ami végülis hasonlít a memoriakártyára de attól még ez egy merevlemez és nem kártya. De ezt is megtalálod a linkelt táblázatban. (mármint hogy melyik eee-ben mi van)
Én SSD-t preferálom, annak ellenére hogy lassabb, meg kisebb(ugye az ára miatt). SSD-ben viszont nincs mozgó alkatrész tehát abszolut hangtalan és kisebb az esélye hogy tönremegy. Kevésbé kényes ha állandóan cipelik.runner 125: Ja tény hogy drága de látod egy olcsó 900-asban is van ma már. Igaz hogy 12gb csak de egyenlőre elég, nem letöltésre használom a kicsikét. Ha meg torrentezni akarok vele (mert ugye kevesebbet eszik joval mint az asztali) akkor meg veszek egy külső racket aztán tölthetek vele hetekig.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz maxrad1580 #1772 üzenetére
Az 1000H-ban pl. vinyó van, a régebbiekben 80-as, az újakban 160-as.
4-5 órát bírnak akksiról, mi is használunk az irodában vagy 6-ot több, mint fél éve, nincs probléma, bírják a kiképzést napi 8-10 órában. -
maxrad1580
aktív tag
Ja igen és még annyi hogy ezekben egyikben sincs vinyó?
Jobb az a memóriakártya ami bennük van?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #1770 üzenetére
Szeretem a kicsi gépeket mert én szinte csak netre használom
volt egy acer aspire 3050-em új az förtelem volt
most egy HP nc6000-et nyúzok ezt imádom gyors soha le nem fagyott mégén egyedül az integrált procitól félek mert nem volt még soha olyan gépem
mert ha jól olvastam akkor ezek az eeepc-k ugye integrált procisak[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz maxrad1580 #1769 üzenetére
900=8,9" 1000=10"
De belsőleg (vinyo, proc stb) több variáció is van a szériákon belül. Már volt linkelve de akkor még1x: Különbségeket itt láthatsz.Osztott a memória gondolom mivel integrált. Nem hiszem hogy egy integrált vga-nak saját memória lenne. Bár lehet volt rá példa csak én nem találkoztam vele.
A lényeg hogy én osztottra tippelek, aztán hogy mennyi azt passzolom. Akadni film, net soha nem szokott, tehát olyan nagy gond ebből nem származik. De ha vki többet tud arról hogy osztott e vagy nem az majd ugy is megírja. -
maxrad1580
aktív tag
Hali
És mi a külömbség az 1000 és a 900 között?
Kijelzőméret?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz ez_meg_emaz #1767 üzenetére
Köszi
És ezeknek osztott videómemóriája van?
Ha igen mennyi?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Angel18 #1764 üzenetére
Várjuk a folytatást. Legalábbis ami engem illet.
maxrad1580: Én egy 900-ast használok és eddig semmi gondom vele. Nagyon szeretem.
Egy nagy notihoz képest csupán egy hátránya van a kijelző méret. Meg ugye attól függően hogy milyen notihoz hasonlítod annyi hogy ezen nem fogsz crysis-t maxon tolni. De hát nem is játékra találták ezt ki. Ettől független régebbi játékokat is elvisz türhetően.
Meg talán még annyi hogy a 900-asnak csak 12gb a tárhelye össz. De rengeteg típus van eee-ből, ha nagyobb vinyo kell találsz olyat is.
Ezeken kívül mindent tud ami a nagyok. Film, net, msn, webcam mind tökéletes. Még blender is elfut egész szépen. Bár ahhoz nem árt ha egy nagyobb tft-re rá van kötve. -
Cyrin
addikt
válasz maxrad1580 #1765 üzenetére
Az én 1000H-m több mint fél éve hibátlanul működik, semmi rosszat nem tudok mondani róla, sőt nagyon meglepődtem hogy milyen masszívan összerakott szerkezet, pedig rendesen gyötörte a család, én az asztali gép helyett használtam fél évig mobilnettel, a gyerek meséket nézett rajta, közben redszeresen piszkálta, lcd tv-re kötve hangfalakra kötve használtuk, minden gond nélkül, "egyszerűen csak működik", nem melegszik, nem hangos, jó a képe, teljesítményben is megfelelő, sőt meglepően jó.
[ Szerkesztve ]
-
maxrad1580
aktív tag
Sziasztok
Érdeklődnék az eeepc-k felől mert lehet beszerzek egyet és egy pár véleményt szeretnék hogy mennyire stabilak és mennyire válnak be akinek van szóval egy normál nagynotihoz képest mit lehet tőle várnihttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.
-
Angel18
csendes tag
Sziasztok,
Akit érdekel ITT a folytatása a Vásárló kontra ASUS ügynek.
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1762 üzenetére
Nyilván.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Oracle
senior tag
válasz runner 125 #1758 üzenetére
Külső dvd-rom, vagy külső vinyó? Mert vinyóm van.
-
runner 125
nagyúr
..apropó; Valaki használ bőrtokot az EEEPC-hez? Gondolkodom egy olyanon, egyszerűbb abból egyszerre felcsapni, nem kell kivenni...
Nem koptatja/karcolja meg a házat? Mer akkonemkő'
Köszi
-
Oracle
senior tag
válasz ez_meg_emaz #1756 üzenetére
Én rögtön a pendrive-ra raktam a winpet el is készül, de nem bootolható. De nembaj sikerült egy másik elírás szerint más módszerrel telepíteni, ott csak annyi a bibi hogy az elején feljön egy multiboot menü és 2xp-t lát ha az elsőt választom bejön a rendszer ha a 2.-ak akkor kiírja hogy nem indítható.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
Ja de előtte van ám még 4 pont. Talán nem az 5.el kéne kezdeni az olvasást.
A megnyíló parancssorban a "copype.cmd" szkriptet kell alkalmaznunk, melynek két kötelező paramétere van: az első a számítógép-architektúrát határozza meg (x86, x64), míg a második a célmappát, ahová az előkészített WinPE kerül (példánkban a "D:\winpe_x86" mappába).
Tehát a példában a fenti mappába készíti el a portable win-t. Erre utal az 5.pont.Bár én nem próbáltam de ahogy olvastam szerintem az első 4 pont ennek a PE verziónak elkészítéséről szól. Vagy te próbáltad és nem készíti el?
tothm: Nekem sincs olyan rég eee-m. Linuxot meg csak suliban használok. Tehát passz. Annak meg sok értelme nincs hogy csak azért írjak hsz-t hogy "nem tudom a választ".
[ Szerkesztve ]
-
tothm
őstag
Nekem valaki az 1751-re?
-
Oracle
senior tag
válasz ez_meg_emaz #1753 üzenetére
Jó ez a leírás csak kicsit hiányos, pont az elkészített Windows PE 2.0 környezet usbre másolása nincs meg hogy bootolható legyen
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
USB-ről. Olvass bele a hsz-ekbe is, van ott min még 1 megoldás rá. De ez csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg módszer van amivel pendriveból xp boot lemezt faraghatunk. Döntsd el te melyiket próbálod ki.-->google
Ha ilyen gondom lesz én valszeg beszerzek egy külső meghajtót, drágább, de megkíméled magad a rengeteg próbálkozástól. -
Oracle
senior tag
Sziasztok! Egy laikus kérdés, hogy kell vindózt telepíteni ha nincs cd-rom és nincs usb-s cd-dvd-rom leírnátok a menetét köszi
-
tothm
őstag
Sziasztok! Örömmel látom, hogy megyeget a topic... Viszont most nekem lenne egy kis segítségre szükségem! Megpedig,
- A 701-esen a Linux(xandros, remélem jól írtam), mennyit foglal?
- Vannak külön programok hozzá esetleg?
Előre is köszi!! -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1747 üzenetére
Köszönöm!
Hát valóban elég elálló...
Nem tudom, lehet le kellene nekem is majd cserélni 901-re?!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz andreina #1748 üzenetére
Akit ismerek és 901-e van az 6-8 óra közé saccolja. De lényegtelen. A 900 gyári akkuval 1-2óra, annál meg sokkal jobb. 5-6 órát bír a 900 azzal a behemót akksival amit a fenti képen látsz. 901 jobb lenne egy lapos akksival még ha 5órát bír "csak" akkor is.
Elférni így is elfér a hátizsákban, meg az ölemben is, csak az asus táskában nem. Táska nélkül meg biztos nem hordom hogy szétkarcolódjon a hátizsákban.
Egyenlőre megfelel. lyen pótakksival és ennyiért megérte. Ebből az összegből jobbat aligha tudtam volna venni. Most meg csak ennyim volt rá. -
andreina
csendes tag
válasz ez_meg_emaz #1747 üzenetére
Nekem 901-em van. A gyári aksi 5 órát bír, de ha használod hamarabb kimerül.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1732 üzenetére
Nah itt vannak a fotok amiket kértél...
Beraktam egy rarba kb 4-5 képet->katt a képreElég nagy az a 10400-as akksi. Bár ölemben elfér, a kis tatyóban már nehezebben (mint az egyik képen is látni). Majd ha lesz pénzem később lehet lecserélem egy 901-esre. Annak a lapos gyári akksival is 8óra az üzemideje. Úgy meg azért mégis hordozhatóbb.
[ Szerkesztve ]
-
fabicska
tag
Na megint én agyok, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Annyit még hozzátennék, hogy most annyira visszavette az órajelét, olyan 400Mhz körülre, hogy a kép teljesen összesett, és csak az akkumlátor eltávolításával tudtam a rendszert újraindítani.
Nagyon megijeszt ez a probléma.
Mit javasoltok?Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
fabicska
tag
Sziasztok.
Tegnap vettem észre egy "hibát" az eee pc-mbe, mikor lehúzom töltőről, a proci órajelét visszaveszi 720MHz-re 960MHz helyett, mikor Super Performance Energiállapotban van a laptop. (Értelemszerűen a 900Mhz-es verzióról van szó.)
Mikor Energy Saving funkcióra kapcsolok, akkor a 620 Mhz helyett olyan 430 MHz körülre veszi vissza, ami meg már nagyon kevés, semmire se elég.
Érdekes, mert ha visszadugom a töltőt, akkor minden átmegy normálisba.
Vissza a szervízbe, vagy más lehet a probléma?
Akinek lenne ötlete, az ne tartsa magába. Nagyon szépen köszönöm.
fabicskaEgy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1741 üzenetére
Értem, noh igen
Az én nagy kedvencem a Toshiba.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz ez_meg_emaz #1741 üzenetére
Visszaszívom az előző aprót. Nem vettem figyelembe hogy egy gyengébb aspire one van a hirdetésben.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1740 üzenetére
Amit abszolut az az IBM(lenovo). Ha lett volna zsém tuti nem acer,fuji,asus közül válogatnék. Lenovo s10-et máris vittem volna.
De a Dell is egy nagyon jó márka notiban és TFT-ben is, sőt még faja CRT-je is volt(nekem volt is 1). Aztán hogy miben jo még azt passzolom.Amugy találtam acer aspire one-t 72-ért, garis, 4 honapot használták. Ahhoz képest hogy boltban 110-120k szerintem (72-nél nem találsz olcsobban) bestbuy. Használtan amugy 80 körül megy ha olcson adja vki.
Ez a kék szín szerintem isteni. Ha nem vettem volna meg a 900-ast(amugy marha jó áron azzal az akksival) akkor ezt elvittem volna. Akkor is ha 1 honapig nem eszek. -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1739 üzenetére
Mindent utálsz?!
Akkor melyik márkát preferálod notiban?
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Studiossrác #1736 üzenetére
Amilonak számomra 3 hátránya van:
-HDD<->SSD (tudom ssd lassabb, de nincs benne mozgo alkatrész)
-nem jár kis tatyo hozzá
-Fuji-t notiba soha nem vennék! Annyi szar fuji notirol hallani hogy az eszméletlen. Csodálom hogy veszi vki. Akkor már inkább Acer apire one. Csak az meg tul drága.Ami jó benne:
-ára
-teljesítmény(proc,hdd,akksi)
-design (nekem bejött)A fuji utálatom erősebb annál mintsem egy ilyenre pénzt adjak. Szimpatikus lenne ha más gyártana ennyiért. Tapasztalat(kedves ismerösöm szivta meg Fuji notival amit fösulira vett) és több forumos, egyéb sztorik alapján remélem nem lesz dolgom fuji laptoppal soha. Anno acer vezette a szervizlistákat de már jo 1-2 éve átvette a vezetést a Fuji. Legalábbis amiket anno olvastam. De hogy az amilo minivel mi a helyzet szervizelés terén azt nem tudom de ha a nagy notik szarul teljesítenek akkor ettől se várok csodát.
Asus-t is utálom mint cég de notik között nálam nem a legutolsó helyen van. Szal ha csak a márkát nézem akkor inkább asus. Bár ez a tft repedés elég morbid, főleg hogy nem garis.
Hangsúlyoznám: Szerintem.Azért fura hogy a cikk írásakor a 901-es olcsóbb volt ennél most meg jo 30-40k-val drágább az asus.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Szubjektív teszt [link]
-
runner 125
nagyúr
A nagy gépem egy Amilo, nem volt vele eddig semmi bajom vele.
Egyébként néztem én is, de a külseje nem tetszik, sokkal dundibb mint a 900-as.
Teszt róla.
..mellesleg én mindenképpen használtat kerestem.
Ha azt nézzük az ár/tudás aránya jobb. Bár egy netbook-on szerintem nem használsz ki soha 60gb hátteret. Illetve általános dolgokra elég a 900-as cerka is.
Persze Neked kell eldönteni.
-
Studiossrác
aktív tag
Még 1 kérdés: tudom "szentségtörés" ezen a fórumon ezt kérdezni, de szerintetek ez jobb mint az amilo mini? Csakmert abba ugy 60 gigás a vinyó....kb 3 órás az üzemideje(aki esetleg nem olvasna vissza 9-es szériába gondolkozok)
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1734 üzenetére
Rendben- köszönöm előre is!
Nikon powaa, nekem a bátyja van; D80.
Nyilván, egy ilyen gépet szerintem senki nem otthonra vesz. Én is mindennap cipelem. Ott van nálam ahova megyek.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1732 üzenetére
Holnap veszem át. Szivesen lefotózom majd. Ugy is most vettem fényképezőt is (d40).
Nem tudom, a csajnak (angel a nickje, gondolom az) se új volt az eee-je ha jól emlékszem. Én mindenesetre kicsit tartok a kijelzőtől, amugy se szeretem az asus-t(asztalihoz semmit se vennék ami asus ). De remélem ez csak vmi ritka hiba és ahol nem jön elé 2 év alatt(bár gari szempontjábol tök mind1) ott már kásőbb se fog.
Az a baj hogy én nem itthonra veszem(ki az aki otthonra vesz egy ekkora notit, meg ugy általában notit) tehát cipelve lessz télen nyáron. Télen egy fűtött lakás és a kinti levegő között van egy jo 20-30 fok különbség. Ha ilyen gondja van akkor tuti ki fog jönni nálam elöbb-utóbb.szerk.:
Sry előző hsz-ből kifelejtettem az árat és a linket.
eee 900A ára 65k (boltban kb 86k) és teszvesz-es aukció.Ja és nem én és nem is ismerősöm árulja, mielőtt vki félreérti.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Studiossrác #1728 üzenetére
Hi.
Ha esetleg nem számít a gari akkor ajánlanék egy aprot.:
Láttam egy új eee 900A-t ami atom procis és 4 órás az üzemideje. Annyi hogy külföldön vették, angol billel van. Minden tartozék megvan. Itt a hirdetés. Én ezt vettem volna ha nem találok garisat igen olcson.
Csak gondoltam szólok hátha érdekel. -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1731 üzenetére
Aha,na igen. A kijelző repedés (inkább szétfolyás.. ) valóban durva. Bár mondom enyém fél éves, így csak kibukott volna már..
Bakker ettől tartottam. Ha kilóg a házból az elég béna..
Amit vettél ahhoz jár nagy akku ugye? Pár fotót nem tolnál majd fel róla?Ááá, semmi akadás XP van fent egyébként. De semmi.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1729 üzenetére
Típushiba azért van. Ha nem is a 900-assal esett meg, de több eee pc-nek magától berepedt a kijelzője és ez nem 1-2 eset. Több emberrel is elöfordult. A gyári gari meg erre nem érvényes, legalábbis az lenne de az asus szarik rá. Szal ha ilyen hibád van akkor szop*s.
Megkérdeztem az akksit. A 10400-as fizikai mérete is nagyobb. Tehát kilog valamelyest. Holnap veszem át a 900-ast. Vmi 40-50 éves emberkétől, telefonon elég mogorva volt. Meg írogatta hogy mennyiért jön ki elém az állomásra. Szal kész az ember. De az tény hogy b@szott jó áron veszem tőle a notit. Mármint a válsághoz képest jó áron.
A filmekkel kapcsolatban meg azt olvastam az atom procival messze jobban játssza a filmeket mint a celeronos változat. Egyáltalán nem akadnak nálad a filmek?
-
Studiossrác
aktív tag
válasz runner 125 #1729 üzenetére
Köszönöm a segítséged .
Repült is az apróhirdetőknek pár privát üzenet -
runner 125
nagyúr
válasz Studiossrác #1728 üzenetére
Én is használtam vettem. Fél éves de semmi karc nem volt rajta, elég jól bírják a strapát. Minőségi ház. Típushibáról én nem tudok, egyelőre nem tapasztaltam semmi rosszat. (egyedül az nem tetszik benne h az akku mozog a vázban egy picit.. )
-
Studiossrác
aktív tag
válasz runner 125 #1727 üzenetére
Oh, az nagyszerű .
Minden bizonnyal beszerzek egyet! Főiskolán sokszor fordulok meg laborokba ahova újjat nem szívessen vinnék be...mennyire amortizálódnak ezek le? Ha nagyon akkor nyílván újjat veszek(jó persze tulajdonostól is függ), de van esetleg valamilyen olyan hibája amire használt készülék vásárlásakor érdemes figyelni? -
runner 125
nagyúr
válasz Studiossrác #1726 üzenetére
Az EEE900 erre a célra nagyon jó!
Nekem is az van, avi-t, divx-et kezel persze hibátlanul.
Ezekben 16-20gb-s SSD vinyó van. Memória 1gb alapból.
Filmmel kb 2 órát eldöcög a gyári akkuval, de én is tervezem egy nagyobb -10.400 mAh-s akku beszerezését.
Ajánlom!
-
Studiossrác
aktív tag
Hellosztok.
Netezésre főleg, esetleg 1-2 film megnézésére milyen gépet ajánlotok? Kijelző olyan 8-9 coll legyen, akkuideje min 3 óra(de 4-5 óra jobban tetszene). Olyanokat, hogy divx tökéletesen kezel? Vinyó, memória...olyan 10-20 giga között tetszene nekem.
Első körben ennyi kérdésem van, aztán ha tetszik a dolog még lehet, hogy kérdezek -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1724 üzenetére
Köszi!
Aham, jah én is rákerestem, fotó alapján valóban nekem egyformának tűnnek..
Nah igen, pl vatera-n a jutalék miatt is drágábbak a cumók..
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1722 üzenetére
A gyári 4400-as. Szerintem nem számit mekkora ssdvel szerelt.
A másik kérdésedre meg már válaszoltam feljebb. Fogalmam sincs. Azt se tudom ezeknek hol van az akksijuk pontosan. (szerk.: Közben láttam egy tesztet amin az alját is mutatják szal már látom hol az akksi.)
Ahogy néztem a képeket eléggé dudorodnak. Viszont most nézem a gyárihoz eléggé hasonlít a dudor alakja. Tehát passz. Lehet hogy nem log ki.Amugy körülnéztem aukcios oldalon és ott a 10400-as már joval 20 fölött van. Ráadásul vmi utángyártott.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1722 üzenetére
Úhh, bocs.
Még egy gondolat; Ez a 10.400 mAh-s akku nagyobb mint a gyári? Remélem nem, bután néz ki ha kilóg..
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1721 üzenetére
Köszi, megtettem.
Akkor már nyerőbb volna egy 10.400 mAh-s akkut beszerezni.
..ő most nincs nálam a gép, a gyári mekkora is?
Az enyém a 20gb-s SSD-vel szerelt 900-as. -Ha esetleg ez is számít.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1719 üzenetére
Ja közben neked is válaszolni akartam csak elhuztam az idöt mással
Itt a postom amit idölimit miatt már nem engedett szerkeszteni:Az a 20k-s ár meg tényleg brutál. Viszont az elado nem most vette, tehát neki nem ennyibe fájt szerintem.
Fehéret hirdettek itt 8k-ért 2 honapja. Szerintem már nincs meg de rákérdezhetsz.
Itt meg egy 6600-as 10k-ért, szintén fehér.[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1719 üzenetére
Ha holnap délutánig nem licitálnak tul akkor az enyém. Hát reménykedem.
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1718 üzenetére
Atyaéég.
Rákerestem; 19.900ft
Most tuti nem veszek.. Az én 900-asom fehér, úgyh olyat kell majd keressek bele.
Üdv.M
ui.: Így akkor szvsz még kedvezőbb az a gép.[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1717 üzenetére
Passz. Az eladó 15öt emlegetett, aztán lehet csak jo áron akarja eladni. Bár ilyen árak mellett azon se csodálkoznék ha 15 lenne. Amugy 5k-val adná olcsobban gyári akkuval. Akkor meg már sokkal inkább a 10400-al.
Ph-n is volt egy hirdetés ugyanilyen akkurol 8k-ért, de az fehér volt. Nemtudom hogy méretre nagyobb-e. Ilyen. A22-700 a tipusa ha jól látom. -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1716 üzenetére
Értettem
Csak leírtam h én eddig ezt a két hátrányát tapasztaltam. Nyilván egy olyan akkuval szuper üzemidő érhető el.
..egyébként mennyi egy ilyen akku külön? Lehet h nekem is be kellene szereznem egyet. Nagyobb mint a gyári?
Sok sikert!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1715 üzenetére
Mint írtam nem 1,5 ora mert 10400-as akksival venném tehát az akksi idő esetemben 6 ora lenne ha a 900-as használtat veszem.
Alkudni nem lehet sajna, probáltam, de egy plusz akksival részben érthető is.
Amugy hamar eldől mert aukcion láttam és induló ár a 65(nem fix ár) tehát lehet rá licitálni. Ha 65-nél többért akaja eladni akkor biztos nem veszem meg. -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1714 üzenetére
Ahogy írtam szerintem garancia jó ha van.
Így a használtat. Próbálj meg esetleg alkudni még..Azokra a célokra teljesen jó, én is ezekre használom. Mellesleg jó mert belefér bármilyen hátizsákba, motorba, kesztyűtartóba.
A kijelzője szerintem penge éles, tetszetős darab.
Üdv.Mmod.: Ami nem igazán tetszik benne; az akku nagyon kicsit mozog a házban, főleg ha alulról emelem meg, kissé zavaró. Illetve az akkuidő; wifi mellett ~ 1,5 óra. Lehetne több is.
[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1713 üzenetére
A 900-as jobban melegszik bár gari mellett ez talán nem akkora gond.
Te melyiket vennéd?
900A uj, de gari nélkül 65k
900 fél éves garis, 10400mah akkuval 65k
Közben én is egyre jobban huzok a celeronos fele, csak csábitó hogy a másik új meg atomos.Net, office, acdsee, filmnézés(sima 700mb dvdrip) hosszabb úton. Erre kell csak. Meg nyaralásnál jól jön ha vmire letudom menteni a képeket, igy elég 1 memkari is.
-
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1712 üzenetére
Na igen, amikor kerestem én is feltűnt h szinte új árban árulja őket mindenki.
Ráadásul jó kis ft/euro árfolyam miatt felment az új ára is, így nyilván a használt is "többet ér".
A 901 valóban jó lehet, bár netre-általános célra- szvsz bőven jó a sima 900-as is.
Hát jah, azt olvastam én is. Úgy rémlik azóta is megy a harc a gyártó/fogyasztóvédelemmel.
Üdv.M[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz runner 125 #1709 üzenetére
Érdemes lenne ha nem aranyáron adnák már a használtat is.
901-es a legtutibb, nem túl rég még 82-85ért vesztegették most 105 körül van ha jol néztem.Használtan nem is találtam.
900-as az nekem kevés a 2 órás akkujával. De most a 900-as van 55-65 körül használtan.
900A nincs használtan szintén, az uj meg 85 itthon (annyi mint a 901 volt).
Most egy 900A-t tudnék 65ért ujonnan de gari nélkül.Aztán lehet 900-as lesz mert van egy fél éves magyar amihez adnak egy nagyobb akksit is amivel 6 órát bír. Még az eee-s tesztet át kell néznem hogy mekkora teljesítmény beli különbség van köztük(atom vs celeron).
De ez mekkora sz@rság már hogy csak azért nincs gari mert nem itt vettem...Nemzetközi gart nem értem miért nem tudnak bevezetni. Serial alapján mehetne azt csokolom.
Olvastam hogy itt volt vki nemrég akinek berepedt a kijelző vmeik eee-nél magától. Az mondjuk elég durva. Főleg hogy az ember inkább kinnt használná. Senki se otthonra veszi. A höm. különbség meg adott ha hordozod. Télen meg pláne. -
runner 125
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #1708 üzenetére
Attól függ mennyi az a jó ár..
Az-az megér-e Neked annyit h "nincs rá gari".
Az én 900-asomat is használtan vettem fél évesen, 45-ért, és még van rajta 1,5év gari.
Szvsz inkább a használton érdemes "spórolni"- tuti van gari
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Megéri külföldről venni eee-t?
Csak mert 900a-t tudnék jo áron ami külfödről jött angol bill-el stb. De gondolom a garija nem érvényes mo-n. Szerintetek? -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani linuxos EEE Pc-hez drivert, hogy működjön a "TP-Link tl-wn322g" usb-s wifi eszköz vele?
Üdv.:
Misi -
runner 125
nagyúr
2gb-ig lehet bővíteni őket, merevlemezt is tudod cserélni, de manapság még nagyon drágák az SSD ROM-ok.
Kicsit valszeg lassabb egy SDHC, de nyilván függ annak is a sebességétől is.
-
vikcsi
senior tag
hali!
Ezekben a kis eee pc-kben lehet procit cserélni? Sima mobil p3 megy bele, vagy valami speckó?
köszi
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
őstag
Halihó
Nekem is van egy 701-es eepc-m, amiben elvileg egy 900mhzes procc dübörög, de én bárhol nézem az csak 650. Rendszertulajdonságoknál mindkettőt írja. Most akkor melyik az igaz? Ja és a gép alján sajnos van egy matrica, de én ramot bővítenék benne. A matrica eltávolítása garvesztéssel jár? Vagy ti hogyan csináljátok? Egyébként fekete magyar 701 4gb ssd és 512 rammal. Veszek még hozzá valami nagyobb sdhc-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Flow X13 eladó (Ryzen 7, 32GB ram, 1TB SSD, RTX 3050)
- Mini Hp
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest