Új hozzászólás Aktív témák
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Adott egy 900Ha , folyamatosan kékhalálozik, sztem egy oprendszer újra megoldaná a problémát.
XP 32 bit fölmegy rá?
Ill. akksit honnan tudok hozzá szerezni?
Feleségem fiók szökevénye, örülne ha megmenteném -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Úgy kb 3-4 éve még több böngésző ablak (4-10), videókkal simán futott 85-98%-os APU terheléssel, most már 1 átlagos honlap is döcögősen töltődik be, ha egyáltalán betöltődik.
Ennyit bonyolítottak a weboldalakon azóta?A kérdésem lényegében, hogy milyen böngésző (verziószám szerint is akár) javallott a 1015BX-hez hogy gyorsabban töltődjön be az oldal, simábban játssza le a tartalmat, youtube videókat is? AMD C-50 (2*1GHz) APU és 2GB RAM van benne.
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Valakinek esetleg tapasztalata, az előbb feltett kérdésre? Üdv. Z.
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Köszönöm a választ. Még ket kérdésem lenne.
Win10 32bit minimum rendszerigenye 1gb brkem van 2gb. Elhet lehet? Csajnak bongeszesre kell gmail stb.!?masodik dolog kicsereltem a halott cellakat, zsir ujra, de semmi élet benne. Otlet? Vagy esetleg valakinek elfekveboben egy bontott töltést vezérlő elektronika az akkuba? -
Ha Intel n450-es atom van benne, az 2 gb-ig kezeli a ramot, szerintem itt szűk az üveg nyaka. Sajnos ezek a kis gépek a mai kornak mai operációs rendszerrel már nem felelnek meg. Szenvedés velük a munka. Én elengedném, vagy valami egyszerű Linuxal próbálkoznék max, aminek elég a 2 gb.
-
ZoliZeeZoli
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott az asszony "1000éves laptopja" amitől nem hajlandó megválni, ezt kéne picit pimpelnem.
Kérdésem az lenne, hogy egy Asus eee pc 1001px tud kezelni 4gb ramot? A hivatalos spec. szerint csak 2gb a maximum. Tud esetleg valaki erről bővebb infót, bármit? Vagy marad a 2gb?
Köszönöm előre is.
Zoli -
válasz
RootRulez #5877 üzenetére
A windowst illetően tudok annyiban segíteni neked, hogy van egy atom d525-ös procis ASRock gépem, ami ráadásul egy kis oc-vel 2 ghzn megy, és azon is nagyon lassan, kínszenvedve megy a Windows 10. Abban 3 GB RAM van. Szóval azon a kis 1 magos gépen tutira nagyon lassú lenne. Ha elfogadható sebességet szeretnél, Linuxban esetleg érdemes gondolkodni. Win 10 felejtős
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van nálam egy Asus Eee PC R011PX típusú netbook. 1 db 1 GB-os memória van benne.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a notit meddig bővíthető? 2 GB vagy esetleg lekezel egy 4 GB-os modult is?
A másik kérdésem, hogy érdemes-e erre Windows 10 Pro-t- tenni?
Köszi: RR
-
hbsoft
csendes tag
Sziasztok! Én is elővettem a 4G-met. Régen Mandriva és Lubuntu váltotta a gyári XP-t rajta. Célnak akkor megfelelt (utólag vicces mennyit írtam és olvastam rajta - tudom, akkor is voltak erre sokkal jobb eszközök). Most nem nagyon találok a szűkös hely miatt rá rendszert. Még a Peppermittel is gyakorlatilag elfogy a 4GB. Jelenleg Puppy van rajta (azzal gyors
, de nem vagyok kibékülve a kvázi live megoldással) és egy 2GB memőra a tuning benne
. Sajnos az én példányom SD olvasója - BIOStól függetlenül - gyakorlatilag használhatatlan volt.
A 32bites manjaro jól elfutott egy USBről, de sajnos nem úgy tűnik, hogy nagyon karbantartanák. DebianDog, MX 19.1 még hátra van, de aztán nagyjából elfogynak a 32bites változatok... -
maláj
addikt
én is bejelentkezek 1 Eee pc 4G-vel
lubuntu nem igen akar felmenni rá (ha már 1x ezt javasolták páran)
-
marilllyo
veterán
Srácok! Van itt még valaki? Próbálok egy x101ch-ra win7-et rakni. Már két programmal is próbáltam bootolható pendriveot csinálni hozzá, de nem látja a bios. A sima pendrive-ot meg igen(amin nincs bootolható win). Win7 usb download tool meg rufus-szal sem ismeri fel.
-
soulknight
csendes tag
Üdv.
Foglalkozik még valaki velük? Nekem egy(asus eee pc) 901-van, először xp-vel szépen ment aztán ubuntuval már vannak gondok. Az 1 giga ramot 2-re akarom majd váltani, 16+4gb msata ssd pedig egy 64-esre cserélném. Érdemes belevágni mert tízen pár ezerért már kapni ilyen ssd-t, lesz tőle gyorsulás vagy az 1 magos proci visszafogja majd?
Torrentre, böngésészre, szövegszerkesztésre használnám.
Ui: Bocs ha már volt ilyen kérdés nem olvastam visszafele. -
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne Eee PC 1001PXD kijelző keret és káva.
És px1011-re szeretnék rárakni,kicsit más a kijelző keret formája,meg méretekben magasabb a laptop.
Szerintetek át lehet rakni?
Köszönöm -
w.miki
veterán
felment végül az XP, annyi, hogy integrált SATA driveres ISO-t kellett keresnem, 2009, vagy 2010 SP3-asban találtam ilyet...
Most a drivereket kéne feltennem, de nem akarom agyon telepíteni, így sem túl gyors a gép.
Melyiket tegyem fel feltétlen?ACPI.zip
Audio-ALC269_V5_10_0_5704.zip
Bluetooth_XP_080619.zip
Chipset_XP_080619.zip
Lan-AAR8113-V1_0_0_30.zip
LiveUpdate_1_29.zip
Touchpad-ETD-V7_0_3_8.zip
VGA_XP_080619.zip
Wlan-AWNE766-1_2_0_0.zipSzámít a sorrend is?
Valami registry trükkel gyorsítható még az XP? -
válasz
petya220 #5866 üzenetére
Nem biztos hogy érdemes megpróbálni a 10-est ezen a gépen, de ha belevágsz, drivert esetleg az eszközök gyártóinak honlapjáról érdemes összehalászni.
Tehát ha van egy realtek hálókártya, akkor a tipus alapján találsz kis szerencsével drivert 10-hez.
Ugyanez igaz nagyjából az összes hardverre. XP-hez adott csak drivert az asus. Egyébként alapvetően egész ügyes a win10 lehet hogy sok driverre nem is lesz szükséged. -
petya220
senior tag
Üdv!
Asus 1000hd-hoz windows 10-es driverek léteznek? és ha igen, merre?
Előre is köszönöm -
Sándor -P20-
senior tag
Jelenleg egy Raspberry PI2 -n fut az OMV.
A teljes tudásának csak töredékét használom.
Amit aktiváltam, az Winhez SAMBA server. Ezt a funkciát használom a telefonok, tablet, és a számítógépek közötti adatmozgatásokhoz.
Torrent kliensnek a Transmission az OMV része. Ez is hihetetlenül praktikus. Le kell tölteni az eszközökre egy Transmission Remote GUI nevű progit, illetve appot, amivel telóról tabletről számítógépről tudom vezérelni. Lehetőség van a távoli elérésre is egy szerveren keresztül, ekkor gyakorlatilag bárhonnan ahol net van, tudod vezérelni az otthoni torrent klienst.
A mappa ahova letölt a progi, meg van osztva a hálózaton, tehát minden eszközről elérem a letöltött állományokat.
Még feltettem a PLEX multimédia servert, de ezt egyenlőre annyira nem erőltetem, mert egy komolyabb film kódolásához már kevés a PI2.
OMV fórum van itt a mobilarenán: [link]
Az OMV telepítésről egy viszonylag jó leírás itt: [link]
De ha videómegosztós portálra berod hogy openmediavault, ott is lesz jópár találat. -
w.miki
veterán
válasz
Sándor -P20- #5862 üzenetére
Torrentre is használod?
Mivel az XP-t nem sikerült felrakni, lehet mi is megpróbálkoznánk ezzel a rendszerrel.
Nincs egy kis leírásod, hogyan állítottad be? -
válasz
Sándor -P20- #5862 üzenetére
Szerintem ha egyszerűen működő cellákra kicseréled, már simán jó
Jelentős javulást érhetsz el gyakorlatilag bármilyen felújítással. Nem szedtem még szét ilyen pakkot, de sok videó van a neten, lehet hogy van valami trükk benne. Egy keresést megér.
-
Sándor -P20-
senior tag
Nincs folyamatos adatrögzítés a NAS-on. Az automatikus újraindítás inkább kényelmi elem lenne.
Jelenleg ugyanez az OMV egy Raspberry PI2-n látja el a feladatot. Ennek a lecserélésére szánom a kicsikét...
Szerintem ezzel már simán szaladna plex-is...
Na mind1, ez nem ide tartozik.
Lehet hogy összeszedem az energiáimat, és megpróbálom minimális roncsolással szétbontani az akkut.
És ha már ki van bontva, lehet hogy rakok bele emberesebb cellákat? -
válasz
Sándor -P20- #5860 üzenetére
Szerintem laptopoknál nincs olyan opció a biosban, hogy áramszünet után automatikusan induljon el, vagyis hogy mit csináljon áramszünet esetén. A megoldás talán egy magic pocket -es felébresztés lehet, ha nem akarsz szünetmentessel vagy akksival foglalkozni. Viszont ha tényleg NAS, és mentesz rá fontos dolgokat, akkor én mindenképp javasolnék legalább egy akksi cserét, ezzel az összes problémád megoldódna. Biztos 1 órát legalább elmegy egy külső winyóval egy ilyen gép. Annál hosszabb áramszünet pedig eléggé ritka. Ha van belső akksi, akkor be is tudsz állítani lekapcsolási időket. ( feltéve hogy az open wault támogatja, nem ismerem ezt a nas progit. Ha szűk a költségvetés, lehet érdemes felújítani a meglévő akksit, de csak ha elég erőt érzel magadban
( abból ítélve hogy megjavítottad a hűtést, nem hiszem hogy gond lenne
)
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi all.
Én is beléptem ebbe a csapatba.
A héten hozzám vágtak egy bizonytalanul működő 4G -t.
Miután rákerestem, hogy mi is van benne, arra gondoltam hogy pont jó lenne egy NAS lelkének...
Szal atomjaira szedtem, és azt hiszem meg is találtam mi volt a baja.
A hűtőlemez rögzítéséből kihagytak jópár csavart, hogy azokkal pótolják a burkolati csavarokat.
Szal a hűtőlemez némi paszta felkenése után visszakerült a kellő mennyiségű csavarral, majd a burkolatba is raktam jópár oda passzoló csavart. Egyenlőre úgy tűnik eredményes voltam. A tesz közben nemvolt fagyás, stabilan indul, STB...Ma a rajta levő Win lecseréltem OMV (OpenMediaVault) -re.
Innen: [link] leszedtem a "openmediavault_3.0.36-i386.iso" -t, amit rufussal feltoltam egy pendrive-ra, majd telepít...
Simán első "rúgásra" összeállt minden. a kicsikét gyönyörűen elérem a hálózatról, ránézésre szépen teszi a dolgát.Egy kérdésem lenne.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne egy esetleges hálózatkimaradás után automatikusan elindítani a kicsikét ha visszajön a hálózat?
Nem sok kedvem van akkumulátoros alátámasztással, vagy szünetmentessel bajlódni...Mod:
Ja az akkuja halott a kicsinek. Lehet hogy érdemes lenne megpróbálni azt feltámasztani?
Vajon meddig bírja hálózat nélkül egy 2 terás külső HDD-vel a nyakában? -
w.miki
veterán
Asus eee pc 901-re szeretnék XP-t tenni, de nem sikerül.
Pendriveről bootolok, formázom a partíciókat, aztán elindul a másolás.
Majd újraindulna, és kiírja, hogy hiányzó NTLDR.
Mi a baj? Hogyan kellene csinálni? -
Jano_023
őstag
Sziasztok, nekem is van egy eee pc 1005ha. Azon gondolkoztam hogy érdemes-e rákölteni egy kis pénzt és a HDDt SSD-re cserélni. Ubuntuval egész használható kis gép lenne. Van aki így használja?
-
-
bocitanya
csendes tag
-
válasz
bocitanya #5848 üzenetére
Nem voltak gyengék azok a procik, meg kell találni nekik a megfelelő feladatot
Én pl a mai napig egy ilyen Atom procis Asrock gépet használok htpc-nek. Van rajta HDMI kimenet, viszi a fullhd-t, viszi a youtube-ot, ha nagyon kell, egy két oldalt meg lehet vele nézni. Egyébként a böngészés az, ami egyre nagyobb igényt támaszt, lassan kezd kifulladni a kis UL20A-m is, pedig az core alapú proci ... -
bocitanya
csendes tag
Szia...akkor én is próbáljam meg"""jó"" áron
eladni ha sikerül jó vagyok...ha nem marad!!!..Én sem válok meg tőle ha annyira áron alul akarják venni!....jó pici gép ez...csak egyszerre a sok parancsot nem szereti
A Gép 45-1-perc alatt használható állapotban van.....persze ez jó.. de nem tud versenyezni i3-géppel! xd
Na majd "ha" rá szánom magam meg hirdetem....
Köszi a válaszod
ui: Vannak fönn gépek nézegettem is... olyan 15-45-ezerig mocorognak(állapot függő persze) majd ki figyelem mennyire maradnak fönt a hirdetések!!! -
válasz
bocitanya #5845 üzenetére
Szia. A világért sem akarom elvenni a kedvedet, én 1 éve próbáltam az Asus ul20a-mat eladni, és beárazni sem tudták a beárazók. Azt mondták, hogy talán az alkatrészeket ha kiárulom belőle, kapok érte valamit
Nekem egy 120-as SSD van benne, picit erősebb a proci stb stb. 35-ért hirdettem hónapokon keresztül, de nem talált gazdára. Külsőre az enyém is makulátlan. Aztán gondoltam eladom 20-körül, elvégre csak útban van, de aztán meggondoltam magam, annyit megér nekem is, egy kínai tablet áráért nem fogok eladni egy még mindig sokkal használhatóbb gépet.
-
bocitanya
csendes tag
[kép]Sziasztok!!!
Szeretném kérdezni tőletek.....
Reális áron szeretném majd eladni az Eee PC 1201N (Seashell) gépemet!
Gyári win 7 Home lett frissítve win 10 home-ra.32bit.....de a proci tudja a 64bit-et is!!(Jogtiszta)....Minden jó driverek stb....
A További adatok 2x2 gb ram
Integrálása Intel® Atom ™ 330 kétmagos processzo és NVIDIA ION kiváló grafika és videó élményt.(Azt hiszem 256mb)
Massive 12,1" 16: 9 HD LED háttérvilágítású
Full HD 1080p videó lejátszás egy HDTV vagy nagy képernyőn egy HDMI port
ArcSoft TotalMedia Színház és SimHD ™ technológia Előkelő SD HD minőségű
250 GB-os merevlemezzel
Ergonomikus puha billentyűzet.
A Gép szép és jó állapotban...továbbá táskát is adok hozzá illetve hűtőt is!
Természetesen a win7 home cd és könyve is!
Reális ára ennek a gépnek mennyi lenne szerintetek??
https://www.asus.com/us/Notebooks/Eee_PC_1201N_Seashell/ -
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
Egy eee PC 1011px van nálam amire Ubuntu distrokat próbálgatok, de eddig még egyiknél sem működött a hangszóró. Van valakinek erre valamilyen megoldása? -
TXT
őstag
Intel GMA900-hoz volna vkinek Win7 driver?
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy Asus Eee Pc-m.
Win8 lett rá telepítve. 1-2 programot nem nyit meg.
Ilyenkor ezt írja ki:
"Túl alacsony a képernyőfelbontás a futtatáshoz."
Lehet ezen segíteni valahogy?
Előre is köszönöm a segítséget! -
TXT
őstag
Sikerult Win7-et varazsolnom az 1000HD-re. Tudna vki segiteni, hol talalok hozza drivereket?
A honlapon supportnal nincs opcio win7-hez es a vezetek nelkuli halozat nem akar eletre kelni... Tipp, 5let sracok?
-
bocitanya
csendes tag
Sziasztok!
Asus 1201n...hez keresek akkumulátort (bontásból)...esetleg valakinek van-e?
Kompatibilis gépekből való is érdekelne!:» Asus EEEPC 1008 » Asus EEEPC 1201 » Asus EEEPC 1201HA » Asus EEEPC 1201HAB » Asus EEEPC 1201NL » Asus EEEPC 1201P » Asus EEEPC 1201PN » Asus EEEPC 1201T » Asus UL20A » Asus UL20AT » Asus UL20F » Asus UL20FT » Asus UL20G » Asus UL20V » Asus UL20VTKöszönöm..
Boldog Karit. -
czezs
újonc
A gépem elindul, de pár másodperc után elkezd halványodni a kép, egyúttal le is fagy a megjelenítés (talán a gép is), egy furcsa mintás ábra mögé úszik be a tényleges kép. Külső monitoral viszont tökéletesen működik. Csakhát e gép lényege éppen a kis méret és a hordozhatóság lenne. Szerintetek lehet egyszerűen javítani, vagy nem érdemes vele foglalkozni?
-
Az xp-t a kód ellenére "aktiválja " a Microsoft. Tehát van egy server oldali plussz ellenőrzés. Ha már nem működik ez az ellenőrzés, akkor nem fogja engedni az aktiválást. A kódot mindettől függetlenül el kéne hogy fogadja, csak az aktiválás nem megy végbe. A régi windows bekérte a kódot, eldöntötte hogy érvényes-e ( nem csekkolta le a neten ) és aktív volt. Az xp-nél ez már bonyolultabb folyamat. ( mint ahogy azóta az összes többi verzióban is )
-
TXT
őstag
Vegre eljutottam idoben oda, h tudjak vele foglalkozni.
Leszedtem egy ilyet, amit ajanlottal es nem fogadja el hozza a kulcsot, ami a gep aljan levo matrican talalhato. Mit csinaltam rosszul, mi a megoldas??
Eee PC 1000HD
Asus honlapja szerint, XP Home Edition van rajta, ez maga sajna nem latszik mar a gyari matrican, de a kod az hibatlanul olvashato, tobbszor leellenorizve, ujbol beirva sem fogadja el. -
Biztos találsz letöltő oldalakon ilyet, egy a lényeg, hogy sp3-ast keress, és MSDN-verziót. Ez a hivatalos MS forrásból van. Lehet hogy régi lesz, de jobb mint a semmi
Mást ne is keress, csak ilyet. Egy ilyennel ha feltelepíted, és a kód a birtokodban van, akkor teljesen legláis. -
TXT
őstag
Ertelek, koszonom a segito szandekot Lars!
Jo volna olyan XP-t talalni hozza, ami tartalmazza az osszes frissitest es javitast, hogy lehetoleg a legjobban kijavitott es (talan) a legbiztonsagosabb verzio kerulhessen ra. Ilyen szted letezik vhol? Talan vkinek igy is nagy segitseg lehetne, amivel pl netezni tud es vmennyi kis penzbol hozzajuthatna, szoval ha mar ezt sikerul megtenni, mar megerte az energiat. -
Szerintem ha kikapcsolod a frissítéseket, akkor nem fog semmi sem történni vele. Egyébként ha van elfekvőben bármilyen telepítő cd, azzal nyugodtan vissza lehet pakolni, csak a verzióra kell figyelni. ( Mármint ha home, akkor azt kell, ha prof akkor prof ) Nem kell hogy a hozzá adott legyen, én sem kaptam a gépemhez külön telepítőt.
Szerintem még a javítócsomagokat is le lehet szedni hozzá külön, úgy hogy ki van kapcsolva minden frissítés, ezek is biztos fellelhetők még a neten. ( Nem feltétlenül a Microsoftnál ) Bár nem az a cél hogy friss legyen, hanem az hogy működjönHa gondolod, délután kipróbálom egy virtuális gépen ezeket, de szerintem működnie kell. ( Az más kérdés, hogy tényleg érdemes-e energiát fektetni az eladásra szánt gépbe, és hogy el lehet-e egyáltalán adni )
-
TXT
őstag
Koszi az infokat es a kiegeszitest
De ha visszatennenk az XP-t az eredeti koddal, akkor az nem kerulne ujbol zarolasra (vagy hogy is mondjak ezt ilyenkor), mint akkor, amikor megszunt hivatalosan az XP? Egyaltalan engedne regisztralni a sajat kodjaval igy, hogy mar hivatalosan nem is szedheto le es frissitheto a Microsoft altal?Nem tudom, hogyan mukodik ez ilyen esetben es helyzetben.
Maga a recovery mar nem mukodne sztem, mivel a winyo fullra formazva volt mar, egyeb dolgok miatt, kulon XP cd pedig nem volt hozza. Jo kis helyzet... -
Az eladási esélyek lehet hogy csökkennek, mert aki Linuxot akar, úgyis fel tudja rakni, aki meg Windowst az meg lehet hogy csak használni tudja valóban.
Ha van matrica a gépen, akkor viszonylag egyszerű az újratelepítés, csak fel kell rakni az xp-t, és azt a kódot kell beütni ami a gépen van a matricán. ( Persze oda kell figyelni, hogy ha home akkor azt kell felrakni )
Akár külső optikai meghajtóról is fel tudod pakolni, vagy talán pendrive-ról is. ( Esetleg van recovery partíció, akkor még egyszerűbb a megoldás, f9-et kell nyomni ha minden igaz, és elindul a recovery )
Eladásnál ne nagyon számíts semmi jóra, sajnos nem sokat érnek már ezek a gépek. Az én laptopomat, ami ssd-vel felszerelt, sokkal erősebb proci van benne, sokkal több ram stb ... nem kelt el 30-ért. Úgy, hogy makulátlan a külseje
Én lehet el sem adnám, nem éri meg bajlódni vele. Lehet bontva többet érnek az alkatrészek -
TXT
őstag
Koszonom a segito szandekot.
Nem az en gepem, de szamomra fontos szemelye es segiteni szeretnek neki. En magam biztosan nem, de tudtommal o sem hasznalt meg Linux-ot, szoval errol semmi infom nincs. Raadasul eladasra kerul a gep, pont az altalatok taglaltak miatt (gyenge mar nem kicsit), de nyilvan mukodo allapotban szeretne eladni. Van barmi mod arra, hogy a regi XP-t, amivel kijott, az vissza keruljon ra vhogy ugy, h ne kezdjen frissitesekbe vagy "cserelje le az oprendszert" jellegu uzenetekbe?Nem tudom, hogyan mukodnek ezek a befejezett oprendszeres dolgok, de vannak meg olyan gepek is, amin Win98 is fut a mai napig, mert arra a feladatra, amire hasznaljak, pl tokeletesen megfelel stb, szoval ezert kerdezem.
Igy lenne rajta egy mukodo op es mehetne eladasra, amivel mas is boldogul. (Gyanitom Linux-szal az eladasi esely csokkenne. Vagy?) -
VIPowER
őstag
Nem bántom, csak bántani akarom.
Először Win XP-t tettem fel rá, de nem akart működni a Wifi, akármilyen drivert tettem is fel. Kicsit bosszantott a dolog, de nem bántottam. Ekkor jött az ötlet, mi lenne ha androidot tennék fel rá, és igen, semmilyen drivert nem kellett telepíteni, minden flottul működött elsőre. De akkor is utálom ezt a gépet. -
válasz
VIPowER #5823 üzenetére
Ó azért bántani nem kell ezeket az öreg vasakat, pl tényleg egy valamilyen linuxxal vagy akár androiddal remek letöltőgép.
Persze már öreg masinák, eljárt felettük az idő. Szóval az eredeti célnak már nem felelnek meg. Ha kellően kocka valaki, azért még lehet feladatkört találni nekikEgyébként nekem is van egy Asus ul20a-m, amiben egy Su2300 proci van ( celeron 2 mag c2d alapú )
Van benne egy SSD meg 4 gb ram, internetezgetni meg officeozgatni még tök jó, az ssd-nek hála.
Mobilitásban verhetetlen, 6 éve hű társam. Tabletnél szokott elkapni ez a baltás dolog amit említettélPróbálok valamit megnézni, nem megy, vergődök 10 percig, aztán rájövök, hogy amennyi időt beleöltem, már rég csinálhatnék mást, ha az elején leülök bármelyik gép elé ...
-
válasz
bocitanya #5820 üzenetére
A te gépedben egy ilyen proci van : [link]
TXT gépében pedig egy ilyen proci van : [link]
Még ha az általad írt N 270 is lenne benne ami ez : [link]
Akkor sincs a kanyarban sem. Szóval az Atom 330-as 2 fizikai mag 4 szál. az n270 1 fizikai mag 2 szál.
Viszont a gépben lévő tényleges proci egy celeron ulv 353 ami 1 fizikai mag 1 szál. ( ja és 900 mhz )Már ha lehet hinni az Asus honlapjának : [link]
Én pedig hiszek nekik
Szóval arra nem kell Windows 7-et rakni, startert sem. Próbáltam. Erősebb géppel és több rammal sem megy. Egyszerűen kevés a proci a feladatra.
-
bocitanya
csendes tag
Szia!
Nekem egy Asus 1201n van.
Win 10. 4gb!!!!......tök jó a gép semmi hiba.....1 perc és a gép teljesen fel áll a rendszere....nem mondom nem olyan mint egy i3 as
A Fentebbi hozzá szólásokban írtam a "hibáit" de orvosolva lett.
3db játék is van a gépen.
1:Jégkorong 2009-es.
2:Sniper ghost.
3: rally.......és viszi.
ui:Lars...köszi a régebbi helpet is!!! -
válasz
bocitanya #5818 üzenetére
És azt mindannyian tudjuk, hogy a HT úgy működik, ahogy optimalizálják. ( ha rosszul, lassabb mintha csak 1 szál lenne ... ) Én még nem láttam épkézláb 1 magos 2 szálas procit, ami elboldogult volna a Windows 7-el normális sebességgel. Sőt, manapság már inkább a fizikai 2 magos prociknál is inkább 2.2 ghz környéki c2d vagy 2.4-es AMD x2 amit használhatónak tartok.
-
bocitanya
csendes tag
Intel® Atom ™ N270 processzor
(512K Cache, 1.60 GHz, 533 MHz FSB) Intel® Hyper-Threading technológia (Intel® HT Technology) szállít két végrehajtási szálat egy fizikai mag. Szálon alkalmazások több munka végezhető el egymással párhuzamosan, feladatok időigénye.
az N270 Proci az ez lenne...de viszont igaz az 1gb tényleg kevés:-(....+ 1gb ram és proba win 10 32 bit?....vagy más OP-rendszer
https://www.youtube.com/watch?v=iROAR6CIzcA -
Ha nem idegenkedsz az újtól, akkor bátran próbálj ki valamilyen Linuxot. Amit a géphez ajánlani merek bátran, az a Lubuntu. Ez elfut még az adott hardveren. Esetleg egy egyszerűbb mint-el is megpróbálkozhatsz, de attól tartok, hogy kevés hozzá a vas.
Windows alternatíva nem igazán van, még ha warezolgatnál is, nincs értelme egyiket sem felrakni rá, használhatatlan lenne bármelyik. ( Windows 7 starternek is kell a 2 mag legalább, és 2 gb ram hogy használható legyen ) -
TXT
őstag
ASUS EEE PC 1000HD-n, amin gyarilag XP volt es ugye megszuntettek hivatalosan az XP-t, igy most mi lenne a megfelelo alternativa? Es az hogyan? Gondolom warez dolgokrol itt sem lehet diskuralni, igy nem tudom, mi a megoldas...
Tudnatok segiteni akar itt, akar privat uzenetben?
A gep gyari osszetevokkel van, 1GB RAM-mal. -
Bálint88
csendes tag
Sziasztok! Eladtam a gépemet, köszi az érdeklődést!
-
Bálint88
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Asus Eee Pc 901-em,Intel Atom CPU N270 1,6GHz*2, a C 2Gb, a D 6Gb,el szeretném adni. Az aksija még 1órát bírja kb. Kicsit karcos, de jó állapotban van. Ubuntu van rajta, és adok hozzá táskát is.Ha érdekel, írhatsz a balint@gamax.hu címre is. Üdv: Bálint -
TTommi
aktív tag
Sziasztok! EEE 1005 HA gepem billentyuzeten a space teljesen elszallt, plusz egyes billentyuk masodlagos funkcioi is eltuntek. Szeretnem megjavitani, kerdes, hogy mi okozza ezt a hibat, es hogyan lehet elharitani? Koszi a valaszokat!
-
Hogolyo2
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Adott egy ASUS eeepc 4G. Adapterről jo a kép de akksirol alig van fényerő. Mi lehet a baj?
Már mindent probáltam mi lehet a hiba? Invertert cseréltem nem az a hiba. LCD csere volt az is jo, külső monitoron viszont jo a fényerő. Az akksi is jo kb.1 orát ment igy a gép de alig látni valamit. Valakinek van valami ötlete? -
válasz
bocitanya #5805 üzenetére
Chipset driver hiánya van ahogy gondoltam. Találtam pár oldalt, de nem ismerem őket, így nem ajánlanám nyugodt szívvel. Ha úgy keresed, hogy MCP79 driver, akkor talán fogsz találni, vagy esetleg az nvidia honlapjáról próbálj letölteni drivert hozzá. Ha nem megy, és nincs gondod egyébként, akkor nem tudom mennyire tragikus ha nincs fent ...
-
bocitanya
csendes tag
Remélem segít[IMG:/dl/upc/
-
válasz
bocitanya #5803 üzenetére
Ha esetleg tudsz egy screenshot-ot ide rakni, az segítene. Egyébként úgy látom, hogy win7 32 bit ami támogatott, a win10 az két esélyes
Mivel ez Nvidia chipsetes gép, lehetnek gondok újabb rendszereken, én is Linuxot használok egy ugyanilyen chipset+procis gépen ( Egy Asrock HTPC ) -
bocitanya
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!!
Esetleg ism gyors választ kapnék
Eszközkezelő(hibát)ír!!!=Társprocesszor??Nem tudom meg találni ami jó lenne géphez. Win10 32 bit.2Gb -ram.
Hardver azonosító néztem ott sem találtam olyat ami a hibát ki küszöbölné!?
Esetleg egy (linket)kaphatnék.. meg köszönnnnnném!! -
bocitanya
csendes tag
Sziasztok!Asus ee pc= 1201n-Alaplapi elemet szeretném cserélni..."ESETLEG" Valaki tudná,hány (voltos) elemet igényel a gép?
...vagy ragasztva van az elem
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Asus RoG STRIX G17 Notebook! WQHD 240Hz / Ryzen 7845HX RTX 4070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest