Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothm
őstag
Én vagyok az 1000.! Nézzetek be az eee bazáromba, mert mennek le az árak!
-
miniapu
tag
válasz
Madarame
üzenetére
HD-videók lejátszása? Ez egy érdekes téma. Te azt gondolod, hogy a CPU sebessége a döntő, én meg azt gondolom, hogy a valóságban értelmetlen ez a feladat. Miért? Mert a HD-videókat bazinagy méretű és 1920-as nagy felbontású tévén kell nézni 5.1 csatornás dübbenő hanggal, söröcskével a kezemben, miközben a bőrkanapén terpeszkedek és a bernáthegyi kutyám nyalja a talpam.
Már elnézést az életképér, de érzékeltetni szerettem volna, hogy az élvezeti faktor semmit sem ér egy vonat peronján kapaszkodva a 7-10"-os kijelzőt bámulva. Egyébként meg gondolkodtál már azon, hogy hogyan "adod oda neki" a filmet? felmásolod? Fél órát másolgatsz, hogy el tudd kezdeni megnézni? Áááá, annyit szerintem nem ér a dolog. HD-film ezeken a mininoteszeken egyértelműen mazochizmus kategória, nem pedig élvezet. 
-
Luser2000
addikt
Az EEEstorage aktiváló kódot (elvben 4*4 karakter) hol kellene megtaláljam??? (eeePC901)
Állítólag a gar.levélen, de azon a pici, zöld füzetecskén semmi ilyen nincs. -
Madarame
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan szert szeretnék tenni egy eeepc-re de nem tudtam még eldönteni melyiket vegyem. kérdéseim a következők lennének:
-ASUS EEEPC 1000H-W015X-t vennék és alkalmas lenne e hd videók lejátszására?
-Esetleg Vista ultimate felmenne rá?
Előre is köszi a válaszokat. -
Ratman
tag
Lenne még 2 kérdésem:
- Ha jól nézem a méreteket, akkor a 901-es már abban a nagyobb házban van mint az 1000-es? Vagyis a 901-esnek nagyobb a háza mint a 900-asnak?
- Ha XP-vel veszem, akkor adnak hozzá eredeti gyári XP lemezt, hogy ha véletlenül összeomlik, vagy bármi ok miatt újra tudjam telepíteni?
-
doc
nagyúr
lol, ezt az egest

teljesen igazad van
igazabol a vatera azert nem nyero perpill, mert kulfoldon vagyok, ide meg kicsit borsos lenne a szallitas
inkabb arra gondoltam, ha valaki tudna adott markat, aminek van ilyen taskaja/hatizsakja, akkor meg tudnam nezni
de ha mas nem, korbenezek a vateran ha hazaertem, csak ez nem mostanaban lesz -
doc
nagyúr
ha mar szoba kerult a tok:
valakinek van otlete olyan picike hatizsakra, amibe belefer az eee, a toltoje meg mondjuk egy hasonloan 'oriasi' meretu fenykepezogep (Exilim Z80)? a camera nem is feltetlenul muszaj, azt a nyakamban is tudom hordani -
fanthomee
tag
Otthon én is úgy használom hogy rádugom a monitoromra, úgyhogy tudja a nagyobb felbontást. 1280x1024-re automatikusan átvált, de szerintem ha tudna nagyobbat a monitor az EEE sem tiltakozna. Nem tudom mennyi a max felbontás amit elbírhat.
Jelenleg nincs HDMI kimenetes EEE, meg egyik netbook sem tudja ezt egyelőre.Stoto: Nem mentetted el véletlenül a működő drivert?
-
Ratman
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne EEE használókhoz, hogy ha külső monitort kapcsolok rá, akkor a felbontást lehet-e nagyobbra állítani, mint amit a saját kijelzője tud?
A másik, hogy van-e olyan EEE változat, aminek nem csak VGA hanem HDMI kimenete van? Vagy ha nincs ilyen EEE, akkor van-e olyan netbook, aminek van HDMI kimenete is?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Megpróbálom röviden összefoglalni:
Hardver az ugye adott,mi engem az ASUS-ban megfogott az mindenekelőtt a jó akksi-idő. Ez vitethetetlen előnye az 1000H-nak. Aztán ugy ánblokk az összeszerelés, és a kidolgozás minősége. A windnél ez nekem sokkal masszivabbnak tűnik. A billenytűzet kb. egykutya, elég jó minőségűek. Ennek a wi-fi-je is jobb valamivel és a touchpadja szerintem a windnek egyszerűen botrányos. Kicsi, és a gombja is nagyon apró, és nekem nagyon nem jött be, hogy egy gomb van rajta, nincsen külön osztva a jobb és bal gomb...Viszont az ASUS touchpad gombjai kissé nehezen járnak.
A windhez amit adnak gyári hord-tokot nekem pl. teccik, olyan kis retrós, viszont az ASUS-é valami olyan szörnyű anyagból van, hogy az hányás. De nem a tokot vettem elsősorban igy efelett szemet tudok hunyni egykönnyen
-
Stoto
tag
Pont az 1000h-s topicba írtam, hogy a scrollozás nekem is gáz ffbeen és chromeban. Viszont az asus oldalán lévő régi driverrel ugyanez a helyzet.
Az általam nem régiben belinkelt oldalon még régebben egy régebbi verziót telepítve jó volt a scroll mindenhol, csak a három ujjas mozdulatok voltak használhatatlanok. Most a 3 ujjasok jók viszont megint nem működik normálisan a scroll.
-
fanthomee
tag
Igen, azzal is próbálkoztam. Ugyanaz volt az eredmény: egy két sort ugrik, és megáll a gördítés. Ugyanez IE-ben tökéletesen működik.

De érdekes módon, amíg nem tettem föl a hivatalos drivert, és csak a win kezelte a tapipadot minden ment jól. Csak utána kezdte ezt. Mindegyiket próbáltam már, ugyanez a helyzet velük, úgyhogy le is gyalultam és maradok egyelőre a sima winesnél, csak ez meg az oldaltscrollt nem tudja...
-
miniapu
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
"Állok elébed"
Köszike, rendes vagy!
Nekem van Windem, de nemigen veszem elő. Pedig még venni fogok egyet. Vacillálok az EeePC1000 és a Dell új hangtalan minije között. Te szigorúan a használat alapján mit szűrtél le? Csak őszintén kérlek! Én nem vagyok Fan. Sokkal inkább már gyűjtőnek számítom magam, de mindet megvenni azért nincsen elég anyagi erőm. Kettő viszont kellene, pont a tulajdonságok kontrasztja miatt. Tehát engem nagyon is érdekelne a te "végleges választásod" pontos oka.
-
Stoto
tag
Közben szépen csendben kijött egy új touchpad driver: http://www.elantech.com.tw/download.aspx
-
tothm
őstag
Jah, de nem felkapott ez a topic, bezzeg az msi windes...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem is voltak gondjai a 900-asnak a szüleimnél lévő Belkin routerrel. Titkositás nélkül ment szépen,de WPA-val csak időnként vette fel a kapcsolatot a routerrel. Nemtudom mi alapján döntötte el, hogy hajlandó-e csatlakozni. WEP-el jó volt, meg valamit állitgattam a chanel-eken is,de aztán nem sokat foglalkoztam a problémakörrel,mert megváltam a 900-astól, meg ugyis ritkán vagyok szüleimnél. Nekem a DIR-635-ös D-Link-el szépen ment WPA-val is otthon. Sőt! Most jutt eszembe, hogy ismerősnél szintén Netgear van, és gyakran neteztem ott vele, szóval lehet csak a Chanel-eken kell variálni, vagy ilyesmi finomhangolás.
-
Szplöttyy
senior tag
Na sziasztok!
A boltban ahol vették(angliában) az volt a válasz, hogy a netgear router nem kompatibilis az EEE pc-vel.... Lehetséges ez? Valamiért kételkedem benne....
-
doc
nagyúr
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Tesóm angliában él, és ott vett kinn egy Asus EEEPC 701est, linuxosat. Van otthon nekik wlan router, de az EEE nem hajlandó csatalkozni, ezekt írja ki:
no DHCPOFFERS recieved
no working lease in persistent database-sleeping
sending on socket/fallback
és négyszer DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255port 67 inerval 7 aztán 9, 12, 3ez négy sorban
utolsó sor run-parts--verbose/etc/network/if-up.d
a router valami "netgear 54 mbps" "wgr614-6vguks"Kérlek segítsetek!
-
Sefter
veterán
EZ a verzió kapható már itthon

milyen SSD van benne? -
_ak_
addikt
Pár nappal azelőtt volt szerencsém kicsit megtapizni egy 701est, engem speciel eléggé zavart a melegedése, de ami annál rosszabb volt, a 4gbos ssd. Érdekes volt azt látni, ahogy "öngyilkos" lett az xp, egyszerűen elkezdte leszedni automatikusan a frissítéseket (vagy haver nyomot oda a frissítésnek tök8) de már 50%ot elhagyva 32mbra süllyedt a szabad hely mérete a háttértárolón és bár maga is sorba dobta figyelmeztetéseket, h kevés a hely, az updatet nem állította le, persze a gép meg eközben annyira belassult, h alig lehetett kezdeni vele vmit. Nem azt mondom, h minimális körültekintéssel nem lehetett volna ezt elkerülni, de ennek ellenére egy valószínűtlen szituációba került a gép a kevés szabad hely miatt.
-
ngabor2
nagyúr
valahol láttatok már megvehető 1000-est? tehát amiben atom proci és ssd van. a vinyós verzióval ugyan ott vagyok, mintha vennék egy használt subnotit 70-ért, és az még erősebb is... nekem az lenne a lényeg, hogy a procihűtőn kívül egész pontosan 0 mozgó alkatrész legyen benne. ha ilyen nincs, akkor marad a 901.
-
coolmpi
aktív tag
válasz
Luser2000
üzenetére
Szia!
Ezer köszönet! Visszavittem, elsőre a srác egy gyengye próbálkozással azt mondta, hogy "ez ilyet" ... Aztán megmutattam neki a bemutató példányt, ami agyon volt már nyomkodva, hogy az bizony teljesen jól működik. Ekkor elhitte. pff Aztán már tök normális volt.
Kicserélték. Ég és föld a különbség, sokkal "feszesebb" ez a billentyűzet.
Még egyszer köszönöm a segítséget. (sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e róla, de végül örülök, hogy megtettem
) -
a.t.t.i.
senior tag
sziasztok.
Kezdő vagyok eee pc-ben,leirná nekem valaki magyarul
hogy hogyan tehetek fel legegyszerübben xp-t linuxos verzióra?
Ha lehet lépésenként,de ne csak ennyit irjatok hogy penről toljam fel....
köszönöm szépen előre is. -
tothm
őstag
Sztem is vidd vissza!
-
Luser2000
addikt
"... A space sajnos botrányos... Ha a jobb oldalát nyomom, akkor nem fogadja el. Teljesen be kell nyúlni a közepéig, hogy jól érzékelje. (Ezt lassan meg tudom szokni, csak oda kell figyelni) ..."
Javaslom, hogy cseréltesd ki gyorsan a gépet. Én emiatt visszavittem a 900-asomat anno, ki is cserélték. Nálam is csak a space közepe (kb. 2 cm) érzékelte a lenyomást. A csere darab, illetve a mostani 901-em kifogástalan ebből a szepontból.
-
coreseed
csendes tag
Sziasztok, nemrég lettem boldog tulajdonosa egy eee 1000h notinak, az akksi nagyon jól bírja, rögtön vettem hozzá egy mobil internetet és 5órát kibirt dvdnézéssel netezéssel együtt, ajánlom mindenkinek.
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Ma léptem be, én is az 904-es eeepcsek társaságába
Néhány gondolat az első napról:1, Billentyűzet:
Mivel tudok gépírni, így elég fontos a jó billenytű kiosztás. A betű mérettel nincs semmi gondom. A jobb oldali shiftet eddig még nem sikerült megszoknom, folyton a felfele gombot nyomom
A space sajnos botrányos... Ha a jobb oldalát nyomom, akkor nem fogadja el. Teljesen be kell nyúlni a közepéig, hogy jól érzékelje. (Ezt lassan meg tudom szokni, csak oda kell figyelni)
Nagyon-nagyon jó, hogy van külön insert gomb. Legalábbis én többet használom, mint az end gombot.2, Melegedés:
1 óra nyúzás után is kézmeleg az egész szerkezet. Az alját sem érzem melegnek. A régi 9700as radeonnal szerelt laptopomhoz képest hideg!
Hangja gyakorlatilag nincs. Eddig még nem hallottam a ventillátorát, csak ha közvetlen közelről hallgatom.3, teljesítmény:
Hááát
Tisztában kell lenni a kicsike korlátaival. Sajnos a firefox simán kiakasztja néha 100%ra a procit. -
matykooo
aktív tag
Sziasztok! Lehet unalmas kérdés, és tudom tudom nem olvasom végig a fórumot
Valaki tuda segíteni hogyan tudom a linuxot lecserélni 701-esen, xp-re? Eléggé idegen számomra a linux
Külső meghajtó kell vagy usbről is fel tudom esetleg pakolni?
Köszönöm szépen!Üdv: Máté
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
EEE PC 701 vásárlásán gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy ha vga kimenetre rákötném a Samsung 223bw-m és 1680x1050-es felbontáson használnám, azt elbírná ez a kis gép?
Köszönöm előre is a választ!

-
Carline
őstag
-
_ak_
addikt
Igazából az h mkv és az h 720p egyáltalán nem pontos mérce, hisz a bitráta a meghatározó tényező, de ez egyiknél sincs feltüntetve, ezért is írtam, h összehasonlítási lapnak jó csak ez.
-
Carline
őstag
Én kipróbáltam még torrentről leszedett Pixar kisfilmmel : geris.game.1997.720p.bluray.x264-sinners.mkv
Ezt is valamint a King Kong videót is lejátszotta a kis 900-as gépem 40-80% terhelés mellett.
Ha telepről ment a gép (630MHz) akkor már akadtak ezek a videók is.Most töltöm az Elaphants Dream-t. Majd azt is beírom, hogy mit tudott vele kezdeni.
Én lejátszáshoz a Gomplayert használom egyébként.
-
tothm
őstag
Nekem is kéne valamilyen tok!

-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyilván nem, különben nem kérdeztem volna

Stoto: Nem a Brando volt a lényeg, hanem, hogy valami olyan átlátszó jószág legyen, mint a Brando Crystal-ok. Ez kifejezetten randa szegény,és ráadásul állatokat öltek le miatta, ami nekem nem "gyerebe"...
MÁS: Ma beszereztem egy Logitech V470 BT egeret. Eddig tetszik, pöpec. Nem kell a régi MS NoteB. Optical vevőjét dugdosni mindig, ha bekapcsolom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Foxpost
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Már elnézést az életképér, de érzékeltetni szerettem volna, hogy az élvezeti faktor semmit sem ér egy vonat peronján kapaszkodva a 7-10"-os kijelzőt bámulva. Egyébként meg gondolkodtál már azon, hogy hogyan "adod oda neki" a filmet? felmásolod? Fél órát másolgatsz, hogy el tudd kezdeni megnézni? Áááá, annyit szerintem nem ér a dolog. HD-film ezeken a mininoteszeken egyértelműen mazochizmus kategória, nem pedig élvezet. 

inkabb arra gondoltam, ha valaki tudna adott markat, aminek van ilyen taskaja/hatizsakja, akkor meg tudnam nezni