- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Spilerke #2773 üzenetére
Ezt az információt mindkét program az akku elektronikájából veszi, és nagy valószínűséggel hibás cellára utal. Nem tudom ez mennyire garis dolog, mert az akku az fogyóeszköz, limitált élettartammal. Garanciás akkor a dolog természetesen, ha jelentős az eltérés a specifikációhoz képest. De gondolom te magad nem vettél észre kimutatható változást, mert olyan minimális még a probléma hogy általános használat közben nem kimutatható, csak két program köpte neked ki. Szerintem ezzel még nem foglalkoznak.
Aztán egy próbát megér persze. -
őstag
válasz misirulez #2753 üzenetére
Vidd vissza gariba, hogy hibás a bill. Valószínűleg nincs olyan baja, amit te ne tudnál megoldani otthon, de nagy valószínűséggel újból jelentkezne idővel.
Ilyen meg hogy "tipikus EEEpc hiba" nincs. Szomorú lenne, ha létezne, mert akkor a gyártó éveken át nem tett volna semmit ellene.
-
őstag
válasz runner 125 #2673 üzenetére
Más 10"-os gép billentyűzete nem jó bele? Aprók közt talán találni már "elromlott, de feketén szerzett, így nem garizható" gépeket szétszedve alkatrészként.
-
-
őstag
válasz runner 125 #2515 üzenetére
És az akkuja is gyenge, mert slim. A többi paramétere meg mint bármilyen más átlagos eee-nek, ergo nem egy nagy eresztés
-
őstag
válasz montero7 #2509 üzenetére
"Fehéret - bármelyiket is veszed - nem ajánlok, láttam saturn-ba + 1-2 helyen még, hogy a sok paraszt fogdossa stb, és konkrétan koszos volt az egész."
Én épp ellenkezőleg látom. Messze kevésbé látszódik meg bármi is a fehér felületen. A fekete fényes műanyag sokkal rosszabb ilyen téren.
-
őstag
válasz runner 125 #2484 üzenetére
Már kiderült:
"akkor a win7 starter fos, úgy ahogy van?"Itt van egy jó kis tábla a funkciókról: wiki
-
őstag
-
őstag
Én semmilyen matricát nem szedtem le. Tisztában vagyok / voltam vele, hogy a fényes műanyagon maradandó nyomokat fog hagyni a matrica helye. Először a ragasztó nyomában (ami még idegesítő is mikor tapad az ember és minden kosz a géphez), aztán a ragasztó leküzdése után a felület lesz karcos, csiszolt, stb.
-
őstag
válasz runner 125 #2367 üzenetére
Overclock, és nem overlock.
Annyit jelent, hogy 1101-ekben 1.33-as atom van, és ez húzható fel hotkey-el oprendszerből 1.57ghz-re.Nem úgy ahogy egyesek megszakértették az 1.6ghz-ről 1.68ghz-re való húzást
-
őstag
válasz runner 125 #2364 üzenetére
Argep csak a náluk regisztrált boltok eszközeit listázza. Ahogy a többi is.
-
őstag
válasz kisninja #2328 üzenetére
"nem jutok dűlőre, hogy mennyire gyenge az atom CPU"
Én már lassan másfél éve szinte kizárólag atom processzor mögé ülök le nap mint nap (nagyjából azóta hogy gclf kapható). Most a szobámban 3, a lakásban 4 atom procis gép van. Két desktop, "letöltőgép", és laptop.
Nem egy erőmű természetesen, de kényelmesen használható."Fontos a hosszú akkuidő főleg net film mp3 meg ilyenekre használnám"
Az én 1101ha gépem maximum 10 óra körül teljesít (de akkor csak zene szól róla a háttérben), használat közben 7-7.5 óra. Ez szerintem elég, bár még akarom tornászni tovább.
Film tekintetében ott van benne a gma500. Elég "legalja" igp teljesítmény téren (nehéz elképzelni hogy gma950-et ennyire alul lehet múlni 3d-ben), de megbirkózik sok videó gyorsítással.
Ami pedig az általad mp3-nak hívott zenét illeti. Ez közel 15 éve nem kihívás."Kissé aggaszt a GMA950 G500 nak jobban örültem volna- de azok vagy drágábbak vagy kevesebb az akkus idő"
Ebből csak az első igaz. Az első is csak azért, mert a gma500 egyelőre csak a zászlóshajóban van ha jól tudom. Illetve ex-zászlóshajóban, mert már kész az utód, a 12"-os ionos eee. -
őstag
válasz runner 125 #2281 üzenetére
"Valóban hasznos mutatvány lehet, de manapság rohadt drága még egy ilyen SSD. Amikor megvolt a 900-asom, még néztem én is, a 64gb-s ilyen 60-70k."
November elején jönnek a jóárasított ssd-k (inteltől, kinstonetól pl). 20k alatt lesznek, 40gb, ám nem túl gyors. De netbookba jobb nem is kell
"Ugye nem az 1101HA az az eee amiben nem lehet bővíteni a RAM-ot?! Pedig pár napja, beszéltünk vna róla."
Lehet bővíteni benne a ramot. Csak ha nem megfelelő ramot teszel bele, akkor a gyári túlhúzás biosból eltűnik sajnos. Gyári túlhúzás meg van a biosban, mivel 1.33ghz-s atommal szerelik. Nem mintha ez nem lenne elég mindenre szinte (hála annak hogy gpus gyorsítás van lapon), úgyhogy annyira nem zavar és vettem bele 2gb ramot. Bár ettől függetlenül aprók közt próbálok keríteni "bele való" ramot.
-
őstag
válasz runner 125 #2279 üzenetére
SSD-t mármint úgy kap, hogy hdd-t kikapom belőle, és belegyömöszölök egy ssd-t.
De sajnos ehhez szét kell szedni :S7 órát simán megy akkuról. Ez alatt a wifi + böngészést kell érteni, esetleg zenelejátszással. Ez az idő ssd-vel tovább növelhető + rázkódásra is érzéketlen lesz.
Most nem jut eszembe a program neve, ami megmondja mennyit fogyaszt kb a laptop, egyéb infók mellett. Az mutatott 5 és 8w közti értéket. SSD lecsökkenti 100mW alá a hdd 2W körüli fogyasztását.Nem tudom hogy a nagyobb akku mennyivel lógna ki. Egyelőre találnom kéne hozzá, de még senki nem reagált sehol a felszólalásomra. Hivatalosan nincs 1101ha-hoz akku ugyanis, a 1005 akkuit használják. Az akkuk is "valami-1005" típusszámmal futnak.
Szóval ssd + 64wh-s akkuval akár 10 óra is lehet a normál üzemidő.
még valami: én fehéret vettem, hogy ne látszódjon külsején az ujjlenyomat + egyéb. De az kijelző kerete ettől még fekete
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz runner 125 #2269 üzenetére
Én teljesen jó véleménnyel vagyok eddig róla. Leszámítva az ismert tényeket: fényes kijelző, fényes (karcolásra hajlamos) műanyag. Ezen kívül számomra tökéletes. Még kap egy ssd-t, meg vadászok bele nagyobb akkut
-
őstag
válasz runner 125 #2267 üzenetére
Több mint két ujjal...szerintem. Ami már multitouch pad, az többet kezel, nem kettőt.
Az én 1101ha-m gyárilag tud 3 ujjal lapozni. Többi extra funkcióhoz elég a 2 ujj is (görgetés, forgatás, nagyítás, stb) -
őstag
Láttatok valahol 10.8V-os, 63WH-s akkut újonnan eladót, ami jó 1005-be és 1101-be? (1005-höz hirdetgetik, de ugyenez való az én 1101ha netbookomba is)
-
őstag
Yo.
Beszálltam a klubba, lenne is kérdésemMegvettem az eee 1101ha-t. Minden szép és jó. DE! Ram upgrade után eltűnik az overclock képesség, ami zavarja a csőröm. Mint kiderélt, azért, mert állítólag csak hynix ramokkal működik a funkció...nos ez hatalmas nagy negatív pont.
Persze nem tudom hogy elég a hynix modul, vagy az spdből is hynixot kell kiolvasnia.
Ti mit tudtok erről, illetve tudtok-e tuti megoldást erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Travelmate 15,6",core i3 7130(4x2,7Ghz)8-16GB DDR4 RAM,SSD,Jó akku,jó állapot
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+Nvidia videokártya,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- ThinkPad,14,1,"FullHd IPS,8.gen.Core i5(8 3,5Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-32GB RAM,SSD,szép
- Fehér Asus Intel N2840,IntelHD VGA,8GB RAM,SSD,jó állapot,W11
- Asus,corei5 ,IntelHD VGA,8-12GB RAM,SSD,jó akku, szép állapot,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest