Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Androidos fejegységek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Bocs hogy nemolvasok vissza 2.000 valahany elottem szolot (neztem vissza sokat, de nemtalaltam a gondomra a valaszt, guglit is neztem de ottse)
Szoval szereztem egy eee pc-t "701 4g surf" es rapasziroztam windows 7-t, gond annyi hogy 1-2 program van rajta es a szbad hely 40-50 mega korul mozog (kivan kapcsolva minden a windows-ban ami szobajohet) Kerdeznem hogy milyen fajta ssd-t keresek amit compatibilis, vagy eggyaltalan ha szerzek egy 8GB-t es beleteszem, akkor felismeri ?? Vagy ha szerzek egy SDHC 8 GB-t akkor menyi legyen az iras/olvasas sebessege (6class eleg hogy ratelepitsem a rendszert) ?? Valaszokat elore is koszi. -
humbuk80
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg felrakni egy képet hogy milyen a glossy kijelző 1005ha-h?? Nem igen tudom sehol megnézni élőben és érdekelne! előre is köszi! -
MC Pite
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Akinek tetszik a fényes kijelző, 3000Ft-jába kerül. [link]
A kijelzővédő fóliával pont olyan lesz mint a fényes kijelzők, viszont annyira passzol rá hogy leszedni gyakorlatilag nem nagyon lehet már utána. Sajátomon nincs, kollégám feketéjén viszont jól néz ki, bár picit csíkos lesz tőle a kép.Képek bluetoothról: (kattintásra nyílik nagyban)
![[link] [link]](http://mcpite.uw.hu/gepem/eee/bt_1_r.jpg)
Kb 300 Ft volt a felára a 'gyáriasításnak'.

-
runner 125
nagyúr
Sokan kérdezték már a fényes kijelzőt, rábukkantam egy videóra.
Üdv.M
-
MC Pite
veterán
Örömmel jelentem hogy működik a 'hivatalos' bluetootosítás' 900ason.
FET az 2SJ141 ,tranyó 2N4123 + 10kohm ellenállás pluszba amikkel megvalósítottuk, ez volt épp kapható.

Este saját képek is...
-
Andris_2
aktív tag
Ti tapasztaltatok olyat, hogy kiírja, hogy elérhető a Asus LiveUpdate újabb verziója és ha rámentek az igen gombra, akkor nem csinál semmit, hanem a 0.0%-on áll?
-
runner 125
nagyúr
Őőő, ha már proci húzásoknál tartunk, az 1,66Ghz-es procit lehet? Ha igen meddig érdemes?
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
Aha, köszi.
..még most sem bánom, h az 1005HA-H lett.

Andris_2
Hm, én eddig egyik gépemről sem szedtem le. Az első notim még mindig megvan, így 6év után sem jött még le az XP, proci, videókártya matrcia.
DBob Jaja, baromi érzékenynek tűnt nekem is ez a csilli-vill ház.

Üdv.M
-
-
DBob
őstag
Én semmilyen matricát nem szedtem le. Tisztában vagyok / voltam vele, hogy a fényes műanyagon maradandó nyomokat fog hagyni a matrica helye. Először a ragasztó nyomában (ami még idegesítő is mikor tapad az ember és minden kosz a géphez), aztán a ragasztó leküzdése után a felület lesz karcos, csiszolt, stb.
-
Andris_2
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én leszedtem minden matricát, bár lehet, hogy az XP-st és az Atom-ost hagyni kellett volna, de nem akartam, hogy majd később nyomot hagyjon. Megszenvedtem vele, mire lejött a ragasztó.
Van egy másik régi notim, arról most esett az XP-s matrica és totál meglátszik a helye, ezt akartam ezzel elkerülni.
-
DBob
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Overclock, és nem overlock.
Annyit jelent, hogy 1101-ekben 1.33-as atom van, és ez húzható fel hotkey-el oprendszerből 1.57ghz-re.Nem úgy ahogy egyesek megszakértették az 1.6ghz-ről 1.68ghz-re való húzást

-
hami85
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Runner azt szeretném még megkérdezni, akitől te vetted a gépet, az ugye magyar billentyűzetes? mert ezt elfelejtettem megkérdezni az eladótól?

-
runner 125
nagyúr
Jaja, mindenképpen!
..bár én ragaszkodom az XP-hez, egy darabig tuti marad rajta.
Ahhoz meg bőven elég az 1gb is. De biztosan jobb lesz kettővel.Andris_2
Grat Neked is a géphez!
Melyik matricákat vakartad le róla? A nagy zöldeket? Vagy az XP, stb.. kisebbeket?
..én nem bántottam őket.Üdv.M
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Nah, én is megvettem a 1005HA-H-t, tényleg elég penge a gép.
Ami nagyon idegesített, hogy alig sikerült leszednem a bal oldalon lévő matricák után felkenődött ragasztó anyagot. Nem tudom mi a francért ragasztgatják ezt a kényes felületet teli matricákkal.

Bekapcsoláskor a start menünél mindig kiírja, hogy néhány elem nem megjeleníthető....
Nem tudja valaki, hogy mit kell csinálni, hogy ez ne jelenjen meg mindig?
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
kíváncsi leszek a változásra, addig nyomkodd szanaszéjjel hogy tudj véleményt mondani mennyivel lett jobb 2GB-al...

-
hami85
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Jövő héten nekem is meglesz az általad említett személytől
köszi szépen!
Amúgy milyen ramot rendeltél bele? Bármiylen tipus belemegy? Azt nem tudja valaki véletlenül menynit kezel max az asus 1005ha-ha maximálisan?
Üdv
P.G. -
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
az alatt van a memória.....a "mellette" levő szelőző rács mögött a vinyó....és igen szét kell szedni, de nem jöttem rá hogy kell

-
DBob
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Argep csak a náluk regisztrált boltok eszközeit listázza. Ahogy a többi is.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok.
Egy kis segitség kellene.
Van egy asus 1000h,notim.Kicsit lassunak tartottam a gépet,bárhogy használtam sokszor volt olyan,hogy a netezés közben is megakadtak az oldalak, lassu volt maga a gép,igy ráuntam letoltam az oprendszert és feltettem egy win7 ultimatet.
Berakatam egy gyors 4 gb sd kártyát a kártyalovasoba ami a gépben van/ igy ki sem log sehova nem ugy mint a pendrive/ és elinditottam a ready boost fukciot. Igy most már szárnyal,nyoma sincs a leakadásknak
Viszont sok program nem megy igy már,legföképp ami zavar a supehibrid ne birom müködésre birni
Tud valaki olyat proramot amivel win7 alatt is tudnám egy kicsit/~10%/ huzni a processzort a ramokkal együtt?
köszi a segitséget -
hami85
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi szépen!
Üdv -
runner 125
nagyúr
-
hami85
aktív tag
Runner, hol sikerült beszerezni és mennyiért a gépezetet?
ÜDv -
runner 125
nagyúr
Egyébként néztem a gép alját. Ahogy láttam csak 1 kis kivehető szerelőablak van, de az nagyon kicsi ahhoz, h a winyó is ott kiférjen.. Gondolom ott a memória van.
A winyó cseréhez az egész alját le kell venni?

Köszi.
Üdv.M -
haris
őstag
-
haris
őstag
válasz
norbiv8
üzenetére
Szia
Nos ahogy ígértem... Ma 20 órakor szólt a win hogy már csupán 5% akkuidőm maradt. kikapcsoltam, és felraktam töltőre. Nem tudom pontosan mikor lett kész, de az biztos, hogy 21:45-kor még töltött. Majd 22:10-kor ránéztem és már nem tölltött.
Így azt mondhatom, hogy kb 2óra kell a "töküres"-ről fullra tölteni.Remélem segítettem.
Üdv harisRunner!
Gratula a masinához

-
bolvar
senior tag
Üdv
A mai napon tulajdonosa lettem egy 1101HA gépnek hazajöttem gondoltam kipróbálok rajta egy CS-t
.Felteszem és hát software módban hajlandó csak menni.Előre telepített xp van elvileg driver fentvan.Driver gondja lehet vagy nem bírja az opengl-t?:S
köszi a választ -
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én is alaból így tettem, belőttem 20Gb ra az xpnek a többit meg adatnak.....de újrarakás után visszaállitotta, egyébként Partition Magic nevű programokkal xp alól belehet lőni a méreteket, tehát nem para....
GRAT

-
runner 125
nagyúr
Megvan az én 1005HA-H-m is.
Gyááá, szerel.. izé', szal állat! 
Üdv.M
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
igen van rajta xp sp3! aljára van ragasztva az xp matrica( telepítőkód, stb), kapsz hozzá 1 dvd-t amin fent van a telepítő, ami egyébként már tartalmazza az összes drivert, tehát berakod egy usb-s dvd-be elinditja magától, szépen fölrakja( driverek, asus eee progik) és hozzá sem kell nyulni....nagyon ügyesen meg van oldva....
annyi gáz van a dologgal, hogy gyárilag 2é(75GB-75GB) van szedve a vinyó egyenlő arányban, és hiába csinálod meg ahogy tetszik, ez a telepítő alapból 2é szedi....de ez legyen a legkevesebb, van rá progi...
-
redstar16
tag
Tudod a Super Hybrid Engine-el (SHE) mikor Super Performance-ra állítod akkor húz egy kicsit a procin, és az mindig jól jöhet.
Elfogadja a 2GB-os modulokat csak ahhoz, hogy megmaradjon ez a tuningolási lehetőség nem mindegy, hogy milyet teszünk bele.
Asus fórumon ezt a hármat láttam, már csak be kellene szerezni. -
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
nekem állandó jelleggel ac-n van.... és olyankor mivan....???

redstar16: mi ez a téma?(overclock?) én is kérdeztem már, hogy elfogadja e a 2gbos modult....vagyis hogy lenne e érdemi változás....
-
redstar16
tag
Barátnőmnek is van egy ilyen kütyü és szeretném meglepni egy 2gigás modullal, hogy a WIN7 gördülékenyebben fusson rajta. Szeret multitaszkolni

Mivel fórumokon írják, hogy csak bizonyos memóriákkal marad meg az overclock mindenképp olyat szeretnék venni. A probléma az, hogy sehol nem találok. Esetleg van olyan aki már vett bele olyan 2GB-os modult amivel megmaradt az overclock?
Tudomásom szerint ezekkel marad meg:
Hynix HYMP125S64CP8-S6
DDR2-667 SO-D UNIFOSA 2GB 200P
Kingston RAM (KPR6400SO/2GR) -
Alex91
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Hasznalni kell azt kesz
. Ahogy irtak, elso toltesnel se kell tolton hagyna, ha feltoltotte, ugyse tolti tovab, az elektronika lekapcsolja. Kisutni se szabad, de ezt alapban ugyse engedi az elektronika, hamarabb lekapcsolja agepet, meg mielott kisulne az akksi. (Persze, utana minel hamarabb toltore dugni, de akkor se kell ketsegbe esni, ha ezt nem sikerul azonnal
.) Neha erdemes a kalibralas miatt "teljesen" lemeriteni, de egyebkent meg akkor dugod toltore amikor akarod. Igyis-ugyis majd bemondja az unalmast, egyszeruen hasznalni kell... (Magyaran ha viszed, akkor hasznald tolto nelkul, ha meg mar keves szufla van benne dugd toltore!) -
kisninja
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha fullon van a gép szerint, akkor hagyd még egy órát azt kész is. Ezek Li akkuk lényeg hogy ha ezek kb 1000 ciklust bírnak ki. Ha félig meríted aztán újra töltőd az is 1 ciklus. Tehát érdemes lemeríteni.
-
hami85
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Sziasztok! Mennyire zavaró a Glossy display? Mer láttam videokat eléggé tükroződott
dilemmába vagyok pedig jó kis gép ez 
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
A héten megveszem az 1005HA-H-t, megtudná valaki mondani, h első töltésként meddig töltsem?
Nyilván a lehető legjobb akkumulátor teljesítményt szeretném elérni.
Köszi.
Üdv.M -
norbiv8
tag
Sziasztok!
Egy kedves eeepc700-as tulaj leírná nekem, hogy mennyi idő alatt töltődik fel a notesze kikapcsolt állapotban?
Köszönöm.
Üdv: Norbi
-
DBob
őstag
válasz
kisninja
üzenetére
"nem jutok dűlőre, hogy mennyire gyenge az atom CPU"
Én már lassan másfél éve szinte kizárólag atom processzor mögé ülök le nap mint nap (nagyjából azóta hogy gclf kapható). Most a szobámban 3, a lakásban 4 atom procis gép van. Két desktop, "letöltőgép", és laptop.
Nem egy erőmű természetesen, de kényelmesen használható."Fontos a hosszú akkuidő főleg net film mp3 meg ilyenekre használnám"
Az én 1101ha gépem maximum 10 óra körül teljesít (de akkor csak zene szól róla a háttérben), használat közben 7-7.5 óra. Ez szerintem elég, bár még akarom tornászni tovább.
Film tekintetében ott van benne a gma500. Elég "legalja" igp teljesítmény téren (nehéz elképzelni hogy gma950-et ennyire alul lehet múlni 3d-ben), de megbirkózik sok videó gyorsítással.
Ami pedig az általad mp3-nak hívott zenét illeti. Ez közel 15 éve nem kihívás."Kissé aggaszt a GMA950 G500 nak jobban örültem volna- de azok vagy drágábbak vagy kevesebb az akkus idő"
Ebből csak az első igaz. Az első is csak azért, mert a gma500 egyelőre csak a zászlóshajóban van ha jól tudom. Illetve ex-zászlóshajóban, mert már kész az utód, a 12"-os ionos eee. -
runner 125
nagyúr
válasz
kisninja
üzenetére
Nézd, nem is nagyon értem az aggodalmad. Egy netbook-ot az ember alap dolgokra használ. Én a 900Mhz-es eeepc-met egyszer sem akasztottam ki. Word, Excel, net, zene, msn, skype, és még PhotoShop-ot is futtattam rajta.
Noh most, az 1005HA-H-ban lévő CPU 1,66Ghz. -Bőség zavara.

Akkuidőben egyik legjobb az 1005HA-H. ..meg talán prociban is.
Üdv.M
-
tomyoy
senior tag
válasz
kisninja
üzenetére
hát van 3 energitakarékos mód low on leveszi 600MHz re az órajelet,csak letöltéshez jó, böngészésre aztmondom hogy fogjuk rá...medium 800MHz ...ez már jó youtubehoz és böngészéshez is, high 1680MHz filmezni kötelező, böngészéshez jó ( bár nagyon flash tartalmú cucc az szaggat rendesen)stb ....képet lehetetlen szerkeszteni rajta( normálisabb méretűt)....akkuidő az nagyon jó mind3 módban....~6óra bár még teszt szerüen nem mértem
-
kisninja
őstag
Sziasztok én is az szemezgetek egy netbookal.... 1005ha-h néztem ki....
de nem jutok dűlőre, hogy mennyire gyenge az atom CPU. Jó jó teszteket látok de ott csak számok vannak. Fontos a hosszú akkuidő főleg net film mp3 meg ilyenekre használnám.
Kissé aggaszt a GMA950 G500 nak jobban örültem volna- de azok vagy drágábbak vagy kevesebb az akkus idő -
Andris_2
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi! Asszem meggyőztél!

-
Andris_2
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hát igen, én is pont ezen gondolkodtam, hogy napfényben az én matt notim is ugyanúgy szar. Akkor lehet, hogy mégcsak maradok a fényesnél, aztán legfeljebb majd próbaképpen beruházok egy ilyen fóliára.
Neked beltérben nem olyan vészes a fényes kijelző?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Andris_2
üzenetére
Jah, h úgy.
Nézd, az asztali notim fényes, a 900-asom matt volt. Használtam mindegyiket szabadban. Akárki akármit mond, egyik kijelző sem olyan mint beltérben. Konkrétan szabadban mindkettő szar.
Szal nem is nagyon értem, miért ennyire fontos, h fényes, vagy matt.
Üdv.M
-
Andris_2
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy esetlen a tükröződést megszüntetné vagy legalábbis csökkentené.
Nem tudom, hogy ilyen szempontból mennyire jók ezek.
-
Andris_2
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én az e-bay-en találtam ezt: [link]
-
Andris_2
aktív tag
Antiglare fóliákkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Egyátalán lehet ehhez a típushoz (1005ha) kapni?
-
tomyoy
senior tag
válasz
Andris_2
üzenetére
blk076x= M verzió
runner: bocs nem személyeskedésnek szántam
amúgy nagyon el van találva az anyaghasználat, kemény müanyag, nem nyiklik nyaklik, egyedül a zsanér rész "gyengébb" de össze vissza korrekt, előző notimhoz képest nem ropog...jah és a touchpad az nagyon bejövős, hogy "rejtett"...nincs kerete...
-
Andris_2
aktív tag
Köszi szépen a válaszokat!

Ezeket egyébként lehet hibernálni?
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint ez a 1005HA-M lenne? [link]
Én is hezitálok a matt és a fényes kijelző között, igazából a matt tetszene, de jól jönne az a plussz akku üzemidő és a védőtok is. Szóval egyelőre nem tudom

Hogy mi a túróért csinálják ezeket a fényes kijelzőket komolyan nem értem.
-
tomyoy
senior tag
és hogy kell e bluetooth?! amúgy annyit megérnek ezek a "pluszok" a későbbi eladást tekintve...amúgy megnéztem mindkét kijelzőt és a "kitérdekel "kategóriába esett nálam...
kérdés: elfogadja a 2Gbos memória modult? és lenne valami értelme, érdemi változás akár egy hajszálnyi is?
-
Cyrin
addikt
a processzor az lófing, semmi különbség nincs a gyakorlatban, innentől azt kell eldöntened, hogy matt, vagy fényes kijelzőt akarsz-e, vagy hogy fontos-e az a + 1 óra üzemidő. Bár sztem a matt üzemideje is elég, több mint az 1000H-jé, ami szintén jó.
Így aztán a két kijelző különbözősége a leginkább lényeges szempont sztem.
-
Psych0
őstag
sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a 1005ha-h megér e 7k felárat a ha-m hez képest. jobb annyival a processzora és az akkuja +bluetooth?
valamint hol lehet ezeket megnézni, megfogni, mert netről rendelnék és szeretem tudni mit kapok.
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
hát én igazábol sosem értettem ezt a kérdést mármint hogy minek teszik föl, vagy hogy 1 tesztben minek emelik ki anniyra a szövegből...zsanér zsanér....egyben van, stabil, teszi a dolgát, hamarabb fog a kijelző keret letörni a zsanérról, mint hogy a zsanér szétmenjen....( ezt komolyan mondom) elég gyér a zsanérfül és a kijelző keret csatlakozás egy erősebb "túl"nyitás és reccsen...de hát valahol spórolni kellett...
tegnap újraraktam rajta az xp-t...csak be kell rakni egy külső dvdbe a dvdjét és már szépen rakja is föl, használatra készen, viszont az nem tetszik hogy automatán ketté szedi a vinyót...
-
Gabyca13
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!!!!!!!

-
haris
őstag
válasz
Gabyca13
üzenetére
Az Atom és az Asus hybrid engine kapcsolata:
"Netbook Italia explained the 1000HV’s Super Hybrid Engine settings:
-High Performance, standard (max frequency of 1.6 GHz Atom N270 and Atom 1.66 Ghz for N280);
-Super Performance, overclocking the processor (frequency up to 1.68 GHz Atom N270 and Atom 1.75 Ghz for N280);
-Power Saving, downclock processor (frequency locked to a minimum, 600 MHz for Atom N270 and 750 MHz for Atom N280).and of course an additional High Definition Mode which will allow you to overclock the said Eee PC up to 8% faster than previous Super Mode. The 100HV can be overclock up to 1.8GHz when normal FSB clock frequency of the Eee PC 1000HV is only set at 1.6GHz by virtue of its Intel Atom N280 CPU.
While this may seem a pretty good way of increasing the speed of the Eee PC 1000HV. It is not without a problem. Of course there is and in this case an increase in body heat of the netbook which in this case was measured to 75 degrees in HD mode."
Üdv haris
-
runner 125
nagyúr
..apropó; az 1005HA zsanérja milyen? Mármint erős, nem nyeklik? Kicsit olyan gyengének látom..

Köszi.
Üdv.M
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://mcpite.uw.hu/gepem/eee/bt_2_r.jpg)

.opengl 1.4 támogat ha jól olvastam az nem elég cs-nek?

Ahhoz meg bőven elég az 1gb is. De biztosan jobb lesz kettővel.

dilemmába vagyok pedig jó kis gép ez