Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mecsek20
tag
ma megnéztem még egyszer a pécsi mm-ban, másodszorra már nem tetszett annyira mint elsőre. úgyhogx még alszom rá néhányat. A kijelzője elég haloványnak tűnt, annak ellenére, hogy LED-es. A billentyűi is elég picik így másodszorra. Viszont méretre , külsőre nagyon bejön. Eléggé melegek voltak a kiállított példányok, de szerintem elviselhető, hűvösebb az alja mint a mostani asus m6-osomnak. Ventit nem hallottam, pedig a fülemhez raktam, bár elég nagy volt az alapzaj az üzletben. Sok érte még a 80k szerintem. Egyébként pdafutárnál 81 körül van ingyenes házhozszállítással. Úgy 70-75 körül már elgondolkodnék rajta h megvegyem. Remélem ha bejön a wind és a 901-es eee , majd lemegy ennek az ára is...
-
adomok
tag
Én az XP-s verziót vettem. Nálam számit az eredeti oprendszer. Ha lett volna külön gyári XP-m akkor természetesen a linuxos mellett döntök. De. Nem nagyon tudom mivel rakjátok tele a D meghajtót? Szerintem amire ez a gép való, bőven elég a 8 giga tárhely. Én most utaztam a géppel, navigációra használtam, netre, és a fényképeim szelektálására. Még néhány filmet is ráraktam a gyerkőcök miatt. Mégsem bizonyult kevésnek a hely. Ha pedig extra hely kell arra van 4 gigás pendrive. Tehát nem nagyon vágom minek kell egy ilyen gépbe rengeteg giga hely. Én minden lényeges anyagomat a nagy notin és külső vinyókon tárolok.
-
Carline
őstag
Én is xp-t használok és azért vettem linuxal, mert ott nagyobb a második ssd meghajtó.
+8GB többet ér nekem mint a genuie xp home.
Xpsp2 mellett több mint 2GB hegy van az elsődleges ssd-n, a második meghajtó 16GB területének is több mint fele megmaradt (még).
Office 2003 csomagból egy portable verziót tettem fel. ~110MB és kb 4 mp alatt indul.
Képszerkesztő, nézegetőként Acdsee 9 verzió van fenn.
Nod32 2.7 víruskergető + Outpost tűzfal futtatása mellet még <700MB szabad memória van.
Egyébként az XP egy sima nem átdolgozott SP2.A hétvégére szerzek egy külső dvd-t és kipróbálok pár átszabott torrentről leszedett eeexp-t valamit bytexp és embedded rendszert is. Próbaképp egy vistalite is felmegy majd.
Ha lesz kedvem írok tapasztalatot

-
Luser2000
addikt
30-45 perc az nem normális!
vélhetőem egy BIOS frissítéssel elmaradtál.---
én épp tegnap próbáltam ki, hogy az aksi mennyit bír egyhuzamban.
kb. 2óra 20perc után jelzett, hogy 3 perc múlva ki fog kapcsolni.
ez megfelelő, cirka 140 perc.
eee900, linux, frissített BIOS, bekapcsolt wifi, böngészőt nyüstölve.---
nekem fehér van, nem koszolódik.
de mitől koszolódna? nem is értem. -
tothm
őstag
Esetleg nem tudja valaki, hogy a fehér mennyire koszolódik, stb...?

-
tothm
őstag
Valaki pls 486. hsz help! Egyébként szerintetek linux 20gb-ot vagy xp 12 gb-ot vegyek ha tuti,hogy xp-t fogok használni? Üdv: Máté

-
torta07
csendes tag
HAli!
Szerintetek 30-45 perce akku normális? XP, normál használat, netezés!!! Semmi egyéb! 2 hetes gép! Rendeses első két alkalommal 12 órás töltés...
-
tothm
őstag
Valaki pls mondja el nekem, hogy mire való a multi touch!? Üdv: Máté

-
wipes
senior tag
eléggé melegszik, billentyűzet épp csak használható
(nyomáspont nagyon rossz, space pl csak akkor reagál, ha pont középen nyomod)
nem igazán billentyűzetszerű gépelni rajta, inkább olyan, mint egy kicsit felnagyított pda billkijelző nekem sajnos kicsi, nem tudok rajta rendesen olvasni
linux nem tetszik rajta (ez az én hibám, nem a gépé
)
xp-hez meg szerintem lassú2 nap alatt kb ennyi
a wifi nagyon jó, firefox-al jól lehet rajta netezni, hogy valami pozitívat is írjak, a kijelző is kiváló (filmet néztem rajta) a beépített lejátszó nem kezeli rendesen a feliratokat, másikat meg nem sikerült feltenni (ez megint az én hibám)
-
tothm
őstag
Hi! Esetleg nem tud valaki egy 900-as eee teszt? Köszi: Máté

-
ngabor2
nagyúr
no, parancssoros móka lesz, csak így tudom elmagyarázni...
nyiss egy terminált (asszem ctrl-t), majd írd be, hogy cat /proc/partitions. ez kiírja, hogy milyen nevű és méretű partíciók vannak. amelyiket "formázni" akarod, annak a nevét jelgyezd meg (tippre: /dev/sdb1), és:
mke2fs /dev/sdb1 (ha tényleg az a neve, ha nem, akkor azt írd be, ahogy hívják).mindehez nem árt root módba lenni, úgy emlékszek, ott is a sudo dolog működik, tehát
sudo mke2fs /dev/sdb1ezek után ext2 lesz az érintett partíció, amit már tudsz használni is.
-
wipes
senior tag
kellene egy kis segitség
adott egy 900-as eeepc, amin eredetileg linux futott
probakepp feltettemrá egy xp-t, de végül visszakerült rá a gyári oprenszerésitt a gond, linuxhoz láma vagyok

a 2. ssd le lett formázva ntfsre, így most látszik ugyan, de nem elérhető, és formázni sem engedihogyan lehetne "visszaállítani" hogy újra használható legyen?
köszönöm előre is
-
Onnen
csendes tag
+20k az Eee PC900-hoz kepest?
Ha nem surgos a vetel, en varnek a helyedben a 901-re. (Mint ahogy teszem is
)
Esetleg 1000-re, ami MobilX-en 110k brutto. (Itt a Wind is 107)
Szerintem a burkolat minosegben eddig az Asus a legjobb, ami azert a tartossag szempontjabol nem mindegy. Plusz meg a tobb mint ketszeres akku kapacitas sem elhanyagolhato szempont. -
tothm
őstag
Szerintetek az MSI Wind megér +20ezret!? Köszi: Máté

-
Fleed
aktív tag
Hello! utóbbi pár oldalt elolvastam,de ha már kérdezték előre is bocsánat: Linuxos EEE900 pc-re lehet windows-t rakni?

-
kiskoma2006
csendes tag
Hali!
INfo kellene: 900 as Win, 4 napos.
Rendesen feltöltve, merítve.
kb. 1.5 órát megy! IGaz optikai microsoft egérrel, ami alatt iszonyat piros lámpa van. Normális?
Mik a tapasztalatok?

-
Polllen
félisten
Nálunk vajh mennyi eeepc fogyhatott? Csak mert az új modellek érkezésével nem látom, hogy bárki is próbálná eladni...

-
Imibácsi
aktív tag
Valakinek jól jöhet

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Gyakorlatilag is. És a külső USB-s drive kérdésedre is igen a válasz

-
torta07
csendes tag
További HEEELP!
Minden bekapcsoláskor talál új hardwert:
PNP BIOS Extension
Ez mi, vadul keresi?
-
torta07
csendes tag
900 tulajaként kellene segítség:
- daemon-t honnét tudok olyat letölteni, ami megy is rajta,
- egy 8GB pendrivére rakva a telepítőt, helyre tudom állítani a rendszert? bootolni enged onnét?
-mekkora SD kártyát tud olvani vaj? -
DaviD202
aktív tag
Starcraft, Diablo 2 elfut rajta?
-
Carline
őstag
Na megvettem egy fekete 900-ast. 85k volt linuxal 20GB SSD-vel.
A vonaton hazafelé még az előtelepített linux volt rajta, de tegnaptól már xp.
Kicsit megszenvedtem a telepítéssel, mert usb cd nélkül tényleg szenvedős kissé.
Mondjuk szerencse a második 16GB vinyó, mert arra rátettem a telepítőkészletet és úgy könnyebb volt a telepítés.
A szenvedés az volt inkább, mire a ~500MB telepítőt feltettem a pendrájvra, majd onnan az eee vinyójára másoltam.
A sok pár KB-os fájl rendesen megakasztotta a pendrájvot.Az első benyomás jó a gépről.
Próbálgatom és majd írok.A wind lehet, hogy kényelmesebb lesz, de ez már most az enyém

-
djtooomi
tag
válasz
tortaur2006
üzenetére
Árkádban mediamarktban 90 az xp-s, meg a linuxos is.

-
Polllen
félisten
Akkor a bt-nek nem sok értelme van...
Sztem első ránézésre a váltás lenne kevésbé veszteséges (már ha elég gyors vagy), mert a gyári aksi 23K, nagyobb tuti több, míg az elején az alig használt géped és az új 901 között kisebb lesz az árrés...(persze míg nem tudjuk pontosan az árát, csak spekuláció
) -
adomok
tag
Én most azért vettem meg a 900-t mert most fogok sokat utazni. A 901-re nem tudtam várni. A fogyasztás valóban lényegesen jobb az atomos motyóban. Meglátom ha már kapható, hogy veszteségesen váltok-e vagy veszek egy nagyobb akkut. A bluetooth-ra érdemes figyelni a 901 esetén mert olvastam egy tesztben, hogy a dial up kapcsolódást nem támogatja, csak adatátvitelre jó. Én vettem egy olyan BT egységet ami fél centire áll csak ki a gépből. Ezzel minden hasít még a mobil net is.
-
Polllen
félisten
Én ezt tudom ajánlani mindenkinek
Amúgy aki 900-s gondolkodik lehet érdemes kicsit várni a 901-sre vagy a többi atomos kicsikére...Üzemidőben elég nagy különbség van.
A 701-snek meg ugye nincs párja és lassan tényleg teljesen elfogadható lesz az ára...
-
Gudy
tag
Hali!
701-es vásárlásán gondolkodom (2. hurcibálós netbooknak). Hol a legolcsóbb most?
Bár az is lehet, hogy használtan veszek...
köszi -
Carline
őstag
Pl: mobilphone.hu -ban 85k
Szerk: bocs de ott linuxos verzió van 20GB SSD-vel
-
adomok
tag
válasz
tortaur2006
üzenetére
Üdv!
Én egy online boltbol vettem 86900 pénzért. Szerintem ennél olcsóbban nem találsz jelenleg. Ha minden igaz ma kézhez is kapom.
Milyen játékra jó? Tetris delux

-
tortaur2006
tag
Hali!
Mit tudtuk arról, hol a legolcsóbb most a 900 as XP-vel, rendes gyári garival?
Másik kérdésem, milyen játékot lehet futtatni vele?
-
DaviD202
aktív tag
sziasztok
Lehet már tudni mikor vehető meg a 901-es? -
törölt tag
na lehet hogy ez egy hülye kérdés lesz:
900-as eee-hez tudok külső monitort csatlakoztatni? (egy 22-es samsung tft)
és ha igen, akkor tudom dual-monitoros rendszerben használni úgy, hogy a fő kijelző a nagy tft, a másodlagos pedig az eee kijelzője? -
Nyugdíjas
nagyúr
Neked nem lassúcska egy picit? Bár végül annyira nem számit a boot idő, de utána is mintha kissé lomha lenne, persze sokmindent nem lehet ettől a konfigtól várni. Vagy te tudsz valami tweak-eket esetleg?

Mondjuk nemtom' neked melyik van. Nekem 900-as, és az eleje óta szépen megy a magyar bill., pedig inglisül hagytam az op.rendszert... Meg mondjuk én feltoltam hozz ezt a netbook-remix dolgot, egészen tetszik igy...
-
tothm
őstag
Nah megvettem a 4GB-os karimat....

-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát igen. De engem is nagyon foglalkoztat a téma. Van egy noti-boltos haverom, akinek elég sokfelé vannak ismerős kollégák az országban, körbeszaglásztatok vele. Ma épp találkozok vele. Rákérdezek, milyen WLAN-ok vannak éppen neki, aztán becaplatok, hétfőn és kipróbálok párat az Eee-be. Ha valamelyik jó, beszámolok róla... Több szem-többet lát...
Tényleg, azt akartam kérdezni, hogy te amugy milyen disztróval tolod az Eee-n?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
a szétszedés nem túl macerás:
- a billentyűzet tetején van 3 pici fém pöcök, kis csavarhúzóval ki kell nyomni, elengedi a billt. alatta a csavarokat ki kell szedni (asszem 9 db), a billentyűzet és a touchpad szalagkábelét ki kell húzni, előtte a kis pöcköt fel kell nyomni, úgy enged.
- hátulról minden csavart ki kell csavarni, a memória ajtaját is.
- oldlaról kipattintani a felső burkolatot, a hang aljzatoknál óvatosan lepattintani/tolni róla, a monitort ameddig engedi, hátrahajtani. így lejön a tteje.
. az alaplapot elől kipattintani, 2 kis pöcök tartja, meg oldalt az aljzatok, azt is óvatosan ki kell feszegetni. ekkor az alaplap kihajtható lesz, hozzáférhető a wlan-kártya. 2 csavar fogja, meg az antennák, amiket le lehet pattintani.tehát több videóval ellentétben a kijelző környéki cuccoakt nem kell szétszedni egy kártyacseréhez.
eddig még sehol nem láttam árlistán mini-pcie wlan-kártyát, amiben van bluetooth is.
-
ngabor2
nagyúr
cserélt már valaki az eee-ben wlan-kártyát úgy, hogy az működött is? most próbáltam ey intel ipw3945abg-re kicserélni a benne levő atherost, de az lspci se látja, a logban meg felváltva jön, hogy csatlakoztatva/nincs csatlakoztatva a slotba. a cserét a bluetooth miatt csináltam volna, de inkább visszacseréltem az eredetire.
-
RexpecT
addikt
Kb egy hete kipróbáltam mindkét változatot(kijelzőre értem), igazából mindkettő tetszik,de a 9" es azért jóval használhatóbbnak tűnik

-
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja, mondom, elvileg hivatalos ASUS közlemény, hogy nem is jár garvesztéssel, vagy valami ilyet olvastam. Majd előkeresem, eztn belinkelem, hunnét van...
Mondjuk gyűrés meglátszik
Tudom, nekem sikerült a csipesszel ugy megfogni, hogy meggyűrtem
Majd valami ál-karcolást kell oda eszközölnöm,ha garozni kellene ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem lelem sajnos...

-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Újra jelentkezem kálváriám hireivel a memória-upgrade ügyében

Szóval nagyon érdekesen adja elő a drágám. Mostmár igy sem mindig indul. Hétfőn lesz módom több RAM-al is kipróbálni,de előzetes tájékozódásom szerint igenis nagyon háklis a RAMokra(csak tudnám, hogy miért ugy adja elő, hogy megy, aztán nem emgy, aztán két napig jó, aztán megint nem
). Főképpen Kingston-t, és A-DATA-t érdemes megcélozni ahogy olvastam, hallottam... De Micron-t semmiképpen se
Amugy egy kis adalék: Aki akar bele memot rakni, nyugodtan egy hajszáritóval melegitse le a matricát a csavarról, aztn ha megyen vissza gariba akkor vissza lehet rá rakni szépen. Szóval nem "voidos" a matrica, nem fog szétesni...
Olyat is olvastam fórumokon, hogy nem jár garivesztéssel(van benne logika,mert azért ASUS se hülye, hogy ilyen egyszerűen leszedhető matricát rakjon oda. Gondolom fussa nekik voidosra
). De azért jobb rá vigyázni,mert kituggya. Megaztán itthon képesek ebbe belekötni, ahogy ismerem a hazai forgalmazók java-részét. Bár ha NSE a szervize ennek is,mint az ASUS notiknak egyébént, akkor ők még viszonylag rendesek
-
Imibácsi
aktív tag
elég kedvező áron van az EEE900:
-
Nyugdíjas
nagyúr
Már most elnézést kérek, hogy egyfeszt "jár a pofám"
,de ez nagyon durva:Nah, mint az előbb irtam is, gondoltam indul mindig, visszateszem a RAM-fészek fedelét. És nem indul. 5xrestart, nem indul, semmi, se kép, se hang

Leveszem a RAM-fedelet, megint megy. 100-ból 100x indul szépen. Közben végiggondoltam és tegnap is ez volt mindig. Ha rajta a fedél, nem indul..Kérdeztem a boltos srácot, akitől vettem, kérdeztem havert akinek szintén van Eee-je, és semmi ilyenről nem tudnak...
Most próbálok rjönni, hogy mi lehet a jelenség pontos oka...Az már biztos, hogy a csavarokhoz van köze,mert ha csak bepattintom a fedelet, akkor megy, indul. Komolyan mondom már másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy ASUS-ék szivatnak,ha szétszeded, igy jársz

-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah én nemtudom mi lett,de megszerette a kisbarátom a Micron RAM-ot. Azóta pöccre indul, pedig már sokszor volt reboot. A lényeg, hogy megyen szépen

-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát az enyém 3 órát nem futott még,de ha normálisan fel van töltve akkor 2,5h megvan,de a 2 és 2,5 közt biztosan.
RAM-ot megvettem. Mivel haver boltjában vettem(gépet is nála vettem), igy természetesen ki tudtam próbálni fizetés előtt
Akkor jó volt, most nem megy vele a gép
Nyilván valamit elbaxott, mikozben rakta vissza a fedelet,mert szokás szerint telefonált,meg instruálta az alkalmazottakat(pedig mondtam, hogy majd én belerakom
)
Majd mindjárt a körmére nézek(mármint a memónak
).Amúgy 667-es Micron DDRII-ből vettem egy 2gb-os modult. A gyári 1gigás A-DATA, ami benne volt valami bontószökevény lehetett,mert 400MHz-es volt

Nah, menek is a hőlégfúvóért, aztán a körmére nézek miért nem indul

Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- Asus ROG GL552VW
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azt hiszem nem sokáig lesz meg
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerencsére van külső meghajtó
Köszi: Máté

Sztem első ránézésre a váltás lenne kevésbé veszteséges (már ha elég gyors vagy), mert a gyári aksi 23K, nagyobb tuti több, míg az elején az alig használt géped és az új 901 között kisebb lesz az árrés...(persze míg nem tudjuk pontosan az árát, csak spekuláció