Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szép eredmények,grat hozzá.
sajna neked is van egy rossz hirem...
vmit lefelejtettél,ill. elfelejtettél megnyitni.
na jó segitek,cpu-z memória ablak.de az,hogy Zsubi az nem maradt le
tessék odafigyelni !
igyekszem mindent megtenni azért,hogy ne készüljenek "felesleges" tesztek
és mégis...esetleg max oc opcióba be tudom rakni az 1.2v tesztet,ha az neked megfelel
persze csak ideiglenesen,majd javitasz rajta. -
Zsubi
őstag
Ennyire jutottam egyenlőre alapfeszen+1.2v
Sajnos 1.2v-on már eléggé melegszik szegény, megérdemli az új hűtőt
Alapfeszen ment volna még szerintem, majd holnap lehet hogy rápróbálok mégHűtés: CM Hyper TX2
Ramok: 2x1Gb 1066Mhz Crucial Ballistix Tracer
FPO-t csak hétfő-kedden tudok írni ha hűtőt cserélek -
frissitve...
a vid opciót raktam fel.
sajna nem tehetek kivételt (1.2v opció)
ha van rá időd és kedved akkor megismételheted.
vagy akár mág javithatsz is rajta.#5987 gyurczy : javitva...
#5992 Zsubi : várjuk a teszteket.
nem hinném hogy a proci adja fel.
bizony bővüljön a lista...
ami már igy szépen meghizott az utóbbi időben
remélem ahogy egyre hidegebbek lesznek,még több proci fog felkerülni.
hátha többen kapnak kedvet a teszteléshez. -
idéznék a VID/BIOS opció alá elhelyezett infóból:
A Bios-ban kell beállitani a VID-et,vagy auto-ra beállitani a cpu feszültséget.
Félreértések elkerülése érdekében: nem a windows-ban kell,
hogy a VID-et mutassa a Cpu-Z terhelés alatt.
A Cpu-Z,a VID-ből az alaplap által eldroppolt feszültség értékét kell hogy mutassa.
Amennyiben az alaplap 0 droppot csinál (ami elég rittka),
akkor természetesen mutathatja a VID értékét a Cpu-Z.remélem érthető voltam
-
gyurczy
őstag
akoska07:
FPO: holnapra megnézem...
VID: 1,25V
alaplap: Gigabyte EP45-Extreme
RAM: 2x0GB Geil Valueram DDR2-800
hűtés: H2O/D-Tek Fuzion v1ADAM1337: C1-es stepping, nem egy rakéta, 3825-ön Vantage lefutott, de prime hibát dobott, és már ehhez is elég durva feszek kellettek, és 60 körül szaladgált vízzel... A memóim is szűk keresztmetszet, de sztem nem az lesz a hiba, jövő hét vége felé jönnek az OCZ-k Ősembertől, lehet változni fog valamelyest a kép.
Szerk: Kipróbálom a beta biost is majd, hátha javul a tuningpotenciál, de nagy csodát nem várok...
-
válasz
tom_tol #5972 üzenetére
frissitve...
#5975 gyurczy : Javaslom olvasd végig a honlapot !!! http://cpu-tuning.extra.hu
minden információt megtalálsz ott. (sok hasznos információ)
az opcióknál,ha rákattintasz a fesz értékre,akkor láthatod mi kell az adott opcióhoz.
ha még ezek után sem tiszta,akkor szivesen segitek. -
válasz
tom_tol #5967 üzenetére
Hi
jó szarul megy az a proci
grat az eredményhez.
rossz hirt is kell közölnöm,az 1.25v opcióba sajna nem fér be
legalább 1.24v-nak kell lennie és max 1.26va max üzembe ideiglenesen fel tudom rakni neked,
hogy mégis csak meg legyen örökitvekellenének a szokásos adatok.
...: ja.. és legközelebb jpg formátumba mentsd légyszi.
-
tom_tol
addikt
Hali
ma végre volt egy kis időm foglalkozni kulerr procijával (illetve most már az enyém)
mivel a lapból prime stabilan nem tudtam többet kicsikarni ezért 1,25v-os listára ezt ajánlanám és max oc
nagyon jó kis cpu kár hogy nincs alá megfelelő lapom de az is lehet hogy nincs is olyan lap ami ki tudná szolgálni -
Kukucs... itt vagyok
köszi mindenkinek
a dolgozó népet szolgálom -
F.B.I.
veterán
Üdv megint. Nem voltam, mert egy kis EEE Pc-t próbálgattam, amit melóhoz kellett venni (ennyit a cégek, alkalmazottak munkáját segítő hozzáállásáról).
Az új 24/7-re elraktározott eredményem ez lett.
Köszönöm a figyelmet!
Memória stabilitás tesztelésére mi a legkeményebb win alatti progi (nem akarok memtestet)?
-
krammerka
őstag
Miben ne legyek még?
Nem pesszimizmus,csupán átlátom a lehetőségeket...........,most már tisztán(itthon)
A topik,tuning,nem törlöm az életemből,sőt,próbálok visszarázkodni,az első lépés egy faja E3200-as cerka lesz,meg vmi hűtés.Zájec: van néhány dolog ,amin ha akar se tud az ember mit tenni...........
A rossz kezek,azért voltak,mert kénytelen voltam hanyagolni a pc-s dolgokat,meg a munkám is másképp alakuk idén..........látástól-mikulásig tartó meló
Reggel 6.00-17.30-ig tartó műszak,de pl a héten volt 18.30,19.30,és tegnap 21.30Ákoska meg......,le a kalappal,tényleg komolyan veszi az oldalt,és jó "kezekbe" van.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #5958 üzenetére
Miért mondod? Sajna az ember előre nem látja, hogy mit hoz a holnap, s azt sem, hogy miként éli meg, reagálja le. Amíg volt lehetőséged korrektül csináltad, s ezért köszi mindenki nevében. Ne legyél már ilyen pesszimista (nem csak ebben)!
-Nem hiszem el! Képtelen vagyok gépközelbe kerülni. Valóban inkább visszacsinálom a házasságomat, de pl. a hétvégék ..minden percem a "háztartás vezetésésvel" telik.
-
lipi67
nagyúr
Pedig majd mutatom, nem éppen szellőzik most.
(#5938) krammerka : Köszi!
(#5939) kulerr : Köszi Neked is! Kben..Ezen a feszen kb 20x több időt töltöttem, s most majd megyek sorba, remélem mindenütt tudok javítani. Kártyázni nem tok csak 66-ozni, de az ivás az jól megy (szoktak közben , ugye?) Csütörtökön jön a libám (böbe), ha ajándékot akarsz küldeni vele, vidd fel neki gyorsan
-Vagy ha köll vmi (pl 1 gyerek?)
(#5940) akoska07 : Köszi! Nagyon jó kezekbe került a topik!!!
-
Zájec
veterán
csináltam egy kicsivel hosszabb Linx teszt, 1óra 30perces ...
-
Zájec
veterán
valószinü hogy másképp van.. ez a core i platform sajátossága....
itt néz körbe :: ( X58 platform guide )
mod :: még egy kis mérés Sárpac kolégától.. ::: [link]
"drága nekem a ddr3" a mezei ddr3-ak nem drágábbak mint a ddr2-k , manapság már lejebb ment az ára a korábbihoz képest,, ugyhogy arra már nem lehet hivatkozni hogy drága a ddr3...
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis alulfesz e5200-al. Most is futtatok egy beállítást, bevetettem a scythe ultra kaze 3000rpm-es ventim maxon és láss csodát 4-5 fokkal jobbak a hőfokok, és mindkét maghő ugyan akkora(max 1-2 fok eltérés)
-
kulerr
őstag
saját tapasztalat: a családi videókat szoktam csinálgatni DVD-re konvertálgatni, és hidd el sokkal gyorsabb, igaz lehetne mondani h a 8 szál miatt van. persze nem készítettem róla screent mert nem gondoltam volna h valaki nem hinné el....engem meggyőzött.
egyébként oks h magas ívben... de akkor is csak ugyanúgy használja a hétköznapi alkalmazás a memókat mint ahogy a "csodák" megpróbálják mérni az erejét kaki ide kaki oda
-
-
Chaser
legenda
Valós alkalmazásokra gondoltam, benchek nem hatnak meg. AMD-ben már régóta imc van, mégis inkább az alacsonyabb időzítést szerették, intelnél másképp lenne?
szerk: akoska07 : Gondolom akkor érzed a feelinget, ha fullHD-t rippelsz, közben 3-4 játékkal nyomulsz alt+tabbal
, + még megy 10-20 konvertálás a háttérben
-
Zájec
veterán
(#5940) akoska07 ::
"miben veszed észre,hogy 12gb ram van a gépben ?
4-6gb után már nem érezni különösebben a gyorsulást"
olyan dolgozhoz kell ahol nagy mennyiségü számolást kell végezni... a kollégának ez a 12gb az otthoni munkagépébe kell, valami garfikus progihoz... a munkaheléyn lévö gép a 6gb-al volt hogy megakadt , kiirta hogy kevés, vagy valami ilyesmi.... ezért akar ilyen mennyiséget... nekem meg tesztre adta oda, nézzem meg egyrészt hogy viseli a Biostar lap ( mert akkor ö is azt venne hozzá), meg tudni szeretné mi az a 24/7 beállitás amivel biztonságosan dolgozni tud...(#5942) Chaser :: annyi
ahogy Ákos mondta "teli a tár"...
csak betesztelésre van nálam...."Amúgy 1333@cl9 kb 800@cl5 ddr2 vagy annyi se?"
áááá, másképp mérik ezt, .... más a DDR3 a p45-ben és más a core i7 platformnál is... itt már másképp szaladgál mert a memvezérlö a prociba van, és az Uncore-n keresztül komunikálnak, aminek a sbessége is változtatható, tehát attól függ mostmár jobban, a ramok idüzitése az már kisebb rendü dolog lett , jóval.. annyira hogy cl6-cl7 és cl9 között alig látod a különbséget..., még a magasabb ramórajel rátesz a gyorsaságra,, de már 1333mhz körül is nagyon gyors értékeket csinál....például 1520mhz (cl9) Everest bench..:: [link
]
itt pedig a kolléga 1400mhz cl7 :: [link]
látszik hogy a magasabb órajel jobban tetszik neki, az idözités meg nem hatott rá...mod:
(#5947) akoska07 :: én konkrétan semmit.... olyan alkalmazást kellene használni, ahol ez jelentös mértékkel befolyásol... olyat én meg nem használok.... -
-
lipi67
nagyúr
Én még mindíg a Vid/bios-szal szenvedek.[link]
-
Zájec
veterán
közben leszedtem egy Linx 0.6.3 -t és azon lehet 12gb-t terhelni...
egyenlöre alaphangon... :: 12gb ,1333mhz cl9 , LinX
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5933 üzenetére
köszi, na az helyzet hogy megált a dolog..... 5400mb-nál többet nem bir megterhelni , megcimezni a Prime /custom teszt....
ezért dobja a piros kockákat, mert azok el sem indulnak , ezért van 0 hiba.....
itt van két ilyen kép a prime -ról :: [link-1] ,, [link-2]magyarul ennél többet nem tudok tesztalni csak 5.4gb ramot max....
-
válasz
gtamate2 #5931 üzenetére
amikor a táblázat készült,nagy valószinüséggel,akkor még nem voltak olyan procik.
aztán amikor ujabb procik érkeztek,és kérte vki hogy tegyék fel az eredményét,
akkor nyilt egy ujabb táblázat.
ha olyat szeretnél,biztosan tálálunk-csinálunk neki helyet.Zájec : hajrá-hajrá
-
gtamate2
veterán
A táblázatba nemlátom a q8***-es típust, direkt hagytátok ki?
-
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #5927 üzenetére
itt vannak vendégségbe, ki kell kémlelenem mire hajlandoak ebben a lapban és platformban.. egy Ph-s kollégájé ,, neki lesz valami grafikus munkagépbe, ezért kell ilyen sok...
én mostanába meg Dc-be probálgattam a core i7-t.. még a 4gb is sok nekem..
igen teli a tár, egész jól kezeli, bár ilyenkor a tuning rendesen mérséklödik...
ezzel számolnom kell , pláne egy nagyobb Blendnél...meg ezek a kingmaxok nem speciál core i7-hez való ramok... hanem akármilyenhez való , általános DDR3 ramok.. látod van 1.80v és 1.90v profilja...
ez a core i7-nél nem lehet.. csak max 1.65v...
vett egyszerre 6db...t single modult... -
Zájec
veterán
poénból beüzemeltem 12gb ramot , mind single modul, de mennek Tri-ch -be...
nagyfésüs hütöbordás ilyen :Kingmax-ok..
-
Bagira01
veterán
-
Zájec
veterán
csináltam egy 2.opciót.... ::: 4.03ghz , 1.25v
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5912 üzenetére
Én se tettem soha, de gigánál eddig bejött! Először Laragirl-től hallottam, hogy a tőlem sok szidást kapott Muskinokat milyen szépen lövi be a lapja, majd vki (nem emlékszem már) mondta, hogy tuningnál (ilyennél)nyugodtan bízzam rá a lapra. Hát tettem.
-elküldtek, este jövök-
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5910 üzenetére
Mert..Megjött közben a nővérem fia az aktuális bnőjével Nyiregyről, s a biosban auto-n maradt, s a lap ezt adta. Kben észrevettem, hogy ha nagyon a szélét(végét)keresem, akkor jobb a lapra bízni, hajszálnyit stabilabb a tuning .-persze csak ilyenkor, 24/7-ben szigorúan manual-
Kben: Köszi!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #5904 üzenetére
Nem maga az eredmény, az jó szerintem is. Az ahogy készült. ADAM szólt, hogy csináljak már 4Gigás tesztet. Gyorsan bios, 20mp állítgatás, s ennyi. Vagy az órajel lehet majd jobb, vagy a fesz kevesebb.(abszurd esetben meg találomra pont az optimális beállítást csináltam meg, s itt a vége ezen a feszen)..tesztelgetek alul, szeretnék valahol javítani.
-
lipi67
nagyúr
Bár nem ide készült, egyelőre egy MAX OC-nek most jó lesz.
Tom gány munka, de most nem állítgattam.[link]
Majd ha az alsó opciókkal kész leszek, megnézem jobban..
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest