- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na reggel óta csak sikerült vmi értelmeset összehozni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na baz.
Hát nem semmi jószág. Akkor úgymond Ő szeret kib@szni veletek, és ahogy olvasom elég sűrűn meg is teszi a kis hamis. A macskám se egyszerű mondjuk... Mostanság rászokott, hogy a gépemről ugrik a szekrény tetejére....
Most megy 1,120-1,136V között a teszt, kíváncsi vagyok, hogy hibázni fog-e, ha nem akkor sztem így is fog maradni.
Nem semmi mennyit droppol a ep35-ds3...
Ilyenkor jövök rá, biosban 1,2V van beállítva...
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #7888 üzenetére
"annyival nem ér többet az a pár mhz" - Jogos és ésszerü.
Nem nagyon akartam belemenni, mert rossz hírét keltem, s ha a fülébe jut..Szóval: A kutyákat-macskáat idegeneket..gyilkolja. Ami fura volt, kutyát nem 1x "megkezdett"-kinyírta és beleevett..A tfont meg..bosszúból tette. Ha anyámat akarja idegesíteni..a konyhaablakból lekap egy cserepes virágot, és odaviszi neki -kicsit más állapotban-. Velem is azért tette, mert tudta jól, ideges leszek, s majd kergetem, hogy megverjem. S ezt ő nagyon élvezi, szinte kiröhög. Viszont..Ha otthagyjuk és elmegyünk. 3-4 óra 1edül és lelkibeteg, sír. 1edül a magánnyal nevelhető, de csak nem költözünk el pár napra azért, hogy ő megjavuljon..
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7843 üzenetére
Szerintem felül sem erősebb a Biostar, s a P vs R sem azért aránylik úgy, inkább 1xüen olyat vettek, az volt kéznél. Lényegtelen, úgy is javítok (csak először kerítést..) Majd kiderül úgy is minden. (VTT nálam még 1,38-on volt max.- ezt is sokaltam. 1,32vel a q9400-es haított, többet sose kapott. Igaz, ahogy tom_tol is mondta, ez a proci egyelőre szarik a vcore emelésre, nem az a gyenge pont.
-ha nem jeklentkeznék ...megütött a guta, és van egy halott kutyám..(#7890) No-kia : Játszani akart, én meg porszívózni..jaja! Bement a konyhába, az asztalom 3 telefon. Levette a Nokiámat majd megjelent előttem, szarrárágta és elém köpte.
(#7881) subaruwrc : Megtörtént, szurkoltam, s most is folyamatban van
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #7852 üzenetére
Szuper lesz..várom! Regelni még nem regeltem, üt kicsit a guta.
A kutya egy 55Kg-os Bandog. Ha idegen élőlény keveredik erre (előfordul mert ez a főút..) akkor támad. Már több példa volt sajna rá. Azért sajna, mert akkor visz mindent, ill. a kerítést. Most spec. egy kerítésközt vitt ki úgy, hogy a a két végén lévő betonoszlopot törte el. (középen nekiront és törik minden. Ez most kb 4méter kerítést jelent. Elvertem, de fájdalomküszöbe magas, azt hiszi játszottam..Teljes értékü családtagnak érzi magát. A konyhában saját ágya van, ott tentikél. Lop (cserepes virág, telefon, papucs), de aranyos. Tildy azt mondta, szerinte szobakutyának hiszi magát, s nem érzékeli, milyen ereje van..[Ő az én "kis" Bandikám]
-
h.adam.92
őstag
akk sztem megnézem 1.55-el is hátha többet ki tudok hozni...
majdnem más
: ezeknél a p45-ös bios-oknál ugye ittvannak ezek a beállítások:
"* CPU Reference: 0.460~1.010V (with 0.015 V step)"
"* MCH Reference: 0.500~1.040V (with 0.04V step)"
"* MCH/DRAM Rerefence: 0.530~1.810V (with 0.05V step)"ezek afféle "dropp" állító opciók, szal elvileg ezeket fixre beállítom és csak az MCH-val kell játszanom, mert így annyira nem látszik bonyolultnak ez a BIOS.
-
h.adam.92
őstag
MCH fesznek max mennyit állíthatok be 24/7-re? lehet h ezzel kicsit jobb eredményre jutok...
-
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7861 üzenetére
igen, próbáltam, ekkor feljön egy kis ablak, hogy mit töltsön be/mit tegyen, vagy nem ennek kéne bejönnie?
próbáltam régi vinyóra feltenni a bios-t és bekapcsolásnál clr cmos, akkor újraindul (-nia kéne) majd inser-t nyomogatására újra kéne írnia a vinxóra másolt biossal a main-t, de feszt egyik vinyóm se ismeri fel, amit felismer azt meg win alatt nem látom..ilyen 10-20 éves vinyókholnap szétszedem, kitakarítom, clr cmos-re rádugom a jumper-t vagy fél órára, hátha, ekkor az elemet vegyem ki szerinted?
tényleg nincs semmilyen lehetőség, hogy visszaállítsa a backup bios-t? akkor minek van rajta kérdem én? csak ez a rövidrezárós bűvésztrükk?
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
lenne egy gyors kérdésem: nálam a C1E be van kapcsolva és azt fedeztem fel, hogy
terhelésnél a cpu-z szerint CSÖKKEN a cpu core fesz. Ez mennyire valós? A cpu-z nem pontos ilyenkor? Kapcsoljam ki inkább a C1E / vagy mást?/ ? Kikapcsolva nagyobb esélyem van a jobb tuningra?
/nem épp egy kérdés
de egy probléma.
thx -
hackeeeee
Jómunkásember
No, második kör.
1,152V vol.2 -
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #7842 üzenetére
1,6v belefér a q9400 1,8-at kapott
Vannak elvetemültek. Néztem a listát, egy pali 2v-ot adott léggel
. (Lehet, hogy az északi sarkon nyomta..)
(#7843) akoska07 : Világos, teljesen más rendszer. Viszont nálam a hő lesz a hunyó. Ezért kell valamit a vga-ra is kitalálni, az is fűt nagyon és folyamatosan fullon megy. A krva ATT nem működik vele, így nem tudom 2D-ben 200/300-ra visszavenni. 60° körül járkál a baromarcu alapon is, 40helyett.. Sok kis bizbasz, de lehet csúszni rajta. Ma még iccaka kihajintom a másik hdd-t is belőle, ne kavarjon ott nekem. S ha sikerül optimális rendszert összehozni (hdd, paszta, vga stb..) ismét meglesem. Ha meg nem megy..se rá fütty, jön az 1,6v és a nyitott ablakok
-
tom, biostarban hajtotta,amivel nem lehet annyira finomitani a feszt.
viszont a biostar nem is arra készült.
azt tuningra találták ki. nem alulfeszelésre.
mondjuk nálam azért elég szépen ment vele az alulfeszelés is.
tom-ot lehet nem érdekelte annyira.
mondjuk engem se nagyon
biztos hogy erősebb lap a biostar. lehet abban vmi,hogy a lap a "hunyó".egyébként a WR listán is sokkal több a P-s lap mint az R-es.
szám szerint 4db, az R-es -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7838 üzenetére
Ez egy kis kincs, féltem (még). Persze, ez is meg fogja kapni ami jár neki, de egyelőre azon filózok, miért nem tudom meg se közelíteni tom_tol 1,39V-os eredményét. Lehet, hogy a lap. Alul mindent felülmúltam, de ..felül eddig nem nyerő. A jó az, hogy 24/7-ben alul a lényeg, s azért 1,2v-on 4200MHz.. elég lesz még sokáig.
Ha nem megy felül..kap ez is 1,6v felett oszt csókolom(#7840) hackeeeee:
Jó lesz az! Régen "álom volt2 az 1,2v alatti 4GHz, utána ezt tették 1,84-en, 1,168-on. Lövésem sincs, honnan kerültek elő ezek a 8400-es csodák, de már szégyeltem a topikjukba bemenni, mert csak brutal eredményeket láttam, s bár prájmoltam én 4,6GHz felett is, de alul..soha sehol se voltam. 1,2V alatt tuti jön a 4GHz, ami meg sztem nagyon jó dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, egy kis eredmény így péntekre.
Az a gáz, hogy nem tom az FPO-t, és nincs is toplistán a proci, ha jól láttam.
-
válasz
tom_tol #7832 üzenetére
vagyunk
én egyik konfigot sem javaslom.
sztem inkább 1366-t vegyél
kár az i5-re a pénz.
i7,HT, trichannel,mindent ver.WS Pro alatt ne add,az egy nagggyon jó lap.
meg vmi minimum 2000-es ram. nagyon ütős, lesz az 5850 is imádni fogja.lipi67 : nem voltál te ilyen félős
jusson eszedbe,Q9400 mit kapott... -
lipi67
nagyúr
[Lapot nem merem feszelni], Vtt-t se nagyon, így pici vcore fesz,s itt ennyi..
-
lipi67
nagyúr
[
] Vtt-t nem akartam húzni, meleg van.. Egyelőre ennyi felül, majd ha hűvösebb lesz..
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #7832 üzenetére
1336 sztem.
Ebbe a melegbe nem tudok 4,5GHz felé menni!!!
Látod, alul csodákra képes, de felül..gátat szab a hőmérséklet..
VTT mch mennyin volt Neked 4,6GHz-nél. Nálam a q9400-es 1,55-ös mch-t és 1,32-es VTT-t kért ha jól emlékszem.(#7831) akoska07: 1,2v körül van asszem egy holtpontom, nem lesz lényeges javulás szerintem..(majd nézem, csak most az a 4,5GHz-es stop zavar picit)
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #7827 üzenetére
Nem mondod! Felfogtam, csak honnan a kukimból nézed ki, hogy egy adott cpu-nál mik a listás eredmények?
más: fura, de pont a ramjaim fognak visszafogni. szinkronban nem tudom emberesen húzni vele a cpu-t. Nem is baj, hisz mennek ezek nagyon, csak.. Ha beindulnak, kell nekik a gyári fesz (2,35-2,45), s ezzel teljesen "kisajátítják"az nb-t. Ilyenkor az nb-nek kellen vagy 1,55V, de most is meleg van, nem tehetem..
-
-
subaruwrc
félisten
szombaton jegezünk ez már egészen biztos. a cél természetesen a wr lenne de ha reálisan gondolkozunk, ennyi nincs a prociba, bár lehet hidegbe megindul mint az állat, de ekkora javulást azért nem várok. ennél fontosabb hogy megpróbálunk majd vele superpi 1m wr-t dönteni a kategóriában amihez 5ghz felett kéne mennie picivel...
ha belefér akkor még pifast és superpi 32m is -
lipi67
nagyúr
Na, mára [itt a vége]1,2v-on 4,2GHz felett..asszem boldog vok
kimi02: Én ott 1,36-os mch-val haladtam már,többi kb uaz. -
kimi02
őstag
Na itt hibát dobott a prime Q9550@1.120 Szerintetek mit kéne emelni, vagy csökkenteni ? VTT : 1.28, Ref : 0.810 , Mch : 1.28 , Ref : 0.810
Vagy egyszerüen itt a procc vége
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #7815 üzenetére
Hát 50° nem gáz, de nem is kevés. Ha lesz lehetőséged, nézd át azt a hűtést. Kben..Az is egy dolog, hogy átveszi a hőt, jó lenne egy ventit ráirányítani, hogy le is fujja róla..
#7816) akoska07 : Jó az! Nálam sokszor volt, hogy 1-2 feszemelés semmit sem jelentett, holtsáv volt. Most néztem tom_tol 4,2GHz-ért, az 1,224v-on volt. Most én még csak 1,2V-on vagyok,s nagyon közel hozzá, s ez jó jel
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hajrá.
Eddig szép !
Nekem úgy néz ki, hogy ez a 4ghz lesz a határ a C0-val.
Bár nem kap túl sok feszt, bár lehet kitesztelgetem vid-del is, hogy meddig megy, aztán ha az is elég lesz, akkor marad az az órajel.
Mint írtam régebben, nekem megint az van, hogy több fesz kell neki, mint másnál, bár ez lehet a p35 sara, nem tom. :\
Lehet mégis majd kezdeni kell vmit az alaplapi bordával, mert így kicsit meleg. Mondjuk elvileg még 50 fok környéke még nem olyan gáz. -
lipi67
nagyúr
[1,2v] egyelőre..
-
Blaze71
őstag
válasz
akoska07 #7810 üzenetére
Pont ez az. Ezért nem értettem. Kitöltöttem ma már egy tucatszot úgy dél óta, de nem megy. Láttam Krammerka eredményét is, meg azt is, hogy ma többen töltöttek fel eredményt.
Itt tartok:
Már csak az ellenőrzőszámot kellene beírnom és mehetne.....
Szerk: Beírtam, elküldtem és megint nem jó.
Idáig jutok:
Köszönöm a segítséget. Majd megpróbálom holnap is, meg holnapután is, meg....
-
hackeeeee
Jómunkásember
3800-at megpróbáltam auto fesszel, 475*8-on, egy ideig ment a prime, de utána eldobta. Szal valami 3,7 környékén lesz a vid, de most menni kéne már alukálni, 6kor kelni kéne. :\
-
kimi02
őstag
Na egy kis FSB emelés, meg látjuk.
Ablak nyitva, jöhettek
-
válasz
Blaze71 #7795 üzenetére
az az oldal nem rég tért vissza az élők sorába.
azt hittük meg fog szünni.lehet hogy még nem áll készen teljesen vagy csak vmit frissitenk rajta
vagy épp szerkesztik,vagy alakitgatják.
egyébként tuti müxik,mert krammerka fel tudta tölteni az eredményét.
sztem csak vmi ideiglenes hiba lehet.egyébként tul sok mindent nem kell csinálni.
értelemszerüen kitöltöd az ürlapot és mehet. -
te miről beszélsz ?
sokan szeretnének ilyen procitna mondjad hol laksz,megyek az ablak alá.
addig amig itt van az UD3P#7805 Blaze71 válasza : mi az a 7795 ?
#7809 lipi67 válasza : ne izéjjé velem. minek neked kettő ?
#7807 lipi67 : jut eszembe az E2180-adról.
nézted az E2140 procimat ? -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7803 üzenetére
Ok-Ok, megbeszéljük!
Sajnálom a pesti bulit! Én..asszem lassan valóban Szombathely lesz belőle..(#7804) kimi02: "Buta" vagy!
Mi a fene bajod azzal az eredménnyel? Szerintem nagyon jó!
Túl magasak lettek az igények, nulla fesz 10000MHz.( Nem Rád, s nem szó szerint értem) Ez a proci meg valóban őrült, s még hasonlóm se nagyon volt, talán a 2180-as s az utolsó 9400-es. Ja ..és Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na az MCH mellett adtam már az FSB-nek is +0,1V-t, de alapból idle-ben 47 fok a lap.
Játék közben becsúszott 1 kékhalál, de rájöttem b@sszameg h auto-n volt a pcie freQ...
-
kimi02
őstag
Egy kis javitás Q9550@1.120v
Tudom , hogy lipi67-hez képest ez egy nagy sz@r, ki is dobom a gépemből
Valaki oda áll az ablakom alá ?? Az viheti
Ja és grat lipinek, brutál egy procc
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #7801 üzenetére
Az akkor kezdett kitörni, amikor próbáltam felkenni az Mx3-ast..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest