Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13209 üzenetére
Itt van a ddr2-es változat topikja de általában 270-300FSB megy vele magfeloldásnál. Szombaton majd beírok, hogy mit bír a 785 ddr2-es változat, egy X4 630-al ha tudsz addig várni.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13203 üzenetére
Most intéztem Asrock 785GXH/128M lapot 14.400,-Ft-ért, ennyiért nem sok hasonló tudású Giga lap van. A gariról meg annyit, hogy ha 2 évig az adott beállításon semmi baja nincs, akkor mi történne a 3. évben? A gari azoknak számít sokat, akik tudják, hogy nem tudnak bánni a feszültségekkel.
Mondjuk ez a lap ddr2-es, de a ddr3-as modell se sokkal drágább. -
F.B.I.
veterán
Üdv megint. Nem voltam, mert egy kis EEE Pc-t próbálgattam, amit melóhoz kellett venni (ennyit a cégek, alkalmazottak munkáját segítő hozzáállásáról).
Az új 24/7-re elraktározott eredményem ez lett.
Köszönöm a figyelmet!
Memória stabilitás tesztelésére mi a legkeményebb win alatti progi (nem akarok memtestet)?
-
F.B.I.
veterán
válasz
DroiDMester #5445 üzenetére
Én csak a számla alapján tudok nyilatkozni. Itt Miskolcon nekem egyéni szerződés lett aláírva az ÉMÁSZ-al és ezen bruttó 26Ft szerepel. Külön sorban vannak szarságok ebből osztják szorozzák, a paraszt számára érthetetlen módon. A lényeg: leszarom mennyit fogyaszt a PC de amit kell azt megfelelően csinálja és ne kelljen egy videóvágás miatt 5 órát felette ülnöm. Most, hogy megállapítottam, hogy nem sokat tesz latba a fesz, mivel ngyrészt csak alapon megy.
Tehát: 1 projektoros TV, 1 LCD tv, 2 db X360, 1 db PC, 1 db 82cm katód TV, mosógép, mikró stb. 8500,-Ft bruttó havonta. Mennyi lenne ha cigiznék és lemenne 4 üveg sör naponta, 50K?
Akkor még1x lexarom mi mennyit fogyaszt, amíg 50K-án belül vagyok!
Az ÉMÁSZ is bekaphatja, veszek még 5 PC-t és nagyfogyasztó leszek!
-
F.B.I.
veterán
válasz
DroiDMester #5439 üzenetére
Bocs, most számoltam ki a számla alapján 26FT bruttóra jön ki 1 KWatt.
-
F.B.I.
veterán
válasz
DroiDMester #5433 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy nem cigizel, nem iszol mint állat a gép a szórakozásod, napi szinten 6-8 órát ülsz előtte, netezel, sokat nem játszol 4 óránként elmegy 20Ft/kwatt, szerintem belefér. Kit érdekel 20-30W ide vagy oda? Bekapcsolod az 1100W-os mikrót a konyhába naponta 5-10 alkalommal vagy 3 órát megy a 2000W-os villanysütő, az igen. Én most azért hoztam a mérőt, hogy az asszonynak megmutassam nem a gép a nagyfogysztó a házban.
-
F.B.I.
veterán
Szereztem egy komoly kis fogyasztásmérőt. Eddigi mérések alapján mindegy, hogy 1,056V-on 3,0Ghz-en vagy 1,2V-on 3,5Ghz-en esetleg 1,35V-on 3,9Ghz-en megy a gép. Az összfogyasztásban max. 2W-ot tesz oda...az meg semmi. A gépem terheletlenül netezés közben LCD TV-vel együtt 202W-ot, primemal megterhelve 240W-ot zabál.
-
F.B.I.
veterán
válasz
lizakattila #5414 üzenetére
Az EP35-DS4 dropja szinte nulla csak elég nagy értékekben megy a fesz állítási lehetőség.
hackeeeee: én mindig bekapcsolva hagyom őket normál feszes beállításnál, mondjuk azt sose néztem, hogy nem veszi vissza a feszt csak az órajelről tudtam...úgy lényegében semmi értelme akkor ha fogyasztásban nem nyom a latba.
-
F.B.I.
veterán
Ez a kemény!
Szerintem 3,5Ghz-en fog menni a proc 1,2V-on 24/7-ben, mindenre elég. Este megpróbálom megy-e a 4,0Ghz 1,36V-on...most nagyon meleg lett a szobába még elfőne.
A procit még 1x kösz!
Fiúk nektek is kösz a biztatást...bár ha meghal a proci az asszony kinyír.
Krammerka próbáld ki az E1600-at ha van rá lehetőséged, boltban tesztelték elég jól ment.
-
F.B.I.
veterán
Most pörög az 1,35V teszt de csak 1,344-et tudtam belőni 15 perc szenvedés után, a következő 1,6V lenne, ezért ez marad, majd megy privi Ákos meg ide is kiteszem.
-
F.B.I.
veterán
Kösz fiúk!
Szívtam ezzel az eredménnyel, mert max FSB-t akartam, mire rájöttem, hogy ez a proci nem erre való. Holnap megzargatom vagy 4,0Ghz felé hagy szenvedjen, a hűtő bírja de oda már kellesz 1,4-1,45V, annyit csak kibír egy fél órára.
Vennem kell valami ócsó 4 magosat, mert ez a lap megérdemli.
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
Ákos egy Super kép tőlem-neked.
Kár, hogy nem voltál ott.
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
Most fut az E5200 1,2V-os tesztje. Próbáltam a max. FSB-t de egyszerűen nem megy 360 felé. A ramok 4-4-4-12-ben, 1,26V a procinak és 6-os szorzó. Ennyi lenne a vége? Vicc.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
A múltkor próbálkoztam egy kicsit, a héten már több időm lesz és kitesztelem ezt a kis drágaságot.
-
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Már régen összeraktam a cuccot de annyi meló van a gépen, hogy nincs időm tesztelni. Vennem kellene külön egy dolgozós gépet?
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #4636 üzenetére
Az volt a baj, hogy én sem tudtam eldönteni, mire fogom használni a gépet. Villogni a számokkal és tuninggal Intellel lehet jobban. Játszani 3,0Ghz környékén mindkettővel, energiatakarékosan használni, mindekttővel. Azonban nagyobb sebességgel, akár alulfeszelve is ( nézd az E5200-at, 1,05-,09V-on, akár 3,4-3,6Ghz is lehet )nyomatni az AMD-nek nem erőssége. A 45W fogyasztású procijai között igen válogatni kell, hogy arányban egyenlő sebeséget tudj egy Itellel szemben.
Azért váltottam vissza Intelre, mert egy olyan gép kellett, ami megfeleő energiatartalékkal rendelkezik, egy komolyabb művelethez (videótömörítés) netezés közben, azonban, nyugodt, kiegyensúlyozott, halk és keveset fogyaszt...na ezért lett ismét Intel. Hosszútávra azonban AM3-as lap+Phenom párosítást vennék, olcsóbb, mint hasonló kaliberű Intel konfig, időtálóbb ( a fejleszgetés miatt ) de a tuning lehetősége, komolyabb szinten megfizethető kategóriában még mindig az Intelnél van.
Ez csak az én személyes véleményem. -
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #4634 üzenetére
Semmiképpen ne vegyél AMD-t. Én átváltottam nem rég egy jobb fajta 770-UD3 lappal, volt benne X2 5050e, X2 7750 és mindkettő egy vicc volt, arról nem is beszélve, hogy még a HT is hátráltat, az Intelnél pedig visszaveszi a szorzót is ha kell, AMD fesz állítás után meg C'n'Q lefő. Akkor válts csak ha egy komolyabb tuning lap 790-es és egy X2 250 minimum befér a keretbe. Mondjuk annak az árából lazán kijön egy EP35-DS4+ E5200 páros és még pénz is marad a + 1000Mhz-ről nem is beszélve ( ha szerencséd van ).
-
-
F.B.I.
veterán
Holnap este jövök ezzel remélem hűt majd valamit az E5200-on.
-
F.B.I.
veterán
Jövök nemsokára én is, E5200 és Vendetta 2, bár csak egy P35-DS4 lesz.
-
F.B.I.
veterán
Üdv fiúk!
Egy AC Freezer Extreme jó lenne egy E1500-ös procira és egy Giga P35-DS4 lappal? Meghúznám a száját egy ilyen kis aranyosnak.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Bagira01 #3815 üzenetére
Én is ilyenben gondolkodok, mert helyet spórolnék...kidobnám a PC asztalt ( ami nem kicsi ) bár ez jobban érdekel [Zotac 9300 mini itx wifi LGA775].
-
F.B.I.
veterán
Menni fog a progival is 300mhz emelés, talán több is, én nem szeretek win alól tuningolni csak bios. Az alkatrészek megfelelőek egy kis tuninghoz, a programmal való húzáshoz meg aqz alaplapod topikjában bővebb felvilágosítást kapsz. A 2,6-2,7Ghz-et alapfeszültségen bírnia kell a procidnak.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Segítenénk de egy kicsit hosszadalmas lenne ha most csinálsz ilyet először, ezért inkább itt olvasgass, kezdésnek:
remélem segítettem.
-
F.B.I.
veterán
Ha kell segítség keressetek nyugodtan! Most el leszek egy darabig az X2 5050e tuningolásával, meg a gyerekre vigyázok itthon.
-
F.B.I.
veterán
válasz
lizakattila #3450 üzenetére
Nekem eddig csak Giga lapjaim voltak, semmi problémám nem volt velük. Ez egy különleges eset lehet, proci és chipset találkozás, ilyennek is lenni kell és ez legyen a legnagyobb gond. Megoldottuk bár 2 napomba került, megérte, száguld ez a kis szépség.
-
F.B.I.
veterán
Újraindítás után megint lehalt. Most átraktam a sata meghajtót slavere és többszöri ki-be kapcsolás után is jó. Ez volt a megoldás. Hihetetlen 2009!
-
F.B.I.
veterán
Úgy néz ki ez volt a megoldás. Most minden megy, futatok még egy primeot és utána újraindítom.
-
F.B.I.
veterán
válasz
lizakattila #3444 üzenetére
Akkor proci ki lesz, cmos clear, proci be. Csak a jó kis pasztát sajnálom meg már olyan szépen elrendeztem, kötegelőztem a kábeleket, kicsi a ház, kevés a hely a feszítők kiengedéséhez.
-
F.B.I.
veterán
válasz
krammerka #3441 üzenetére
Nem vagyok egy számtech zseni, magamtól tanultam meg mindent. Kb. 4 éve van gépem, előtte azt sem tudtam hol kell őket bekapcsolni, ma már ott tartok, hogy percek alatt összeszerelek bármilyen konfigot. Hardverben ott vagyok, a szoftveres részek nem fekszenek, a látványnak élek nem a számoknak. Ennyi hibám van de gyorsan tanuló típus vagyok ( most is 3 gép vár összeszerelésre az asztal alatt ). Mint írtam időm végtelen, netem DIGI, tudok feltölteni bőven. A gyerek és asszony nem szól bele az életbe délután 4-ig és este 21-től, megint enyém a pálya. Ennyi hirtelen.
Egy kis segítség viszont megint kellene
. Az előbbiekben felrakott eredményemen futott a gép, kikapcsoltam. Nemrég visszaindításkor levett mindent alapra. Megint beállítottam, mindenek adtam feszt, procinak is a biosban írt felett. Nyomok egy F10-et, és semmi. Elindul a gép de nincs kép. Ilyenkor egy reset segít, ekkor minden visszaáll alapra. Most a gép defaulton fut. Futattam memtestet is de nem hozott hibát. Mi lehet a gond? Új gép, aránylag márkás alkatrészek, a táp egy gagyi, ami a házzal együtt volt szerelve ( Stability Power 400W ).
Az alkatrészek: Sapphire HD4670 ddr4, 2x2Gb kingmax 800Mhz, Giga g31m-es2l, E5200, WD320Gb SATA vinyó. -
F.B.I.
veterán
Elkaptam a fonalat, adtam egy kis feszt mindennek és megindult a proci. Mondjuk a 26C fokos szobában a gyári hűtővel már most 62C fokos és maxon pörög. Meddig mehetek hőmérsékletben 70C?
Mennyit bír az intel hűtő rpm-ben? ( most 2800-on megy ).
Eredmények nemsokára ( csak alapfeszen ).
-
-
F.B.I.
veterán
Nekiültem de szivat a lap. Egy Gigabyte G31M-ES2L ebbe pakoltam be 2x2Gb, 800Mhz-es Kingmaxxal az E5200-at.
A proci VID 1,275V. Először meghúztam 3,0Ghz-ig alapfeszen (eist,cie1 kikapcsolva) de nem indult alapra állította vissza magát. Adtam neki feszt BIOS szerint 1,3V azzal is reset. Akkor cmos clear lett, Biosban ugyanezek a beállítások csak még egy kis fesz, történetesen 1,35V resetel. Szerintetek? A lap a gyenge láncszem vagy a proci egy rossz széria?
-
F.B.I.
veterán
Tuningoltam az E5200-at de gázos a téma. Felraktam 3,06-ra CIE, EIST bekapcsolva, 1,125V-on (everest) lefutott a 3dmark06 szépen. Aztán gép újraindít és alapra tett mindent. Ekkó mivan? Adtam kis feszt, semmi, még fesz, semmi. Állandó alapra tétel és újraindult. Egy alaplapi CMOS reset sem tudta észhez téríteni, csak a gyári 1,275V-al indult el 2,5Ghz-en. Mindennek megfelelően adtam feszt, memók beállítva. Hogy lehet, hogy lefut egy teszt bechmark, utána lehal a beállítás...bordák nem melegek, proci 800-as ventinél 40 fokos.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ha a prime elmegy 1 órát hiba nélkül, de az orthos elszáll 9-es prión 10mp után, attól még stabil a konfig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged